אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התמחיתם במשפטים? תעבדו בפקידות

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
מי שיתברג טוב במקצוע זה רק העשירים והילדים של בעלי משרדים או פרוטקציונריים
עזבו אתכם מבחינות לשכה גם ככה חצי מעוה"ד שלמדו איתי, לא עסקו במקצוע, כבר בהתמחות הם החליטו שהם נוטשים חוץ מאלה שעובדים במשרד של אבא, אמא, עשירים שפתחו משרד עצמאי ומקושרים ו/או פרוטקציונרים עו"ד זה לא מה שהיה פעם במיוחד אם אתה מתכוון להיות שכיר עדיף להיות מוכר או מנהל חנות בקניון, שם גם אנשים יותר נחמדים שם הייאוש יותר נוח
עזבו בחינות לשכה | 09.04.10
45.
תגובה ל- 42
קורא תגובות יקר, יותר מכולן עיצבנה אותי תגובתך. זה שכולם חושבים שמגיע להם - זה נכון אבל אין הבדל אם אתה עורך דין או לא.. כאלה הם הישראלים... הכללה כי עורכי הדין תמיד מנסים לרמות, לסבך את התמונה, מפלים אותם וכו' ממש לא נכונה בעיני. ההכללות הללו של הציבור על תפוחים שחורים הם אלה שמדרדרים את המקצוע. תאמין לי שנתקלתי בהרבה תפוחים שחורים בחיי וביניהם נהגי מוניות, רופאים, פקידות קבלה, רואי חשבון אבל מעולם לא הכללתי על כלל אותה אוכלוסיה. יש אנשים כאלה ויש אנשים כאלה... אם אתה לא חלק מזה אז אל תשפוט את אלה שכן. איזה בנאדם יכול לחיות בלי משכורת? אז זה שאתה חושב שעורכי הדין הם רמאים יהפוך אותם לפחות בני אדם עם חיים והוצאות מחייה? אני מאוד מסכימה עם 39, אם רואים את המתמחים כסטודנטים בתקופת ההתמחות כי זו תקופת למידה אז שייראו במתמחים סטודנטים עד הסוף. אגב, גם לקבוע כי המעסיקים מתמחים יחוייבו שהחודשיים האחרונים של ההתמחות יהיו בחצי משרה ע"מ לאפשר למתמחים ללמוד וגם לעבוד במשרה חלקית בו זמנית במקצוע זה גם הצעה לפתרון... ול-31- יופי לך, שיהיה לבריאות!
לאחר קריאת כל התגובות... | 09.04.10
43.
למגיבה 40
איזה עבודה ניתן לעשות כמשפטן ללא תעודת עריכת דין? הרי אינך יכולה לייצג אנשים בבתי משפט. נתינת ייעוץ משפטי ללא תעודה (ובטח שבלי ביטוח מקצועי), זה מצב מפוקפק ביותר. אז למה הכשיר אותך התואר במשפטים? הוא הכשיר אותך בדיוק כמו כל תואר אחר במדעי החברה. בוגרי מדעי החברה (פרט לנמקצועות פרקטיים מסווימים, כמו פסיכולוגיה), מופנים לאותם עבודות כפי שאת מופנה אליהם. ד"א, הייתי שמח לראות איזה עבודות יש ל"לכלכלן" (שאיננו רואה חשבון למשל).
אסף | 09.04.10
42.
עצוב לקרוא את התגובות של כל המתמחים ועורכי הדין פה
התגובות מדגימות היטב את המצב אליו החברה שלנו בכלל מידרדרת ומקצוע עריכת הדין בפרט. כולם חושבים שמגיע להם. הם ישלמו מסים בעתיד או שילמו דמי ביטוח לאומי "כל החיים" אז מגיע להם הנחה עכשיו. הם עבדו קשה עד עכשיו אז למה לא להמשיך לתת להם מה שנתנו עד עכשיו עם קריצה. הם ינסו לסובב ולסבך את התמונה הפשוטה והברורה, לטעון שמפלים אותם, או לטעון שהעבודה היחידה "המתאימה" להם היא לעבוד כמשפטן. ותגובות כמו 30 שמעלות תהיות אם האדם שעומד מאחוריהן באמת מתכוון לייצג בני אדם בעתיד. רבותיי, המצב פשוט מאוד: דמי אבטלה משולמים רק למי שזמין לעבודה. איך שלא תהפכו את זה, מתמחה שרוצה שקט ללמוד בבית אינו זמין לעבודה. הוא בקושי זמין לשעה שהוא צריך לבלות מדי שבוע בלשכת התעסוקה. אלא אם יתוקן חוק ביטוח לאומי - אין זכאות. וזאת מבלי לדון בשאלה האם ניתן לפרש את סיום ההתמחות כסיום עבודה ששולל את הזכאות לדמי אבטלה ב90 הימים הראשונים.
קורא תגובות | 09.04.10
40.
לא הבנתם את הבעיה האמיתית
לא מדובר בשאלה האם אתם מסכימים לכך שמתמחים יהיו זכאים לדמי אבטלה בגלל שהם לומדים אלא בשאלה הפשוטה האם לשכת העסוקה נוהגת בשוויון כלפי המתמחים? החוק קובע כללים ומגדיר מהי עבודה מתאימה בוגר תואר בכלכלה אשר סיים 3 שנות לימוד ולא עסק במקצוע כאשר יגיע ללשכה יפנו אותו לעבודה ככלכלן לעומת זאת בוגר תואר במשפטים אשר סיים 3.5 שנות לימוד + שנה של התמחות יזכה להצעות שונות אשר אינן תואמו את השכלתו והכשרתו. התואר שלו מסתבר אינו רלוונטי וההתמחות היא סך הכל עבודה "פקידותית" ולכן יציעו לו לעבוד למשל בסקרים. אני מתמחה והציעו לי לעבוד בסקרים וכפקידת קבלה במלון. הסברתי לפקיד שאני לא מסרבת לעבוד בכל עבודה אלא שאני מעוניינת בעבודה כמשפטנית. אני מוכנה לעבוד אלא שאני רוצה לעבוד לפי ההשכלה והמקצוע שלי ואיני מבינה מדוע מפלים אותי לעומת חברי הכלכלנים ובוגרי המנהל עסקים. אם היו מציעים לי עבודה כמשפטנית ובהתאם להשכלה שלי הייתי יוצאת לעבודה.
מיכאל | 08.04.10
39.
אם ההתמחות נחשבת לימודים ולא עבודה, אז יש לי כמה הצעות :
1. שיאפשרו לנו לקבל פיצויי פיטורין מהמדינה על שהיא מחייבת אותנו לעזוב את מקומות העבודה שלנו לטובת לימודים (התמחות). 2. אנחנו רוצים שמקום ההתמחות יוכר כמוסד לימודי לכל דבר ועניין ובמסגרת זו, אנחנו מעוניינים לקבל כמו כל הסטודנטים את המלגות מהמדינה. 3. אנחנו מבקשים שלשכת עורכי הדין תאפשר לנו לעבוד בתקופת ההתמחות בכל עבודה נוספת שנחפץ בה כי ממילא זו לא עבודה נוספת, זו העבודה היחידה [ביתר הזמן אנחנו רק מתמחים (סטודנטים)]. 4. שיתנו לנו נסיעות מוזלות בתחבורה ציבורית כמו שמגיע לכל סטודנט. 5. עוד אני חושב שכמתמחים (שנחשבים כאמור סטודנטים) אסור למעסיק לגבות מאיתנו ביטוח לאומי בהתאם לגובה השכר. שיגבו ביטוח לאומי מינימלי - כמו שגובים מסטודנט שלא עובד, כי הרי אנחנו לא נחשבים עובדים (ושיעשו אותו הדבר לגבי מס בריאות ממלכתי, מס הכנסה וכיוב'). זהו לבינתיים.. אני אחשוב על עוד כמה רעיונות בהמשך... אם יש לכם עוד רעיונות, תשלחו לי במייל הפרטי (ככה נאסוף רעיונות מכולם ונהפוך את ההלכה בבגץ:)
אסף מיר | 08.04.10
38.
ברור שאין כסף למתמחים בעריכת דין, כל הכסף הולך לחרדים ולהעברת מיקום בתי חולים
מפאת קדושת המת או השד יודע מה. נמאס מהמדינה הזו, אני משלם מיסים וביטוח לאומי מהרגע שהשתחררתי מהצבא (וזה אחרי 3 שנים של גיהנום), מה כבר אנחנו מבקשים לקבל את מה שמגיע לנו כדי שיהיה ממה לחיות חודשיים בתום ההתמחות. תמשיכו לתת קצבאות לפרזיטים שלא עובדים ומתבכיינים, ביום מן הימים אנחנו שנהיה שותפים לעסקאות ענק שיכלו להכניס לקופת המדינה סכומים אדירים נשכיל לעשות הכל כדי לדפוק את המדינה כדי שלא תראה שקל. מעבר לכך אני רוצה לדעת מי הגאון שעמל (וקיבל שכר מכובד מהמדינה) והעלה את הטיעון האינפנטילי שמתמחים עוסקים בשליחויות ובעבודה משרדית אז שיחפשו עבודה בתחום... ומה אתם יודעים לעשות ? הפסקות קפה תוך כדי עבודה איטית ולא פרודוקטיבית. לכן אני חושב לפטר אתכם להביא חברות קבלן, וכשאתם תחפשו עבודה ישבצו אתכם בסניף הקורב של ארומה- זו ההכשרה שלכם להכין קפה!!!!!!!
סטודנט זועם | 08.04.10
37.
21 צודק!
דמי האבטלה שהעו"ד קיבלו עד היום היו עניין של נוחות נטו. אין שום קשר בין זה לבין הלמידה שלהם למחני הלישכה. גם לי בתור סטודנט היו מבחנים ועבודות גמר לא פחות חשובים, קשים וגורליים- ובכל זאת עבדתי וגם קיבלתי ציונים לא רעים בכלל. הכל עניין של רצון. קבלת דמי האבטלה הם פינוק לכל דבר ועניין. שיהיה לכולם בהצלחה!
יוני | 08.04.10
33.
תגובה לכל אותם מתמחים / מתחזים !!! ולפי התגובות מדובר ברוב...
תפקידה של לשכת התעסוקה היא למצוא עבודה לאותם אזרחים אשר לא יכולים למצוא עבודה בעצמם. אותם מתמחים אשר הגיבו כאן (כגון : 1, 2 10, וכו') רק מבזים את את מקצועם העתידי ובמיוחד מס' 15. תגובה כמו "...רק תן לי 3 חודשים להרשם ולא תראה יותר .." זו בפרוש עבירה על חוק המוסד לביטוח לאומי בקבלת דבר במרמה. אם אותו מתמחה רוצה לקבל דמי אבטלה עליו לעמוד בתנאים קבלת הגמלה ככל אזרח ואף יותר מכך. איך הוא יגיב כמייצג לקוח שגנב כספי מדינה במרמה מהמוסד לביטוח לאומי ? חבר'ב, תתעשתו ותתחילו להתבייש בעצמכם. אינכם שונים מאף סטודנט ו/או מתמחה אחר. רוצים לקבל כסף מהמדינה כאשר אתם לא עובדים ? לכו ללשכה ואם תופנו לעבודה, אז תעבדו. אני מקווה שכל אחד מאותם מתמחים שמרמים כך את המדינה, ייתפסו ע"י רשויות החוק ורשיונם ישלל לצמיתות !!!
אזרח | 08.04.10
32.
המתמחים עובדים על המערכת בעיניים ומקבלים דמי אבטלה בזמן שהם בכלל לא חולמים לחפש בו עבודה
יעני ישראבלוף. הזהרתי את בעקבות העכבר3 ואת שלומצי והדסי ומיסטר בין לא להשתתף בקומבינות מכוערות. במקום לדפוק את המדינה סעו לווארנה בבולגריה. תהמרו קצת בקזינו ותאכלו רק אוכל ישראלי כשר.
יוסף גונדה Big Joe | 08.04.10
31.
ל- 18 תפסיק לקטר
אפשר גם אפשר!!! אני הצלחתי גם לשמור על מקום עבודתי (חצי משרה )במהלך הלימודים למבחני הלשכה גם לגדל 3 ילדים וגם לקבל ציון 91 . אם יש לך ראש אין כל מניעה להספיק הכל ביחד- לא ממש כיף אבל אפשרי ואין צורך בדמי אבטלה. חכה חכה שתתחיל ממש לעבוד בתחום ....תשמור מקום לקיטורים לתקופה זו
ליאורה עו"ד  | 08.04.10
30.
משלמת ביטוח לאומי כמו כולם
אני משלמת ביטוח לאומי כמו כולם, אז למה מגיע לבטלנים שחיים על חשבון כולנו לקבל דמי אבטלה לתקופה ארוכה ולמתמחים שסיימו את ההתמחות ולומדים לקראת בחינות הלשכה לא נותנים? הרי יש גם כאלה שאין להם כל הכשרה וגם בעבודות נקיון/ חקלאות/ פקידות/ אחזקה/ סיעוד וכו' לא מסכימים לעבוד. אנחנו לא מדינה של צדיקים. תאמינו לי התוכנית של "הישראלים" תיארה את זה מצויין.... "אני מאלף אריות" הכל כדי החותמת ושימשיך לקבל כסף על חשבוננו. ומה אנחנו בסה"כ צריכים 3 חודשים וזהו? מעולם לא חתמתי בלשכה אבטלה ומקווה שגם לא אחתום בעתיד אבל 3 חודשים ללימוד הם מהותיים מאוד וזה סה"כ מה שאנו צריכים כדי להמשיך ולהשתלב בשוק שממילא קשה היום. אתם שוכחים שקורס הכנה עולה כמה אלפי שקלים טובים. שמשרד החינוך יממן לנו את הקורס ואז לא מבקש אבטלה ולא כלום... אבל זה לא המצב. מאיפה בדיוק אשלם את הקורס? מהעץ בגינה שנופלים ממנו שטרות של כסף?? מעבר לזה- אנחנו לא יכולים להתפצל פיזית...להיות נוכחת בקורס ובמקביל לעבוד זה קצת לא אפשרי. לפחות שיהיו הקלות כלשהן... משהו... בתור מי שלא מרוויחה משכורת של מנכ"ל או קרוב לזה בתקופת ההתמחות, אין לי גם את האפשרות לחסוך לזמנים קשים... ועוד מעלים את תקופת ההתמחות לשנתיים, שבכלל המתמחים ישברו כלכלית. מתמחים הם בדר"כ לא יוצאי תיכון טריים אלא אנשים עם הוצאות על ראשם ואפילו משפחות... אז הנה הצעה לשיפור- תעלו את שכר המינימום וזהו!
מתמחה | 08.04.10
27.
ל-21. לא החלטתי ללמוד בבית, אני חייבת אם אני רוצה להיות עורכת דין
בשביל לעבור את בחינות הלשכה צריך ללמוד במשך חודשיים בין 8 ל-12 שעות בכל יום- אי אפשר פחות. אם הייתי צריכה לעבוד בתקופה הזאת, לא הייתי עוברת את הבחינה. סטודנט שסיים את ההתמחות לא יכול לעבוד כי אין לו מקצוע עדיין ובשביל להשיג את המקצוע שלו הוא צריך בסה"כ חודשיים של שקט. מדובר באנשים עובדים שמשלמים ביטוח לאומי ומס הכנסה וכדי להימנע מלהיכנס למעגל האבטלה, הם צריכים ללמוד לבחינה שתקנה להם מקצוע.
חן | 08.04.10
26.
הגיע הזמן להפסיק את הנוהג הנפסד הזה
המדינה אינה מממנת לימודי משפטים ואינה מממנת התמחות - מדוע שתממן לימודים לבחינות הכשרה ? האם סטודנטים מקבלים דמי אבטלה בזמן הבחינות ? התפתחה פרקטיקה של לימודים ארוכים מאד לבחינות לשכה - על חשבוני ועל חשבונך. יש לשים סוף לפיקציה הזו. לאחר קבלת תעודת עו"ד - זה כבר סיפור אחר, אבל אין מקום ל"מילגת התפנות" לכל מי שבוחר בדעה צלולה להיכנס למקצוע המוצף והמתיש הזה.
עו"ד ותיק | 08.04.10
24.
אחד החוזרים המטופשים ביותר שנתקלתי בהם. אני פשוט לא מאמינה.
"בתקופת ההתמחות עושים המתמחים עבודות שליחות, פקידות ועבודה משרדית", נכתב בחוזר, ולכן "ניתן להציע להם עבודה בענפים: פקידות, עבודות משרדיות, טלמרקטינג, שירות לקוחות". איזה מן דבר זה? מי כתב את זה? הבנאדם הזה חי בכדור הארץ? בישראל? ברור שעבודתו של המתמחה היא עבודה משפטית (ובכל מקום שאין זה כך צריך לזכות לקיטונות של ביקורת ואף יותר מכך מלשכת עורכי הדין). לומר שמתמחה הינו פקיד ולכן עליו לעבוד בשליחויות וטלמרקטינג???
me | 08.04.10
23.
ל-13, מה אתה מקשקש? אם אין לך מושג על מה אתה מדבר אז תשתוק
אם כל המתמחים היו מעוניינים להמשיך בעבודת ההתמחות, אתה חושב שהם יכולים היו לעשות את זה? האם כל המשרדים בארץ היו יכולים להמשיך להחזיק את המתמחים במשך 3 חודשים נוספים? אם היו עושים זאת, אז לא היו יכולים לקלוט את מחזור המתמחים החדש - כי הרי לא היו מעסיקים פי שניים מתמחים ממה שהם צריכים. כלומר, המתמחים מפוטרים מעבודתם ואין להם כל אפשרות להמשיך כמתמחים. יש להם שתי אופציות - לעזוב וללמוד לבחינות הלשכה כדי להיות עו"ד, או לעזוב ולא לעשות בחינות לשכה. אם עושים בחינות לשכה - צריך ללמוד, והרבה. ככה זה.
מתמחה | 08.04.10
22.
סוף סוף נעשה צדק !!! די לאפליית עורכי הדין !!!
ממש חוצפה שמשפטן מקבל מימון מהמדינה כדי ללמוד לבחינות. מדוע גם סטודנטים לכלכלה, רפואה, פסיכולוגיה, הנדסה ובעצם כל מקצוע לא יקבלו גם דמי אבטלה לצורך לימוד למבחן? אין שום הבדל או סיבה להפלות לטובה את כל לומדי המשפטים. תהיו סטודנטים כמו כולם - או שכולם יקבלו מימון.
אחד | 08.04.10
21.
זה שאתם כועסים - ברור, אבל בעיקרון צודקים בלשכת התעסוקה
אין שום סיבה אמיתית לשלם למי שהחליט ללמוד בבית (אפילו אם זה מוצדק) דמי אבטלה כמו שלא משלמים דמי אבטלה לכל סטודנט אחר בתקופת המבחנים. צודק ברזילי שאם מפלים רק סטודנטים למשפטים - יש בזה הרבה יותר מטעם לפגם. יחד עם זאת - לא צריך לשלם אבטלה לאף אחד שיכול לעבוד (ואין ספק שסטודנט למשפטים שסיים את ההתמחות מסוגל לעבוד) - זה שאנשים לא רוצים לעבוד - זאת רעה שצריך לעקור מהשורש !
לא מתמחה | 08.04.10
20.
החוזר החדש נועד לסנן עו"ד רק לפי מצבם הסוציו אקונומי
הבחינות גם ככה קשות ואי אפשר להתחייב לעבודה אחרת בזמן הלמידה אליהן. החוזר החדש פשוט מאפשר למי שיש לו חסכונות או כסף מאבא ומאמא, להיות עו"ד, בעוד שלמי שאין לו עזרה כלכלית, יהיה מאוד קשה לעבור את הבחינות. הסינון הוא שרירותי ולא על סמך קריטריון איכותי, של מי יותר מוכשר בעבודה. כך מקטינים את מס' עורכי הדין ומאפשרים רק לבעלי מצב סוציו אקונומי גבוהה להיכנס למקצוע ביתר קלות. אני עבדתי בכל שנות התואר שלי במקביל ללימודים. למה נשללת ממני הזכות לקבל דמי אבטלה לאחר סיום ההתמחות? זו בעצם שלילת הזכות שלי לדמי אבטלה לאחר שנים של עבודה וזו פשוט אפלייה!!!!
 | 08.04.10
18.
ל-5: נראה לי שלא הבנת...
עד עכשיו היו מקבלים משפטנים שסיימו התמחות דמי אבטלה אך ורק בתקופה של הלימוד למבחני לשכה (3 חודשים) ולא במהלך כל התואר. מדובר ב-3 חודשים אינטנסיביים, שפשוט אי אפשר בשום פנים ואופן לשלב בהם גם עבודה. אין לי מושג איך מצפים מאיתנו לשרוד את התקופה הזאת ללא שכר!
מתמחה | 08.04.10
17.
השופטת שרה מאירי
השופטת הדגישה כי "'התמחות' אינה מקצוע. התמחות כשמה כן היא - לימוד! בפועל, היא אינה שונה מהלימודים במכללה או באוניברסיטה". איפה את עשית התמחות או באיזו אוניברסיטה עבדת מינימום 15 שעות ביום עם מינימום 10 מנהלים בעלי דרישות שונות. טענה הפוכה הינה שמתחמה על סף סיום התמחות פרודקטיבי יותר ממתמחה מתחיל מה שמוכיח כי אין מדובר בלימוד. מה עוד שאני לא מכיר משרד עו"ד שישלם כסף למישהו על מנת שילמד אצלו. כבוד השופטת התפיסה שלך מעוותת ונראה כאילו ניסית להצדיק פעולה בטענה מצוצה. מה שהכי מפריע לי הוא שאפילו לא השקעת את זמן המחשבה להמציא טיעון קצת פחות אבסורדי.
שי | 08.04.10
16.
ההסתכלות שגויה על תקופת הלמידה למבחן
זה לא שהיתה הסכמה שבשתיקה שמתמחים "יתחמנו" את המערכת. מתמחים הם בדיוק כמו מי שנמצא בהכשרה מקצועית (ולכן זכאי לקבל דמי אבטלה ע"פ סע' 173 לחוק הביטוח הלאומי). אם כבר, יש בחוק ההסדרים אפליה של מתמחים במשפטים ובראיית חשבון בהשוואה למי שהכשרתם בנגרות או במלאכת כפיים אחרת. יש פה אפליה של מי שיש להם / למשפחותיהם פחות ממון (ועידודם לעסוק במקצועות פחות מכניסים). [ואני אומרת את זה מהצד של החמאה]. ובכלל יש פה צביעות של לשכת עורכי הדין שמצד אחד עושה הכל בשביל להתערב בכוחות השוק ולצמצם מספר לומדי המשפטים ומצד שני מברברים בעיתונות כאילו מגנים על מתמחים. ולא נתחיל לדבר על תנאי בעסודה במשרדי עורכי דין, על עבודה של שעות בלי תגמול ותימרונים והתפלפלות שמוציאים למקצוע ולעוסקים בו שם רע.
משפטים ושאר ירקות  | 08.04.10
15.
בסה"כ צריכים 3 חודשים בהם לומדים מבוקר ועד ערב וזאת כנטל האחרון.
כמו שאמרתי לפקיד בלשכה כשאני למדתי למבחנים, "בסה"כ צריך 3 חודשים ואח"כ לא תראה אותי יותר", לא אנחנו אלה שנטפלים ללשכות התעסוקה ומוצצים את הדם, בסה"כ מבקשים עזרה קטנה כדי להצטרף לשוק העבודה ולא להיות בלשכת התעסוקה שוב.
אורי | 08.04.10
10.
מדהים - בשירות התעסוקה שכחו מה המטרה הכלכלית של דמי אבטלה
הרי המטרה היחידה לשמה קיימים דמי האבטלה, היא לאפשר לעובד שהסתיימה עבודתו במקום עבודה מסויים, תקופה של "שקט כלכלי", שבמהלכה הוא יכול למצוא מקצוע שהולם את כישוריו והשכלתו. התפיסה בבסיס מטרה זו, היא שאם כל אדם יעסוק במקצוע שהכי מתאים לו ושבו הוא מפיק מעצמו את המקסימום - גם המשק מרוויח. כעת, שירות התעסוקה עושה בדיוק את ההיפך - במקום לאפשר למתמחים לשעבר ללמוד בשקט לבחינות הלשכה, כך שיוכלו לעסוק במקצוע אותו למדו, ובכך לתרום לכלכלת המדינה, הוא מפריע להם, מאלץ אותם לעבוד באופן זמני בעבודות שהם לא יעבדו בהן בעתיד, ופוגע ביכולתם ללמוד. בושה וחרפה, ואיוולת ממדרגה ראשונה.
שביב  | 08.04.10
3.
ממשיכים לנגוש במתמחים האומללים
אחרי שעורכי הדין מתעללים ביצורים המסכנים במהלך ההתמחות ומנצלים אותם עד טיפת דמם האחרונה, עכשיו גם המדינה מצטרפת עם רעיונות להעלות את מספר שנות ההתמחות, מונעת מהם לחתום אבטלה ודורשת להקשות את מבחני הלשכה. פשוט בושה וחרפה. כאילו אין משפחות פשע או אנשי שלטון מושחתים להילחם בהם.
מרגיז מאוד | 08.04.10
2.
ומה עם המתמחים שביצעו עבודה משפטים פרופר?
אני עובד במשרד מסחרי מוביל. עפ"י חוזה ההעסקה הפורמאלי שלי, אני אמור לעבוד 11 שעות ביום. לרוב, אני עובד יותר מכך. נכון, לעיתים יש איזשהו משלוח וכשצריך להתכונן לדיון יש קצת עבודה משרדית - אבל אני יכול לומר שיותר מ-95% מהעבודה שלי היא משפטית נטו, שאם מישהו שלא למד (והשקיע) בלימודי המשפטים שלו - יתקשה, בלשון המעטה, לבצע אותה. מדוע, אם כן, אני צריך ללכת ולחלק פלאיירים? לא עבדתי קשה מספיק? אני "חוגג" בבית? למזלי, במשרד שאני עובד בו משלמים מספיק על-מנת שאוכל לחסוך בקלות לתקופה הזו, אך מה לגבי מתמחים שמרוויחים שכר מינימום?
מתמחה זועם | 08.04.10
1.
איך אוכל לפרנס את ילדיי הקטנים במשך חודשיים-שלושה?!
המצב הנוכחי אבסורדי!! איך אוכל לפרנס את ילדיי הקטנים במשך חודשיים-שלושה?! אחרי ששלוש וחצי שנים חודש בחודשו ששילמתי שכר לימוד של כ- 2500 ש"ח, לאחר מכן בתקופת ההתמחות אני משתכר כ- 4000 ש"ח. מה מבקשים במדינה הזאת? ללמוד?! להשכיל?! נקודה למחשבה.
יוסי | 08.04.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת