אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם קיבוץ גליל ים יהפוך לעיר?

56 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

56.
לא רק אדמות מנהל ולא רק גליל ים
חמישה דונם רכש אבי לפני כ40 שנה למרות שידע שזו קרקע חקלאית - הוא פשט ראה לעתיד ואמר שיום יבוא והקרקע הזו תהיה שווה. נפטר לפני 10 שנים והוריש אותה לי ולאחיותי. אני בן 60 ואוריש אותה בתורי לילדיי וכשבסופו של דבר נכדיי יזכו להנות ממנה אבי יתהפך בקברו ויגיד ידעתי!!!
שומי | 24.10.11
52.
חבורה של נהנתנים בפורום זה.
לא שמעתם על מצוקת דיור של הזוגות הצעירים ? עירית הרצליה היחידה מבין ערי המרכז שאיננה עושה דבר עם הקרקעות שברשותה למען הזוגות הצעירים ומשפרי הדיור. אתם הנהנתנים הישראלים המצוים שלא איכפת להם דבר חוץ מטובתם האישית. גועל נפש לחבורה צבועה ואינטרסנטית.חבורה שאומרת א' ועושה בפועל הפוך על הפוך. לכם יש הכל..כסף,השפעה ורוע לב המתחבא מאחורי אצילות נפש צבועה למען "הירוק" ואיכות הסביבה. חההההה גדול לאניני הטעם ההרצלינים.תקראו שוב את מגיב 18 שעשה איזו טעות כתיב ומיד הודיעו לו על כך ואולי תבינו את מגיב 1. טמבלים כבר אמרתי ?
ראבק | 05.07.10
46.
43 צודק! בעוד 20 שנה גם ה"אדמות החקלאיות" ייגמרו ואז... פשוט לא יהיה איפה לגור
ואם רוצים להוסיף לנבואות השחורות.. מספיק רק לקרוא על המצוקה של אדמות לבתי קברות. עכשיו קוברים בקומות, בעוד שנתיים יקברו בים :) אם לא היו מפקירים את יהודה ושומרון היה מספיק מקום לכולם !! (כן, גם לשכנינו הערבים )
הרשל'ה תושב חלם | 05.07.10
44.
קיבוץ בתוך עיר הוא כבר לא קיבוץ.
קיבוץ גליל ים יושב בתוך העיר הרצליה ומחובר עליה בכל רמת אבריו. אומנם לפני 50 שנה הוא היה ישוב יותר מבודד ללא שכנים אך במהלך העשורים האחרונים הקיבוץ הפך לחלק מהעיר הרצליה. תסתכלו במפה ותראו. הקיבוץ הוא כמו הותיקן בתוך רומא. הקרקעות החקלאיות היו צריכות מזמן כבר להפוך לקרקעות לבניינים ושכונות מגורים. אין שום הצדקה שבמקום הכי יקר בארץ, יעשו חקלאות. יש מספיק קרקע בנגב ובצפון לכך. חייבים להפריט את הקרקע ולבנות לא רק 4000 יחידות אלא 50,000 יחידות על כל הקרקע הנותרה עם פיתוח של גנים ציבוריים,מדשאות,בתי ספר וגנים לילדים. רק כך נוכל להוזיל את מחירי הדירות המטורפים.
אסף | 05.07.10
43.
קחו גבעה אחת ליד אריאל - תקימו בה שכונה חדשה של 10,000 יח' דיור
אם יבנו עיר חדשה לחרדים ליד ביתר או עמנואל, אם יבנו 3 שכונות חדשות במעלה אפרים, אריאל, ומעלה אדומים, כל אחת של 10,000 יחידות דיור חדשות ייפתרו במידי כל הבעיות! נרוויח 3 דברים: 1) מחירי הדירות יורדים במידי 2) פיזור אוכלוסין, ולא רק ציפוף שלהם על רצועת החוף 3) לא יהיו יותר עומסים על כבישי גוש דן אבל מה לעשות אנחנו גרים בחלם! קודם כל מחלקים מתנות חינם לפלסטינים ...ואז מיילילם על הצפיפות בגוש דן, על מחירי הדירות שמאמירים, על זיהום האוויר והפקקים בכבישים . . . ועל איכות המים (המזוהמים ממילא) באקוויפר החוף.. חלם זה כאן !!!
גבע חובב טבע | 05.07.10
42.
מה שלא מספרים לכם
האמת היא, שגליל ים מסר קרקעות רבות על בסיס הסכם חתום עם מינהל מקרקעי ישראל. קרקעות שאיפשרו את קטע איילון בין גלילות להרצליה, את מחלף שבעת הכוכבים, את הרחבת מכון טיהור השפכים של הרצליה, את הקמת בית הקברות החדש של הרצליה. כל זאת כחלק מהסכם אשר בסופו של דבר יתרום לפדיון חובותיו של הקיבוץ והבטחת הפנסיה של חבריו המבוגרים (אשר ל90% מהם אין פנסיה מובטחת). במשך 15 שנה מפרסמים שהקיבוץ הזה הוא הכי עשיר בארץ. הקיבוץ נמצא בחובות המתקרבים ל-200 מיליון שקל. אין פנסיה לחבריו המבוגרים. למרות כל הכתבות המפנקות, מעולם לא חילק הקיבוץ לחבריו רווחים כלשהם. הסכומים המוזכרים בכתבה אינם נכונים. אלו כלל הסכומים שיעברו למדינה וליזמים, ורק מקצתם לקיבוץ. האינטרס לבניה הזאת הוא של כולם: של הקיבוץ, של הרצליה (הרוצה להתרחב ולאפשר דיור לזוגות צעירים), של המדינה (אשר מחפשת עתודות בניה). היחידים שמתנגדים הם מספר תושבים הגרים בסמוך לשדות. ניתן להבינם - (כמו תושבי הקיבוץ הגרים בסמוך לשטחים המיועדים לבניה, גם) איכות החיים שלהם תיפגע. לגבי עו"ד צ'יניאו ולוי - מכיוון שהם גרים בסמוך לשדות הקיבוץ, הם לקחו עליהם למטרה לאמלל את חיי חברי הקיבוץ בעקבות תוכנית הבניה: כל מגלשת ילדים שרוצים להציב בקיבוץ, הם מגישים צו עצירה לוועדה המקומית. בית המשפט דוחה אותם שוב ושוב, אך הם ממשיכים. השכונה הנבנית כעת במערב הקיבוץ מונה 20 יחידות דיור, אשר מאוכלסות כולן בחברי קיבוץ אשר מימנו את הבניה בעצמם. השכונה אינה על קרקע שהופשרה - היא בתוך תחומי הקבוץ. זו הפעם הראשונה שהקיבוץ בונה בתים חדשים מזה 26 שנים.
א.ב. (לא יהושע) | 05.07.10
38.
ל29 פארק עם מגדלים זה לא ריאה ירוקה
אתה מדבר על פרק בגודל 100 דונם שהשטח הוא 800 דונם כך ששאר השטח יכוסה במגדלים הפארק יכיל מדשאות שזוללות מים אשר ירססו בזרחן אוגגני שיהרוס את מי התהום באקוויפר החוף ביחד עם מי ניקוז שיכילו מתכות כבדות מעשרות אלפי רכבים שיעברו שם וסיד ורעלים מחומרי הבניה מאלפי יחידות דיור וכך לא יהיה ניתן להשתמש בבארות המים שקימות באזור בדיוק כמו הבארות שהורעלו לא רחוק משם על ידי התעשיה הצבאית
תנו לנשום | 05.07.10
36.
אסור לתת לזה לקרות - הרצליה תהפך לת"א!
הפקקים ברב קוק כל בוקר - היציאה היחידה הנורמלית מהרצליה - ייהפכו לבלתי אפשריים!!! 4000 יחידות דיור = 2000- 4000 מכוניות ברב קוק ובצומת הסירה כל בוקר - אנשים תתעוררו!!! זה לא הפתרון למחירי הדירות! (שגם אני סובל מהם כשוכר דירה בהרצליה)
איתי | 05.07.10
35.
ל-12
סליחה, אבל על אילו אדריכלים חסרי חזון אתה מדבר? הלוואי שכל אזור המרכז היה נראה כמו מערב ראשל"צ. וכן, אני חושבת שצריך ליצור איזון בין שמירה על שטחים ירוקים לבין בנייה. המצב היום, שאי אפשר לבנות בשום מקום כמעט בגלל התנגדות תושבים חזקים, גורמת לכך שקניית דירה היא משימה בלתי אפשרית.
תושבת מערב ראשל"צ | 05.07.10
30.
הגיע הזמן שתבינו מה הסיבה שבגינה קניית דירה בישראל הפכה לשיעבוד לכל החיים
הארגונים הירוקים, ארגוני שמורות הטבע והגנים הלאומיים, הועדה לשמירת קרקע חקלאית, הוועדה לשמירת חופים, צלול, מלול ועוד ועוד ארגונים שמו להם למטרה להכשיל כל תכנית בנייה. לא משנה: איפה בונים, כמה בונים, מתי ולמה. הנ"ל תמיד יתנגדו. טענתם תמיד תיפול על אוזן כרוייה במיוחד כשתתוסף אליה כתבה עיתונאית אוהדת אשר תרמוז על שחיתות כזו ואחרת בהליך התכנון. כתוצאה מיכך: לא מופשרות קרקעות באזורי ביקוש, כמות הבניה אפסית ואינה מספיקה ומחירי הדירות נוסקים לשמיים. כל אזור גוש דן והשרון מלא בפארקים, שמורות טבע וריאות ירוקות: לדוג': כל קו החוף מהרצליה פיתוח לנתניה, אזור צפון רעננה, אדמות גליל ים, תע"ש רמה"ש ועוד ועוד. דיי מספיק להתלהם, תנו לנו דיור זול, בר השגה, מה אכפת לנו משמורות טבע ופארקים לאומיים כשאנו כורעים תחת עול המשכנתא. איך יוכלו ילדינו לרכוש דירה ןלהשאר אח"כ בחיים. אני תקוה שבתי המשפט יתחילו להפנים גם את הצד השני של המטבע.
יואל ג | 05.07.10
29.
4 , אני מסכים איתך לחלוטין
צריך לזכור שקרקע חקלאית צורכת המון מים (שאין לנו) מרססים אותה בחומרי הדברה שמזהמים את הסביבה והציבור הרחב לא באמת יכול להינות ממנה. פארק ירוק בגודל של 100 דונם מטופח עם מדשאות ועצים יהיה אפקטיבי יותר, סביבתי יותר וירוק יותר מ-800 דונם של קרקע חקלאית. לכן חייבים לעגן בכל תוכנית כזאת ש-20% - 30% משטח הקרקע המופשרת יהיה פארק ירוק ומטופח שיוקם במימון היזמים. לדעתי זאת פשרה נכונה והוגנת ואני רק מקווה שהירוקים יהיו מספיק נבונים להבין שזה הפתרון הדרוש.
בן | 05.07.10
28.
לפני 10 שנים בג"צ פסק שאסור לשנות ייעוד של קרקע חקלאית
עברו 10 שנים ותראו לאן הגענו. מחסור אדיר בהיצע קרקעות לבנייה ועלייה היסטרית במחירי הדירות במרכז הארץ. הפשרת הקרקעות החקלאיות לבנייה במרכז הארץ זו הדרך היחידה לפתרון משבר הדיור שקיים בישראל וכדאי שבג"צ יתעורר מהר ויאשר תוכניות כאלה בכל אזור המרכז. הטיעונים של הארגונים הירוקים והחברתיים וכד' הם טובים בתיאוריה אולי אבל ברמה המעשית הם לא פרקטיים ופוגעים בכולנו ואני מקווה שגם הם ילמדו להתגמש קצת.
בני | 05.07.10
24.
בטוח שהמחיר לדירה בפרויקט יהיה כל כך יקר, עוד פעם נדפקנו
מילא שאתם הורסים לנו את הנוף בהרצליה, ארסוף ופלמחים אבל המחיר לדירות פה רק עולה ועולה, ממש בלתי נסבל, יקר מאוד לחיות במדינת ישראל. עושים צבא ומילואים תוך סיכון חיים, משלמים מיסים גבוהים, אי אפשר לקנות דירה ואי אפשר לקנות רכב חדש, ואיפה הרכבת הקלה בכלל. אח"כ נתפלא שהזיהום אויר בגוש דן גבוה מאוד ויהיה עוד יותר גבוה עד שכל הילדים חולים בקוצר נשימה. צריך לשלוח את כל השרים להשתלמות איכות הסביבה ביפן, שיראו איך אפשר לחיות בלי זיהום אויר גם בערים הגדולות ביותר. מי יודע, אולי אם תקליקו על הטוקבק הזה זה יזיז משהו, אולי אפילו מישהו יעלה את הנושא באיזו תכנית טלויזיה לילית.
זוג צעיר | 05.07.10
21.
אני גר בצמוד לשטחים הללו כבר כמעט שלושים שנה
כל כך עצוב אם יבנו על כל השטחים בהם התרוצצתי כילד. ואגב, ממש לא שדות פלאחים מגעילים, כי אם פרדסים ושדות מקסימים, למרות המזיקים, הבוץ והריחות - עדיף משכונות חדשות והמון אדם רועש. עם כל הכבוד, נדמה לי שלקיבוץ גליל ים יש כבר מספיק כסף, גם ללא מכירת השטחים הללו.
שם כלשהו | 05.07.10
20.
מי רוצה לגור ליד מכון לטיהור שפכין
איך אפשר בכלל לבנות שם ועוד מגדילים את קיבולת השפכין במכון טיהור מדובר בקיבוץ ומקום כפרי עם שדות ופרדסים ומהוה ריאה ירוקה אם לבנות אז בניה כפרית שתשרת את הריבוי הטיבעי של הקיבוץ לא איזה פרויקט כמו הולילנד צפוף ומכוער
מריח לא טוב | 05.07.10
18.
פה תמונה הבעיה..
אגואיזם. זו תופעה אנושית חובקת עולם בה אנשים רוצים רק את טובתם וששום דבר לא ישתנה סביבם אלא אם כן יצא להם מזה משהו... אם למשהו זה לא היה ברור, פעם, כל המדינה היתה ריאה ירוקה. רמת אביב, רמת השרון, רעננה ועוד המון ישובים לא היו נבנים או היו נשארים עיירות קטנות אם היו "ירוקים" לפני 50 שנה. אותם אנשים שמגישים היום בג"ץ חיים בבתים שלהם כי מישהו פעם הסכים שיבנו אותם לידו. הם לא רואים את זה ולא מרגישים שום חובה מוסרית לאפשר גם לאחרים לגור באיכות החיים שלה הם זכו, מבחינתם זה לא משנה. הם חושבים רק על עצמם ולרגע לא מבינים את ההשלכות לכך שבמדינה הזו לוקח למעלה מ-10 שנים לאשר בניה. פעם גידלו פרות במנהטן והיתה חקלאות בהרלם אתם מדמיינים מה היה קורה אם היו שואלים אנשים מה הם רוצים או מוכנים שיבנו לידם בניו יורק? הפרדוקס הוא ששדות הן לא ריאות ירוקות, אם אחד לא הולך לו על השדות האלה, או נשכב מתחת לאיזה עץ ואני בטוח שבכל תכנון עירוני שהוצא יש פארקים בשפע ופינות ירוקות שאפשר לקחת את הילד שלך לסיבוב.
אדום | 05.07.10
13.
תגובה ל-1
אתה מתכוון "כל בוקר כשאני נתקע בפקקים של נתניה על כביש החוף מפולג ועד ת"א" - לבנות בניינים זה הרבה יותר קל מאשר לבנות תשתית - כי על בניינים הרווח הוא מיידי (המדינה מרוויחה מיסים, היזם ובעלי הקרעקע מרוויח מהקונים) אבל על תשתיות הרווח הוא ערטילאי. אין לי או לאף תושב השרון שכבר יש לו בית שום אינטרס שיבנו פרוייקטים חדשים, כי המדינה פשוט לא מתפקדת בתחום בניית התשתיות וכל בניין נוסף זה עוד מכוניות לפקקים ואנשים לתורים.. הפיתרון לדעתי? הפרטת התחבורה הציבורית לחלוטין: תיכנון, ביצוע, ניהול ואחזקה. קביעת קרטריונים מחמירים ביותר לאיכות התחבורה המסופקת. קביעת הליכים מזורזים לאישור תוכניות תשתית. ועוד.
shay | 05.07.10
9.
שיבנו שם 50 אלף יחידות דיור מצדי בבניין אחד. רק שמחירי הדירות כבר ירדו.
וכך נשיג הרבה דברים: 1. באמת יהיו שם 200 אלף איש . 2. זה יהיה הבניין הגבוה בעולם כלומר הרבה תיירות. אבל בטח יהיה מכוער כמו הטעם של האדריכלים הישראלים פה. 3. סוף סוף יהיו הרבה דירות וסוף סוף מחירי הדירות ירדו. 4. סוף סוף גם אני אוכל לקנות דירה מבלי לקבץ נדבות בשוק הכרמל.
יופי | 05.07.10
8.
עצירת התוכנית משרתת את האינטרסים של תושבי הרצליה ורמת השרון
דווקא היום כאשר מלאי הקרקעות במרכז הארץ כמעט ואינו קיים בוחרים אותם תושבים להערים קשיים ולנסות ולטרפד את אישור התוכנית. הם מבינים שאם התוכנית תאושר ויבנו את כל יחידות הדיור אז ערך הבתים שלהם יירד כי פתאום מלאי הדירות באיזור יגדל. אני עזבתי את האיזור הזה כי כזוג צעיר פשוט לא יכולנו למצוא דירה במחיר סביר וגם מחירי השכירות בשמים בגלל הבינתחומי. בימים כאלו שמחירי הנדל"ן נוסקים בכל יום לגבההים חדשים נכון לשחרר עתודות קרקע במרכז תוך אבטחה של ריאות ירוקות ותכנון סביבתי נכון
איתן | 05.07.10
7.
כל הזמן בוכים שאין קרקעות לבנייהבאזורי הביקוש
הנה קרקע והרבה ממנה, עכשיו השאלה מה בג"צ יעשה, ילך עם 20 משפחות שלא בא להם עוד בניינים ליד הבית, או יבין שיש פה דור שלם שלא יכול בכלל לגור בבית. על 800 דונם אפשר לבנות 8000 יח"ד דיור בכיף ולהשאיר שטחים ציבוריים, כבישים רחבים חניות ושיטחי מסחר.
לוקו22 | 05.07.10
5.
בתור קיבוצניק מתנגד לאישור התוכנית.
בתור קיבוצניק אני מתנגד לאישור התוכנית. הרחבה ואישורי בנייה צריכים להיות רק לצורכי הגידול הטבעי בקבוצים ועל השטחים הפתוחים להשאר לצרכי חקלאות בלבד ואם לא אז שיהפכו לפארקים או שמורות טבע. גליל ים מהווה דוגמא רעה לתנועה הקבוצית והופכת את הקבוצים לחזירי נדל"ן.
דורון | 05.07.10
4.
גידולי שדה הם לא "ריאה ירוקה"
הכתבה מציגה את השדות של קיבוץ גליל ים כאילו הם ריאה ירוקה שתעלם בעקבות התוכנית הזו. זה בולשיט. חקלאות היא לא ריאה ירוקה, בטח ובטח לא חקלאות פלחה כמו זו שיש שם. מילא אם היה מדובר במטעי נשירים או פרחים. אין שום סיבה שבאיזור הכי יקר ומבוקש בארץ תהיה חקלאות כזו. זה נכון גם לגבי גליל ים וגם לגבי מקווה ישראל. המדינה צריכה לאשר בנייה רוויה באיזורים האלו, תוך התנייה שאחוז מסוים מהשטח יופנה לטובת פארקים, שיהיו ריאות ירוקות הרבה יותר אפקטיביות מהשטחים כרגע. צריך לעשות את זה אתמול.
אחד | 05.07.10
1.
כאן נעוצה הסיבה לבועה.
יותר מידי וועדות,דרישות,טענות,בתי משפט ועוד שטויות במיץ עגבניות. כמה שנים צריך לקחת מהרגע שיוצאת החלטה עקרונית ועד לרגע הגעת המנופים ? בושה וחרפה לכל הנוגעים בדבר.! אני עובר כל יום בכביש החוף את נתניה ומשתגע מעצבים. כל הנוף של נתניה מרושת במנופים. איך הם מצליחים להעביר תוכניות במהירות הבזק ואצל האחרים הכל הולך אחורה ? איך ראבק ?
ראבק | 05.07.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת