אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת "כלכליסט" - תגליות הגז: כך שכחה ישראל להכריז ש"המים הכלכליים" שלנו

88 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

88.
להתנגד להרס של חוף דור!
יש להפעיל לחץ ציבורי מאסיבי שהאסדה תיבנה במקום אחר (יש כמה אלטרנטיבות) - ולא ייהרס המקום הייחודי הזה בנוף ארצנו, למען ילדינו. הקמת המפעל בחוף דור תהווה סיכון של 80,000 תושבי הסביבה, פגיעה בפרנסתם מתיירות (עקב הרס הנוף ע"י ארובות) ובכייה לדורות! יש למנוע עכשיו את המהלך, שהדבר היחידי שמניע אותו הוא בצע הכסף של הבעלים - שכל מה שמעניין אותם זה הכיס שלהם.
רונה | 19.06.10
87.
כתבה לא בהכרח מדוייקת
"שטח המיים הכלכליים" נקבע לכל מה שבתוך המים. לגבי מה שבתוך האדמה (נפט, גז וכו') מדובר על שטח המדף היבשתי, שהוא 200 ק"מ לתוך הים (מערבה) משטח החוף של המדינה. לפיכך ישראל עומדת בחוק הבינלאומי (מה גם שהמים האלו חופפים עם קפריסין איתה יש להישאל כבר הסכם בנושא).
אהרון  | 15.06.10
79.
יש מדינה שעדיין לא קבעה בעלות על הקידוחים?
אנגליה כבר דרשה בעלות על הקידוחים? או שעוד מעט גם צפון קוריאה תגיד שזה שאלה. חאפרים זה מה יש לנו, אנחנו כל כך יהודים שזה מדהים, שאפילו אחרי אלפי שנים אנחנו ממשיכים עם המנטרה של נעשה ונשמע. אף פעם לא חושבים ואז עושים, קודם עושים אחר כך רואים אם זה בכלל הולך. שמעו פטנט מעולה העולם מצא, תשובה ילך לקדוח ושהוא ימצא נפט פשוט העולם יקבע בעלות. הרי אף אחד לא טרח להשקיע כסף בקידוחים, אבל פתאום שיש תגלית כולם רוצים נתח, עזוב נתח רוצים את הכל. מדינה של דגנרטים, גם אם ישראל תצליח לשמור את הפרומיט של התגליות, תשובה ישמור לעצמו 60 אחוז כאילו שהגז הזה אבא שלו יצר.
נתי | 11.06.10
76.
משל קטן
אדם אחד החליט לעשות צניחה חופשית מגובה של 70 שנה נפילה חופשית פתאום הוא נזכר אבל מאוחר מדי שהוא שכח את המצנח טוב כולנו אז הוא החליט להמשיך לחיות בסבבה 70 שנה ולבזבז כסף והרבה כסף והמון כסף בכל אופן שהגיע דקה לפני ההתנגשותאם הקרקע הוא פתאום הבין שהוא לא יוכל לקחת איתו את הכסף שהוא צבר בזמן הנפילההחופשית יחד איתו לתוך העפר טוב חברים אז לא לחשוב על הנפילה פשוט להמשיך לרדוף אחרי עוד ועוד כסף כי אני חיים כאן לנצח
נימרוד | 10.06.10
75.
פעלנו כדין , אנחנו קדחנו, אנחנו מצאנו , זה שלנו . שילכו לשתות את מי הים. כנסו
זה לא שטח לבנון , במקרה הגרוע לבנון יכולה להנות מהתגלית מכך שהיא יודעת שיש סיכוי טוב למצוא גז מול חופיה שתקדח מול חופשי לבנון . ותפיק את מה שהיא יכולה . זה נכון לגבי קפריסין . מי שקדח מי שמצא זה שלו ..מדובר בשטח שהוא מעבר לתחום המים הטרטוריאליים.
ישראלי | 10.06.10
68.
אתגר מתמטי לחלוקת משאבים.
למען האמת, חלוקה צודקת צריכה להעזר בניתוח מתמטי. הרעיון הוא שלכל נקודה בים, יש משאבי טבע וזכויות עליהם. זכויות אלה צריכות להתחלק בין המדינות הרלוונטיות באופן שיבטא את אינטגרל המרחקים בריבוע מחופי כל ארץ רלוונטית. זאת - בלי קשר לתביעות המוקדמות של המדינות. כך, למשל, קידוח תמר, עשויים להתחלק בין מצרים (אחוזים ספורים), קפריסין (10% בערך), לבנון (20% בערך) הרשות הפלסטינית (אחוזים בודדים) וישראל - כל השאר. נקודה ערטילאית באמצע האוקינוס האטלנטי עשויה להתחלק בין ארצות רבות בהתאם לרעיון שהצגתי. נקודה ערטילאית באמצע הים התיכון - תחולק בין דרי הים התיכון בהתאם למה שהצגתי לעיל. האום צריך להענות לאתגר ולקבוע כללים ברורים. חיים אבגד
חיים אבגד | 10.06.10
64.
חכמי חלם
פעם היתה עיירה קטנה ושמה חלם שלהגיע אליה היה צריך לעבור עם הכרכרה והסוסים מעל גשר שבור. אז תמיד היה הגשר נשבר ותמיד פינו לבית חולים את הפצועים עד שמישהו מהעיר חלם הבין שצריך לבנות בית חולים מתחת לגשר... לכולנו ברור שזוהי חלמאות כי היה מספיק זמן להכריז על גבולות המים לכל מדינה ומדינה או לפחות למדינה שלנו. הרי את הגז הזה מחפשים כבר הרבה מאוד זמן במים.
אסנת | 10.06.10
63.
מדינה פרטאצ'י
זה לא יאומן איך מדינה שהוקמה בדם לא מסוגלת לתפקד בשום בחינה. הכל נע מאינטרסים פרטיים ומושחתים ודבר לא נעשה נכון מההתחלה ועד הסוף. לא רק בפוליטיקה הרקובה אלא מכל דבר ולאן שנביט. אם זה בספורט אז לא ישלחו פקס ויעופו מטורניר יוקרתי, אם זה בהתנהלות מול אוייבנו הרבים מסביב , אם זה כמובן בפוליטיקה שלא מצליחים לקבל החלטה חשובה אחת , אם זה בבריחת מוחות לכל חלקי הגלובוס , ואם זה בכלכלה , בקידוחים הנ"ל או בכל שניגע. לא יאמן שבכל הפשלות האינסופיות הללו מי שמשלם את המחיר זה שוב...אנחנו
אייל | 10.06.10
60.
זכויות בים
תוכן הכתבה נכון רק בחלקו, זכויותיה של ישראל במים מעבר למים הטריטוריאלים מוגנות , על פי אמנת האו"ם הנוגעת לדיני הים. לישראל זכויות מוכרזות ומפורסמות ב-Continental shelf המוגדר היטב באמנה עד לעומק המוגדר כ-To depth of exploration אכן ישראל לא הכריזה על Exclusive economic zone אך ההגנה הנתונה לה מכוח האמנה לגבי אותו אזור exploration (חיפוש) מעוגנת. כמובן יש לוודא כי אזור החיפוש הוא אכן מול חופי ישראל, ואינו גולש, מעבר לקו הדמיוני הנתון בהתאם לאמנה בהתאם למבנה קו הבסיס הנמצא לאורכו של קו החוף כמוגדר בסע' 7 ו-8 לאמנה.
אריאל מירלמן, עו"ד | 10.06.10
56.
בכלכלה הקפיטליסטית ממילא אנחנו השכירים לא נראה מזה כלום. אז מה זה משנה?...
זה בסה"כ מאבק בין משפחות הון ישראליות למשפחות הון בלבנון וקפריסין. בסוף אנחנו(הפועלים) עוד נלחם בפועלים של לבנון על הגז(בסיכסוך שיפרוץ חס ושלום) כאשר לא הם ולא אנחנו נראה מזה משהו... התמלוגים הישירים שהמדינה מקבלת מהגז הם 12.5% - הכי נמוך בעולם! ואני לא מתפלא, זו בכל זאת 'מדינת היהודים' לא?... בסה"כ(עפ"י התיקשורת), הכנסות המדינה מהגז צפויות להיות 40% בערך... ככה בדמוקרטיה האמריקאית מתחלקים אוצרות הטבע שאלוהים נתן לכולם: 40% יקבלו 7 מיליון ישראלים 60% יקבלו 2-3 בעלים ואנחנו נמשיך להתקוטט ביננו כל שנה בזמן הכנת התקציב, אילו תרופות יכנסו או לא יכנסו אל סל הבריאות... אם זה לא שילטון וסילים אז מה כן? הדמוקרטיה האמריקאית היא בסה"כ פיאודליזם שבו אילו שכבר יש להם מצ'ופרים עוד ועוד. אפשר בהכנסות של הגז למלא את סל הבריאות בכל מה שצריך. גם את סל הבריאות הלבנוני וגם את סל הבריאות הישראלי. צריך רק לאמץ קו מחשבה של "אנחנו שכירים" במקום "אנחנו ישראלים והם לבנונים".
שמאל אדום | 10.06.10
43.
אל תתרגשו, רק כתבה בעיתון
אם תסתכלו במפה תראו שהאנך מכל מדינה באזור לכיוון שדות הנפט מראה שישראל היא הריבון בשטח. השדות נמצאים במדף היבשה של ישראל (נתון מאוד חשוב בריבונות ימית) למרות שכנראה גם למדינות האחרות יש מדף יבשה עם השדות. כמו כן מרחק האנך של ישראל הוא הקצר ביותר. היה גם אפשר להכריז על המים הטריטוריילים בלי שום בעיה במרחק הזה לקפריסין אין סיכוי לתביעה. השטח הוא לא מול לבנון כך שגם לה אין סיכוי בתביעה. רק מצרים יש לה איזשהו קייס אבל המרחק הגדול והעובדה שמצרים משופעת בגז כנראה גם יטו את הכף לטובת ישראל.
אורי | 10.06.10
35.
יש גם כללים של צדק טבעי והם יכריעו.
כל הנמצא בים מול חופי המדינה ובמרחק שהינו מחצית המרחק שמהחוף שלנו לחופי המדינה השוכנת ממול שייך לישראל. לדוגמא: אים שדה תמר במרחק ישיר של 135 ק"מ מהחוף שלנו ו 180 ק"מ מחופי קפריסין אז הוא שייך לישראל. כאשר המרחק הוא שווה אז מתחלקים.
א | 10.06.10
25.
למה אני לא חושש
שימו לב לסוף הכתבה: "אותן חברות - ובראשן דלק ונובל אנרג'י- עלולות להגיש תביעות נגד מדינת ישראל, בטענה שנתנה להן רישיונות קידוח שלא היה להם התוקף הבינלאומי המתאים. הואיל ושוויים של מאגרי הגז הוא מיליארדי דולרים, לא מן הנמנע כי תביעות אפשריות אלה יהיו בסכומים עצומים. במקרה כזה, סוגיית התמלוגים תיראה כמו בדיחה ישנה" אולי עכשיו יתחילו להזיז את התח...
יצחק | 10.06.10
13.
תמלוגים = הכנסה = שיפור חייהם של העניים בישראל
למה להאכיל פיות של קפריסאים בכספים שיכולים להיות חוקית שלנו? עלייה בהכנסות הממשלה בסכומים ניכרים יכולה להוביל גם להורדת מיסים (אולי לא בישראל כי אנחנו גרידיים, אבל בכלליות), הורדת גירעון ובכלליות שיפור מצב הכלכלה והמדינה. אז למה... למה לוותר? לגבי הרצון שלא להסתכסך עם השכנות, אפשר להבין את זה.. אבל כמו שאנחנו רואים, לשכנות אין שום בעיה להסתכסך איתנו. זה לא שהן יושבות בשקט ולא עושות צעדים שעלולים לעלות להם ביחסים עם ישראל. להזכירכם, לא מתים עלינו בעולם היום עוד יותר משלא מתו עלינו בתקופה ההיא....
ל-6 האידיוט | 10.06.10
12.
לחלק את המים הכלכליים לפי המרחק מהחוף
צריך להצהיר שכל נקודה בים שהכי קרובה לישראל - שייכת כלכלית לישראל (כל הקידוחים נמצאים שם. פשוט לצייר קו שנמצא ביננו לבין מצריים, ביננו לבין קפריסין וביננו לבין לבנון ולהצהיר שכל מה שנמצא בתחום הזה שייך כלכלית לישראל. כמובן שהבעייה העיקרית שלנו תהיה בסוף מול הפלשתינאים ולא מול יתר המדינות - ברגע שתוקם מדינה שלהם בעזה - הם יוכלו להכריז על אותם המים כשלהם
ששי | 10.06.10
11.
מגיב 6 יצאת חומוס - כשאתה מאחל למדינה ש"תשלם" על הטעויות שלה...
אתה בעצם מאחל לכולנו לשלם על טעויות של פקידים - הרווח מהתמלוגים יגיע אל כלל הציבור בישראל וינפח את התל"ג. - הרווח ישפר את רמת ואיכות השירותים הציבוריים. - ישפר את רמת הלימוד בבתי הספר. - את הכבישים, הרכבות ושאר המתקנים הלאומיים. - יגדיל את סל התרופות שעשויות להציל את חייך וחיי. - ועוד כהנה הטבות שיבואו על הציבור עם הכנסה של עשרות מילארדים נוספים של דולרים לקופת המדינה. עכשיו אתה מאחל למדינה שתשלם - אתה מאחל לכולנו שנשלם.
ליאור | 10.06.10
10.
שלומאליות של מנהיגים בעבר ובהווה
מה שמדינה אמורה לעשות ע"מ להשיג עצמאות כלכלית, עושה אדם בעל הון ותושיה ולתדהמתינו ,לא הייתה התבונה של המנהיגות לדאוג לעניין שנראה לכאורה לא מספיק חשוב וכיום שאנו לקראת עצמאות וללא תלות באחרים שוב מתגלים אנו במערומינו. חלמאות שגובלת בשערוריה.
שוש | 10.06.10
6.
על זה נאמר חלמאות ישראלית
אבל משהו אחד שאני לא מבין, מה אכפת לבעלי הקידוחים למי הם משלמים תמלוגים (ופעם אחרונה ששמעתי, בקפריסין המיסים הם לא כמו בישראל) בכל מקרה, המרוויחים הם בסופו של דבר הקודחים לפי איך שזה נשמע וטוב שכך, שהממשלה תלמד לשלם על טעויות שהיא עושה גם... לא רק האזרח הקטן צריך לחטוף קנסות באי תשלום כי "הוא שכח" או ש"הוא חשב שזה יעבור מתחת לראדר".....
מאיר | 10.06.10
5.
יש סיבה
ישראל לא חוששת מלבנון ומקפריסין, כי אלה מדינות חלשות מבחינה גיאו-פוליטית וצבאית כמובן. לכן, גם אם יהיה איתן ויכוח - הן לא יכולות לעשות שום דבר לישראל. אילו היה מדובר בגרמניה או צרפת - ישראל הייתה רצה מזמן להכריז על המים הכלכליים שלה. ככה זה גם בין מדינות - החזק שורד וקובע וממש לא המשפט הבינלאומי. תפנימו - החזק קובע ושורד. כל היתר - לא מעניינים.
יואב | 10.06.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת