36. תגובה של ידע ונסיון לכולם. אז ככה,,,מעט מאוד מעדניות קטנות מכינות חומוס אמיתי כמו שצריך להיות,אני מתכוון לטהור מבחינת חומרים שמכניסים בזמן הבישול,התיבול הוא בכלל עולם אחר שם כל טבח ומשנתו. כל החומוס התעשייתי רחוק מלהיות בריא וטהור,חומוס טהור לא יחזיק יותר מיומיים או שלושה וגם אז יהפוך למעט חמצמץ,חומוס טהור אוכלים מהיום להיום נקודה. גרגיריי החומוס דורשים השרייה רצינית ובישול ארוך מאוד על אש קטנה,זה יכול לתסכל את מי שאין לו סבלנות לכך ולכן הרבה חומוסיות ובוודאי שהמפעלים הגדולים מוסיפים סודה לשתיה בכדי לקצר את זמן הבישול המייגע-בתוך סירי לחץ ענקיים,זה נכון שסודה לשתיה היא לא ממש עונה לתואר של רעל מסוכן אבל אני מעדיף חומוס טהור בלעדיה. סוף דבר-באופן אישי אני מעדיף לא לטחון את גרגירי החומוס לכדי משחת חומוס,לזה יש לי שתי סיבות: הראשונה היא זמן הפירוק של החומוס במעי,צריך לזכור שהחומוס למרות החלבון הגבוה שבו-הוא בעצם פחמימה. פחמימה שמתפרקת באיטיות במעי מעיקה פחות על הלבלב ורמת הסוכר בדם מאשר משחת החומוס,הגרגירים יותר בריאים מהמשחה נקודה. הסיבה השניה היא הסאונד האקוסטי המדהים שאני משדר לסביבה הקרובה בשעות שאחרי,אני מאוד נהנה מכך ויש לי חיוך מדהים כשאני צופה בחברתי נמלטת כנשוכת נחש כשאני משגר את הטורפדו-במיוחד אם אכלתי עם הגרגירים גם ביצים וצנון. מקווה שעזרתי לכם. ארז | 24.05.10 (ל"ת)
35. חומוס זה שיגעון! מזכיר לי ימים ניפלאים באנגליה...טחנתי שם הרבה טחינה...הכנסתי הרבה גולים מטווח אפס...היה גדול, הגדול.... דוד פיזנטי | 23.05.10 (ל"ת)
34. חומוס למחשבה מעניין כמה מהמהללים של הסלטים המתחרים הם באמת אנשים מהרחוב שקונים בסופר כמוני וכמוך ולא עובדי החברות האלו... LG | 23.05.10 (ל"ת)
31. חומוס אחלה חומוס הוא מאכל נוח וזמין , אז אם כבא אוכלים שיהיה כמה שפחות מזיק לבריאות , חומוס אחלה , זה בדוק!!!! | 23.05.10 (ל"ת)
30. מתכון להכנה עצמית השרייה 8-12 שעות [1/2 - קילו] עדיף לבשל כמות. בישול ארוך במים 4-5 אצבעות מעל החומוס על אש קטנה, עד שגרגיר החומוס רך כמו תפ"א לפירה-מתפורר בין 2 אצבעות. קירור ואיחסון במנות בפריזר יחד עם המים,[ניתן למזוג במצקת]. לטחון לרסק או לכתוש כמות רצויה-יחד עם מי הבישול שלה, להוסיף 30%-50% טחינה, לתבל במלח ,לימון סחוט וכמון. [שום רק בהגשה] נשמר טרי 3-4 ימים במקרר כי"חומוס עושים באהבה" וגם מותר לטעום באצבע.. אטיה | 23.05.10 (ל"ת)
28. אין על החומוס של שמיר אני מכור לחומוס של שמיר, במיוחד לחומוס החדש עם הביצה, ממש כמו בחומוסיןת. מומלץ בחום, יהב | 23.05.10 (ל"ת)
25. כל החומוס בארץ מכיל 50% קורנפלור וקוראים לו מיצב צמחי...חומוס ביתי מחזיק שלושה ימים. הטבח | 23.05.10 (ל"ת)
23. טחינה מעלה את הכולסטרול הרע בדם!!! מנסיון והסבר של רופא!!! לכן אפשר רצוי מאוד לאכול מעט מעט טחינה!רוב האנשים שמגיעים לגיל מופלג כמעט ללא מחלות וללא כולסטרול לא אוכלים טחינה!!! זיוה | 23.05.10 (ל"ת)
22. תכולה מלבד עד 13 % חומוס? שמן פשוט וזול, קורנפלור וכו', חומרים כימיים לא מזינים ולא בריאים, חומרי שימור, טעם, צבע וריח, חומר מילוי לא מזין וכמות צנובר בטלה, קונים חומוס מוכן קיראו האותיות הקטנות ואולי תמלכו בדעתכם ותוותרו. הכי טוב ובריא למרות העבודה להכין בבית לבד גם טרי גם בריא ויודעים מה בדיוק יש בפנים. גבע דרום | 23.05.10 (ל"ת)
20. הטעם המתכתי הוא טעם שרף האורן מי שלא פיצח איצטרובלי אורן וזרעי אורן בילדותו, לא מכיר את הטעם הזה וקורא לו "טעם מתכתי" שזה נשמע מה זה מסוכן לבריאות... לגבי השמן, תגדירו מה זה שמן צמחי, גם שמן קנולה ו/או זית זה שמן צמחי עץ אורן | 23.05.10 (ל"ת)
19. ל8 צודק הסיבה: הם לא מתקמצנים ושמים שמן זית -בעוד שאר החברות שמות שמן קנולה . סתם אחד/האחד | 23.05.10 (ל"ת)
16. החומוס מכיל מעט מאוד חומוס חומוס שקונים בסופר ולא ממש משנה מאיזה חברה מכיל מעט מאוד חומוס הרוב שם זה שמן סויה עמילן מים וחומרים מלאכותים שמטרתם לתת לחומוס את המרקם והיציבות המכנית למרות הכמות הגדולה של מים שיש שם החומוס טעים רק בגלל שמוסיפים לו כל מיני משפרי טעם מלאכותיים עבודה בעינים | 23.05.10 (ל"ת)
14. "הטעם המריר בפיות המערב הוא טעמו של השגשוג הכלכלי במזרח" . נכון. ולא רק במוצרי מזון... לא רק במוצרי מזון גם כשקונים מוצר באיכות עלובה שמחזיק מעמד בקושי חודש ומתפקד גרוע , נשאר טעם מריר בפה . דנה | 23.05.10 (ל"ת)
12. יש חומוסים יותר טובים באחלה של שטראוס יש 16% שומן בלבד וגם הוא מורכב משמן קנולה ומטחינה ולא משמן צמחי שזה בדר"כ שמן סויה. אבל אין כמו חומוס שמכינים בבית עם טחינה משומשום מלא שיש בה פי 10 סידן משומשום מקולף. משה | 22.05.10 (ל"ת)
11. חומוס קנוי המכיל חומרים משמרים מזיק! החומוס הנמכר במקררי המרכולים למיניהם כמו: אחלה של שטראוס לדוגמא גורם לאנשים לאלרגיות טורדניות בגוף', לעקצוץ ולגירוד בכל הגוף וזאת בשל החומרים המשמרים הנוראיים שמכניסים לתוכו. לכן יש לקנות אך ורק חומוס שמוטבע עליו בגדול הכיתוב ללא חומרים משמרים !!! ניתן להשיג בחנויות כמו עדן מרקט וכד'. החומוס טעים ולא גורם לתופעות לוואי מציקות וטורדניות. דורית | 22.05.10 (ל"ת)
8. תגידו מה שתגידו. צבר הם הכי טעימים. גם הכי יקרים אומנם. אבל טעם מנצח. ולא. לא בגלל ליאור נרקיס (יותר נכון - למרות הפרסומות הביזיוניות) פשוט יותר טעים מאחלה, שמיר וכל החומוסיות סופר למיניהם.... (אם בא לכם חומוס ממש טעים, ואשתכם בהריון ולא מפסיקה לקטר - רוצו לאבו חסן / חומוס אשכרה , היא תשב בשקט שבוע....) אנדרידי | 22.05.10 (ל"ת)
7. חומוס בבית בשניות אפשר להכין סלט חומוס ביתי בריא וטרי במינימום מאמץ. שקית חומוס מבושל קפוא - מוכן לפי ההוראות (אפשר גם חומוס משומר ללא חומרי שימור וצבע מאכל) כחתי כוס טחינה גולמית משומשום מלא מלח, שיני שוםטריות , מעט פטרוזיליה - עם רוצים, מיץ לימון - כל התבלינים על פי הטעם האישי\!!! לום ולהוסיף אם צריך. הכל נכנס למעבד מזון , ובכמה "פולסים" מעבדים הכל לסלט טעים ובריא שיודעים בדיוק מה יש בו. | 22.05.10 (ל"ת)
5. חומוס זה סלט מדהים! מומלץ לחפש את החומוסים של המעדניות הקטנות, החומוסים שלהם קצת יותר יקרים אבל הרבה יותר טעימים ועם פחות שומן. | 21.05.10 (ל"ת)
4. חומוס הוא מאכל בריא רק אם מכינים אותו בבית, קנוי-אוסף של שומני טראנס עם עמילן ! יעל | 21.05.10 (ל"ת)
2. חומוס מאכל בריא בעצם היה צריך לציין שאיכות החומוס כאיכות השמן והטחינה. ה"חומוס" כלומר גרגירי החימצה הם מאכל בריא ומועיל, אך 2 המרכיבים האחרים שהם שמן וטחינה קובעים באיכותם את איכות החומוס כולו. ומה עם חומר משמר? אם אין חומר משמר בחומוס, אז מצד אחד זה איכותי ומצד שני יש להקפיד לא לאכול אחרי 4 ימים מפתיחת המוצר התזונ אית הטבעונית | 20.05.10 (ל"ת)
מה יש בפנים: חומוס עם צנובר של צבר - באהבה ובשמן
37 תגובות לכתיבת תגובה