אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

צעד קטן לממשלה, צעד גדול לתמ"א 38

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
הזהרו מאד מחאפרים שמתלבשים עליכם כעלוקות ומנפנפים בתמ"א 38
תמ"א 38 מנוצלת לרעה לא פעם בנוכלות רמאות ושקר. היזהרו לכם אנשים מבוגרים, תמימים וחלשים. אינכם מבינים בזה, עיזבו ואל תתנו בשום פנים ליזמים מהרחוב להתלבש עליכם לא עוזבים כעלוקות, ולהכריח אתכם להצטרף לפרוייקט זה, אם אינכם רוצים בכך ווודאי אם אינכם ממש ממש שולטים בכך ומבינים בזה. עימדו על שלכם ואל תפחדו בשום פנים לסרב לפרוייקט זה גם אם מפחידים אתכם.
ירוחם | 06.04.10
20.
כיוון המחשבה אינו נכון - קראו
התכנית הזו לקויה - מי שרוצה לחזק את הנכס עליו מתגורר או שמא זה בבעלותו מפאת ארועים קיצוניים שעתידיים לבוא עלינו (חס וחלילה) אז קדימה לחזק את הבניין אם ניתן להוסיף מעלית בעלות מינורים של X כסף בחודש --יאללה קדימה לחיזוקים אבל תוספות של קומות, לא נראה לי ...תתחילו לחשוב לכיוון הנגב מה עושים שם (איך מפתחים אותה דואגים לבנייה רוויה נוחה עם בתי ספר והרבה ירוק בעניים ולא איך מוסיפים קומה וחצי עם גלרייה בלב תלאביב ודואגים לתשואה שנתית של 3-6 % תנו איזה תמריץ לאותם חושבים , תתחילו להשקיע כספים של הציבור בנגב. - משוואה לדוגמא : השקעה בנגב = כסף =לאס וגאס = מדבר = תיירות =כסף . ותרארו איזה יופי קיבלתם את ההשקעה חזרה בריבית דריבית.
דני | 05.04.10
19.
עשיתי בירור במנהל ההנדסה בת"א לגבי בניין בשכונת פלורנטין
קיבלתי נייר שאומר שעקב מרקם הבנייה הצפוף לא יאפשרו תוספת בנייה במסגרת פרוייקט חיזוק. כלומר, אם אתה רוצה לחזק אז תחזק אבל רק שיהיה ברור לך שלא יהיה לך איך לממן את זה כי אנחנו לא נאפשר לקבלן להוסיף יחידות דיור.
 | 05.04.10
16.
תלמדו מעיריית רמת גן איך מקדמים את התמ"א 38
כתושב העיר שגר בבנין בן 50 שנה עם הסיכונים הכרוכים בכך , הצלחתי בעמל רב לארגן את השכנים לנסות ולבצע את תוכנית התמ"א . החלק הכי קל היה בעיריית רמת גן שם הקימו יחידה מקצועית שמסייעת ומדריכה בכל שאלה בנושא , הרבה פעמים תוקפים את העירייה ובעיקר את ראש העיר. זו ההזדמנות שלי ושל שכני להודות לעירייה על הדרך והנוהלים שהם קבעו על מנת לסייע לתושבים להתארגן ולבצע את התמ"א . תודה רב ןחג שמח
ניסן | 01.04.10
15.
חוסר מידע לציבור-תמא 38
חובה על כולנו,לפעול בכדי שתוכנית להגנת מבנים תמא 38 תצליח ותתבסס ולמה? מחירי הדירות יירדו-מחירי הדירות הנבנות בתמא 38 זולות מבניה רגילה חדשה. חיזוק מבנים והגנה בפני אסונות טבע,כמו רעידות אדמה-האיטי,צילה(מדינה מסודרת). הדירים נהנים לקבל ללא תשלום-מעלית,ממד,מרפסת,חיזוקי מבנים ישנים ועוד.. מידע נוסף וחיוני,נמצא באתר האינטרנט "גבס פלוס"-בניה ובתים,מיקצועי לגולשים www.gevesplus.co.il להזהר כמובן משרלטנים,חפרים,קבלנים ללא בטחונות ורשיונות.
ישראל ישראלי | 30.03.10
14.
זה מאוד פשוט
אפשר לפתור כ 50% מהבעיה ברוב הבניינים ללא כל הבלאגן ?? רוב הבעיה היא שהבניינים יושבים על קומת עמודים (כמובן שישנם עוד בעיות) ניתן פשוט לסגור את קומת הקרקע (העמודים) בקירות בטון ואף לקבל דירות בקרקע . דבר זה יביא לכ 50% מפתרון הבעיה וזה המוןןןןן וכמובן באם מוכרים את קומת הקרקע לבצע שיפוץ קוסמטי בבניין או - לבנות מעלית וכו'.. אנשים פשוט לא יודעים מה מצריך חיזוק מבנה והוספת קומה עליונה זה סיוט ואי אפשר לחיות בבתים בתקופת השיפוץ (כל מקרה לגופו כמובן )
מהנדס | 28.03.10
12.
תמ"א 38
רק המדינה היא שצריכה לבדוק, להוציא לפועל, ולממן את ביצוע תמ"א 38, ולשאת בהוצאות. זהו אינטרס לאומי מובהק של המדינה , חד משמעית. אחרת, הכל פרוץ ונתון לשליטתם של אנשי כוח ואין הבטחה לא באמת ויושר הביצוע ולא בהוצאות הכספיות. התחרות מטורפת, ואדם שאינו בקי בעסקים נתון לפרשנויות מתווכים למיניהם, ואין לו שיקול דעת מחוסר ידע זה. עדיף להוסיף בתמורה, חדר ממ"ד לכל דירה , שיבטיח בטחון בשעת חרום, מאשר תוספת קומות שמבטיח במקום זה, רק תוספת כסף ליזמים.
דן | 28.03.10
11.
טוב שיש אנשים אחראים בתל אביב שעושים תמא 38:
אני מכיר אנשים שקונים גגות עם זכויות הבניה בתל אביב כדי לעשות תמא 38 עם או בלי הסכמה של 2/3 מהדיירים וככה מצילים חיים במידה ותהיה חו"ח רעידת אדמה חזקה. יש היום התעוררות בנושא והרבה פרוייקטים של תמא 38 בתל אביב נמצאים בהליכים של אישורי בניה ובאחדים שקיבלו כבר אישור בניה ואחרי ועדות ערר התחילו כבר לבנות (למשל בבבלי בתל אביב). אנשים- זה מציל חיים גם אם זה לא נוח, ומבלי לדבר על זה שזה מעלה ב 40 אחוז את ערך הדירות שלכם!!( נכון שהדיירים במקומות היקרים הם זקנים בדר"כ אבל ככה יוכלו להוריש נכס משודרג לילדיהם ו/או לנכדיהם)!!!
רועי | 28.03.10
9.
תמ"א 38 מצילה חיים ... המימשל ביד אחת מאשר ... וביד השניה עוצר
לממשלה יש אינטרס עליון לקדם את עניין תמ"א 38 באמצעות כסף פרטי ולא באמצעות תקציב המדינה ... כאמור, מדובר בחיסכון של כספי ציבור בהקף של מאות מיליארדי שקלים ... בגלל חוסר כדאיות כלכלית, יש כיום מעט מאד פרוייקטים של תמ"א 38 .... באם הרשויות יעניקו הקלות בביצוע התמ"א כפי שנכתב בכתבה, אולי יהיו יותר פרוייקטים מצילי חיים של תמ"א 38 בישראל. הקמצנות של הרשויות בהענקת זכויות בניה ... והחמדנות של הרשויות הדורשות תשלום של מס שבח למדינה, תשלום של היטל השבחה ועלויות פיתוח לעיריה, ואי הכרה בעלויות המע"מ ... גורמת לחוסר כדאיות כלכלית של רוב הפרוייקטים ... ולכן, יש מעט פרוייקטים בישראל.
יורם מראשון | 28.03.10
8.
חוסר ערך בתמ"א 38
תמ"א 38 גרמה לריבוי יזמים =חאפרים נוכלים שעטים על כל בניין קיים של 3,4 קומות עם מיעוט דיירים וכופים עליהם בכח, בהפחדות, בשקרים , בעורמה, את תמ"א 38 ורצונם לבנות על גג בניינם עוד 2 קומות תמורת כלום שיפוץ, מבטיחים מעלית שבעצם תשרת רק את תוספת הבנייה. אבל מנצלים את הדיירים הקיימים בבניין בכך שלוקחים מהם בעורמה את % זכויות הבנייה ששייכים להם עצמם. הם לא מסבירים לדיירים עצמם שבעצם % תוספת הבנייה שייכים להם אלא מרמים ולוקחים לעצמם % בנייה אלה ובונים בהם על הגג והם היזמים מאמצים לעצמם את הדירות החדשות וגורפים את המיליונים תמורתן לעצמם,מבלי שהדיירים מבינים שבעצם להם מגיע התמורה לבניית הדירות הח'דשות והמעלית אליהן. הדיירים שבבניין עוברים סבל של שנים בזמן הבנייה, ופתאום מוצאים עצמם עם דירות שערכן שווה הרבה פחות ממקודם, משום שדירה בבניין קטן שווה הרבה יותר מאשר דירה בבניין רב דיירים. כמו כן מגורים בבניין קטן שווים באיכות חייהם הרבה הרבה יותר מאשר חיים בבניין שהוספו לו 2 קומות. ובכלל, לא כל בניין חייב את תמ"א 38. לא פעם זו המצאה של יזם שרוצה לעשות מיליונים על גבי דיירים תמימים שהוא מצליח לעבוד עליהם, ולבנות בנוכלות עוד קומה או שתיים על הגג. תמ"א 38 הביאה נוכלויות של "יזמים". תמ"א 38 הביאה להרס של חיים שלוים של דיירים שכל מה שהם מחפשים זה לעבוד ולחיות בשקט עד שהגיעו "יזמים" שרימו והפילו דיירים בעורמה. ואל לכם לשכוח , שתמ"א זו היא הוצאה כספית ענקית לכל דייר ודייר בבניין, מאחר ויש לרוץ לעורכי דין,שוב ושוב ושוב, וכן למומחים בכל שטח בבנייה. יש צורך שנים של הוצאות אנרגיה ועצבים אין סופיות ולעיתים אחרי שנים מגיעה עוגמת הנפש הסופית. תמ"א 38 נושאת בחובה הרבה מאד קשיים וסבל. זה לא פשוט לחלוטין כפי שנדמה או כפי שיזמים מציגים זאת. אין לכם מושג בכמה אין סוף בעיות זה כרוך. אם הולכים לתמ"א 38 , זה אך ורק כשזה מוכח שהבניין העומד על כלונסאות עומד באמת להתמוטט. ורק אז, ללכת ישר עם הקבלן הבונה, ולא עם מתווכים או יזמים, משום שהם אינם מחוייבים לשקיפות כלשהיא , היום הם נמצאים , מחר נעלמים. רק השבוע שמענו על בניין שיזם בנה במסגרת זו, והוא אינו יציב ומסוכן, לאחר חידושו במסגרת זו. כך זה בערך נראה. חוסר מקצועיות משום שכל גבר שלישי במדינה הפך להיות יזם בנייה ונד"לן. כל חאפר מנסה לעשות על גב תמימים וחלשים את המכה שלו.
 | 28.03.10
7.
ניתוח מעמיק וחשוב
סוף סוף קם מישהו וקורע את המסיכה מעל פני הרשויות. למרות שכוונת המחוקק היתה טובה קמו הפקידים(אשר בטוחני שהם גרים בבניינים חזקים)והצליחו בקטנוניותם להוציא את הטעם מהכוונה המקורית. אז עכשיו היזם הציני צריך לקחת סיכון אך המדינה תרויח בטוח מליוני שקלים של מיסוי. אשר לכל המגיבים התוקפים את הכותב-בושו והיכלמו. הרי הוא לא מסתיר את כוונותיו והוא מציג תמונה מעמיקה ויסודית. אין פה שום נסיון להסתיר דבר וטוב שכל .הלוואי שיצליחו הוא ושכמותו.
רון לשם | 28.03.10
6.
תמ"א 38 היא קומבינה ישראלית
נלוזה. לכאורה מדובר בהעלאת ערך הנכס ללא השקעה כספית. בפועל מדובר בירידה באיכות החיים. ככל שיש פחות דיירים בבניין, איכות החיים עולה: יותר חנייה ברחוב, פחות עשן ורעש ועוד יתרונות. ממליץ לדיירים שחיים בבניין בן 3-4 קומות להשקיע מכספם בחיזוק הבניין ובניית מעלית.(אגב, דאגו שפיר המעלית יהיה מיציקת בטון ולא מבלוקים, זה תורם לחיזוק הבניין) ההוצאה גדולה אבל איכות חייכם מעל לכל!
 | 27.03.10
4.
מיסוי ע"פ אזורי ביקוש
הרפורמה במיסוי צריכה להיות ע"פ אזורי ביקוש. עלות הבניה פחות או יותר דומה אך התמורה שונה. נדרש לפתור את בעיית הפריפרייה ב- 80% ואח"כ להוציא תקנות מיסוי גבוהות יותר לאזורי הביקוש .כך שבסופו של דבר הכדאיות לכל האזורים תהיה דומה. פועל יוצא: בניה , עבודה, מנוע כלכלי ומעל הכל בטיחות סטטית למבנים.
דן | 27.03.10
3.
כתבת יחסי ציבור רדודה
לא ברור למה כלכליסט מפרסם כתבה שכולה יחסי ציבור לחברה מסויימת. עומק הטיעונים פה הוא פשוט מביך: "אם כבר מעניקים זכויות בנייה נוספות על הגג מדוע לא לאפשר הוספת שתי קומות ולא אחת?" נכון - ואם כבר מעניקים זכויות לשתי קומות למה לא לאפשר הוספת ארבע קומות? או אולי בעצם ארבע עשרה קומות?! הסיבה היא שחוץ מקידום התמ"א ואינטרסים של יזמים צריך גם לדאוג לאיכות החיים של אנשים.
דורון | 26.03.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת