אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אנגלית זה לא הכול: ילדי התרבות השלישית

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
גדלתי את כל חיי בישראל (מלבד 4 שנים בחו"ל שאני לא זוכר דבר מהן)
ובחיי הבוגרים (אני בן 22), מצאתי את עצמי מסתדר יותר טוב בחו"ל, במקומות שאני לא מכיר, מאשר בחיי הבוגרים בישראל. כאשר אני לא מכיר כאן אנשים כל כך, והבעיה שלי להתחבר כאן עם אנשים חדשים ברמה של חבריי ילדות כל כך קשה עבורי רק בגלל שאני כל כך ישראלי וכבר די מחובר למקום. אני מקבל על זה מהמורות מאמי שקוראת לי סנוב, אבל אני פשוט לא מצליח להתחבר לאנשים כאן וליצור כאן קשרים של חברויות, עצם זה שאני חי כאן וגרתי כל חיי כאן. אבל בחו"ל מקום שאני יכול להגיע אליו מעכשיו לעכשיו אני מרגיש בטוח בעצמי, נוח לי להכיר אנשים, להיות פתוח יותר, להשתלב טוב יותר. והכי מצחיק שהסיבה היחידה שגרמה לי את זה, זה מעבר דירה מלפני 4 שנים בתוך ישראל. יש לי קשיי הסתגלות בתוך המדינה שלי :(
נתי | 23.04.10
2.
בקיצור כמו ילדי צבא בארה"ב - מי שמוצלח חברתית מסתדר בכל מקום ואף פורח, מי שלא סובל קשות
לחלק לא קטן מהבדרנים/שחקנים ביוגרפיה של ילדים למשפחות נודדות (לדוגמה בנים של אנשי צבא/צי בארה"ב) והם מציינים תמיד את הצורך להקלט מהר בחברות שונות (וחברת הילדים היא לא קלה בכלל) כמה שפיתח אצלם את כישורי הבידור/הקומדיה.
לא מתאים לכולם | 23.04.10
1.
מספר תובנות
עד כמה שאני יודע, כמעט כל ילד מתבגר, חווה קשיים נפשים כלשהם בשלב זה או אחר בתהליך ההתבגרות ובעצמות שונות, זה חלק מתהליך ההתבגרות וזה לא משנה עם זה קורה בגלל חזרה לארץ או כל סיבה אחרת. כמו שזה מגיע ככה זה עובר. חוץ מזה, כהורה שנמצא עם המשפחה בריילוקשיין, אני יכול להעיד שכל פעם מחדש שאני מגיע לחופשות בארץ ושם את הילדים בגן, אני נדהם מחדש מעוצמות החינוך הבינוניות שמעניקים לילדים, מהרדידות ומחוסר הסבלנות. ולכן לדעתי, מספר שנים בחו"ל לילדים הינו רווח נקי שילווה אותם כל החיים גם במחיר הקטן (אם קיים) שמצויין בכתבה.
באותה הסירה | 23.04.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת