אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למי שייכות הפירמידות?

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
כמה נקודות קטנות...
1. כל המדיה הדיגיטלית שברשותנו , יכולה להחזיק עד מאה שנה גג, כלומר אם יש עדויות כתובות באבן ששרדו עד לימינו אנו , הארכיאולוגים ב עוד 1000 שנה יוכלו יחלום על דברים כאלה , כל התיעוד האנושי המסיבי לא יסייע בעדם. 2. המחשבה כי הפירמידות שייכות למצרים היא מחשבה קצת בעייתית , בימיו הראשונים של האיסלם , הערבים פרצו מחצי האי ערב וביצעו מלחמת שמד בעמים שהם תפסו כעובדי אלילים. בין הראשונים שהושמדו במלחמות היו המצרים עם המסורת העתיקה והמכובדת של עבודת אלילים ששרתה באיזור. היחידים ששרדו הינם הקופאטים שהמירו את דתם לנצרות וזכו לשרוד ועד היום הם מיעוט מוקצה במצרים. לטעון שהפירמידות הם של המצרים הם כמו לטעון בעוד מאה שנה מעכשיו כי היו אלה הערבים שהקימו את טחנות הרוח בהולנד .
שפירול | 01.10.10
7.
חמסנים
לורד אלגין הסקוטי שהיה מוצב באתונה בתקופה העותמנית, חמ ס ללא רחם את הפרתנון, ביירון המשורר לא חסך קללות במסה שכתב. הוא מת בחוסר כל והיורש לכל אוצרותיו הינו המוזיאון הלאומי הבריטי- איך לא? ממצאים ארכיאולוגים שהוצאו מאתרים בארץ מובאים לאחר כבוד למוזיאון בירושליים ומוסתרים במרתפיו, הסיבות מגובנות, כמו למשל "אין מקום... " , "ממצא שלא מענין את הציבור", "ואנחנו בשיפוצים לקראת הרחבה". מקומם של הממצאים הוא במקום יצירתם.
Dino | 01.10.10
3.
1 אני לא מסכים ב כ ל ל
אם כבר, העבודה של ארכיאולוגים תלך ותיעשה יותר קלה עם השנים. מבחינת בניינים וכלים, תמיד רוב הבניינים שנבנו בתקופה מסוימת נהרסים מסיבה מסוימת, והארכיאולוגים של העתיד מוצאים אחוז מאוד קטן ממנה, ועליה מתבססים. אבל, בניגוד לעבר, היום מתרחש נון סטופ תיעוד "בזמן אמיתי" של האירועים - מצלמים כל הזמן, כותבים כל הזמן, והכל נשמר במאגרים. מה שאמרת לגבי קבצי וורד לא נכון- יהיו להם מחשבים בעתיד, ויותר מתקדמים משלנו, והם ימצאו איך לפענח את הקבצים של היום ולהבין מה נאמר בהם. בקיצור, נראה לי שהרבה יותר מידע יהיה נגיש בעתיד. ולגבי "ערימות הבלגן" ו"מאות סוגי הכלים" שנשאיר אחרינו - זה הרי בדיוק מה שאנחנו מוצאים מהתרבויות של העבר, ותראה מה למדנו מזה.
רונן | 01.10.10
1.
לדעתי לארכיאולוגים בעתיד תהיה עבודה קשה עד בלתי אפשרית
מה מוצאים היום: 1. שרידי מבני אבן בישובים קטנים בהם היו מקסימום 3 קומות ושחורבותיהן נשארו לרוב באתרן 2. עדויות בכתב: פיפירוסים, חריטות על אבן, פסיפסים וכדומה 3. כלי חרס ששינו את צורתם בהדרגה איטית לאורך עשרות ומאות שנים מה ימצאו בעתיד: 1. ערימות ענק של ברזל, פלסטיק וחומרים שונים מרבי קומות, וגם זה רק אם לא פינו באמצעות משאיות ומנופים 2. לא ימצאו עדויות כלל, בעוד כמה שנים הכל יהיה דיגיטלי ובעוד מאות ואלפי שנים לא גירסת ה-וורד שתהיה לא תוכל לפתוח את הקבצים האלו... 3. מאות סוגי כלים ממגוון חומרים מתכלים ובלתי מתכלים שמשנים את צורתם מדי שנה. בקיצור - לך תבנה תיאוריה מתוך כל הבלאגן הזה... הרבה יותר פשוט לחשוף את סודו של סיסרא.... http://www.lomdim.org.il/562.html
צחי | 30.09.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת