אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כמה זמן לוקח לטיפות גשם, שלג וברד להגיע מהשמים לקרקע?

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
עלי השלכת
עלי השלכת נושרים מכייון שיש מחסור במים ולכן העץ או השיח משירים את עליהם כדי שיוכלו לשרוד למרות כל העניין של המחסר במים, שלכת .... שלכת שלכת את הכי חשובה שלכת.. שלכת שלכת אולי תבואי בשנה הבאהההההה......... מגישה:יעל דוד. ......................................................................מקום מגורים:כרם בן זמרה. ................................................................................ביה"ס: סאסא נוף הרים. ..................................................................................כתה:ג'2. ..........................................................................שם האבא:איתמר דוד. ..........................................................................שם האמא:ליאת קזס. .............................................................המאכל האהוב אלי:שניצל וצ'יפס. .................................................................. קינוח אהוב עלי: ביסלי גריל ופנקק.
יעל | 01.11.15
22.
למסה אין השפעה על המהירות
הנוסחאות שמספר 1 רשם מראות בבירור שבמעבר מאנרגיה פוטנציאלית (גובה) לקינטית (מהירות) המסה מצטמצמת ומכאן שלמסה אין השפעה על המהירות. מכיוון שכך טיפות גדולות יותר שנפח הפנים שלהן גדול יותר, יתנגדו יותר לאויר ומכאן יגיעו לאדמה לאט יותר מהקטנות. במידה ולא היתה התנגדות אויר, כל הטיפות גדולות וקטנות היו מגיעות באותו הזמן! (ראה הניסוי של ניוטון בפיזה)
אבירם  | 26.06.10
21.
עזבו שניה בצד טיפה, נגיד שבן אדם קופץ עם מצנח(צניחה חופשית) מגובה 18 ק"מ
תלוי כמובן בתנוחה שבה הוא מחליט ליפול, אבל איזו תנוחה שלא יבחר הוא יגיע בסופו של דבר למצב שבו MG שווה לכוח שמפעילה התגנדות האוויר ואז הוא לא יאיץ יותר במקרה הקיצוני ביותר האדם יוכל להגיע למהירות של סביבות ה 400 קמ"ש (קפיצת ראש) , הטיפה לא תוכל להאיץ אפילו ל רבע מזה גם אם טיפול מגובה של 60 ק"מ
 | 26.06.10
19.
כולכם טועים בגלל שהוטעתם...
טיפת מים (גשם) אינה נופלת מגובה 18 ק"מ... מאיפה בכלל ההקרצה הזאת? ענני סערה שייכים למשפחת הקומולוסים,שבסיסם לרוב הוא בגובה של כק"מ אחד,ופסגתם,של המפותחים ביותר ממשפחה זאת הוא כ-6 עד 10 ק"מ (ענני קומולסנימבוס),גובהם תלוי בגובה הטרופופאוזה,שכן שם נעצרת הקוונבקציה שגורמת להתפתחותם,והם נמרחים בצורת סדן עליה. בכלל,בתוך ענן גשם,יש עירבוב של זרמי אוויר עולים ויורדים,כך שחישוב כפי שהובא כאן שגוי,הן בנתוני הגובה,והן בשל מורכבות הזרמים בתוך הענן. לראיה-ענן יוצר ברד שיורד בטמפ' שגבוהות מ-0 מעלות בקרקע,והברד בנוי משכבות,שמעידות על היווצרות הזרמים העולים והיורדים בענן. אז להבא,נא לדייק מבחינה מדעית בדיונים מסוג אלו,יצאתם פיתה.
יניב מטארולוג | 26.06.10
12.
תשובה נכונה
כדי לתת תשובה נכונה צריך לדעת מראש את כל הפרמטרים של גובה, לחץ רוח צד טרמיקות טמפרטורה גודל טיפה והמסה שלה , וכל זה בחלוקה של כל 18 הקילומטרים לקטעים קטנים ככל האפשר כדי להגיע לדיוק רב, תשובה נכונה תהיה תאורטית בלבד כי אין מצב קבוע בדרכה של הטיפה בדרכה למטה, מה שכן, אפשר לצבוע טיפה באדום ולחכות לה למטה עם סטופר ולעשות ממוצע דרך לשניה.
אביב | 25.06.10
11.
לאיתי מתגובה 1
תקרא את הכתבה- בעולם האמיתי טיפות מים עלולות לא ליפול במשך שנים בגלל זרמי אוויר - זה העננים - טיפות שמתעופפות באויר. ובקיצוניות השניה טיפה יכולה להיווצר בענן נמוך (ערפל) מעליך וליפול מיד. ועוד, טיפות עלולות ליפול אבל להתאדות בדרך ולהעלם בלי להגיע. ככה שאין משמעות לשאלה "כמה זמן לוקח לטיפה לרדת" בעולם האמיתי. זה כמו לשאול "כמה זמן לוקח לעשות שיעורי בית" בלי להסביר איזה מקצוע איזה תלמיד ואיזה מורה. התשובה לגבי זמן הנפילה של טיפה כלשהיא (שכתובה בכתבה) היא בין 0 שניות לאינסוף שניות. אם מתעלמים מהרוח אז כתוב בכתבה שהמהירות הסופית של טיפה קטנה היא 7קמ"ש והמרחק המקסימלי שהיא טיפול הוא 18קמ ככה שזה 3 שעות - אבל בעולם האמיתי יש רוח. הטעות בכתבה אני מניח שאתה מתכוון שיוצא 21,000 Km/h ולא 2,100 Km/h, אבל עשית את אותה טעות בתגובה שלך
הבנת הנקרא | 25.06.10
9.
ל-1 ול-7
שניכם טועים לטיפת מים יש גרר עם אויר שקשה לחשב כי הגרר תלוי בצורה גיאומטרית של הגוף ולטיפה יש צורה גיאומטרית שמשתנה כל הזמן משוואת כוחות בציר Y זה גרר מצד אחד (תלוי במהירות בחזקה 2, ובצורה גיאומטרית של הטיפה) וכח הכבידה שתלוי בתאוצה (שתלויה בגובה - מיקום) בקיצור זוהי משוואה דיפרנציאלית לא לינארית מסדר שני. אפשר לפתור אותה בעזרת MATLAB. ואפשר לנסות לפתור אותה בקירוב כדי לקבל סדר גודל...
מהנדס | 25.06.10
5.
שתיים אתה טועה ואל תנסה אפילו. אחד צודק. דוגמא פשוטה היתה עוזרת מאד.
היית בוחר איזו טיפה "סטנדרטית", אפילו שאין, ומצב שאין בו רוח כלל, ומצב שיש בו רוח קלה, ועוד מצב של רוח עזה, ועושה על המערכות השונות חישוב, והיינו מרוצים. (הרי אין טיפה שהגיעה לארץ במהירות של 2000 קמ"ש, נכון? אז לא באמת קיבלנו תשובה. חבל. )
איל | 24.06.10
1.
בכל הכתבה אין את התשובה - כמה זמן לוקח להגיע לטיפת גשם להגיע לארץ?
זה לא עוזר לי שאומרים לי שיש התנגדות של האוויר - זה כתוב פה כאילו זה גילוי - וואו - יש אוויר ואת הנוסחאות של מהירות ותאוצה כולנו מכירים מכיתה ט' בשיעורי פיזיקה של ניוטון mgh=0.5mv^2 10*18000=0.5V^2 v^2=360000 v=600 m/seac v=2160km/h ומה שגיליתי תוך כדי הבדיקה שיש טעות בכתבה :-( אקיצר - אין קשר הכותרת לכתבה - באמת אחלה כותרת בגללה נכנסתי - אבל באסה של כתבה.
איתי | 24.06.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת