אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עוברים להודו: אינקרדימייל תפטר 20 עובדים בחודשים הקרובים

61 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

61.
אבל ככה זה בישראל בכל דבר , בעיקר בהייטק
זורקים מבוגרים עם נסיון, כדי להביא צעירים בלי. לא מבינים שלמהנדס תוכנה יש ערך מוסף גם אחרי 10 שנות נסיון, לעומת מהנדס תוכנה עם 5 שנות נסיון. מעבירים כל מה שאפשר להודו, אחרי זה כשאין עמידה בזמנים מי יפוטר בארץ? המנהל הכי זוטר שאפשר לפטר, המנכ"ל ישאר על כסאו במקום להוות דוגמא אישית וללכת הביתה. ישראל הולכת ונהיית מדינה אכזרית לכלל העובדים, ולא רק בהייטק. גילוי נאות - אני עובד בתחום מאוד מבוקש בהייטק, בן 34, אבל מודאג מהעתיד ויודע שלא לעולם חוסן. ובנוסף, אכפת לי גם מהסובבים אותי ולא רק מעצמי.
מושון | 16.10.10
59.
למספר 6 - ואני אעריך כל עובד שילמד איך לגרום לזה לקרות
אפשר לאגור מידע שהחברה לא תרצה שידלוף, ולהדליף אותו למתחרים או ללקוחות. בעת הפיטורים. לדוגמא: אם בניגוד להסכם עם לקוח מסויים, המעסיק שומר פרטי לקוחות של הלקוח שלו בבסיס נתונים, מן הראוי שאותו לקוח ידע. ניתן להכין מבעוד מועד צילום מסך של שאילתת SQL, וכמו-כן לשמור איזה כתובת דואר אלקטרוני של הלקוח שמעוניינים לספר לו על התרמית.
רוני ון זאנט | 15.10.10
54.
מגיב 41 איזו חוצפה למה שאתה לא תעשה משהו לשם שינוי. כולם מחכים רק לשלי יחימוביץ?
כמה יכול לעשות אדם אחד, מוכשר ככל שיהיה? חוץ מזה לימודי תכנות זה קריעת תחת לא פחות משיפוצניק, ימים ולילות מול המחשב עד שכל הגוף מתנוון וכואב. בעיות גב תחתון ודלקות. מי לעזאזל צריך את זה? אין זמן לחיים מחוץ לעבודה אז לתקופה מסוימת כסף יכול להוות פיצוי... זה לא מבטל את העובדה שגם לעובדים במגזרים אחרים במשק מגיע הרבה יותר ממה שתנאי ההיצע וביקוש קובעים להם, או משרד האוצר קפוץ היד שכל מה שמעניין אותו זה לשמור על גרעון נמוך על חשבון העתיד הדפוק של אזרחי המדינה. תראו איזה גרעון מפלצתי יש לארה"ב. אנחנו כלום בגרעון לעומתם. אם תשקיעו קצת יותר בחינוך בריאות ורווחה ההשקעה תחזור למדינה עשרת מונים.
היא עושה כל כך הרבה עד עכשיו | 14.10.10
44.
אני בעד. שבמקום מדינת הי טק תתחילו להפשיל שרוולים ולעבוד!
איני מסכים עם הגישה הגלובלית של העברת עסקים לסין ולהודו. אך גם איני מסכים למה שהיי טק יצר במדינה הזו. וזו משרות נחשקות ומנקרות עיניים הן מבחינת משכורות והן מבחינת תנאים. ומה הפלא שאף אחד לא רוצה לעבוד היום. בהיי טק הכל נוצץ וחדש ויפה ובחוץ חם ומזיע וקשה...... ואני כן בעד שההי טק לא יהיה עם תנאים כאלו ומשכורות מנופחות. וככה חלוקת משרות העבודה תחולק לכל המגזרים. אז אני אומר טוב מאוד! תתחילו להוריד מחירים ותנאים ותעשו טוב לא רק לעצמכם אלא לכל הסובב אתכם [
ק.ב. | 14.10.10
35.
מנטליות מנטליות ושוב פעם מנטליות
זאת הבעיה של ההודים. האחד שייך לקאסטא כזאת השני לאחרת, זה לא מוכן לקבל הוראות מזה והפוך. שנתיים הוא עובד בשבילך סוף סוף עושה את מה שצריך, יום למחרת הוא עובר למתחרה ממול ועוד לתפקיד ניקיון. אין להם גוואה להיות עובדים בחברה מסויימת, אין להם שום יצירתיות. כשהוא מסיים לעבוד הוא יושב בשקט ולא אומר לך שהוא סיים. קוד שבלוני. צביעות ופשוט חוסר רצון לעשות כלום מעבר הודו 2010 ופשוט אין על הישראלים. בשורה התחתונה, אנחנו בכיינים, עצלנים אבל היצירתיות מפצה על הכל. והתוצאה עולה על כל דימיון.
יוני | 14.10.10
34.
למה הם עושים צעד בלי לבדוק כמו שאני עשיתי? אני בדקתי וגיליתי...
שההודים מקבלים הנחיה מסויימת ועושים משהו אחר לגמרי ומבחינתם עשו את העבודה ואתה צריך לשלם. אין לך בכלל יכולת לבקר את העבודה שלהם. הם אומרים לך קודם תשלם על מה שעשינו ואחרי זה נעשה עבודה חדשה. הלך עליכם.
קובי | 14.10.10
33.
קחו עצה ממישהו מנוסה - אתם טועים בLONG RUN
כמנהל בכיר בשתי חברות היי-טק בישראל שהעבירו קבוצות (פיתוח ו QA) להודו, אני חייב לומר שב SHORT RUN הם יראו רווח תפעולי. ב LONG RUN הם יפסידו בגדול. הם יותר זולים, זה נכון אבל הם עוברים מהר מחברה לחברה (ואתם מאבדים את הידע ואת ההשקעה) רמת ה COMMITMENT שלהם נמוכה, הקוד מבצע את מה שצריך אבל כתוב בצורת ספגטי שקשה מאוד לתחזק (וכאן אני מדבר, אחרי שראיתי במו עיניי את הקוד). ולאותם שיאמרו שלקחתי את החלשים, אני לא חושב כך. אולי לא את "הכי מבריקים" אבל בהחלט לא את החלשים.
אופיר | 14.10.10
31.
חברות ישראליות מקבלות מימון מדען ואז עוברות ל"מיקור חוץ" וזורקות את הישראלים
אפשר למתן את התופעה ע"י הכבדה במיסוי על "מיקור חוץ" (outsourcing) כדי להגביר מוטיבציה להשתמש בעובדים ישראלים. ההשלכות על המשק לטווח ארוך הן הרסניות. "משתמשים וזורקים" - אפס קביעות ובטחון ליום סגריר. עבדות מודרנית.
 | 14.10.10
29.
עשיתי מחקר רציני על זה במסגרת מיקרוסופט חיפה
פעם כשעבדתי שם בדקתי אפשרות להעביר QA להודו או לסין. יש למייקוסופט שם צוותים של מהנדסים מעולים שמעסיקים חברות חיצוניות של צבא של בודקים. מעבר לזה שאני מאמין בבדיקות אוטומאטיות שנכתבות בצמוד או אפילו לפני הקוד עצמו ועוברות ביקורת צולבת של הפיתוח, המסקנה היתה שזה לא יעבוד. בדיקות כסת"ח של מטבע מתחת לפנס - אפשר, אבל לא QA אמיתי שהוא עבודת פיתוח ומחקר שדורש רמה גבוהה יותר וקירבה מיידית (ברמה של אותו חדר) לפיתוח.
איש1 | 14.10.10
22.
ההודים מקסימים, אבל כמות העבודה שהספקתי לעשות מול ישראלים- כפולה!
נהנתי מאוד מהגישה והמסירות, אבל כל דבר יצא וחזר שלוש פעמים, עד שהצלחתי להסביר את עצמי, ויותר מכך להבין מה הם אומרים (והאנגלית שלי ברמה גבוהה מאוד) לקח לא מעט זמן, חבל.. איך ניקנה את הדירות הכי יקרות בעולם..(לפי הכתבה האחרונה) אם לא תהייה לנו עבודה?
הילה | 14.10.10
19.
אני גם מצטרפת לאיחולים ומקווה שהעובדים הישראלים האחרים מבינים שצריך לחפש
עבודה אחרת ומיד כדאי שממשלת ישראל תתחיל לחשוב איך לעודד חברות ישראליות להחזיק את העובדים הישראלים שלהן ואיך לקבל התחייבויות מחברות שנתמכו בשלבים שונים על ידי משלם המיסים להעסיק עובדים ישראלים בלבד בארה"ב החברות מרוויחות עכשיו מפני שפיטרו מיליוני עובדים ועשו מיקור חוץ של הרבה מהעבודה בעיקר להודו סין וארצות הגוש המזרחי לשעבר המשק עדיין נתון במיתון כי אנשים שאיבדו עבודה ובית אין להם כוח קנייה ויתר הציבור שרואה את האבטלה גדלה איננו מוכן להוציא כסף לתמרץ את הכלכלה כשאפשר לחסוך ליום סגריר אין לאף אחד אשליות שהרבה מהעבודה שנמסרה למיקור חוץ אינה נעשית כראוי אבל למי אכפת על הטווח הרחוק
raquel | 14.10.10
18.
דווקא את ה-QA הם העבירו להודו? הם השתגעו?
תכנות מעשי - אני יכול להבין ייצור - מובן לגמרי אבל QA? דווקא בתחום שמצריךכל כך הרבה יכולות לוגיות? ההודים יעשו כל מה שיבקשו מהם בלי שום תלונה - אבל לא מילימטר מעבר לזה! שימו להם את הספר של התכנון על השולחן והם יבצעו (יתכנתו) את התכנון בזמן שיא! אבל אין סיכוי שהם יצליחו להתמודד עם הבעיה הכי קטנה שתצוץ! ברגע שהם ייתקלו בבעיה - הם יחכו "למהנדס מישראל" שיבוא להציל אותם ועד אז הם יעמדו ויעשו כלום! מאידך - אולי זה אומר משהו על המוצר? אולי המוצר עצמו הוא משהו שאין לו שום דרישות איכות ושבאמת לא מצריך שום יכולות מקצועיות כדי לבדוק אותו? תמהני...
ירון | 14.10.10
17.
חחח, הא לכם הקפיטליזם. סוציאליזם חברתי זו מילה גסה נכון?
אז תלמדו בדרך הקשה לאיזה מקום מתדרדר העולם שלנו. ביטול של זכויות עובדים - בסופו של דבר אחרי ששכבת העוני והעבדות תתרחב אנשים יצאו שוב למלחמה מחדש על זכויות העובדים שלהם. רק חבל שהיסטורית המלחמות הנ"ל כמו כל מלחמה מלוות בשפיכות דמים (של המפגינים).
הכי חשוב הרווח האישי | 14.10.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת