אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לימודי משפטים: העברית ותל־אביב נותרו בליגה משלהן

78 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

78.
אני למדתי במכללת נתניה ומאוד ממליצה
אני למדתי תואר ראשון למשפטים במכללת נתניה (http://www.netanya.ac.il/Schools/LawSchool/Pages/default.aspx) קודם כל הלימודים עצמם מאוד מקצועיים, כל תקופת הלימודים הייתה מאוד אינטנסיבית ומלמדת יחדיו. וכל אלה שאורמים שקשה לבוגרי מכללות למצוא התמחות או לעבור את מבחני הלשכה, אז לדעתי זה מאוד אינדיבידואלי. אתה יכול ללמוד במוסד האקדמי הכי טוב בעולם, אבל אם לא תרשים בראיון עבודה או לא תחרוש את החיים למבחני הלשכה אין סיכוי שתעבור ולכן כל אלה שמתלבטים לגבי הלימודים, אין לי ספר במכללת נתניה זה המקום!
ענבר קורן | 17.12.14
77.
די להתלהם נגד בוגרי המכללות, הם לא הכתובת, אלא המועצה להשכלה גבוהה והמרצים
כל עוד תכניות הלימודים במכללות מאושרות, הרי שהמועצה להשכלה גבוהה סבורה שרמת הלימודים במכללות מספקת. אם כל ה"אינטלקטואלים" למיניהם סבורים, כי הרמה שם ירודה ושערורייתית, הרי שהם מחויבים לפעול נגד המרצים במכללות. אבל משום מה הם לא עושים זאת והדברים מדברים בעד עצמם. הסיבה היא פשוטה- לימודי משפטים פשוטים וזהים בכל מוסדות הלימוד. מדובר בתואר קל, בכל מקרה ואין הבדל בין מוסד למוסד מעבר לתנאי קבלה שמושפעים ממספר המקומות המצומצם באוניברסיטה.
א' | 23.10.10
76.
מכללה למנהל מעולה
קיבלתי 640 בפסיכומטרי ולא קיבלו אותי לקרית אונו . בסוף התחלתי ללמוד במכללה למנהל מכללה מצויינת-מרצים מעולים. רק חבל לי כי שמעתי שבקרית אונו יש קליניקות פרקטיות מצויינות שעוזרות למצוא התמחות כמו מרכז נוגה . לא נורא כל דבר לטובה!!! אם זאת לדעתי המכללה למנהל, הבינתחומי וקרית אונו המכללות הכי טובות אחרי האונ' .
יוסי | 27.09.10
72.
תגובות ל46, 68 ו71
46- זה מאוד משנה איזו דרישת פסיכומטרי יש למוסד בו אתה לומד מכיוון שבכל האוניברסיטאות ובחלק מהמכללות(רייכמן למשל) מונהגת מדיניות נרמול ציונים כך שאתה נבחן מול הקבוצה איתה אתה לומד. לכן גם אם אותו מרצה מעביר את אותו קורס במכללה ובאוניברסיטה ברור שרמות הקושי יהיו שונות. וגם אם הוא בוחר להעביר את הקורס באותה רמת קושי, אז עדיין יהיה אותו ממוצע למרות שמי שקיבל במכללה 95 אצלנו היה מסתפק בפחות מ80. זאת הסיבה שלנו מציעים להיות בודקים שלהם ולהם מציעים להכיר את הבנים של ראשי המשרדים. 68- לימודי משפטים בעברית זה קשה- גם החיים קשים- לפחות מי שמסיים את התואר מעל 82 אין לו בעיית התמחות בכל מקום שיירצה. לעומת זאת לך למכללה המצוינת למשפטים(המכללה למינהל) אולי ה10 הראשונים מגיעים למשרדים הטובים- אל תשכח שמשפטים זה לא ראיית חשבון אין ביקוש להרבה מתמחים ולכן המקומות הטובים שמורים (70%) לעברית ות"א והיתר מתחלקים במה שנשאר. 71- אני בטוח שגם המשרדים בזים לך ולא היו מוכנים להעסיקך כמזכירה. אני שמח מאוד לגלות שקראת מאמרים(אני אפילו שמח לגלות שאת יודעת לקרוא) וללמוד 60 בכיתה זה נחמד. כמובן שכ60 אנשים לא מבינים מה המרצה הנחמד מהאוניברסיטה, שהגיע להשלים הכנסה אומר, זו מעין ברכה לבטלה. בהצלחה במציאת עבודה...
סטודנט למשפטים בעברית | 04.08.10
71.
לא מצטערת לרגע.
אני עו"ד סיימתי במכללה, כן קראתי פס"ד, מאמרים, חקיקה וכן אמליץ ללכת ללמוד בקרית אונו מסיבה אחת ותפנימו זאת היטב היטב היטב קרית אונו זה מלכ"ר (למי שלא יודע מוסד ללא מטרות רווח), קרי, הכנסותיה של המכללה - ויש לה הכנסות גבוהות ביותר (תעשו חשבון פשוט בכיתה אחת כ- 60 סטודנטים כל אחד משלם כ- 3,000 ש"ח בחודש כפול 500 כיתות בשנה והרי לכם תוצאה מפלצתית) כסף רב זה משמש בעיקרו למימון מרצים הטובים ואיכותיים לרבות שופטים ומשפטנים הבכירים ביותר בארץ (ודרך אגב פרופ' שלו גבריאלה התוותה מדיניות נוקשת זו בהיותה דיקאן המכללה ) ולכן היה לי כיף ללמוד, מעניין מאתגר (נכון לא זול) ולא הייתי בוחרת ללמוד באונברסיטה במקום. הכל בחיים זה עניין של העדפה ולצידה מחיר. השיקולים ההתחלתיים היו ללמוד ולשלב עבודה במקביל ובתמורה אף קיבלתי מרצים מעולים שבמעולים והון אנושי בתחום המשפט חבל"ז. ואני בזה לכל אותם משרדים שמבקשים לגייס רק בוגרי אוניברסיטאות, ראיתי מה הם מסוגלים לתת ......."רק" בשל העובדה שהם בוגרי אוניברסיטאות.חה חה חה
עו"ד בוגרת מכללה | 04.08.10
68.
מי שהולך ללמוד בעברית מצפים לו חיים קשים
בוא נתחיל מהסוף: אם אתה אוצה להמשיך באקדמיה בתחום המשפטים ויש לך הורים עשירים, לך לאוניברסיטאות. אם אתה רוצה שירות, ואת היכולת לעבוד בזמן הלימודים לך למכללות שהן לא תמיד פחות טובות (המכללה למינהל מצוינת במשפטים). הסיפור פשוט: באוניברסיטאות לא אוהבים תלמידים ולא מתייחסים אליהם, תביאו את הכסף ותגידו תודה. מה גם שלימודי משפטים בעברית זה חמישה ימים בשבוע 3 שנים שמונה שעות ביום בעוד שבמכללות מדובר על שלושה ימים בשבוע אחד מלא, אחד אחר הצהריים ולקינוח יום שישי (שבו רובנו לא עובדים, אבל גם האוניברסיטאות לא...) לכן למרות העלות הגבוהה יותר, יש אפשרות במכללות לעבוד במקביל ללימודים. מה גם שחלק מהמכללות מציעות מלגות שמשוות את שכר הלימוד לבעלי נתונים גבוהים בעוד שבאוניברסיטאות בקושי מי שעני מקבל מלגות. מה הפלא שאפילו ילדי עובדים באוניברסיטה העברית, אשר אינם משלמים שכר לימוד, מחליטים ללכת למכללות ולשלם שם... באוניברסיטאות מתחילים להיות מודעים לבעיה שהיוקרה שלהם והסנוביזם מתחיל לאיים על התקציבים
סטודנט בעברית ולא במשפטים | 03.08.10
67.
בוא נקרא לילד בשמו האמיתי
רמת הלימודים במכללות נמוכה ! נמוכה מאוד (לא שבאוניברסיטאות היא גבוהה). לא יכול להיות שסטודנט באוניברסיטה בחוג מוביל כמו כלכלה או משפטים יסיים את התואר בממוצע של 80, וכל זאת לאחר שנלחם בשיניים לשמור על ציונים סבירים, ולעומתם, סטודנטים בחוגים "מקבילים" במכללות, מגיעים לממוצעים של מעל 90 עם השקעה מינימאלית! גם כל אותן מכללות שכביכול גובות שכר לימוד שאינו אוניברסיטאי בטענה שהם מביאים מרצים מן השורה הראשונה... הרי ברור לכולם שאותם מרצים מלמדים גם באוניברסיטאות! כל זאת ועוד, שבמוסדות הפרטיים מאכילים את הסטודנטים בכפית של זהב, ובכך מונעים מהם לפתח את החשיבה העצמית, ההתפתחות והעשרתם במקצוע הנלמד! זו עובדה! ושלא תבינו לא נכון, אין לי מילה טובה לומר על רמת הלימודים באוניברסיטאות. הרמה האקדמית בכלליותה בארץ נמוכה ושואפת לבינוניות.. חבל.
ירדן | 03.08.10
61.
הסף במכללות לא צריך להיות כמו הסף באוניברסיטה וכך גם ההכרה בתואר.
אם מישהו רוצה שיכירו בתואר שלו כמו תואר מאוניברסיטה, שילך ללמוד באוניברסיטה. אוניברסיטאות יוקרתיות יותר מרוב המכללות הציבוריות ומסיבה מסויימת - הלימודים ברמה הכי גבוהה, הכי קשה עם תנאי קבלה לא פשוטים, תחרות על ציונים (95 באוניברסיטה זה לא 95 במכללה) וכל זה כדי להוציא את הסטודנט הטוב ביותר. נגיד את זה ככה - הייתם הולכים לרופא שלמד במכללה או באוניברסיטה? מכללה היא לא אוניברסיטה. אם מכללה רוצה לשדרג את עצמה, היא יכולה. אפילו עד לרמה של אוניברסיטה, אבל היא תהיה חייבת להרים את תנאי הקבלה ולהרים את הקושי בזמן הלימודים לרמה של אוניברסיטה - ואז מה ההבדל? היא יכולה אפילו להרים עוד יותר מאוניברסיטה, כמו חלק מהמכללות הפרטיות. בכל אופן, ההפרדה צריכה להעשות, חסר טעם "לקטר" על כך שהיא נעשית.
 | 03.08.10
58.
הסף במכללות לא צריך להיות כמו הסף באוניברסיטה וכך גם ההכרה בתואר.
אם מישהו רוצה שיכירו בתואר שלו כמו תואר מאוניברסיטה, שילך ללמוד באוניברסיטה. אוניברסיטאות יוקרתיות יותר מרוב המכללות הציבוריות ומסיבה מסויימת - הלימודים ברמה הכי גבוהה, הכי קשה עם תנאי קבלה לא פשוטים, תחרות על ציונים (95 באוניברסיטה זה לא 95 במכללה) וכל זה כדי להוציא את הסטודנט הטוב ביותר. נגיד את זה ככה - הייתם הולכים לרופא שלמד במכללה או באוניברסיטה? מכללה היא לא אוניברסיטה. אם מכללה רוצה לשדרג את עצמה, היא יכולה. אפילו עד לרמה של אוניברסיטה, אבל היא תהיה חייבת להרים את תנאי הקבלה ולהרים את הקושי בזמן הלימודים לרמה של אוניברסיטה - ואז מה ההבדל? היא יכולה אפילו להרים עוד יותר מאוניברסיטה, כמו חלק מהמכללות הפרטיות. בכל אופן, ההפרדה צריכה להעשות, חסר טעם "לקטר" על כך שהיא נעשית.
 | 03.08.10
55.
מה? לא מדוייק
הנתונים לטעמי לא מדוייקים כיום אפשר להתקבל לאונ' גם בסכם 590 (העדפה מתקנת) ולרוב המכללות מלבד המכללה למנהל והבינתחומי ללאפסיכומטרי. המכללה למנהל דורשת מינימום 95+650 וכמעט פטור באנגלית(אמיר או פסיכו) קרית אונו לדעתי אפשר להתקבל גם בלי בגרות בכלל...
אחד שיודע | 03.08.10
53.
ההצלחה בחיים ובעבודה נמדדת רק, רק על ידי AQ ולא IQ
דוקא עורכי דין המחויבים לעבוד עם אנשים, למען אנשים, נגד אנשים עם מערות המשפט וארגונים ביוקרטים חייבים להצטיין ביכולות אישיות הנמדדות על ידי הAQ, היכולות החברתיות והנפשיות. הנהגה, כושר תמרון, הנעה, מניפולציות,התמדה ,לדעת להתמודד עם כשלונות, יושרה.
ראובן גרפיט | 03.08.10
50.
לשואלים על ממוצע של יותר מ100 - הסבר (חשוב אם יש לכם ילדים בגיל תיכון)
תעודת הבגרות מורכבת מ"יחידות לימוד" שזה כמו נקודות זכות באוניברסיטה. לימוד של מקצוע ברמה של 5 יחידות לימוד ("מקצוע מוגבר") מזכה בבונוס. זה נכון גם עבור מקצועות בחירה וגם עבור מקצועות חובה, כמו מתמטיקה ואנגלית. זה אומר שלמי שקיבל 100 ב3 יחידות מתמטיקה ייכנס 100 לחישוב הממוצע, אבל למי שקיבל 100 ב5 יחידות ייכנס 125 לחישוב הממוצע, ועבור 4 יחידות 115 (כמובן שהיחס הזה נשמר גם בציונים אחרים). מה זה אומר? שכדי לקבל את הציונים הגבוהים באמת ולהתקבל לאוניברסיטה לרוב המקצועות, חייבים להיות ברמה מוגברת (לפחות 4 יחידות ועדיף 5) גם במתמטיקה וגם באנגלית. במקצוע מוגבר של בחירה כדאי מאוד לקבל ציון טוב, כי כל נקודה נחשבת יותר (לכן מבחינת חישוב הבגרות כדאי ללמוד מקצוע שנחשב קל. מצד שני למי שרוצה להמשיך לכיוון המדעי כדאי ללמוד איזשהו מדע, כי בחלק מהמקומות זה נכנס לתנאי הקבלה).
 | 03.08.10
49.
עריכת דין
לא רק עורכי הדין הצעירים הינם עילגים אלא גם עורכי הדין הותיקים, כולל עו"ד צמרת. לימודי משפטים היו בעבר מפלטם של אלו שלא ידעו מתמטיקה....לא בהכרח גאוני הדור. מה פשר ההפרדה בין הפסיכומטרי לציון הבגרות? סף הכניסה נקבע ע"י שיקלול שני הציונים, ולא ע"י כל אחד מהם בנפרד, לכן חרשן גדול יכול להתקבל בת"א ובירושלים גם עם פסיכומטרי נמוך מ-700, ומוכשר זרקןשמקבל פסיכומטרי 800 יכול להסתפק בתעודת בגרות צנועה יות.
אביבית | 03.08.10
46.
שטויות...
נמאס כבר לקרוא את השטויות האלה... מה זה משנה כמה פסיכומטרי צריך בת"א וכמה ברייכמן? בסופו של יום כולם נבחנים בבחינה אחת והיא בחינות הלשכה. הלימודים באונ' ובמכללות זהים - הן מבחינת חומר הלימוד והן מבחינת סגל ההוראה. ההבדל היחיד בין השניים הוא שבמכללות יש מיעוט (ואני מדגיש - מיעוט) של סטודנטים שבאמת לא מתאימים למקצוע, אבל מכאן ועד להכללות שבוודאי יכתבו פה בטוקבקים בשעות הקרובות בסגנון "המקצוע מת.. כל ערס ופריחה עו"ד... המכללות הרסו את המקצוע... אצלנו לא מעסיקים בוגרי מכללה.. וכו'...." - אין אמת. רובם של הסטודנטים במכללות היו צולחים בקלות את הלימודים באונ'. סה"כ הלימודים לא קשים מדי ואתה לא נדרש להיות גאון הדור או בעל 780 בפסיכומטרי כדי להיות עו"ד! תזכרו - תהיו בני אדם טובים אחד לשני לפני שאתם מכריזים שאתם עו"ד טובים יותר בזכות המקום שבו למדתם ותפרגנו קצת אחד לשני- מה יש? אם יש מישהו ששוה להילחם בו - זאת הלשכה. היא גורמת ליצירת מעמדות והיא זאת שלא נותנת לנו כלום מלבד יומן.
נא לא לצנזר | 03.08.10
45.
תגובה בעניין הממוצע מעל 100 וגם לגבי הרמה
לכל מי ששאל על ממוצע מעל 100 - היום מקבלים בונוס על מקצועות של 4,5 יחידות, אפשר להוסיף עד 25 נקודות לציון הבגרות אם עברת את ציון 80, לכן יש אפשרות להגיע לממוצע של מעל 100 נקודות. לגבי הרמה - אין מה לעשות, אי אפשר להשוות את האוניבריסיטאות למככלות בתחום המשפטים . יש מקצועות שבהם המכללות כן מציגות רמה גבוהה וכו', אבל במקרה של משפטים - העברית ותל אביב מובילות ודורשות אנשים איכותיים. אולי אם לא היו מכללות שהופכות את מקצוע המשפטים לבושה וחרפה, לא היו מגיעים לבתי המשפט עורכי דין שלא יודעים לקרוא ולכתוב...
עינב | 03.08.10
42.
פעם היה הרבה יותר קשה לקבל 70 בבגרות מאשר 100 היום... לא כולם יודעים את זה .
אחיינית שלי קבלה 100 במתמטיקה ואין לה מושג... חוכא ואיטלולא... 580 בפסיכומטרי ? לי יש 760. סתם עשיתי פסיכומטרי בשביל הקטע ולא בשביל להתקבל לשום מקום ובלי קורסים ובלי שטויות . את האוניברסיטה העברית סיימתי בהצטיינות לפני 35 שנה (כלכלה וסטטיסטיקה) תנאי הקבלה אז היו ציוני בגרות גבוהים וגם מבחנים פסיכוטכניים .
אמיר | 03.08.10
41.
עו"ד בכל תחנת דלק
צעירים חביבים, מקצוע עריכת הדין שונה לחלוטין ממה שאתם מדמיינים לאור צפייתכם בסרטים, תכניות הטלויזיה וראיונות בערוצי החדשות יש בארץ הרבה יותר מדי עורכי דין ! זו עובדה קשה להבנה אך מורגשת היטב בשטח לכן, לפני שבכל תחנת דלק יהיו לפחות שני מתדלקים שהם גם עורכי דין כי לא מצאו עבודה במקצוע אות למדו, תתחילו לחשוב על מקצוע אחר . בהצלחה בכל אשר תפנו.
דני תגובתי | 03.08.10
40.
לא כל מי שלומד משפטים הולך להיות עו"ד
ולא כל מי שהוא עו"ד, עוסק בהכרח במקצוע... למעשה לדעתי הצנועה הרוב לא עושה את זה. אז די לנפח את העובדה שיש עו"ד על כל 150 איש בישראל, זה חסר משמעות. מישהו בדק כמה בוגרי מנהל עסקים יש על כל 150 איש? לדעתי זה בערך אותו מספר.. יש הרבה אנשים עם התואר עו"ד so? תואר במשפטים הוא תואר בסיס בימינו.. הוא תואר שכדאי לקחת... הוא מלמד אותך יכולות ניתוח וביקורת לצד הבנה בסיסית של מטריה מקצועית חיונית הן בשוק העבודה המודרני והן בחיי היומיום, בניהול משק בית. רבים מבוגרי המשפטים ממשיכים בכלל לתפקידים בתעשייה, במסחר, בנדל"ן, בהייטק, בחברות ייעוץ וגם באקדמיה. עו"ד זה לא רק פוקס נאמן... אני למשל משלב משפטים עם יחב"ל - והכיוון הוא בכלל משפט בינלאומי פומבי.. עולם ההסברה ומשרד החוץ. בקיצור - יש לכולם מקום ובעיני כל מי שרוצה ללמוד משפטים, ולהעשיר את ההבנה שלו בתחום המרתק הזה - זה מבורך... אין איפוא פסול במכללות...
אסף | 03.08.10
39.
ל17 שמוליק הבלבלן
איך שלא תסתכל על זה רק 5% מהאנשים מוציאים יותר מ700, והדרישה הריאלית בת"א וי-ם היא 720 שזה בערך 2%. לעומת זאת כלכלה ניתן ללמוד עם פסיכומטרי של 650. משפטים זה לא מדעים- זה קל, רק שבמשפטים נהוגה מדיניות של נרמול לציון 80 מה שאומר שאתה נבחן מול חברך ואני בטוח שכלכלן אינטיליגנטי כמוך מבין שכשרוב האנשים מסביבך מבריקים התחרות קשה מאוד. מעבר לכך ברוב הפקולטות למשפטים היום קיימים תארים משולבים. אני למשל משלב משפטים עם... כלכלה- מקצוע מדעי מכובד השמור רק ליחידי סגולה מחיפה(ובמשפטים צריך להשקיע יותר) אז אני מציע לך לבדוק את מה שאתה אומר ויותר חשוב לתהות עם עצמך למה בתור כלכלן מצליח דחוף לך לך לכתוב שטויות כאלו...
סטודנט באוניברסיטה | 03.08.10
38.
תגובה ל3
על מה בדיוק יצאה חמתך ובירה להשחית לגדף ולקלס? מדוע שומה עלי לקרוא את פושקין או כיתבי סוקרטס, ואני בסך הכל סטודנט למשפטים? למה לדעתך כל מי שלומד משפטים הוא בליין מועדונים שלקח קורס פסיכומרי יקר ורק כך עבר את ה700? ואם כן, מה זה היה מוכיח? נראה לי שבתור אחד שמטיף להשכלה רחבה אתה נגוע בצרות עין וקנאה, אז משנות לימודי אומר לך טול קורה מבין עינך ואידך זיל גמור!
סטודנט למשפטים | 03.08.10
37.
ל-3 תפסיק לזלזל בעורכי דין
בכל מקום אפשר ללמוד מבלי לפתוח ספר שירה וקריאה, הישגים לימודיים לא קשורים לאינטיליגנציה ובחיים לא יהיו קשורים, תפסיק לזלזל בעו"ד כי לא כולם כאלה. יש גם רופאים עילגים ואני בטוחה שגם במקצוע שאתה עובד בו לא 100% מהאנשים אינטיליגנטים וחורשים בלימודם. זה לא מייחד את מקצוע המשפטים הדברים האלה שאתה אןמר
שרונה | 03.08.10
36.
לכל המתעניינים
סיימתי את הלימודים בעברית- החוויה באונ' היתה נהדרת אבל ההמשך מזעזע- המקצוע דפוק ופשוט לא כדאי. אני ממליץ לאנשים שעבדו קשה והגיעו להישיגם יפים בבגרות ובפסיכומטרי לחסוך מעצמם את התסכול ולגלות שבסופו של יום אתה יושב במשרד שנחשב "מצליח" ו"מוביל" אבל מוקף באנשים ברמה נמוכה: אנשים שלא קוראים ספרים, שלא רואים סרטים, שלא טיילו בעולם- אנשים דלים וחסרי מעוף: פקידונים. המקצוע דירדר את עצמו לדעת והיום גם אם אתם מאוד טובים תהיו מוקפים בסחי. יש המון מקצועות בעולם לא רק עריכת דין.
בוגר העברית | 03.08.10
23.
כשסטודנטים יבינו שאין יותר צורך בעו"ד ולא ירשמו - תנאי הקבלה יהיו מינימאליים
הרי כל תנאי הקבלה נובעים מביקוש של אנשים ללמוד את המקצוע ולא מהצורך בגאונים גדולים בתחום . וכשיפנימו צעירי ישראל כי צפוף מדי בתחום ויפנו לתחומים אחרים , ירדפו הפקולטות השונות אחרי התלמידים ויורידו את תנאי הקבלה בצורה תלולה . כמו כל מיצרך בחברה קפיטאליסטית .
עניין של היצע וביקוש | 03.08.10
18.
הפער בין ממוצע בגרות 105 ל 95 הוא עצום ! שווה ערך להרבה יותר מ-50 נק' בפסיכומטרי!
מי שיש לו ממוצע בגרות מתחת ל-100, יתקשה מאוד להתקבל לאחת האונ', אלא אם יגרד את ה 800 בפסיכומטרי... עם כל הכבוד לבינתחומי ולמכללה למנהל, שהם מקומות מכובדים, עדיין איכות החומר האנושי עדיפה באונ' בדרך כלל...
בוגר אונ' | 03.08.10
17.
שטויות זה לא רציני
אבל בהחלט שייך למדור כלכלה. למה? כי יש אנשים ישיעשו עוד 2 קורסי פסיכומטרי ולא יעבדו תקופה יותר ארוכה ויעברו את 700.....(ישלמו הרבה כסף כדי ללמוד באוניברסיטה) ויש אנשים שיעשו קורס חפיף וזהו ויוציאו הרבה כסף על מכללה.... זו בסה"כ שאלה לאן זורם הכסף....משפטים זה קל...זה לא מדעים....סתם בבל"ת....ולראייה רמת עורכי הדין בארץ....
שמוליק הכלכלן | 03.08.10
3.
האמת המרה על בוגרי משפטים בישראל, וסטודנטים בכלל
האמת חייבת להאמר: גם ציון 750 בפסיכומטרי לא ישנה את העובדה העגומה, שהחלק הארי של הסטודנטים למשפטים עילג, חסר מעוף, ומלבד סיכומי שיעורים - לא פתח מימיו ספר קריאה, רומן או שירה. את התוצאות אנחנו רואים יום יום בחדשות כל אימת שעו"ד צעיר וכבד פה מתראיין , ומפגין עליבות לשונית, אוצר מילים התחום רק למסגרת המושגית המשפטית, קבעונות מחשבתיים ובורות משוועת. כמובן שהפגיעה ביוקרה המקצועית לא מתחילה כאן, אלא בערך בגיל הגן והיסודי - שם ההורים והמחנכים הפקירו את הילדים לחסדי ערוץ הילדים במקום להקנות להם מטען תרבותי איכותי. לקחת אדם בגיל 23 ,אחרי שכל החיים בילה במועדונים ומול ריאליטי, ולשים אותו במשך שלושה חודשים במכון פסיכומטרי "יוקרתי" והשלמת בגרויות כדי להוציא 700 , לא יהפוך אותו לרחב דעת , משכיל , בעל יכולת הפשטה או כישורים אנליטיים וורבליים מופלגים. הכל נעשה בבחינת מעט מדי ומאוחר מדי, וקצרה ידן של האוניברסיטאות הטובות ביותר להושיע.
אלעד | 03.08.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת