אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מאבק המתמחים: יקימו עמדות לצחצוח נעליים מול משרדי עוה"ד המובילים

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
לא רק שצריך חוק להעלת התמחות אלא גם צריך חוק שיקבע שכר מיני' למתמחים ואף לעו"ד צעירים
גם עו"ד צעירים מנוצלים ע"י עו"ד המשרדים הגדולים אם זה בשעות העבודה ואם זה בשכר !!! לכן צריך לחוקק חוק לשכר מיני' למתמחים ולסטודנטים ולעו"ד צעירים אני לא מבינה למה אנשים רוצים להיות עו"ד העבודה קשה החיים הופכים להיות עבודה אין לך חיים ובנוסף כשכיר אתה מרוויח גרושים !!!שאפילו בלי ללמוד תרוויח יותר או אותו דבר ולכן אני רואה את הלמידה למקצוע שוחק כבזבוז זמן של המון שנים .....
מורן | 23.08.10
28.
חלק מהמתמחים בבהמ"ש כל כך לא מקצועיים שהארכת ההתמחות תסייע להם להתמקצע
אני עובדת בבימ"ש אמנם לרוב השופטים יש כיום עוזרים משפטיים, שהם עורכי דין אך עדיין לחלקם יש מתמחים, כך שאני ומכירה מספר מתמחים. חלקם הקטן באמת טובים כבר בהתחלה, מבינים עניין, חלקם הגדול מבין המתמחים הם כל כך חסרי ביטחון ומתקשים להבין מה השופטים רוצים מהם, כך שהארכת ההתמחות רק תסייע להם ללמוד ולהתמקצע יותר, כך שיעברו בקלות את בחינות הלשכה ויוכלו להשתלב במקומות מובילים לאחר ההסמכה. הדבר שעליו אתם כן צריכים להילחם, זה היחס שמקבלים המתמחים בחלק ממשרדי עורכי הדין, בעיקר הקטנים, שם הופכים את המתמחים ובעיקר את המתמחות למזכירים ומנקים (לפי מה ששמעתי מכמה מהעוזרים המשפטיים לגבי זכרונות הזוועה שלהם מההתמחות).
עובדת בית משפט | 22.08.10
23.
איזו הפגנה לא רלוונטית
אחד העקרונות מאחורי קביעת הראיונות להתמחות בשנה שלישית ואילך, הינו שלמגזר הציבורי ניתן להגיש מועמדות להתמחות רק בתקופה זו. כך, סטודנט שנה א', שחושב שהוא רוצה ללכת להתמחות במגזר הציבורי, לא יצטרך להתפשר על שאיפותיו כדי לא "לפספס" את הראיונות למשרדים הפרטיים. מדובר בתיקון שמיטיב עם הסטודנטים ומאפשר להם לגשת לראיונות בראש שקט, כאשר הם במצב שבו הם כבר יודעים (לפחות קצת) מה מעניין אותם.
חן | 18.08.10
22.
1000 תביעות לאדם 1
אז מה אם יש לכל 140 איש עו"ד???? במדינת היהודים יש פי כמה תביעות מכל מדינה אחרת פר בן אדם/מוסד כזה או אחר. לעבודה אין לכם מה לדאוג כבוד העורכי דינים עם העיניים הגדולות שלכם. מה אתם עוד רוצים גלגלי מגנזיום מזהב ליגואר שלכם??? זוהי חמדנות לשמה! לא שמעתי לאחרונה על תופעה של משרדי עו"ד שירדו מנכסיהם בשל עודף עורכי דין. ככל שהמדינה מתגברת יש עוד יותר חוקים וממילא גם יותר צורך בעו"ד בשל תביעות. הכל קשקוש יש פה אנשים שפשוט הביטוי "עושר השמור לבעליו" מתאים להם כמו כפפה, זוהי גילדה מכוערת,שדורשת ניקוי שטיחים יסודי/החלפת השטיח באחד חדש כי הכתמים חזקים מדי.
SI | 18.08.10
19.
יש דברים יותר חשובים להפגין בגינם: שעות עבודה, שכר הוגן, יחס למתמחים...
בהתמחות שלי למדתי רק לחרטט. לא למדתי שום דבר מקצועי שיעזור לי בהמשך הדרך. כשניגשתי אל הלימודים לבחינות הלשכה, הכל היה חדש לי כאילו לא התמחיתי מעולם. זה לא מנע מהמשרד שהעסיק אותי, להעביד אותי משך 14 שעות ביום ולשלם לי רק על 9. זה גם לא מנע מעורכי הדין לרדת לחיי ולגרום לי לתקופת ההתמרמרות הקשה ביותר הזכורה לי. הגיע הזמן למאבק בניצול במהלך ההתמחות ולאחריה. ראיונות בשנה שלישית לא יפגעו בכם אלא רק יועילו.
עו"ד | 18.08.10
18.
התמחות
שלום לכולם/ן. מתי יפסיקו המתמחים/הסטודנטים ליילל על מר גורלם? אין בין הלימודים לפרקטיקה - מאומה. על מנת להיות משפטן טוב ועורך דין טוב, שמיטיב עם לקוחותיו ועם המערכת עצמה [מה שרבים מעורכי הדין לא עושים למרות חובתם] - יש להרחיב את נושאי הלימוד ולהגדיל שנות ההתמחות. דהיינו, דרישה לתואר שני וכמובן התמחות בת מספר שנים. כל אלה שיקומו ויזעקו על דבריי - אין הם בלתי "טרמפיסטים" שלא באמת מתייחסים למקצוע בכבוד אלא כתואר ראשון "קליל" ובחינה "קלילה" ו"הופ" - בידם מקצוע נחשק. וזה עצוב... כי הם יזיקו ללקוחותיהם ולמערכת. כמובן שהפועל היוצא מהגדלת ההתמחות [הן ברמת ההשכלה והן בשנות הפרקטיקה], הביקוש למקצוע ילך ויפחת והכמות תרד... וזה הפתרון הנאות. ויובהר כי אני סטודנט שנה ד' [וממשיך לתארים אקדמיים מתקדמים], עובד בעבודה משפטית נטו [!!!] כשנתיים ונהנה מכל רגע ולמרות זאת חושב שיש חובה להרחיב ההתמחות...הן לשיפור רמת עורכי הדין והמקצוע והן לקיטון רמת עורכי הדין של העתיד [לא המשפטנים - הלוואי שכולם ילמדו משפטים כהשכלה אך לא כמקצוע]. אנא תגובתכם,
רועי | 18.08.10
11.
תגובה ל -2 - חובה שנתיים התמחות !
אני לא יודע איפה אתה עשית התמחות אבל אני עשיתי טרום התמחות של שנה + שנה התמחות וההבדל עצום !! השנתיים כביכול שעבדתי במשרד עו"ד טרם היותי עו"ד סייעו לי בצורה ניכרת והפכו אותי לעו"ד הרבה יותר דבר ומקצועי בהשוואה לכאלה שעשו התמחות רק שנה. גם היקף התיקים בהם טיפלתי, היעילות שלי וכמובן התרומה למשרד היו מאד גדולים בהשוואה לאחרים. התמחות של שנה היא פשוט בדיחה לא מוצלחת ..
 | 18.08.10
9.
איפה הבעיה בדיוק?
מה הקשר בין החקיקה החדשה לבין ניצול של מתמחים? החקיקה החדשה רק תיטיב אתכם, כך שלא תצטרכו להכנס למירוץ התחרותי והתלבטויות של בחירת משרד בשלב כ"כ מוקדם של הלימודים, בו אתם בכלל עדיין לא יודעים איזה תחום מעניין אתכם יותר. חצמ"ז ההפגנות שלכם מול המשרדים הגדולים מטופשות, כיוון שדווקא במשרדים הגדולים, המתמחים לא נוגעים בעבודות שחורות ומקבלים את כל התמיכה המנהלתית האפשרית כדי שיוכלו לתרום מהידע שלהם ומהיכולת האקדמית שלהם. גם התנאים שם הם הרבה יותר טובים מכל משרד קטן. אולי עובדים שם הרבה, אבל לפחות כלכלית בד"כ מתוגמלים על כך. יכול להיות שההחלטה שלכם להפגין נובעת נחוסר יכולת להבין את המשמעויות השונות של החקיקיה ובכך אתם בעצם מצדיקים את הרצון שהחמרת התנאים לקבלת רישיון?
דודי | 18.08.10
6.
דברים שרואים מפה לא רואים משם - טלו קורה מתמחים וסטודנטים (יקרים?)
א. העברת חיפוש ההתמחות וראיונות ההתמחות לשנה השלישית היא נכונה וטובה לכולם. האם אתם יודעים בשנה א' או ב' לצורך העניין, האם דיני משפחה מעניינים אתכם? אולי נזיקין? עבודה? מסים? מינהלי? ההתמחות במידה רבה קובעת איך תראה הקריירה הלאה - חשוב לפנות לחיפוש כאשר יודעים יותר, כמו גם למאמן יש יותר כלים בראיון - כי כבר יש עם מי לדבר. ב. התמחות ארוכה יותר מהווה מתנה, תקופה ארוכה יותר של חניכה ולימוד, בלי האחריות האישית הנלווית ותוך פרגון לזמן הלימוד, ליסודיות מקסימלית, אם יש מזל גם לחשיפה מקסימלית לתיקים מגוונים ונושאים מגוונים - מה שלאו דווקא יש בפרקטיקה המלאה עם לחץ הזמנים, הדד ליינים וסדרי העדיפויות. בזמנו עשיתי טרום התמחות של חצי שנה, ומאד הצטערתי שהטרום לא היה ארוך יותר - הפקתי מהתקופה את המיטב.
שולה | 18.08.10
5.
אני לא מבין מה הם בוכים
בתור מתמחה בראיית חשבון זה ממש הזוי שאני צריך להתמחות שנתיים ואילו עו"ד רק שנה (לא שיש משהו שצריך ללמוד שמצריך כלכך הרבה זמן לסטאז'.....) וחוץ מזה התיקון לגבי התחלת הראיונות רק יותר טוב לרוב הסטודנטים וגם משרדים (כך ניתן להתרשם מפרק זמן לימודי ארוך יותר לא כמו בראיית חשבון שכבר בסוף שנה א' ואפילו סוף סמסטר א' בשנה א' סוגרים עם מתמחים ל 2-3 שנים קדימה .....)
חיים  | 18.08.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת