אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה יש בפנים: חומוס עם צנובר של צבר - באהבה ובשמן

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

36.
תגובה של ידע ונסיון לכולם.
אז ככה,,,מעט מאוד מעדניות קטנות מכינות חומוס אמיתי כמו שצריך להיות,אני מתכוון לטהור מבחינת חומרים שמכניסים בזמן הבישול,התיבול הוא בכלל עולם אחר שם כל טבח ומשנתו. כל החומוס התעשייתי רחוק מלהיות בריא וטהור,חומוס טהור לא יחזיק יותר מיומיים או שלושה וגם אז יהפוך למעט חמצמץ,חומוס טהור אוכלים מהיום להיום נקודה. גרגיריי החומוס דורשים השרייה רצינית ובישול ארוך מאוד על אש קטנה,זה יכול לתסכל את מי שאין לו סבלנות לכך ולכן הרבה חומוסיות ובוודאי שהמפעלים הגדולים מוסיפים סודה לשתיה בכדי לקצר את זמן הבישול המייגע-בתוך סירי לחץ ענקיים,זה נכון שסודה לשתיה היא לא ממש עונה לתואר של רעל מסוכן אבל אני מעדיף חומוס טהור בלעדיה. סוף דבר-באופן אישי אני מעדיף לא לטחון את גרגירי החומוס לכדי משחת חומוס,לזה יש לי שתי סיבות: הראשונה היא זמן הפירוק של החומוס במעי,צריך לזכור שהחומוס למרות החלבון הגבוה שבו-הוא בעצם פחמימה. פחמימה שמתפרקת באיטיות במעי מעיקה פחות על הלבלב ורמת הסוכר בדם מאשר משחת החומוס,הגרגירים יותר בריאים מהמשחה נקודה. הסיבה השניה היא הסאונד האקוסטי המדהים שאני משדר לסביבה הקרובה בשעות שאחרי,אני מאוד נהנה מכך ויש לי חיוך מדהים כשאני צופה בחברתי נמלטת כנשוכת נחש כשאני משגר את הטורפדו-במיוחד אם אכלתי עם הגרגירים גם ביצים וצנון. מקווה שעזרתי לכם.
ארז | 24.05.10
30.
מתכון להכנה עצמית
השרייה 8-12 שעות [1/2 - קילו] עדיף לבשל כמות. בישול ארוך במים 4-5 אצבעות מעל החומוס על אש קטנה, עד שגרגיר החומוס רך כמו תפ"א לפירה-מתפורר בין 2 אצבעות. קירור ואיחסון במנות בפריזר יחד עם המים,[ניתן למזוג במצקת]. לטחון לרסק או לכתוש כמות רצויה-יחד עם מי הבישול שלה, להוסיף 30%-50% טחינה, לתבל במלח ,לימון סחוט וכמון. [שום רק בהגשה] נשמר טרי 3-4 ימים במקרר כי"חומוס עושים באהבה" וגם מותר לטעום באצבע..
אטיה | 23.05.10
22.
תכולה מלבד עד 13 % חומוס?
שמן פשוט וזול, קורנפלור וכו', חומרים כימיים לא מזינים ולא בריאים, חומרי שימור, טעם, צבע וריח, חומר מילוי לא מזין וכמות צנובר בטלה, קונים חומוס מוכן קיראו האותיות הקטנות ואולי תמלכו בדעתכם ותוותרו. הכי טוב ובריא למרות העבודה להכין בבית לבד גם טרי גם בריא ויודעים מה בדיוק יש בפנים.
גבע דרום | 23.05.10
16.
החומוס מכיל מעט מאוד חומוס
חומוס שקונים בסופר ולא ממש משנה מאיזה חברה מכיל מעט מאוד חומוס הרוב שם זה שמן סויה עמילן מים וחומרים מלאכותים שמטרתם לתת לחומוס את המרקם והיציבות המכנית למרות הכמות הגדולה של מים שיש שם החומוס טעים רק בגלל שמוסיפים לו כל מיני משפרי טעם מלאכותיים
עבודה בעינים | 23.05.10
11.
חומוס קנוי המכיל חומרים משמרים מזיק!
החומוס הנמכר במקררי המרכולים למיניהם כמו: אחלה של שטראוס לדוגמא גורם לאנשים לאלרגיות טורדניות בגוף', לעקצוץ ולגירוד בכל הגוף וזאת בשל החומרים המשמרים הנוראיים שמכניסים לתוכו. לכן יש לקנות אך ורק חומוס שמוטבע עליו בגדול הכיתוב ללא חומרים משמרים !!! ניתן להשיג בחנויות כמו עדן מרקט וכד'. החומוס טעים ולא גורם לתופעות לוואי מציקות וטורדניות.
דורית | 22.05.10
8.
תגידו מה שתגידו. צבר הם הכי טעימים. גם הכי יקרים אומנם. אבל טעם מנצח.
ולא. לא בגלל ליאור נרקיס (יותר נכון - למרות הפרסומות הביזיוניות) פשוט יותר טעים מאחלה, שמיר וכל החומוסיות סופר למיניהם.... (אם בא לכם חומוס ממש טעים, ואשתכם בהריון ולא מפסיקה לקטר - רוצו לאבו חסן / חומוס אשכרה , היא תשב בשקט שבוע....)
אנדרידי | 22.05.10
7.
חומוס בבית בשניות
אפשר להכין סלט חומוס ביתי בריא וטרי במינימום מאמץ. שקית חומוס מבושל קפוא - מוכן לפי ההוראות (אפשר גם חומוס משומר ללא חומרי שימור וצבע מאכל) כחתי כוס טחינה גולמית משומשום מלא מלח, שיני שוםטריות , מעט פטרוזיליה - עם רוצים, מיץ לימון - כל התבלינים על פי הטעם האישי\!!! לום ולהוסיף אם צריך. הכל נכנס למעבד מזון , ובכמה "פולסים" מעבדים הכל לסלט טעים ובריא שיודעים בדיוק מה יש בו.
 | 22.05.10
2.
חומוס מאכל בריא
בעצם היה צריך לציין שאיכות החומוס כאיכות השמן והטחינה. ה"חומוס" כלומר גרגירי החימצה הם מאכל בריא ומועיל, אך 2 המרכיבים האחרים שהם שמן וטחינה קובעים באיכותם את איכות החומוס כולו. ומה עם חומר משמר? אם אין חומר משמר בחומוס, אז מצד אחד זה איכותי ומצד שני יש להקפיד לא לאכול אחרי 4 ימים מפתיחת המוצר
התזונ אית הטבעונית | 20.05.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת