18. לאורן מ-7 בתקופת התנ"ך וגם אלפי שנים לפניה בני אדם בוגרים שתו חלב פרה. כשמדענים אומרים לך שפעם בני אדם לא שתו חלב הם מתכוונים ללפני יותר מ10 אלף שנים וכאן אתה כבר צריך להאמין באבולוציה בשביל להמשיך נעמי | 29.08.10 (ל"ת)
15. נהניתי מקריאת הכתבה הצורה בה בחרת להעביר את החומר מאוד מעניינת .. המחמצת = החיידקים הם אלה שמעבירים את הטעם והמרקם לגבינה. הפרופיוניק PS1סימפיוני , החיידק יוצר הבועות אכן אחראי על החורים ואת הרנט שהזכרת אנו מייצרים מפיטרייה שנקראת ריזומוכור מהיא. ישנם מספר רב של סוגי אנזימים וחיידקים טובים שמשתמשים בהם להכין את הגבינות. וזה מדהים. הנזירים שהתחילו את נושא הכנת הגבינות..עשו זאת בצורה מדהימה ואנו הולכים אחריהם עד היום. ישנם סדנאות ברחבי הארץ שמלמדות אנשים את נושא הגבנות ואני ממליצה להגיע אליהם, בברכת חגים שמחים לכל עם ישראל. ושנה טובה. הילה - עושים גבינות בבית | 29.08.10 (ל"ת)
14. ל-9: השום אולי יעזור עם הריחות מלמטה, אבל יחריף את הריחות מלמעלה שום עושה ריח פה שלא עובר גם בשטיפה עם מי פה, משום שמקור הריח אינו בפה עצמו, הוא הוא משתחרר בנשימה דרך הריאות. אסי | 29.08.10 (ל"ת)
13. תגובה ל- 7 הקפיצות הטכנולוגיות האדירות ב- 200 השנים האחרונות לא שינו כהוא-זה את הביולוגיה הבסיסית שלך. וחלק אדיר מהמחלות המודרניות (החל מסכרת וכלה בהתקפי לב) מקורן בתזונה לקויה ואורך-חיים סדנטרי - כפועל יוצא של המודרנה שבשבחה אתה יוצא. אז אנא הפסק להחמיא לעצמך יותר מדיי וצא ולמד. תגובה אימבצילית כמו שכתבת לא תשמע מאף רופא (או ביולוג עם רבע תואר ראשון). סתם אחד | 29.08.10 (ל"ת)
12. יש כל מיני חומרי גיבון כמו עובש,סוג של פיטריות,חיות מסוימות-על טעם וריח אין על מה להתוכח אמיאלה | 29.08.10 (ל"ת)
10. החומר בקיבה נקרא רנין תפקיד הרנין (לא רניט) בקיבה הנו בין השאר לעיכול חלב. בערבית חומר זה נקרא לאב. ואכן בעבר תהליך ההחמצה נעשבה בנאדות קיבה. מכאן השם לאבנה בערבית שהפף ללבן בעברית. כל טוב אזרח אזרח | 28.08.10 (ל"ת)
9. ביוגורט יש הרבה חיידקים ''טובים'' שעוזרים לגבור על החיידקים ה''רעים'' שבקיבה ובמערכת העיכול. בבית חולים האזורי של לוס–אנג'לס החליטו לאחרונה להמנע מלתת לחולים תרופות אנטיביוטיות היות שחיידקים מסוימים החלו לפתח התנגדות לפנצילין ולתרופות אנטיביוטיקה אחרות, והרופאים שם החלו לתת לחולים סוגים שונים של יוגורט במקום אנטיביוטיקה, וזאת בכדי לתת לחיידקים ה''טובים'' אפשרות להתגבר על החיידקים ה''רעים''. מי שמעוניין להתגבר על פליטות גזים מהקיבה כדאי שיתחיל לאכול הרבה שום חי ושיקנח ביוגורט מסוגים שונים מפני שלכל סוג של יוגורט יש לו את החיידקים המיוחדים לו ולכן כדאי לערבב סוגים שונים בכל ארוחה. אגב, השילוב הזה של שום טרי ויוגורט עוזר מאוד להתגבר על חיידק הקיבה שניקרא הליקובקטר פילורי שממש גורם לנזק עצום לכל הגוף. אייל, קליפורניה | 28.08.10 (ל"ת)
7. מתי תבינו, שאנחנו לא יצור טבע... זהו, נגמר כל ה"אנטי חלב" למיניהם... לידיעתכם: אנחנו כבר מזמן לא יצור טבעי, אנחנו כמעט שולטים בטבע ברמת המיקרו, יכולים לגרום לפלפל להחליף צבע, לגרום לאבטיח לגדול בלי זרעים, וגם לגרום לפרה לתת חלב בכמויות מטורפות. אנחנו גם שולטים בברירה הטבעית, בני אדם כבר לא מתים ממחלות שנחשבו פעם קשות. ולמרות כל דרך החיים המזיקה שלנו, וכל המחלות הקשות, בממוצע, תוחלת החיים עולה, ואיכות החיים משתפרת... ולמרות שבעבר הרחוק, אדם לא צרך חלב בגיל המאוחר (למרות ש"לא תבשל גדי בחלב אימו" נועד לבוגרים שומרי המצוות), בעבר הרחוק, האדם גם לא דיבר בסלולרי, לא היה בבית חולים, לא נסע ברכב, לא עלה במעליות, לא טס לחופשה בחו"ל... (להמשיך?) תשלימו עם זה... אולי זה מזיק, אבל אנחנו כבר לא אותו יצור שהיינו לפני 500-1000 שנים, לטוב ולרע. אורן | 28.08.10 (ל"ת)
6. מס' 5 קבל 2 נקודות שליליות. מאחר ועקב הנטיה לרווחים של תנובה ודומותיה הסתירו לנו את האמת - שחלב פרה טוב לעגלים לא לבנ אדם!!! קראו את הספר "שוטי החלב" או חפשו בגוגל על אלה שמתנגדים לחלב - ותראו את הסכנה. ולמען רווחי החברות , מסתירים מאיתנו את האמת!!! אלי | 27.08.10 (ל"ת)
5. מאוד מעניין אבל מומלץ לא לצרוך בכלל גבינות מכיוון שכל חלבון מחיי מסרטן, וכך גם כל סוגי הגבינות. הסיסמא של "שלוש ביום, אכן מאוד עוזרת... לרווחים של חברות החלב אורן | 27.08.10 (ל"ת)
4. שאלה להשוחי אחיו של החיידק האחראי על פצעי הבגרות.... השוחי יקר - אז איך זה שחלק מאיתנו סובלים מפצעי בגרות וחלק כלל וכלל לא? | 27.08.10 (ל"ת)
למה יש חורים בגבינה? ולמה אין חורים בכל הגבינות אלא רק בחלק מהן?
21 תגובות לכתיבת תגובה