אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מיתוס היזם הסדרתי עומד למבחן

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
יזם סדרתי
אני יכול להגיד על עצמי שאני יזם סידרתי מצליח , שההצלחה שלי נובעת מנחישות ואמינות , שהמשקיעים שלי לא מתיאשים גם שלא הצלחנו במיזם. אבל אני מצליח אחת לארבע חמש מייזמים ככה שזה בסדר. אמינות אמינות אמינות כשניגשים למשקיע צריך לעשות ישיבות של תיאום ציפיות ולהסביר על הסיכונים בלי ליפות את המציאות
יעקב | 12.10.10
9.
מר ארז פילוסוף היקר וחבריך לשעבר בוואלה
לא הייתה נחמד איתי אבל לא בלב שלי לדפוק אותך אתה וחבריך לשעבר בוואלה מחוץ לרשימה השחורה של האלמנה השחורה אני לא יעמוד בדרכך כנראה הזמן עושה את שלו וסולחים זאת הייתה אשמתי שלא פניתי אליך כבר בשנת 2001 אבל כנראה זה היה הגורל המוכתב משמיים הייתי רוצה לתפוס איתך שיחה כדי לסגור את כל הפינות רק מבחינת סקרנות בברכה ערן הרפז
spider(black widow algorithm | 07.10.10
8.
מה הקשר?
לדעתי הכתב טועה. יזם מנוסה עדיף על יזם לא מנוסה, יזם מנוסה שגם הצליח עדיף על יזם מנוסה שלא הצליח בעבר. זה בגדול. בדיוק כמו שגם מסי לא מבקיע כל משחק, ככה גם יזם, אפילו אם הצליח בעבר - לא בטוח שיצליח במיזם הבא שלו, אבל הסיכויים גבוהים יותר. אם כבר, החסרון העיקרי של יזמים שכבר עשו אקזיט הוא שבמקרים רבים יש להם יותר מחויבויות(משפחה, ילדים), והם פחות רעבים(כבר עשו אקזיט - יש להם כסף) ולכן הם עלולים לעבוד פחות חזק(לצאת מוקדם מהעבודה וכד').
איתן | 06.10.10
7.
התבלבלות
יש בלבול רב בכתבה הזאת ובחיים בין הצלחה של יזם במכירת חברה ובין הצלחה בבנית חברה. חלק עצום מהאקזיטים (במיוחד הישראלים) הם מכירות חצי פיקטיביות שהצליחו בזכות יכולת היזם למכור קרח לאסקימוסים או בגלל צורך רגעי מלאכותי ברמה זו או אחרת של הקונה. אין מה להשוות בין סיפור ההצלחה של אמ-סיסטמס שנבנתה משך שנים למכירות של כמיליארד דולר, רווח משמעותי והכרה עולמית לבין חברות כמו שני או ידעת שעשו רווח נאה (והצלחה) למייסדים שלהם אך מעשית לא הביאו שום יצירתיות וערך נמוך מאוד לקונים שלהם. המרדף של מנהלי ההון סיכון אחרי "מצליחים" מהסוג השני מעיד על הרדידות שלהם ומכאן (לא רק...) גם חוסר ההצלחה של קרנות ההון סיכון בישראל.
גם יזם וגם משקיע | 06.10.10
2.
יזם סדרתי
מנסיון, כל הצלחה מגיע בסופו של דבר לאחר כמה כשלונות. גם לסטארטאפ שהצליח בסופו של דבר, היו בדרך לא מעט בעיות וכשלונות. לכן, לבוא ולקבוע ולצפות מיזם שהצליח , להצליח שוב במידי בסטרטאפ הבא שהקים, הוא לא מעשי ואפילו ילדותי. יזם בשונה מרובנו, מנסה שוב, מאמין ומצליח לדחוף פרוייקטים תוך לקיחת סיכוניים כספיים. לרובנו כאמור אין את האומץ לבצע. גם אם 2 יוזמות מתוך 15 נסיונות מצליחים, אפשר לקרוא לדעתי ליזם: יזם סדרתי שהצליח. בהצלחה לכולנו. נ"ב: גם אני בדרך ליזמות הראשונה.
רם | 06.10.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת