אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הקבלנים: מי שמחזק בבית שאן - שייתנו לו לבנות בת"א

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
להתנגד לסכנת הנפשות הזאת
לא ניתן לחזק יסודות, תקרות וקורות קונסטרוקטיביים. אלמנטים אלו חייבים להיות מתוכננים ומבוצעים כמיקשה אחת ולא טלאי על טלאי. ( ע"ע אולמי ורסאי בירושלים ). תוסםת בניה של קומות על מבנה קיים הוא סכנה הנדסית מכיון שהיסודות לא מכוננים לקבל עומסים חדשים של אלפי טונות ונכון הדבר כפליים בזמן רעידות אדמה וא רוחות חזקים. זהו ישראבלוף בדומה לגשר המכביה ואולי ורסאי וכ'ו. ראו הוזהרת ! אל תתנו יד לחלטורות ישראליות שמסכנת את חייכם הפיזי ואת חיי ילדיכם בנוסךף לפגיעה באיכות החיים ( צפיפות. זיהום אויר וחוסר שמש ).
אזרח | 28.04.10
18.
מי אמר שתוספת הבנייה נופלת רק על השלד הקיים?
מוסיפים עמודת מעליות + שתי עמודות ממ"דים ולפני זה מחזקים את עמודי הבניין לפי תקן 413 -עיבוי, על זה מניחים את השלד של תוספות הבנייה 2 קומות וחצי. אני מודה שאני לא בעל בקיאות גדולה בנושא הקונסטרוקציה אבל זה ניתן לביצוע מבלי להגדיל את סכנת הקריסה זאת בתנאי שהמבנה עצמו שנבנה בשנות ה-70 נבנה בסטנדרטים גבוהים ולא בחופזה כפי שבנו את בניני הרכבת של אמידר _(עבורם תמ"א 38 לא מומלץ) אגב אני בהחלט מסתייג מתוספות בנייה העלולים להעמיס על השלד הותיק אבל צריך להבין על מנת להביא בניין בן 40 שנה לסטנדרטים חדשים ובכך לשפר לנו את איכות החיים צריך בעל ממון רב שיביא כסף לטובת שיפוץ המבנה והרחבתו במיקרים נדירים מוצאים הדיירים בעצמם את הכסף לטובת שיפור מבנה המגורים שלהם כל זאת מבלי לבנות קומות נוספות ,זה אכן המצב האידאלי אבל גם מאוד נדיר לי כועד בית קשה להוציא מהם את המעט כסף לועד בית.
תמ"א בפ"ת | 28.04.10
17.
החרדים ישתלטו בסוף על בית שאן וקרית שמונה אם אין ערך לקרקע
החרדים מחפשים קרקעות לבניה בנרות, ואם מוכנים לגור בכל מקום בארץ, העיקר שיעלה בזול, אלפי משפחות גרות ביחד, בדירת חדר או שתיים. אם באמת לקרקע אין "ערך" ולפי דברי קבלו במעריב מוסף העצמאות, הדירה היפה והגדולה שלו לא שווה דירת סטדיו בתל אביב, אז מה אתם רוצים שהם יבואו גם לצפון. הם נמצאים בצפת, טבריה, ובכל מקום, אז בסוף הם יגיעו לבית שאן וקרית שמונה גם.
יצחק | 27.04.10
15.
איך ניתן לחזק מבנה קיים ולהוסיף עליו מסה מיבנית ?
מבחינת ההיבט ההנדסי, לא ניתן לחזק כמיקשה אחת אלמנטים קונסטרוקטיביים קימים כנגד עומסי שימוש וקבוע בנוסף לתנודות אופקיות ואנכיות. זה כמו לקחת אשה מכוערת ולשים עליה איפור ובגדים יפים. זה לא יהפוך אותה ליפיפיה ולחכמה ! זה ממש חוסר אחריות ברמה המדינית והצגת שווא של פתרון קסם שלא עומד בתנאים מדעיים והנדסיים. גם מההיבט המשפטי, קנינו של אדם הפך למטבע עובר לסוחר שמולו עומדת תאוות הבצע בניגוד לחוק ולתקנים.
שם | 27.04.10
13.
היכן נשמע שעבור עבודת קבלנות אני צריך לתת לקבלן חלקים מרכושי
כל המוטיבציה בתמא 38 לקבלן זה להרויח כמה שיותר כסף באמצעות חישוב פשוט - כמה עולה לי החיזוק המעלית והבניה - ובכמה אמכור את הפנטהאוזים שאקבל. הפתרון הוא שהמדינה תעודד את הדיירים לממן את החיזוק באמצעות שורה של הטבות- למשל חיזוק תוך כדי הוספת ממ"ד יקנה פטור מארנונה והשבחה וכו על תוספת הממ"ד ל 20 שנה - ההשקעה מצד הדיירים בחיזוק ובתוספת הממ"ד תבוא לידי ביטוי בעליית ערך הנכס באותו שיעור אם לא יותר. כך גם יחוזקו הבתים וגם תהייה הכנה טובה יותר של העורף לקראת המלחמה הבאה.
אחז | 27.04.10
12.
דרושה העברת מימון על בסיס היטלי השבחה באזורי קרקע יקרה לחיזוק בישובים חלשים
תמ"א 38 היא תכנית מתאר ארצית. ככזו עליה להתייחס לצד המימוני והביצועי. בכל רשות יש לסרוק ולמפות את כל המבנים שנבנו לפני תקן רעידות אדמה, למפות אותם על בסיס מצב קיים, חתך האוכלוסיה וכולי ולקבוע סדר עדיפות למימוש, כולל עריכת אומדנים. זו מטלה שחייבים להטיל על כל רשות ורשות כולל מסגרת זמן לביצוע. בראייה ארצית יש להעריך את המקומות בהם ייערכו פרוייקטים של פינוי בינוי או עיבוי באזורי קרקע יקרה, ולהעביר רווחים כתוצאה ממיסוי והטלים לחיזוק המבנים בישובים החלשים. בנוסף, יש כאן הזדמנות להכשרת צוותי עבודה מקומיים באותם ישובים בהם יש אבטלה, ליצור כח עבודה ולשלם להם משכורת במקום דמי אבטלה, הבטחת הכנסה ושאר מרעין בישין.
יפה | 27.04.10
11.
ל-1: אפשר פינוי/בינוי אבל לא כמו שאתה חושב...
מחוץ לת"א רבתי אין מספיק ביקוש כדי להגדיל באופן משמעותי את היצע הדירות. לכן אפשר לעשות פינוי/בינוי בפריפריה אבל צריך לשמור פחות או יותר על אותה כמות של דירות שיש שם היום. לעומת זאת בת"א ובאיזור המרכז קיימת בעיה של היצע ובנייה מסיבית באזורים אלה באמצעות בניה לגובה תענה לביקוש ואולי תעזור להוריד קצת את המחירים. כי אם המחירים בת"א ירדו זה יגרור ירידה בכל האזורים.
מודאג | 27.04.10
10.
לכל התומכים בתוכניות פינוי-בינוי
תמ"א 38 צריכה שינוי משמעותי מבחינת התנאים הנדרשים להפעלתה ומבחינת הניהול שלה אבל... עדיין במקרים רבים זאת תכנית יותר הגיונית מאשר פינוי-בינוי. מי שטוען שתמ"א 38 נכשלה כי בחמש שנות קיומה נבנו רק 10 פרויקטים כאלו - צודק וחייבים לשפר את התכנית אבל פינוי ובינוי קיימת מעל 30 שנה ואולי רק שלושה פרויקטים בוצעו. [למען הגילוי הנאות פרויקט אחד של פינוי בינוי שווה 5 פרויקטים של תמא 38 מבחינת מספר יחידות הדיור]. הבעיה בתמא 38 היא הדיירים הסחטנים ו/או הסרבנים. החוק צריך לנטרל אותם ולקבוע ערכאה שיפוטית-מקצועית ניטרלית.
יאיר | 27.04.10
9.
פינוי בינוי זה מקסם שווא - מדבר מנסיון ברמת-אביב
אל תחפשו פתרונות קסם וקיצורי דרך, אין כאלו, תמיד מישהו משלם על העלות אבל אתם לא תמיד רואים אותו. לדוגמא בפינוי בינוי הציפוף הנדרש עולה על 3:1 , המשמעות היא הגדלת העומס על השכנים שלא שייכים לפרוייקט ולא נהנים ממנו. שךא לדבר על המורכבות של פרוייקט כזה ועל המשמעויות הקינייניות של הוצאת אדם מביתו על מנת להעשיר יזמים וחלק מהדיירים האחרים הרואים בדירה השקעה ולא מקום מגורים. הפתרון חייב להיות במיסוי מקומי (ארנונה) הלוקח בחשבון תחזוקה סבירה של הבניינים כמו באירופה-ארה"ב או חיוב לשיפוץ, מי שאינו יכול לשלם המדינה תממן ותשים הערת אזהרה בטאבו על עלות השיפוץ. במכירת או ירושת הנכס יוחזר הסכום+הצמדה. באירופה לא הורסים בניינים בני 100 שנה ויותר באופן סיטוני ומצבם החיצוני אינו עלוב כמו בת"א (שאינה שכונת עוני בנאפולי...)
ציפוף 3:1, עירייה עויינת, בעיות תשתית | 27.04.10
8.
הכדאיות הכלכלית טמונה בפינוי בינוי
פרוייקטים במסגרת של פינוי בינוי יאפשר פריחה של איזורים עירוניים הנמצאים במצב של דעיכה ע"י תמהיל בניה שיאפשר שילוב של אוכלוסיה חדשה בעלת מעמד סוציו אקונומי גבוה יותר ומשפחות עם ילדים שיביאו לתוספת של פעילות לאיזור ע"י גני ילדים בתחי ספר ומבנים ציבוריים, כמו כן בניה במתכונת הנדסית וטכנולוגיה ירוקה והתאמת השכונות השונות לצרכים של הערים למגמות העיור של המאה ה- 21. וכדאי מאוד שראשי הערים וקברניטי הבמשק יפנימו זאת.
נסים | 27.04.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת