55. קפה וסוכר מזוקק זה טוב??? לא רציני בכלל. עזבו אתכם מ"מחקרים" ממומנים.. אין חכם כבעל נסיון | 14.01.13 (ל"ת)
54. התעייפתי העידן הזה , לכל אדם יש דיעה זה טוב . אבל מרוב מידע הכיוון הנכון נעלם . אוכל הכל ולא מגזים בשום דבר.זה הכל ושנייה לפני שאמות אדע אם חייתי נכון. ליאור | 05.01.12 (ל"ת)
52. שומן למוח - אומגה 3 כתבה מעולה! כמובן לא ציינו פה דגים שהינם מקור חלבון איכותי, ויטמינים ואומגה 3, שהינו סוג של שומן. וכפי שצויין בכתבה המוח אוהב שומן, ואומגה 3 (DHA ) ידוע כחומצת שומן התורמת להתפתחות ושיפור תפקוד המוח צאלה | 12.11.10 (ל"ת)
51. ל 47 - הוא לא כתב שקרואסון הוא ארוחת בוקר מומלצת הוא כתב שקרואסון זה מה שהמוח רוצה. אבל הוא גם כתב שלא תמיד צריך לתת למוח את מה שהוא רוצה. המוח מהתל בנו ודורש דברים לא בריאים. הוא גם לא אמר שכדאי לשתות 5 כוסות ביום, הוא רק ציין שזו ההשפעה שלהן על המוח. יעל | 07.11.10 (ל"ת)
50. המח והרעב לפי מה שאני קוראת מתגובות הקוראים אז מתגלה כאן ידע מאוד רציני אצל הקוראים!! יופי, מעולה.... הנקודה היא שכותב הספר לא יודע על תגובות אלו ומה דעתו של הקהל הרחב. מצד שני אני שואלת את עצמי האם מי שכתב את הכתבה הבין באמת את דבריו של הסופר?? הרבה מאוד פעמים [לפחות ב- 85% מיקרים[ התרגום מאנגלית לעברית פשוט מזעזע וזה קורה גם בסרטים!!!! אז ליפני ששופטים את הסופר שלמעשה כותב מתוך עבודות מחקר שעשה קיראו וקיראו באנגלית את סיפרו. זה שאין פרוט מאיפה בא המידע זה ממש לא אסון כי זה לא אומר שמי שצבר את אותו מידע לא צודק... לדעתו של מי שחקר המידע אותו הוא מוסר זה נכון, אולי לא בעיני אדם אחר וזה בסדר גם כן, אבל בעיני הכותב זה נכון. והכי נכון זה לנסות ולהווכח: זה טוב לי? יופי אם כן!! ולא נורא אם לא!!. העיקר שיש אנשים שחוקרים ומשתפים אותנו בתגליות שלהם שיבורחו אורית | 06.11.10 (ל"ת)
49. ממליץ אל קריאת ספר . מי שרוצה לאפוך מי קצה לקצה את בריאותו שאקרה את הספר: "לאכול כדי לחיות" מי "יואל פורמן". פרופסור יהודי אמריקאי יוצא מין הכלל. זה "הםפר הטוב ביותר שקראתי על אוכל". אין דומה לו, בעיקר כי כל האוכל מבוסס על ירקות ופירות, בדומה למה שאוכלים היונקים הגדולים בטבע, בהם בריאימממממממממממממממממממממממ bocha | 06.11.10 (ל"ת)
47. כתבה מסוכנת ורדודה - אם הספר כזהרצוי לא לגעת השוואה בין ארוחת בוקר ישראלית לאמריקאית ממש בזויה, להגיד שקוראסון צרפתי הוא טוב פשוט מחריד, לכתוב כי המח זקוק לסוכר, מלח ולא לציין ולהדגיש כי הכוונה לכמויות כל כך קטנות יחסית לשפע שקיים היום שהאדם הכי רגיל מקבל את אותם חומרים לפני שהוא אומר בוקר טוב, מה הכתבה או הספר אמורים לעולל לאנשים שלא מבינים כלום? ולסיום הקפה כל המחקרים מצביעים על ממוצע 2 כוסות קפה ביום, מאיפה המחקר על 5 כוסות קפה ואלצהיימר , ואם הוא נכון אז יגרם נזק במקום אחר בגוף? דוד ישי | 05.11.10 (ל"ת)
46. כתבות כתבה מענינת ושכל אחד יקח'' ממנה את המתאים לו ניסיון החיים שלי מוכיח כי הקפה והתבלינים שאנו צורכים בני עדת תימן אכן מועילים ואנו מרגישים בריאים ועמידים בפני מחלות שונות בצורה טובה. מאחל בריאות לכל עם ישראל .תודה ציון כהן | 02.11.10 (ל"ת)
45. אז אם נאכיל כמה דורות של קופים באוכל מבושל תוך כדי גירוי שכלי אז נוכל לייסד עוד גזע אינטיליגנטי? קראתי עד הסוף | 01.11.10 (ל"ת)
44. תודה על הכתבה, שכמו כתבות רבות באתר מלמדות אותנו בגלל התחרות של האתרים הפינסים הם, ולדהמרקר יש מקום מכובד ברשימה, עומדות ברמה אחת מעל לרמה של אתרי החדשות בנושאים שאינם כלכלים. אני מודה גם על הידע וגם על התענוג. אגב, כמומחה כדורגל חייב לצין שאת הכתבה המעמיקה והמענינת ביתר קראתי באתר כלכלי שמן הסתם תרגם אותה מעיתון אנגלי. ולא יזיק למגיבים האחרים לנקות את הפה לפני התגובות שלהם. אמנם התגובות על הכתבה מתונות יחסית, אבל זו הערה כללית. אז בואו ננסח את זה כך: תגובות גסות מזהמות את הווירה ויותר מזה משקפות מצב נפשי רעוע של הכותב (בטוח שאינו מתמוגג מעצמו ומהחיים). גידי | 01.11.10 (ל"ת)
43. אוכל כשר זה לנפש ולנשמה יש סברה שתכונות נפשיות נגזרות מאוכל - מהבשר אבל לא תכונות בריאותיות. המאמר המלומד מציע להגזים (5 כוסות קפה...) או להתמיד באכילה של משהו. ממש לא רציני. ולכן להזהר מאד מהאיצטלה הלמדנית של המחבר וכל שאר ההמלצות. סתם מישהו | 31.10.10 (ל"ת)
41. בוודאי שיש עץ קארי! נכון הוא שאם תבקשו קארי מהמוחר בחנות התבלינים תקבלו תערובת המכילה בין היתר כורכום (מכאן צבעה הצהוב). באותו הקשר, תבשיל הודי צהוב לא מכיל בהכרח את תערובת הקארי אלא רק את הכורכום. בדיוק כפי שכל אדם עם עיניים מלוכסנות שתפגשו ברחוב אינו בהכרח סיני. אז דעו לכם, שיש עץ קארי ועליו משמשים במטבח ההודי לתיבול והעשרת טעמו של התבשיל. בדרך כלל מטגנים מספר עלים יחד עם התבלינים השונים (על מנת "לפתוח" את התבלינים), לפני הוספת יתר המרכיבים. תתפלאו, אבל ניתן להשיג את העלים הנ"ל גם במתכונת הטרייה. קראו והשכילו ובפעם הבאה אז תזדרזו לקבוע נחרצות "שאין חיה כזאת" בשביל זה קיים המידע ברשת! http://en.wikipedia.org/wiki/Curry_Tree מוקדש לכל הידענים ברשת! | 31.10.10 (ל"ת)
40. קשקוש עוד מחקר שעוד יום אחד אף אחד לא סופר ממטר!!!! סלט באמריקה?????????????? מה זה מדע בדיוני???? מי רוצה לחיות בהודו בכלל????. בקיצור קשקוש סוףףףףףףףףףףף שרה | 31.10.10 (ל"ת)
39. קארי זה קארי קארי! רואים שהחנווני שלך לא מבין, קארי זה צמח שגודל באופן פראי ביערות הכרמל המזרחי! זקנה אחת | 30.10.10 (ל"ת)
38. ל-31 - תגיד, אתה יותר גזען או יותר מטומטם? ממתי האנטומיה של חזיר דומה לאנטומיה של אדם???? יש לנו אולי פיסיולוגיה דומה, אבל אנטומיה - אתה יודע מה זה בכלל? לעשות הכללות כמו שעשית זה דבר מביש. עובדה: אתה יהודי שלא אוכל חזיר ואתה אידיוט מושלם. במה הלך המחשבה שלך יותר טובה מכל נוצרי, בודהיסט, מוסלמי או אתאיסט? כבר הראת במה היא פחות טובה ..... ניסים | 30.10.10 (ל"ת)
36. ל-25: חדל קשקשת ברשת! אתה מדבר שטויות שאפילו המחשב לא סובל! אין שום צמח בשם קארי! קארי היא שם גנרי לתערובות תבלינים שהיו נפוצות בעיקר בדרום הודו וציילון בין האוכלוסיה הטמילית, וזה שם משובש שהאנגלים החלו להשתמש בו במאה ה-19 כשיבוא התבלינים מהודו לאירופה התגבר. ככל הנראה יש עשרות סוגי תערובות כאלה, גם בארצות אחרות בדר' אסיה, כמו תאילנד, קמבודיה, ויאטנם, שלכל אחת שם מקומי אחר. כורכומין הוא החומר הפעיל בכורכום, שמהווה את אחד המרכיבים היותר משמעותיים באבקת הקארי הנפוצה, בעלת הצבע הצהוב. יש תערובות ירוקות ואדומות שבהן יש פחות כורכום או בכלל לא. | 30.10.10 (ל"ת)
35. אם כבר קונים תבלינים בארץ אז שתדעו שרובם לא מגיעים מישראל ובארץ "דואגים" למהול אותם.. מוהלים אותם באדוכן, קליפות קפה, חול, אדמה ומה שלא תרצו.... כמעט ובלתי אפשרי לרכוש כיום תבלינים איכותיים בגלל שחברות קטנות יחסית עוסקות בתחום הקמעונאי של התבלינים בארץ- והן מחפשות לחתוך עלויות בשביל תזרים מזומנים שהינו בעייתי בראי התקופה. ראש | 30.10.10 (ל"ת)
34. ומה אם? ומה קורה לאנשים שאין להם מוח.........?הם יכולים לאכול עד מחר ועדיין לא יהיה להם מוח. מדען | 30.10.10 (ל"ת)
33. "שהתכונות האנטי־דלקתיות שלו היו גורמות לאנטיביוטיקה להסמיק" אנטיביוטיקה היא לא אנטי דלקטית בשביל זה יש סטרואידים ואנטי היסטמינים התפקיד של האנטיביוטיקה הוא להרוג חיידקים וזהו דלקתהיא תגובה של הגוף והאנטיביוטיקה לא משפיעה עליה אנטי ביוטי | 30.10.10 (ל"ת)
32. תוחלת החיים אין קשר לאורך החיים של ההודים לבין הבריאות שבמזון שלהם הם לא מאריכים חיים כי הרפואה שם דלת אמצעים ויש הרבה מחלות ואסונות ועניים אז למען הדיוק האוכל שלהם מאוד! בריא ואתזה צריך לאמץ ירון | 30.10.10 (ל"ת)
31. תמיד ידעתי שמזון עושה את ההבדלים בין העמים/דתות והלך המחשבה !!! למשל הלך המחשה שלנו היהודים (שאינם אוכלים חזיר או חלב ובשר). למשל הלך המחשבה של הנוצרים (אוכלי חזיר מערבבים הכול עם הכול). למשל הלך המחשבה של המוסלמים (אומנם לא אוכלים חזיר אך מערבבים חלב עם בשר),אוכלי גמלים ואיני יודע מה. למשל האסייתים הסינים וכול מלוכסני העניים אוכלים כול דבר שזז הלך מחשבתם. אזי האוכל יש לו תוצאה ישירה למחשבותנו והתהגותנו של האדם. עלי לציין איני שומר דת ואיני דתי ואפילו לא מסורתי ולדעתי בשר החזיר הינו כבשר האדם מאחר והחזיר בנוי מבחינה אנתומית בדומה לאדם !!! אדם | 30.10.10 (ל"ת)
29. יש לי ידיד שעובד במחקר ביורפואה בשם פרוקוגניה שהם בשיתוף עם עוד חברה ישראלית הם גילו דרך לגלות תאים סרטניים בשלב מאוד מאוד מוקדם וללא חדירה כירורגית אלא על ידי בליעה של קפסולה זהירה שיש בה מצלמה ושהיא נשלטת מבחוץ על ידי הרופאים, לא יאומן!!! תחום הרפואה בישראל פורץ דרך והוא מהטובים בעולם! לרית | 30.10.10 (ל"ת)
28. לא קראתי את הספר אבל הכתבה רצופה בקביעות שאינן מבוססות. אם כך הן מופיעות בספר אז יש פה בעיה. לדוגמה, הקביעה ששתייה של 5 כוסות קפה ביום מפחיתה הסיכוי לאלצהיימר ב85%. זה פשוט קשקוש. יש עדויות מסוימות ומוגבלות מאוד לגבי התועלת בשתיית קפה לעניין זה אבל הן מועטות ובכל העבודות הללו יש הסברים חלופיים לתוצאות שלא נסתרו. כותב הספר הוא אמנם מומחה בתחום אבל על פניו נראה שרצה לעשות כמה בוחטות ולצורך כך שייף קצת את העובדות. חוקר מח | 30.10.10 (ל"ת)
27. סבא שלי בריא ופעיל בגיל 80 והוא אוכל כל בוקר ופלים...מה המסקנה ?? כל אחד ומה שטוב לו | 30.10.10 (ל"ת)
26. מצטרף למלומדים פה שמעבירים ביקורת יש המון טעויות בכתבה למשל: המזון לא נקלט בקיבה אלא במעי הדק. ומשם הוא מגיע למוח דרך הדם. יש עוד טעויות כאלה ואחרות. אסור להגזים בשום דבר אבל שוקולד ופרות וגם תבלינים בלי להגזים חיוניים לתחושות ולבריאות. רזי הופמן | 30.10.10 (ל"ת)
25. קארי זה קארי זה קארי! תבלין הקארי מופק מצמח הקארי. זאת בורות לחשוב שהוא מורכב מתערובת של תבלינים. איכותו גבוהה יותר מהכורכומים הרגילים. יש כמה סוגי כורכום ועל כך תלמד לבד. זקנה אחת | 30.10.10 (ל"ת)
23. יש לי תיאוריה אחרת לגבי ההודים מחקרי המזון למניהם מנותקים מאורח החיים הכולל של האוכלוסיות שצורכות אותו. לאכול המבורגר תעשיתי מדי יום זה אכן גרוע . אבל מפה ועד המסכנות הגורפות לגבי אוכל צמחוני ,תבלינים וכו.. המרחק רב מאד . הקיצר, לעניות דעתי (הקובעת ) הודים המגיעים לגיל מופלג אכן יהיו ללא דמנציה בדיוק כמו היפנים מאוקיאניה והאיטלקים מסרדניה . מה שמשותף לשלשת הקהילות הללו היא לא התבלינים הזהים שהם צורכים אלא מעמד המבוגר /זקן ישיש בחברה ומשפחה שהם חיים בה . להבדיל מתרבות המערב הזקנים אינם מנותקים מחיי החברה, המעמד שלהם עולה ככל שגילם גבוה יותר ויש להם יכולת לתרום לחברה בניסיון חיים וביכולת לנווט את דרכם של בני המשפחה . קח זקן מערבי ממוצע ,תאכיל אותו בקרי מהבקר עד הערב , כל עוד הוא חי ללא עבודה , נפגש עם הילדים והנכדים פעם בשבוע במקרה הטוב לשעה , ומהר מאד המוח המבריק ביותר יתנוון לו באחת מהמחלות הנוראיות הללו. אורי ש | 30.10.10 (ל"ת)
22. ממליץ על ספרה של אילנו רוגל - על רוח וחומר - ספר מקיף ממש אינציקלופדיה של תזונה ורוח אלי | 30.10.10 (ל"ת)
21. לדעתי פרופסורים צריכים להפסיק לזבל לנו בשכל ולא רק בעניני מזון אלא בכלל מה שהוא באמת צריך להציע זה לא שאנחנו נאכל ונשתה בכמויות את כל הדברים המשונים שהוא אוהב ונקווה שזה ימנע מחלה או יבריא אותנו. האם הוא באמת מצפה שנבלוס בכל יום שוקולד עם קארי ונשתה 5 כוסות קפה שחור ובין לבין נתקע בננות ונסניף תבלין גריל עוף עם קוביות סוכר ונקווה לטוב? זה פשוט לא מעשי. הוא צריך לתת את שמות החומרים הפעילים ואיך אפשר להשיג כל אחד מהם בצורת תרופה, לא תוסף מזון , שיש לה אישור ושיש לה מינון שידוע שהוא משיג השפעה מסויימת ושתופעות הלואי והתגובות הבינ-תרופתיות שלה נחקרו בניסוי מבוקר כמקובל במדע והן ידועות היטב. ואגב אם הוא יודע כל כך בודאות מה מונע אלצהיימר ומה מאריך חיים, אז למה הוא לא מגיש מועמדות לפרס נובל לרפואה ? בקיצור מה שיש כאן זה עוד פרופסור בשורה הארוכה של פרופסורים שמנצלים את תוארם האקדמי כדי לזבל לנו במוח בענינים שכל אדם מן הרחוב מבין בהם לפחות כמותם, אבל בכל זאת כולם קוראים את השטויות שלהם כי הם פרופסורים ולכן יש להם כאילו תובנות מאד חשובות. זה קורה ברפואה ובכלכלה ובבטחון ובמדיניות חוץ ובמה לא. חבל מאד. יוסי | 30.10.10 (ל"ת)
20. כשהוא הגיע לקרואסון הצרפתי הוא ממש איבד אותי הסוכר בקרואסון הצרפתי גורם לצרפתים בשעה 11 בבוקר למה שנקרא COUP DE POMPE, ירידה חדה באנרגיה, במילים אחרות לירידה חדה ברמת הסוכר לאחר אכילת סוכר לבן בבוקר. התופעה ידועה ומדווחת, היא גם מוציאה מיד את הצרפתים מהמשרד לסיבוב של קפה או לה עם שתי כפיות סוכר כדי להעלות את רמת הסוכר בדם. בהחלט לא חוויה מומלצת במיוחד, אם כבר כדאי לקחת את ארוחת הבוקר הסקוטית של קווקר שהוא סוכר איטי שיביא אותך עם אנרגיה סבירה עד לארוחת צהריים לפחות בלי עליות וירידות סוכר פתאומית, שיכולות לגרום לסכרת או לבעיות בזרימת דם ובלחץ דם וכולי וכולי. נטורופאט צרפתי | 30.10.10 (ל"ת)
18. זה ספר מדעי זה? הספר בנוי על הנחת יסוד שגויה. איפה הוא פגש הודים מאריכי ימים? אולי בלונדון. בהודו תוחלת החיים של ההודים היא מאד נמוכה ולכן גם ההנחה שבאה אחר כך, שקארי מונע אלצהיימר ופרקינסון היא לא נכונה, מפני שמחלות הדמנציה למיניהן מגיעות, בעיקר, בגיל גבוה שההודים פשוט לא מגיעים אליו. כמו כן כורכומין הוא פשוט כורכום הידוע לכולנו. אביגייל | 30.10.10 (ל"ת)
17. קשר בין מזון לבריאות המוח בשנים האחרונות יותר ויותר מתגלה הקשר בין סוגי המזון לפעילות המוח ובריאות הגוף בכלל. אכן כורוכום שנמצא בקארי מתגלה כ"סופר תבלין" האוצר בתוכו כימקלים חשובים ביותר לתפקוד תקין של המוח ותהליכים בגוף. אתר שמרחיב בנושא http://food.life-knowledge.com בתיאבון ניר | 30.10.10 (ל"ת)
15. מן הראוי היה להזכיר כי לא רק המוח תורם לאיטיות המוטורית ולחוסר שימת הלב או הערנות לאחר היקיצה גם הגוף עצמו השרירים העצמות הבשר עצמו הדם וכל השאר צריכים, ממש מבחינה פיזית, פיזיקלית, להתנער מהקשיות שלהם שהדם יזרום שהכל ישתחרר ואז ממש מתעוררים לא רק המוח אלא כל הגוף | 30.10.10 (ל"ת)
14. האוכל ההודי מונע אלצהיימר כמו שהמים של הגנגס הכי נקיים וצלולים בעולם !!!! ۩*)☼(*۩ המקשקש מרישיקש | 30.10.10 (ל"ת)
13. האיש לא עושה רושם רציני. אין כזה תבלין "קארי" קארי זה בד"כ תערובת של תבלינים. כורכומין יש בכורכום, שנותן את הצבע הצהוב להרבה מתערובות הקארי. יהודה מהקריות | 30.10.10 (ל"ת)
12. מניסיון,הכי טוב לאכול פירות בבוקר:יש בהם סוכר טבעי והם קלים לעיכול.שוברי צום מושלמים. יפית | 30.10.10 (ל"ת)
11. הדרך היעילה והמהירה ביותר לאיכות חיים היא אכילה בריאה. הבדל של שמים וארץ. איכלו בריא ורפאו סוכרת, דיכאון ועוד. קנדידה- פטריה נפוצה שגורמת לדיכאון ועוד, נגרמת מעודף סוכר וקמח לבן פשוט להיגמל מאלו לאט לאט להרבות בפירות, בדגנים בעיקר מלאים, וקטניות איכלו כך וראו איך חייכם משתפרים ללא היכר. לפעמים לוקח זמן להיגמל מהסוכרים פשוט עשו זאת בהדרגה. מירי | 30.10.10 (ל"ת)
10. כתבה יתכן ולא פורטו בכתבה סימוכין, בכל זאת אשמח לקרוא אותו אם יתורגם לעברית, אתי | 30.10.10 (ל"ת)
7. הספר מחקר/סין הסקר המקיף ביותר בהיסטוריה על תזונה וחלואה הספר מחקר/סין הסקר המקיף ביותר בהיסטוריה על תזונה וחלואה ,גם הוא מדבר שמזון שאנו מכניסים לפה הוא מה שבעתיד יגרום לאנו לנזקים כמעת שלא ניתנים לריפוי. סוג התזונה הוא הגורם ההיקרי למחלות של ימינו.ספר חשוב מאוד שכול אדם חייב לקרא ויפה שעה כודם.ספר זה נלחם בכול כוחו בתעסית התרופות שלגלגלת מילירדי דולרים מידי שנה.וכן נגד כול תעסית בתי החולים של צינטורים ומנתחי לב,חרוגים למינהם. שמגלגלים מאות מיליונים של דולרים בשנה בעולם המערבי. אבנר | 29.10.10 (ל"ת)
6. קראתי ביקורת ארוכה על הספר מסתבר שאין סימוכין לרוב מה שכתוב שם, ואם יש - הסופר לא מציין אותם, מה גם שכותב הביקורת (שכנראה יש לו רקע מדעי) אומר שיש שם הצהרות פשטניות ולא אחראיות. מאכזב מאד, ממש ציפיתי לספר על הנושא הזה. הביקורת נמצאת בתוצאה הראשונה בגוגל כשמחפשים את שם הספר. עודד | 29.10.10 (ל"ת)
4. מזון חריף - הודים לעומת תימנים התימנים הניזונים מתבלינים חריפים מפתחים דלקות מעיים דוגמת "קוליטיס". תוחלת החיים של מרבית ההודים הניזונים מקארי קצרה. מעניין אם יש התייחסות לכך בספרו. ומתי יתורגם לעברית תודה אילנה (תזונאית) אילנה שקת | 29.10.10 (ל"ת)
3. הרשו לי להצמד לטפל - "...ארוחות בוקר ישראליות ואמריקאיות, שמורכבות מביצים, סלט ולחם" אני לא יודעת באיזה אמריקה המחבר כותב, אבל מנסיוני בן השנה כאן עולה - אין דבר כזה סלט בארוחת בוקר אמריקאית!!! חרפה! ישראלית מתוסכלת באמריקה | 28.10.10 (ל"ת)
המוח הרעב
56 תגובות לכתיבת תגובה