אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם זה נכון שבפירות וירקות הוויטמינים נמצאים בעיקר בקליפה

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
אמיתות שגויות
בקשר לריסוסים- ההיסטריה גדולה מהמציאות בהרבה, מצד שני- בגידולים האורגניים מרססים לא פחות, רק עם חומרים מבוססי נחושת -וגןפרית., ועוד כל מיני. דבר נוסף= מי שאמר ש-70 אחוז מהחקלאות בישראל מושקים במים מושבים-מטעה ביודעין, אם זה היה אכן כך- לא הייתה בעיית מים במדינה-!
יאיר כרמין | 11.10.10
26.
עם השקיה במי ביוב, כל הכתבה הזאת שווה מבחינתי כקליפת השום !!!
לידיעתכם, חקלאי ישראלי כתב רק שלשום, כאן באתר הזה, ש 70 אחוז מהגידולים החקלאיים בארץ מושקים במי קולחין (= מי ביוב). נראה לי שהשנה זה הרבה יותר עקב התיקרות המים. מרוב שאכלתם שטויות, יחד עם אלכוהול ועישון באופן שגרתי, אבדתם את היכולת להבחין בטעמים מגעילים של רוב הפירות, וחלק מהירקות. ולמספר 2 , אתה בטח אוכל גם את קליפת השום .
דנה | 10.10.10
19.
הפעם אני לא מסכים איתך, בלדד. פרי שקולף נרקב, מתקלקל או לפחות משחיר
הרבה יותר מהר מפרי בקליפתו. אולי אין יותר ויטמינים בקליפה מבפרי, אבל בקליפה יש חומרים נוספים (הבריאים לאכילה) שאינם קיימים בפרי ומסייעים לשמור עליו מרקבון והתחמצנות. בראש ובראשונה - נוגדי החמצון, שכשמם כן הם, מונעים את ההתחמצנות שמתבטאת בהשחרה ובהאצת הרקבון
 | 10.10.10
18.
המאמר טועה חמורות
התאור של ויטמינים (ורעלים) בתפוחי אדמה הוא אינו נכון. ראשיתת הקליפה של תפו"א מכילה את רוב הויטמין סי. מסיבה זו בעיקר אוכלים את הקליפה באירלנד. אין להם מקור אחר אקונומי לויטמין סי. לעומת זאת מכילה קליפת התפו"א גם מספר רעלים המשמשים להגנתו. אלו לא בריאים לבני אנוש. תחת תנאי לחץ מסוימים כמויות הרעלים גדלות גם בקליפה וגם בשאר התפוח. במקרים אלו אין לאכול את התפוח כלל. תנאי הלחץ כוללים - אך לא מוגבלים לחשיפה לאור (!!!), כימיה לא טובה של הקרקע, בקע בתפוחת ונביטה. המלצת העיתונאי לאכול תפו"א ירוק ונובט לאחר קילוף היא חטא רפואי. אנשים מתו מאכילת תפוחים ירוקים.
מנחם צימרמן | 10.10.10
16.
לא לשכוח שבקליפה מצוי ריסוס ואבק, וקליפות מסוימות סותמות מעיים.
1. תפוחי עץ למשל חוטפים מכות ריסוס רבות על הקליפה. ברור שחלק מהריסוס עובר למרבה הצער לתוך לוז הפרי אבל הרוב מרוכז בקליפה ומונע מחרקים לרצות לכרסם אותה. הקליפה גם מלאת אבק שבו מויים חיידקים רבים, לעיתים הפרי עובר נקוי מאבק וציפוי בלכה מבריקה כדי להקנות לו מראה עסיסי ומושך. חומר הווקס הזה לא מועיל לנו בכלום ולדעתי לא ממש בריא (אם כי נטען ע"י החקלאים כי הוא לא בהכרח מזיק) - מסיבות אלו לדעתי מומלץ לקלף במיוחד לילדים את קליפות תפוחי עץ ואגסים. 2. יש קלפיות בהם הסיבים התזונתיים גסים במיוחד ועשויים לגרות חסימות מעיים באכילה מרובה - למשל קליפות אפרסקים וכל קליפות ירקות השורש כמו גזרים ותפוחי אדמה (אם כי הבישול מרכך אותם).
udi | 10.10.10
9.
תוספת לכתוב
1- בחלק מהפירות (במיוחד בעגבניה) קליפת הפרי עשירה מאוד באנטיאוקסידנטים מסוג פלבונואידים. 2- קליפת הפרי, כפי שתקלפו אותה, כן תתעכל ברובה ולמה? כי רק הקוטין שמגן על הפרי + הסיבים כמו צלולוז, לא מעוקלים מתוך הקליפה... כל מרכיבי הקליפה האחרים והם הרוב - יעוקלו יופי. חוץ מזה, הקליפה עשירה מאוד באנטיאוקסידנטים... 3- תפוח אדמה ירקרק חובה לחתוך את הירוק כי באיזור הירוק התחיל התהליך של יצירת חומרים רעילים ביותר כמו למשל אלקלואיד סטרואידי סולנין... הוא דרך עגב מעכב אנזים אצטיל כולין אסטראז למי שמכיר.. ובהחלט יכול לגרום לבעיות עיכול + הרעלה (טוב, תלוי כמה ניצנים שעל תפוח אדמה ואיזורים ירוקים אוכלים...) 4 - בסך הכל עדיף לא לקלף פירות... תפוח אדמה ירוק - זה משהו אחר..... 5- בתאבון! שלכם ד"ר נקניקביץ'
Dr Naknikevich | 10.10.10
3.
ל-2: אם זה עוזר לך להחליט...
קח בחשבון שבקליפה נספגים רוב חומרי ההדברה בהם השתמשו החקלאים, כך שאם תקלף את הפירות והירקות אולי תפסיד כמות מסוימת של ויטמינים, אבל גם תחסוך לך את רוב כמות הריסוס המודרני והמזיק. (אלא אם כן אתה קונה אורגני, או אז אתה יכול לאכול הכל: גם את השקית והקבלה).
רפאל | 10.10.10
2.
קליפות ירק ופרי חשיבות הקילוף, או לא !
קראתי בעיון את הכתבה ואני חייב לציין שהדיאטנים מטעים את הציבור מזה שנים ,הם טוענים ובראשם אולגה רז שלא כדאי לקלף את הירק והפרי כי שם מרוכזים הויטמינים, אז לעזאזל למי להאמין? לא שזה חיים ומות , אך בכל זאת למה יש דעות הפוכות? אני לא מקלף ואוכל כל ירק ופרי עם הקליפה !! בתאבון !!
דני גולדברג | 09.10.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת