אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משבר המים: חובשים שריטה כשיש קטיעה מדממת

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
שימוש נבון במים
נראה לי שהעקרונות הבאים ייעלו את צריכת המים. לכל בניין תהיה כניסה של מים שפירים ומים אפורים. - מים שפירים יהיו לצרכי רחצה ושתיה. - מים אפורים מושבים יהיו ל: מכלי הדחה לשרותים, השקיה וניקיון. יחפרו בורות מים בכל בית אליהם יוזרמו המים מהמרזבים. המים ישימשו להשקיה. עד 2020 כל בית פרטי או בית קומות יחוייבו בהתקנת בור מים. בנוסף יחפרו לאורך נחלי הנגב מאות ברכות ענק בערוצים עצמם מהם ניתן יהיה לשאוב מים אחרי השטפונות.
עודד | 03.07.10
7.
נדב היקר
נדב היקר, אני כותבת מהמחשב של אח שלי, שכבר פירסם פה תגובה, אז אני מקווה שצוות האתר יתחשב ויפרסם גם את שלי.. רציתי לומר שמאוד ריגשת אותי. קראתי את המאמר שלך עם דמעות בעיניים.. זה כל כך נכון מה שאתה אומר.. וההשוואה לחובש שמטפל בפצוע.. אותי שכנעת.. נראה לי שגם אני אלך ביום ראשון למשרד ראש הממשלה.. אולי תבוא גם אתה..? :)
אחות של ירושלמי | 02.07.10
6.
בואו נעשה משהו
אני רואה שיש פה התעוררות של ירושלמים בתגובה לכתבה אז אמשיך את המסורת. כולם פה מדברים על לעשות משהו, אז בואו נעשה! אני מתכוון להגיע ביום ראשון הקרוב ב 11:00 למשרד ראש הממשלה ולהביע את תמיכתי בחוק הזה, כדי שביבי (שחלקנו בחרנו בו וחלקנו לא, אבל הוא מי שמחליט כיום) ידאג שהחוק הזה יעבור (הרי כולנו יודעים שכשהוא מחליט לעשות משהו הוא עושה אותו). זאת לא הולכת להיות איזו הפגנה פוליטית או משהו.. אני אקרא לו לתמוך בחוק, ואני מקווה שאנשים נוספים (מירושלים וגם לא) יצטרפו אלי. בואו נזיז סוף סוף משהו מהשטח!
 | 02.07.10
5.
עיזרו להציל את המדינה הפצועה
1. דוד היקר - אני לא בטוח מי אתה או מהיכן אתה שואב את המידע שברשותך, ועל כן לא אכנס להערות אישיות, אבל אני חושב שאתה פשוט טועה ומטעה וזה חבל. פוטנציאל השימוש במים אפורים הוא זמין ופשוט וניתן להתקין אותו בעלות מינימלית בכל בית (שלא לדבר על מוסדות גדולים שם זה פשוט בהרבה). לגבי הכמויות, קטונתי מלעמוד מול אנשי המחקר, אבל בבדיקה קצרה יתברר לך שמדובר בכמות גדולה בהרבה ממש שאתה מציין, לפחות פי 3-4 מהמספרים שכתבת אם לא יותר, ואני מדבר על כמות כזו בכל שנה מרגע התקנת המערכות (אני לא מתיימר להיות מומחה, תבדוק באינטרנט בעצמך ותראה..). באשר לבעייה התברואתית, זה היה נכון אולי ללפני 20 שנה.. היום כבר קיימות בארצות רבות בעולם דרכים פשוטות להבטחת איכות המים האפורים ואם משרד הבריאות ייצטרף לתמיכה בהצעת החוק, הרי שיוכל בנקל לאכוף תקנות שכאלה במקום להתנגד מראש לכל הרעיון. לגבי נושא השבת מי הקולחין לחקלאות, דווקא פה אולי אתה לא מודע למצבה המצויין של ישראל בתחום. בניגוד למים אפורים, כ 75% מכלל מי הקולחין בישראל מושבים לחקלאות, כמות שמעמידה את ישראל בחוד החנית של המדינות המשיבות מים בעולם, מה גם שהחקלאות לא יכולה להשתמש רק במים מושבים היות וזה ממליח את האדמות ומוריד את התפוקה.. ועדיין, גם עם השבת מי הקולחין, אנחנו נמצאים במשבר מים חמור, שנובע הרבה מהעובדה שאנחנו שופכים מי שתיה טובים לאסלה ללא כל צורך. 2. לצבי - כפי שהבחור הירושלמי פה ציין כבר לפניי (ולא בגלל ששנינו באים מאותו מקום) לומר שבעיית המים היא הליכת אימים על העם היא פשוט התעלמות מהמצב או לחילופין חיים בבועה התלאביבית.. אם תסתכל קצת מחוץ לתל אביב (או אפילו מתחת לתל אביב, באקוויפר החוף) תראה שאנחנו נמצאים במשבר מים חמור, ואני חושב שאתה מודע לו, אחרת לא היית קורא לממשלה להתפיל מים (מה שעומד כאמור בסתירה לקביעתך הראשונה שאין משבר..) אבל התפלה היא לא הפיתרון, ואני לא מתייחס רק לנזק הסביבתי העצום של מתקני ההתפלה, אלא לעובדה שמדובר, אם להשתמש במטפורה מהכתבה פה למעלה, בלתת מנת דם לפצוע עם קטיעה מדממת.. מנת הדם לא תציל אותו כי יש לו חור בגוף ששופך דם. החור הזה בגוף המדינה האהובה שלנו הוא האסלה, אליה נשפכים מים טובים לשתיה להם אנחנו זקוקים. חייבים לחבוש את החור הזה, אחרת לא נוכל להציל את הפצוע. חוק מים אפורים הוא התחבושת לקטיעה שנקראת אסלה שיש בגוף המדינה שלנו, דרכה נשפך נוזל החיים שלנו, מי השתיה. ועל משרד הבריאות, יותר מכולם, החובה לתמוך בחבישת הקטיעה הזו על מנת לעזור לממשלה להציל את המדינה הפצועה. אני קורא לכל מי שמאמין בזה לפעול לקידום הנושא בכל דרך שאתם יכולים, ולמי שחושב שאני מדבר שטויות אני מציב אתגר, להגיב פה עם עובדות שמוכיחות את טעותי!
יניב | 02.07.10
2.
לצבי, מתל אביב
נראה שבגלל שאתה גר לחוף הים שבעולם כל הזמן מדברים על המפלס העולה ומזה מודאגים (ואני מסכים איתך ששם באמת מדובר בקבוצת קשקשנים שמטרתם להפחיד את האנשים ומגזימים בטענות) אתה לא מודע למצב הכנרת.מי שהיה בכנרת וחושב שאין בעיה כנראה לא שם לב איפה פעם היה קו החוף. ואם אין מחסור במים - בשביל מה אתה מבקש מהממשלה להגדיל את ההתפלה??? דוד (מגיב 1) - אני לא יודע מאיפה הנתונים שפתחת בהן, הרי שאם מדובר בשימוש מים אפורים להדחת אסלות בלבד כבר הגענו לכמות משמעותית. בעיה תברואתית היא בעיקר עם מים שחורים - לא אפורים. אפילו כיום מים אפורים מנוצלים באישור משרד הבריאות בצורה טובה בחלק מהמוסות הציבוריים למטרות מסויימות (השקיה, לדוגמא) וגם אם כדברך יפנו רק לחקלאות במקום השפירים, גם טוב. בכל מקרה, צריך למצוא פיתרון אמיתי כי במקומות שונים בעולם איפה שמשבר המים עבר גבול מסויים יש מעבר למלחמות, גם "הסתפקות" במים מזוהמים...
 | 02.07.10
1.
פוטנציאל השימוש במים אפורים אינו זמין, מוגבל כמותית ובעייתי תברואית
במקרה הטוב ובאמדן גס יוכל השימוש במים אפורים להתפתח ולהגיע לכמות של 20-30 מלמ"ק עד שנת 2025. לכן היום כאן ועכשיו יש להתמקד במערכות הקיימות של טיפול במתקנים גדולים והשבה בחקלאות בסדרי כגודל של מאות מלמ"ק, כי זהו הפתרון המידי והזמין, וכי הוא ממיר כמויות גדולות של מים שפירים בחקלאות שכושר התשלום שלה נמוך בהשוואה לשאר מגזרי הצרכנים בשוק המים.
דוד אלקן | 02.07.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת