אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"זה נורא מפחיד להתחיל סיבוב שני"

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
תגובה ל 7
גם אני ייסדתי חברה, נפגשתי עם עשרות משקיעים, רובם בעלי חברות ואחרי אקזיט. יקי יוכל לשבת שנתיים רגל על רגל, לשכב בטן גב וללכת למכון כושר. אח"כ חיידק היזמות ידגדג לו שוב. וכשהוא מדגדג אין מנוס, אתה מחפש דברים מעניינים. מסוק, יאכטה, סירה בכנרת, סקי, ספורט אקסטרים זה נחמד ונעים אבל בשביל אנשים שהעשייה היא חלק מהחיים זה לעג לרש. בקרוב נשמע עליו שוב. אני מהמרת על קלינטק :-)
מישהי | 11.04.10
7.
ינקי היקר
ינקי , פניתי בגוף שני , ואתה די מודע וחברותי כדי לקרוא תגובות . נוּח , עשה רשיון למסוק , קנה מסוק , טוס לארצות רחוקות , תנחת על חופיהן , עשה קורס צלילה , צלול . תנשום עמוק , תתנדנד בערסל , תנוח , תזמין פינה קולדה , יביאו לך . תלגום קולה צוננת . תנוח , תמשיך לנוח , למה לעייף את הראש שלך בכל הדברים האלה ? אח"כ כשישעמם לך , הצטרף לפוליטיקה הדביקה והמעצבנת שלנו כדי לתרום מנסיונך ליותר חינוך מדעי ופיננסי לאוכלוסיות מוחלשות . בהצלחה יקירי .
רפי | 09.04.10
4.
הייתי נוכח בהרצאה שלו בהרצליה.
היתה הרצאה מרתקת. ובכלל אחרי שאני קורא את הכתבה הזו אני מוצא שיש ביני ובין ינקי מרגלית הרבה קווי דמיון באופן החשיבה וגם העניין של שיטוט בלילה בוויקיפדיה מנושא לנושא היה שיא ההתאמה. אישיות מענינת מאוד, נורא רציתי לגשת אליו בסוף ההרצאה אבל התביישתי ממנו.
ליאור  | 09.04.10
3.
רעיונות מבריקים !
מרגלית אדם מבריק ! גם אני יושבת שעות כל לילה ללמוד מהאינטרנט, בעיקר את תורות הנסתר. זה בפרוש ממכר. ללא ספק דרכי התקשורת ילכו וישתכללו עד שנגיע ליכולת תקשור טלפאתית, עם ואפילו בלי שבבים (שייתכן שהייתה קיימת בעבר, אצל תרבויות מפותחות). יש אפשרויות אדירות ומרבית הטכנולוגיות כבר קיימות. הבעיה היא הקצאת משאבים ורגולציה. אנשים אשר מצליחים לשנות את מצב התודעה באופן מדיטטיבי עמוק ולצאת ל"מסעות" מחוץ לגוף הפיזי יכולים לחוות מציאות העולה הרבה מעבר לכל דימיון, ללא צורך במשאבים ואישורים.....
מסכימה בהחלט | 09.04.10
1.
ההבדל בין מחשב לאדם ישאר לנצח משום העדר תודעה מורכבת ולומדת אינטואיטיבית.
כתבה מרתקת על אדם מרתק. נושא ההבדל בין בינת מחשב לבין בינת אדם מרתק גם אותי זה שנים רבות, ומסקנתי הצנועה היא שלעולם, אבל לעולם, לא ייוצר המחשב המסוגל להחליף בן אנוש, למעט כמובן בתפקודים הנמוכים שלו. אם מתבוננים בתודעה האנושית, הרי היא מסוגלת להתייחס לעצמה כסובייקט, וערה לקיומה. "אני אכן יודע שאני קיים, אני מתבונן בעצמי, בתפקודיי, ומבצע תיקון אינטואיטיבי לפי מודל שאני חושב שיקיים אותי טוב יותר, שיקדם אותי למקום טוב יותר, שיעשה אותי אדם טוב יותר וכו'". מחשב מתקדם ככל שיהייה, יהיה מורכב תמיד מסט הפקודות והלולאות שירכיבו אותו. גם את יכולתו "ללמוד" AI , הוא יצטרך לבסס אך ורק על סט הלולאות והפקודות שיתוכנתו לתוכו ביום היווצרו. ההתחדשות שלו תהייה תמיד מבוססת על הקיים בתוכו ולעולם לא יוכל לפרוץ מעבר לסט הפקודות הבינאריות שבו, לא חשוב עד כמה החישובים הסטטיסטיים שבו יהיו מורכבים ויאפשרו לכאורה "יכולת בחירה פיקטיבית". האדם הער לקיומו מסוגל לבצע "קפיצות קוואנטיות" בתודעתו, אל החלטות , תחושות, ידיעה, אשר איננה בהכרח קיימות בו עדיין. יש בו מעין "אינטלגנציה אינטואיטיבית" מהסוג הגמיש ביותר, המאפשר לו לספוג, ולשנות מודלים והחלטות, גם כאלו שאינן מבוססות על ידיעה או למידה קודמת. התודעה האנושית נראית כאילו נובעת ממקור מסויים, המאפשר לה להתקדם ולהכווין עצמה אל התמרה תמידית אל מעבר לידוע לה. כאן הפילוסופיה , הדת, והמדע נפגשים, וכאן הם גם נעצרים. המקום בו המדע נעצר הוא המקום שאיננו לוגי בינארי, ואיננו מסוגל להיות מתואר כסט של נוסחאות לוגיות מתימטיות. בין אם מסכימים לכך או לא, הפילוסופיה והדת (ואינני מתכוון לדת המסורתית עם הזקן הכועס בשמיים, אלא אל ההבנה כי קיימת תבונה כוללת וגדולה יותר המקיפה את כל התופעות ומכוונת להתגשמות בעלת משמעות ומטרה) מניחות כי האדם הינו מיקרו פרוססור, היונק תבונה ככל יכולתו מהאינטלגנציה האוניברסלית הגבוהה והרחבה יותר, וככל שהאדם מסוגל לספוג ולכוון עצמו מעלה, כך הפרוססור הקטן שלו מתרחב ומתאחד עם מידע רחב יותר, ויותר מכך, עם חוויה קיומית עמוקה יותר, כזו החורגת מתחום הידע הבינארי הקיים במחשבותיו בלבד. זאת דעתי האישת בלבד, על סמך נסיוני, למידתי ומסלול חיי, אבל המרחק לדידי בין האדם למחשב המתקדם יותר שיווצר בעוד 100 שנה, עדיין ישאר גדול יותר מהמרחק בין הגלקסיות המרוחקות הקיימות היום. יופי של כתבה, יופי של דיאלוג. תודה לכם.
עצמון | 09.04.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת