אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תיק מזרחי: הפער הגדול בין השופטים והציבור

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
אם לא אכפת לך, דני יקר, השוטר לא התגונן. הוא הוציא אדם להורג, ככה בשטח.
ניתוק או לא ניתוק, יש גם עובדות, אפילו אם הן לא נוחות. אפשר בהחלט לטעון שגנב רכב ערבי דינו מוות מיד, בידי שוטרי השטח. כך עשו פעם במערב הפרוע לגנבי-סוסים. והם אפילו לא היו ערבים, אז בכלל. אבל אז תהיה ישר ותגיד שזה מה שאתה רוצה, ואל תאשים אחרים תוך הסתרת האמת.
אזולאי | 02.08.10
10.
מי שהוזה לצערנו זה אלו שמוציאים החלטות שבינן לבין המציאות הקשר מקרי לחלוטין
את המחיר משלם הציבור. איכות שירות גרועה החלטות לא ברורות לא מובנות לא סדורות. הכל מהבטן ללא כל לוגיקה. ביקורת אפסית. ביקורת עצמית כלל לא קיימת. נעלמה הצניעות החוכמה והאיפוק. במקום פסקי דין של מספר עמודים מאות עמודים בהם אנשים שחיו את רוב חייהם בחדר סגור מנסים ללמד את כולנו איך לחיות (ללא טיפה של צניעות שמא טועים הם בדעותינם). הגענו לעידן הצדקנות, הכל שפיט גמיש ונזיל. מי שלא מעריך את עצמו ונותן לאנשים שכאלה לנהל ולמרר את חייו ולא מנסה לעצור התופעה יתעורר כזה יהיה מאוחר מידי.
אור חשוך | 31.07.10
7.
על איזה צדק מדובר?
ידידי דניאל פרידמן שכחתה מה עשו לך? אם אדם חיפש צדק בבתי המשפט הוא חיפש במקום הלא נכון.הפרקליטות והמשטרה תופרים תיקים והשופטים בולעים את הלוקש, לכן העבריינים שהם מתוחכמים יוצאים בקלות מהעונש ,והטובים והישרים חוטפים עונש באין צדק.אתה דניאל פרידמן היתה צדיק בסדום הרשעה לכן בעלי השררה לא הותירו אותך בתפקיד היתה אדם ישר שרצה לעשות צדק. אין צדק בבית המשפט!!!
אתי | 28.07.10
5.
מדוע הכותב מתלונן על ניתוק בית המשפט
בהנחה שבית משפט מחליט את החלטותיו בהתאם לחוק הקיים, מה הוא צריך לעשות?? מדוע פרידמן מתלונן על בית המשפט?? הרי דניאל פרידמן כנציג הרשות המבצעת בזמנו, הבין שבית המשפט כבול בהחלטותיו ולכן הציע את חוק "חזקת המסוכנות". הליך החקיקה מתעכב (באחריות הכנסת). מדוע השר לשעבר לא מתלונן על הרשות המחוקקת או המבצעת שאינן מצליחות לתת כלים בידי בית המשפט??
דן | 27.07.10
4.
יפה כתבת. נכון - עד כאב . המרחק בין בועת העושים בדין לבין המציאות העוטפת
את ה ' עמך ' הינה בלתי נסבלת.. העשייה המשפטית שאמורה להגן על הציבור ולפעול למענו חוטאת למטרה . היא מסתבכת בתוך עצמה כשהיא נוברת בתוך מילי מילים של משפטים וחוקים ובאה לטובת הפשע במקום לעשות למען הציבור . היא מאירה את טובת הפשט מעל טובת החברה. אירוניה במיטבה. ואנחנו מאבדים אמון בה.
גיל | 27.07.10
3.
פרידמן צודק לגמרי. די לדיקטטורת חונטת השופטים/פרקליטים/יועצים משפטיים! די!
מספיק ודי. הגיע הזמן להחזיר את הכוח לעם. בית המשפט, הפרקליטות, היועץ המשפטי לממשלה והיועצים המשפטיים למיניהם ככלל - צברו הרבה יותר מדי כוח. הגיע הזמן להחזירם לגודלם הטבעי ולתפקידיהם המסורתיים. העם הוא הריבון ורק העם יקבע כאן!
יוסף גונדה Big Joe | 27.07.10
2.
המשפט שייך לציבור
ולא לאיזה אליטה שחיה בכל מיני מחשבות פילוסופיות. הפילוסופים המשפטיים כמו ברק יושבים בספריה הממוזגת שלהם וחושבים כל מיני מחשבות תיאורטיות על מה ראוי ומה לא. לעיתים רחוקות כשהפילוסוף המשפטי נתקל באלימות אישית כלפיו במציאות הוא מזדעק ודורש ענישה חמורה. מקרה נוסף בו הפילוסוף נתקל במציאות היא בעניין מינויים לבית המשפט ושם הם מגלים את מיטב היצירתיות. יש מפלגות שאנשיהם פטורים כמעט מכל עבירה שיעשו. יש מפלגות אחרות שהמצב אצלם בדיוק הפוך. והכל כדי להדק את המונופול שיש לחונטה על החוק בישראל. בשאר הזמן הוא מנותק ו"נאור". התוצאה מכך שהיא שהמשפט התרחק מאוד מהציבור. אבל המשפט שייך לציבור ונועד עבורו ולא עבור פילוסופים מנותקים שחיים במגדל שן. זה לא יכול להימשך לאורך זמן. באיזה שהוא שלב הציבור יתמרד!
זאב | 27.07.10
1.
כמה שאתה צודק - הבעיה שלבית המשפט יש הג'נדה זאת הבעיה הוא לא מסתפק בתפקיד של הכרעת דין
אעניין הזה מטריד ואפילו מפחיד ציבור הולך וגדל והתוצאה הצעות שונות ומשונות ממעבר לשיטת המושבעים ועד הצעות של בית דין לחוקה. המצב קשה אמון הציבור בבתי המשפט העליון נמצא בשפל מאז קום המדינה תרומתו הצנוע של השופט ברק שלא הסקיל להבין את המציאות התרבותית של המרחב השיפוטי.
משה קרוניו | 27.07.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת