אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מדעי העתיד

56 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

52.
ל-51
1) ללמוד עיבוד תמונה ואז בתור פיסיקאי אפשר להיכנס להייטק. בעיה שזה גג ל-10 שנים - הייטק לצעירים. 2) לעשות דוקטורט, במקביל להתקבל כמנחה באוניברסיטה הפתוחה ואז עם נסיון בהוראה אפשר למצוא משרה כמרצה במכללה - וזה יכול להיות להרבה שנים. 3) אפשר גם לתכנן לטווח ערוך: לעשות דוקטורט בתחום שמחפשים בפתוחה ואז יש סיכוי בעתיד לקבל שם משרה של דוקטור ואחר כך פרופסור.
 | 18.11.10
51.
זהירות - פיזיקה ! ! !
קיימים כיום מקצועות אקדמאיים קשים מאוד, בהם הסטונדט לומד, משקיע מירב כספו, זמנו ומרצו ולבסוף לא מצליח למצוא עבודה. רציתי לספר לכם על אחי - בן 32, סיים שני תארים בפיזיקה באוניברסיטת בר אילן, לימודים קשים מאוד, עשה את התיזה בתחום מוליכי על. לא מוצא עבודה במקצוע, ונאלץ להתפרנס כמורה לכיתה ז' במתמטיקה, במשרה מצומצמת וחלקית. מרוויח 2000 ש"ח לחודש. בינתיים מתום הלימודים עברו שנתיים, הוא מדוכא, מיואש, שבור ורצוץ. ממשיך לשלוח קורות חיים וממשיך לקבל סירובים. מדוע מלמדים מקצועות שאין עבודה בהם ??? מדוע אין סיוע במציאת עבודה ??? למה באוניברסיאות נותנים לתלמידים לבזבז את משאביהם יקרים ללא תכלית ??? אשמח אם מישהו מבין הקוראים יכול לסייע בעצה, או מידע על אפשרויות תעסוקה בתחום. אני ערבה לאחי, הוא אדם יסודי, חרוץ, מקצועי, בעל מוטיבציה גבוהה. הלוואי רק שינתן לו צ'אנס. תודה מראש.
רואת חשבון | 16.11.10
50.
לגבי תגובה 46, כלכלה וחשבונאות
אני מגיב פעם נוספת כדי שאנשים לא יחשבו שמי שכתב את התגובה ראוי לשבח או מבין מה הוא כתב 1. האם כלכלה עוסקת בחקר ציפיות? התשובה היא כן, אחד העבודות הידועות בכלכלה היא עקומת פיליפס ועקומות פרידמן פלפס, שני העקומות (גרפים) עוסקים בקשר בין אינפלציה ו-עודף ביקושים (המיוצג על ידי תעסוקה נורמאלית), החוקרים פרידמן ופלפס הוכיחו שכאשר יש ציפיות לאינפלציה אזי יש סיכוי שהמשק יכנס להיפר-אינפלציה, על המחקר שלהם הם זכו בפרס נובל בשנות השבעים (אם איני טועה). 2. האם חשבונאות היא מקצוע "מתמטתי"? מחקר חשבונאי אמפירי קיים כבר משנות השישים. העבודה פורצת דרך הראשונה בחשבונאות נכתבה על ידי ball and brown ב-1968 ועסקה בתגובת השוק למידע חשבונאי (רווח למניה EPS). העבודה הזאת נחשבת לאחת המצוטטות ביותר במחקר החשבונאי (אלפי ציטוטים). אני יכול לפרסם פה סיליבוסים של שני סימנרים לדוקטורנטים מארצות הברית שלפי אותם הסיליבוסים תבין שיש עשרות נושאי מחקר (עיקריים) במחקר החשבונאי. אני עצמי סטודנט לחשבונאות ועשיתי סימנרים אמפיריים בחשבונאות עם רגרסיה וניתוח שונות והנושאים שעסקתי בהם הם מגוונים: רווח למניה, נדל"ן להשקעה, השפעת תקינה חשבונאית בינלאומית וכו'. יש עשרות מגזינים מקצועיים שעוסקים במחקר אמפירי בחשבונאות ומימון (שני תחומים שקשורים מאוד אחד לשני). 3. לגבי התפתחות כלכלכה: אני מציע שתקרא או תראה ב-YOUTUBE את הנאום של הכלכלן זוכה פרס נובל אקרלוף שהוא נשא בטקס הפרס על התפחות הכלכלה, ותבין לפחות קצת מה עבר על המדע הזה. לפני שאתה פותח את הפה שמחקר חשבונאי הוא לא מתמטי או שלכלים מתמטיים אין קשר או טעם, אני ממליץ לך להחריש ולא להיראות כאידיוט בפומבי. אני לא יודע איזה פקולטה סיימת ולא מעניים אותי המוסד (כל המוסדות מלמדים כלכלה גרועה כלומר בלי מתמטיקה גבוהה) אז אתה יכול להמשיך לעבוד בשירות לקוחות.
מישקפופר | 27.10.10
49.
לתגובה 46
יש אסכולה כלכלית שמדברת על כך שכלכלה היא לא מקצוע מתמטי וזה האסכולה האוסטרית אבל היא נישה למרות שיש לה כמה טיעונים מעניינים. מתמטיקה נדרשת מכיוון שזו השפה שאתה ממדל (יוצר מודל) של המציאות ומנתח אותה. כיום לכלכלנים רציניים יש מגוון כלים מתמטיים וביניהם תורת המשחקים כדי לנתח את התופעות הכלכליות. הכלכלה שאתה מבקר אותה היא הכלכלה הקלאסית לפי תיאוריות קיינסיות אבל היום הם מוחלפות על ידי כלכלה התנהגותית ואתה רואה בכלכליסט מאמרים של כלכלן התנהגותי כמו דן אריאלי, אני ראיתי את אחת העבודות שלו והיא כוללת מרכיב מתמטי רציני. דרך אגב למודלים הקלאסיים עדיין יש משקל כי הם מלמדים צורת חשיבה אמפירית ואם אתה רוצה להציע מודל חדש אתה חיייב קודם כל להבין איפה טעו לפניך.
מישקפופר | 26.10.10
48.
פיזיוטרפיה, פיזיוטרפיה, פיזיוטרפיה
נתחיל בכך שאם אתה טוב ומנוסה ומוכן לעבוד אפשר להרויח טוב, בעידן הביטוחים הפרטיים יש גידול משמעותי בלקוחות שלא משתמשים בשרותים החינמיים של הקופות. כמות העבודה היא אינסופית לנוכח כמות הפיזיטרפיסטים הזעומה בארץ ובעולם (בארה"ב יחטפו אתכם כמו לחמניות טריות אחרי בחינות Board). הרפואה מתפכחת ומבינה שאין הוקוס פוקוס והרפואה האלטרנטיבית היא לא אלטרנטיבה לפיזוטרפיה טובה (ראו סיפרו של דר סימון סינג; ריפןי או פיתוי?) ונישארה רק בעיה אחת קטנה והיא להתקבל למקצוע שקשה יותר להיכנס אליו מלרפואה וזאת משום שיש לו מאפיינים של גילדה. * PS מחפש פיזיוטרפיסטית מנוסה בפיזיוטרפיה מנואלית באזור המרכז/שפלה לעבודה מיידית.
Jimi | 24.10.10
46.
אדון 45@מישקפופר טועה ומטעה בענק
כלכלה זה ממש לא מתמטיקה, אמנם יש מודלים מתמטיים מסובכים בתחום הכלכלה אך האמון בהם נסדק באופן מהותי לאחר המשבר האחרון, לאחר שהם כשלו באופן מחפיר משום שכלכלה עושה תצפיות על התנהגות אנושית, ולא על מספרים (בניגוד למתמטיקה). הגורם האניגמטי ביותר בכלכלה הוא גורם ה-E (ציפיות). הציפיות האנושיות הם חלק מתחום של פסיכולוגיית ההמונים, כיצד ההמונים משתמשים בכסף שלהם, מהם הרגלי העבודה והצריכה שלהם, על פי איזה קריטריונים הם משקיעים, וכו'. לגבי חשבונאות ומתמטיקה- כבר עדיף חשבונאות עם גאוגרפיה... חשבונאות הוא לא מקצוע מתמטי, הוא עוסק ביישום של כללים חשבונאיים כדי להביא להצגת הדו"חות הכספיים של החברות בצורה מהימנה ורלוונטית, כך שהיא משקפת את מצב העסקים האמיתי של החברה. מציע לך שתדע על מה אתה מדבר לפני שאתה כותב ומטעה, כי יש אנשים שיסתמכו על דברייך.
חןםחםןח | 21.10.10
45.
לא ללמוד מנהל עסקים וכלכלה
תואר ראשון במנהל עסקים או תואר במנהל וכלכלה, אלו תארים מבוזבזים וחסרי טעם לא בגלל התוכן שלהם אלה בגלל מה שחסר בהם וחסר בהם מתמטיקה וסטטיסטיקה ברמה גבוה. אנשים מסיימים תואר בכלכלה ולא מבינים מה זה מחקר אמפירי, מה זה מודל, לא יודעים לחשוב ביקורתית וכו' (לא מבינים מה הבדל בין סיבה וקורלציה!!!) אם כבר ללמוד תואר בכלכלה זה רק בשילוב מתמטיקה או סטטיסטיקה, כל שילוב אחר הוא פשוט חסר טעם אלה אם כן אתם רוצים לעבוד בשירות לקוחות כל החיים שלכם. להלן שילובים מומלצים כלכלה עם מתמטיקה מנהל עסקים עם מתמטיקה חשבונאות עם מתמטיקה תמיד לדאוג לעשות בסוף התואר סמנריונים אמפיריים כדי שתבינו לפחות מה זה מחקר אמפירי. כל השאר חירטוטים, כבר שמעתי על מסלולי בנקאות או מסלולי כלכלה יישומית ושאר ירקות, לא יקום ולא יהיה, אם אתם לא מבינים סטטיסטיקה בסיסית, חסרי כישורים באנגלית וחסרי חשיבה ביקורתית התואר לא יעזור לכם ולא משנה איזה מוסד למדתם.
מישקפופר | 20.10.10
44.
ל-34
אתה ממש חוצפן אתה יודע!! אחים ואחיות הם אנשים אינטיליגנטיים .ויש להם ידע רב לפעמים יותר משל רופא. ואנחנו עושים עבודת קודש. החלפת קטטר רק לידיעתך הכללית היא פעולה ומיומנות מקצועית מאוד ואינה מרמזת וקשורה כלל לרמת אינטיליגנציה. ישראלים ממעטים לפנות למקצוע כי הוא נתפס בעיניהם לעבודת כפיים קשה והישראלים המפונקים לא רוצים לעבוד קשה. זה כל התורה על רגל אחת.... ורק לידיעה כללית אני במקרה אח ישראלי ולא "ממיעוטי היכולת" כפי שאתה מגדיר אותם.
אנונימי | 19.10.10
42.
ל-41, מדעי המחשב הוא תחום רווחי כשלעצמו, לא צריך מתמטיקה.
כמובן, השכר הוא פועל יוצא של השעות הרבות שתצטרכי להשקיע, ואם תהיי אמא זה לא יהיה מאוד אפשרי בשבילך לעבוד בהייטק כתכנתית. הנדסת חומרים זה תחום סולידי עם משכורת סבירה, אבל זה כבר 4 שנים לימודים. בדרך כלל ממשיכים לתואר נוסף כי התחום דורש התמקצעות כלשהי. ארכיטקטורה זה כבר 5 שנים, שעות נוחות בדרך-כלל ולימודים קלים מאוד יחסית למקצועות לעיל. אבל ביטחון תעסוקתי מעורער (לא בטוח שתמצאי עבודה, או שתשמרי עליה) ולפעמים שעות מטורפות גורמים להרבה מאוד ארכיטקטיות להפסיק לעבוד בתחום לאחר שהן מקימות משפחה. אז התשובה הסבירה היא הנדסת חומרים, מן הסתם בטכניון, ואחרי זה עבודה ממשלתית כלשהי כדי לשמור על השעות סבירות.
איש | 18.10.10
37.
חסרים עובדים בייצור, במסגרות, בחקלאות, בסיעוד, במסעדנות ולכן מייבאים עובדים זרים
אין מי שיקטוף פירות וירקות ולכן טונות של תוצרת חקלאית נזרקת לפח כולם רוצים להיות מנהלים ולכן כך נראית ישראל בשנת 2010, בליל של עובדים זרים שתופסים עבודות שהישראלים לא רוצים לעבוד בהם.
ישראלית אחת | 17.10.10
32.
כמה דברים...
קודם כל, אני חושבת שצריך לעשות הפרדה בין ניהול לבין כלכלה וחשבונאות, וכן בין הרפואה לבין התזונה והספורט. ההפרדה הזו (קטנה למדי) תיתן לנו תמונה טובה יותר. העובדה היא שבימינו, עדיין הרבה תארים נלמדים כהשכלה כללית, ולא רק תארים במדעי הרוח (הכלליים - אלו המשלבים איזה קורסים שרוצים מכל התחומים של מדעי הרוח) וכן מדעי החברה, אלא גם תואר בניהול כבר נחשב לתואר כללי, תואר בעריכת דין ותואר בחינוך. הרבה סטודנטים לומדים מקצועות שמעניינים אותם למרות שיודעים שאין בהם תעסוקה או שיעשו קורסים מקצועיים עבור רכישת מקצוע. כך למשל, כדי להיות מנהל חשבונות או חשב שכר, צריך לעשות קורסים בודדים ולעמוד בבחינות של המדינה, אך אין צורך בתואר, אז למה לא ללמוד בדיוק את מה שמעניין? אבל מי שרוצה לבחור במקצוע הנחשב למקצוע מכניס, בלי קשר להאם המקצוע בכלל מעניין אותו, לרוב ילמד את התואר הדרוש. הרבה סטודנטים לומדים מדמ"ח וראית חשבון מתוך מחשבה על מקצוע, ומוצאים את עצמם לקראת השנה האחרונה שואלים את עצמם למה לעזאזל הם לומדים את זה בכלל, זה הרי ממש לא מעניין אותם, אבל נשארה רק עוד שנה אחת, אז מה. לנשור מהלימודים עכשיו? ממש לא - חורקים שיניים ולומדים גם את השנה האחרונה ומתהדרים בתואר מעשי מאוד שיש בתחום עבודה - אבל שלא מעניינת אותם. שנים שמענו על תואר ראשון ב,לימודי החארטה". כל מיני תארים שברור שאין ממש מה לעשות איתם. מה עושים עם תואר ראשון בביולוגיה? צריך לפחות תואר שני. מה עושים עם תואר ראשון בפסיכולוגיה? צריך לפחות תואר שני אם לא דוקטורט. מה עושים עם תואר ראשון במתמטיקה או היסטוריה או יפנית? יש מעט מאוד תארים ראשונים שמספיקים כדי לעסוק בתחום והם רק הולכים ומתמעטים. אז הולכים ללמוד תואר שני. הבחירה הפופולארית היא תואר שני במנהל עסקים. אבל כמה מנהלים צריך בדיוק? אז מידי פעם המדינה בהחלט מוכנה לתגמל (בעיקר ע"י לימודים מסובסדים מאוד) מקצועות שיש בהם חוסרים. בימים אלה ניתן לראות הרבה פירסומים למקצוע אחות סיעודית. אבל המשכורת נמוכה נורא, העבודה קשה נורא.... אולי אם השכר היה טוב אנשים כן היו קופצים על המציאה..... אז מה כן אפשר לעשות היום עם תואר ראשון?
 | 17.10.10
31.
למגיבה 27 הלומדת חשבונאות
בלי לדבר בצורה פוגענית מי שחסרת מעוף זאת את. ואני אומר את זה גם כן כסטודנט לחשבונאות. המקצוע הוא מקצוע מעניין מאד ושימושי גם ביום יום (עוזר לי לנהל ת'תיק השקעות הקטן שלי). אם את משתעממת ממנו את לא מתאימה למקצוע וכנראה שגם המרצים שלך גרועים (גם אם יש לך מרצים בעלי שם לא מחויב שכל רו'ח מצליח יהיה מורה טוב) ממליץ לך לעשות הסבה בהקדם, חבל על חיים מלאי תסכול. בהצלחה.
אני! | 17.10.10
22.
תואר = משכורת גבוהה יותר ממי שאין לו תואר. בדוק.
היום חייבים ללמוד. נכון, יש תארים ששווים יותר ויש שפחות, אך בכללי כל תואר יזכה את בעליו בשמכורת התחלתית של 7-8 אלף ש"ח לחודש. מי שלא למד ואינו אקדמאי, נמצא בבעיה, והוא יאלץ לעבוד בשביל שכר מינימום, או ללכת לחפש את עצמו בעבודות רעב ולהיות בעל באסטה בשוק, או קבלן עבודות עפר וכו'.
אקדמאי | 17.10.10
16.
תשובה ל-3
טעות בידך יש כמה מכללות שחומר הלימוד שלהם והסיליבוס מורכב מתכני האנו הפתוחה למשל כמו מכללת רמת גן כך שלמעשה תלמידים רבים הם כן במסלול תיכון-צבא-טיול-אוניברסיטה דבר אחד בטוח , מי שמצליח לסיים את כל המטלות והממנים הוא ללא ספק בעל יכולת השקעה ולימוד. לא כמו כל המכללות הללו שמלאות בתלמידים שלא מגיעים ו"מסתדרים" ואיכשהו מוציאים תואר. פה תכלס נדרשת עבודה השקעה וידע.
אביב | 17.10.10
3.
תשובה ל-2
לא צריך להיעלב בשם אף מוסד אקדמי... הסיבה היא שמשום שלרוב (לא כל, אלא רוב) הפונים לאוניברסיטה הפתוחה יש נתונים אישיים והעדפתיים שונים מהפונים לאוניברסיטאות האחרות (בד"כ לא מדובר במסלול הרגיל של סיום תיכון-צבא-טיול-אוניברסיטה במשרה מלאה ובמקביל עבודת סטודנט, אלא בתכניות חיים אחרות שמשפיעות על העדפות). קפיש?
ברבי Q | 17.10.10
2.
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה היא אוניברסיטה לכל דבר, לא ברור למה כותבים: " ... 34% באוניברסיטאות ו־18% באוניברסיטה הפתוחה. " האוניברסיטה היא האוניברסיטה הגדולה והחשובה ביותר עבור סטודנטים לתואר ראשון. הדרישות הן גבוהות והבוגרים הם בעלי יכולות למידה גבוהות. בהצלחה לכולם !
רון | 17.10.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת