32. התנועה לקילוף הקליפה. , גם אני אוכלת את קליפת הבננה אבל רק לאחר שסיימתי לאכול את קליפת האננס, קליפת הליצ'י וקליפת האבטיח. אני ממחנה ה'בפנוכו'. הקליפה תפקידה להגן על הפרי מחרקים. אם היא הייתה מזינה היו הם אוכלים אותה עוד קודם לתיאבון. אורה אורה | 08.08.15 (ל"ת)
30. ל26, מי קולחין זה לא מי ביוב, זה מים שטופלו אבל עדיין לא ראוים לשתיה בגלל שהצמח יכול להתמודד עם מים טיפה יותר מלוכלכים מבני אדם (הרי המים גם עוברים דרך האדמה...) . | 12.10.10 (ל"ת)
29. אמיתות שגויות בקשר לריסוסים- ההיסטריה גדולה מהמציאות בהרבה, מצד שני- בגידולים האורגניים מרססים לא פחות, רק עם חומרים מבוססי נחושת -וגןפרית., ועוד כל מיני. דבר נוסף= מי שאמר ש-70 אחוז מהחקלאות בישראל מושקים במים מושבים-מטעה ביודעין, אם זה היה אכן כך- לא הייתה בעיית מים במדינה-! יאיר כרמין | 11.10.10 (ל"ת)
27. אין התייחסות לחומרי הדברה המצויים על קליפת הפרי ובתוכו כידוע יש יותר סיכויים להיפכע מחומרי הדברה המצויים על קליפת הפרי בנדי | 10.10.10 (ל"ת)
26. עם השקיה במי ביוב, כל הכתבה הזאת שווה מבחינתי כקליפת השום !!! לידיעתכם, חקלאי ישראלי כתב רק שלשום, כאן באתר הזה, ש 70 אחוז מהגידולים החקלאיים בארץ מושקים במי קולחין (= מי ביוב). נראה לי שהשנה זה הרבה יותר עקב התיקרות המים. מרוב שאכלתם שטויות, יחד עם אלכוהול ועישון באופן שגרתי, אבדתם את היכולת להבחין בטעמים מגעילים של רוב הפירות, וחלק מהירקות. ולמספר 2 , אתה בטח אוכל גם את קליפת השום . דנה | 10.10.10 (ל"ת)
23. תמונת התפוחים השזופים מדגימה היטב- יש בקליפה אנתוציאנינים, נוגדי חימצון רבי עוצמה הפיגמנטים האדומים,כחולים,סגולים (תפוח, אוכמניות,שזיפים,אפרסקים, נקטרינות,דבדבנים,אגסים מזנים מסוימים וכו מקבלים את צבעיהם מאנתוציאנינים) רן | 10.10.10 (ל"ת)
22. התייחסות עניינית ! מאמר מצוין .רצוי ללכת לחפש את הספר הטבעונות הלכה למעשה של דוריון או בשמו הספרותי ב.עינן .ממציאו של לחם עינן וטחינת עינן .הכל כבר נאמר ונכתב .בריאות טובה לעם ישראל החולה ! אנונימית | 10.10.10 (ל"ת)
21. פעולת הקילוף עצמה מהווה פעילות גופנית הממריצה את מחזור הדם ותורמת ליציאות סדירות ולמצב רוח מרומם, ומכאן ערכה הבריאותי הרב מכלוף הקולף | 10.10.10 (ל"ת)
20. מה שכתבת על התמוססות הוויטמינים במים נכון בעיקר למינרלים, הבעיה עם בישול היא פחות המים ויותר החימום כשמדובר בוויטמינים, שרובם נהרסים בחום. | 10.10.10 (ל"ת)
19. הפעם אני לא מסכים איתך, בלדד. פרי שקולף נרקב, מתקלקל או לפחות משחיר הרבה יותר מהר מפרי בקליפתו. אולי אין יותר ויטמינים בקליפה מבפרי, אבל בקליפה יש חומרים נוספים (הבריאים לאכילה) שאינם קיימים בפרי ומסייעים לשמור עליו מרקבון והתחמצנות. בראש ובראשונה - נוגדי החמצון, שכשמם כן הם, מונעים את ההתחמצנות שמתבטאת בהשחרה ובהאצת הרקבון | 10.10.10 (ל"ת)
18. המאמר טועה חמורות התאור של ויטמינים (ורעלים) בתפוחי אדמה הוא אינו נכון. ראשיתת הקליפה של תפו"א מכילה את רוב הויטמין סי. מסיבה זו בעיקר אוכלים את הקליפה באירלנד. אין להם מקור אחר אקונומי לויטמין סי. לעומת זאת מכילה קליפת התפו"א גם מספר רעלים המשמשים להגנתו. אלו לא בריאים לבני אנוש. תחת תנאי לחץ מסוימים כמויות הרעלים גדלות גם בקליפה וגם בשאר התפוח. במקרים אלו אין לאכול את התפוח כלל. תנאי הלחץ כוללים - אך לא מוגבלים לחשיפה לאור (!!!), כימיה לא טובה של הקרקע, בקע בתפוחת ונביטה. המלצת העיתונאי לאכול תפו"א ירוק ונובט לאחר קילוף היא חטא רפואי. אנשים מתו מאכילת תפוחים ירוקים. מנחם צימרמן | 10.10.10 (ל"ת)
16. לא לשכוח שבקליפה מצוי ריסוס ואבק, וקליפות מסוימות סותמות מעיים. 1. תפוחי עץ למשל חוטפים מכות ריסוס רבות על הקליפה. ברור שחלק מהריסוס עובר למרבה הצער לתוך לוז הפרי אבל הרוב מרוכז בקליפה ומונע מחרקים לרצות לכרסם אותה. הקליפה גם מלאת אבק שבו מויים חיידקים רבים, לעיתים הפרי עובר נקוי מאבק וציפוי בלכה מבריקה כדי להקנות לו מראה עסיסי ומושך. חומר הווקס הזה לא מועיל לנו בכלום ולדעתי לא ממש בריא (אם כי נטען ע"י החקלאים כי הוא לא בהכרח מזיק) - מסיבות אלו לדעתי מומלץ לקלף במיוחד לילדים את קליפות תפוחי עץ ואגסים. 2. יש קלפיות בהם הסיבים התזונתיים גסים במיוחד ועשויים לגרות חסימות מעיים באכילה מרובה - למשל קליפות אפרסקים וכל קליפות ירקות השורש כמו גזרים ותפוחי אדמה (אם כי הבישול מרכך אותם). udi | 10.10.10 (ל"ת)
15. אז לפי המאמר, הסביבים התזוניים, שחשובים אגב לא פחות מוויטמינים, כן נמצאים בעיקר בקליפה אסי | 10.10.10 (ל"ת)
13. ויטמין סי ובישול חשוב לציין, שבכל מקרה, ויטמין סי נהרס בבישול, לא משנה אם מבשלים את הפרי או הירק עם קליפתו, ויטמין סי תמיד נהרס בחום !! יוסף | 10.10.10 (ל"ת)
11. כרגיל-כולם צודקים-לא להתלהם- וגם לא למהר לקלף-תשאלו את שוחי איפה הקוורצטין בתפוח ששון נוגד החמצון | 10.10.10 (ל"ת)
10. מאחר והקליפה נועדה להגן על הפרי אזי היא מכילה הרבה נוגדי חימצון - ראה לדוגמא רימון אלדד השוחי או לעד השטחי ? ויטמינולוג | 10.10.10 (ל"ת)
9. תוספת לכתוב 1- בחלק מהפירות (במיוחד בעגבניה) קליפת הפרי עשירה מאוד באנטיאוקסידנטים מסוג פלבונואידים. 2- קליפת הפרי, כפי שתקלפו אותה, כן תתעכל ברובה ולמה? כי רק הקוטין שמגן על הפרי + הסיבים כמו צלולוז, לא מעוקלים מתוך הקליפה... כל מרכיבי הקליפה האחרים והם הרוב - יעוקלו יופי. חוץ מזה, הקליפה עשירה מאוד באנטיאוקסידנטים... 3- תפוח אדמה ירקרק חובה לחתוך את הירוק כי באיזור הירוק התחיל התהליך של יצירת חומרים רעילים ביותר כמו למשל אלקלואיד סטרואידי סולנין... הוא דרך עגב מעכב אנזים אצטיל כולין אסטראז למי שמכיר.. ובהחלט יכול לגרום לבעיות עיכול + הרעלה (טוב, תלוי כמה ניצנים שעל תפוח אדמה ואיזורים ירוקים אוכלים...) 4 - בסך הכל עדיף לא לקלף פירות... תפוח אדמה ירוק - זה משהו אחר..... 5- בתאבון! שלכם ד"ר נקניקביץ' Dr Naknikevich | 10.10.10 (ל"ת)
6. אמרו לאכול את הקליפה בגלל הסיבים שבה - הכתבה מטעה הכתבה סתם מנסה ליצור סקופ טיפשי. ידוע שבקליפה יש יותר סיבים תזונתיים וזו הסיבה העקרית שדיאטנים ממליצים לאכול אותה. יפעת | 10.10.10 (ל"ת)
3. ל-2: אם זה עוזר לך להחליט... קח בחשבון שבקליפה נספגים רוב חומרי ההדברה בהם השתמשו החקלאים, כך שאם תקלף את הפירות והירקות אולי תפסיד כמות מסוימת של ויטמינים, אבל גם תחסוך לך את רוב כמות הריסוס המודרני והמזיק. (אלא אם כן אתה קונה אורגני, או אז אתה יכול לאכול הכל: גם את השקית והקבלה). רפאל | 10.10.10 (ל"ת)
2. קליפות ירק ופרי חשיבות הקילוף, או לא ! קראתי בעיון את הכתבה ואני חייב לציין שהדיאטנים מטעים את הציבור מזה שנים ,הם טוענים ובראשם אולגה רז שלא כדאי לקלף את הירק והפרי כי שם מרוכזים הויטמינים, אז לעזאזל למי להאמין? לא שזה חיים ומות , אך בכל זאת למה יש דעות הפוכות? אני לא מקלף ואוכל כל ירק ופרי עם הקליפה !! בתאבון !! דני גולדברג | 09.10.10 (ל"ת)
1. "ציאות מסודרות יכולות לתגמל ממש כמו ארוחה טעימה" חחח משפט קורע ונכון, ממש אורגזמה. | 08.10.10 (ל"ת)
האם זה נכון שבפירות וירקות הוויטמינים נמצאים בעיקר בקליפה
32 תגובות לכתיבת תגובה