אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דור ה־N: איך קרה שצעירי כל העולם כל כך מרוכזים בישבן של עצמם?

104 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

103.
זה טעות
זה לא נכון... הדור שהיא מדברת עליו זה הדור שנולד בסוף שנות התשעים. אני נולדתי ב87 ועד גיל 12 לא היה לי אינטרנט (עד שהייתי בן 15 הוא היה איטי כמו צב ועבד יומיים והתקלקל חודשיים) כבלים נכנסו אלינו הביתה שהייתי בן 4 אבל היו בקושי 3 ערוצים שבאמת יכולתי לראות וגם מחשב עד גיל 11 בערך ש שחשקתי בו דייב ועוד איזה כמה דברים \ה היה בערך שעתיים ביום בקושי. וגם הדברים שראינו בטלווזיה היו דברים יפים ונורמליים ולא כמו הזבל שמשדרים היום לילדים הדור שבא אחרינו (משנות האלפיים ) הוא דור רקוב למדיי.
 | 13.05.12
101.
מענייין מאוד!!
בנוגע לצמחונות והתנדבות: דווקא יש יותר צמחונים מבעבר לפי מה שאני יודע וגם לגבי התנדבות המצב דומה אך נראה לי שהנרקיסיזם הוא די מתוחכם כך שהפרמטרים שהיו נכונים אז הם די פשטניים היום כשאפשר לראות בבירור התנדבות, תרומה לנזקקים ואפילו אימוץ בעלי חיים- מתוך נרקיסיזם. אני חושב שהמחקר הוא מנקודת מבטם של הדור הקודם לנו כי הם מפספסים בבירור שהדור שלנו הוא הראשון להעיר לגבי הרבה דברים כמו תעשיות בעלי חיים, בריאות ואיכות הסביבה. וגם לגבי מלחמות וסבל הדור שלנו מתייחס אם כי בפחות רגישות למראות שכבר ראינו מיליון פעם
 | 04.10.11
100.
כל מה שכתוב פה זה רק סימפטומים ולא הגורם האמיתי
שהם הרס הערכים, והרס המשמעת. ולכן באמת זה קרה בדור הזה, שהוריו התחילו עם הרס המשמעת והערכים. אין חינוך, אין יעדים, אין חובות לאחר, למדינה, לאף אחד. התקשורת גם מקדמת את זה המון, כל הזמן משדרת מהן זכויותיך ומה מגיע לך, מציגה לך מראות שווא של עולם וורוד, של התעסקות בפרט ואגואיזם. המצב בפייסבוק וחוסר האמפתיה הם רק תוצאות של הדברים האלו, לא הגורמים.
 | 03.10.11
99.
להחזיר עטרה ליושנה
מאוד התרשמתי מהכתבה המעמיקה. זה זמן מה אני מרגיש שיש שוני וייחודיות לדור הזה ולא בהכרח לטובה. אני באופן אישי ציפיתי מכתבה כזאת רצינית שנכתבה והוגשה על בסיס פרופסורים וכותבים די ידועים להביא גם סוג של פתרון וביקורת בונה מאשר עובדות על גבי גורמים נטו ואפילו נבואה שחורה. באופן אישי מגעילה אותי העובדה שגירושים ניהיה סוג של נורמה חברתית. כמה אנשים יכולים להיות אגואיסטים ולדפוק לילדים שלהם את השכל ?... החלל שנוצר מחוסר אינטרקציה משפחתית אצל ילד בראש, המטען הזה ילווה אותו לכל החיים. בתור אדם חילוני שהתקרב לאחרונה לדת, אני מאמין שהריחוק מהדת הוא גם גורם מרכזי, וזה לא משנה באיזה דת תבחרו. הרי הדת מזהירה אותנו בחוקיה ממרבית הבעיות שמוצגות בכתבה, והעובדה שהריחוק המתגבר שנוצר מהחברה לדת רק מחדדת את הטענה שלי. אני אפילו לא רומז לזה שכל העולם צריך לחזור בתשובה כבר ממחר ולחכות למשיח כמו ילדים טובים, אני רק אומר שאם באמת נבין את הדת ואת חוקיה נוכל למנוע מעצמנו לדפוק את עצמנו קצת פחות אבל עדיין לא לגמרי, כי אחרי הכל זה הטבע שלנו.
קובי | 15.12.10
97.
גם לפי הקבלה זה כך
גם הקבלה מדברת על כך, שבדור הזה, האגו יגבר אך יחד עם זאת העולם נעשה "כפר גלובלי" ולאינטרנט יש חלק נכבד בזה. אמנם ה"ביחד" הוא בכאילו אבל יחד עם זאת אנו רואים שאצל רבים מתעוררת השאלה לשם מה אני חי?האם האגו הזה עוזר לי?או שהוא עזר לי בעבר ואכשיו הוא רק תוקע אותי?אולי אני יכול לנצל את האגו כדי להגיע לחיבור אמיתי עם הזולת ולהגיע למקום טוב יותר? אמיתי יותר? לא בכאילו, אלה ביחד באמת מתוך מקום של אהבת לרעך כמוך. במקום הזה של החיבור לאינטרנט יש תפקיד חשוב, רק צריך לרצות להגיע למקומות הנכונים ולהתחבר לטוב ולא לדאוג גם כשמגיעים בדרך למקומות לא קלים כי מה שחשוב זה לזכור תמיד שהקושי הוא מתנה הזדמנות והזמנה להתפתחות ב"ה.
ישראל שפייזר  | 11.11.10
96.
כל המנורות האדומות כבר דולקות
אין ספק שהחיים המודרנים מציבים בפנינו דילמות לא פשוטות. הטכנולוגיה, החופש ותרבות הצריכה מכוונים לכל התופעות השליליות שמועלות בכתבה מעולה זו. אולם רק דבר אחד אינו משתנה ואינו יכול להשתנות וזהו ה"טבע האנושי". טבע זה המוכתב מהחלק הפרימיטיבי ביותר במוח האנושי, אינו יכול לעבור לסדר היום שמכתיבים לו חיים וסטנדרטים חברתיים כפי שאנו חווים בחיים המודרנים. ההשפעה המיידית של אורח חיים זה הוא על ההרגשה שלנו, היא הופכת ליהיות קשה ואנטי חברתית לצורכי הגנה טבעית תכונות לא מודעות הטבועות בנו כתוצאה מהתפתחות אבולוציונית של מליוני שנים. אין מנוס, אלא לשנות מספר מוסכמות חברתיות בסיסיות אשר הן ולא שום דבר אחר, יעשו את השינוי המיוחל לטובת החברה ככלל והפרט בפרט.אנו חייבים להבין שלא הילדים הם הבעיה אלא, ההורים והמבוגרים בחברה הם הם הבעיה. הילדים לומדים מהוריהם בצורת חיקוי את מעשיהם ואורח חייהם את אבני היסוד לאישיותם. לכן, אנו המבוגרים חייבים להוות דוגמה אישית לצעירים ולקחת אחריות על מה אנו עושים ומתנהגים. דבר חשוב אחר להבין הוא, שהצרכים של הילדים קודמים לצרכים שלנו המבוגרים. אנו החלטנו להביאם לאויר העולם ולכן, על פי דין צדק אנו מחוייבים להבין מה הם צריכים כדי להתפתח נכון פיזית ונפשית ולפעול מיתוך אחריות של דיני נפשות להתפתחותם. מיתוך תובנה זו, יגזרו עוד מוסכמות חברתיות רבות אשר ישפיעו מהר מאוד לטובה על על הדורות הבאים. ילך ויעלה הדור במקום, ילך ויפחת הדור. הילדים שלנו וילדי כל העולם, הם בסך הכול המראה שלנו המבוגרים ואל לנו להטיל עליהם את האשמה של כיצד הם מתנהלים. אם לא יבוא השינוי המיוחל, אנו צפויים לגהנום עלי אדמות ולהרס החברה המערבית הקפיטליסטית תוך דור או שניים, בקצב של טור גאומטרי עולה.כל שנה שחולפת, תעצים את תחלואי החברה ברמות בלתי נסבלות ואף מומחה בשום תחום כבר לא יוכל לתרץ את הסטטיסטיקות המאיימות בשום תרוץ משכיל ככל שיהיה.
גיל | 09.11.10
91.
לדנה מ-88
דנה יקירה, אני מדור ה- N-1/3. לא מתעב ולא שונא אף אחד רק חושב שלכל שבת יש מוצ"ש. מבחינתי, איש הישר בעיניו יעשה אבל מה לעשות שיש לזה מחירים רבים ושונים שאולי את עדיין לא מודעת להם. אני חי, ודווקא לא רע, תודה, עם עצמי. אולי לך כואב לשמוע את האמת ואולי לך כואב כי כבר נתקלת במצב משעשע שכזה, ובינינו, תודי שזה מצחיק ביותר שאיזה דרעק מפונק שהתרגל לקבל הכל או לחילופין, לא לעשות כלום נתקל במצב שהוא צריך לקבל לא ולחשוב, שומו שמיים, לבד...נתראה עוד 10 שנים ונראה מי צדק!
לדנה  | 31.10.10
89.
הכל הבל הבלים והנוער מרגיש את זה ומגיב כך-ודואג לעצמו
הכל ריק מתוכן-הכל רק כסף!מה הפלא .לכל המדיניות השקרית הזו יש תוצאות אבל כנראה שכל דור הוא עיוור למתרחש בדורו. לדוגמא מלחמת העולם הראשונה נלחמו בשיטת התעלות-"בשר תותחים" היום ברור גודל הטמטום ולא ברור איך הניעו את הצעירים למוות בטוח ושיטתי(שומרים על התעלה)
אילן | 31.10.10
88.
תגובה ל- 81
קוקלה, רמת המירמור שלך פשוט בזיונית, אין לי מושג מאיזה דור את/ה אבל הגישה שלך לא מועילה לאף אחד.אני לא יודעת אם זה היה בהומור, אני מניחה שלא כי אחרת לא היית לוקח/ת את זה כל כך רחוק. אבל כנראה שאת/ה ממש מתעב את עצמך, ואת כל השאר, אם את/ה רוצה לראות אותנו משלמים על מה שבאמת אין את מי להאשים עליו. יש עוד הרבה טוב בעולם, והרבה עשייה טובה, פשוט העשייה הרעה מתעלה על זה. ובינינו , הרבה יותר גרוע מאזרח שלא לוקח חלק, זה אנשים מושחתים בעמדות מפתח. וזה מה שיש לנו בעיקר.את/ה חי/ה בסרט. סרט רע.במצב שלך גם כשהעולם מסביבך יהיה שונה את/ה תהיה יותר מדי מקובע בדעותיך בשביל לשים לב לזה. בואר נראה אותך חי עם עצמך ועם הגישה הדפוקה שלך עוד 10 שנים.
דנה | 31.10.10
87.
דיבורים דיבורים
עוד מאמר שלילי שעוסק בביקורת שאמורה כביכול לקתוח לנו את העיניים ולא בניסיון להציע פתרונות . לראות את המציאות כמו שהיא זה יפה ונכון אבל זו לא גדולה.. האתגר הוא להיות בעל חזון לגבי דרכי השינוי והתיקון. ומי שעירני ואיכפת לו הבין את העובדות האלה עוד הרבה לפני שהפרופסורים הגאונים האלה החליטו לחקור את הנושא.( ואני בספק לגבי מדד ההתנדבות החברתית של אותם גאונים ) .מעבר לזה שהנטיה הטבעית שלהם היא לחשוב שהדור שלהם היה הרבה יותר מתוקן ושהילדים היו הרבה יותר מנומנסים. ככה גם אנחנו נחשוב ביום מן הימים. ונהיה צודקים. המאמר מדויק אבל עושה עוול לאילו שמעניין אותם הרבה יותר מהישבן של עצמם. הדור הזה הוא תוצר ישיר של חינןך קלוקל וחסר נשמה, ושאפתנות חסרת מעצורים של הדורות שלפניו. ילד בעייתי שמעבירים אותו לכיתה טיפולית ומכניסים לו לראש שהוא חסר תועלת וטיפש באמת יאמין בזה. ובעולם עמוס גירויים רוב הילדים סובלים מהפרעות למידה כאלה או אחרות. ילד שגדל בעולם עם עומס גירויים ותנאי הישרדות שרק הולכים ונהיים קשים יותר- טבעי שירגיש שאין לו השפעה רבה ויאבד אמונה- ומכאן גם יהפוך למרוכז בעצמו מתוך הרגשה שזה הדבר היחיד שיש לו שליטה עליו.הנרקיסיזם היה פה מאז ומתמיד , היום הוא פשוט מוחצן יותר דרך רשתות חברתיות ויש לו אפשרות לקבל יותר ביטוי עקב התפתחות העולם החומרי. אם האפשרויות האלו היו קיימות בשנות ה-50 אולי היינו רואים את אותו דבר קורה. מי שרוצה לעשות שינוי יהיה לו הרבה יותר קל לעשות את זה קרוב למרכז, איפה שהכל קורה. איפה שהשחיתות והגועל נמצאים המצב שיא. פה בתל אביב למשל. האבסורד הוא שמי שמגיע לפה ורוצה לשנות, עסוק כל כך בלשרוד תחת התנאים האבסורדיים של המחיה פה, שהוא לא מצליח לפנות הרבה זמן לשינוי. ושינוי לוקח הרבה זמן השקעה ומאמצים.היום הרבה יותר קשה לשנות מאשר פעם. הפגנות שפעם היו הכלי היעיל ביותר- כבר לא מזיזות לאף אחד. המח שלנו כבר אדיש לדברים האלה כי אנחונו יודעים המערכות שקובעות את החיים שלנו מורכבות מאנשים חסרי אמונה ואטומים. הלוחמה החברתית צריכה לשנות את הפנים שלה ולהיות הרבה יותר מתוחכמת כדי להצליח לשנות. היא צריכה לקבל מערכת תמיכה הרבה יותר חזקה. מאמרי הביקורת האלה עוסקים יותר מדי במה לא בסדר ולא מקדישים אפילו שורה אחת לרעיונות לתקן את המצב. "מקווים שיהיה בסדר " זה באמת מיותר ומכעיס. לא כולנו כאלה. חיזוק המיעוט שבאמת איכפת לו היה עוזר להגברת המודעות. אבל למה לעשות את זה שאפשר לכתוב מאמר ולסגור עניין. ואגב, גם אני , היום, עוסקת ביותר דיבורים מעשייה. אבל גם אני אתגבר על זה כשאמצא את הדרך לעשות את זה.ואני מחפשת. וככה גם כל אחד אחר שאיכפת לו . הדיבורים הם רק ההתחלה במקרה הזה. לא, עדיין לא מצאתי פתרון. אבל כשאני אמצא אני לא אסתפק בפייסבוק כדי להעביר את המסר. למרות שגם הפייסבוק הוא כלי לא רע אם משתמשים בו נכון. בקיצור, כל מה שאני מנסה לומר זה , שיפסיקו ללכלך ויתחילו לעשות. באמת שאין את מי להאשים חוץ מאת המח האנושי שלנו שמורכב עד כדי כך שכל אחד היום מסתובב עם מחלה נפשית כזו או אחרת. וככה זה תמיד היה. תפסיקו לדבר תתחילו לעשות. אני מבטיחה שאעשה את זה בעצמי ולא אוותר עד שהפנים שלי יהיו אדומות ושרוטות מרוב כאפות שאחטוף ממוסדות אטומים וממשלה מושחתת. עד שלא ישאר בי כח. כרגע אין לי הרבה מלבד אמונה שיש לנו כח לשנות. אבל אני חושבת שזה כל מה שצריך.
דנה אייל | 31.10.10
85.
יש פתרון....
חברים יקרים למי שלא שם לב אנחנו בשיא ההתפחות של האגו. אין אדם בעולם של היום של מרוכז ולא פועל אך ורק על פי החשבון הפשוט - איך אני מרוויח יותר ועושה פחות. כולנו בצורה "חופשית" רודפים אחרי מה שכביכול נותן לנו רווח גדול יותר ובורחים ממה שגורם לנו סבל או פחות תענוג. יש תרופה בהישג יד לבעיית האגו המתגבר - קוראים לזה חוכמת הקבלה - החוכמה איך לקבל (לקחת) נכון בלי לפגוע באיזון הכללי, החוכמה איך לאהוב. ממליץ בחום למי שמחפש לקחת שליטה על החיים ולא להיות עבד של האגו שלו. www.kab.co.il - ערוץ 66 נסו - ותראו בעצמכם, מקסימום "בזבזתם" 10 דקות מהחיים
חזי | 30.10.10
83.
ברור שהגורם לכך הם ההורים וברור שהדור הבא יהיה בדיוק להיפך משל היום
אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהינה. לדור ההורים אין מה לבוא בטענות כי עתיד הדור הנוכחי היה בידי ההורים והם אלה שהפכו אותו לנרקיסיסטי ולממוקד בעצמו. דור ההורים יכל לגרום לדור הנוכחי לצמוח באופן מאוזן יותר אבל ההורים העדיפו לעבוד מצאת החמה ועד צאת הנשמה והתגרשו ובגדו ופירקו מערכות יחסים ואימללו את הילדים בלי חשבון. אז זה מה שיצא. הנחמה היחידה היא שכמו תמיד הדור הבא כלומר הילדים שיולדו לדור הנרקיסיסטי יהיה כמובן שונה לגמרי. הדור הבא הוא תמיד הברירה שיש לטבע כדי לאזן את טיפשותו של האדם.
יוסי | 30.10.10
82.
הדורות הקודמים השאירו אדמה חרוכה
בני שנות ה-50 גרים בוילות ענקיות וממשיכים לצבור כסף וכוח - ולמשוך בחוטי הכלכלה והשלטון - ולא להשאיר לאף אחד מקום. לא למיעוטים ולא לצעירים.. לבני שנות ה-80 כל הנכסים שנותרו הם דף פרופיל בפייסבוק... זאת המציאות... ...והם ממשיכים לגור אצל ההורים, כי ההורים ממשיכים לחמוס כל חלקה טובה - ויש להם הרבה יותר ממה שהם צריכים גם ככה... פייסבוק הוא דווקא בשורה טובה. בפייסבוק הדור הזה שוב יכול להשפיע - בלחיצת כפתור, ביצירת קשרים מסועפים, ברכישת ידע מגוון. מי שחושב שפייסבוק הוא בזבוז זמן לא מבין שפייסבוק הוא אסיפת העם האלקטרונית - והוא, או משהו דומה לו, יהיה המקום בו בו יוכרעו גורלות ויתקבלו החלטות. החלטות הרבה יותר שקופות, שיוויוניות, ומעמיקות - מההחלטות שמנהלות את חיינו היום.
0 | 30.10.10
81.
כתבה מצויינת אבל שכחה את הדבר הכי כיפי
לראות אותם אוכלים את החרא שהם בישלו, עוד 10 15 שנה כשאחרי כל הדחיות, הסיפוקים המהירים ובעיקר, "החיפוש העצמי", הם ימצאו את עצמם, אך אויה, הם היו שם כל הזמן.........כן כן ממש שם, איתם...... ועכשיו כשהם מגיעים לגיל 35 40 הם מוצאים עצמם עם.........חברים וירטואלים, ללא משאבים פיננסיים, ללא עבודה קבועה שיכולה לשלם על כל השגעונות או הבטלה שלהם, ללא ירושה (כי ההורים חיים יותר וגם להם מגיעה איכות חיים ולכן הדירה שלהם נמכרה כי הם צריכים כסף לבית אבות, מה הם יסמכו על הדרקעס שלהם שיתמכו בהם ויאפשרו להם להמשיך לחיות בכבוד - פחחחחחחח, הם יודעים טוב טוב איזה "אוצרות" הם גידלו בבית), עם דף מפואר ומושקע עם "מלא מלא מלא ""אלק, חברים"" בפייסבוק/טוויטר או זבל וירטואלי אחר שהם יעברו אליו עוד שנה/שנתיים/חמש שנים..... וגם, כן כן, עם המציאות. והמפגש שלהם עם המציאות הוא אחד הדברים המצחיקים והכייפים ביותר לחזות בו, יותר מכל תוכנית ריאליטי אי פעם..... חוסר האונים והבעת ההלם על הפרצוף של מישהו מהדור הזה שנתקל, כנראה לראשונה בחייו, במציאות הקשה שבה לא עוזרים פייסבוק, עוד צ'ייסר/ראש/שאכטה/יום בים/טיול בחו"ל/סדנת יוגה/חיפוש עצמי/כיפים/צחוקים/דאחקות-מחק את המיותר, למרות שלא נראה לי שניתן למחוק, אצלם זה הכל או כלום, בייבי - , או איזה בולשיט אחר שהם מלעיטים את עצמם בו, הוא הדבר הכי הכי מצחיק שתיתקלו בו. ההבעה של העילבון, הכעס וההלם סביב ההבנה (הפתאומית) שלא הכל סובב סביבם והשמש לא זורחת להם מהתחת, היא לא פחות מקטלנית עבור הדגנראטים הקטנים - והיא מצחיקה, זה לא ייאמן כמה, גם כשהמצב הוא כ"כ רציני אי אפשר שלא ליפול מצחוק למראה הלסת הנשמטת והגלגלים (הכ"כ כ"כ חלודים....) במוח שמתחילים לנוע בעמל כה רב, לראשונה, וכאשר הדבר המעורפל והלא וודאי הזה שנקרא עתיד (שמי האמין שיום יבוא והוא אכן יגיע גם אליהם, ממש ממש אליהם, דבר שלא נתפש או-אז, אי שם ממרומי גיל ה-20 המופלג שלהם).......זה פשוט היסטרי כמה שזה מצחיק!!!!! זה הולך בערך כך: ילד (בן 40, אבל ילד): "אבל אני צריך.........." הורה/מבוגר אחראי/בוס: "אבל אין ואני לא יכול/ה לעשות עוד שום דבר עבורך בנושא"..... ילד: "אבל אמא/אבא/בוס, אני צריך X Y או Z"....... מבוגר: "מצטער/ת, אי אפשר, אין לי, פשוט אין"..... ילד: "מה אין????????????????? איך אין????????????? למה מישהו לא עשה/הכין/דאג לזה???????????" מחכה בקוצר רוח לעוד 10 שנים להתחיל לקרוא את הכתבות על האפטר שוק של הדור הזה. ולחלק הכי טוב והכי חזק עוד לא הגענו בכלל, אתם מתארים לעצמכם מה יעשו להם הילדים שלהם? דור ה-Z או דור ה-Z.02?????? הרי מה שהם עשו להוריהם הם יקבלו, במעין קארמה קוסמית ומקסימה, בריבית ד'ריבית ד'ריבית......הולך להיות מבדר..... stick around for the funniest show ever, boys and girls, YOUR LIFE
קוקלה | 30.10.10
78.
איך קרה? אני אגיד לך איך קרה;
קרה, כי התקשורת מנפחת לנו את השכל במסרים שאין נבובים מהם!! לא חבל על כספי ציבור שהולכים למחקרים כל כך מצוצים מהאצבע? מה נשתנה הדור הזה מכל הדורות? שבכל הדורות העמידו פנים, ואילו הדור הזה- אינו טורח, וטוב שכך. כאילו שבאיזשהו שלב של ההסטוריה האנושית- העולם חלק את משאביו, שווה בשווה, בין בני האדם. לא היה, ולצערי, גם לא יהיה לעולם. וכל עוד יש מקום לתחרות, תמיד יהיו מנצחים ומפסידים- מן חוק טבע שכזה... וכל עוד הפערים ימשיכו להיות עצומים- יש לצפות להתמרמרות של השכבות החלשות, משמע: מהפכות ו\או מלחמות. ובקשר לעולמות ווירטואלים שאנשים בוראים לעצמם, זה רק מפני שהמציאות הקיימת אינה מספקת על פי רוב, את צרכיו של האדם-כלומר: המציאות הדלה הולידה את העולם הווירטואלי, ולא- העולם הוורטואלי הוליד את המציאות הדלה. כך או כך- עדיין אין מענה אמיתי לבדידות בעולם שבו אנו חיים, וכל פלסטר ,כזה או אחר, לעיניי- מבורך.
אבינועם | 28.10.10
77.
העולם המודרני והדור החדש
קריאה מהירה של הכתבה מוכיחה שזו כתבה טובה,מצויינת ומעניינת.יש כאן באמת לא מעט נקודות לחשוב עליהן. אני די מסכים עם האמור בכתבה ומצד שני עדיין חושב/טוען שהכל תלוי בנו. היתה בכתבה התייחסות רבה לפייסבוק ואין ספק שהפייסבוק בשנים האחרונות הכי תפס וללא כל ספק הוא האתר המוביל ברשת ולמעשה הרשת התקשורתית החזקה ביותר. הפייסבוק ממכר מאד,וירטואלי ביותר,גורם לאדם ממוצע להעביר בו את הזמן מבלי לקבל כמעט שום דבר חיובי מעבר לאשליה שאתה "כאילו" מקושר להרבה אנשים ויש לכולם חיים יפים וורודים והכל טוב ויפה.. אנשים נכנסים לפייסבוק אך ורק מתוך יצר הסקרנות על מנת כאילו לראות מה חדש (מה כבר יכול להיות חדש ב5-10 כניסות ביום?) אבל כמובן הסקרנות הגדולה ביותר היא קבלת תגובות וקבלת הודעות והעלאת הבטחון ואהבה עצמית (כן...זה נשמע מאד מאד רע). העולם המודרני אולי לטווח הקצר עושה לנו טוב..הכל כאילו קל,דברים נסגרים בלחיצת כפתור,השירותים מתקדמים יותר,והכל נראה זמין ונגיש אבל... דווקא בעולם המודרני והזמין הזה אנשים לא מעטים מוצאים עצמם אצל פסיכולוגים ואצל פסיאטרים,מלאים במתח וחרדה,התחרות הורגת אותם,מציאת מקום עבודה חדש,תפקיד יותר טוב,לחקות כל הזמן אנשים אחרים,הרצון לזכות בכמה דק' של תהילה בטלויזיה או כמה דק' של פרסום הורג אנשים... הזמינות הזו מחסלת אותנו.אם בתחילת שנות ה90 זה היה מכשיר נייד שעזר לנו בביצוע שיחות עם מכרינו בזמן שאנו לא בבית,אז בשנות ה2000 המכשיר הנייד כבר משרת אותנו כאילו זה הדבר המרכזי בחיים שלנו. אימיילים,הודעות,מסנג'ר,פייסבוק,איי פון,רינגנטונים,שירים,סרטונים וכיו"ב הבן אדם לא מוצא זמן אמיתי לעצמו,זמן רוחני לעצמו (אחר כך אנשים מתפלאים למה כולנו חומריים וכולנו הופכים לאגוצנטרים וכד')אז בוודאי שגם האמפתיה תרד וכמובן שהאדם ינסה כל היום רק לחשוב על עצמו,על עתידו ועל דרכו... אם האנשים היו חושבים פעמיים ומבינים שלעזור לזולת,לעשות מספר מצוות (ואני לא מדבר מההיבט הדתי בלבד)ובכלל לדאוג לבניית משפחה זה דבר שתורם נפשית פי עשר ופי מאה מאשר להביט מול הצג כל היום ולראות הודעות וירטואליות מטומטמות באתרי הרשת ובמיוחד בפייסבוק. ושלא תחשבו ידידי-גם אני כמה שאני מנסה להיגמל מהעולם המודרני,הזמינות המטורפת של היום,הלחץ והחרדה...גם לי זה קשה וגם אני נגרר לצערי לעולם הזה במקום לשבת בערב על כוס קפה עם איזה ספר טוב (ולא חסר ספרים טובים היום) אז אנחנו מוצאים את עצמו מצחקקים בכאילו מול הפייסבוק המחריד.
קסודס | 28.10.10
75.
הדור הזה מאושר יותר וכל השאר זה שטויות
הדור הזה יותר מאושר, יש לו יותר אפשרויות ויותר קשרים. ההוכחה לכך היא פשוטה - הדור שלי בשנות ה 70 התחבר ללהקות דיכאון כגון פינק פלויד הרבה בגלל בדידות וחוסר יכולת ליצור קשר עם העולם (אמנם אחלה מוזיקה אבל בעיקר מסרים דכאוניים שרובם נובעים מבדידות).. הדור הזה מחובר הרבה יותר ואין בו בדידות. הוא שטוח יותר לכאורה אבל זה פשוט כי הוא יותר מאושר - קשה להיות בודד וגלמוד כשמסביבך כל כך הרבה אמצעי תקשורת תמיד אפשר להתחבר למקום ולאנשים אחרים ולמצוא חברה. אם לא טוב לך בכיתה בבית הספר אפשר להגיע באמצעות האינטרנט להמון אנשים ומקומות אחרים. אנשים מבוגרים תמיד אומרים דברים שליליים על הצעירים בעיקר בגלל שהם מקנאים בהם. תמשיכו להיות מה שאתם אנשים צעירים וכשתהיו מבוגרים בטח תבואו בטענות לדור של הילדים שלכם זו דרכו של עולם.
פינק פלויד | 27.10.10
74.
אתם לא יורדים לעומק העיניין..
לדעתי יש הרבה נקודות התייחסות חשובות במאמר, חלקן הגיוניות וברורות ולא בהכרח רעות וחלקן די עצבות. הסיבה שבדור שלנו הנרקיסיזם עולה וגואה נובע בבסיסו מהרצון (הנקריסיסטי) "לחיות טוב". היום אם אין לך מספיק כסף, איכות החיים שלך יורדת בהתאם, לכן, קיים מירוץ מטורף להיות "הכי טובים" ו"הכי מוצלחים". בשביל להיות הכי טוב צריך השכלה גבוהה, צריך הרבה קשרים (בד"כ אינטרסנטיים צבועים ולא אמיתיים= הפייסבוק האהוב) עם אנשים, וצריך גם לדרוך על ה"פחות מוצלחים" בדרך למטרה. כמו שאני רואה את זה מה שקורה לדור הנוכחי הוא תהליך שמתפתח לפחות כבר 100 שנה (מאז שהאוכלוסיה הכפילה את עצמה,אמצעי התקשורת פרחו, והמירוץ לכסף החל) ורק הולך ומחריף מדור לדור. מה שבאמת נורא זה שאי אפשר לעצור את זה, עם כל דור שיעבור אנחנו נהיה יותר מזוייפים, יותר אנוכיים יותר משתמטים, והרבה הרבה יותר בודדים.
 | 26.10.10
73.
תרפיה בשקרנות
קודם כל בכתבה הם מדברים על אהבת העצמי, אבל מה הוא אותו עצמי שהצעירים אוהבים?, העצמי הווירטואלי הוא אולי דמות אהודה אבל הוא לא קשור לעצמי במציאות, ככה אולי צריך להתמקד ברצון של צעירים לחיות בעולם ווירטואלי ולהעניק לאווטארים השונים שלהם קיום אמיתי. זה לא נרקיסיזם זה תרפיה בשקרנות. אולי זה טוב שהמירוץ לחימוש במשפחה וקריירה האט או התפצל, אני חושבת שהיצע העבודות מבחינת תחומי עיסוק הולך וגדל ככל שהחברה יותר צרכנית, לכן יש לצעירים יותר אופציות ולא כולם חייבים להיות רופא או עורך דין. חוץ מזה, אם הצעירים ככ לא בוגרים לא עדיף שיחכו עם הילדים לגיל יותר מאוחר?
 | 26.10.10
71.
זה לא הדור אלא הכלכלה והשיטה הכלכלית
זה המצב הכלכלי שגרם לכך, השיטה הקפיטליסטית החזירית שגרמה לעליית האבטלה ואי יכולת להגיע לדיור בר השגה. זה דור חסר פנסיה, חסר יציבות כלכלית וחסר יכולת כספית להקים משפחה בגיל צעיר. לזה הוביל הקפיטליזם החזירי בכל העולם שהחל בשנות ה 80. לא הצעירים אשמים אלא השיטה הקפיטליסטית
די ברור | 25.10.10
70.
יו אני מיושן
מושגים כמו חתונה ילדים יציבות וקביעות, כן מדברים אלי. משהו ששמתי לב שכל שוללי החתונה + ילדים, ויש פה הרבה כאלה (בעיקר 61 שסופר דולרים פר ילד), כנראה לא נשואים ואין להם ילדים, אז איך הם יכולים לדבר על חוייה (בעיקר גידול ילדים) שהם לא חוו, זה בדיוק כמו העיוור שמתווכח על צבעים.
גרופי | 25.10.10
69.
הזמנים השתנו....
הזמנים השתנו, בני אדם חיים הרבה יותר שנים אז למה למהר? תנו לנו להתענג עוד כמה שנים על החיים הקלים. אגב, גם לעניין הזה יש יתרונות. אנשים כבר לא עובדים את המדינה כערך עליון, חיים יותר שנים ממצאים את עצמם. יאללה, תפסיקו להסתכל על הצד השלילי.
ילידת שנות השמונים | 25.10.10
67.
פני הכלב
בקיצור דור N היקרים... התפקיד שלכם בעולם הזה הוא להתחתן, לקחת משכנתא, להשתעבד למקום העבודה, לעשות ילדים ולחיות בפחד. תפסיקו כל הזמן לחשוב רק על עצמכם, אתם חלק ממשהו גדול יותר. למישהו באמת איכפת מכם, מישהו תמיד ידאג לכם. נבחרינו המצוינים ינווטו אתכם לחוף מבטחים. העיתונאים והפרופסרים הם חברים שלכם ורוצים לעזור לכם. מי צריך נרקיסיזם כשיש מרקסיזם
דור איקס | 25.10.10
62.
כתבה מוצדקת ברובה
אם כי בכל כתבה כזו ישנה מגמה ברורה להטות את המחקים לטובת המטרה, כלומר, להביא את המחקרים ה"מפלילים" ולוותר על לתת להם את הקונטרה. באשר לנושא הנישואים המאוחרים\גירושים\הסבות מקצועיות\וכו'- מאוד לא רלוונטי בעיניי. לא כל מה שהלם את הדורות הקודמים הוא בהכרח מה שהכי נכון לעשות. בעיניי זה מדהים שאנשים קודם כל יכולים ללמוד על עצמם דברים, לגבש עמדות, לאמוד את סגולותיהם, ואז להתחיל לצעוד בידיעה, אפילו אם היא קלושה, מה הם רוצים מחייהם. תוחלת החיים ארוכה יותר- כך שיש לנו זמן. נשים יכולות לשלב בין לימודים, קריירה וחיי משפחה- הרבה יותר משיכלו אפילו לפני עשור בודד. בכל אופן, שאר הדברים הנ"ל ברורים, נהירים ומעוררי דאגה. הקולקטיב הולך ומתפורר. צניעות מצטיירת כחולשה, אהבה עצמית ובעיקר הרבה רעש- הם סוד ההצלחה של רוב ה"מצליחנים", הבדרנים, הפוליטיקאים, ושאר אנשים מפורסמים שלא בדיוק ברור מה הם עושים שם. ובכל זאת, היה רצוי מאוד לציין את המחקרים המנוגדים ולהציג את מראה אחר של אותו דור- את ראיית עולמו המיוחדת, את היעילות, זריזות המחשבה, המקוריות ובעיקר האומץ לשבור את המוסכמות והמסורות- ולגלות שניתן ואפילו ראוי להטיל בהן ספק. כתבה מעולה.
בת דור ה-N | 23.10.10
61.
רק אדם טיפש מתחתן ויולד ילדים
העלויות של גידול ילד אחד עומדות על 250 - 150 אלף דולר עד לגיל 18 (תלוי ברמת החיים). כל ילד דורש המון חינוך דאגה וטיפול שגוזלים המון זמן ביום ובלילה. כאשר ההורה מזדקן או הופך לחולה הילד לא מטפל בו, להפך הילד מגלה חוסר סבלנות ורוצה לקבל את הירושה בכדי לשפר את רמת חייו. רק אדם רפה שכל וטיפש ישקיע את כל חייו בגידול ילדים שלא יתרמו לו מאומה בבגרותו. חד משמעית זה לא כדאי ולא משתלם, עדיף לחיות טוב ללא דאגות ולהנות מהכסף שלכם, אם אפשר רצוי כמובן לתרום ולעזור לחסרי המזל לעניים ולחלשים בחברה זה יגרום לכם לסיפוק עצום. לפני 30 שנים היה ערך לחיי המשפחה והילדים טיפלו גם בהורים שלהם, כיום אדם פורש מהעבודה בגיל 60 לערך ויכול לחיות עד לגיל 90 ומי אמור לפרנס אותו 30 שנה, הילדים הנרקסיסטים שלו ?
www.roxet.org | 23.10.10
60.
לדעתי העולם רק הולך ומשתפר, ישנו מחקר שבצעו באוניברסיטה בארה''ב לפני
שנתיים שמראה שהאלימות בעולם אף פעם לא היתה נמוכה כמו בתקופה הזאת שאנחנו חיים, למרות המלחמות באפריקה העירק ובאזורינו. וישנה ירידה אשר מתרחשת כל שנה באלימות. כנסו ל ted.com ותגלו כמה אנשים עוזרים בעולם לאחר.
דביר | 23.10.10
59.
עבודה שלא מפרנסת את בעליה - זו הבעיה האמיתית
דור ההורים יכל לעבוד בחקלאות או במפעל - ולהתפרנס מזה בכבוד. לשים לחם על השולחן, לבנות בית. היום העבודות הללו נחשבות עבודות זבל שרק תאילנדים או מקסיקנים עושים (וגם להם אין מה לאכול והיכן לגור, כי לא משלמים להם מספיק). אז מה אתם מתפלאים שאנשים עוברים דירה/מחליפים עבודה כל שנה? אין קביעות - ולכן מפטרים אנשים כל יומיים. וכשאין לך עבודה - גם לשלם שכירות אתה לא יכול, ואז זורקים אותך מהדירה ומשם הדרך להורים (למי שיש) מאוד קצרה. מה קשור הפייסבוק? מעבר לזה שזה גורם לכולם להיכנס לכתבה, לצאת לבלות זה מסוכן ויקר. יותר זול ובטוח לגלוש באינטרנט.
עובדת וענייה | 23.10.10
57.
יותר טוב שתעשו כתבה על מחירי הדירות המופקעים...
הם הגורם האמיתי שמביא את ילדי שנות השמונים לגור עדיין עם הוריהם. כל דירת חדר קטנה, מעופשת ומסריחה עולה הון כסף. על מה ולמה??? כמובן שיש דברים בגו ואכן ילדי הדור המדובר שונים בתכלית מדור קודמיהם לשלילה, אך בהקשר הספציפי הזה של המגורים עם ההורים, אני חושב שאין להם כל ברירה.
פאפו | 23.10.10
54.
כתבה מצויינת שמאששת את מה שיש לי בבית !!כנסו
יש לי בבית שתי בנת שנולדו בשנות ה 70 נשואות עםילדים.ובן שנולד בשנות ה80,כמובן שלא נשוי ולא חושב להנשא בזמן הקרוב.למזלי הוא לא גר בבית.יש לו את כל התסמינים של דור ה n (פעם קראו לזה דור ה x ) בסידרה סיינפלד אפשר לראות שכבר לפני 30 שנה היו ניצנים של התופעה.בנימה פילוסופית אפשר לומר שזה תוצר של חברת השפע.המינון של התופעה תלוי בגיאוגרפייה.
יוסי ג | 23.10.10
52.
יש לנו משימה גדולה מאוד - ופייסבוק יעזור להציל את בני האדם מעצמם
מנקודת מבט חיצונית הציוויליזציה העולמית שלנו היא באופן מובהק על סף כישלון בביצוע המשימות החשובות ביותר שמולן היא עומדת: שימור החיים והרווחה של האזרחים שלה, ויכולת המחייה העתידית של הכוכב. עד כה התקשורת הייתה מבוססת על יחיד שמטיף להמונים. כעת, אנחנו בשלב שלהמונים יש גישה להמונים - פעם ראשונה בהיסטוריה האנושית. פייסבוק ויוטיוב מנסים לשמור על האינטרסים הרווחיים שלהם, אך הם ייכשלו מול המאסות של בני האדם - בני אדם ששואפים לתקשר אחד עם השני. אני מקווה שכולם מבינים את זה שאו שנשתנה או שנמות, כי מלחמה, עוני, שחיתות, רעב, אומללות, סבל אנושי לא ישתנו במערכת הכספית הנוכחית. כלומר, יהיה שינוי משמעותי קטן ביותר. השינויים הרציניים שעומדים לפקוד את האנושות יכריחו "עיצוב מחדש" של התרבות שלנו, הערכים שלנו, וזה חייב להיות קשור ליכולת הנשיאה של כדור הארץ לא לפי איזו דעה אנושית או ההתרשמויות של פוליטיקאי של איך העולם צריך להיות או אילו רעיונות דתיים על ניהול ענייני בני האדם. המעבר הזה הוא החשוב יותר בגלל שזה לא ברור אם נצליח לבצע אותו. הדור שחי עכשיו ודור הנכדים שלנו הוא הדור החשוב ביותר שאי פעם התהלך על פני הכוכב. אנחנו הדורות אשר יקבעו האם נצליח במעבר מחברה הרסנית לחברה ברת קיימא - או שנשמיד את עצמינו בגלל היהירות שלנו ובגלל כלי הנשק שלנו. עכשיו, בכל פעם שאני קורא את העיתון אני רואה עדויות של המעבר ההיסטורי הזה מסוג אפס לסוג אחד ואני מרגיש בר מזל לחיות בתקופה החשובה ביותר בהיסטוריה של המין האנושי: המעבר מחברה ממוסדת של שליטת יחידים -> אל חברה מתהווה שבה המונים מתקשרים עם המונים ומספקים את כל הצרכים האנושיים ומעלים את רמת החיים מעל לרמה האפשרית בתוך מערכת כספית, וכל זה באמצעות תרבות הקוד הפתוח שמתחילה לפרוץ אל העולם הפיזי (open source hardware). המשיכה הישנה לשוביניזם גזעי, מיני ודתי, ולקנאות לאומנית נלהבת, מתחילה לא לעבוד. מתפתחת מודעות חדשה אשר רואה את כדור הארץ כיצור חי ושלם ומכירה בכך שיצור שחי במלחמה עם עצמו, נידון למוות. אנחנו כוכב לכת אחד. זו המשימה של הדור הזה, והדורות הבאים, להפיץ את התודעה הזאת - באמצעות האינטרנט, ואז לשעתק את זה לעולם הפיזי. אז אל תגידו לי שאין לנו מה לעשות. אבל זה תלוי בך ולא במישהו אחר. כי בזה אין מורה, אין תלמיד, אין מנהיג, אין גורו, אין מנהיג, אין מושיע. אתם בעצמכם המורה, והתלמיד, אתם השליט, אתם הגורו, אתם המנהיג... אתם הכל! אם נוכל אי פעם להגיד שהפקנו לקחים מטעויות העבר נדע שלהבין, משמעותו לשנות את מה שישנו.
חוקר | 23.10.10
51.
דור ועוד דור
אין ספק שהמספרים מהסקרים האחרונים שנעשו , מדאיגים אך גם יחד עם זאת יש פה גם חצי כוס מלאה , אין ספק שיש חוסר במנהיגים ובאנשי מודל אך גם התקשורת עברה תהפוכות ואולי אנשים נקיים במאה אחוז אין ולא היו מעולם , היום רק יותר קל לראות כל פיפס מאפריקה ליפן והלאה . נסו לחשוב איך הסתכלו על הדור שנולד בשנות החמישים והתפוצץ בשנות השישים עם הסמים המוסיקה ושאר מהפכות , מי היה מאמין שמסטיב ג'ובס מייסד אפל ופיקסר, שהודה כי לקח אסיד ועישן גראס תצא ההמצאה הזאת , ואני מניח שהימורים לרעתו היו בשפע וזאת רק דוגמה אחת ויש עוד המון . אז כן יש מהפכה שנראית בעייתית אך גם מצד שני אתרים המוניים כמו פייסבוק לעיתים גם מצליחים לאסוף כספים למטרות נעלות ולארגן הפגנות חיוביות ועוד כל מיני פעילויות שנועדו לעזור ולעורר מודעות , אז לא הכל רע שם . בכל טוב יש ורע וההפך כמובן , את התשובות נקבל בהמשך המאה שתהיה מעניינת אין ספק , ולכל נביאי הזעם שמנסים לנבא את העתיד , יפה , נחמד ובעיקר בהצלחה .
רינגו  | 23.10.10
50.
מה יהיה עם העולם הזה
קצב השינויים הולך וגובר , המציאות משתנה בקצב מהיר יותר ויותר. אנחנו הופכים חולים בגלל זה , החברה חולה, הכוכב חולה , האנשים אולי חיים יותר אבל חולים נפשית. כולי תקווה שיקרה משהו דרסטי אשר ירפא את מחלות הדור. יש לנו את הטכנולוגיה לחיות חיים נוחים .. חבל שלא משתמשים בה בצורה נכונה. מעניין איך העולם יראה בעוד 10 שנים...האם המגמה תימשך ? כמו שאמרתי צריך לקרות משהו דרסטי כמו אסון/מלחמה/אירוע היסטורי אדיר אחר כדי שנשנה את דרכינו. לא יודע מה איתכם , אבל אני מוכן
אסף  | 23.10.10
49.
שכחו דבר אחד במחקר הזה
ילידי שנות ה80 הם ככה בגלל הדור שלפניהם תראו לי מישהו שיכול להתקבל לעבודה נחשבת בלי תואר שני השרים בממשלה שלנו כבר מכהנים שני דורות העובדה היא שילידי שנות ה80 אכלו אותה בגדול ונאלצים לדחות הקמת בית ומשפחה לגיל מאוחר יותר מפני שאינם רוצים לעשות זאת לפני שישיגו ביטחון כלכלי עבור עצמם ובני משפחת לעתיד בגלל שיש איזה זקן במשרה גבוהה שלא רוצה שאיזה "ילד" יקבל עבודה. עוד דבר - נכתב שבמחקר עוברים דירה כל שנה - בטח נעבור דירה כל שנה כי בעל הבית מעלה את המחיר כל שנה אז גם אם רוצים להישאר באותו מקום צריך לשלם יותר. וכשאין עבודה טובה שיכולה לכלכל אותך אתה תעבור למקום זול יותר שני רחובות ליד. אם נאלצים ככה להתבחבש עם דירה איך בכלל אפשר להתחיל לחשוב על לקנות בית ולהקים משפחה? העולם לא מה שהיה פעם, הדור הקודם צריך להכיר בזה כדי שהדור הבא יוכל לחיות כאן.
גיא | 23.10.10
48.
מעניין מה היה היוצא מדד האמפתיה אצל הדור המבוגר באותו עשור
המחקרים עוסקים באותה קבוצת גיל בין העשורים השונים, אבל היה מעניין לראות מדידה של רמת הערכים אצל הדור המבוגר יותר באותו עשור. רב הפוליטיקאים ואנשי העסקים שאחראים לכלכלות הקורסות של העולם היום הם נרקסיסטים ומושחתים ורובם מעל לגיל 50 ! כלומר הם התוצר של הדור היותר אמפתי של שנות ה- 60 וה-70 ??. לדור המבוגר של בני ה-50 + תפקיד משמעותי בהצבת דוגמה אישית. הייתי מסתכלת על המודל לחיקוי שהם מציבים כסיבה יותר טובה לאדישות חברתית לפני שהייתי מאשימה את הפייסבוק. אני דווקא אופטימית לגבי הדור הצעיר, עוד ניתן לחנך אותו להרגיש.
אורית | 23.10.10
46.
תמיד מקטרים על הדור הקודם
דור ה-X דור ה-Y דור ה-N. זה קרה גם בתקופות הכי קדומות. הדור החדש תמיד קצת שונה מהדור הקודם ולכן הדור הקודם מרגיש שסדרי העולם משתנים ומתפרקים. יש גם הרבה הכללות במאמר הזה. הרבה בני נוער מתנדבים, לומדים, אחראים. מצד שני הדורות הקודמים לא היו צדיקים. בעבר הרחוק יותר בתחילת המאה ה-20 היתה פחות רגישות לזכויות היחיד, לזכויות מיעוטים. ההורים היו שתלטנים ויצרו הרבה טראומות אצל ילדיהם. אנשים היו מוגבלים לחברים ומכרים מועטים שלא תמיד היו נעימים, וכך הלאה.
גליה | 23.10.10
36.
בדיוק להיפך
דור ה y לא סובל מאהבה עצמית והערכה עצמית גבוהה אלא נמוכה. אם הייתם אומרים להורים שלנו "תלמדו באוניברסיטה ולמרות זאת תעבדו בתנאים גרועים, לא תוכלו לרכוש דירה, וסביר להניח שלא תהיה לכם פנסיה" הם היו אומרים "מה זה ? מגיע לנו יותר!" אבל הדור שלי מקבל את זה בהכנעה וכל ההתעסקות העצמית הזאת היא רק הסחת דעת והפניית התסכול למקומות מרגיעים יותר, והיא גם תגובה טבעית למותגים החמדנים שאתם, הדורות הישנים והנפלאים הקמתם (להזכירכם אתם אלה שאשכרה כרתם יותר מדי עצים באמת ולא על הנייר). חוץ מזה לגור עם ההורים במצב הכלכלי של היום זה אחד הדברים האחראים יותר לעשות. כל אחד יכול לשכור חדר בתל אביב כדי לצאת מגניב אבל ככה הוא לא יחסוך שקל. ומה לא בסדר בלגור עם בן זוג בלי להתחתן? ומה טוב בלהתחתן מוקדם? אחרי המשבר הכלכלי האחרון נחשף דור של בני 50 ומעלה שסובל מחמדנות חסרת רסן נראה לי שכדאי שתחקרו את זה.
ילידת שנות ה80 | 23.10.10
35.
לא רלוונטי לדור ה-N של ישראל!
ממש לא מסכים עם הרבה מהדברים שנאמרו כאן. לדעתי צריך להיות מטומטם לחלוטין על מנת להשוות בין דור לדור! הדור הקודם נולד וחי במאה ה-20 ואנחנו כבר במאה 21 - מהתקופה ההיא קרה שינוי "קטן" בעולם. גם מה זה השטויות האלה ש"ילדים" בוגרים בסביבות גיל ה-30 עדיין לא מוכנים לעזוב את בית הוריהם. 99% מהם לא יכולים לעזוב את הבית מכיוון שמחיר השכירות כיום בשמיים ולגבי קניית דירה -אין בכלל על מה לדבר פה. וגם מהסיבה שכולם הולכים לצבא-משתחררים בגיל 21-22.קצת נחים ורק בגיל 23-25 מתחילים ללמוד לתואר . לקראת גיל 30 רק מסיימים ללמד. אז מאיפה יש לנו את הכסף להרשות לעצמנו פרווילגיות שכאלה???? לגבי החלפת מקומות העבודה - עוד הפעם העולם השתנה מאד. כולם לא יוצא מן הכלל מנסים להרוויח כמה שיותר ולשלם כמה שפחות - למה לדעתכם התעשייה הסינית/הודית פורחת? חוץ מזה, במאה ה-21 עם פיתוח הטכנולוגייה נוצרו גם עבודות/תפקידים חדשים. ואין שום רע בכך שבן-אדם מחפש את עצמו ורוצה להתפתח.
דור N | 23.10.10
32.
לדעתי השינויים הללו מתרחשים כתהליך טבעי וללא קשר לאופיו של דור כזה או אחר
השינוי היחיד שמתרחש הוא השחרור מהטפת המוסר ומהשליטה של הממסדים בעולם המערבי על האינדבידואל. בשנות ה40-50 היתה שליטה מוחלטת על מהלך חייו של האדם המערבי והיתה משנה סדורה של מה טוב ומה מותר ומה מקובל וכולם אבל כולם הלכו בתלם. התהליך הנוכחי הוא בסך הכל ההמשך של המגמה בשנות השישים והשבעים והיציאה מהמוסכמות ומהכפיה והחדירה האדירה של הדת והממסד בחיים של האדם מן היישוב. למשל שקר הנישואים הוא שקר שממילא היה צריך להתפוצץ-הגבר והאישה ממש לא בנויים לקשרים ארוכי טווח בוודאי לא בגיל צעיר וזה אך טבעי שהצעירים יחגגו בשנים הללו ויתמסדו אך ורק בגלל הפחד להישאר לבד - ואני מאמין שזה מה שיקרה לרוב הצעירים בשלבים המאוחרים יותר של החיים. השחרור ההדרגתי מההונאה של קשר הנישואים התרחש לאורך כל עשרות השנים האחרונות והתפרקות התא המשפחתי היתה אך צפויה והתהליך הזה נמשך וימשך בשאר שטחי החיים וכל השקרים ימחקו כלא היו, כי כמו כל דבר ביקום יש שאיפה לשיווי משקל. הדבר נכון גם לשטחים אחרים של החיים כולל תעסוקה, קשרים חברתיים פוליטיים אמונות ודעות פוליטיות - כל התחומים הללו מוצפים בשקרים ומוסכמות שהן נכונות וטובות לשלב התפתחותי נמוך יותר ומופרע יותר. בסך הכל מה שמתרחש לנגד עינינו זה "יישור קו" של הטבע האנושי האמיתי שמסתגל לחיים המודרניים "האמיתיים". פעם להיות אגואיסט ולא להסתער בראש המחלקה הלוחמת היה בושה היה מאוד הגיוני להסתער ראשון ולזכות לאחר מכן בבחורה ובתהילה או להגיע לקבר. כמובן שאז כמו היום זה לא הגיוני לסכן הכל על מנת לזכות בהכל - אבל אז העיוות הזה טופח ועודד על ידי החברה והסרטים ההוליוודיים וכולנו סגדנו ובכינו לגיבור שעשה את הלא הגיוני וסיכן את חייו ועשה שטויות ויצא מנצח (ואם הפסיד בכינו לו והצדענו לו). אבל יש דרך ביניים ורוב האנשים מתנהגים היום בצורה השפויה והמתבקשת: לא רוצים להילחם ומי שטיפש מספיק לרוץ בראש ולקבל זרים מזוייפים על הקבר או זרי תהילה בעודו בחייו שיבושם לו. מה שאמיתי ומה שממשי זה מה שתואם בדיוק את האופי האנושי נקודה. ומה אמיתי וממשי? אנחנו (כולנו מכל הדורות והגזעים והמינים) מסוגלים להזדהות ולהקריב את חיינו ונפשנו ומרצינו רק עבור הסביבה הקרובה שלנו ולאנשים שאכפת לנו באמת מהם וכל השאר זה זיוף. המאה הקודמת היתה מוצפת בזיופים לא מסין אלא תוצרת המוסר המעוות והממסדים שניסו לשלוט בעולם דרך השקרים הללו. אף אדם שפוי שלא עבר שטיפת מוח לא יתאבד בשביל משהו ערטילאי כמו "מדינה" או ערכים מופשטים כמו "חופש" ומיגור הרוע = כל הדברים הללו מופשטים מידי ועל מנת שהאדם יזדהה ויקריב הוא צריך להיות בסביבה "מופרעת" ובסביבה שתומכת אתוס או שטיפה מוחית קשה. אבל כל אדם שפוי (מסתבר) נכנע לערכים הללו כאשר הם במיין סטרים ומי שבאמת ניצח הוא האיש והקבוצה והאדם שהצליח להכניס את הערכים שלו המעוותים ל"מיין סטרים" ואז כל העדר היה הולך בתלם המעוות ועוד היה מצדיע בגאווה ומזלזל בכל מי שהלך בשוליים. ופה אנחנו מגיעים למנצחים האמיתיים בכל הסאגה הזו: העולם המערבי ממשך ומתקדם בהתפתחות רצינאלית אל "שיווי המשקל הטבעי". שיווי המשקל הזה היה מושג לפני הרבה דורות אם העולם לא היה עמוס באמביציות וברוע מוחלט בדמות הדתות/תאוריות כלכליות. והנה הגענו לצומת דרכים שבני העולם המערבי מתקדמים מספיק לקפוץ קדימה ולהפוך את העולם לעולם מסודר והרבה יותר טוב לסביבה כאשר כל הפרטים מרוצים מחייהם (זה שיווי המשקל האידאלי: אם לי טוב וגם לך טוב יהיו פחות סכסוכים וגם אופי הסכסוכים יהיה מתון) אבל הגזעים שנשפים בעורפו של העולם המערבי הולכים לבצע מהפכה ולעכב את האנושות בעוד כמה מאות. האיסלם והגזעים שמאכלסים אותו עדיין צריכים את זמן הלמידה ואת ליטרת הדם שלהם. והאיסלאם יגרור את כל האנושות למטה. זה ייקח עוד כמה מאות שנים וגם האנשים הללו ישתחררו מכבלי הדת אבל על הדרך אני מאמין שהתרבות המערבית תימחק כליל. רפיסות מול אידאולוגיה = האידאולוגיה תנצח בגדול גם אם הטכנולוגיה בצד של הרופס. ישראל הפסידה במלחמת לבנון 2 בגלל שחייליה לא רצו קדימה ולא היו מפקדים שצעקו "אחרי" - המפקדים נחבאו מאחורי הלפטופים וציפו שהפראייר התורן יצוץ מאנשהו וינצח עבורם את המערכה. הבעי היא שהפארייר התורן יכול להיות או אדם טיפש מאוד שלא הפנים את הערכים החדשים האמיתיים שמשודרים בין השורות או פראייר מבית מדרשם של הדתיים הכיפות הסרוגות שתמיד ינפיקו גיבורים בעל כורחם שחיים באידאולוגיה שעבר זמנה. המפגש המדהים הזה בין 2 התרבויות שנמצאות בשלב שונה של התפתחות לא מבשר טובות למערב.
ישראל אטלנטיס 2018 | 23.10.10
31.
קודם כל זה ייחודי למערב
לא קשה להבין למה.שנית,מאחר וכלכלת המערב עומדת להתרסק (לא מיתון ולא משבר אלא התרסקות) אורח החיים הזה יחדל להתקיים. כשכלכלת המערב תתרסק וכל הרעיונות הליברלים שנכפו במערב בכוח הזרוע על האוכלוסיה יגיעו לקיצם בדיוק כמו הרעיונות הקומוניסטים של ברה"מ,כל זה ישתנה. המערב עומד לסיים את תפקידו על הבמה העולמית. ומה יש להם לעשות מהפכות ? המהפכה הצרפתית הצמיחה אריסטוקרטיה יותר מאסיבית,יותר טפילית ויותר מזיקה מזו שהיתה קודם לכן.כנ"ל לגבי המהפכה הבולשביקית. המהפכה שעבר העם היהודי בעקבות ההשכלה גם היא נכשלה והחזרה אל הזהות היהודית היא מואצת כמו שהיתה היציאה מהגטו לטובת רעיונות חילונים. ומעל הכל,המהפכה הליברלית של סוף שנות ה 60 היא אולי הכישלון הכי חרוץ בתולדות האנושות.הטעות הגדולה האחרונה שהמערב עשה.הטעות שבגינה הוא עומד לשלם בעצם קיומו עוד במאה הנוכחית.
אאא | 23.10.10
30.
23 מסביר את מהות העניין
מי אמר שמה שעד עכשיו דרשו מהנוער הוא ההגיוני? האם בעבר היה יותר טוב עם ההליכה בשבי אחרי ערכים ומנהיגים שעבר זמנם (ולעיתים טוב שכך)? אני סולד מהפייסבוק ודומיו אבל גם אני "חולה" בכמה מהתאורים של הדור הנ"ל (אני יליד אמצע שנות ה-70). האינטרנט הוא במקרים מסויימים צרה אך במקרים רבים ברכה פותחת עיניים של דור שלם שלאו דווקא מוכן לקבל את השיט של הדורות הקודמים. לי אין ספק שהתחולל כאן שינוי אדיר בחברה הגלובאלית, אך כמו כל התמורות לאורך ההיסטוריה חלקן טובות וחלקן פחות. חופש המידע יוצר את השינויים ואיון דרך חזרה לדעתי.
אורן | 23.10.10
27.
תגובה ל-9
עצם העובדה שאתה וכל האנשים שאהבו את התגובה שלך לא הבינו למה הדוגמה עם העצים מזעזעת - מזעזע עוד יותר...! עצם העובדה שכמנכ"ל תבחר לגזום את כל העצים בבת אחת מראה שלא רק שלא אכפת לך מהטבע שבזכותו אתה קיים אלא גם שהחברה שלך תקרוס מאוד מהר כי לא יהיו לו עצים לכרות ולכן אתה תברח כמנכ"ל עם הון ותשאיר את החברה ליפול. ולכן ידידי, אתה נרקיסיסט
 | 23.10.10
26.
לי אין פייסבוק ואין לי צורך בו. עם מעט החברים האמיתיים שיש לי אני מעדיפהלהיפגש פנים מול פנים
למה לבזבז זמן מיותר בפייסבוק על כל מיני אנשים שהם לא באמת חברים אמיתיים שלי, כאשר לרוב אנשים כותבים שם שטויות, שאף אחד לא באמת זוכר. אילו פייסבוק היתה מנויידת לקידום מטרות חברתיות אמיתיות, היייתי יכולה לומר שיש לכך איזשהו ערך כמו: העלאת שכר המינימום הורדת מחירי דיור או הענקת דיור מוזל לרווקים או זוגות צעירים הקמת תחבורה ציבורית טובה יצירת מקומות תעסוקה במקום ייבוא עובדים זרים הפגנות נגד עליית מחירים של מוצרי צריכה הפגנות נגד שכר עתק של "בכירים במשק" צמצום הפערים החברתיים שיפור החינוך והורדת הפשיעה החמרת עונשים על מעשים כמו אונס, פריצות, רציחות, דקירות, שחיתויות בממשלה ופגיעה בחלשים ואין סוף נושאים שיש לשפר במדינה הנרקבת שלנו במקום להתעסק במה אכלתי אתמול ואיזה ג'ינס קניתי בקניון, שמחת זקנתי.
שגית | 23.10.10
25.
גרים עם בן זוג בלי להתחתן? כנראה שאתם נרקיסיסטים חסרי אחריות ואמפתיה לזולת
אני מסכימה עם הביקורת שמוצגת בחלק השני של הכתבה, בנוגע להתעסקות העצמית האובססיבית של צעירים בימינו. אני עצמי סולדת מתרבות הפייסבוק למיניה, אף על פי שאני "מוזמנת" להצטרף לרשת חברתית זו אחרת פעם אחרי פעם על ידי אנשים ש"רוצים לשמור על קשר" אך לעולם לא להרים טלפון ולהציע מפגש אמיתי. עם זאת, החלק הראשון של הכתבה מגוחך בעיני - האם העובדה שגיל הנישואין מתאחר ומתמעט בהדרגה בהכרח מעיד על חוסר בגרות והיעדר אמפתיה לאחר? שטויות במיץ! האם העובדה שאנשים בימינו מעזים להחליף מקומות עבודה ולעשות הסבות מקצועיות בהכרח מעידה על נרקיסיזים? אולי זה קשור למרידה בנורמות מיושנות המצוות על אדם להתקבע במשפחה ובעבודה החל מגיל 21 ולשארית חייו? אולי אנשים בימינו מסרבים לצמצם את עולמם האישי, לחיות באומללות ולהדחיק את נטיותיהם האישיות לטובת מסגרת דכאנית ובלתי מתגמלת? בעיני, העובדה שנשים כיום אינן מחויבות למצוא חתן עד גיל 21 בבמוצע ולחיות בפרבר נווה-שעבוד או בהרחבות של המושבה דכדכת לשארית חייהן היא מבורכת.
הבושה, הבושה | 23.10.10
23.
לא מבין מה הבעיה
יש לנו גם ככה זמן מוקצב על כדור הארץ וכולנו נמות בסוף , אז למה להתמסד כל כך מהר לעבודה ונישואים, אפשר להנות עוד קצת, זה לא משהו רע. ובקשר להדרדרות באמפתיה , זה גם שטות , כי אמנם פחות אכפת לנו מהחדשות והפוליטיקה וכל השטויות האלה שאוכלות לאנשים את המוח , אבל מהסביבה הקרובה שלנו אנחנו יותר אוהבים ומודעים לעצמנו ולחברינו ואנחנו יותר אמיתיים עם עצמנו.
דור הN | 23.10.10
21.
התנדבות באינטרנט
אני ממש לא מסכימה עם הקביעה כי הדור הנוכחי מרוכז רק בעצמו דווקא בעזרת האינטרנט ניתן לראות פריחה בתחום ההתנדבות- כל אחד יכול להתנדב בכל תחום- ישנם תחומים בלתי מוגבלים להתנדבות. המון אנשים מתנדבים באינטרנט ויש המון התארגנויות ומחאות למשל באמצעות הפייסבוק ככה שאולי העולם שאנחנו חיים בו אולי לא כזה שחור כמו שמשתמע מהכתבה:)
ענבל | 23.10.10
18.
שרות=לכולם
הכתבה מעולה ויש בה להאיר מדוע הנוער היום כל כך אדיש לנושאים שיש בהם להשפיע על עתידוו. העובדה שברגע נתון זה יותר מחצי בני הנוער פטורים מכל שרות צבאי/אזרחי ונהנים בו בעת שהאחרים משרתים, תורמים ומרדישים מזמנם, הייתה אמורה להוציא לרחוב את הנושאים בנטל , על מנת שידרשו בשם השוויון והסולידריות החברתית את הצדק הנדרש, לצערנו אין זה כך והמשמעות, בעתיד המשא על התורמים גם בביטחון וגם בכלכלה יהיה כבד יותר . הצטרפו לפורום לשוויון בנטל הנאבק נגד תופעת ההשתמטות. www.shivyon.org.il
מירי | 22.10.10
16.
old people criticizing the young is always questionable
All these people that say the young are like this and the young are like that just stop for a minute and think about you parents. How many times they said this generation lost its mind? How many times they claimed it was better? Do you really think the people interviewed 30-40 years ago in uni are similar to people who go to uni today? They were from the best families receiving the best education. Today every other guy going to university. The simple truth -we dont understand this . We cant foresee where it will lead Facebook and internet are going to change our brains and our ideas. how is big question and no one can answer it
black swan | 22.10.10
13.
אממ הלו... המשבר בוול סטריט כאילו?...
כל הבני 40-70 שם שגרמו למשבר הזה.... להם אין נרקיסיזם? הם לא חשבו על גריפת הרווחים בטווח הקצר בלבד? הם לא אגואיסטים שלא חושבים מה יקרה למיליוני המשפחות שישארו בחובות עד סוף חייהם ואולי אפילו יזרקו לרחוב? הקיצר, אתם מדברים שטויות. אולי התופעה יותר אופיינית לילידי שנות ה- 80 ו- 90 אבל היא כבר תפסה תאוצה ונכנסה גם לכל ילידי העשורים הקודמים. אם כבר, היום יש יותר מודעות ומעורבות חברתית במטרה לשנות את כל הרע שיש בעולם, החל מהפוליטיקאים המושחתים ועד להגנה על חופים וריאה ירוקה.
רוני | 22.10.10
10.
יש בזה משהו
אבל מצד שני, חלוקה לדורות היא מאד בעייתית, המחקרים מוטים סטטיסטית לבטח, ובכל מקרה לא צריך לייחס חשיבות רבה מדי לנבואות שחורות של פסיכולוגים. כדוגמת נגד אפשר לתת את המגמה הירוקה שמובלת על ידי בני אותו דור, שהיא הכל פרט לנרקסיזם. הבעיה במחקרים מסוג זה היא שהם פשוט אתנוצנטריים. החוקרים אינם יכולים לשפוט דור שלם שרואה את העולם בצורה אחרת, במונחים שלהם עצמם.
Fofir | 22.10.10
9.
לגבי הדוגמא עם העצים...
לא כל כך הבנתי מה הבעיה. הרי ברור שתפקידו של כל גוף כלכלי הוא לעשות כסף. כמה שיותר. בשביל זה יש (או צריך להיות) גוף אחר שתפקידו לפקח על אותו גוף כלכלי. לצפות ממישהו שימנע מלעשות משהו בגלל איזשהו "ציווי מוסרי"- זה שטות. מוסר הוא דבר משתנה מאדם לאדם ועדיף הרבה יותר לסמוך על תפקידים. כולם יודעים מזמן שאף תאגיד לא יבחל בשום דבר בשביל רווח, זה בסדר, זה תפקידם. אנחנו לעומת זאת צריכים להקים גופים שיענישו בצורה כבדה את התאגידים והאנשים שעומדים מאחוריהם, כשהם יבצעו פעולה שפלה כלשהי.
 | 21.10.10
5.
מה הבעיה בלהחליף מספר רב של עבודות?
אדם מוכשר שיש לו הרבה אפשרויות מגיע למקום עבודה ונשאר בו כל עוד הוא מתפתח. ברגע שלמקום העבודה אין מה להציע עוזבים. למדנו את זה מהמעבידים שלא מהססים לפטר אדם שלא תורם לארגון. כל מה שנשאר זה החלפה של ססמאות נבבות בין העובד למעביד בנושאי מחויבות אירגונית.
א.ד. גורדון | 21.10.10
1.
אני חלק מדור ה-Y
לדעתי אחת הסיבות לאטימות חברתית היא מחסור בדוגמא אישית. הביטו על חברי-הכנסת שלנו, על המרצים באוניברסיטה, המורים בתיכון, נשיא המדינה (במיוחד הקודם). רובם, במיוחד הקולניים ביניהם, הם אנשים לא ראויים בעליל. לא רק שהם עושים לביתם הם מתגאים בכך שהם "משתינים מהמקפצה" אז בשביל מה לתרום? למה שיהיה לי אכפת? הכל מזוייף! הנחת העבודה היא שכולם משקרים (כדי להוציא ממני יותר). לבני דורי ולי יש חברים רבים (לא, לא בפייסבוק - באמת) ויש בינינו סולדריות, עזרה הדדית וכל מה שהיה להורי. ההבדל הוא שזה ישאר במעגל החברתי המצומצם כדי שאף "גוזר קופון" לא ירכב עלינו.
Y | 21.10.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת