אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הראש הישראלי יקר מדי - ומרכזי המו"פ עוברים למזרח

135 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

134.
הערה ל-50 (אל תתעצבן)
אתה צודק לגבי מס ההכנסה, אבל למה שזה יעניין את החברות? אם כדי לתת מחיר תחרותי הם צריכים לשלם פחות בהונגריה, למה שישלמו יותר בישראל (אני מדבר על הפן הכספי בלבד, לא מתייחס לבעיות אחרות - איכות, מסירות וכו') הנטו שלנו אולי לא גבוה יותר מהנטו של מהנדסים במקומות אחרים, אבל המעסיק משלם ברוטו לא נטו..
נתי | 21.04.10
133.
יש להבדיל בין אנשי ההייטק - כמו בכל תעשייה לא כולם שווים
עובדי ההייטק, בתחום שלהם, הם פועלי ייצור, כמו כל עובד ייצור ב"תעשייה הישנה". היו מספר סיבות שהביאו לכך שעובדיי הייצור האלו אם מצד אחד יותר משכילים אך מצד שני גם דורשים יותר הטבות, שאינן מקובלות במגזרי תעשייה אחרים (למרבה הצער...) אבל לא ניתן להמשיך כך לאורך זמן - במיוחד כאשר מגיעים מתחרים מן המזרח. ולכן מה שייקרה - עובדי ההייטק יתחלקו לשכבות: כאלו שקשה למצוא להם תחליף במזרח (תואר שלישי, אלגוריתמאים, אנשים שיוצרים, ממציאים ויוזמים), ו"עובדים" שחורים, שמתכנתים מה שתיכננו אלו מהקבוצה הראשונה. וברור שראשונים יוחלפו אנשי הקבוצה השנייה בידי מתכנתים מהמזרח שאינם נופלים מהם בשום פרמטר
איש הייטק ותק 14 שנים | 18.04.10
129.
שהמס על עבודה ישירה יירד תוכל להוריד משכורת
שיעור המס הישיר + ביטוח לאומי ומס בריאות מותיר בידי עובדי ההיטק פחות ממחצית השכר ברוטו, רכב צמוד מוריד עוד אלפי שקלים מהנטו (Cגלל זשווי מס) והרי קיבלת שעובד ישראלי מרוויח בנטו פחות מכל מדינת עולם שלישי (לא מערבית) שהמדינה תוריד מיסים, יוכלו העובדים לדרוש פחות משכורת....אבל שאותם עובידם צריכים לשאת על דבם 15 אחוז אוכלוסיה שאינה יצרנית .....הם בסוף בורחים למדינת שנותנים פחות אבל נשארים עם יותר
 | 14.04.10
128.
השכר שלי כמהנדס בלונדון גבוה בהרבה
אני עובד בלונדון כמהנדס אלגוריתמים ומרוויח 85000 פאונד לשנה + 25% בונוס מובטח + 8 בונוס חתימה סה"כ 114000 פאונד לשנה שהם בערך 57000 ש"ח לחודש בימים טובים של הפאונד. אמנם המחיה בלונדון קצת יותר יקרה, אבל שלא יבלבלו את המוח על כך שהמהנדסים בישראל יקרים.
שגיא | 14.04.10
124.
כל המגיבים פה לא הבינו את הפואנטה
אף אחד פה לא מתלונן על זה שהעובד הישראלי דורש הרבה וכו', אלה הן המשכורות וזאת עובדה. אבל מנקודת מבט כלכלית, הקפיטליזם הגלובלי מביא את המהנדס הישראלי להתמודד מול הסינים וההודים - ומה לעשות, הישראלי מפסיד, עם כל הכבוד ליצירתיות ולאלתור. חוץ מזה, בואו נודה בזה - הרוב כאן לא גאונים. שורה תחתונה, מהנדסים, מתכנתים וחבריהם - תהיו עם היד על הדופק שלא תגמרו עם ה *&% ביד.
ג'ו | 13.04.10
123.
המנהלים צריכים להתבייש
לכל המכחישים - רמת המשכורות בשוק ההיטק גבוהה בערך פי שתיים כמעט מכל תחום אחר בארץ, אז מספיק עם כל ה"אני לא מצליח לגמור את החודש" הזה.. מצד שני - זה מחריד בעיני שלהעסיק עובדים זרים בחו"ל זה חוקי. כל הויכוח הזה על העובדים הזרים המסכנים ש"גונבים לנו את העבודה" ומתגוררים בתל אביב ומוכנים לעשות דברים שאף ישראלי בחיים לא היה מוכן. זה לעיני כל. על זה הממשלה מוציאה את העיניים אחד לשני, אבל על העובדים שלא רואים ולא שומעים וגרים אי שם מעבר לים לא מדברים בכלל. הם אלו שגונבים לנו את מקומות העבודה, הם אלו שאחראים פה לפיטורי ענק, לסגירת מפעלים, וחברות. הגיע הזמן שהממשלה תתווכח על הדברים החשובים באמת ותראה קצת מעבר לאף שלה, ותבין שייתכן ובעוד שנים ספורות מעכשיו כל שוק המהנדסים הישראלי יישאר מחוסר עבודה!
מתכנתת  | 13.04.10
122.
השוק ידאג לעצמו? כמה פעמים תחזרו על הסיסמא השיקרית הזאת?
כשהשוק התמוטט הוא דאג לעצמו? אילולא הממשל האמריקאי שהזרים מליארדים לא היה שוק ולא היה נעלים. נוח לכם לצייר את המציאות כאילו השוק דואג לעצמו, ובפועל המציאות היא אחרת. כול מקצוע שאיפשר הכנסה סבירה לשכירים מחוסל ע"י האנשים העשירים במשק: ככה זה היה עם חקלאות, בניין , טקסטיל וככה זה יהיה עם מקצועות המחשב. ( תמיד הטענה היא שהאנשים העובדים הם האשמים במצבם)
אלון | 13.04.10
121.
את הסכום שמרויח מהנדס ישראלי כאן בנטו באירופה מרויחים ביורו ובארה"ב בדולר
השכר הוא אותו שכר , רק ששם זה ביורו ובדולר כלומר פי 4-5 מפה וזאת עוד ללא תשלום עבור שעות נוספות , דבר שבכל מקום אחר אסור עפ"י חוק. וזאת תמורת הרבה יותר שעות עבודה והרבה פחות ימי חופשה ומחלה שיש באירופה וכמובן ששיעור המס שם נמוך יותר. כלומר , מהנדס ישראלי מרויח בממוצע בנטו שמינית משכר מהנדס במדינות המערביות
יחי ההבדל הקטן | 13.04.10
120.
בו נשווה שכר רופאים
בתלוש שלי רשום בלי בושה ששכר שלי לשעה - 37 ש"ח ( המנקה שלי מקבלת 45 ). אמנם עם אין ספור תורנויות אני יכול להגיע למשכורת 10000 ש"ח נטו אבל זה ישאר 35-37 ש"ח בשעה. אולי בהשוואה לרופא בסומלי אני מרוויח טוב, אבל אם להשוות עם איש היי טק אז אני די על הפנים. ואם להשוות עם רופא אמריקאי?
דוקטור | 13.04.10
119.
חוסר במהנדסי אלקטרוניקה ?
חוסר במהנדסי אלקטרוניקה ? , תראו לי מהנדס אלקטרוניקה בוגר שסיים היום אוניברסיטה מוצא עבודה , על מה אתם מדברים ?, המשכורת של מהנדסי האלקטרוניקה מעולם לא היייתה נושא חשוב , הרי מגייסים בפינצטה היום בלי קשר למשכורת, לחברות שמגייסות יש מספיק כסף לשלם משכורות גבוהות , אין מספיק חברות חדשות שקמות בישראל , והסיבה לכך היא דווקא עודף במהנדסי אלקטרוניקה שנובע מריבוי מכללות והרבה מהנדסים שמגיעים מהצבא, יש פה שוק של מכללות שמוכר חלומות שב לאלפי סטודנטים שלא יהיה להם שום סיכוי למצוא עבודה. ויש פה מאפייה של יוצאי יחידות טכנולוגיות מהצבא. האבסורד הוא שהיום כדי למצוא עבודה בתחום צריך נסיון וכדי לצבור נסיון צריך למצוא עבודה , אז או שאתה מכיר מישהו מבפנים או שיש לך נסיון מהצבא אחרת אין לך סיכוי.
מני | 13.04.10
118.
הנתונים נכונים המסקנות לא
אני מנהל בכיר בחברה אמריקאית גדולה. יש לי קבוצות פיתוח בכל העולם. עכשיו אני הולך לקנות חברה ישראלית "יקרה". בגלל שזה כדאי לי ולחברה - זה מאוד כלכלי. החברה הישראלית עושה עם 5 מהנדסים מה שחברה אמריקאית גדולה מנסה כבר 10 שנים עם 50 מהנדסים. הבעיה של רב החברות הגדולות היא שהן שכחו שכדי להיות יעילות צריך להיות קטנות. היום פשוט מגייסים 100 מהנדסים בהודו כי זה זול וזה אופנתי. אף אחד לא חושב על הנצילות שבעבודה איתם. המהנדסים שלי בארץ מרוויחים כמו באמריקה. וזה משתלם כי אני מאפשר להם להיות יעילים בצורה שישראלים יודעים. תתפלאו כמה אפשר להספיק עם צוות קטן וממוקד. ואין לי שום בעיה לתגמל אותם בהתאם.
מנהל הייטק | 13.04.10
117.
יש לי רעיון!!
אולי נתחיל לחשוב איך אנו מעבירים את תפקידי הניהול לסין.. אם תבטיח לסיני חצי ממשכורות המנהלים שהתמרמרו על המהנדסים בכתבה הזו, הסיני יילמד לדבר עברית קלוקלת ואפילו את אבן-שושן בעל-פה אם יצטרך, יילמד כמה עקרונות ניהול חשובים, חגים יהודים והוא מוכן.. מי ישמע.. בסוף הפיליפינים יחליפו גם את המהנדסים..
לירן | 13.04.10
114.
סיפור ישן ועצוב - אין הבדל בין איש היי טק לבין פועל טקסטיל
עוד בשנת 2000, החליט BANK ONE בארה"ב לסגור את מרכז התוכנה שלו בקולומבוס אוהיו והעבירו להודו. שכר איש פיתוח או איפיון תוכנה נע אז בין 60,000 ל-90,000 דולר. מפתח תוכנה הודי מצוי, הרוויח אז כ-200 דולר לחודש. אז תעשו את החשבון.... את המחיר, שילמה אז כלכלתה של העיר קולומבוס כשאיבדה אנשי פיתוח טובים שמשכורותיהם החדשות מזינות כלכלות של ערים אחרות. על מחיר דלדול ההון האנושי כבר אין טעם לדבר. אגב, סיפרו של טום פרידמן, "העולם הוא שטוח", מסביר במידת מה, תופעה זאת..
מישהו שעדיין כותב קוד | 13.04.10
113.
עורכת דין ואמא
איזה כיף לכם! לשני הצדדים המתקוטטים!! תשלום המס גבוה, אה? סיבה לבכי... או.קיי, אני משלמת פחות מס הכנסה, כי איני מהנדסת, אני רק עו"ד. לכן, אני עובדת סביב השעון, לפעמים 24 שעות ביממה, ומקבלת 1/4 משכרכם, ללא שעות נוספות (מקצוע של אמון אישי) וכמובן - ללא רכב. להזכירכם, כאשר אתם עובדים סביב השעון, אישתכם בבית מגבה בטיפול בילדים. אצלי - הרבה פחות... ובאשר לצד השני של המפה - מה אתם בוכים? הרי אתם מקבלים משכורות פי עשר גבוהות משל המהנדסים, לאחר שהם סיפקו לכם את הסחורה הניתנת לשיווק. רוצים אוקראינה? אל תאיימו, נסו. אם יהיה טוב, הגדלתם את התחרות שיחקתם אותה. אם יהיה רע, אנחנו נתחשבן איתכם. שווה לקחת את הסיכון, לא?
אני עו"ד | 13.04.10
112.
אני עובד כמתכנת כבר חמש שנים מרויח 22 ברוטו (ללא רכב) ורואה 13 נטו
אם ארצה רכב זה ילעה לי 2800 ש"ח מהנטו. ה13 נטו שלי הולכים על שכר דירה. מחירי הדירות טסים ואין לי מושג איך לרכוש דירה. אני חושש לפיטורים ואז לא יהיה לנו איך לשלם משכנתא. הכל כאן בארץ ,חוץ מפירות, יקר יותר מאשר בארה"ב (דירות, מכוניות, דלק, בגדים, כלי נגינה, צעצועים.. פשוט הכל ) מאידך המשכורות נמוכות יותר והמיסים גבוהים יותר. שעות העבודה ליום גם רבות יותר. זה תיאור פשוט ומוכר של מדינת עולם שלישי. צריך לעבוד הרבה יותר כדי לרכוש אותו דבר ובדרך משלמים הרבה יותר מיסים.
מוקי | 13.04.10
111.
אז שכר המהנדסים אשר שמרכזי מו"פ נסגרים? איזה מספרים הונפצו פה...מר גלעד כנס ותקרא
מר אסף גלעד היקר, אני לא יודע מאיפה הנפצת את המספרים האלה שאולי היו נכונים מתישהו עשור אחד אחורה. נראה לי שאתה קצת מתוסכל ומקנא במהנדסים והמגמתיות שלך רק מזמינה עלינו מכות חדשות ומיסים כאילו לא חסר לנו. אנחנו עובדים מאוד קשה בשביל השכר שאנחנו מרוויחים שלא לדבר על עלות הלימודים האקדמאים שלנו וההתקדמות המקצועית האישית שלנו שנעשית על חשבננו בלבד. אנא ממך, אל תזרוק פה מספרים לחלל האויר כעובדה מוגמרת ותספק אסמכתאות. השיקול לסגירת מרכזי מו"פ בארץ נובעים משיקולים כלכליים נוספים כמו עלויות יבוא ובעיקר יצוא ושער הדולר הנמוך, אל תאשים בזה את שכר המהנדסים, אלא את ה-120 קיקיונים שמחפשים איפה לעשוק אותנו במקום לתקן.
מואס בקשוקושים | 13.04.10
110.
במקום לתקוף את 68% מהמגזר החרדי שכלל לא עובדים תוקפים את אילו שעובדים בלי סוף
במקום לתקוף את הטפילים שחיים מקצבאות על גבינו ולא יצאו לעבודה יום אחד בחייהם תוקפים את אילו שעובדים מבוקר ועד ערב ומכלכלים משפחות שלמות מכספי המיסים שלהם - רק שאת המשפחה שלנו אנחנו לא רואים בכלל ... ומסתבר שאנחנו לא בסדר ... פשוט לא להאמין !!!
עבד מודרני | 13.04.10
107.
ואני כבר שנתיים לא מוצא עבודה בהייטק ועוד בשכר חרפה שהם מציעים
קודם כל, חתכו משכורות משמעותית בשנתיים האחרונות . השכר כיום בהייטק ממש נמוך ולא כדאי. לא שווה לעבוד כל כך הרבה שעות ובלחץ, ללמוד כל הזמן ולהשקיע, ובסוף שיזרקו אותך בגל הפיטורים הבא כנט שקית זבל, או כשתגיע לגיל 40.. השכר בארץ בהייטק נמוך ביחס לכל העולם המערבי וזאת עובדה קיימת. כנ"ל גם התנאים הנלווים. ולכל האינטרסנטים שמנסים להוריד עוד יותר את שכר העשוקים כדי להציג דוחות רבעונייםי פחות מבישים, תנסו להוריד קודם שכר מנהלים מנופח ומוגזם ולא לעשוק יותר את העובדים העשוקים במילא. ולכל המעסיקים המתבכיינים בהייטק אני גם מציע להעסיק עובדים מבוגרים שעולים לעין שיעור בנסיונם ויכולתם על כל מיני ילדונים חסרי נסיון שאותם אולי אפשר להעסיק בשכר של מתחילים. על איכות צריך לשלם!!! זהו חוק טבע
הייטקיסט לשעבר | 13.04.10
103.
זה התחיל בעובדי ניקיון שלא צריכים זכויות וממשיך לעובדי הייטק.
רק עניין של זמן עד שיחליפו גם את המנהלים במנהלים אסייתים זולים שיודעים סינית. בנתיים אני קונה מוצרים ישראלים (ממליץ בחום על מגבות ערד) , דואג שעובדת הניקיון תקבל מתנה לחג ומקווה לטוב. מהנדס אלקטרוניקה.
עבד הייטק | 13.04.10
102.
אני עובד כמתכנת כבר חמש שנים מרויח 22 ברוטו (ללא רכב) ורואה 13 נטו
אם ארצה רכב זה ילעה לי 2800 ש"ח מהנטו. ה13 נטו שלי הולכים על שכר דירה. מחירי הדירות טסים ואין לי מושג איך לרכוש דירה. אני חושש לפיטורים ואז לא יהיה לנו איך לשלם משכנתא. הכל כאן בארץ ,חוץ מפירות, יקר יותר מאשר בארה"ב (דירות, מכוניות, דלק, בגדים, כלי נגינה, צעצועים.. פשוט הכל ) מאידך המשכורות נמוכות יותר והמיסים גבוהים יותר. שעות העבודה ליום גם רבות יותר. זה תיאור פשוט ומוכר של מדינת עולם שלישי. צריך לעבוד הרבה יותר כדי לרכוש אותו דבר ובדרך משלמים הרבה יותר מיסים.
מוקי | 13.04.10
97.
מעסיקים בכיינים
הם חושבים שמפתחים הם כמו עובדים במפעל שאפשר להחליף אותם מתי שרוצים, משפט אחד יש לי בשבילכם "ידע זה כח", והידע הוא שלנו ואם אתם רוצים אותו תשלמו. אפשר לבנות בית ב-100,000 ש"ח באיכות נמוכה, ואת אותו בית אפשר לבנות ב-500,000 ש"ח באיכות גבוהה תבחרו אתם באיזה בית אתם מעונינים לגור. דרך אגב אני עולה יותר מעובד מארה"ב, מה תגיד?
מפתח  | 13.04.10
96.
הבעיה בארץ היא שכר המנהלים , גם בהייטק ולא שכר המהנדסים
שכר המנהלים בארץ גבוה לאין שיעור מביצועיהם ולאין שיעור משכר מהנדס ממוצע. למה למנהל פרזיט שלא עושה כלום וגם לא יודע לנהל מגיע שכר שערורייתי גם אם הוא הביא את החברה להפסדים שערורייתים ואפילו לפשיטת רגל ולעיתים הוא אפילו מקבל על זה בונוס??11 לזה באמת אין הצדקה !!!מהנדס ממוצע פה מרויח כשליש פחות מבאירופה ובהשוואה לארה"ב הרבה פחות. הואועובד הרבה יותר שעות נוספות ללא תשלום. באירופה לא מביאים לעבודה אנשים בחגים וסופי שבוע וללא תשלום כפי שנוהגים פה בחלק מהמקומות, לא מפטרים נשים לאחר חופשת לידה או מילואים, לא עושים קומבינות על גבם של העובדים וכל מיני תרגילים כולל לא להעלות את שכרם במשך שנים גם אם הם עובדים מצטיינים. חוסר היציבות בענף גם כן משפיע. בקיצור, המהנדסים פה זולים ביחס לכל מדינה מערבית אחרת. לא הוגן להשוות את השכר לסין או הודו או מזרח אירופה בהן גם עלויות המחיה זולות יותר והמיסים פחותים בהרבה . בנטו, הישראלי מרויח פחות מכל מדינה מערבית, התנאים הסוציאליים פחותים בהרבה, שעות העבודה ארוכות יותר, חופשות קצרות הרבה יותר וכך גם ימי מחלה, וחוסר היציבות והפיטורין מהירים יותר.
כתבה מגמתית ודמגוגית | 13.04.10
95.
תגובה לאלין (46) - בגלל זה אני בתהליכי עזיבה של ישראל
נכון, אתגעגע למשפחה ולחברים, נכון - ביעד אליו אני מכוון, ההייטק פחות נוצץ וחדשני, אבל בשעה 4 וחצי - 5 - כמעט כולם מפסיקים לעבוד. הולכים לחברים, הולכים לים, מבלים עם הילדים. אין לי עדיין ילדים (התחלנו לעבוד על זה), ואני לא רוצה שהם יראו את אבא רק בסופש.
מושון | 13.04.10
93.
איזה מוכשר ואיזה יקר ,קשקוש מוחלט
בואו נודה על האמת , רובם לא ממש מוכשרים וגם לא יקרים בהשוואה למדינות מערביות. אם משווים למדינות עולם שלישי או סין, או מזרח אירופה, אז אכן השכר יקר, אבל בל נשכח שעלויות המחיה שם הם גם רבע מפה או פחות . בקיצור, השוק חופשי . המעסיקים בוכים על עלויות שכר, אבל לאור התחרות בשוק על עובדים מוכשרים ברור שיש מעט טובים ולהם משלמים יותר. הרוב הם בינוניים וגם מרויחים שכר בינוני ומטה בהייטק. אז אל תקשקשו סתם
פחחחח | 13.04.10
92.
מאמר מגמתי
כמה כבר יש בכירים? ומה עם משכורות של מהנדסי תוכנה לא בכירים? שמקבלים פחות מבגרמניה אבל עובדים פי 1.5 שעות עם כמות ימי עבודה פי 5 פחות מבגרמניה? הבעיה שיקראו את המאמר ויאמינו לו. ואם לקחת בחשבון את יעילות - 2 ישראלים עושים יותר עבודה מאשר 10 סינים.
מהנדס תוכנה | 13.04.10
91.
תודה לאל שאני בקבע
נכון אני לא מרוויח 30 ברוטו אבל אקבל סא"ל זה יהיה שכרי. אני פקיד נטול לחץ דם ללא שיער שיבה, בן 32 רס"ן. זו ההחלטה החשובה בחיי מום שאין לי כל דאגות, חיי מסובסדים, אני יודע מתי אצא לפנסיה ומתי אעזוב לתפקיד אחר. התחושה שאתה עליון על אזרחים קשיי יום היא פנטסטית והרכב מהעבודה הוא כמעט חינם.
יואל | 13.04.10
90.
לכל המתלוננים על המיסוי
אל תשכחו שאנחנו לא מדינה רגילה, במדינות באירופה תקציב הביטחון לא כלכך גדול כמו בארץ, והם לא קולטים עולים חדשים כמו פה. אני בטוח שעם התקציב של היום ניתן לתת יותר ממה שאנחנו מקבלים או יותר נכון אפשר היה לתת את אותו שרות שיש היום בפחות כסף, אבל הפוליטיקה היא חלק מהחיים לטוב ולרע.
אסף | 13.04.10
83.
איך אתר מעלה כתבה כזו
איפה בדיוק סקרי השכר, אין קשר למציאות, מתכנת מתחיל (0-2 שנות נסיון) מרוויח כ-11,000 ש"ח לחודש ועדיין עובד כ-10 שעות ביום. אני בספק רב אם קיים מקביל בגרמניה שעובד יותר מ-8 שעות, ולדקה יותר לא מקבל "שעות נוספות", אה כן גם זה לא קיים כאן (קסם השכר הגלובלי, שכביכול כבר לא קיים). בקיצור, לי לא ברור מאיפה הנתונים.
אבישי | 13.04.10
82.
תגובה ל- 58 - כל מילה בסלע !!!
גם אני: 20 שנה בהייטק 2 תארים צוות גדול עם משימות שלא נגמרות ממשיכים בבית מה-בלקבריי והסינים והטיוואנים - ראש קטן, תראה להם פיצר באפליקציה אחרת ותגיד להם שיעתיקו - זה מיידית, אבל לחשוב על משהו יצירתי, חדש, מתקדם - הם אפילו לא יבינו מה אתה רוצה !
רק 20 שנה בהייטק | 13.04.10
81.
סליחה שאני חיה
סליחה שבגיל 30 אני לא רוצה לגור אצל הוריי. וסליחה ששכירות עולה מינימום 2000 ש"ח . וסליחה שאני רוצה לגור בבית גדול (לפחות 50 מטר מרובע) סליחה שיש לי "תנאים סוציאלים" 7 ימי מחלה,באמת אנסה לא לחלות אפילו לא יום אחד. סליחה שאני אוכלת,אשתדל לאכול פת לחם יבשה תוך כדי עבודה שלא לבזבז חלילה זמן. וסליחה שהוצאות הרכב עולות לי כל כך הרבה,הרי אני צריכה לממן גם חרדים וערבים. סליחה על 12 ימי חופש בשנה,וסליחה על הארנונה חשמל אוכל ומים שעולים בישראל פי 2 יחסית למשכורת. סליחה,יהודים צריכים לעבוד בחינם ולהגיד תודה שהגויים מעסיקים אותם. תכף גם יחליטו על "פיתרון סופי" להכחיד את היהודי שאשם בזה שההונגרי מרוויח שליש. סליחה שאני חיה. באמת סליחה.
 | 13.04.10
77.
מכירת חיסול
מחפשים מהנדסים בזול? לא צריך לסוע לסין. על פי טבלאות השכר בסקטור הקיבוצי, השכר של מהנדס מתחיל בכ 2000 ש"ח ומסתיים ב-11000 ש"ח ברוטו בלבד. כמובן שהסקטור הפרטי לא הצליח לגייס מהנדסים במשכורות כאלה לכן שכר המהנדסים בסקטור הפרטי עלה ("כוחות השוק"). ההמדינה וההסתדרות המהנדסים לא השכילו לתקן את טבלאות השכר והחלו להעסיק מהנדסים ב"חוזה מיוחד" . כיום אין כמעט מהנדסים עם "קביעות" ובמקום ליצור נאמנות למקום העבודה התעשיה כרגע מעסיקה מהנדסים ואנשי הי טק אחרים שתפקידם להעביר את מקור פרנסתם להודיים או לסיניים וכ"ו טבלת שכר המנדסים מפורסמת בין היתר באתר הסתדרות המהנדסים http://www.engineers.org.il/Index.asp?CategoryID=807&ArticleID=1875)
מהדס  | 13.04.10
73.
אם השכר לא יעלה תהיה בריחת מוחות לארה"ב
יחסית לעלות המחייה המאוד יקרה בארץ, גם עם שכר לכאורה גבוה 5.5K$ עדיין כמעט בלתי אפשרי לקנות דירה במרכז. אני לא מכיר את ההונגרים, אבל ככלל אם ניקח מהנדס ישראלי בוגר אונ' טובה ממוצע, אני משוכנע שהיכולות שלו טובות משל עמיתיו הממוצעים בשאר העולם (כמובן שיש טובים יותר גם בחו"ל, אבל אני מתייחס לממוצע עם נק' מוצא של בוגר אונ' טובה). אני בסה"כ אוהב את הארץ, אבל בלי ספק בארה"ב יכולתי להתעשר בקלות במקצוע שלי, ופה אני לא מתלונן, אבל אני לא מתלונן כי יש הרבה אנשים מתחתי, ולא כי המצב שלי טוב באופן אובייקטיבי. אם השכר היה הגיוני, אנשים כמוני לא היו חושבים לעזוב עבודה שהם מרוצים ממנה, והגיוני זה שכר שאפשר לקנות דירה לפני גיל שיבה.
מהנדס תוכנה (JAVA) | 13.04.10
71.
קשקוש בלבוש
מהנדסי תוכנה בממוצע לא מרוויחים כאלו משכורות בחיים! הממוצע לדעתי הוא אולי 16-17 אחרי שיש ניסיון וגם אז עובדים כמו מטורפים. רק למעטים יש רכב חברה הרוב משלמים עליו. המס בישראל גבוה בהרבה כך שהמשכורת האמיתית נמוכה להפליא יחסית ליוקר המחיה. רוב מי שאני מכיר באירלנד וארהב הרוויח פי 3-5 ממני ושילם הרבה פחות מיסים, בנוסף לפחות בארהב המחיה זולה יותר - זה נכון שיש אפשרות לחיות טוב מאוד ולהוציא הרבה יותר כסף אבל קיים גם קו ביניים שבארץ זה ממש לא כך. ואתם משום מה מדברים רק על תוכנה אבל מה קורה עם שאר סוגי המהנדסים שמרוויחים משכורות עלובות למדי יחסית למה שהם עושים? פשוט עצוב...
Amihay | 13.04.10
70.
דמגוגים קטנים, חישבתם עלות שכר למעסיק רק שכחתם לציין
שבהונגריה מס ההכנסה עומד על 17% בלבד כך שבסופו של יום התכנת ההונגרי נשאר עם יותר כסף ביד!!! עלות השכר למעסיק כאן היא גבוהה בגלל המיסים שחונקים אותנו וחותכים לי חצי מהתלוש!!! דמגוגים עלובים, השוואה אעלק. כמה מס הכנסה משלמים בגרמניה? כמה עולה לגרמני הפולקסוואגן שלו? (רמז: אין 100% מס) רוצים לעשות השוואה רצינית תשוו את הנטו שנשאר לעובד בכל אחת מהמדינות בטבלה וכח הקנייה של אותו נטו. תגלו שאנחנו זולים, ממש זולים. ורק ממשלת ישראל חונקת אותנו ואת המעסיקים במיסים כדי לממן ישיבות אינסופיות בנושא כמה קברים, לממן כביש עוקף לכולולום עילית ולשלם קצבאות לחרדים וערבים שעובדים בשחור.
זוהר המלך | 13.04.10
68.
פשוט מדהים - כמעט אף אחד מהנתונים כאן לא נכון
בדיחה טובה להגיד שהשכר בסיס הממוצע למהנדס תוכנה הוא 23000. מאיפה הביאו את הנתון הזה בדיוק? ולהגיד שהרכב ליסינג עולה כסף למעסיק זה בכלל בדיחה אדירה. טוב שלא כתבו שהמעסיק גם משלם את שווי השימוש... והבדיחה הכי גדולה להגיד שבגרמניה מרוויחים 3300 דולר בחודש. אולי מצאו מתכנת אחד שעובד שליש משרה וכתבו את זה בכתבה.
אני | 13.04.10
65.
אדון סטנלי
תבין: קיימת בישראל בועה שבה שער השקל גבוה בעשרות אחוזים בגלל ספקולנטים מחו״ל שקונים שקלים ומנפחים את הבורסה והנדלן ופוגעים קשות בכושר התחרות שלנו. מתי תבינו ש״כוחות השוק״ אינם תמיד מתאימים? כאשר שער הדולר יהיה 3? כאשר מחיר דירת 4 חדרים במרכז תהיה 5 מליון ש״ח? כאשר המעוף יגיע ל3000? מתי תבינו שאנחנו המדינה שהכי קל להתחרות איתה? פשוט כי אנחנו קטנים והכלכלה שלנו מזדעזעת מכל פיפס. סטנלי היקר תוריד דחוף את שער השקל באופן דרסטי. האבטלה והבועה מסוכנות יותר מאם יקבלו אותנו או לא לארגון המדינות המפותחות.
מבין ידוע | 13.04.10
64.
בגרמניה מהנדס תוכנה מרויח בין 45 ל75 אלף יורי בשנה וראש קבוצה כ 120 אלף
אני מהנדס בוגר הטכניון ואני מכיר את שווקי העבודה בישראל, גרמניה, שוודיה ואנגליה ואני אומר לכם שאלה הם המספרים המדויקים להיום, שאני מברר בשוטף מול חו"ל: מהנדס תוכנה מתחיל בגרמניה/שוודיה: 45 אלף יורו בשנה, שזה כ 20 אש"ח לחודש. מהנדס תוכנה בכיר בגרמניה/שוודיה: 75 אלף יורו בשנה, שזה כ 33 אש"ח לחודש. כלאמר תעריפי גרמניה/שוודיה זהים כיום לאלה הישראלים. היתרונות שם הם: א. מערכות אכיפה, שיפוט, שיטור, כליאה, חינוך והשכלה ברמה אחרת לגמרי. ב. מערכות בריאות ותחבורה יותר טובות. ג. עלויות קיום נמוכות בהרבה בזכות יציבות מחירי דיור בתחום הנגיש(במיוחד בגרמניה) ועליות רכב סבירות, בזכות ירידה(צלילה!) מהירה בערך המשומשות ומכונאים מעולים. באנגליה השכר מתנדנד סביב הגרמני/שוודי, לפי שער הפאונד/יורו, אם כי המצב באנגליה כיום ברוב תחומי החיים כמו בארץ, עם יוצא מהכלל של התנהגות למופת של אוכלוסיה מפותחת. לפני 4 שנים עלות הדיור בארץ היתה חצי מבריטניה, בהשוואת רעננה לקיימברידג', ואילו היום שיוויון בין השתיים בעלויות, אם כי לא ניתן אפילו להתחיל להשוות את הערך...
יואב נצר | 13.04.10
63.
כבר עשרות שנים אני נתקל בנסיונות של בכירי ההייטק לשבור את השכר ואת רוחם של מפתחי ההייטק
כבר בשנות השמונים יצא בכיר מתעשיית האלקטרוניקה, שלא אזכיר את שמו, בקריאה לדכא את תהליך הקמת מרכזי פיתוח של חברות מובילות בעולם, כי הן "גונבות" את העובדים הטובים במשכורות עתק, ולשאר החברות המקומיות לא נשארים עובדים ראויים במחיר "סביר". הוא גם הכחיש טענות על סכומי עתק במשכורות לבכירים אצלו, עד שהתבררו נתוני האמת שהצביעו על סכומים גבוהים מאד, הרבה מעל למשכורות אלה שאת שכרם הוא רצה לשבור. מן הסתם, אילו הצליח במזימתו, לא היו מגיעות לארץ חברות מובילות בעולם, שתרמו רבות במשך השנים לפיתוח ההייטק המקומי. תרגילים מלוכלכים מסוג זה קודמו ע"י אחרים. אין להם דבר עם טובת ההייטק והכלכלה הישראלית, אלא נסיונות של אינטרסנטים צרים להגדיל את הרווח של עסקיהם שלא באמצעות תחרות הוגנת. אני זוכר את הקמפיין המכוער משנות התשעים: "בוא מהר איש הייטק וקח את הצעתנו, לפני שההודים יבואו וחקחו לך את המשרה". אף פעם לא היתה סיבה לקחת אותם ברצינות, וגם לא כיום. יותר ויותר מתברר שזהו מעשה יח"צנות שנועד לערער את בטחונם של מהנדסים ישראלים בכושר המיקוח שלהם. מהנדסים הודים וסינים לא באים בהמוניהם, ואאוטסורסינג הרבה פחות משתלם והרבה יותר בעייתי ליישום ממה שחושבים.
וכבר הפסקתי להתייחס לכך | 13.04.10
61.
צריך לקחת בחשבון תקורות, קשיי ניהול, שפה, תרבות, הרגלים - למזרח אסיה/אירופה יש מה ללמוד
לא קל להוציא תפוקה מהודים או סינים. בד"כ צריך כפול עובדים מאשר בארץ, שדרת ניהול גדולה (עדיף מובלת ע"י ישראלים ברילוקיישן מאוד יקר), הוצאות מאוד גדולות על תקשורת ונסיעות - ותהליך ארוך, מתסכל ויקר עד שמגיעים להקמה של צוות מקביל במזרח אסיה. זה בודאי לא זול, לפחות בטווח הקצר והבינוני (ובשל תחלופת עובדים מאוד גבוהה במזרח אסיה, ייתכן שגם בטווח הארוך). לגבי מזרח אירופה, היא מתייקרת במהירות הבזק, עד שנגיע שם לבניית צוותים טובים, לא בטוח שישתלם...
מנהל בהייטק | 13.04.10
59.
"עבודה" במזרח? תשכחו מזה
אני עובד באחת החברות הגדולות בארץ (20 אני שנה בתחום). יש לנו מרכז פיתוח גדול בהודו. *הנחת העבודה* שלנו, שפרויקט שמעבירים להודו, אי-אפשר לקחת בחזרה - פשוט כי אין להם מושגים מקצועיים מינימלי, וכבר אי-אפשר להמשיך עם התוצרים שלהם... גם את הבכיינות הזו של המנהלים, אני שומע כבר 20 שנה. נדמה לי שקצב גידול המשכורות שלהם, גבוה משלי בהרבה. מסכנים.
ותיק בתחום | 13.04.10
58.
גיבוב של שטויות....
שכחתם לחשב את רמת החיים ויוקר המחיה והשכר הממוצע במקומות שאליהם השוותם... בסין מהנדס מרוויח פי 10 ולפעמים גם פי 20 ויותר מבוגר תיכון. בארץ במקרה הטוב פי 2 או 3. שכחתם לציין שבגרמניה הלימודים (בחישוב מהיר של 10$ בשנה, ארבע שנים למהנדס - 40$) חינם בהרבה מהמקומות. ושבארה"ב הם יקרים פי כמה מבישראל. כל הדברים האלה קובעים את העלות יחד עם יוקר המחיה, המיסוי הגבוה בארץ. ועוד ועוד.... כתבה חובבנית שמנסה ליצור עוד אנטגוניזם כלפי עובדי ההי-טק בארץ.
אלעד | 13.04.10
57.
הנה הנתונים האמיתיים, השוואות, מסקנות, כנסו בבקשה !!
הכתבה הזאת נכתבה על ידי אנשים שאין להם שום קשר למציאות. אחרי 25 שנה בענף, נסיון בכל שפת תוכנה שנכתבה, מאסמבלר ועד ג'אווה דהיום. ראש צוות פיתוח של 30 עובדים בחברה גדולה, ואני מרוויח 32,000 ש"ח. יפה , לא ?. אז בואו נבדוק. אחרי כל המיסים, בריאות, לאומי, וכו' וכו', אני נשאר עם 16,700 ש"ח נטו. יפה, לא ? אז בואו נבדוק שוב. תמורת השכר הזה אני עובד בממוצע 220 שעות בחודש. (אין יום קצר יותר מ-10 שעות, ולעיתים בעיתות לחץ גם 16 שע' ביום). נחלק 16,700 ל-220 ונקבל שכר של : 75 ש"ח לשעה. כבר קצת פחות יפה, אבל מכובד. יפה, לא ?. נבדוק עוד קצת. על רכישה של מוצר אני משלם 15.5% מע"מ. נשאר נטו סופי : 63 ש"ח לשעה. נחלק את זה בשער הדולאר ונקבל: 17.2 $ לשעה. אז אחרי שני תארים בהנדסה, 25 שנות אינסוף נסיון, חיים צמודים לעבודה, לעיתים גם שישי-שבת. אין כמעט חיים אחרים אקטיביים מחוץ לבניין החברה. אחריות על צוות גדול, לו"ז לחוץ, (לא נכניס בעיות רפואיות הנגרמות כתוצאה מישיבה על התחת מול המחשב במשך שנים...את זה ניתן לכם חינם), והסך הכל המתקבל הוא 17$ דולאר לשעה. שזה עבור המהנדס הגרמני 13.5 יורו לשעה. עכשיו: קחו את הנתון הזה, 17$ לשעה, אל מהנדס אמריקאי, ואת 13.5 יורו לשעה למהנדס הגרמני (ואל תלכו למישהו עם 25 שנות נסיון, כי הוא יתפוצץ מצחוק, לכו אל תוכניתן עם שנתיים נסיון), ותראו אם מישהו בכלל ידבר על עבודה עבורכם. הוא יפנה ואתכם כנראה למשרת סגן מנהל בסניף מקדונאלד הקרוב. ולגבי "העובדים הזרים": שנתיים ביליתי במחיצת תוכניתנים אסייתיים. ללא ספק, סוסי עבודה, מדפסת של שורות קוד, צמודים למסך. תוצרים מדהימים במהירותם. אבל, ופה האבל הוא גדול. אם חלילה הוא צריך להפעיל שיקול דעת, או לפתור בעייה, או לקחת אחראיות על משהו, אז אין סיכוי שתשמעו ממנו קול, ואין סיכוי שהוא יפעיל את הראש לפתור את הבעייה. ועולם התוכנה כולו עמוס בעיות, פתרונות, מעקפים, כשלים, ויצירתיות אינהרנטית. זכור לי מקרה בו שרת ייצור נפל, ותוכניתנית הודית הודיעה לי אחרי 3 שעות, כי "היא לא מצאה אותי כי הייתי בישיבה". אם זה היה תוכניתן ישראלי, אז הוא היה נוגח בקיר של חדר הישיבות ומוציא אותי אחרי 20 שניות. אז אל תבלבלו במוח. מהנדס ישראלי לא עולה יותר ממקביליו במערב, הפער הוא עצום לטובת הגרמני והאמריקאי. ולגבי המהנדסים האסייתיים, אם תארזו לי אותם בחבילות של 20 , והם ידרשו לבצע עבודות קוד פשוטות, או בעברית "עבודה שחורה נטו", אז הם מצוינים. לכל דבר אחר, תשאירו אותי עם המהנדס הישראלי שיודע מה חשוב ומה זניח, שיודע איך להגדיל ראש ולא להתקע עם בעיות, ושיודע גם מה המשמעות של המשפט בחדר קפה , "אחי, אני יוצא לשבועיים מילואים בצאלים, אני צריך שתסגור לי את הפינה הזאת דחוף כדי שנעביר לבדיקות עוד כשאני בסביבה.....", לך תסביר את זה להודי... כתבה בעייתית במיוחד !!!
עובד הייטק 25 שנה | 13.04.10
56.
תחליטו מה אתם רוצים כי אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה!!
מחד, אתם (המעסיקים) מעוניינים בעובדים שלא ינטשו לחברות אחרות, כאשר הצעה טובה יותר או עבודה מאתגרת יותר, מוצעת להם....כי השקעתם בהם לא מעט. מאידך, כאשר מתהפכות היוצרות ואותם מעסיקים מראיינים קנידייט לתפקיד חדש (כזה שעבד בחברה X מספר שנים ורוצה להתקדם לתפקיד טוב יותר) בחברה שלהם, הם מתייחסים למועמד כאל כזה שדרך במקום ולא התקדם.
חרב פפיות! | 13.04.10
55.
מעסיקים בכיינים
הם חושבים שמפתחים הם כמו עובדים במפעל שאפשר להחליף אותם מתי שרוצים, משפט אחד יש לי בשבילכם "ידע זה כח", והידע הוא שלנו ואם אתם רוצים אותו תשלמו. אפשר לבנות בית ב-100,000 ש"ח באיכות נמוכה, ואת אותו בית אפשר לבנות ב-500,000 ש"ח באיכות גבוהה תבחרו אתם באיזה בית אתם מעונינים לגור. דרך אגב אני עולה יותר מעובד מארה"ב, מה תגיד?
מפתח  | 13.04.10
54.
המהנדס הישראלי - על הנייר - יותר יקר. בפועל - מנוצל
מסכים עם קודמי שהכתבה דמגוגית לחלוטין! כותב הכתבה טרח לציין כמה המשכורת של המהנדס הישראלי גבוהה יותר ממהנדסים באירופה ובמזרח. דאג להכניס המון מספרים (כמו שמהנדסים אוהבים!). אבל שכח להכניס עוד כמה מספרים חשובים: כמה עולה לחיות בסין?! כמה עולה לחיות בפולין?! כמה עולה לחיות בגרמניה?! כמה עולה לחיות בהונגריה?! כמה שעות ביום עובדים בכל אחת מהמדינות?! לא ייתכן לראיין מנכ"לים אשר יושבים במגדל השן שלהם ושלא חושבים שהמשכורות שלהם מופלגות. אולי ייטיב הכתב הנחמד לעשות כתבה נוספת המשווה משכורות של מנכ"לים בישראל למשכורות של מנכ"ים אחרים בעולם.
מהנדס לעתיד | 13.04.10
53.
הם רוצים שהמהנדס הישראלי יגור עם ההורים, ישכח מחסכון ויאכל חסה...
בעוד בעלי המניות מתעשרים כקורח, אנשי ההון והשלטון גורפים רווחים ומשקיעים בכל פינה אפשרית, הם רוצים שאנחנו העם, נחיה בעוני, נהיה עבדים ובשום פנים ואופן לא נוכל להשתחרר מהמשכנתא, החובות והלחץ - בכלל עדיף שנמות קצת אחרי גיל 65 כדי שלא ננצל את הפנסיה. עד מתי נאכל את החרא עד מתי ????????????????
ירון | 13.04.10
52.
מהנדסים סינים
עבדתי שנתיים בסין ולדעתי המהנדסים הסינים שווים בערך כמו שהם עולים (רובם), ובבזמן הקרוב אני לא בטוח שזה ישתנה, אולי עוד דור (ילדים של המהנדסים כיום), שיהיה להם קצת יותר רווחה וחופש מחשבה וליזום (וגם לטעות בלי לפחד ממה שיגידו 12 מנהלים מעלייך), אז מה לעשות בינתיים צריך לשלם עבור איכות, אבל לצער מי שמושך בחוטים מעדיף כמות על איכות
א | 13.04.10
50.
דמגוגים קטנים, חישבתם עלות שכר למעסיק רק שכחתם לציין
שבהונגריה מס ההכנסה עומד על 17% בלבד כך שבסופו של יום התכנת ההונגרי נשאר עם יותר כסף ביד!!! עלות השכר למעסיק כאן היא גבוהה בגלל המיסים שחונקים אותנו וחותכים לי חצי מהתלוש!!! דמגוגים עלובים, השוואה אעלק. כמה מס הכנסה משלמים בגרמניה? כמה עולה לגרמני הפולקסוואגן שלו? (רמז: אין 100% מס) רוצים לעשות השוואה רצינית תשוו את הנטו שנשאר לעובד בכל אחת מהמדינות בטבלה וכח הקנייה של אותו נטו. תגלו שאנחנו זולים, ממש זולים. ורק ממשלת ישראל חונקת אותנו ואת המעסיקים במיסים כדי לממן ישיבות אינסופיות בנושא כמה קברים, לממן כביש עוקף לכולולום עילית ולשלם קצבאות לחרדים וערבים שעובדים בשחור.
זוהר המלך | 13.04.10
49.
קשה לי להאמין שאלו המשכורת בגרמנייה למהנדס!
יחסית ליוקר החיים בגרמניה זוהי משכורת רעב ... קשה לי להאמין שמהנדסים מכול העולם מגיעים לגרמנייה בשביל משכורת כזו ... גם הרבה מהנדסים ישראלים שבאים לגרמנייה לעבוד בטוח לא מסתמפקים ב-3300 דולר לחודש ... אפילו לשכר דירה זה לא מספיק במקומות מסויימים בגרמנייה.
 | 13.04.10
46.
למנהלים הבכירים תשמרו על האוצר טוב טוב
כאשת מהנדס בכיר אני פונה אל ההנהלה הבכירה, אנא שימרו על המהנדסים שלכם שעובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה, אוהבים לעבוד, תורמים מזמנם מרצם והשכלתם הגבוהה, אך לצערי חיי המשפחה שלי הם מעל הכל אני . ומה יוצא מזה שבקושי אני רואה את בעלי וכן גם הילדים. אמנם אני לא מסכנה אך חיי הזוגיות לא מי יודע מה, ואני יודעת משיחות סלון עם חברותי שאצלן כך הדבר. אז בבקשה ציינו שעה מסויימת של סיום עבודה, תמיד יש את המחר. וככה הרווחתם עובד טוב ולא מתוסכל שלא יודע איך פתאום ילדיו הקטנים "צמחו לתפארת מדינת ישראל" הלו............תתעוררו|||
אלין | 13.04.10
44.
תכנוני האוצר
מר אסף גלעד - מה קרה? מס הכנסה והאוצר שוב מתכננים לדרוך עוד קצת על מעמד הביניים ההולך ונעלם במדינתנו (שגם כך הפכה לשק חבטות בשנים האחרונות) עם איזה רעיון יצירתי פרי מוחם הקודח של פקידוניהם - אז הם מתחילים להכין את הקרקע? ואתה החלטת לשמש להם לבמה כדי לייצר את הלך הרוח המקדים למהלך כזה? מעבר לכל הדברים הנכונים שכבר נכתבו על ידי מגיבים אחרים - שעות עבודה מרובות יותר, עלות מחייה גבוה יותר וכו - כדאי למר זיספאל וכל שאר המתחזרים הללו להרגיע את מצעד השקרים. הבעיה נובעת אך ורק מיצר החזירות שלהם והרצון להרוויח עוד ועוד. מבחינתם - אם יכלו חוקית היו מחזיקים את עובדיהם 12 שעות בעמידה עם כוס מים במרתף אפל - רק כדי לצמצם עלויות ולהגדיל רווחים...
אריאל | 13.04.10
38.
פשוט חוצפה - את הסיבה הכי חשובה שוכחים כאן
קוראים לזה: מס הכנסה בארה"ב אני משלם 15% מס לפני החזרים שנתיים, כאשר בארץ הייתי משלם 60% כולל ביטוח לאומי וביטוח בריאות. בארה"ב קניתי קרייזלר מודל 2000 ב-3000$ ובארץ כמה הייתי משלם עליו? והייתי יכול להמשיך כאן עד מחר אבל די בזה
מהנדס | 13.04.10
37.
לא נכון וגם ממש, אבל ממש, לא רלוונטי למהנדסי חומרה
במרבית ההנדסות קשה מאוד להתחרות עם המהנדס הישראלי בשל רמת ההשכלה שלו, מסירותו וכושר ההמצאה שלו. המהנדסים ממזרח אירופה ומהמזרח הרחוק אינם בעלי אותה הכשרה ומסירות. צריך להבין, ברוב ההנדסות אתה לא יכול לשבת בבית של ההורים ולעבוד כי אתה צריך ציוד מתוחכם, מעבדות וסביבת פיתוח מתאימה. לכן, אם כבר יש איזשהו משהו מציאותי במה שנאמר כאן, הוא נכון רק לאנשי מדעי המחשב.
מהנדס לקראת PhD (בעבר איש היי טק) | 13.04.10
36.
אף לא מילה על הודו.
כשזה נוגע לתעשיות IT, הודו כיום הרבה יותר אטרקטיבית מסין והונגריה למשל. כל אחד שעושה היום מיקור חוץ ב IT יודע שבודקים את הודו לפני הכל. יצא לי לעבוד עם חברה בשם ויאינדיה שמתמחה בניהול כוח אדם טכנולוגי בהודו. להבדיל מתהליך הדעיכה של ההייטק בארץ, הממשל בהודו השכיל להשקיע במגזר מיקור החוץ והפך אתו לתעשייה משגשגת. חברות כמו ויאינדה, נייס וקומברס זיהו את הפוטנציאל הזה מזמן ונהנות ממנו.
אסף. | 13.04.10
34.
לי דווקא יש פתרון הפוך לגמרי
אולי תעשיית ההייטק תתחיל לחפש השקעות VC במזרח הרחוק? אין ספק שמי שיקר מדי הם אנשי ההון סיכון שיעדיפו להטיף (בעילום שם כמובן) לכל העולם לקצץ בעלויות בשעה שהם מושכים את עלותם בזהב נקי (כמובן אף פעם ללא קשר לביצועי הקרן אותה הם מייצגים). -ביום ש ה-VC יטוס באקונומי המחירים של אנשי תוכנה יתחילו לרדת - ביום ש ה VC יסע במאזדה 3 במקום טוארג המחירים של אנשי תוכנה יתחילו לרדת - ביום ש ה VC יקח פחות מ 50% מהחברה תמורות נזיד עדשים המחירים של אנשי תוכנה יתחילו לרדת - אבל אל תדאגו. אתם תזכו לראות את אמדיניג'אד זוכה בפרס נובל לשלום לפני שזה יקרה. עד אז תשמעו אנשי הון סיכון מדברים בעילום שם.
הייטקסיט | 13.04.10
31.
מאיפה הנתונים על גרמניה???
מילא סין ופולין, אבל מאיפה הבאתם את עלות השכר של 3,300 דולר בחודש (בערך 2400 יורו בחודש, או 28K יורו בשנה) למהנדס גרמני??? וממתי מרוויחים שם פחות מאשר בהונגריה? נראה שמישהו שתה קצת יותר מדי שנאפס לפני שעשה את הסקר שם. לשם השוואה, ראו משכורות של מהנדסים גרמניים ב - http://tinyurl.com/ydw6xha
מהנדס | 13.04.10
30.
מספיק עם האגדות האלה.
האמת העצובה היא שמלבד שכבה קטנה שגוזרת לעצמה קופונים כל הזמן באירגון ורה אירגון ורה רה רה אירגון של חברות שונות, רוב מהנדסי ההי טק מקבלים שכר בושה. בעלי איש הי טק בעל השכלה גבוהה מאד, עובד בנאמנות באירגון יותר מ20 שנה, בשנים האחרונות בתפקיד ניהולי. מגלגל בעיסקאות סכומי עתק, ובא הביתה די רעב. לא רק שהמשכורת שלא היתה גבוהה מלכתחילה, אלא שהיא לא עלתה זה כעשור, וכל פעם יש גזרות חדשות - הורדת הבונוס / משכורת 13, הורדת ימי העבודה בשבוע, הורדת המשכורת ב8-10 % " עד יעבור זעם" והזעם אף פעם לא עובר. שלא נדבר שאם הזמן נעלמו הדברים הקטנים שהפכו את מקום העבודה למקור הזדהות - אירועים לעובדים, שי לילדים לחגים יום משפחה, וכד'. דברים קטנים שיוצרים חיוך ונכונות והזדהות עם המשפחה . לאחרונה בוטלו גם הסעות העובדים וארוחת הלילה .(אפשר לחשוב - סנדוויץ מסכן) לעובדי המשפרות. . במפעל שבו עובד בעלי היה שי הפסח השנה - אוי לאותה בושה - 300 ש"ח. הבן שלי שעובד בחברת תיקשורת עבודת סטודנט קבל יותר. מנהלים באים והולכים מנהלים בשכר עתק, מוכרים וקונים ומאחדים ומפצלים את החברות כאילו היו אבני לגו ולא מפעלים המעסיקים בני אדם , גוזרים לעצמם קופונים שמנמנים של כמה וכמה מיליונים ונעלמים כלעומת שבאו. אחר כך בוכים שיש בריחת מוחות לחו"ל. אז תפסיקו בבקשה עם האגדה האורבנית הזאת.
אשתו של איש הייטק | 13.04.10
28.
מה מצפים מקפיטליסטים - רוצים להגדיל רווחים
רוצים להוריד את השכר בארץ ולכן יוזמים כתבה כזו. לא מעניין אותם רווחת העובד לא מעסיק אותם שעובדים כאן יותר שעות הם לא מדברים על איכות העבודה כי הם יודעים שהם טועים. העלות לא שונה הרבה ממדינות מפותחות אחרות, ובטח יותר זולה מבריטניה וכד'. ישראל כבר לא מדינת עולם שלישי במשכורות ושיפנימו את זה כולם.
מהנדס | 13.04.10
27.
קשקוש פופוליסטי - המספרים רחוקים מהמציאות
נעבור על המספרים הבדויים שלמעלה ונגלה את העובדות האמיתיות: שכר בסיס 23000 ורכב 2600 = שכר ברוטו של 25600 שזה מעל הממוצע. "דמי חופשה" זה לא משהו שהמעסיק באמת משלם. יש ימי חופשה, אבל זה לא מתבטא בתוספת כספית. כנ"ל דמי מחלה. כלומר, להפחית 1812 ש"ח מעלות השכר. הטענה שעובד הי טק ממוצע מרוויח 25600 ברוטו היא מופרכת בפני עצמה, אבל עדיין - קיבלנו עובד שמרוויח 25600 ברוטו , ועלות השכר שלו היא 32888. בעצם עלות שכר שהיא 30% מעל המשכורת, דבר מקובל בכל משק מפותח.
 | 13.04.10
23.
השוואות בגרוש
מעניים אם עלות המחיה באותה איזורים שווה לעלות המחיה בישראל ? מעניין אם שיעור המס זהה לשיעור המס בישראל ? מעניין אם מהנדס אירופי עובד אותו מספר שעות ומקבל את אותו מספר ימי חופשה כמו בישראל ? מעניין מי הוא זה שמעוניין לצמצמם את מעמד הביניים ? לדרוך ולרמוס עד עפר על העובדים בכל רמות ההכשרה וההשכלה לטובת בעלי ההון והמשקיעים ? ... מעניין ...
המהנדס | 13.04.10
21.
היצואנים מתנהגים כמו בנות יענה. הראש באדמה ומקווים לטוב
בינתיים כל ילדון מחדר עסקאות בלונדון או ניו יורק חוגג על חשבונכם. קרנות גידור ובנקים זרים נהנים משוק מט"ח פרוץ לחלוטין, נטול מס מבחינתם והם משתמשים בזאת כדי לנפח את השקל מול הדולר ומול היורו עוד ועוד ועוד. בינתיים יקר מאוד לייצר בישראל וזול מאוד לייבא. וככה הייצרנים והיצואנים הישראלים מוכים חודש אחר חודש כבר שנתיים. כנראה שלהשפלה הזו ולמכות האלו הם כבר התרגלו כי איש לא משמיע קול. אלישע ינאי אולי מתראיין פעם ברבעון וזהו. היצואנים חלשים, אנמיים, פאסיביים. לא חשובה ההגדרה בשורה התחתונה או שמנערים את האוצר ובנק ישראל או שמעבירים ייצור ופיתוח לחו"ל. מי שלא עושה כלום וחושב שהבעיה תיפטר מעצמה שלא יבוא לבכות
תעשיין בדימוס | 13.04.10
19.
סימנו את המטרה הבאה
יופי, שוב מעמד הביניים לא בסדר. רוב עובדי ההיי טק הם ממעמד הביניים, שמחזיק את המדינה הזו. עכשיו באים וחושבים איך נפגע בו עוד ונגרום לכך שהמנהלים ובעלי המניות ירווויחו יותר. כן, קחו מהנדסים מסין ומהשד יודע איפה, עזרו לכלכלות של מדינות זרות על חשבון האזרחים, יצאו ידע טכנולוגי ורעיונות לאחרים, למה לא, העיקר שיבנו עוד מגדל וימכרו אותו ליחידי סגולה שחוסכים על העובדים. אולי תלחצו כדי להוריד מיסים או אולי סתם להוזיל את יוקר המחיה פה, מה דעתכם על הרעיון המהפכני הזה?
א.ב. | 13.04.10
18.
"ההיצע הנמוך של המהנדסים יחסית לביקוש" ?
חבל שמר זיסאפל שהוא אדם מוכשר ויקר, מטעה כאן את הציבור. אין בישראל מחסור במהנדסים, יש מחסור ביושר הגינות וערכים בסיסיים. אפליית עובדים על בסיס גיל / מיגדר / עדה / דת הינה נשמת אפו של היי-טק הישראלי. וברור כי אדם המחובר לתעשייה הזו כל כך, כמו מר זיסאפל, מטייח מעט את העובדות הנ"ל.
רוני | 13.04.10
16.
כל שנה אותו הסיפור
פעם דיברו על ההודים שיבואו ויחליפו את 'עובדי ההי טק המפונקים' ושמענו על כל מיני מנהלים ומנהלות משאבי אנוש שדיברו גבוהה גבוהה על כך שיתחילו לפתוח מרכזי מו"פ בהודו. חלק גדול של מי שעשה את הטעות ולקח מפתחים מהודו שילם על הטעות הזו ביוקר רב ויעידו עשרות החברות שמתפרנסות מהצלה של פרויקטים שהעבירו אותם לאאוט-סורסינג בהודו. אז עכשיו מדברים על מפתחים מהונגריה ואוקראינה. אני לא עבדתי עם מפתחים מהונגריה, אבל עבדתי עם מפתחים מאוקראינה ויש להם את החסרונות הגדולים מאד שלהם. בניגוד להודים, לאוקראינים עוד אפשר לייצא משימות ועם פיקוח מספיק הדוק הם עוד יעמדו בזמנים. שלא יאיימו על אף אחד. יש היצע וביקוש. מסתבר שהמפתחים הישראלים מבוקשים כיוון שיש להם יתרונות עצומים על פני מפתחים ממקומות אחרים. פיתוח זה מקצוע קשה שמחייב אותך ללמוד וללמוד וללמוד כל הזמן וגם בבית. מי שאוהב את זה נהנה מזה ומצליח בזה. מי שנמצא בזה רק בגלל הכסף מתישהו ינשור מתחום הפיתוח. בשוק הישראלי יש מחסור רציני באנשי JAVA טובים ובגלל זה השכר שלהם מאד גבוה. אני מכיר לא מעט מפתחים שעושים הסבה ל-JAVA ותנאי השוק כבר יאזנו את השכר היחסית גבוה שלהם. אותו דבר קרה עם ה-PHP לפני כמה שנים (מי שזוכר). בינתיים שחברות מהסוג של חברת נישה לא יאיימו עלינו. בעולם של לינקדאין ורשתות חברתיות נוספות, דווקא חברות ההשמה בסכנה יותר מהמפתחים.
רן | 13.04.10
15.
שכר מהנדסי הייטק - לא מה שחשבתם
קודם כל מס הכנסה במדינה הוא בין הגבוהים כך שכמעט וחצי מהברוטו מתקזז. שנית אין להשוות את תפוקת העבודה של מהנדס ממוצע ישראלי למהנדסים במזרח. יכול להיות שזה בעוכרנו, אבל למהנדס הישראלי יש דרישות גבוהות כי הוא יודע שבארץ שעות העבודה למהנדס בתחום ההיטק והתוכנה בפרט הן מעל ומעבר בהשוואה לכל מקום אחר בעולם. כך שאם נקזז את כל האמור לעיל נגלה שתנאי השכר בארץ הם אף פחות טובים ממקומות אחרים.
יניב | 13.04.10
10.
לתת עבודה למתכנתים מפולין הונגריה ואוקראינה , יום לאחר יום השואה אני מבין איזה עם הזוי אנו
מצד שני המיסוי בארץ פשוט חזירות לשמה כך שלהתפרנס בכבוד אי אפשר בפחות,ובכלל מצחיק שמשווים מחט לתחת מה למתכנת הונגרי והישגיו למתכנת ישראלי ? ואיפה ההיטק הגרמני (כלכלה השלישית בעולם עאלק) - ועוד דבר, מצחיק שאדון זיסאפל ודומיו שמביאים הבייתה 700K בחודש ומשלמים למנכלים שלהם סכומים דומים - מחוום את דעתם בעניין
מתכנת | 13.04.10
7.
עלות שכר של מהנדס תוכנה בארה"ב היא כ 100-150 אלף דולר בשנה
בארץ - עלות שכר של מהנדס תוכנה ממוצע (כולל כל הפרשות המעסיק) היא - כ 20-30 אלף ש"ח בחודש - שזה 240-360 אלף ש"ח בשנה. אם נחשב לפי שער דלואר של 3.7 - נקבל ששכר של מהנדס תוכנה בישראל הוא 65-97 אלף דולאר בשנה. בשורה התחתונה - מהנדס תוכנה בישראל זול ביותר מ 30 אחוז מעמיתו האמריקאי. כך שמה שנכתב בכתבה הוא שכל מה שמעניין את המעבידים הוא הרווח הסופי. הם דורשים תפוקה של מהנדסים מצטיינים, אך רוצים לשלם שכר של עובדים חסרי מקצוע או השכלה.
 | 13.04.10
6.
זעקת הקוזאק הנגזל
כמה מסכנים המעסיקים, השכר פה כה גבוה. אה רגע, אולי שכחו כאן פרט אחד - מהנדס ישראלי עובד מהבוקר עד הלילה בלי לבכות. אני רוצה לראות את המהנדס הגרמני שהעז ללחוץ על מקש מקלדת אחרי 5 ודקה. עם כל הכבוד, שכר לא נקבע רק פר קפיטה - אלא פר הספק. אם 3 מהנדסים ישראליים עושים עבודה של 10 סינים, מהר יותר וטוב יותר - אז הפער בשכר נהיה לא רלוונטי. אבל ככה זה, תמיד מגיע גל של קיצוצים וירידה באיכות במיתון, עד שקולטים שזה פוגע בחברה וחוזרים להתחרות באיכות במקום בעלות הייצור.
סטודנט | 13.04.10
5.
כל האנשים בכתבה בכיינים
נכון שאולי ישראלים יותר יקרים. יחד עם זאת אנחנו יותר טובים בהרבה דברים. אני עבדתי עם סינים וכיום עם הודים ולמרות שהם מתקדמים יפה ויש מנהדסים מצויינים שם, יש להם הרבה ללמוד לפני שיגיעו לביצוע של הישראלים. וכלל מנהלים שמתבכיינים פה בכתבה, תראו את השחיתות שלכם איזה משכורות את לוקחים ובאיזה רכבים אתם נוסעים וכמה פעמים אתם טסים לחול סתם תאוות הבצע שלכם היא מה שפוגעת בנו ולא המשכורות של המהנדסים. גם מהנדס עם 20K משכורת שיש לו שני ילדים ומשכנתא מתקשה לגמור את החודש. אז בבקשה, תפסיקו להתבכיין, תהיו מנהלים יותר טובים, וליונות זה לא מילה גסה
מהנדס הייטק | 13.04.10
3.
חבל ששוכחים עוד כמה פרטים
עובדם בתחום בארץ עובדים 45 שעות במקרה הטוב לעומת אירפוה ששבוע העבודה שם הוא סביב 36 שעות. כמות ימי חופש שנתיים קטנה פה לעומת אירופה וגם המיסוי פה גבוה משמעותית שורה תחתונה עבור שעת עבודה מקבלים כאן פחות (לפעמים הרבה פחות) ממדינות מערביות אחרות.
גלעד | 13.04.10
1.
עבדתי 5 שנים בשוק.
לפני המשבר האחרון עזבתי מקום עבודה בכדי לסיים את הלימודים. כשחזרתי הציעו לי 35 ש"ח לשעה!!!! אתם קולטים? החלטתי שאני מוותר על העבדות ומנסה לעשות מה שאני אוהב. (שלא תבינו אותי לא נכון אני מת על תכנות תכנון כתיבת קוד חשיבה על רעיונות חדשים אבל ... לא קונה כלוב מזהב). אני עדיין מנסה לשמור על פאסון ולא לחזור לשוק למרות שיש יותר הצעות, אני פשוט לא מגיש קורות חיים. מקווה שכלכלית המהלך ישתלם לי. עדיף בגדול להרוויח 10-15 ולהיות חופשי מאשר להרוויח 20 ולחיות בכלא.
מהנדס מצטיין | 13.04.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת