אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פינוי-בינוי: המיפוי

61 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

60.
יגאל שלו הוא סוד ההצלחה בפינוי בינוי
אם באמת רוצים לקדם תוכנית של פינוי בינוי אז עדיף לקחת אדם עם ניסיון שיודע איך לקדם את התוכנית מול כל הגופים שקשורים לפרויקט פינוי בינוי בלי ניסיון זה ירד לטמיון אצלנו היו כל מיני יזמים שבאו והלכו חוץ מהכיבוד שהביאו למפגש לא יצא כולם אולם שהגיע אלינו יגאל שלו בלי סיסמאות אלא עבודת מאומצת מול הרשויות נהיה פלא התחילו לזוז דברים יש פתאום הסכמה של ראש העיר אנחנו מרגשים שיש סוף סוף תזוזה בשטח ולכן אני מאד ממליצה אם אתם באמת רוצים להצליח תקחו אדם עם ניסיון אתם כבר תחליטו את מי לקחת שינהל את הפרויקט בהצלחה דנה!!. אחת הדיירות בפרויקט שקורם עור וגידים!!! 
דנה | 08.08.12
58.
צריך להקים ועדה במקום ועדה מקומית וועדה מחוזית
אם אנו באמת רוצים לפתור את מצוקת הדיור ע"י תוכנית פינוי בינוי ראש הממשלה צריך בהוראת שעה להקים ועדה שיהיו בה חברים גם מאותה עיר עם יועץ תחבורה איכות הסביבה ועוד ורק היא תדון במכלול הבעיות של פינוי בינוי באותו מקום ולה יהיה סמכות לאשר את התוכנית של פינוי בינוי במקום אותם ראשי עיר שבכל דרך מכשילים את התוכניות של פינוי בינוי מכל מיני סיבות לא עיניניות וגורם לצער לאותם דיירים שמשתוקקים שסוף סוף תהיה להם דירה מרווחת וחדשה,יגאל שלו יזם פינוי בינוי
יגאל שלו | 12.02.12
57.
לקחת את הסמכות מראשי העיר בנושא פינוי בינוי
אנו עדים לכך שראשי ערים מסוימים מתנגדים לתוכנית פינוי בינוי מכל מיני סיבות מוזרות הגיע הזמן שראש הממשלה ושר השיכון יקחו את האחריות בנושא של פינוי בינוי מראשי ערים שמתנגדים לפינוי בינוי זאת ועוד שראש הממשלה ושר השיכון יקימו גוף חיצוני שיטפל אך ורק בתוכניות של פינוי בינוי או אז נראה באמת שינוי אמיתי בהיצע של דירות בשוק ועוד במרכז הארץ.יגאל שלו יזם פינוי בינוי
פינוי בינוי-יגאל שלו | 28.01.12
55.
קרית חיים על המפה
מתוך שמונה פרויקטים של פינוי בינוי אותם מובילה עמותת תל גיבורים, נמצאים כיום שלושה בשלב מתקדם. בקרית חיים בחיפה, ובשכונות נווה עופר ויפו א' בתל אביב, מגויסים בימים אלה יזמים וקבלנים לביצוע הפרויקטים ולהקמת בנייני מגורים שישדרגו דרמטית את איכות החיים של התושבים. עמותת תל גיבורים מזמינה יזמים המעוניינים להשתלב ויש באפשרות...ם להוביל פרויקטי פינוי-בינוי, לפנות לעמותה או לאחד ממשרדי עורכי הדין המלווים את הפרויקטים מטעם העמותה.
לוי | 24.01.11
53.
אפשר ללמוד מהנסיון שלנו...
מנסיוני, התושבים הם סקטור נאיבי, חסר להם ידע בנושא, ואין להם יכולת להתגונן בפני היזמים וחברות הבנייה הגדולות. כשאתה קונה דירה חדשה, אתה יודע לקראת מה אתה הולך. מה תשלם, מה תקבל. חברות הבנייה, המלוות בסוללת עורכי דין, יועצים ואנשי מקצוע, יודעים איך לתת מעט מאד למפונים ולקחת לעצמם את הרווח המירבי. לכן, זה מאבק אבוד בין התושבים לחברת הבנייה. מקומות חזקים, שיש בהם יכולת להתמודד, סבלנות, כוח, ומידע - מקבלים יותר. מקומות של אוכלוסיה חלשה, שלא יודעים להתאחד - וכל גוש עושה לעצמו, - מקבלים פחות. יש מקומות שהוצעו להם במסגרת פינוי בינוי 2 דירות גדולות עם מפרט מהמם. יש מקומות, שחברות הבנייה הרגישו, שהתושבים להוטים לעבור, מוכנים לכל דבר, ושם - הם קיבלו רק כ-80 מ"ר לדירה שהייתה קודם 62 מ"ר. שם המשחק: הכוח של הדיירים להתאחד. ויכולת המשא ומתן שלהם. לנו הוצעו דירות של 100 מ"ר. הרבה הסכימו, ואני וכמה מתנגדים הובלנו מהלך קשה של משא ומתן, ונעזרנו באנשי מקצוע בתחום המשא ומתן. כבר עתה, עלתה חברת הבניין להציע לנו 115 מ"ר, וגם לובי הרבה יותר גדול ומפואר ממה שהוצע, ולכל דייר מרפסת-שמש של 13 מ"ר, (שקודם לא הסכימו מ6 מ"ר מרפסת). אני לא אומר שצריך לסחוט. אבל הרווח של הקבלנים גדול, אחרת, איך היו מסכימים? בישראל אין שטח אדמה מספיק לבנייה. לתושבים יש שטח, שהוא הבית הקטן שלהם. והם פשוט מפספסים את ההבנה, שיש להם רכוש יקר בידיים, ומוכנים להתפשר על מינימום שהחברה מציעה. אני כבר בדרך להתחלת ההריסה, ומקווה, שכולם יהיו בסוף מרוצים. תושב מרוצה.
נירית | 21.10.10
50.
פינוי בינוי שדרות דוד בן גוריון באר שבע - אוניברסיטה ובית חולים סורוקה
המקום הטוב ביותר לפינוי בינוי בבאר שבע הוא בבנייני המגורים בשדרות דוד בן גוריון - הרחוב הראשי של האוניברסיטה ובית חולים "סורוקה ", סמוך למרכז הספורט ,מעונות הסטודנטים והרכבת , קרוב למרכז מסחרי , ול"ביג" - השקעה מצויינת וכלכלית לייזמים, בניינים מס : 16,18, 20
ייה | 20.05.10
49.
לקחי האיטי - פינוי בינוי -> משימה לאומית
אם יש לקח מהאיטי זה הצורך המיידי בחידוש המבנים הישנים בישראל. מאחר שלמרבית הבניינים הישינים אין ערך היסטורי ורעידת אדמה יכולה להיות גם בשעה הקרובה הזמן אינו לטובת אף אחד. המדינה צריכה להתערב ולכפות על הרשויות את פינוי בינוי, וזאת במטרה להציל כמה שיותר אנשים שחיים בדירות ישנות ולא בטוחות. מי שמעקב תוכנית פינוי בינוי ברשות המקומית דמו בראשו, והוא יתן את הדין אם חס וחלילה תהיה רעית אדמה או יקרוס בניין ישן. רק מי שראה מה משמעות של 200,000 הרוגים ו 300,000 פצועים (הייתי וראתי) יכול להבין שלא מדובר (פינוי בינוי) במותרות אלא במשימה לאומית מהמדרגה הראשונה.
ד | 15.05.10
48.
כללים להצלחת פינוי בינוי
קודם כל חשוב להדגיש: פ"ב הוא הדרך היחידה לשמור על הערים בישראל, שמזדקנות, מתחדשות בשוליים עד שאין לאיפה לגדול ואז מתות. חייבים לרענן ולהחליף את הקיים. אין לנו ארץ (במשמעות של אדמה) אחרת. ברמה הממסדית תכנונית: מיפוי אזורים מועדפים לפ"ב בכל עיר ותכנון תב"ע חדשה ומורחבת. התב"ע משתנה על פי האזור- בתל אביב מספיק לפעמים להוסיף שתי קומות על מה שהיה וזה כבר משתלם לקבלן- בב"ש יהיה צריך להוסיף אולי 10 קומות בשביל שזה בכלל ישתלם. הכי חשוב: שינוי חקיקה מקיף: מרגע שפ"ב אושר, הדייר יכול לקבל דירה חדשה (לפי הדירה שהיתה לו ולא פחות+ פיצוי על תקופת הבנייה- שיוערך ע"י העירייה) או פיצוי כספי (ששוב- יקבע ע"י העירייה) והעיקרון החשוב שיהיה מדובר בהפקעה. בדיוק כמו שמפקיעים קרקע מבעליה כדי לסלול כביש וכדומה. בהצלחה לכולם.
שלומי | 13.05.10
45.
תגובה ל #44 - לא הבנת את הכתבה? הדיירים לקחו משרד עו"ד הכי בארץ והוא לא מצליח להתמודד
תקראי את הכתבה שפורסמה על הפרויקט בנוה שרת. תביעה כנגד דייר סרבן.. התרופה לבעייה היא לא עו"ד זה או אחר = הניסיון וההתנהלות הם הקובעים. מאות פרויקטים "תקועים בצינור" - בהצעה שלך עדיין אין הוכחה שהצלחת היכן שאחרים נכשלו.
ריקי | 21.04.10
44.
ל41 תגובה כיצד מתמודדים עם פינוי בינוי
אם לוקחים עו"ד שיודע להתמודד עם זה בצורה הטובה ביותר הוא יידע להגן עליכם בצורה הטובה ביותר. חשוב בכל התהליך הזה לדעת להתנהל בצורה הנכונה ביותר. כשאני התחלתי את הפרויקט אותו אני מנהלת . עשיתי בדיקה מעמיקה של עורכי דין חברות בניה ועוד. היה חשוב לי שהעו"ד יהיה נעים בהתנהלות כי תקשורת לא נכונה יכולה לפוצץ תהליכים עם דיירים שמאד חוששים מהתהליך ושיהיה מקצוען ..... עשיתי עבודת מחקר מקדימה מעמיקה מאד של חודשים רבים. אם תרצו שאכנס לתהליך הזה ואסייע לכם בשמחה. תמי מזרחי 052-5908200
תמי | 20.04.10
37.
סינסינג ואופיר באילת - בושה לעיר עם הנהגה חלמאית...
אדוני ראש העיר אילת, מדוע עד היום לא הוקם אף פרוייקט אטרקציה , מגורים לזכאים, שיפור העיר או משהו שהוא לא למטרת רווח מובהק אלא גם עם זיקה לרווחה ושיפור התיירות? טענת לחינוך... אך אבויייי גם מצב החינוך נשאר רע רע בדיוק כפי שהיה לפניך... עשה טובה, קח את הנקודות הבטוחות שלך לפנסיה ותפנה את הזירה למישהו שמבין יותר ממך ויכול יותר ממך ויפה שעה אחת קודם שטאבה ועקבה מחסלות אותנו סופית. או לחילופין שמועצה אזורית חבל אילות תעשה את מה שאתה לא השכלת לעשות... לייצר איזורי מגורים עם מושג שאתה לא מכיר - "תרבות ורווחת הדייר" - איזורי מגורים שנבנים אם מרווח של יותר מ 10 סמ' מבין לבית... ולא כפי שאתה בנית... את האסון שנקרא שכונת השחמון. תנסה אתה לגור שם ונשמע מה יהיה לך לומר. חבל חבל חבל.
אילתית | 15.04.10
36.
תשובה לכל המקטרגים
ההצעות לתוכנית פינוי בינוי בנווה אביבים אינן ישמות. חברות בנייה גדולות (אפריקה ישראל ואשדר) מנסות למקסם רווחים ללא התחשבות במרקם האורבני הנוכחי. פינוי בינוי במתחם טאגור אמור להוסיף למעלה מ- 400 יחידות דיור לשכונה בצפיפות מירבית.כמובן שגם ברחובות הסמוכים מעוניינים לקדם תוכניות פינוי בינוי כך שמספר תוכניות, או תוכנית מקיפה, יוסיפו לשכונה קרוב לאלף יחידות דיור. מדובר בעומס בלתי נסבל על התשתיות הקיימות לרבות (מים וביוב) עומס על תשתיות החינוך הצפופות ממילא (בבית הספר היסודי מצטופפים כבר היום 40 ילדים בכיתה)ועומס של כלי רכב (תוספת של כ- 700 כלי רכב קבועים לשכונה אשר יש בה כבר היום בעיות חנייה קשות). כמובן שאת זה לא מספרים לכם. כל הכבוד לעירייה המונעת את מימוש האינטרסים הצרים של אותם בעלי דירות ויזמים המבקשים "לבנות ולמכור" על חשבון הציבור. אני בכל מקרה אתנגד לכל מהלך (ובצדק!) הדרך הראוייה לחידוש השכונות היא באמצעות תמ"א 38. לשם כך יש לרתום את העיריות, להוסיף הטבות ולגלות גמישות תכנונית. בנושא זה עיריית תל אביב לא מצטיינת וחבל.
אזרח מנווה אביבים | 15.04.10
35.
לא מוחלט!!!! לתמ"א 38, לפרוייקט לב העיר בת"א, פינוי-בינוי.
פינוי בינוי או תמ"א 38 או פרוייקט לב העיר בת"א, רק לבניינים החייבים ביותר בזה, כשאין כל מוצא אחר לדייריו, כשזה הופך ממש לשאלת חיים ומוות. כל השאר, להימנע , להימנע, להימנע, להימנע. להתנגד , להתנגד, להתנגד , להתנגד!!!!!!!! כל הפרוייקטים הללו לא שווים את הסבל, הכסף, הרמאות, הנוכלות, בזבוז אנרגיות אדיר, בזבוז שעות עצום , לא פעם ירידת ערך הדירות הקיימות ואיכות חיים (בניין קטן המוסיף דירות, או כשהמרוויח היחיד בעל הקומה האחרונה על חשבון שטח משותף, ועוד), ובעיקר חוסר החיים בזמן זה. אין לפרוייקטים הללו כל ערך לעומת סבל החיים שעוברים בינתיים. תחמנים ועשירים ממילא, יצאו נשכרים מכך. מקובל לתת לבעלי הדירות , לפחות 60% יותר בשטח דירה , תלוי באזור הנבנה. באזורים יקרים, כמו מרכז ת"א זה מינימום 100% יותר. מקובל לקבל מאות אלפי שקלים פיצוי מתוספת בנייה על הגג, מאחר וזו פגיעה בדיירי הבניין . שימו לב לכל המגיע לכם ועימדו על כך בתוקף עם עורכי דין מהטובים ביותר!!!! לעולם אל תסמכו על היזם שפנה אליכם, רק לאחר התייעצויות חוזרות ונשנות עם עורכי-דין ורואי חשבון !!! לימדו היטב היטב את הזכויות המגיעות לכם בכל מקרה ומקרה כדי שתדעו מראש מה מוכרים לכם ומה מסתירים מכם. רצוי מאד להימנע מכך מראש !!!!! סבל החיים בשנים אלו, לא שווה ולעיתים תוצאות שלא היו שוות את כל שעוברים.
טוני | 14.04.10
32.
מה קורה ביד אליהו?
שכונה מצויינת במקום מרכזי אשר היתה פעם מרכז מגורים יוקרתי בת"א , עם התנועה צפונה של הבניה נחלשה השכונה. הגיע הזמן לחדש ימיה כקדם ע"י בניה מודרנית על חורבות הבנינים הישנים , בחלקם מסוכנים , ושידרוג איכות החיים על חשבון צפיפות הבינוי הקיים. יקומו מגדלים חדשים ותגיע אוכלןסיה איכותית אשר תשתלב בקיימת וירווח לעירנו המשוועת לבניה איכותית לזוגות הצעירים והוריהם.
יהודי טוב | 14.04.10
30.
פשוט חוסר ידע בסיסי כיצד לעשות זאת.
הראשון : נסיון לרווח אסטרונמי ע"י היזמים ב 25% תוספת דירות תוך הגדלת הדירות הקימות ב 25% נשאר רווח קבלני נאה , אבל היזמים רוצים יותר. השני : קודם כל לבנות בית ראשון במתחם , שראשוני המפונים יעברו אליו - זה יצור את התנופה , זה מצריך השקעה ראשונית שמראה לדיירים את חוזקו של הקבלן. השלשי : כל דייר שנסגר עמו חוזה , עוזב את המבנה דירתו עובר לגור בשכ"ד או בבית הגמור דירתו נאטמת מיד - התוצאה הדירים מורדים התנגדיות לא עינייות. אני כותב זאת כי עשיתי זאת (עם עוד שני עוזרים ושני מתורגמנים) בפינוי אתר הקרואנים נחל בקע בטווח עבודה של שנתיים - לשם השוואה גודלו היה כ -4,000 בתי אב צריך לדעת לעבוד ולא להיות גריידי אלא אנושי...
אריאל ע. | 14.04.10
26.
פינוי בינוי בכביש הטייסים
לפני למעלה משנתיים חתמו הדירים ב5 בלוקים בכביש הטייסים על הסכמה עם חברת אזורים שהבטיחה שתוך שנתיים כולם יפונו מה מעכב? האם אי אפשר להתגבר על דיירים שמנסים לסחוט יותר מהקבלן? אייפה החוקים במדינה האם כל אחד יעשה כרצונו? האם אפשר לברר בשבילנו? נראה לי שחברת אזורים נרדמה בשמירה וממנה לא תבוא הישועה. האם מותר לדיירים לפנות לחברה אחרת כגון אלקטרה?
ליבנת | 14.04.10
25.
פינוי בינוי הוא הפרויקט הכי חברתי שיש היום
מר ברקוביץ, למי שבאמת רוצה להטמיע שיקולים חברתיים צריך לאשר כל פרויקט פינוי בינוי גם אם היזם מרוויח קצת יותר. מה שחשוב הוא שמשפחות שאין להן סיכוי וכסף לצאת ממצבם הנוכחי יקבלו דירה בשווי גבוה בהרבה מהקיים מה שיהווה מנוף מרכזי ביכולתם לשפר את איכות החיים שלהם ואת מעמדם הכלכלי. ואגב, כדאי מאוד שמהנדסי ערים יפסיקו לחשוב על פינוי בינוי במושגים שליליים ויבינו שזו הדרך היחידה לחדש עיר מבלי לצרוך שטחי קרקע אדירים שאינם בנמצא.
יורם | 14.04.10
23.
תגובה ל עזריאל רגב
הדיירים כמעט תמיד בעד , אבל כאשר היזמים מתחייבים על כנראה ולא בטוח , כל אדם עם שכל בראשו לא יחתום בצורה עיוורת. אני גר בחולון במתחם שמיועד לפינוי בינוי - מאד בעד הרעיון - רק שהחוזה שעליו אני אמור לחתום כל כך מעורפל , שאין סיכוי שאני אחתום על דבר כזה . קחו את זה לתשומת לבכם.
ערן | 14.04.10
22.
פינוי בינוי
היכולת לישם פוריקטים של פינוי בינוי, תלוי ביזמים צריך לתפור חליפה מתאימה לאוכלוסיה שבא מטפלים , וזה אומר אין דין אוכלוסיה חלשה כחזקה, צריך בתחילת הדיאלוג עם הדירים לחשוב על סופו , איך הם משתלבים בתוצאה הסופית , רק אז אפשר להגיע לשיתוף פעולה. הועדות לא מערימות קשיים על היזמים שהתוכניות שלהם סבירות ברמת אחוזי בניה.
מלכה יצחק משווק ויועץ נדל"ן | 14.04.10
17.
העיריה תוקעת פרויקטים בטענה שאין תשתיות מתאימות
בנינים רבים באזור העיריה הוקמו עוד לפני העיריה עצמה. העיריה לא מעונינת לעודד תמא 38 או פינוי בינוי מטעמים שאין תשתיות בסביבה. מאד תמוה. מדובר בבינינם ישנים ללא ממדים עם מקלטים מאד ישנים. ובכל זאת העיריה איננה מעונינת מדוע? כנראה שצרוץ התשתיות הוא רק תירוץ.
רינה | 14.04.10
16.
ראש עיעירת רעננה נגד תכניות פינוי.בינוי
עירית רעננה מסרבת לאשר תכנית פינוי.בינוי בשכונת קרית שרת ברעננה. מדובר ב-3 בניינים בו כל או רוב התושבים חתמו על הסכמתם , והוגשו הצעות לעיריה מטעם חברה קבלנית גדולה. יש לציין כי מדובר בבניינים רעועים בהם מצטופפות משפחות ברוכות ילדים בדירות בשטח 55 עד 65 מ"ר. זאת היא עבורם ההזדמנות היחידה לשפור תנאי המגורים שלהם. עיריה זו אינה ששה לבוא לקראת אוכלוסיה בעלת נתונים סוציו.אקונומיים נמוכים, אך משקיעה,לעומת זאת, כל מאמציה לקידום פרוייקטים במרכז העיר. דבר זה לא היה קורה עם ראש העיר הקודם שהיה קשוב לביות תושביו.
שלמה | 14.04.10
15.
מיתקון להצלחה שיתוף והבנה עם העירייה
פרופ'רחל אלתרמן מהטכניון ולסופיה אלדור ממשרד השיכון שלום לכן כאשר באים מצד התושבים אין בעיה יש נכונות ושיתוף התושבים ,בשישה ימים החתמנו 91 % מהדיירים הבעייה היא בעירייה שם ניתקע הכול אילו היו מראים נכונות לשיתוף פעולה הפרויקטים היו פורחים, הרי זה לטובת הדיירים ובעיקר לעירייה היא תרוויח אנונה ושכונות חדשות ,טיפה פתיחות כאשר העירייה מושכת זה גורם היתמרמרות מצד התושבים לאחר שחתמו שלא לדבר לכל צוות המלווה עו"ד אדריכלים ושמאים ,כאשר התוכניות הראשונות מוכנות, אנו מלווים שש פרויקטים פינוי ובינוי לבניית שכונות חדשות התחלנו לפני תשע שנים ,בשלוש השנים האחרונות יש היתקדמות, אנו מקווים לשיתוף פעולה מצד הרשויות נדע בזמן הקרוב
זבולון עוזיהו  | 14.04.10
14.
# 8 לא הבנתה את פרופ' אלתרמן... אסביר:
קודם כל אלטרמן היא גברת ולא אדון... היא מתכוונת לכך שמבחינה אורבאנית אין שינוי מהפכני. משמרים את המורפולוגיה המקומית. כמוון שמשדרגים את התשתיות! זה חלק מהעניין. משדרגים ומתאימים, אך לא עושים כסח מוחלט... בונים על הקיים. עניין הצפיפות הוא מעט יותר מורכב ממה שאתה מתאר: יש צפיפות נתפסת ויש צפיפות אובייקטיבית. אפשר בהחלט לייצר אזור צפוף אובייקטיבית שנתפס כלא צפוף במיוחד. מה גם שיש הרבה אנשים שדווקא אוהבים צפיפות. מי שמרגיש "מחנק" שלא יגור בעיר הגדולה. ומי שיש לו דירה בפינוי בינוי ומרגיש שהוא נחנק יכול למכור את דירתו (השווה הרבה יותר) ולקנות משהו אחר. התנגדות הדיירים לרוב נובעת מחששנות (שהיא במקום). היא פחות נובעת מהתנגדות אובייקטיבית
ג | 14.04.10
13.
לפינוי-בינוי במתחם טאגור בת"א שמו רגליים ראש העיר ומהנדס העיר
למתחם בטאגור יש כל הפרמטרים להיות בר פינוי-בינוי: - מתחם מגורים ישן מאד - שטח גדול עם מספר דירות קטן יחסית - חיזוק מבנים נגד רעידות אדמה הכרחי - תשתיות מתאימות להגדלת האוכלוסיה - תואם את מדיניות הממשלה של שמירה על שטחים פתוחים תוך ציפוף אזורים עירוניים שניתן לצופפם מבלי העמסה יתרה על התשתיות הקיימות - על פי עקרונות תמ"א 35 (חוק מדינה) התוכנית העקרונית קבלה את ברכת הדרך ממהנדס העיר הקודם (דני קייזר) לאחר 6 שנים של הכנת תוכניות, החתמת דיירים, התקשרות עם קבלנים, אדריכלים וכו' וקבלת דעות מקצועיות חיוביות ביותר לפרויקט, מגיע ראש העיר לדיון בוועדה המקצועית ואומר: "נפחית את מספר הדירות כך שהדיירים ישתתפו בעלות הפינוי-בינוי. לא מעניין אותי שהמדינה רוצה שטחים ירוקים על חשבון ציפוף הערים. הרעיון טוב אך לא בעיר שלי." ובזאת קבר את הפרויקט קבורת חמור. כי מי ירצה אחרי כל זה לעבור מקום מגורים להמתין שנים ועוד להמר בכספו על משהו עתידי. אז חזי היקר, עשו בדק בית בהחלטותיכם והסבירו לכולם איך אקירוב, חבס, דנקנר וכו' קבלו אפשרות להרוויח הון עתק, אך הדיירים בטאגור צריכים לשלם על פינוי-בינוי שקברתם?!
יוסי | 14.04.10
11.
צריך להיות חוק פינוי חובה. העירייה קובעת את הבניינים שצריך להרוס
והדיירים מתפנים עפ"י חוק לדיור חלופי שהיזם מספק. בלי משא ומתן אינסופי. וככה לאט לאט להרוס ולבנות מחדש. התכנון צריך להיות עירוני ולא כל פעם שטח. אם בכל עיר יחליטו שכל בניין רק יכפיל את עצמו עדיין תהייה איכות חיים וכמות היחידות באותה העיר תוכפל בלי מגדלים מפלצתיים
הדס | 14.04.10
8.
צריך לזכור
מר אלתרמן הנכבד טוען ש"ממשיכים להשתמש בתשתיות ובדרכי הגישה הקיימות" - איך בדיוק זה אמור לעבוד, מר מומחה, אם מכפילים את מספר הדירות פי כמה ומשאירים את התשתיות אותו הדבר? במתחם אמיל זולא בחיפה, למשל, רוצים להכפיל את מספר הדירות ב-2, אבל ללא שום תוספת של מקומות חניה, נתיבי נסיעה או כל תשתית דומה. כמו כן מתעתדים לקצץ את גודל הגינות הציבוריות. מה שיתקבל זה רחוב חנוק. אז פלא שהדיירים מתנגדים?
איתמר | 14.04.10
3.
תגובה לחזי ברקוביץ- מה הבדל בין תב"ע לב העיר לבין תמ"א 38?
את חידוש ותחזוקת המבנים ניתן לעשות בצורה הטובה ביותר דרך תמ"א 38 רק חבל שגם את התוכנית הזו אתה פוסל. אין בה הכפלת זכויות אלא תוספת מידתית והבית זוכה לחיזוק שיפוץ ושדרוג שדיירי בית מעולם לא יצליחו לממן בכוחות עצמם. התמוה בעיניי הוא שיש בתל אביב תוכנית זהה לתמ"א 38, היא נקראת "לב העיר" שם העירייה מאפשרת להוסיף עד חמש וחצי קומות שזה לרוב 2 וחצי קומות מעל מצב קיים וזאת גם בלי לחזק נגד רעידות אדמה. לזה חזי ברקוביץ לא מתנגד, מדוע? ההבדל היחד בין תב"ע לב העיר לבין תמ"א 38 הוא שהכנסות העירייה בתב"ע לב העיר הם מלאות. אין הנחות בהיטלי השבחה ואגרות ובתמ"א 38 יש. יטב אם מהנדס העיר וראש העיר יחשבו באמת על טובת התושבים ולא כיזמים מהשוק ויפסיקו להסתכל בכיסים של אחרים.
שי | 14.04.10
1.
שכונת הסינג סינג
זה למעלה משלוש שנים מדברים כל הגורמים הרלוונטיים לרבות עיריית אילת.משרד השיכון .יזם פרטי. על כך שהשכונה המגעילה ביותר באילת הקרוייה על שם בית הסוהר הידוע לשמצה תפונה ותבונה. אבל באילת כמו באילת הראשות העירונית עם הרבה כוונות טובות אבל מעשים תחלס בשטח זירו. אולי יזכיר לי אדון ראש העיר על פרויקט אחד שנעשה בפועל באילת בשנים האחרונות. חבל שאנשים פוליטיקאים חסרי ידע וכישורים מנהלים עיר עם פוטנציאל כה גדול.
נחשון | 14.04.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת