אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לאן הביוב באמת הולך?

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
מידע על מקור הרעלות המזון של CDC
אם תשים לב תראה שחלק ניכר מהרעלות המזון מקורו אינו בירקות כתוצאה מהשקיה. חלק מהזיהומים מגיעים מחומרי גלם מגיעים מהחי (בשר, ביצים) - מערכת העיכול של החיות ללא טיפולי הניקוי של מתקני טיהור מים ואילו חלק אחר מגיע מחוסר הגיינה של עובדים - שטיפת ידיים, זיהום צולב וכד'.
טכנולוגית מזון | 08.05.10
14.
ראובן צודק
לא כל גידול מותר להשקות בכל סוג מים ובכל צורה. הכל המנחה הוא שאסור שמים עם פוטנציאל זיהומי יגעו בתוצר. כלומר, ניתן להשקות מטע עם מים מושבים אם המים לא נוגעים בפרי, כנ"ל עם ירקות. כמו כן מצטרף לביקורת על הצמדת נתון ממחקר אחד לממצא ממחקר שני בלי שום בדיקה. חוסר מקצועיות.
צב מעבדה | 01.05.10
12.
אין צדק בכותרת
כתבה זאת נועדה ל"הפחיד" שלא לא לצורך ובכדי ל"ההדיר" את שם ה"דוקטור" השקיה בקולחין בארץ מאושרת לכמות מצומצמת של צי פרי וכמה זני דגנים ירקות, שורשים ועלי קטיף לא מאושרים לעומת זאת מגודלים ה"עלים ירוקים" גלאט וכדומה במי דשן אורגני צהובים ומבחילים היכולים לצרוב אז לך תחפש מי שישתוף לך את האוטו ותאכל תפוח (האדום שלו לא ממש אמיתי)
איש מים | 01.05.10
11.
השקיה במי קולים
רק שליש ממי ההשקיה בישראל מקורם בקולחים ולא שני שליש (360 מליון מתוך מליארד וחמישים מליון). כאשר שליש ממי הקולחים (שפד"ן) מוחדרים למי תהום בחולות ראשון ונשאבים באיכות מים שפירים לחקלאות בצפון הנגב. מערכת הבקרה והתקנות של משרד הבריאות להשקיה במי קולחים הם קפדניים ומהווים מודל לחיקוי בעולם. בארה"ב כמעט ולא משקים במי קולחים וליחס את מקור הזיהומים למוצרים חקלאיים המרחק רב. רוב השפכים המטוהרים באירופה וארה"ב נשפכים לנהרות ומן הסתם נצרכים במורד הן לשתייה לאחר טיפול והן לחקלאות ללא טיפול נוסף. בעוד שבישראל מי הקולחים המטוהרים מסוננים ועוברים חיטוי לפני שימוש חקלאי. לא במקרה הכתב מצטט מיקרים של זיהומים מארה"ב ולא מישראל ולא בכדי.
אשר | 01.05.10
10.
הבעיה העיקרית עם השבת מי קולחין היא אחרת
הבעיה היא המלחים המומסים שלא מטופלים בתהליך הטיהור, וגורמים להמלחת האדמות ומי התהום. הפתרון הנכון הוא התפלת מי קולחין והבאתם לאיכות של מים מתוקים. בעלות הנוספת הזאת, שמטרתה שמירה על מאגר מי התהום, צריכים לשאת "יצרני" הבעיה - כלומר המשתמשים הביתיים. המשך ההשקייה במי קולחין עם רמות מליחות גבוהה הוא פצצת זמן שנראה את תוצאותיה רק שנים. וכרגיל במקרים כאלה הטיפול אז יהיה או הרבה יותר יקר מהיום או בלתי אפשרי לביצוע.
 | 01.05.10
9.
נכון ולא נכון
הכתבה יכולה לזכות בתאור "נכון ולא נכון" כי היא לא מעמיקה ולא מדייקת (ואולי מכתבה בעיתון אין לצפות ליותר) אנו לוקחים כמובן מאליו את העובדה שיש לנו מזון זמין, מגוון ובשפע כל ימות השנה. זה לא היה קורא ללא זרעים מושבחים, דשנים וחומרי הדברה ובקיצור: "חקלאות מתקדמת ומדייקת". שימוש במים מושבים נכון בכדי לפנות מים טריים לשתייה היכן שיש מחסור במים טריים. נראה שישראל הולכת בכוון נכון. בתאבון ולבריאות.
דוד | 01.05.10
7.
אין שום קשר בין התיאוריה שפיתחת כאן לבין הממצאים של ה CDC
הנתון של 70 מיליון האנשים אשר חולים בזיהומים הנובעים ממזון לקוי אינו קשור להשקיית שדות במי קולחין. המצאת תיאוריה, צירפת לה נתון סטטיסטי מכובד ממקור מוסמך - יפה. עכשיו עליך להוכיח או להראות קשר בין התיאוריה לנתון הסטטיסטי. ביזיון
Bill | 01.05.10
5.
גילוי נאות.
שרון שלום. יש תקנות ברורות איזה גידולים מושקים בקולחים ואיזה לא.ירקות אסור להשקות בקולחים.מטעים שבהם הפרי בצמרות וההשקייה היא במערכות טיפטוף אין מגבלה,באשר יש מרחק בטוח בין הפרי לטיפות הזולגות ישירות לקרקע ואינם מתפזרות באויר(כפי שעלול לקרות בהשקיית ממטרות. חג שמח ראובן
ראובן ויינגרטן | 01.05.10
3.
מזון עתיר שומן לא הורג אנשים.
אכילת מוצרים עם ערך גליקמי (סוכר) גבוה שלא לצורך ואכילת פחמימות שלא לצורך (לחם ובצקים) זה מה שגורם להשמנת יתר ... ולבסוף הורג. שומן, שומן רווי, וכולסטרולים דווקא בריאים לנו.. מתי בהיסטוריה הצליחו להכניס לכם לראש ששומן זה לא בריא?! אנשים אוכלים שומנים מאז שהאדם קיים ולא קרה להם כלום.. רק מאז התרבות המודרנית העכשווית כולם מתים משבץ והתקפי לב וכל הסיבוכים האלה שלא היו קיימים פעם.. תאכלו כמו שאכלו פעם ותהיו בריאים.. שבת שלום.
עומרי  | 01.05.10
2.
עלית כאן על משהו שמצריך תחקיר עיתונאי דחוף ביותר - זה מסריח
ישראל נחשבת למעצמת טכנולוגיות מים ונוח לנו להציג בכל העולם כמה שאנחנו מתוחכמים בתחום, כי זה מכניס כסף. אולי הכסף כאן גורם לכולם לשתוק? עם כל הכבוד לבצורת ולמידבור הישראלי, אני מעדיך שההמשלה תקים עוד מיתקן אוסמוזה לטבת מים שאותם תפנה לחקאלטת ולא לאכול סלט שדושן בצואה ועשוי לגרום למחלות. אנא, תחקיר עיתונאי אמיתי, למרות שכסף ינסה להשתיק זאת
רז | 01.05.10
1.
מה ששכחתם כאן זה את החומרים שלא מסוננים - לא ע"י מערכת הטיהור ולא ע"י הצמחים
חומרים כמו תרופות נגד דיכאון (פרוזאק, למשל), והגרוע מכל - אסטרוגן, והורמוני מין אחרים. מערכת הביוב מוצפת בחומרים האלו, שמקורם בגלולות נגד דיכאון, ובגלולות נגד הריון. החומרים האלו חודרים לצמחים, ומשם גם לבשר, ובעצם כל שרשרת המזון שלנו מזוהמת בהורמונים. ההורמונים האלו מפריעים לתפקוד מעכרות רבות, ויש סיכוי יותר מסביר שהם פוגעים במערכת הרבייה, גם בנשים, אבל בעיקר בגברים וזכרים מכל המינים.
 | 01.05.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת