אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם מתקפת הוירוסים יועדה לפגוע בכור האיראני בבושהאר?

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
ל-17, למה להניח שהדופקה מחכה להוראות הפעלה מהאינטרנט?
כפי שכבר ציינו בכתבה, הדופקה בודקת כל מספר שניות מספר פרמטרים במפעל. ברגע שתנאים מתאימים, הדופקה פועלת על דעת עצמה. גם במידה והיא לא הייתה פועלת על דעת עצמה, ומחכה להוראות הפעלה, באותה דרך שהחדירו אותה למערכת היה אפשר גם להפעיל אותה... (בזמן המתאים)
יניב | 25.09.10
32.
הדופקה(מילה מגעילה) עוברת דרך רשת המים ומדביקה את המחשבים
חינטרוש אחד גדול כל הסיפור הזה. כל סיפורי העלי באבא האלו מטופשים ולא נכונים. והאירנים לא ממש טיפשים הם יודעים איך להחליף בתוך מבצע של יום אחד את כל המחשבים ולבודד אותם מכל רשת שהיא ולאסור הכנסת כל רכיב/מדיה של העברת מידע. מבצע שכזה שימשך 24 שעות נותן להם מפעל חדיש חדש ונקי. המסקנה שלי מאוד עצובה: פעם כשהיינו קוצרים הצלחות לא היינו צריכים סיפורי בדים על מנת להאדיר את שמינו בעיני עצמנו - פעם ההתנהגות הזו היתה ההתנהגות הערבית הקלאסית: מפסידים בכל המלחמות ומתפארים ומתהדרים בכל התחומים האחרים. התהפכו היוצרות: אנחנו כבר לא מנצחים במלחמות ומועדים להימחק על ידי מלחמה ולכן נמלטים אל עולם הדמיון והחינטרוש. תוכנות לא יפילו אף מפעל גם לא מפעל מתכות פשוט. וברגע שיש את החשש הכי קטן אפשר לנקות במהירות מערכות שכאלו ולהפוך את המפעל הנתון לסטרילי בצורה וודאית ומוחלטת.
מעלה חצץ | 23.09.10
29.
כל הכבוד סוף סוף מנצלים יתרון איכותי שלנו
אם הכתוב נכון, מגיע יישר כח לשירותי הביטחון על תושיה ותעוזה , תוך שימוש במשאב העיקרי שבו יש לנו יתרון איכותי אמיתי על הפרסים. אני מקווה גם שהתולעת הנ"ל מסוגלת לשבש את כל תחנות הכח באירן בשעת מלחמה כמו גם את מתקני זיקוק הנפט ועוד אתרים אסטרטגים של אירן.
יוסי | 22.09.10
24.
ל17...בהמשך ל19
לא סתם היא בודקת כל 5 שניות אם המערכת שונתה. כאשר הם יגיעו ל"נקודת האל-חזור" ע"פ הנתונים שהמערכת תקבל באחת מהבדיקות היא תפעל לשיבוש המפעל. אם מוצאים את ה"מקור" הנכון (ופורצים לתוכנה לשימוש התעשייה האיראנית של אותה חברה "מערבית" לפני שסופקה לאיראן) זה דיי אפשרי.
נון. | 22.09.10
19.
ל 17
ברגע שהתוכנה "הבינה" שהיא במקום הנכון לפי הפרמטרים שתוכנתה מראש , היא פשוט פועלת לא מחכה לשום הוראות מהאינטרנט , ובכל מערכת שהיא נכנסה לשם , היא בודקת כל 5 שניות אם המערכת שונתה וכעת היא מטרה שתואמת נתונים שתוכנתו מראש , אם כן אז היא פשוט פועלת ומשמידה את המערכת אליה חדרה
עכיחכחי | 22.09.10
17.
ל - 14 ו 13 - אז נניח שה"דופקה" נכנסה למערכת,
הצליחה "ללמוד" לבדה את מערכות השו"ב השונות, "הבינה" איך ניתן להפעיל אותן כרצונה, אבל מה עכשיו? איך היא תדע מתי לפעול, או איזו התקפה לבצע? הרי המחשבים אינם מחוברים לאינטרנט, ולרוב יש צורך בסוג של "דיסק און קי" כפי שאמרתם. האם אפשר לבנות "פרוטוקול" אשר מסתמך על הכנסות אקראיות (ובתדירות נמוכה יחסית לרשת)? נשמע כמו מדע בדיוני, מידי.
 | 22.09.10
15.
ל-6 ואחרים
ה"הדבקה" כנראה קרתה באמצעות רכיב שבו הותקן הווירוס וברגע שהרכיב הזה הוכנס למערכת (למשל הכור בבושהאר) הווירוס החל לנוע בתוך הרשת הפנימית. אני מניח שאין לאיראנים אפשרות למנוע תרחיש מעין זה (אפילו לרוסים). הרעיון יפה ואפילו אם לא קרה בפועל מכניס את האיראנים לטרוף ופראנויה ממה שיכול להתרחש לגבי מערכת כלשהי. בברכת חג שמח לכולם
א | 22.09.10
13.
ל-6, בעיקרון אתה צודק, אבל:
בעיקרון אתה צודק, אין סיבה שהמחשבים במפעל יהיו מחוברים ישירות לאינטרנט (כמו אצל כל אחד מאיתנו בבית). אבל בדרך כלל, בכל ארגון, המחשבים מחוברים ברשת פנימית (LAN), כדי לאפשר עבודה יעילה. הרשת הפנימית, בצורה כזאת או אחרת, מחוברת לאינטרנט. האינרטנט הוא למעשה אוסף של כל הרשתות הפנימיות האלה, בכל הארגונים / חברות / מפעלים בעולם (ובנוסף כמובן גם של כל המשתמשים הפרטיים ברחבי העולם). רשת הפנימית שמחוברת לאינטרנט, בדרך כלל משתמשת באמצעי הגנה (פייר-וול וכדומה), שהמפעילים של הרשת סומכים עליהם. אולי התולעת הזאת היא תוכנה מספיק מתוחכמת בשביל לעקוף את כל ההגנות הקיימות. חוץ מזה, גם אם המחשבים במפעל מחוברים ביניהם ברשת פנימית שמנותקת לחלוטין משאר העולם, עדיין קיימות במפעל עמדות התחברות לאינטרנט. הרבה פעמים, עובדים מורידים כל מיני דברים, ואז הולכים ומעלים את זה על המחשבים האישיים שלהם, שמחוברים לאותה רשת.
 | 22.09.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת