אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מסתמן: השופטת אלשיך לא תכהן בבית המשפט הכלכלי

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
התחום הכלכלי הכי מופקר-איזון משאבים בגירושין- כל "מומחה בימ"ש" נוהג כרצונו.
נחוצה יד כלכלית מכוונת-כללים והוראות ברורות למומחיי ביהמ"ש לאיזון משאבים בגירושין. על אותו היקף נכסים- תהייה חלוקת המשאבים שונה באזור ת"א מזה שבאזור חיפה. בגלל היעדר כללים מנחים ברורים לחלוקת הנכסים בגירושין- עושה "מומחה ביהמ"ש" כרצונו- וכמעט בלתי אפשרי לחלוק עליו- גם כשהטעויות עצומות. ביהמ"ש למשפ' איננו בקיא כלל בענייני הרכוש וכלכלה והוא מסתמך על ה"מומחה" שמינה בעינייםן עצומות. (גם מתוך נוחיות). בשום תחום אחר, כגון פירוק חברות- לא שוררת אנדרלמוסיה והפקרות כזאת. למעשה בתיק גירושין שמאוזן לא נכון בגלל בורות המומחה- יוצא צד אחד עם שלל רב בידיו וצד אחר ניזוק. לך וחלוק על המומחה של ביהמ"ש- על אלהים ניתן לערער, לא על המומחה.
קריאה לשר המשפטים ולמבקר המדינה להתערב | 27.07.10
4.
מנוי חובה
מנוייה של ורדה אלשייך לנשיאת בית המשפט הכלכלי הוא מנוי חובה כשם שהעברת תחום הפרוקים וההקפאות לבית המשפט הכלכלי הוא חובה אחד ועוד אחד הם שניים ורק שניים. איך התקבלה התוצאה של מינוס משני פלוסים לא ברור......................... הפתרונות לשר ולצוות קובעי המדיניות וחבל.
עו"ד נוסף בתחום | 26.07.10
3.
השופטת אלשייך לא תתמנה
נדהמתי לשמוע על הקמת בית-המשפט שהתחום המרכזי שהיה צריך להיות בו, פירוקים והסדרים, נעדר ממנו. אני מקווה שהשופטת אלשייך שהינה השופטת המקצועית ביותר בפניה זכיתי להופיע, ומקצועיותה בולטת עוד יותר ביחס לשופטים בבתי-משפט אחרים העוסקים בתחום (ואין הכוונה לשופטות גילאור או דברת) לא תתפתה, לטובת כלל העוסקים בתחום, לקבל את התואר שאין מאחוריו דבר. עזיבתה את התחום והשתלטות גישות אחרות על נושא הפירוקים באזור תל-אביב (המהווה 90% לפחות משווי התיקים), עלולות להביא את תחום הפירוקים לבוקה ומבולקה כפי שיש בבתי-משפט אחרים, בהם אתה עומד נדהם אל מול חוסר ההבנה הכלכלית המינימלי של השופטים, והחלטות שיפוטיות תמוהות.
גם עו"ד מהתחום | 26.07.10
2.
בניה מחדש של כל מערכת המשפט
במקום להמשיך ולהתבזות ובמקום להמשיך ולהחזיק במערכת משפט שבנויה כמו דלתון בלתי יציב ולא כמו פירמידה חזקה, יש לתקן את מערכת מבנה בתי המשפט: 1. יבטל בית משפט השלום - ממילא אין שלום. יש להפוך את הערכאה הראשונה בכל מקום לבית משפט כללי. חלק נכבד משופטי בית משפט השלום יכולים ממילא לכהן במחוזי. יש לתת לשופטי בית המשפט לערעורים סמכות לדון בכל דבר ובכל ענין בהתאם לכישורים לותק וליכולת האישית. כפי שבעצם קורה גם היום במשפטים חשובים או בנושאים שחשובים לנשיאו של אותו בית משפט. 2. יבטל בית המשפט המחוזי. תקום ערכאת ערעור חזקה שתדון בכל ערעור בשלושה או בחמישה שופטים לפי הצורך, שיתנו פסקי דין מחייבים. 3. יתבטל הבג"צ. בית המשפט העליון יצטמצם לדון בנושאים חוקתיים ובערעורים בעלי חשיבות מיוחדת בלבד, כמו בית הלורדים באנגליה או בית המשפט העליון ש ארה"ב.
Rubi | 26.07.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת