אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מביאים את הפריפריה לתל אביב

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

50.
קל לגור במרכז ולהגיש שטויות !
עברנו לפני יותר מארבע שנים, מדירה קטנה בקומה 8 בעיר מבוקשת במרכז לבית מקסים על מגרש על הר עם נוף לים (רואים מעכו ועד מפרץ חיפה, מומלץ !!), חינוך מעולה, חופש ואויר לנו ולילדים, והעיקר השכנים, במקום הארסלנד והפרחייאדה שגרנו בה יש אנשים נעימים, שרואים את החיים עין בעין יחד איתנו, שחשובים להם איכות חיים וסביבה וחינוך וחשיבה קהילתית. אז נכון, העבודה לא נופלת לרגליך, וצריך קצת יותר לחפש, אבל מי שמחפש מוצא ! אבל זה בסדר, אל תבואו, אל תקלקלו לנו את פיסת גן עדן שאנחנו חיים בה. ודרך אגב - הדירה הפיצפונת במרכז - נמכרה בשמחה ביותר ממליון, המגרש עם הבית (יד שניה) על פחות מ-600 אלף !!!, תבלו לכם בצפיפות ובחנק !
צפונית | 02.10.10
49.
היינו בסרט הזה
ברחנו מרמת הגולן לאחר ששנתיים עבדנו בעבודות מזדמנות, חוץ מהאויר ומגורים בדירת קרקע גדולה אין שום יתרונות נוספים, בילוים בד"כ מאוד רחוקים בית חולים רחוק מהעיר תעסוקה מינימלית כרוכה בנסיעות ארוכות, מוקדי עיניין אחרים כנ"ל רחוקים. והפרנסה - עבודות מזדמנות במחיר מינימום. מי שמגיע לצפון או לדרום מומלץ שיהיה עצמאי או לפחות בעל מעוף וקצת "ריפוד" כספי עד שדברים יתחילו להסתדר בהצלחה
ניצן | 30.09.10
48.
פניה לשר סילבן שלום
אני מברכת אותך על היוזמה בקיום יריד כזה, אך יריד הוא חלק קטן ממכלול הפעולות שהמשרד שאתה מנוי עליו עושים או צריכים לעשות ולא עושים. בארץ מורגשת היום אי נוחות וחוסר בטחון של אזרחים רבים לגבי אפשרות הולמת לקורת גג ,בעיקר במרכז הארץ, הזדמנות מצויינת לשווק את הגליל והנגב, אך אדוני השר, כמשפחה המתכוננת לעבור לגליל אני יכולה לספר לך שהעיניין כרוך בתהליך לא פשוט מורט עצבים גוזל זמן ואחרי יותר משנה משפחה כמונו עדיין מחכה לאישורים ממנהל מקרקעי ישראל, גוף שלנו כאזרחים הקטנים ,יש תחושה שזהו גוף מפלצתי שכל העת מערים קשיים ,האם מישהו יכול להסביר למה הדרך כל כך קשה ומסובכת ? אם ישוב הגליל חשוב כל כך גם מטעמים פוליטיים איפה כל העיניין תקוע? מדוע אין תנופת התיישבות כפי שאנחנו רואים שנים באיזורי יהודה ושומרון שאין ספק שיש על מה להתקנא בהם....
judit bz | 30.09.10
47.
... הנה באה הרכבת - כל איזור העמק יפרח וכל נכס ערכו יוכפל ... כנסו
החכמים הם אלו משקיעים היום - כל עיר שקבלה תחנת רכבת ערך נדל"ן שלה עלה. כך קרה ב: בנימינה, להבים, קריית אריה, מוצקין, יבנה ... המקומות החמים הם: שדה יהושע (טבעון, קריית חרושת, רמת ישי) , כפר ברוך (מגדל העמק), נשר ... וגם בית שאן. כמו כן ניתן יהיה להעביר מטענים מכיוון ירדן (המדינה הפלסטינית) לכיוון נמל חיפה.
רכבת | 30.09.10
46.
קנינו באשקלון
בלית ברירה בשל הון עצמי מוגבל קנינו אני ואשתי בספטמבר 2009 דירת 4 חדרים עם מרפסת שמש מקבלן באשקלון. הסכום 640K ש"ח . הכניסה לדירה בעוד 3 חודשים. אף פעם לא אהבתי את המרכז ואני לא רואה את עצמי גם ככה גר שם. הכל צפוף שם,פקוק ומלא זיהום אויר וכמובן שגם המחירים לא מוצדקים כלל. במידה והיה לי הון עצמי הרבה יותר טוב הייתי גר בגדרה,רחובות,ראשל"צ. אבל בטח ובטח שלא ת"א -ר"ג. בכל אופן אשקלון כרגע בתנופת נדל"ן ,ראש העיר משקיע בה,יש ים .ההורים שלי ושל אשתי גרים באשדוד מרחק 15 דקות נסיעה משם,כך שבסך הכל העסקה משתלמת. מה גם שסביר להניח ששוי הנכס מייד עם הכניסה לבית יהיה לדעתי לפחות 750K ש"ח. בהצלחה לכולם.
יואב | 30.09.10
41.
תגובה ל-32
תגובה ל-32. הדברים שאתה כותב ממש חופפים וזהים באופן מחשיד לכתבות "מטעם" שהמועצה האיזורית מטה אשר דואגת לפרסם באופן שוטף בעיתון ובאתר שלה. הרבה נחת עצמית, טפיחות עצמיות על השכם , מחמאות אין סוף ובקיצור נפיחות ללא כיסוי.... תגיד אתה מקורב למועצה בדרך כלשהי?
רוני | 30.09.10
40.
אסור לנו לאבד את הנגב והגליל
יש לתת חבילת תמריצים ראוייה אמיתית לעסקים ומפעלים איכותיים כדי שיצפינו וידרימו,רק כך אפשר יהיה לצפות להתפתחות אמיתית ונבונה של הפריפריה. בנוגע לתחבורה,מי שלא יודע - בחודש מרץ הקרוב יחל לעבוד קו רכבת ב"ש-ת"א במהירות 50 דקות לכל כיוון וסלילת כביש 6 אמורה להדרים עד צומת הנגב כך שמבחינת נגישות ומהירות מן הדרום למרכז לא תהיה שום בעיה. בתור אחד שחי בבירת הנגב כבר מס' שנים,אין לי ספק שהעיר התקדמה מטאורית הן מבחינת האיכות האנושית והן מבחינת תחום התשתיות וההשקעה באזרח,אך נושא העבודה והפרנסה הוא עדיין פקטור שלילי וזו צריכה להיות גולת הכותרת של העוסקים במלאכה.
דניאל,31 | 30.09.10
39.
בטוח הרחוק, זול יותר לתת אדמה חינם ולהקים ישוב חדש מאשר כל דרך אחרת. יבואו בהמונים.
כשרצו ליישב את מרכז קנדה הריקה מתושבים, מתוך כוונה לעבות קצת את האוכלוסיה בתווך הענק שבין החוף המזרחי למערבי, נתנו 5 דונם בחינם לכל מתיישב. פירסמו באירופה, באוסטרלייה ובניו זילנד, וכך הגדילו לפני כמאה שנה את וויניפג במניטובה לעיר של כ-650,000 איש. הרבה יהודים הגיעו מרוסיה וגרורתיה וקיבלו אזרחות והיו מאושרים למרות החורף הקשה והעדר תעסוקה מובטחת. לו היו מציעים קרקע חינם ורק השתתפות בעלות התשתיות, היו מגיעים הרבה תושבים צעירים שהיו תורמים להכנסה הלאומית ויוצרים הכנסה ממוסה גבוהה עשרת מונים על כל ה"הפסד" מאי מכירת האדמות האלה למתיישבים. הנסיון הקנדי הוכיח את עצמו. נכון, לוונקובר באים בלי הבטחות ממשלתיות, נהפוך הוא, שם חצי דונם עולה יותר ממיליון דולר, אבל שם גם לא צריך לתת מתנות. גם בתל אביב לא צריך לתת מתנות. מתנות נותנים איפה שכדאי למדינה, איפה שצריך לעודד כי בלי תמריצים לא יבואו. לא מספיק ירידים וחיוחכים. צריך לעשות דברים יותר אופרטיביים.
הקנדי שרוצה לחזור לנגב | 30.09.10
38.
יש בגליל ישוב חדש ,נורית ישוב אקולוגי תירותי בגלבוע , 50 דקות מהמרכז + פרנסה !
רכשתי למשפחתי מגרש בנורית , אמנם ישוב חדש שרק מתחיל את הפיתוח והתשתיות אבל תוך 3 שנים יגורו שם וזה יהיה פצץ! הצטרפו לישוב משפחות באיכות גבוהה מאוד שיכולות להרשות לעצמן לרכוש בכל מקום בארץ כולל בישובי השרון והמרכז אבל בחרו בנורית כאופציה מועדפת וזה אומר הכל ! בתכנון הישוב הושקעה מחשבה רבה "מקדימה את זמנה" ותוכננו מגרשים גדולים עם זכויות לעסק ביתי ,צימרים ועסק מסחרי בנוסף לשדירה ירוקה אשר תמשוך אליה תיירות פנים שיבואו לטייל בשבתות וחגים ,להנות ולראות "משהו אחר" מגושי הבטון במרכז . נורית רחוקה מהמרכז רק 50 דקות נסיעה (ממחלף קאסם), בסמוך הוקם ובקרוב יפתח מיזם תיירות "אתר סקי מלאכותי" שימשוך תיירים רבים בנוסף לתיירות הקיימת בגלבוע : שמורת האירוסים , דאיה ,אופניים וטיולים רגליים. במרחק של 10 דקות נסיעה מוקם פארק עסקים גדול "מבואות הגלבוע" וכאשר יאוכלס יספר פרנסה לתושבי העמק ונורית. הראיה הטובה ביותר להצלחה היא שבחודש הראשון לשיווק נחטפו 75 יחידות !!! אין דבר כזה בגליל או בנגב ! עם ישראל חכם ויודע להעריך עסקה טובה והגונה שנותנת איכות חיים גבוהה . ראו את כל הפרטים על הישוב באתר הישוב נורית : www.nurit.muni.il מסקנה : יש ביקוש לסוג זה של התיישבות , צריך לייצר מוצר נכון ומתאים שנותן לציבור את האפשרות להתפרנס בקירוב לתשתיות תעבורה מתקדמות ועם ישראל יפרד מהמרכז ויעבור לגדל את הילדים באיכות חיים אחרת וטובה יותר בגליל ובנגב . ואפשר להגיד גם תודה (לא טריוויאלי בארצנו , וצריך לדעת גם לפרגן) על "החזון" והביצוע לדני עטר ראש המועצה האזורית גלבוע ולרפאל אלאלוף מנכ"ל ובעלים של קבוצת הלה שעמלו שנים רבות להקים את נורית והיום קוטפים את הפירות.
חן כרמין | 30.09.10
36.
למגיב 6 שחי בסרט או לא מספר את האמת...
אם בגיל 28 היו לך מיליון (!) ש"ח, אז זה אומר שעבדת נגיד מגיל 16, היו לך 12 שנים לחסוך עד גיל 28, כלומר אתה רוצה לומר לנו שכל חודש חסכת קרוב ל7000 ש"ח ?????? באיזו עבודה בדיוק עסקת וכמה הרווחת כדי שתוכל לחסוך סכום כזה??? סליחה, אבל עם כל הרצון לפרגן, זה נשמע קצת תלוש מהמציאות.......
הסקפטי | 30.09.10
35.
הכל שקרים וצביעות...כנסו.
כל ההצגה המכוערת הזאת היתה לשם ההצגה.אף אחד מכל התנועות המתייפיפות האלה לא באמת רוצה ליישב את הנגב. וזאת מכמה סיבות: 1.אין כמעט איפה להתיישב בנגב.משנת 2002 הקימו 2 יישובים שאחד מהם מכיל כ-100 משפחות (ןזאת בגלל ביריוקרטיה מחורבנת של שיחות ושיחות ושיחות ויום השמה וסדנאות ועוד שיחות ועוד ועוד)וכל זאת לאחר שבדקו עבר פלילי,שירות צבאי מלא ובעל משפחה.ובסוף אומרים לך אתה לא מתאים ללא שום סיבה מוצדקת. 2.השני נמצא בגבול ניצנה ליד סוף העולם.זה לא נ ג ב . אם המדינה הייתה באמת רוצה ליישב את הנגב היא לא הייתה שולחת אותי לקנות שטח של חצי דונם ב-300000 ש"ח(יקר לדרום)בתוך מושבים בני 50 שנה ויותרעם ריח של פרות ואומרת לי זאת התיישבות.זו לא התיישבות. מדינה שרוצה באמת ליישב את הנגב מקימה יישובים כמו "גבעות בר"ולא אחד.לא נותת לתנועה כמו תנועת אור לשלוט ביישוב שהיא עושה כל העולה על רוחה. וחשוב מכל מפתחת את הנגב לטובת תושבי הנגב,מגדילה את שטח היהודים בארץ ועוזרת לזוגות צעירים ולהתחיל ממשהו. לתשומת ליבכם. חג שמח.
ישראל עמי חי | 30.09.10
34.
בלי תחבורה מהירה טובה וזמינה לא תהיה תקומה לנגב. או להעביר את כל המסכנים
צריך להעביר הנהלות בנקים , חברות גדולות , עסקים עם חזון ותנופה להרבה שנים . לא לתמוך בקבצנים שיבואו יעשו טובה וישלמו משכורות מינימום. כדי לפתח את הנגב צריך עסקים מוצלחים ואת משרדי הממשלה. לכו לשר התחבורה שמשמין בכיסא שלו ולא עושה כלום. הוא רוצה רכבת בשטחים. צריך רכבות מהירות ולא רכבות שיסעו במהירות של מכונית . והשר סילבן שלום שמדי פעם משחרר איזה אימרה על הנגב והגליל, שלא יגידו שלא מכירים אותו או ששכחו אותו.
אופירה | 30.09.10
33.
נפנופי הידיים של כבוד השר שלום לא משכנעים אף אחד. אין עבודה בפריפריה
בלי פרנסה, זה לא משנה כמה המשכנתא בפריפריה נמוכה. הייתי מת לעבור לגליל או לעמק הירדן, אבל בתור ר"צ תוכנה אין לי שום דרך להשתכר שם. יוציא כבוד השר את ראשו מישבנו ויתחיל לפעול באמת למען הפריפריה - עם אייטמים בעיתונות אפשר רק לעטוף דגים.
אורי | 29.09.10
32.
תגובות חסרות בסיס. הגליל המערבי קולט בהצלחה והעוברים לשם מרווחים בגדול
בתחום המועצה האזורית מטה אשר נקלטים מדי שנה כ 200 משפחות שבחרו לעזוב את העיר הגדולה - חלקן גם מתל-אביב, רמת השרון, הוד השרון וכו'. המשפחות האלו זוכות לבית פרטי גדול עם גינה ונוף עוצר נשימה במחיר של בית בן 3 חדרים בתל אביב. בנוסף הן זוכות במערכת חינוכית האיכותית ביותר שיש. רוב רובן של המשפחות שרכשו משבצת קרקע בגליל המערבי גילו בשנים האחרונות שערך הנכס שלהן עלה פי 2 ויותר, אף שרכישת הבית לא נעשתה למטרות מסחר וספקולציה - זה נעים וטוב לדעת שגם כלכלית הם הרוויחו. שיחות עם עוריכי דין, אנשי הייטק, מורים ומורות ועוד, שעשו את הצעד, מלמדות על אחוז גבוה ביותר של מרוצים. מתברר אם כן, שהכי קל זה לשבת מעבר למקלדת ולקטר או להשמיץ. קחו את המכונית בסופ"ש, עלו לשכונות ההרחבה בראש הנקרה, אדמית, גשר הזיו, אילון, רגבה, אשרת, חניתה ועוד ותגלו מיני גן עדן למשפחות צעירות ששלבו אידיאולוגיה עם מהלך נבון מבחינה כלכלית, מבחינת החינוך לילדיהם ומבינת איכת חייהם.
שלמה אברמוביץ | 30.09.10
31.
מילת המפתח היא הפשרת קרקעות
צוואר הבקבוק הרציני ביותר הוא הפרדוקס שמצד אחד הממשלה "עושה כל שביכולתה" לעודד בניה בארץ ומצד שני מנהל מקרקעי ישראל (גוף אשר בשליטת המדינה) איננו מפשיר קרקעות באזורים שאזרחים רבים רוצים לגור. כשהסוגיה הזו תפתר ויהיה היצע של קרקעות באזורים שאנשים באמת רוצים לגור ישנו סיכוי סביר שהמחירים יתחילו לרדת (אולי).
עמית | 30.09.10
26.
סליחה, מה עשינו במעבר הזה אם אני אקבל שם את כל השכנים שלי מת"א?
האם בנגב ובגליל האוכלוסיה הישראלית היא שונה מזו שבת"א? כוחנית פחות? חונה פחות על מדרכות (עם או בלי תוי נכה מדומים)? רואה ברשות הציבור את נחלתה הפרטית? הרי בכל מקום בארץ איש הישר בעיניו יעשה, ולכן אין טעם בהתנידות לפריפריה, רק בשביל לקבל עוד מאותו ערב רב, שרק חדי אבחנה יוכלו לקרוא לו עם, כאשר לכל היותר הוא אסופה מקרית של קהילות יהודיות (וגם זה בקושי) שלא ידעו שלטון מסודר וסדר חברתי מהם. כשתסימו לענות על השאלות שהעליתי למעלה, תבדקו את נושא הפרנסה בפריפריה, ולא רגע אחד לפני כן.
נן שוין | 30.09.10
22.
ת'כלס הייתי מוכן לעבור..
ברור לי שאין מספיק תעסוקה באזור הצפון (למרות שאני לא מבין למה.., אבל זה לא הנושא), ולכן לוּ הייתה רכבת מהירה שמחברת בין הצפון למרכז (נסיעה של כחצי שעה)- היא הייתה פותרת את כל בעיית הפריפריה של ישראל. גם כך אנו לא ארץ גדולה, וכל הזמן מתפארים בשכל היהודי- אז קדימה --> רכבת מהירה שתחבר את הפריפריה. ת'כלס- זוהי ציונות!
סטודט בשנה אחרונה | 30.09.10
21.
אין ממשלה בישראל
אם היתה ממשלה היתה דואגת למקורותתעסוקה מחוץ לחדרה-גדרה. כזוג צעיר אין לנו סיכוי לתעסוקה שלא בגוש דן ואין סיכוי לבית אלא מחוץ למרכז. אין לנו כוונה לבלות 20 שעות בשבוע בנסיעות ולכן ניסע פעם אחת לקנדה וזהו. שלום מדינת ישראל. אולי כשתהיה כאן ממשלה נחזור.
 | 30.09.10
20.
קשה לדעת מה הסיבה בדיוק אבל זה המצב - כל המדינה קורסת לכיוון ת"א
סיבת השורש לדעתי לנהירת ההמונים לכיוון המרכז היא המעבר מתעשייה מסורתית לתעשיית הי-טק. כשהקימו מפעלים בעבר היה יתרון לפריפריה גם במיסוי וגם בעלויות השטח. לכן מפעלים רבים מהדור הישן קמו מחוץ למרכז. התעשייה הזו נמצאת בדאיכה עקב התחרות הקשה ומתקשה לצמוח ולייצר מקומות עבודה חדשים. בתעשיית ההי-טק, עלות המקום היא קטנה יותר, בסה"כ ריבוע קטן פר עובד, וחברות חדשות שקמות מעדיפות את ת"א וסביבתה הקרובה כדי לפנות לעובדים רבים. תנסו לגייס צוות של 20 מהנדסים מהשורה הראשונה עם ניסיון בין-לאומי בצפון או בדרום הארץ ותבינו למה אני מתכוון. על כל משרת הי-טק נוצרות 2.5 משרות חדשות של נותני שירותים וכך יוצא שרוב העבודה בישראל נדחסת למרכז הארץ. עובדי הי-טק ועובדי פיננסים יכולים עדיין לקנות דירה במרכז ולכן המחירים ממשיכים לעלות. אבל לבן-אדם שמרוויח משכורת ממוצעת פלוס כבר אין סיכוי לקנות דירה במרכז וכך אנשים נקרעים בין עלויות גבוהות מדי של דיור לבין הרצון להיות קרובים למקום העבודה. אז מה הפתרון? בטח שלא לעודד אנשים להגיע למקומות בפריפריה שבהם לא ניתן להציע להם עבודה. הפתרון הוא לאפשר בניה בהיקפים חסרי תקדים ולגובה בכל גוש דן על מנת לענות על הביקוש ולהוריד את המחירים ולהוסיף רכבות עליות ותחתיות שירשתו את כל גוש דן ביעילות. תכפילו את כמות הדירות החדשות לשנה בגוש דן על פני 5 השנים הבאות ותראו איך הבעיה נפתרת והמחירים חוזרים להיות סבירים.
מודאג | 30.09.10
19.
ל1: ל50% מהציבור יש כסף
סכום הנכסים הכספיים של הציבור בישראל, נכון למאי השנה, הוא 2.315 טריליון שקל. כ 80% ממנו מוחזק ע"י 50% מהציבור כלומר בידי בערך 600,000 "בתי אב" בממוצע זה כ3 מ' ש"ח לבית אב. זה כולל פנסיות וחסכונות אבל ממחיש שלציבור לא חסר כסף. ולכן מחירי הדירות עולים. הממשלה צריכה להשקיע (לעודד) את התעסוקה בפריפריה ואת התחבורה אליה
יגאל | 29.09.10
9.
למה אתם רק חושבים רק איך לבזבז את הכסף
לכו תבנו סוכה איכן שאתם רוצים. תקימו מבנה נייד בתוך 24 שעות, ללא עלות. להקים לוקח 24 שעות גג, לפנות לוקח שנים אם בככל, זו הדאגה האחרונה שלכם. תמיד אפשר להחליף מקום אם נמעס לכם, ולעבור למקום אחר. היום מי שדופק חשבון לא קיים. רוצים שאני יעבור לנגב או לגליל, שישלמו לי כדי שאני יעבור. ויתנו לי קרקע ודירה בחינם. פריירים לא מתים הם רק מתחלפים.
גיל | 29.09.10
5.
אני אשמח לגור בנגב או בגליל, דלת מול הילדים של ביבי, סילבן, גדעון סער ושות'
כל עוד הם לא עוברים לפריפריה,שלא יטיפו לי מוסר. כשבן גוריון רצה לסחוף את העם לנגב, הוא עבר לשם בעצמו. אם העם לא עבר לשם אחריו, הוא בטח לא ילך לשם אחרי סילבן שמעדיף להישאר בביתו שבשכונה היוקרתית ביותר ברמת גן.
שמעון | 29.09.10
4.
אין עבודה אין התישבות
מקומות העבודה העקריים בצםון וממרכז הם בשופרסל המקומי או במכולת הישוב. מדינת היהודים לא מסוגלת לפתח מדינה בשטח של פרבר\סימטה בחו"ל. את כל 350 מליארד הכנסות בשנה ממיסים גונבים ו90% מהעם נרמס ברגל גסה. בקרוב כל אלו שרכשו דירות יהיו על סף פשיטת רגל ומחיר הדירה שלהם תהיה נמוכה ממחיר המשכנתה הדרקונית שלקחו. אוי לעם שאלו מנהיגיו.
אחד העם | 29.09.10
1.
לאנשים היום אין יותר מדי אופציות:
דירת 3 חדרים כמעט בכל מקום במרכז (אני מדבר על איזור גדרה-חדרה) עולה מינימום מיליון ש"ח. גם אם לוקחים משכנתא על כמה שיותר מהסכום הזה צריך לבוא עם הון עצמי של בערך 400 אלף ש"ח- למי בדיוק יש 400,000 ש"ח בבנק? וזאת דירת 3 חדרים- רוב האנשים מחפשים 4-5 חדרים, וזה אומר שצריך לבוא עם הון עצמי של 500 אלף ש"ח ומעלה- למי יש כאלה סכומים בבנק?
מישהו | 29.09.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת