אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

20 המוצרים שרצוי לא לקנות מיד שנייה

39 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
זוית אחרת לעניין (מי שלא רוצה לקרוא הכל - שיקרא את השורה האחרונה, ואח"כ יחזור להתחלה)
מי שטוען שלא כדאי לרכוש יד שניה: 1. טוב שיש שוק יד שניה למען אלה שרוצים לקנות בזול ולהסתפק במוצר לא חדש 2. עלות הסיכון שברכישת משומש בדרך כלל קטן מההפרש בין חדש למשומש, כמעט בכל דבר 3. לגבי מוצרים אלקטרוניים - אמצו לכם טכנאי טוב. תנו לו לבדוק את המכשיר. אם הוא לא רואה בעיה, למה שלא תקנו ? 4. לגבי מוצר שהיה באחריות, ניתן לבקש מחברה שנתנה את האחריות מידע לגבי תיקונים / תלונות של המוכר על המוצר (בתיאום עם המוכר כמובן) 5. אם קונים מוצר משומש אחד - הסיכון גדול מאוד (דיכוטומי) 6. אם קונים הרבה מוצרים משומשים - הסיכון יורד משמעותית מסקנה- לקנות משומש, לבדוק לפני עד כמה שניתן, להתמקח על המחיר ולסמוך על המזל
מ | 14.06.10
28.
בקשר לביגוד
אפילו אם ניקח את המקרה הקיצוני כמו תחתונים, אחרי כביסה אחת (גג שתיים) אין זכר לדבר שעבר עליהם, בניגוד למזרון שאין דרך לנקות באמת עד הסוף (אולי עם אדים או ניקוי יבש אבל זה כבר מעלה את הסכום ומוריד את הכדאיות) בגד ים, סדין, כובע - הכל אפשר לכבס (בטמפרטורות גבוהות למי שלחוץ) וזה כמעט כמו חדש. נגד כתמים/קרעים/דהייה אין מה ממש מה לעשות אבל זה כבר סיפור אחר...
האמת | 14.06.10
27.
זוג צעיר ללא יכולת יכול לחסוך המון
לשמחתי, נולדו לי תאומים לפני 10 שנים. לא ידענו איך נסתדר וחשבנו שצריך לחסוך לעתיד ובעצתו של חבר מנוסה רכשנו לבנים ריהוט יד שניה. 2 מיטות, 2 עגלות, שידה אחת לול אחד, 2 סלקלים. רבים אמרו לי שאנחנו לא נורמלים ושמסכנים הילדים. למה מסכנים? תינוק יודע אם זאת מיטה חדשה או לא? על כל המוצרים היה כתוב שהם בתקן הראוי וכמובן שכל מה שבחרנו נראה ממש כמו חדש ולא רעוע. קנינו מזרנים חדשים וכיסויים למה שצריך ותאמינו לי שבכסף שחסכנו קנינו ארונות שעד היום משמשים אותנו. מיטת תינוק היא לא ל-10 שנים. במקרה שלנו בגיל שנתיים כבר קנינו להם מיטות נוער עם מעקה, שזה כבר חדש.
גילי | 14.06.10
25.
היום מכשירים חשמליים כדאי לרכוש חדשים
היום מכשירים חשמליים כדאי לרכוש חדשים. הדבר נכון שבעתיים כשמדובר במכשירים קטנים כגון: מצלמות דיגיטליות, טלוויזיות, NOTEBOOKS שואבי אבק ועוד. עלות התיקון של המוצרים האלה היא יקרה מאוד ולכן תמיד עדיף לקנות מכשירים חדשים שהם בטיחותיים הרבה יותר.
חכם מורדכי | 13.06.10
23.
באופן כללי צריך להבין יותר מהממוצע בכל דבר שרוצים לקנות
כמובן גם שמדובר ביד ראשונה. וישר לעיניין אם יש משהו שכדאי ורצוי לקנות ביד שניה זה רהיטים וגם כאלו לילדים. בנוגע לכל ציוד אלקטרוני צריך להבין מה קונים ואיך לבדוק אותו כל ציוד העדשות שלי הוא מיד שניה וחצי מהרהיטים בבית הם מיד שנים ממש לא בעיה למצוא מוכר שלא עשה איתם שימוש במיוחד. כמובן שגם מוצרי חשמל נכנסים לקטגוריה הזו. זה פשוט ניצול נכון של כסף אין שום חיסכון בלקנותצ משהו יקר שאמור להחזיק המון שנים שבפועל מי שקונה דברים חדשים רק עסוק במחשבות להחליף אותם בדגם חדש יותר.
מהנדס | 13.06.10
19.
לא ממש...
נכון, לא קונים תחתונים או סדינים יד שניה, אבל לא הייתי מעלה על הדעת שיש מישהו שעושה את זה. אבל ריהוט ועדשות למצלמות - לא רואה שום בעיה. ריקול לריהוט? מתי פעם אחרונה שמעתם על דבר כזה? הרכבה לא נכונה - תרכיבו לבד! לגבי עדשות למצלמה, התחום יד שניה כאן דווקא פורח ביותר. תחשבו על זה - עדשות חדשות טובות בארץ יכולות להגיע ל10,000 ש"ח בלי שום בעיה. אם יודעים לבדוק, אפשר בחצי מחיר לקבל עדשות מעולות. אם התקציב מוגבל, עדיף לקנות עדשה מדהימה ביד שניה, מאשר עדשה בינונית חדשה. מי שעוסק בתחום יודע בדיוק איך לבדוק עדשות. יתרה מכך, מי שקונה עדשות יקרות, שומר עליהן בהרף עין, כדי שבבוא הזמן יוכל למכור ולעבור לעדשה הבאה. כך שאם האדם רציני, אין שום בעיה לקנות ממנו.
גלעד | 14.06.10
18.
לכל מוצרי הבטיחות יש תאריך תפוגה
לקסדות, כיסאות בטיחות, צמידים וכו. בדרך כלל זה 5 שנים. נכון שזה נראה עניין מסחרי אבל זה נובע משאיפה לשלמות חומרי המוצר כדי לאפשר לו ביצועים מיטביים בזמן חרום. שימו לב לזה! ואין לי מפעל לקסדות או כיסאות בטיחות אבל הקסדה שלי הצילה לי את החיים כך שאני מבין את חשיבותה טוב טוב.
 | 14.06.10
14.
לגבי ריהוט לתינוקות - ונהפוכו. בעריסה משתמשים 6 חודשים לתינוק במקסימום
משפחה עם 2.7 ילדים תשמש בעריסה פחות מ- 14 חודשים. מדובר ברהיט עץ עמיד, שנועד לשמש שנים ארוכות. כך גם לגבי מיטת תינוק - משתמשים בה בד"כ במשך שנתיים- שלוש לתינוק. ולגבי הריקול - מי לעזאזל שמע שבארץ עושים ריקול למוצר כלשהו (מלבד אולי של איקאה)?
לכן משתלם יד שניה | 13.06.10
13.
בעקבות YAD2 הרבה אנשים קונים יד שניה (וגם מוכרים)
כל אחד צריך לעשות את החשבון שלו אבל בעיקרון קניה של מוצרים יד שניה שאינם מתכלים כגון מוצרי תינוקות (עגלה שלב ראשון, מיטת תינוק) בעצם לא עולים לך כמעט כלום, קונים יד שניה ב שליש המחיר של חדש ואחרכך מוכרים לבא בתור כמעט באותו המחיר.
 | 14.06.10
9.
שטות לגבי עריסה ומיטת התינוק.
רהיטים מכל סוג זה בדיוק הדבר שהכי מומלץ לקנות מיד שניה. אין שום חלקים נעים או מנגנונים פנימיים נסתרים, כך שכל אחד עם זוג עיניים יכול לבדוק בקלות. אם הרהיט נראה שלם ותקין, ולא מתנדנד כשיושבים עליו - הוא בסדר. אני תמיד מעדיף, גם בשביל הילדים שלי, לשפץ קצת איזה רהיט וינטג' איכותי מעץ מלא, ולא את הזבל מ"שבבית" (=סיבית) שמוכרים היום.
א | 13.06.10
8.
ויברטורים ושאר צעצועי מין
זה נשמע אולי הזוי אך אלו נמכרים גם ביד שניה. מקרים נוספים זה קניה מחנות אביזרי מין לאחר שקונה לא מסופקת החזירה אותו (ניתן להחזיר תוך 14 יום).מקרה אחר זה בנות שסתם רוצות לפנק אחת את השניה ומעבירות. לי אישית זה קרה (המקרה האחרון ) ושבועיים הייתי על אנטיביוטיקה
דליה | 13.06.10
7.
לא הכל ממש מדוייק
המוטו של הכתבה הוא לא לקנות מוצרים שמא "עובדים עלינו". אבל לא כולם רמאים ... אנו קנינו מיטת תינוק יד שניה - רכש מוצלח ביותר ברבע מחיר. וגם מכרנו את כסאות הרכב היקרים להחריד (1300 ש"ח חדש), לא פגומים, במצב נהדר, פשוט כי הילד גדל. ומי שקנה מאיתנו בסכום מזערי - הרוויח בגדול. אגב, גם את המצלמות הדיגיטיליות אני קונה Refurbished בחצי מחיר. בלי הדוואוין של היבואן (והרווח הענק שלו...) - ובלי נפילות ...
אבי | 13.06.10
4.
לא לגמרי מסכים...
הרי קונים מוצרים מיד שנייה כי הם זולים, כי אין כסף לקנות חדש, כי לא כדאי לקנות חדש (למשל: למה לקנות לילד גיטרה חדשה אם הוא עלול לנטוש את הנגינה בעוד חודש?). ויש מצד שני סיבות אחרות לרכישת מוצר חדש: לפעמים זה כל כך זול! (כמו מחשבים ניידים פשוטים או מוצרי אלקטרוניקה בכלל). אני לא מסכים עם חלק מהדברים פה. זוג צעיר יכול לישון מספר חודשים על מזרון שהם קיבלו במתנה אם הוא במצב טוב עד שהם מסתדרים, לקנות מזרון ב-4000 ש"ח יכולה להיות הוצאה רצינית. לא הבנתי את הטיעון של עריסות או ריהוט לתינוקות לגבי אי הידיעה אם עשו ריקול (ד.א. אין מילה עברית לזה? אולי "החזרה"?). ואם אני קונה חדש, אני יודע אם עשו ריקול? אולי עובדים עלי בחנות?
 | 13.06.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת