אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך רודפים משרדי עוה"ד היוקרתיים אחרי הסטודנטים המצטיינים

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
משפטים חשבונאות במכללה למנהל
ההתרסה נגד המכללות מעידה על בורות, הגיע הזמן לעשות אבחנה בין המכללות הפרטיות לבין יתר המכללות, הבין תחומי והמכללה למנהל נמצאים בלבל שונה לגמרי מהיתר ובתחומים מסויימים כמו חשבונאות, ממוקמים גם מעל אונברסיטאות. בתור סטודנט בתוכנית משולבת משפטים חשבונאות במכללה למנהל, סף הקבלה לו נדרשתי אינו נופל בהרבה מהאונברסיטאות, נע על כשלושים נקודות בפסיכומטרי פחות ברף התחתון אבל מרבית החברה עומדים על 700 ויותר. השיקול לבחור דווקא במכללה למנהל נבע אך ורק מעצם העובדה שבניגוד לאוניברסיטאות, הבין תחומי והמכללה למנהל מציעים תוכנית משולבת מובנית עם מערכת לימודים מסונכרנת , לוח מבחנים מותאם, יחס אישי וקידום שלא תמצא באוניברסיטה. אז נכון, בשביל זה אני משלם 40 אלף ש"ח בשנה אבל אני מקבל רמת הוראה זהה לת"א שכן כל המרצים שלי מלמדים גם שם, אני זוכה למוסד שאחוזי המעבר בבחינות המועצה שלו הוא במקום הראשון בחשבונאות. יש לי סטאז במשרד מוביל הן בחשבונאות והן במשפטים. התלבטתי קשות האם ללמוד באוניבריסטה או במכללה למנהל, אך בסופו של דבר הגעתי בגלל חברים ולא התחרטתי.
סטודנט במכללה למנהל | 22.06.10
40.
ל-30: מניסיון, תופתע לגלות כמה בוגרי הבינתחומי מאיישים את המשרות הבכירות בענף
בבינתחומי, להבדיל מבאוניברסיטאות, שמים דגש גם על הפן הפרקטי - בצורת קליניקות משפטיות לסוגיהן. מניסיון אישי - בעקבות התמחות במשרד מוביל, ועם מתמחים מכאן ומכאן - בוגרי הבינתחומי גילו יותר תושיה והשתלטו ביתר קלות על העבודה בפועל. השותפים במשרדים הגדולים יודעים זאת ומעריכים - צא ולמד כמה אחוזים מהווים בוגרי הבינתחומי מכלל המתמחים במשרדים המובילים. בטוחני כי תופתע!
 | 22.06.10
39.
בלוקים. של בטון.
רק מלדמיין את יום הביקור הזה נהיה לי רע.. בשביל זה גדלנו? בשביל העבדות והרוע? הכל מתחיל בצבא. הצבא מטשטש לנו את החושים. אנחנו לא רגילים לחופש ולאפשרות בחירה אחרי רקבון של 2-4 שנים ואז, כשנותנים לנו זכויות וחופש אנחנו מתבלבלים ומעדיפים טורטיות ושקרים לבנים. ועבדות. ורוע. בבוקר עבדים ובערב בלוקים קהי חושים. אה, בעצם גם ביום אנחנו בלוקים קהי חושים. יחי המקצוע.
 | 22.06.10
38.
9 צודק בדבר אחד - המשרדים הכי גדולים אינם מוזכרים כאן
שלושת המשרדים הכי גדולים ומצליחים - לא נמצאים כאן, ומתוך עשרת המשרדים הכי גדולים - חמישה מהם לא מופיעים. משמע: המשרדים האלה לא שיתפו פעולה עם הפרוייקט הזה של גיוס המתמחים. אולי זה בגלל שהם חושבים שזה מוקדם מדי כדי להיפגש עם מתמחים. כשאתה בראש הפירמידה אז אתה לא צריך למהר. גם ביהמ"ש העליון מגייס רק בשנה ג' ללימודים, ועדיין מתמחים שם רק סטודנטים מצטיינים. ואולי זה בגלל שמדובר בבוגרי מכללות, כמו ש-9 אומר. ואגב, השכר למתמחים במשרדים האלה הוא בראש הטבלה.
עורך דין | 22.06.10
37.
מזל שלא בחרתי לעבוד במקצוע
שכר 30K לפני בונוסים,בונוסים רבעוניים, אופציות, ארוחות צהריים מסובסדות, רכב קבוצה 4 , דלק חופשי, טיסות מסביב לעולם, עצמאות , שפות שונות, תרבויות שונות , סקרנות ! חבר טוב שלי פליליסט אין יום ולילה מבוקר עד ערב, בתי משפט , מעצרים, תחנות משטרה, קליינטים בטלפון, במשרד, טוחן כמו חול ואין מה לאכול. ברוך השם שאני לא שם ! לימודים מעניניים אבל כהשכלה ניהולית בלבד.
עורך דין שעובד בהי טק | 22.06.10
36.
ל-35
ישנם משרדים ששמים דגש על המתמחים ועל עורכי הדין בשנה הראשונה... המשרד ממצב את עצמו ברמה הגבוהה ביותר מול המשרדים המובילים האחרים ומבדל את עצמו כמוביל בארץ בשכר, תנאים נלווים, אווירה ובכך מושך את המצטיינים ביותר אליו.. גם בגלל היתרונות הללו... מה לעשות שהוא מדורג בין המתמחים כמשרד המוביל בישראל!!
עוד עו"ד | 21.06.10
34.
דעה אישית
אני חושב שיש פה הרבה אנשים ממורמרים ו/או משועממים שקופצים על ההזדמנות להשמיץ את המקצוע ואת תלמידי המכללות. אני מתמחה במשרד מוביל, למדתי במכללה ואני יכול להגיד מנסיוני האישי שבמבחן התוצאה זה לא משנה אם המתמחה הגיע מאוניברסיטה או ממכללה, אני מכיר המון אנשים מוכשרים שלמדו במכללה ושמים בוגרי אוניברסיטה בכיס הקטן ולהפך. עצם העובדה שבוגר האוניברסיטה עבד יותר קשה על מנת להתקבל ללימודי המשפטים לא בהכרח מעידה על כך שהוא יהיה עו''ד טוב יותר. לעניין השכר והצפת השוק, אני לא מספיק מנוסה בשביל לקבוע מסמרות בנושא, אבל ממה שראיתי עד כה, יש מספיק עבודה בשביל כולם, נכון בהתחלה עובדים קשה ומקבלים כלום כסף, כמו בה מ ו ן מקצועות אחרים, אבל בסוף זה משתלם. יש גם לקחת בחשבון שהרבה אנשים שלמדו משפטים והוסמכו כעו''ד לא עוסקים במקצוע, יש לאנשים נטייה לחשוב שבגלל שיש הרבה עו''ד כולם עוסקים בעריכת דין, זה ממש לא נכון.
שי | 21.06.10
32.
9 מוכר לוקשים בשקל. השלמת הכנסה?
אני לומד במכללה והולך להתמחות בהרצוג פוקס נאמן. הורס לך את התיאוריה, אה? כל החכמולוגים כאן - תפסיקו לזרוק מידע כאילו אתם מכירים את כולם, יודעים הכל, מבינים בהכל והכי גרוע בטוחים במה שאתם אומרים/כותבים. אם אין לכם משהו חכם להגיד עדיף שתשתקו. חכמים ממני אמרו פעם סייג לחוכמה שתיקה. תפנימו.
שחר | 21.06.10
27.
מזעזע! בהתמחות שלי בין השנים 94-95 הרווחתי יותר!
עבדתי כל יום 8-19, ימי ג' 8-13 וימי ו' 8-13 - ללא שעות נוספות בכלל ובלי לקחת עבודה הביתה. התחלתי את ההתמחות עם משכורת של 5,000 ש"ח, סיימתי עם 6,500 ש"ח! זה היה משרד בינוני בגודלו (10 עו"ד), והיה נוהג לפיו מתמחים לא עושים בכלל עבודות מזכירות ושליחויות. חבירם שלי שהתמחו במשרדי ענק אכלו @%#, קיבלו חצי ממני ועסקו בהמון שליחויות.
הוסמכתי ב- 96 | 21.06.10
25.
גדל כאן דור של עורכי דין
אנשים אשר (לרוב) הינם חסרי השכלה רחבה, לא יודעים לחשוב מחוץ לשבלונות ולסיסמאות, מעדיפים לחפות על כל דבר קטן מאשר לראות את התמונה הגדולה, חסרי יצירתיות, וכל מה שחשוב להם זה איך להוציא כמה שיותר מהמערכת ואיך לגרום לסטטוס החברתי להיראות זוהר יותר. לא ברור לי למה קבוצת פקידים זניחה מקבלת כזו במה בחברה. את התוצאה ההרסנית נראה עוד 10-20 שנה.
עידן | 21.06.10
19.
ציונים זה לא הכל. אני הולך למשרד גדול ויש לי ציונים סבירים אבל קורות חיים מעניינים
לכל הסטודנטים שהממוצע שלהם לא בשמיים, לא לדאוג. הרבה משרדים מחפשים גם דברים שהם מעבר ללימודים, כמו התנדבויות, עבודה במהלך הלימודים, תרומה לחברה, וכמובן רצון להצליח. לי זה הצליח. שיהיה לכולם בהצלחה
לא מצטיין | 21.06.10
18.
כל יום אני קם בבוקר ואומר
תודה תודה תודה שלא הקשבתי להורים ולא הלכתי ללמוד משפטים! עם תואר ראשון + שני בביולוגיה וביו-טכנולוגיה אני עובד כמנהל מוצר בחברת מכשור רפואי גדולה. אני מרוויח 23 אלף ש"ח בחודש... עובד 9-5... 23 ימי חופש בשנה... יום בשבוע עובד מהבית... בונוס שנתי של 20% מהשכר השנתי.... רכב + סלולרי... ובוס שיושב במשרד בארה"ב! צריך להיות סדיסט בשביל ללמוד משפטים ולעסוק בתחום הארור הזה. זה לא מקצוע זה זנות (השכר בהתאם ואתה מרגיש שב-10 השנים הראשונות אחרי הלימודים דפקו לך את הצורה מכל הכיוונים).
רועי | 21.06.10
15.
לא מגלים להם את האמת וגם לא יגלו
הם הולכים לטחון את הנשמה שלהם. כל מה שכתוב ב"פרקליט אנונימי" הוא פשוט נכון. השכר לא ביחס ישיר לשעות (אם תעשו חישוב של השעות - תגלו שזה קרוב יותר לשכר מינימום, כאשר מבקשים מכם בתמורה לוותר על החיים האישיים שלכם). כלל האצבע הוא - אין ארוחות חינם! ככל שהתנאים טובים יותר כגון מאפים שקונים או השתתפות בארוחות או אם יש כלל לפיו אפשר לחייב את המשרד בהוצאות ארוחת ערב - כל אלו הם אינדיקציות לכך שהמשרד עומד לטחון לכם את הצורה. כלומר, אם נותנים לכם להזמין אחרי 21:00 ארוחה על חשבון המשרד - המשמעות היא שהכלל נוצר לאחר שהדבר נהפך פשוט לשגרה. הכול נועד כדי שלא תצאו מהמשרד ותטחנו את הנשמה. עדיף להרוויח פחות אבל לנהל חיים. כל יום שעובר לא חוזר ואתם רק תבכו על זה בגין מבוגר יותר שפספסתם את כל החיים שלכם.
עידן המשפטן | 21.06.10
14.
אני סיימתי בהצטיינות באוניברסיטת ת"א, עשיתי התמחות במשרד גדול והייתי בדיכאון מודחק כל שנת ההתמחות
אני מרגישה שהונו אותי, ששיקרו אותי, שהציגו לי מצגי שווא. מאחורי עטיפת השיש המבהיקה של המשרד הגדול שבו עשיתי התמחות, מסתתרת אפרוריות עצומה, בוסים מתנשאים, היררכיה כמו בצבא ודיכאון אחד עמוק וגדול. בדיעבד, גם התברר לי שאני לא סובלת את התחום שעשיתי בו התמחות וגם לא למדתי הרבה בהתמחות. אילו הייתי יותר מעזה ופחות מתפתה לבחור לפי שם וגודל, לא הייתי נופלת למקום הזה. רק אם יש לכם פרוטקציה במשרד, כמו בנים של לקוחות גדולים או קרובי משפחה של שותפי המשרד, רק אז תהיה לכם התמחות נחמדה ואידך זיל גמור.
לא כל הנוצץ זהב | 21.06.10
13.
תגובה ל2 בקשר לראיית חשבון
אתה לא יודע על מה אתה מדבר. אני סטודנט באוניברסיטה ובערך לשליש מהמחזור שלי אין עדיין סטאז'. יש עכשיו עודף של סטודנטים לראיית חשבון (בעיקר בגלל מכללות כמו המכללה למנהל שהפכו את זה לפס ייצור) וחוסר בביקוש לסטאז'רים בגלל שאין עכשיו הרבה תשקיפים והנפקות. ואפרופו ראיית חשבון- תעשו כתבה כזאת גם על ראאת חשבון. שם השכר בסטאז' הוא בין מינימום למגרד את ה5000.
דוד | 21.06.10
12.
תגובה ל-3.
ברור לגמרי למה עדיין מפרים את דיני העבודה ברגל גסה בכל משרדי עורכי הדין. המתמחה או העו"ד שיעיז לתבוע את המשרד שלו, יהיה מחוק בכל המשרדים האחרים. תרבות הפחד שולטת בכל. הפיתרון לדעתי, הוא להתקשר אנונימית לאגף הפיקוח על דיני העבודה של משרד התמ"ת ולהלשין אנונימית על המשרד שלך...
ערן | 21.06.10
11.
זאת אמורה להיות בדיחה? בקושי התחילו מבחנים של סמסטר ב', אז מה המטרה של המפגש הזה?
הרי אף אחד לא לוקח את הסטודנטים האלו ברצינות, אלא זה רק מצטייר כחבורת לחוצים. אף אחד לא ידבר איתם לפני גיליון ציונים מלא של שנה א', ואני די בטוח שהשתמשו במלא פרוטקציות כדי לקדם את המפגשים האלו. חוץ מזה, סטודנטים מצטיינים ממכללות? אתם צוחקים עלי? "התקבלו לתואר במשפטים וחשבונאות"? יש רף קבלה במכללות מעבר לכתיבת השם שלך? ולא, ממוצע בגרויות של 100 או פסיכומטרי 600 לא נחשב רף קבלה, כי מי שלומד את המקצועות האלו בדרך כלל הוא בעל נתונים הרבה יותר גבוהים.
ריאלי | 21.06.10
9.
המשרדים הגדולים ביותר לא פה, ויש לזה סיבה טובה
מעניין שהמשרדים הגדולים ביותר לא לוקחים חלק בפרוייקט הזה: הרצוג פוקס נאמן, גולדפרב, מיתר (שהם שלושת המשרדים הגדולים והמצליחים ביותר), וכן גרוס, שיבולת וכו' (כולם מעשרת המשרדים הכי גדולים ומצליחים בארץ). למה זה? כי הם לוקחים מתמחים מאוניברסיטאות. ה"מצטיינים" של המכללות בקושי מעניינים אותם.
אורן | 21.06.10
6.
למגיב הראשון
אתה קשקשן. גם האוניברסיטאות וגם המכללות מוציאות אנשים ברמות שונות. אתה סתם בכיין. יש לי תחושה שאתה לא הגעת למשרד מוביל או לבית המשפט העליון. יכול להיות שזה קשור לכמות סימני הקריאה בתגובה שלך שמעידים, לעניות דעתי, על חוסר תרבות ואולי גם ייאוש. אם כבוגר אוניברסיטה הרמה שלך כל כך גבוהה, אתה לא אמור להרגיש מאויים ע"י מכללות.
ערן | 21.06.10
5.
עבדות-ובלי מרכאות
הכתבה מאד מעניינת ודי ממצה. הייתי מאד רוצה לקבל תגובת בעלי המשרדים לסיפא של הכתבה הנ"ל. כיצד זה שמחייבים עובדים לעבוד שעות כל כך מרובות תוך אי תשלום בגינם?! מילא, אין לי ציפיות שהמתמחים הם אלו שהתמודדו עם תנאי עבדות שכאלה, אולם איך באמת דורסים ברגל גסה את החוק, כשמשרדים אלו עוסקים בנושא "כמשלח יד". נורא ואיום!
ברוך וידר | 21.06.10
3.
שמישהו יסביר לי את ההגיון הבא -
למשרדי עורכי הדין הגדולים הולכים אחד משני סוגים - מצטיינים בלימודים או פרוטקציונרים. איך יתכן שבכל המשרדים הנפלאים האלה דורסים ברגל גסה את חוק שעות עבודה ומנוחה, חוק שכר מינימום, חוק הגנת השכר ואף אחד לא קם ועושה משהו בנדון. כיצד יתכן ששעות העבודה במשרד עורכי דין מתחילות ב-9:00 מסתיימות ב-23:00 ולעיתים אף מאוחר יותר, השכר כולל שכר בסיס ושכר גלובלי עבור שעות נוספות (עיוות מוחלט של התיקון האחרון) ובכל זאת אף אחד מהמצטיינים הנפלאים ועילויי המשפט לא חושב לפתור את הבעיה הזאת.
עורך דין במשרד בינוני | 21.06.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת