אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דיגיטמבלים? מה באמת עושה הטכנולוגיה למוח

163 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

158.
מה עם היתרונות
מסכים אם מה שכתוב במאמר. אך מה עם כל היתרונות , נגישות למידע במהירות שיא,חיסכון בזמן בפעולות בנקאיות אימיילים וכדומה. אולי השאיפה שאנשים יקראו טקסטים מוחשיים,אך מי שיפסיק לקרוא במחשב לא יתחיל לקרוא ספרים,מפני שמי שאוהב את זה יעשה זאת באופן סימולטני.
ישראל רוזיליו | 11.09.12
157.
תגובה למאמר
1. המאמר מצויין ומגרה לעוד מחקרים ופירסומם. 2. ההשפעה על הילדים - כבר בשנות השבעים היו מחקרים שהראו כי לכמות הקשר הוורבאלי בין ההורים לילדיהם יש השפעה על התפתחותם הקוגנטיבית והרגשית. המחקרים נעשו בעיקר על השוואה בין משפחות עניות ודלות שפה לבין משפחות עשירות בשפה. המחקר הזה רק מחזק את המחקרים שנעשו בעבר. 3. מה חוזים העתידנים לגבי ההתמורות ביחס בין יעילות לרגישות? האדם המכאני? האדם שרגשותיו כהו? תודה על המאמר
איתן | 07.02.12
153.
אף מילה על הקשר בין יצירתיות ל-ADD?
ראשית, כתבה מדהימה. אבל אני רואה סתירה מסויימת בדברים הנאמרים: אני "סובל" מהפרעות קשב וריכוז ועובד במולטיטאסקינג כל הזמן. אבל כל חיי הרגשתי שאני מתבלט בכל מה שאני בוחר לעשות בדיוק בזכות ה"הפרעה" שלי. אני בטוח שה-ADD שלי נגרם מהטכנולוגיה מכיוון שאני מגיל צעיר מתעסק במחשבים וכל החומר שקראתי בחיי היה מעל מסך המחשב ולא מתוך ספרים. אבל לא הצלחתי להשתכנע שיש בזה משהו שלילי, וכל חיי הוכחתי לעצמי את ההיפך. אז מדוע אין התייחסות לסוגייה הזאת? הרי יש כבר המון מחקרים שהוכיחו מעל לכל ספק שאלו שסובלים מהפרעות קשב וריכוז הם האנשים הכי יצירתיים שיש.... אם נרכז את מאמצינו במיזעור ההשפעה ה"מזיקה" של האינטרנט, יכול להיות שהנזק יהיה הרבה יותר גדול מהתועלת. (אני בטוח בזה, אבל אולי אני פגום מדי מכדי להעריך)
דניאל | 22.08.11
149.
"חמש דקות לפני הנחיתה" - הנה רעיון להמראה
מדוע שלא תחליט שיום אחד בשבוע (והנוח ביותר הוא שבת) אתה לא שומע רדיו, טלויזיה, נגנים למיניהם. לא גולש באינטרנט ולא בודק הודעות. לא מתמסר לבידור. קרא לזה "יום הספר". ביום הזה אתה רק קורא טקסטים ארוכים של השראה (כמו הכתבה הזאת), וחושב, ומתבונן. הדפס את הקטע הבא מהכתבה, דבריו של ניקולס קאר: "אנחנו במשבר מחשבתי יצירתי. פרקי הזמן שדרושים להרהור, לעיכול, לתובנה, נעלמו. כיום הזמן היחיד שאפשר לחשוב בו הוא חמש הדקות לפני הנחיתה, שבהן הדיילת מבקשת לסגור את המחשב. בשאר הזמן אנו מוקפים בצלצולים, הודעות קופצות, תוכנות וערוצי בידור. הטכנולוגיה גוזלת אותנו, ולא נשאר מאיתנו מספיק כדי להשקיע במקומות שבהם שינוי אמיתי ויצירתי יכול להתרחש". קח לעצמך עשר שניות בכל יום, וקרא את הדברים בקול או במחשבה לעצמך. חבר פירוש משלך להגדרה: "להשקיע במקומות שבהם שינוי אמיתי ויצירתי יכול להתרחש". קשר עם בן הזוג שלך? קשר עם הילדים שלך? לשמח את ההורים שלך? השקעה רגשית בחזון המוסרי והערכי בחייך? יום אחד שלם בשבוע, במקום "חמש הדקות לפני הנחיתה". שבת. שלום. (שלום=שלוה=שלמות עם עצמך).
איש | 15.08.11
148.
אבל..
ראשית, חובה לציין שאופן ורמת הכתיבה של איתי להט רק הולכת ומשתבחת. כל הכבוד.   הכתבה האירה את עיניי והעירה את מודעותי לתופעה. מה אני אמור לעשות עם כל המידע הזה..? מילא, אם היתה ניתנת לי הזכות לבחור אם לגלוש דקה או עשר שעות באותה היממה, הלוואי, אך לא זה המצב. כמו בדיוק כמו חלקכם גם אני מגרד את ה 10 שעות, לעניות דעתי כתבה כזו עם ככ הרבה פרטים פסימים חייבת לגרור עימה פתרונות לתופעה, ולא די בכך לחתום באימרה שמי שחולל את כל הרעש הוא זקן קנאי שזה עתה עבר שלושה עשורים וחצי. אני הולך לישון חכם יותר אך טיפש הרבה יותר.. לילה טוב.  
איתי | 11.06.11
145.
אין חדש תחת השמש
מה הפלא שרבנים גדולים יוצאים חוצץ נגד האינטרנט?! העם היהודי היה תמיד ידוע כעם הספר - למידה וחקרנות, עמקות ופיתוח ויצירתיות. אבל גם כעם שהביא את המוסר וקדושת החיים לעולם ברברי ואכזרי, שהדגיש אהבה וחום אנושי ביחד עם גבולות ברורים ("שמאל דוחה (מעט) וימין מקרבת (הרבה)), וכל נתיבותיה שלום... רבותינו בכל הדורות ראו למרחוק - וכדאי לשמוע ל/בקולם. תשאלו - אבל את קראת את הכתבה (המצויינת! בעיון ועד הסוף!) באינטרנט?! אמת, אבל הכל בגבולות! רק שעה ביום חול, ולא ערב שבת, שבת, או חג, וכמובן שבתות וחגים מוקדשים למחשבה, תפילה, התבוננות ותקשורת בלתי אמצעית עם הבעל והילדים והסביבה בכלל. שקט אמיתי ומנוחה!! בקיצור - האינטרנט הוא כלי מצויין - רק צריך גבולות מאד ברורים בשימוש בו - במיוחד אצל ילדים - כדי שרק נבנה ולא נהרוס!! בהצלחה לכולם!
רותי | 06.10.10
140.
המספרים נכונים, המסקנות- לא בהכרח
קטונתי, אבל אני לא כל כך מסכימה עם המסקנות. הפרעות קשב וריכוז נובעות משני גורמים: תורשה וגיל האם בלידה (הסטטיסטיקה להפרעות קשב וריכוז גדלה אקספוננציאלית ביחס לגיל האם בלידה). עם הזמן גיל הנשים בלידה עולה, ומכאן העליה במספר הילדים עם הפרעות קשב וריכוז. בטיוואן אני יכולה לנחש שהילדים שמחוברים לאינטרנט ולסלולרי באים מרקע סוציו אקונומי גבוה יותר, וגיל האמהות שלהם בממוצע גבוה יותר. לדעתי, העיסוק באינטרנט מקטין את היצירתיות באופן עקיף. היצירתיות במח גדלה או קטנה ביחס לשימוש בה. בעבר אנשים היו ממלאים את שעות הפנאי שלהם בעבודות יצירתיות, והיום פחות, בגלל העליה בשימוש באינטרנט. קראתי את הספר "המדריך למשתמש במח" ובעקבותיו הגדרתי זמן מוקצב ליצירה במהלך החופש שלי, כי חשתי שהיצירתיות שלי נפגעה במהלך הזמן. התחלתי לצייר ולפסל, ובהתאם, החשיבה היצירתית שלי חזרה, ויכולתי לחזור לכתוב (לפני כן, סבלתי ממחסום כתיבה לזמן ממושך...) המח הוא כמו שריר שצריך לאמן. זה לא האינטרנט שמנוון, זה חוסר הגיוון בפעילות המוחית. (קצת מזכיר את משבר רמדיה מבחינה לוגית- זה לא החומרים בדייסה שהרגו את התינוקות- זה העובדה שהם ניזונו רק מהדייסה הזאת...)
שלי | 13.08.10
138.
למי שראה "אידיוקרטיה"- וגם למי שלא
הסרט (אולי בכוונה) אינו שואף לפסגות הקולנועיות שנראו במחוזותינו, אולם הרעיון הכללי, הולך וקורם עור וגידים במציאות שלנו. האנשים הולכים ונסמכים על המחשבים והאינטרנט ושלל מקורות המידע השוכנים בו, ופשוט שוכחים איך לזכור, איך לחשוב והופכים לנטולי מושג מאיפה רעיונות מגיעים לעולם. ואם אל קעידה יחליטו שהיעד הבא שלהם, זה לא הפנטגון, אלא רשת האינטרנט? או המכשירים הסלולאריים של כלל העולם המערבי? או שמא איזשהו אסון טבע, לא עלינו, שיחריב את התשתיות האינטרנטיות בחלקים נרחבים בעולם? נזכור בכלל למי ואיך לפנות לעזרה, נוכל לטקס איזשהו רעיון אסטרטגי מחוכם למניעת הסכנה? או טיפול בה? שיקום מי שזוכר בע"פ את הטלפון של אחיו, ולא מחייג בחיוג המקוצר? מי שעומד- כנראה שהצלחת לקרוא גם את הכתבה עד הסוף... לפחות יום בשבוע בלי מחשב ו/או אינטרנט ו/או סלולארי, ואולי נשאר לעמוד...
שרית | 12.08.10
137.
איזה שטויות! המוח האנושי הולך להתפתח לרמה של מחשבה יוצרת.
גוגל אינה הופכת אותנו לטיפשים. וטיפש מי שאינו רואה זאת. המוח האנושי הולך להתפתח לכיוון של יכולות גבוהות לייצר דברים רק באמצעות חשיבה עליהם. כגון- לשתול מחשבות, ליצר יש מאיין, המוח האנושי הולך לעבור אבולוציה, למקום בו הרבה יותר חלקים יהיו מנוצלים מאשר עכשיו. הפעילות המוחית תגדל. הילדים של היום הם כאלה שכבר המוח שלהם בנוי אחרת, ויש להם יכולת לעשות דברים בבת אחת. אנחנו הולכים לשליטה אנרגטית. ואת זה אף מחשב אינו יכול לעשות. המהפכה של רשת האינטרנט מאפשרת לכל אחד ידע. וידע זה כוח. מאפשרת שקיפות, מאפשרת קשרים אחרים. וזה טוב. החברה של היום הולכת להתמוטט כמו שהיא, ודבר חדש יווצר, טוב יותר ומתאים יותר, בו כל אחד יקח אחריות. קשה להתרכז- זה גם בגלל הרמות האנרגטיות הגבוהות של יסודות מהירים ואלימים, אש ואוויר, שגורמים לכל מה שמתרחש כרגע על פני כדור הארץ, מהפרעות קשב, ועד שרפות ענק. כל מה שחדש הוא העתיד. הסתכלו על ילדכם וראו לאן העולם הולך. כן, על אלה, האלימים, המנותקים, הגאונים, והאינדיבידואלסטים. הם בסדר, אתם צריכים להשתנות. הגמישו את מחשבתכם. רק מי שמסתכל על העולם מעיני העבר ורוצה חיים זורמים ושקטים ליד ערוץ נחל בטבע, יכול לכתוב דברים כאלה. הגיע הזמן להתעורר מהחלום.
איל | 12.08.10
135.
קאר צודק. אני חווה את זה על בשרי
אני סטודנטית בת 29, ורואה את זה היטב על בשרי יום יום. בעבר, בין גיל 18 ל-21, למדתי לתואר בתחום אחר, ואז הכל הלך לי מאד בקלות. היום אני לומדת לתואר שווה ערך בקושי למה שלמדתי אז, אבל הרבה יותר קשה לי. והסממנים בדיוק כמו שמתואר: אני קולטת ומנתחת יותר מהר, אבל הרבה יותר קשה לי להתרכז ולרדת לעומק. עוד לפני המחקר התחלתי לחשוד שזה קשור לעבודה המבוזרת מול מחשב, עכשיו קיבלתי אישוש לכך.
צפור דרור | 10.08.10
130.
במחקר בטיוואן
"במחקר בטיוואן גילו שבקרב סטודנטים שמכורים לאינטרנט ולאייפון, 32% סובלים מהפרעת קשב (ADHD). בקרב סטודנטים שממעטים להשתמש באינטרנט רק 8% סובלים ממנה". זה לא אומר שההתמכרות לאינטרנט יוצרת הפרעת קשב אלא הפוך: מי שיש לו הפרעת קשב קל לו יותר להתמודד עם המדיום של האינטרנט ולכן הם נמשכים אליו ומתרחקים מסוגי מדיה אחרים כמו ספרים למשל.
יזהר | 09.08.10
127.
מצריך ניתוח מעמיק יותר
הכתבה לכשעצמה טובה מאחר ומעודדת אותנו להתמודד עם השפעות העולם החדש שיצרנו. לצערי ההתמודדות בכתבה היא שטחית כמו הרבה מחקרים מודרניים שהתוצאה ידועה מראש ואז מגיעים למסקנות שמאששות את הנחות המחקר. אינני בטוח שאבדן היצירתיות נובע משימוש אינסופי באינטרנט מאחר והו יכול ליהיות מקביל לכל חיפוש מידע בעבר. אולי אובן היצירתיות נובע דווקא שאנחנו לא סומכים על ילדינו ומנסים לעשות במקומם שמא יכשלו אולי אבדן היצירתיוית נובע מכך שלהורים אין מספיק זמן לפתח את זה ועסוקים בעבודתם אולי אובדן היצרתיות נובע מכך שאין אף אחד חושב איך מגבירים יצירתיות בעידן המודרני. נקודת המוצא חיבת ליהיות שאנחנו נמשיך ליהיות בתנופה טכנולוגית ועודף אינפורמציה וכיצד עלינו הורים מורים וכל השאר להתמודד עם מציאות משתנה
שלמה גדות | 09.08.10
126.
הקישוריות במוחנו נפגעו מהאינטרנט!!
קישוריות עצמאיות המתחוללות במוח יוצרות את העצמאות החשיבתית את המקוריות את הביקורתיות ואת הנשמה היתרה. נניח מקצוע ההיסטוריה שכל כך קל לזלזל בו בעידן האינטרנט .המידע מצוי בוויקפדיה ובגוגל אבל הוא שם לא במוחנו... ברגע שנתקל בבעיה ,מאמר, אירוע, משפט של חבר,בוס, אתגר בעבודה וכו' לא יהיה לנו במוחנו את העומק ההשוואתי המציף את המחשבה ויוצר פתרון מבריק. כי המידע טמון במחשבים ושום מחשב בעולם לא יכול להציף אותנו במלוא הקישוריות האין סופיות של התרבות האנושית.
חזחדרהי | 08.08.10
122.
וואהו! הכתבה הזו מדהימה! גם אני מרגישה שהמוח שלי ממש השתנה!!
מצאתי את עצמי עם קושי לקרוא את הכתבה הארוכה הזו עד סופה- אבל התעקשתי וכך מצאתי את עצמי עם תחושת חוסר נוחות ורוגז קל. אז אכלתי חטיף תוך כדי וזה עזר לי לקרוא עד הסוף בלי לעבור לשום דבר אחר- מצד שני- הייתי צריכה לאכול!! זה לעומת המצב שלי עד לפני 8 שנים בערך שאז גדלתי כ"תולעת ספרים". יכולתי לקרוא 2 ספרים עבי כרס מהבוקר עד הערב בלי לזוז מהמיטה (חוץ מלשרותים) . יכולתי להעביר כך ימים שלמים..... אז מה קרא לנו? השתנו בוודאי! הכתבה הזו מדוייקת לחלוטין! האם זה לטובה? לדעתי כן ולא. כן כי כנראה עברנו לשלב אחר בהתפתחות האנושית ועניין הידע הוא ממש ממש חזק והנוקדה העיקרית של דורנו כנראה. (לפי נבואות היהדות ב"אחרית הימים" ז"א בתקופה בא העולם יגיע לתיקנו השלם בני האדם יעסקו בעיקר בידע ובלמידה ולא בשום דבר אחר. רק שהידע יהיה בעיקר רוחני -נפשי וטוב ולא הפוך חלילה... הנביא כבר לפני אלפי שנים חזה ואמר שתגיע תקופת ה"מידע". כמו שכתוב: " מלאה הארץ דעה את ה', כמים לים מכסים" ויש לזה גפ איזכורים בספר הזוהר) ומצד שני- זה גם לא לטובתינו כי אסור לנו להפסיק להיות אנושיים ורגישים! (המחשב והרובוט תפקידם רק לחשוב רציונאלית, בן אדם לעומת זאת צריך גם להרגיש ולחוש, עצם החיים הם בלב ובתחושות ולא בשכל הקר) אסור לנו להפסיק להיות יצירתיים! אסור לנו להפסיק לפתח ולשכלל! אסור לנו להוריד את רמת הריכוז והיכולת להתבונן ולחשוב לעומק! אז מה עושים? חייבים למצוא פתרונות איך מצד אחד לא עוצרים את התקדמות המידע ומצד שני לא פוגמים והורסים את הטוב שכן יש בנו כיום (שמסתבר שכבר החל להשחק ולהיפגע..)
יפית | 08.08.10
121.
צעדים להורים שרוצים לעזור לילדיהם
כאבא לילד מכור לטכנולוגיה ולגדג'טים, הכתבה חיזקה אצלי את המחשבה שאסור להגזים בשימוש באינטרנט/איפון/משחקי מחשב התהליך הוא ברור של נסיגה שבסופו הילד הופך להיות זומבי התהליך משנה פיסית את התאים במוח והופך את הילד לחסר רגשות ומטובל ללא יכולת רגשית ושכלית עמוקה לנתח ולהתמודד עם מצבים שבעולם של גדולים מחוייבים להתמודד איתם. הדרך היחידה לצאת מהתהליך ההרסני היא פשוט לצאת ממנו פיסית ולתרגל דפוסים חדשים של התנהגות. חשוב להקטין את השימוש באופן מודע באיפון/מחשב ולעשות הפסקות ארוכות ובזמן הזה לתרגל פעילות ספורטיבית/לימודים רגילים ללא מחשב (חזרה על חומרים שנלמדו בכיתה וכו'). חשוב להתפתח בקריאת ספרים ובהפעלת היצירתיות המחשבתית שאינה תלוייה בגוגל או במחשבים. ובלי קשר אפשר גם לצאת החוצה, לטייל עם חברים ולעשות פעילויות חברתיות שלא קשורות למחשב...חשוב שהכל באיזון, אחרת מתנוונים.
אלירן | 08.08.10
120.
כתבה מצויינת ונכונה
ניתן להרחיב עוד על משחקי מחשב, יש מחקרים על כך שילדים שמבלים שעות ביום במשחקי מחשב מאבדים את היכולת שלהם לשחק משחקים דימיוניים וחברתיים עם ילדים אחרים, מתקשים לשלוט במצב הרוח שלהם ולגלות אמפתיה. כמובן שגם היכולת הספורטיבית שלהם נפגעת. חובה חובה להגביל את הזמן שילדים (ומבוגרים) מבלים על האינטרנט ובמשחקים מחשב.
דנית | 08.08.10
118.
באמת אין דברים כאלה בעיתונות המקומית
זה ממש ברמה של מגזינים בחו"ל נראה לי שחלק מהשפעות האינטרנט הוא גם משבר העיתונות, כאשר הכתבה הזו מוכיחה - קודם כל ברמת המדיה כמסר - שאפשר גם בארץ וגם בעידן האינטרנט לכתוב כתבות בוהקות ומבריקות. אני מקווה שהכתב מקבל על זה תשלום הולם, בימים שגם הממד הזה של העשייה העיתונאית - נשחק עד אפר. חלק מהאפקטים של המצב הזה הם גם באופי הכתבות ובדרישות העורכים. ובדעיכת מעמדה של העיתונות - בעידן שבו ניתן למצוא כל מיני פיסות מידע גם בלעדיהן. כתבה מצויינת, כל הכבוד. מרתק, ומשאיר מקום לחשוב על ההשלכות - לטוב או לרע או למה שביניהם.
כל הכבוד | 08.08.10
117.
יש מצב שבילבלתם את הסיבה והתוצאה...
"במחקר בטיוואן גילו שבקרב סטודנטים שמכורים לאינטרנט ולאייפון, 32% סובלים מהפרעת קשב (ADHD). בקרב סטודנטים שממעטים להשתמש באינטרנט רק 8% סובלים ממנה. " חשבתם על זה שאולי למי שיש לו ADHD - מלחתכילה הרבה יותר קל לו ונוח להיות מחובר לאינטרנט ואייפון מאשר למשהו אחר? כלומר שלא האינטרנט גורם ל ADHD, אלא שבעלי ADHD נמשכים לאינטרנט כאל אמצעי שנוח עבורם לשימוש...
נועה | 08.08.10
116.
לארתור- אתה רוצה לגדל רובוטים- זכותך
כנראה אין לך ילדים, שיהיו לך אני מקווה שתגלה כלפיהם אמפטיה ורגישות, להציב גבולות זה מעשה נכון אבל חינוך נוקשה ממש לא נכון הוא ממש לא בריא ונכון, מדכא את יצירתיות, אני "כמוך" נחרד מחינוך ספרטני שכזה, אני רוצה ילדים שמחים שיבטאו את עצמם ,ולא אנשים קשים סגורים ודוגמטים, ומאיפה הגעת למסקנה שמחנכים לסוציומטיות ועקשנות ,פגשתי הרבה עולי חבר העמים סוציומטים ועקשנים כמו שפגשתי ישראלים כאלו, מזה ההכללות הללו? (ריח של דעות קדומות). חינוך שאליו אתה מתכוון הוא כבר לא מתאים ולא יעיל לעידן המודרני, הגשמה עצמית ,ערכית ולא רק חומרית. הישראלים מצליחים בכל העולם בזכות פקחות,יוזמה, גמישות( מה שבטח עולה חבר העמים כמוך לא רואה בעין יפה) כל זה לא בזכות "הנוקשות", לסיכום תפסיק להיות כזה נפוח ולהדביק ולהשליך תחייך קצת ...
רמי  | 08.08.10
114.
המלצה על ספר מרתק בנושא בעברית
הספר "רעש-קווים לדמותה של הפרעה תרבותית" מאת הסופר יעקוב בורק (מחבר רב המכר "האם שימפנזים חושבים על פרישה") עוסק בדיוק בהפרעות עודף המידע המתוארות בכתבה וברעשים אחרים נוספים ומעניינים לא פחות. הוא גם מתאר 3 חוקי רעש תמציתיים ותכליתיים שלי אישית עזרו לא מעט, אם לשפוט לפי תק' המבחנים האחרונה באוניברסיטה... תהנו
דן | 07.08.10
113.
נביא זעם...
הכתבה מעולה ומאוד נהניתי מקריאתה, אבל מה קורה אתכם אנשים??? על כל דור בהיסטוריה האנושית אמרו קודמיו כי בורות היא המנחה אותו, כי אנחנו מועדים לכיליון וכי המוח שלנו לא בנוי לשינויים הללו, אבל, היו מעט קפיצות בהיסטוריה שהן בסדר הגודל של האינטרנט, אולי הגלגל, אולי הספר, אולי המנוע, מה שבטוח זה שהקפיצה הזו תיקח אותנו רחוק יותר משהאנושות הייתה אי פעם, ולמען האמת, אנחנו כבר היום נמצאים ישירות בגלל הטכנולוגיה במקום טוב יותר. אז תפסיקו להצטדק ותעשו לייק כמו כולם, אחרת אתם אלו שיישארו רחוק מאחור...
אור | 07.08.10
112.
אין מה לבכות את אובדן היצירתיות
היום, כשיש כמה מיליארדי אנשים יותר מאשר בתקופתו של אפלטון, מספיק שלכל אחד מהם יהיה רעיון יצירתי אחד בלבד. האמת, מספיק שלאחוז אחד מהאנשים יהיו רעיונות מבריקים וכושר המצאה והתמצאות. כל שאר ה-99 ממילא ימשיכו לחיות בעדר, לצרוך, לעבוד, לשלם, לראות "האח הגדול" ולהיות חלק מהמערך הקפיטליסטי-האנושי. האחוז האחד ימציא לנו מסכי מגע, כפתורי לייק ושאר גירויים שיתנו את ההרגשה שאנחנו מיוחדים, מבטאים את עצמנו ומה-זה מתקדמים...
מיש | 07.08.10
111.
כתבה מעניינת וחשובה, אבל...
גישת הדטרמניזם הטכנולוגי אותה היא מתארת מאוד בעייתית ותוצאותיה מוצגות כאן באופן מאוד חד צדדי. בעבר התייחסו גם לטלביזיה בדיוק באותו האופן ועדיין דור הבייבי בומרס, הוא דור הטלביזיה, הפגין לא מעט יצירתיות. בנוסף, האינטרנט גם מאפשר ומפתח דברים רבים שבעבר לא היו אפשריים. כל דור נוטה להסתכל על הדור הבא כעל נחות ממנו, חלק פשוט מאשימים את הטכנולוגיה בכך וחלק עושים זאת ללא סיבה. בכל מקרה המחקרים המוצגים כאן מציגים רק צד אחד של הוויכוח וחבל, מזל שבאינטרנט יש גם מקום לטוקבקים שיציגו גישה קצת שונה.
שלום | 07.08.10
109.
אפשר להסיק מהמאמר גם מסקנה הפוכה
קראתי את כל המאמר מהתחלה עד הסוף ולמרות שהסכמתי עם חלק מהקביעות שבו מצאתי בו גם סתירות. כך למשל נכתב שאנשים שעובדים הרבה עם טכנולוגיה הם אנשים שמפתחים קשיי ריכוז ובמחקר אחר שצויין נכתב שהורים שעבדו מול מחשב והילדים הפריעו להם בעבודה עדיין הצליחו להמשיך להתרכז בעבודתם.. בכל אופן אני מסכים עם הפסקה הסופית והיא שאנשים מגיל מסויים מנסים לעשות דמוניזציה לאמצעים טכנולוגים שלמעשה "מאיימים" על הרלוונטיות שלהם, והניסיון שלהם להציג את הטכנולוגיה כהרסנית היא ניסיון להלחם בחזרה ולהוכיח שהם יותר טובים מהדור החדש. כלומר אני מאמין שטכנולוגיה בסופו של דבר עוזרת לאבולוציה וגורמת לה לעבוד מהר יותר.
סטודנט להנדסה | 07.08.10
105.
בקיצור, הפכנו להיות רובוטים כסופי מתכת, שמנוהלים ע"י אחרים, ללא מחשבה ביקורתית, ללא קשר לאינטרנט
היום יום של רוב האנשים בנוי מלוח זמנים של משימות ומבחינה זאת אנחני די דומים לרובוט שמתוכנת ע"י הסביבה שלנו. הסביבה שלנו, זה הבוס שלנו או הארגון שאנו עובדים בו שמכתיב לנו את סדר היום, את האופי העבודה שלנו ואת האופן שבו נבצע דברים הסביבה שלנו, זה ההורים שלנו ו/או הילדים שלנו שגם מחייבים אותנו לבצע פעולות מסויימות הסביבה שלנו, זה גם החברים שלנו, שאנחנו חייבים ללכת לאירועים שלהם וללכת למקומות שהם הולכים אליהם..... אז היכן בדיוק נותר המקום לחשיבה ביקורתית ליצירתית ? לשאול אם זה מתאים לנו או לא ? אם אנחנו אוהבים את זה או לא ? אם זה נכון או לא נכון ? העבדות המודרנית הפכה אותנו לרובוטים שכל מטרתם לבצע משימות במהירות ולרצות את כל הסובבים אותנו לעמוד בזמנים מסויימים למהר משום מקום לשום מקום דווקא האינטרנט מציע חשיבה ביקורתית בכך שהוא חושף אותנו לצורות מחשבה שונות ולצורות חיים שונות ברחבי העולם וכל זה מבלי לזוז מהכיסא דווקא שעות הצפייה באינטרנט, ככל ואנו צופים בתכנים מהותיים ולא בפורנו ומשחקים, אמורים להעשיר את עולמנו ולאפשר לנו לחשוב מחוץ לקופסא ואז להביע את דעתנו ושתף במסגרת כתיבת תגובות. מה שהופך אותנו לחסרי חשיבה וחסרי יצירתיות הוא עומס המשימות, הלחץ החברתי, הלחץ מהעבודה והלחץ המשפחתי, שפשוט לא מאפשרים לנו כמה שעות ביום של רוגע , נינוחות ועיבוד כל מאורעות היום. אז תבחרו מה אתם רוצים להיות : רובוטים של הסביבה, חסרי רגש, חסרי מחשבה וחסרי מוסר, בדיוק כמו חפץ מתכתי קר או בני אדם שמסוגלים לחוות, להרגיש, להיות אדון על גופם ומחשבתם ועל זמנם.
אלפא אחת | 07.08.10
99.
כתבה יפה
רק חבל שאין בה חדש. כל מי שמעודכן במגזינים / בלוגים אמריקאיים חי את הדיון הזה כבר שנתיים, מאז התפרסמה כתבתו של ניקולאס קאר על האם גוגל הופכת אותנו לטיפשים - http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2008/07/is-google-making-us-stupid/6868/ מה גם, שבמקום הכותב הייתי ולו מזכירה שיש לקאר הרבה מתנגדים ראויים שרואים את הדברים בדיוק ההפך ממנו, לדוגמא סטיבן פינקר - http://www.nytimes.com/2010/06/11/opinion/11Pinker.html?_r=1&scp=2&sq=steven%20pinker&st=cse וג'ונה לרר - http://www.nytimes.com/2010/06/06/books/review/Lehrer-t.html?fta=y
תל אביבית | 07.08.10
97.
עכשיו אני מבין..
כמה אני מכור. לא יכול בלי אינטרנט. חייב רק לרפרף במשהו בשביל "להרגיע" את הגוף\מוח. לראות קצת תמונות, לשמוע שירים, לקרוא מאמר, לבדוק אימייל, לשחק קצת, לגלות דברים חדשים, להתבונן בפיקסלים משנים את צבעם בזמן בתור 4 הקירות, תוך כדי בהיה באנשים ועצמים דו מימדיים, בזמן שהפיקסל הענק והצהוב בחוץ שולח עוד קרן לאנשים בתלת מימד, ומחמם אותם באמת. המסקנה היא שקרינה אלקטרומגנטית יותר טובה כשצריך לשים נעליים ולנעול את הדלת מבחוץ כדי לקבל אותה. אני רוצה בחזרה ריכוז, סבלנות לקבלת מידע, רוגע נפשי, עירנות, זיכרון טוב יותר, ואת כל השעות שבזבזתי על פורנו. איפה נמצאת הקבלה של האינטרנט, ולמי מחזירים את המפתחות?
שי | 07.08.10
94.
האמת נמצאת בתגובה 81 ! כדאי לטבל גם ב89
נושא הקריאה במחשב הטריד אותי ב96 כאשר ניסיתי לפתח תוכנה לתחום הקרמיקה (בדיקת התאמה לבית של דוגמאות שונות ועוד הרבה) שלדעתי אז היית חסרה כאשר הלכתי לבחור, המסקנה שלי אז היית כי יש צורך ביכולת שליטה על הכתוב כולל גודל צבע וארגון טקסט התואם לקורא ועוד (חשבתי אפילו להשתמש בצבעים מבריאים את העין כקונטרה לכך שקריאה מעייפת את העין) ..מכיוון שלא מצאתי מי שיתכנת לי את התוכנה לקרמיקה (מתכנתים זבל ברובם ומוגבלים ) ונכנסתי לעצבים ירדתי מכל הסיפור ואפילו התנתקתי מהאינטרנט למשך 6 שנים עד סוף 2005 !! בכל מקרה המומחים טועים בגדול כפי שהבהירו 81 ו89, היום צריך ללמד איך לדלות מידע רלוונטי מאינטרנט ומה לא לקרא אחרת תטבעו בים המידע !
ההוא | 07.08.10
93.
דה ז'ה וו
הפזמון חוזר על השחתת המוח האנושי, פעם זו הייתה הכנסייה בימי הביניים, אחר כך המשטרים הטוטליטריים (קומוניסטים, נאצים ודומיהם), אחר כך העיתונות הכתובה, הרדיו, הטלוויזייה ועכשו האינטרנט. אם החוקרים שפרסמו את המאמרים עליהם נסמך מאמר זה היו מחטטים מעט במאמרים לפני 20 ו-30 שנה היו מוצאים עבודות דומות לעבודתם שהתייחסו למדיות הפופולריות באותה עת. אגב, האינטרנט למי שלא זוכר הומצא ע"י האוניברסיטאות לצורך איחזור מידע... את היצירתיות לא מדכאים באמצעות המדיה אלא ע"י החינוך והניהול. בחברות המערביות, למרות שהן נחזות להיות דמוקרטיות ופלורליסטיות הן מדכאות חדשנות. בחינוך לרוב כאשר תלמיד יביע דיעה שונה מזו של המורה הצייון שלו יהיה נמוך, במפעל עובד יצירתי ייתפס כמאיים על המנהל וכך גם בצבאות. למעמד מנהלים ממינים את האנשים באמצעות מבחנים שמשמעותם מקובלות חברתית, אלה בדרך כלל אנשים טכניים אפורים שאינם מאיימים על סביבתם. בעולם של היום המעגלים האלה נשברים רק בחברות הסטארט-אפ שם האינטרס הכלכלי של היזם הוא חדשנות. בקיצור לא המדיה מנוונת את היצירתיות של המוח, אלא המנהיגים, המנהלים, המפקדים ובראש ובראשונה המחנכים.
אלי אשר | 07.08.10
89.
המומחים תמיד טועים ,ובגדול.
וגם במקרה זה כצפוי אנשים מובילים בתחומם הם האחרונים להבין את מהות השינויים. אין ספק שהרשת משנה את התפישה האנושית (והתפישה האנושית משנה את הרשת) אלא שבמקום להערך בצורה יצירתית כדי להכיל את השינויים המומחים שלוקים בעצמם בחוסר יצירתיות נורא מעדיפים לדבוק בתבניות ישנות. אין מופרעי קשב וריכוז,מה שיש זה דור עם תחשות מרחב וזמן שונות שצריך לספק לו סביבות למידה ויצירה יותר הדדיות ואסוציאטיביות(מילה לא הולמת ואנטי יצירתית שמניחה מראש שיש רק דרך אחד לקשור בין אירועים וחפצים).התפישות הרשתיות מבטאות תחושת עומק ויצירתיות שונה שלדורות הקודמים אין דרך למדוד ולכן גם לקדם אותה,העולם מוצף בכשרונות יצירתיים גם בגלל שהכלים זמינים והיום כל הילדים כותבים ומשתפים ומתנהלים בעולם שמורכבותו משתקת את הוריהם ואת דור המומחים המצוטטים כאן שעם כל העצב שבדבר כנראה שזמנם עבר,היצירתיות היום היא שונה,יותר שיתופית ושיוייונית ופחות אגוטריפית ולכן היא עוברת מתחת לרדאר של האקדמאים המבוסמים מעצמם.
מיכאל | 07.08.10
88.
ספק אם ניתן לבודד את השימוש באינטרנט משאר החיים המודרניים
המגמה של האצה וריבוי גירויים התחילה עוד לפני הופעת האינטרנט, ובמיוחד ע"י הטלוויזיה. המגמה של הורדה דרסטית של הצבת דרישות לילדים, - בעיקר ובין היתר פיתוח יכולת מיקוד תשומת לב וריכוז, שידועות ככרוכות מצד הילד בתסכול בשלבים הראשונים, החלה בדור הבייבי-בום, והלכה והחריפה מאז מאוד. ההפיכה של הפרט לסופר-צרכן שיכולתו לדחיית סיפוקים הולכת ונעלמת היא אפקט מצטבר של כ-20-30 שנים של שטיפת מוח ועיצוב תודעה ע"י תעשיית השיווק מאז אדוארד ברנייז ועד היום. הפרט פגוע-המוחין בו עוסקת הכתבה - ולדעתי הייחוס של פגיעה זו בלעדית לשימוש באינטרנט הוא שגוי, או לפחות מוגזם - הוא תוצר של תרבות הצריכה/שיווק האורבנית, האמריקאית במקור, זו שמסממת ומרעילה את מוחות נשואיה מזה 3 דורות, ושהפכה אותם לחלומו של כל משווק: יצור חסר יכולת לדחות סיפוקים, חסר יכולת התעמקות, חסר יכולת להסתפק במה שהוא צריך או במה שיש לו. אם כבר הייתי אומר, שהאינטרנט כמהפכה טכנולוגית לא יצרה אדם חדש, אלא הוציאה לאור וחשפה את האדם האורבני המודרני שהתעצב בשקט במשך 3-4 העשורים האחרונים בתרבות השפע המערבית, שבה, מה שנכון, תהליכי הניוון וההרס העצמי נראים כיום כקרובים מאי פעם להגיע לפירקם.
יניב | 07.08.10
87.
כתבה מעמיקה ברמה על-אינטרנטית
טוב וחשוב לדון ב"אפקט האינטרנט" באנושות. המסקנות פאראדוכסאליות במהותן: האינטרנט שהומצא כ"אייטם" מובהק של תקשורת-המונים, אוטוסטרדת-מידע ולמידה, תוכנות לפיתוח היכולות והכישורים השכליים- הוא זה שגורם בדיוק לתהליך ההפוך: אנשים פחות תקשורתיים, פחות יצירתיים ופחות מעמיקים.... דומה שהפכנו ל"רובוטים" ממוחשבים בדומה למחשבים שכבשו את עולמנו! לגבי הזיכרון, ייתכן שאינו נחלש בבסיסו אלא מפאת כמויות העתק של האינפורמאציה והפרטים שאנו "עוברים עליהם" באופן שטחי ומהיר כדי להספיק.....
יולי גולדמן | 06.08.10
86.
ואתם חושבים שלפני האינטרנט אנשים קראו?
אתם באמת לא זוכרים? אתם באמת מייפים את העבר עד כדי כך? בשנות ה-80 כולם היו שייקספירים בפוטנציה, ילדים קראו ספרים כי לקרוא היה מגניב, אף אחד לא העתיק שיעורי בית, כולם קיבלו מאיות... מה פתאום. בעבר היה ככה-ככה בצורה אחת, בהווה בצורה אחרת. מי שנותן לילד שלו ללמוד ע"י גיגול פשוט ואם לא מצא הילד מוותר - זה הורה מזניח כמו הורה שיודע שהילד שלו מעתיק שיעורים ולא עושה כלום. אין חדש תחת השמש, עולם כמנהגו נוהג, רק שהעולם היום בזכות האינטרנט עשיר יותר, חופשי יותר, מתקדם יותר. (נער עני יכול ללמוד בויקיפדיה את מה שבית הספר לא נותן לו ושאין לו כסף לקחת בשבילו מורים פרטיים. ואין לו זמן לחפור באנציקלופדיות ולקרוא שעות כי הוא צריך לעבוד כי הוא עני. בעבר הוא היה נשאר בור. היום? קל יותר להיות גוד וויל הנטינג.) די לפחד מהקדמה! קבלו אותה בזרועות פתוחות ולמדו להשתמש בה במקום לתת לה להשתלט עליכם.
TBH | 06.08.10
85.
שוב מנסים להפחיד מפני דברים חדשים
האינטרנט פה, בוקר טוב, תתרגלו אליו. יש יצירתיות, רק תסתכלו על כל הסטארטאפים הטכנולוגיים. אנשים כבר לא יושבים מול המחשב כמו שמתואר במאמר, המחשב משתלב לנו בחיים. ואני מאוד נהנית מכל תמונה ותמונה ממאות התמונות שהעליתי לפייסבוק מהטיול האחרון שלי. בחרתי אותן בקפידה על אף שעלו מאות, וכתבתי תיאור מעניין לכל אחת. תמונות מטיולי העבר נראות נחמדות אבל לא תמיד זוכרים את ההקשר, אבל האנקדוטות שהעליתי בתגובות לתמונות בפייסבוק ישארו איתי כל עוד מרק צוקרברג לא יסגור לי את האלבום. גדלתי בשנות ה-80 וה-90. יש לי מחשב מ-1988. מאז 1998 ועד היום הזמן הארוך ביותר שהייתי ללא אינטרנט היה שבוע.
TBH | 06.08.10
81.
שכחתם למה הדור הנוכחי צריך לרפרף במהירות על מידע
כי אנחנו חיים בעידן ה-information וגם ה-misinformation. יש טונות של מידע זבל \ שקרי \ מוטה באינטרנט, ויכולת רפרוף גבוהה ביחד עם שימוש נכון בכלי חיפוש מאפשרת לנפות או לצמצם מידע זבל. לפני 20 שנה היית נותן לתלמיד משימת חשיבה על נושא פוליטי \ פילוסופי והוא היה במקרה הטוב בודק בכמה ספרים ומדבר עם חברים. היום יש לו מיליוני מקורות מידע באינטרנט והוא יכול לדבר בפורומים עם מיליוני אנשים. כשיש כמות גדולה של מידע צריכים כישורים מסוג אחר, כאלה שלא היו לדור הקודם.
aa | 07.08.10
80.
זה אומר שאנחנו, הגאונים המעמיקים לחשוב שנולדו לפני עידן האינטרנט, נהפוך...
...בקרוב לנדירים ושווי השוק שלנו יעלה. מצד שני - יתכן והמעסיקים בני העשרים וקצת יהיו רדודים מדי במחשבתם מכדי להבחין בכך... שיט!!!! :)))) עוד כתבה מדהימה בסדרת השראה - ככל הנראה המוצר העיתונאי הטוב ביותר בישראל.
אורן | 06.08.10
73.
הם הופכים לטמבלים כי רוב הזמן מוקדש למשחקים
מבלים עשרות שעות בשבוע במשחקי אינטרנט. מה לומדים מזה? כלום. יורים, מפוצצים, נוהגים, הכל בזבוז זמן. ובארה"ב זה יותר גרוע מהארץ, כי גם בני 40-50 מתעסקים בשטויות האלה. מילא, אם הייתם קוראים את ה"ניו יורק טיימס" הייתם מחכימים וקוראים כתיבה מעולה, אבל לזה אין לכם סבלנות.
גדעון | 07.08.10
71.
זה קשה לקרוא את כל הכתבה במכה
ויש לזה הרבה קשר למה שנאמר, שישר מחפשים ריגושים אחרים כמו פייסבוק וזה. אבל הכרחתי את עצמי לקרוא הכל במכה והצלחתי, וזה לקח בדיוק 5 דקות. אני חושב שהבעיה היא בזה שאם מפילים על בן אדם תיק כזה גדול (יענו כולם נכנסים ישר וגוררים לסוף לראות כמה יש לקרוא, והרבה אומרים אין לי כח) אבל אם הכתבה הייתה באה בצורה של פסקאות קצרות מאוד שרק לוחצים "המשך" "המשך" בלי לדעת כמה באמת יש לקרוא... אז זה היה הרבה יותר קל. תחשבו על זה..
יי | 07.08.10
65.
כתבה ארוכה מדיי בשביל נושא מובן מתחילתו !
צריך לדעת גם לקצר ולא להתייחס לזמן של אנשים כאל נתון חופשי בלתי מוגבל, ועוד עם החום ששור בימים האחרונים..הקיצר קראתי חצי ולמען האמת היה ניתן להסתפק בכמה שורות אותן יזכרו הקוראים בכל מקרה ! דעתי היא וזה מזמן שקשה לקרא במחשב גם בגלל גודל האותיות וגם כי זה לא משנה כמו פעם..כמויות המידע היום הן אינסופיות ולא הכל רלוונטי לכל אחד לכן מדלגים וזה דווקא בריא לדעתי !
לומייר | 06.08.10
63.
הם לא לקחו בחשבון שאוליי התופעה הזו דווקא נובעת מהלחץ על העובדים כיום
אבל בעצם גם בזה אפשר להאשים את הטכנולוגיה - בגלל שיש כיום אפשרות לחפש כל דבר באינטרנט ולבצע מיליון משימות שונות בשעת עבודה אחת; זה מה שהמעסיקים דורשים. ואשר למשפט: "כל שנתון חדש שמגיע לכיתה אל"ף משיג ציונים נמוכים יותר, וכיום הציונים מתקרבים לשפל כל הזמנים." ממתי ילדים מתחת לכיתה א' גולשים באינטרנט?! כנראה רק אצל הורים שרוצים שהילדים שלהם יהיו בקייטנה גם בבית. אני מסכימה שישנה ירידה חדה בביצועי הילדים בבתי ספר בעולם המערבי - ומאשימה בכך את תרבות הפוצי מוצי שמלמדת אותם מינקות שכל מה שהם עושים זה בסדר ושלא צריך לדחות סיפוקים.
 | 06.08.10
62.
38 - לא הבנת את המסר כנראה...
אכן, המאמר טוען שדור האינטרנט, יטביע את חותמו יותר מהדורות הקודמים, אבל לא לטובה... אין ואקום בטבע ואנשים יעשו דברים. אם אין מחשבה מעמיקה לפני הדברים, אין רגש מפותח ואין יצירתיות במציאת פתרונות, אז מקבלים... חית פרא. חיה מתפקדת לפי דחפים רגעיים ולא מתעמקת במשמעות מעשיה ובמציאת חלופות. הג'ונגל מעולם לא היה קרוב יותר. לא מאמין? צא לרחוב הישראלי ובצע תצפית על ההתנהגות.
 | 06.08.10
60.
תגובה ל 14
בדיוק על זה ארטור מדבר. "ביטחון עצמי" - רואים על הכביש כל יום בבון כזה ואחר משתחל כי "מגיע לו". בעבודה - רואים כל יום שחושבים שהם הכי טובים "ככה אמא תמיד אומרת". חופש זאת זכות, ולא חובה. דמוקרטיה אמיתית - קיימת רק בראשים של אנשים שחיים על הקשת ואוכלים צוף. לחנך ילדים צריך בצורה כזאת, שיגדל להיות בן אדם, ולא בהמה אנוכית שחושבת שמגיע לה הכל רק מעצם קיומה.
קורא | 06.08.10
59.
כמה נכון!
"בעבר ספרים מילאו חלק גדול בחיי, ובשנים האחרונות הרגשתי שבכל פעם שאני פותח ספר אני נתקף אי־שקט, רעב לאימייל, להתעדכנות באתרים הקבועים שלי......" חוסר השקט אשר ניקולאס קאר מתאר, ממחיש במדויק את השפעת הטלפון הסלולארי על חיינו. מרגע היקיצה ועד לרגע שראשינו פוגש את הכרית לעת לילה, הנייד לא עוזב את ידינו. כל שנדרש לעמוד על ההשפעה, הוא להתבונן בעוברים ושבים מלאי חשיבות (בבואה של עצמינו) המתעסקים במכשיר באובססיביות בלתי נלאית....מחשש שהחמיצו שיחה "חשובה" או מסרון וכיצד זה שאף אחד לא התקשר אליהם בשעה שחלפה. כל עוד האובססיה הנ"ל מוגבלת לדלת אמות של המשתמש (אדם/אישה) – ניחא! הבעיה מחריפה, כאשר היא משליכה על ילדיהם של אותם משתמשים ופוגעת בזמן האיכות/בריאות של ילדיהם עם ההורה; כמו האבא שאינו מגיב לשאלותיה של ביתו במשך דקות ארוכות, היות והוא עסוק בלמידת היישומים המגניבים של מכשיר הטלפון החדש שרכש, או האימא החוצה את הכביש עם בנה/ביתה הגועים בבכי בעגלה. כל זאת בעת שצווארה מוטה ימינה בזווית בלתי אפשרית, כי אחרת המכשיר הסלולארי הצמוד לאוזנה ייפול. ועל מה כל ההמולה? על זוג המגפיים שקנתה במבצע! לא יקרה אסון, אם מדי פעם פשוט נסגור את המכשיר; הרי עד לפני מספר שנים הסדרנו מצוין! היכן כתוב, שאנו חייבים להיות זמינים 24/7 (מוקדש לעכל האמהות הפולניות). ועוד עצה – אם החברה רוצה להעניק לכם טלפון מתקדם וחכם, פשוט סרבו בנימוס. כי אחרת תמצאו עצמכם נדרשים לענות לאימיילים בכל שעות היממה וזה כולל בחופשה ובסופי שבוע. אפרופו קריאה, איני בטוח שההבטחה הגדולה בתחילת עידן האינטרנט, קרי, "חסכון בנייר..." הביאה לנו תועלת מרובה (נהפוך, אנו עדיין צורכים נייר וכורתים עצים להפקתו). פועל יוצא, שבמקום להדפיס את המאמר או לרכוש מהדורה מודפסת, לשבת בניחותה בסלון על כוס משקה ולשקוע בקריאה, אנו מוצאים עצמינו דבוקים לכיסא במשך שעות. האם לזה פיללנו? אז נכון, למרביתנו יש מחשבים ניידים ולמאמצי הטכנולוגיה החדשה IPAD וכדומה. מה ההבדל? במקום לשבת קפואים מול המחשב אנו שרועים על הספה בסלון. היי, מישהו זוכר מה עושים עם הרגליים???? עד לפני זמן לא רב, הם שימשו אותי להליכה ולריצה....אני מקווה שלא שעממתי אתכם (-:
כתבה מרתקת בלשון המעטה | 06.08.10
55.
זה לא נכון בכלל למה תסתכלו!
השתמשנו בספרים לפני האינטרנט כדי להעשיר את הידע שלנו וללמוד ואז הגיע האינטרנט שנתן לנו הרבה יותר אינפורמציה ודרכים ללמוד בקצרה דברים שהיו לוקחים שנה או חודש . כמה זמן לוקח לקרא ספר ??? כמה זמן לוקח ללמוד מסירטון הדרכה ביוטיוב או בכל מקום אחר ?? תעשו חישוב מה יותר נכון ! אנחנו מקבלים הרבה יותר אינפורמציה ובהתאם לכך היצירתיות שלנו גודלת לדעתי לפחות ! (הנה למדתי לערוך סרטים בכמה וכמה תוכנות באינטרנט ולמדתי משהו שהיה לוקח בבית ספר לקולנוע 3 שנים לקח לי בדיוק 4 חודשים ללמוד את מה שלומדים בבית הספר לקולנוע בלי כל המושגים למדתי בשטח אמיתי ואני יכל לומר שאני מעולה בעריכת סרטים ואני מת על זה ) אז איך אפשר לומר שהיצירתייות יורדת כשיש עובדות אחרות שמראות שהגישה לאינפורמציה דרך האינטרנט גורמת לעוד ועוד אנשים ללמוד ולהוציא לשטח יותר מהר וליישם מצטער אבל הכתבה לא נכונה אפילו שהיא כתובה טוב מאוד שבת שלום
נתן | 06.08.10
49.
זה נכון ביחוד הדואר האלקטרוני, הפייסבוק, זה סוג של טירוף
לא צריך לתקשר עם כולם בעת ובעונה אחת. באיזהשהוא שלב זה יוגבל. לא על ידי המשטרה אלא על ידי המשתמשים הם יגדירו מה ואיך הם רוצים שיתקשרו איתם ואז זה יהיה קצת יותר הגיוני. ודבר אחד בטוח - החוקרים צודקים כי באמת לא יכולתי לקרוא את כל הכתבה בישיבה אחת הייתי צריך לקום באמצע וללכת למקרר... וגם חלק מהכתבה רופרף.
 | 06.08.10
48.
תודה על המאמר המרתק
למזלי תחום העיצוב והאומנות, התחומים בהם אני עוסקת, מחייבים יצירתיות מתמדת ומקוריות. כך שגם אם כל היום אשב מול המחשב, זה יהיה קשור ביצירה וחשיבה. ובהחלט, כפי שכתוב במאמר, מומלץ להתנתק ממיילים כאשר שיא הריכוז מתחייב. כשמופיע לי מייל באמצע משהו חשוב שקשור לעיצוב או ללימוד משהו בתחום- זה מעצבן אותי ברמות, כי זה אכן מוציא מריכוז. לעומת זאת, הפסקות יזומות של התעדכנות בנעשה באתרים הפייבוריטים- מבורכות.
אסיסי | 06.08.10
44.
מניסיון כאחת שגולשת כ-10 שעות ביום +/-
אני מתקשה להתרכז בנושא לאורך זמן, במיוחד כאשר מוגדר כ"רציני", כגון עבודה או לימודים, והנה בגלל זה אני נושרת מהאוניברסיטה למרות שהיו לי נתונים גבוהים מהממוצע שם. אין לי רגשות בגרוש והרוב הוא ביטוי מה שאני תופסת כ"נורמה" של החברה ואיך צריך להתנהג ולהרגיש, גם אם אחרי כמה זמן זה הופך לרגש אמיתי. למרות זאת, אין לי שום משיכה לאינטרנט כאשר אני בלעדי זה ויכולה לבלות בלעדיו ימים ושבועות כאשר יש משהו חשוב לעשות. והמשבר של היצירתיות לא נכון לגבי, אני מאוד יצירתית, רק שקשה למקד אותה לנושא שיוציא תוצאות ואביא אותו לסופו. מה שכן, יש לי בעיה רצינית כאשר אני מנסה להתרכז בנושאים כמו מתמתיקה... וכן קראתי את הכתבה עד סופה ללא רפרוף, למרות שראתי כמה דקות של סרט, קראתי ת'רד בפורום שאני מבקרת בו הרבה, צרבתי דיסק, מחקתי כמה תיקיות לא נחוצות מהמחשב, ודיברתי בסלולרי בין לבין...
לולה | 06.08.10
43.
קצת מזכיר לי את ה"בורג" ממסע בין כוכבים
בסוף כולנו נהיה מחוברים ברשת אחת ענקית ישירות למוח שלנו. במובנים מסויימים זה יהיה "יעיל" לחברה אבל אכן היצירתיות תרד. ה"בורג" לדוגמא אף פעם לא יוצרים שום טכנולוגיה חדשה, ונשארים זהים במשך אלפי שנים, בגלל שאין יצירתיות ואין שאיפות של יחידים
רמי | 06.08.10
39.
שינוי הוא לא בהכרח רע
קודם כל, כתבה מדהימה. אפילו שאני עושה הרבה מולטיטסקינג בחיים הצלחתי לקרוא את כולה :-) אבל הכתבה מציגה את השינויים שקורים למח כדבר רע. מי אמר שהמח של לפני 200 שנה היה יותר טוב? מה הקריטריונים למח "טוב"? אבולוציה משנה אותנו כל הזמן, וזהו עוד שינוי אבולוציוני שמסגל אותנו לסביבת חיים חדשה ואתגרים חדשים שלא היו קיימים קודם. יכולות ישנות מתנוונות ויכולות חדשות צומחות. זה קרה לקופים שירדו מהעצים, לאנשים שגילו את האש ואיך להשתמש בכלים, וזה קורה לאנשים שפתאום מופצצים בכמויות אדירות של אינפורמציה. המח מסתגל לסביבה החדשה.
תומר | 06.08.10
33.
לארתור מתגובה 11
כמו שאמר עידו מתגובה 14 שאיתו אני מסכים בהחלט, יש ניגוד במה שאמרת: הצבת גבולות זו לא יד קשה. הורה צריך להציב גבולות, להדריך ולעזור ויחד עם זאת להראות רגשות ואמפטיה כלפי הילד. בתור מישהו שגם עבר את אותה חוויה, ארתור, של חינוך בבית של עולים מבריה"מ אני מבין מה מרגיז אותך ומבין למה אתה מתכוון באומרך "שינוי במדינה שלנו" , שינוי זה דבר מתקבל ורצוי אבל אל תשכח משהו שרוב ההורים מבריה"מ לא נתנו לנו - רגשות. השינוי לטובה יבוא כשיתקיימו הדברים שאתה אמרת אבל מאוד חשוב לשלב גם רגשות, אמפטיה והבנה. שלושה דברים שלדעתי רוב ההורים מבריה"מ לא הצליחו לתת לילדיהם.
אני | 06.08.10
29.
dark ages II
אני חושב שאנחנו בדרך למה שייקרה בתקופת ההשכלה הבאה - the modern dark ages. אבל עוד חזון למועד... חלק מהעצות בכתבה אכן חשובות ואמליץ גם אני - התרחקות מהחברה לזמנים מוגדרים, כתיבה ובהתאם למסקנותיכם עשו ניסויים פילוסופיים, פסיכולוגיים וכו'. הכירו את עצמכם בתור בע"ח, הכירו את הטבע שסביבכם (בני האדם, הטכנולוגיה, שרידים של מה שמכונה "טבע" בסביבתכם הקרובה וכו') בהסתכלות חיצונית עד כמה שניתן. כמובן שאני לא תומך בבלימת הקידמה - אני אפילו בעצמי מתעניין בתחום מדעי המחשב ואוהב חידושים, אבל כמו שנטען בכתבה - רוב החידושים הם עיצוביים ולא רעיוניים, וזאת כבר בעיה שנובעת מרדידות המחשבה ומחסור בתחושה העמוקה של אהבה לטבע (או לפחות חיבור מלא אליו)
תומר | 06.08.10
28.
זה כל כך מדויק, לגבי לפחות.
כבר לא קוראת דברים לעומק, כבר לא זוכרת כלום, כבר לא חושבת חמישה צעדים קדימה. כבר לא רגועה, לא רואה ברור, מתעייפת מהר, חסרת סבלנות, ובעיקר בעיקר- הופכת שטחית מיום ליום. לדעתי, אצל הילדים של היום, הטירוף הזה מושרש מגיל צעיר. הכל אינסטנט, הכל זמין, דבר לא דורש מאמץ- מחשבתי או פיזי. אני מקוה שנתעשת מתישהו, ונחזור קצת לטבע, לספרים, לאינציקלופדיות אמיתיות.........
~ | 06.08.10
24.
אינטרנט מחשב והמוח האנושי- נסיון אישי
ממצאי הכתבה ברורים ליזה מכבר מתוך הגיון ההתפתחות האנושי כמ"כ ברור שאם הזמן המוח שלנו יהיה פשוט חלק מהרשת בעיית היצירתיות היא לדעתי המטרידה ביותר ובנושא זה לא מספיק שיש מימצאים דרושות דרכי פעולה חדשות ויצירתיות בתחום החינוך שיאפשרו לתת מענה לכך בברכה יפתח
יפתח שמחוני | 06.08.10
19.
עניין של אבולוציה תרבותית- כל המשכילים היצירתיים מהדור הקודם מביאים עלינו כליון...
דווקא ע"י זה שנשכח את העבר נוכל לצעוד לשלב הבא. 1. שיעורי הסטוריה הם חסרי כל תועלת- כולם עושים קופי פייזט מוויקי. כבר אין צורך להתאמץ לזכור שחקן, סרט או שיר- פשוט לחפש בגוגל. ישנם מתקני איות אוטומטיים שמשחררים אותך מהצורך לבדוק מסמך בעיון וכך הלאה והלאה. 2. הצורה הפכה לתוכן- אפליקציות שהופכות הגיגיים חסרי שחר לכתבות מגזין מעוצב, הפכו את יוצריהן למולטי מליונרים, בשעה שאנשים בצד השני של העולם רעבים ללחם. אין שום פרופורציות, וטבעו של העולם לאזן את עצמו עפ,י חוק המטוטלת. המהפכה תגיע בצורה כזו או אחרת. 3. אתם לא באמת ציפיתם שאני אקרא את כל הכתבה המצויינת הזו מהתחלה עד הסוף.
ג'ק | 06.08.10
16.
דור המחשב , עוד יפתיע לטובה ובגדול, את כל המתריסים כלפיו.
אפשר לחשוב שכל קוראי הספרים למיניהם, הם יצירתיים. דור המחשב מפתח תכונות חדשות של המוח, שלא היו מוכרות עד כה. ההשוואה בין דור קוראי הספרים לבין דור המחשבים, אינה במקומה, מאחר ואין תוצר סופי קיים, של דור עידן המחשב. שימוש במחשב לא מבטל תכונות אחרות של האדם, הטבועות בו מלידה.
 | 06.08.10
14.
תגובה לארתור מתגובה 11
הי ארתור, יש הבדל עצום בין אסרטיביות ו"יד קשה". המטרה אינה לדכא את הילד וליצוק אותו בדמות אידאלית כלשהי, או בתור הגשמת הפנטזיה שלך כהורה אלא ללמד אותו משמעת עצמית ומיומנויות חיברות, אבל גם יצירתיות, ביטחון עצמי והערכה עצמית הנובעות מכבוד הדדי ומההכרה מכך שהילד הוא גם שלך אבל גם אדם עצמאי עם צרכים ורצונות שלו.
עידו | 06.08.10
11.
הכל מתחיל ונגמר בחינוך נוקשה ודומיננטי של הילדים שלנו
בתור עולה מחבר העמים, אני רואה ונחרד מהחינוך הלקוי והליברלי שההורים הצברים מחנכים את הילדים שלהם, חינוך לקוי שיוצר ילדים אנוכיים שחושבים רק על עצמם ונלחמים בכל העולם ומראים קשיחות אליו, חינוך לעקשנות וסוציומאטיות בלי חינוך ביד קשה של הצבת גבולות וכן היות קשוחים ולא לעטוף יותר מידי בצמר גפן, ובהחלט לא לפייס ילד ע"י שוחד או ממתק או מתנה-- רק חינוך מהסוג הזה יביא לשינוי במדינה שלנו.
ארתור | 06.08.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת