אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אח שלי, כפרה, נשמה, אוהב אותך, סגור לי ת'פינה

85 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

85.
מצטער, אבל חצי מזה זה פשוט ערבית שחדרה לעברית
סבבה זה פשוט צבאבה הערבית. בערבית יש יותר כבוד כי גיל משחק תפקיד בכינויים. ככה לאנשים קוראים לא רק אחי או אחותי, אלא דוד, סבא, אבא וכו'. אני זוכר שהייתי ילד קטן ולא הבנתי למה פועל בניין ערבי שהיה צעיר מאבא שלי אולי בעשר שנים קורא לאבא שלי אבוי. אמרתי לעצמי, זה אבא שלי, לא אבא שלך. מה אומר ומה אגיד, תיסלמו יא ח'ואג'את. בסוף ישראלית תהיה 50% ערבית 50% יידיש ובא שלום על ישראל.
לוי | 07.10.10
84.
הבעיה שאתה מרגיש לא נעים לא לדבר ככה...
אצלי בעבודה (כולם סטודנטים או בעלי תואר) מדברים ככה כל הזמן. אני אינני מדברת ככה, ולכן מסתכלים עליי בצורה עקומה - כאילו שאני קרחון חסר רגשות. מה יהיה הסוף עם התרבות והרמה האנושית בישראל?? יש תחושה שדור הולך ומתקלקל, וחבל.
כפרה שכזאת | 06.10.10
83.
סוף סוף העברית קמה לתחיה
איעזר בן יהודה עשה לה הנשמה, עיסוי לב, והיא סוף סוף חיה. מי שחושב ששפה זה משהו תיקני של אקדמיה לא מבין כלום בשפות. שפה זה תקשורת בין יצורים ליצירת שיתוף פעולה ואהבה. וסוף סוף גם העברית חיה היא סיימה את האוניברסיטה עם תואר מהאקדמיה ללשון והיא יצאה לחיים האמיתיים. סוף סוף בני הבנים של אלו שנולדו לעברית תופסים פיקוד. לא צריך את ימי בית שני - יש בית שלישי רלוונטי תוסס וחי.
לוג | 03.10.10
81.
חדשות לכל יפי הנפש משמרי השפה העברית
עגה היא אופי תרבותי שנפוץ ברוב המדינות אם לא בכולן. המוטציה שהשפה העברית עברה במשך השנים אל תוך החברה הישראלית היא תהליך טיבעי ונכון. אמנם הנמען לא תמיד מרגיש בנוח עם פנייה כגון "אחי, או "נשמה שלי", אך אין בזה לשלול, לקטלג או לפסול אופי זה של דיבור אשר מעיד בעיקר על יצירתיות לבבית אשר יהיה היפוקרטי ככל שיהיה- זה לא המדד לחריצת גורל הסלנג. היפוקרטיות תבוא היטב לביטויה גם בשפה הרמה כביכול. להגיד שזו לא שפה ולא תרבות- זו היפוקרטיות לשמה עם תיבול אגרסיבי של יהירות.
חביב הקהל | 02.10.10
79.
אנשי ה"כפרות"
מה לעשות??? אני לא קונה את שפת ה"כפרות" כשפה "פוסיטיבית". אני מרגישה שהסגנון משקף צביעות נטו ואני סולדת מהדיבור הזה מאחר ואינו משדר למשתמשו מהימנות ואמינות. אני אישית מכירה קבוצה של נשים שעובדות במקום עבודתי, ומשתמשות בשפה רדודה של כפארה ונשמה ועוד.... אין סיכוי ששפתם משדרת לי אמינות או פוסיטיביות, אלא רדידות וצביעות! כל הקדמה אצלן כוללת "כפרה עלייך...." מי צריך את זה? למה שזה "ירכך" אותי? מה רע במילים בעברית יפה? מה רע ב"פוסיטיביות" אמיתית? חסרות מילים בשפה העברית? בואו נודה... אין לאנשי הכפרות שום דבר להציע חוץ מצביעות, מלאכותיות ורדידות.
אירית | 02.10.10
78.
לכל המלעיזים - אתם כל כך 2008!!!
לכל המלעיזים על השימושים החדשים לביטויים בעברית יש לי רק דבר אחד לומר לכם - אתם כל כך 2008!!! חוצמזה הכתבה פיספסה כמה ביטויים חזקים מאוד בעברית של היום בעת פניה לחבר ניתן להשתמש בכינוי - גיבור בעת פניה לעלם ניתן להשתמש בכינוי נסיך בעת פניה לעלמה ניתן להשתמש בכינוי - נסיכה הביטויים יוצרים שפה עכשוית זורמת וכייפית כל עוד לא נאמרים בהגזמה
גיל | 02.10.10
76.
בכל מקום בעולם יש סלנג שנשמע פרימיטיבי וזו בדיוק המטרה של סלנג זה
ליצור תחושה של אחדות, הזדהות עם קבוצה מסוימת בדיוק כשם שקעקועים מסמלים השתייכות לקבוצה כזו או אחרת. הארה"ב היו פעם השחורים משתמשים במונחים whats shaking או what gives והיום מכיוון שיש הרבה אנשי ראפ אז הסלנג הפך שונה וקצר יותר - what up ואם להיות יותר קול אז - what up dawg באנגליה, ארץ בעלת מספר לא מבוטל של ערסים יש כמובן את השימוש הנפוץ במילה piss כמו - piss off או כאשר משהו מנסה ללגלג/לזלזל/לצחוק עליך are you taking a piss , הסרטים /מופעים של "עלי ג'י" ממחישים בדיוק את כוח הסלנג על התרבות. אז ככה זה, זה לא רק הנוער שלנו או המדינה שלנו, כל העולם עובר שינוי .
רוני | 02.10.10
73.
עניין של מנטליות - בתל אביב הדיבור הזה יותר משמעותי מאשר בחיפה, למשל
לפי דעתי צודק הנהג מונית שאומר בעצם - יש סיכוי שהנוסע יתקע לי סכין בגב, אני אקרא לו צדיק או אחי כדי שהוא יהיה מחויב אלי, שיהיה בסדר. ואז נוצר שיח של אחי וכולם קודם כל חברים בתל אביב - אבל זה לא אותנטי - זה צבוע כי זה נובע מפחד... בקיצור - הדיבור הזה בא לידי ביטוי בעיקר בתל אביב בחיפה, שמתי לב, יש הרבה יותר קורקטיות. המוכר בקיוסק הוא לא אחי והוא לא קודם כל חבר שלך. זה נובע אולי מבסיס של אמון יותר רחב. אולי בגלל הקצב של העיר או הגודל מה שיוצר מנטליות שונה מזאת התל אביבית.
 | 02.10.10
70.
נרצה, או לא נרצה - בישראל הולך וקם עם חדש. הדברים הם הרבה מעבר להיווצרות סלנג.
קהילות רבות בעולם לא שמרו על זההותן הראשונית. כפי שהאפריקנרים הלבנים בדרום-אפריקה היו הולנדים שהיגרו לדרום-אפריקה, והיום אי אפשר לומר עליהם שהם הולנדים, כך גם האוסטרלים ועמים אחרים. עם או קהילה המהגרים לארץ אחרת מפתחים עם השנים זהות חדשה. יהיו כאלה שיתעצבו על כך, אך זהו תהליך שאין למנעו.
דב נאור | 02.10.10
65.
שפה פרמיטיבית
בדומה למערכת החינוך שמידרדרת במהירות עצומה, כך גם העברית המדוברת. מבליל מילים גסות בערבית, עברה לשיבוש מלים בה עצמה. אין היום נערה/נערה יהודי יליד הארת, שחי בארץ, שיכול להביע שני משפטים בעברית תקנית. הפער בין השפה הכתובה למדוברת מתרחב בקצב מהיר, אבל הבעיה היא בעיקר במדוברת: היא בליל מלים, כמו שפת בני אדם עם פיגור שכלי או שבטים פראיים. בקרוב תהפוך העברית המדוברת לשפה כ"כ דלילה שתהיה דומה יותר לשפת קופים מאשר לשפת בני אדם.
Abed Azab | 02.10.10
59.
החוסר מחויבות חוגג!...במסווה של איכפתיות וקירבה, אנשים מתכוונים בעצם להיפך!
מאמי,כפרה,אח שלי,גבר...הכל כדי ליצור קירבה מדומה!. בהיבט "החיובי", זה סתם, למען האוירה הלא מחייבת והלא מתחייבת...אתה לא ממש מעניין אותי, אבל שיהיה בסבבה. בהיבט "השלילי", בעצם אני הולך לדפוק אותך, אבל שיהיה בכיף...זה לא אישי...זה סתם כי אני צריך לדפוק מישהו תורן....
יובל המבולבל | 01.10.10
57.
אותי זה מצחיק
קןרה שאתה שומע שני אנשים מבוגרים מדברים אחד לשני בסופרלטיבים (האדרה בעברית) מותק, כפרה, אחי, צדיק גבר, סבבה ועוד מאותו הזן, "המדהים" באותה שיחה, שהם יכולים לדבר זמן רב בלי להגיד כלום אחד לשני, אותן מילים חוזרות ונשנות. כל משפט זה לפחות פעמים כפרה, שלוש פעמים אחי, ועוד כמה פעמים סבבה, גבר וצדיק. נו, אז יש לנו יופי של שפה ויופי של תקשורת בין אישית. מה שאותם אנשים לא יודעים שבעברית יש יותר מ 400 מילים!
אבי | 02.10.10
56.
מאמר פוזיטיביסטי בכסות תחקירית
איני מבין מאיפה אבי ליבסקר הביא את מקורותיו ואיך בחר אותם. לטעמי, לבחור חמורים שינתחו את תמורותיה ויתרונותיה של הנעירה, אין זה מעשה נכון. ואגב, הייתי נלחם בתופעה על ידי מילון הפוך אינטיליגנטי שישיב את הלשון העברית לתקופותיה היפות ויבטל את הנעירות האינטרנטיות הבאות לכסות על עולם רדוד, אינטרנטי, אס אם אסי פייבוקי. עולם שהפך כל שפה כתובה לדבורה וכל דבורה לנוערת אני תקווה שהנעירות הנוכחיות ינערו עם שלם שיתחיל לדבר עמוק, נכון ומתכוון ולא ציני, רדוד ואינסטרומנטלי...רק כדי שנהיה מבסוטים חיוביים !!! כשהמציאות אינה חיובית יש לשנותה ולא את השפה המתארת אותה !
המליץ | 02.10.10
55.
התרבות בארץ עלובה
השפה, והלבוש אקצנטרים וזולים. אין לי שום חיבור או חיבה לעממיות שכזאת. תרבות ההיפ הופ בארה"ב גם היא כבר הפכה לבדיחה בשנים האחרונות, מספיק לפתוח MTV היום ובשנות ה80 ולראות כמה המצב רדוד. לדעתי עובר על העולם משבר שנובע מהחשיפה המהירה שכל אחד יכול להשיג באינטרנט ובטלויזיה. איכות נעלמת בתוך ים של שטויות שכל אחד יכול לפלוט. הנוער החדש לא יודע שביטלס למשל זה איכות והזבל מסביב זה לרוב מודה חד פעמית ורדודה. זה גם מחלחל לשפה היום יומית, כל אחד רוצה להיות מגניב ולהרשים עם ביטויים מפגרים ואיפונים למיניהם. אני מדבר עם אנשי המאמי והסבבי, ואני רק רואה חיוך מזוייף, ועומק תרבותי עלוב, לרוב גם אין מה להגיד אז אומרים אתה חופר אח שלו... אני חופר בור שהייתי רוצה להתחבא בו...
מבקר לרגע | 02.10.10
53.
לצערי גם חינוך בבית לעברית תיקנית לא מנע את כניסת הסלנג הפראחי
אמנם ילדי מדברים עברית טובה ונכונה אבל לא נמנעים מסלנג ברמה ג' חבל, זה עצוב כי אני לא חושבת שזה תורם לשפה אע"פ שבאקדמיה נאמר לנו שזה סימן לשפה חיה ומתפתחת, אבל לדעתי סלנג פראחי זו זילות של השפה וירידה לרמה נמוכה, חבל מאוד
לילי | 01.10.10
52.
אותי זה דוחה!
הפרחיות השתלטה על השפה העיברית ואין כבר לאן לברוח.... הייתי מחסלת את כל הביטויים האלה חוץ מאחד: " אח שלי..." את זה הייתי משאירה, זה ביטוי לסולידריות של החבר'ה מתקופת הצבא...וזה יפה. הייתר , אבל את כל הייתר הייתי מחסלת כי זה ממש מרדד את השפה העברית, כבר אין לאן לברוח, הכל כאן בארץ נשמע כמו "פרחיידה" אחת גדולה !
 | 01.10.10
51.
סלנג ומעמדו בלשון!!!! ידע כללי
סלנג הוא גוון לשוני תת תקני, המשמש בנסיבות בלתי פורמליות. נוצר בעיקר על ידי בני נוער, חילים, סטודנטים, אך חודר גם לשכבות חברתיות אחרות. בעבר נחשב ללשון וולגרית וקלוקלת, כיום מקובל לתארו כסוג של משלב: כתת לשון המשמשת את הדובר מתוך בחירה. דובר הסלנג שולט בגווני לשון אחרים, אך בוחר באופן מודע להשתמש בסלנג. מכיוון שמדובר בעינין של אופנה, הסלנג משתנה במהירות, ואכן אחד מאיפיוניו הוא מידת הדינמיות שלו.
 | 01.10.10
47.
רוב עם ישראל שטחי שטחי שטחי
שפת עם ישראל של שנות האלפיים = שפת צנעני/הדר ודומיהם= השטחיות והפרחיות בהתגלמודה. "מותק" "אחי" "סבבה" "אחלה" ודומיהן = מילים [ שטחיות ....כביכול של ה"חבר'ה"- ] שלא ייצאו מפי .....מפינו ....אנשי התרבות ....מבין המעטים שנותרו למדינה השטחית [ "מדינת הסמוך " ] הזו.
מיקי | 01.10.10
39.
מסכימה וחולקת...
אין ספק שהצורך והרצון של "הישראלים" לדבר בגובהה העניינים ולשבור את ההיררכיה הוא אחת הסיבות למגמה, אך אני לא רואה בדיבור הזה כ"פוזיטיבי" בהכרח. כינויי ה"מאמי" ו"מותק", לא בהכרח מורידים לגובהה העיניים אלא הרבה פעמים נאמרים ממקום של התנשאות והורדת הזולת.... הפוזיטיביות היא פוזיטיביות עצמית, כלומר, בפגישה עם הזולת האדם מאדיר את עצמו בקריאה לאחר בשמות מקטינים. אני אישית לא נוהגת לכנות אנשים זרים בשמות כאלה, וכאשר נעשה עליי שימוש בשמות כאלה מאנשים זרים אני לרוב מקבלת אותו כהתנשאות וריחוק...
ליה | 01.10.10
31.
פרחלנד.
אין לי שום דבר נגד סלנג. ההיפך, הסלנג מתאים את השפה למציאות המשתנה במהירות וממציא מילים חדשות. יש לי הרבה מאוד נגד עילגות לשמה. זה הפך לצו אופנה לפיו גם הלא עילגים מדברים בעילגות, כדי למצוא חן בעניני המוני העילגים ולהשיג רייטינג גבוה יותר. פשוט, הפכנו לפרחלנד. כולם מיישרים קו עם הפרחות והפרחים.
ריינבאו | 01.10.10
30.
לכל המתייפייפים אליעזר בן יהודה זה פאסה - כנסו
נשמות גם אני שייכת לג'מעה המשתמשת במילים העכשוויות למה מה קרה ? אחלה יחודיות יש לנו המזרחים הגאים, עובדה שהרוב נסחף בזרם שלנו בגלל שאין פה שום התייפייפות. אנו המזרחיים שופעי אהבה לנו לא היה הכסף והיוקרה במעמדות והעיקר הקריירה לנו הייו מילים חמות : כפרה על הרגליים שלך - נשמה - פדוני - עיוני - נשמותי - כפרות עליך - אנא פדאווי - אנתה עייני . אני חולה עליכם הספרדים - לנו אין את הפליציות שלכם בשפה - הא לך! - יוזרים! - בעליל ! וכל הכרטה שלכם - מספיק עם הצביעות תתעוררו !!!
מרגול | 01.10.10
28.
הכי מגוחך והכי מגעיל
הכי מגוחך זה לקרוא לבחור או לגבר "מאמי". המלה הזאת פירושה אמא באנגלית, ולכן גבר או בחור לא יכול להיות מאמי. גם בין חברות את לא קוראת לבחורה אחרת מאמי, רק ילד או ילדה קוראים לאמא שלהם מאמי. המגעיל ביותר הוא שבחורות מקבלות את המלה כוסית כמחמאה ואומרות תודה. הרי זה בדיוק כמו לקרוא לגבר שמוקי.
אורי | 01.10.10
26.
מילה בסלע! בדיוק התפטרתי ואמרתי לאחת הבנות שתמיד קוראת לי כפארה, מאמי, מותק ומה לא...
בדיוק התפטרתי ואמרתי לאחת הבנות שתמיד קוראת לי כפארה, מאמי, מותק ומה לא... ועכשיו שאני נפרדת ואומרת לה שאתגעגע, מה היא עונה לי? טוב, לא צריך להגזים. הצביעות חוגגת, ומי שלא משתמש במילים במדרג הלשוני הכ"כ נמוך הזה, נחשב לאדם קר, זה אבסורד. כמה ריקנות?!
 | 01.10.10
25.
מעניין אבל לא מספיק משכנע!!
הכתבה מביאה פן מעניין של ההתפתחות התרבותית המשתקפת בשפה העברית, אבל לדעתי, זה עדיין מקום נמוך, והייתי מעדיפה לו היינו מדברים בעברית תקנית ויוצרים עוד מילים חדשות בעברית תקנית. האם אי אפשר היה ליצור מילים "מרככות" בשפה עברית תקנית? הרי ידוע לכל שבעברית תקנית ניתן להקדים במשפט מרכך ואז לעבור להגיד את מה שרוצים. בוטות או רכות זה עניין של סגנון האדם. יש אנשים שתמיד, בכל קשת התרבויות של השפה, יהיו מרככים ולא יגידו בצורה ישירה את מה שהם רוצים להגיד, לפעמים אף ממש בצורה רומזת בלבד, ויש אנשים שיעדיפו את הדוגריות - הישירות הבוטה, אך יש גם כאלה שיוכלו להיות ישירים בלי בוטות מויחדת לאחר שיגידו משהו מרכך ובשפה תקנית. אני בעד שימור השפה העברית היפה והטובה! מתגעגעת לשמוע עברית כזאת! מפרגנת מאוד לאבשלום קור ופועלו, למרות שהוא, הרבה יותר ממני מוכן לקבל את החידושים, והוא גם יודע בד"כ להסביר את השיבושים בשפה, כך שלשמוע את זה ממנו זה תמיד מעניין מאוד. חבל שלא ראיינו אותו לכתבה הזאת. אני כועסת מאוד על מרגול וצביקה הדר ש"הזנייו" את השפה העברית. אצל מרגול זה משהו מובנה, והיא באמת מתכוונת בדרך כלל לפרגן כשהיא יורה "קללה", אבל אצל צביקה זה משהו מאוד צבוע, שברור מאליו שאחריו תבוא הודעה או אמירה לא חיובית. ולגבי מרגול, יש גם בה צביעות רבה מאוד. מצד אחד היא נורא רוצה את העברית הגבוהה, ודואגת כל פעם לציין מי שורר לה את השירים, ובנוסף, בכל פעם שמושמע שיר עם שפה גבוהה על ידי מישהו מכוכב נולד, למשל, היא דואגת לציין בהדגשה יתרה את המילים היפות שכתב משורר זה או אחר, ומצד שני היא מנסה למכור לנו שהיא בעד שפת הרחוב. יש כאן פאראדוקס. רק למרגול הפתרונים.
אוהבת לשון עברית יפה | 01.10.10
22.
אל תקראו לי "מותק" "חמודה" "מאמי" זה מעליב ומזלזל בי, כי ברור לי שאתם לא באמת חושבים
שאני כזאת מותק, חמודה ומתוקה. לרוב, ההקדמה הזאת ממישהו שלא מקורב אליי, באה להראות סוג של התנשאות, יענו, מאמי תעשי טובה ותשיגי לי את....... כפרה, את יוצאת מהחנייה חמודה, אני לא יכולה להוריד לך במחיר אף אחד מהדוברים הנ"ל לא באמת מכיר אותי ולא חושב שאני מאמי, כפרה וכו', לכן אנשים שמדברים כך נתפסים בעיני כאנשים צבועים ומגעילים. הייתי מעדיפה שלא היו קוראים בכלל בשמות האלה, אלא אומרים, סליחה, את יוצאת במקרה מהחניה ? או סליחה את יכולה לעזור לי עם זה ועם זה.... אני הרבה יותר יכבד אותכם בלי הצביעות המלאכותית הזאת.
בת אדם | 01.10.10
16.
אחי זה הכי?
הציניות, והעוינות כלפי הסו-קולד שפה חיובית נופלים בצל הדואליות הקיומית והשתקפותה כרדידות מחשבתית. חוק הטבע החברתי מביא את צל האור, את חשכת הבערות והניצול המניפולטיבי, את ההפוך על הפוך, את זילות השפה ונגזרותיה התרבותיות. היכן שיש אור, תהיה גם עלטה, עד שחוקי המשחק ישתנו. והיו דברים מעולם כל עוד ההסטוריה מטבעה אינה בידו של אף אחד לנצח. שם התקווה שהדיבור הפוזיטיבי יתאפשר באמת. ואף על פי כן יש דיבור חיובי בשעה שהדברים נאמרים מהלב.
אמית דניאל | 30.09.10
11.
מדובר בסגנון התבטאות דוחה, רדוד, צבוע ומגעיל.
צנעני הגרועה מכולם/ן! אישית, איני משתמש בז'רגון הזה. האם ניצלתי, כי חייתי בחו"ל שנים רבות והעברית שגדלתי עליה נחרתה בלבי? או מכיוון שאני תולעת ספרים? אחד מהמגיבים, ציין את סלידתו מנותני שירותים המתבטאים בשפה הנ"ל כלפי הלקוח. טוב לדעת שיש לי שותפים. לא אשכח את הפעם בה ביקרתי בחנות בגדים והמוכר פני אלי במילה "מותק"! אני לקוח, לא מותק, לא כפרה ולא חבר שלך!
 | 29.09.10
10.
זה נכון שיש דיבור כזה , אבל הוא מוגבל לאוכלוסיה מסויימת.
זה דיבור שמתאים לחיילים בצבא, ואפילו הבן שלי בן 16 מדבר ככה עם החברים שלו אבל לכולם ברור שזה חלק מההצגה והחוויה ולא צורת דיבור אמיתית. תוסיפו את הכפרה, נשמה, אחי שלי, גיסנו, אח שלו, לביטויי לשון הפרחיים החדשים מטעם אותן נשים שלא מחשיבות את עצמן פרחיות אבל בכל זאת רוצות להכנס לפנתיאון הלשון: יקירתי, מאמי, אהובתי, זה מקסים, להתעלף, וכו'. אותי זה דוחה כמו החיבוק בשתי הזרועות של גברים (חיקויים של אחוות גברים הוליוודית), או הנשיקות על הלחי בין גברים (מגעיל לטעמי), או עם נשים (מעצבן ומלאכותי לטעמי). אז מה כן טוב? מה רע בלחיצת ידיים או "שלום" רגיל במקום להריח את הזיעה של המנשק הכפייתי שמולך? מה רע ב"יפה מאוד" במקום "מדהים"? מה רע ב"סליחה" במקום "אח שלו"? "אחי" ודומיו מגיע מהגיטאות בארה"ב "Yo Bro" ושם הוא מוגבל לגטו או למעמד מסויים. פה משום מה הוא חילחל לכל העם...
איתמר בן אב"י | 29.09.10
4.
אין קשר ברור למזרחיות גם ממוצא רוסי יכולים ומשתמשים בסבבה וגבר ועוד הבעייה היא...
דילדול השפה אצל המזרחיים אשר בדור הקודם ידעו גם ארמית ותהילים כמעט בע"פ (שם אין משמעות לכפרה ונשמה במובן החלש של היום) שלא לדבר על דברי מישנה... ואצל מוצאים אחרים ... כאילו ..דא חחפפפ ..חרטא ברטה וכאילו מה ? השפה מדוללת לכל העם היושב בציון העיניין מי מעודד זאת ומי משתמש לחיזוק צרכיו ואגו טריפ. די עם השד העדתי דרשו את השד הממשלתי הממלכתי ! העידוד כיום ל"זורם" ולא למשריש (הרי זורם זה מפוטנציאל גבוה הממיר כוח לפוטנציאל נמוך )
ר | 28.09.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת