52. תגובה ל 50 אכן ערק אל נמרוד מעולה אך עדיין תעשייתי, יש סוג של ערק בוטיק שכרגע קשה למצוא במרחב החופשי אלא במקומות מאוד לא שגרתיים כמו בשוק בעכו, , במגדל העמק,, בעיר העתיקה בירושלים ברובע היהודי צריך לשאול בדוכנים, עד שיחליט לשווקו באופן נרחב, קוראים לזה " ערק ארץ הצבי" פשוט איכות וטעם מדהים עובר 3 זיקוקים, וכל כך מעודן וערב לחיך שחיסלנו בקבוק 3 חברים מבלי להרגיש, פשוט איכות וטעם מדהימים, שווה לחפש לאניני טעם. אייס &קול | 19.04.14 (ל"ת)
50. עראק זחלאווי ישראלי- עראק אל נמרוד יקר יקר אבל שווה כל גרוש כשהייתי בלבנון במלחמת לבנון הראשונה שלחתי שליחים לזאחלה עיירה שהיתה תחת שלטון סורי בלבנון, על מנת להביא לחמי ז"ל כמה בקבוקי עראק זאחלואי מקורי. כאשכנזי מבית,אני זוכר איך גם אני התלהבתי מן ה"מאחייה " כפי שנהג לקרוא לזה אבי אשתי , מן העדינות שלו , העובדה שהוא ירד חלק , ולא נתן לי שום הרגשת צרבת כפי שעושה לי עראק זול. לשמחתי, בארץ מייצרים כמה פליטי צד'ל עראק בשם ,אל נמרוד" המיוצר צאלכוהול ענבים עם זרעי אניס שהם מביאים מטורקיה או מסוריה, וגם לו יש טעם גן עדן. אני לא איש שיווק שלהם ואפילו כועס שבקבוק קטן יחסית עולה כ 75 ש"ח אבל הטעם שווה כל גרוש אפילו טוב יותר מהעראק הביתי שהיה מכין חמי מתאנים ירוקות בבית. אבי אריאל | 31.10.10 (ל"ת)
49. עוד מישהו רוצה לתקן את 4? יאללה חלאס! אפשר לחשוב שאף אחד מכם לא עשה טעות מימיו! בבקשר לכתבה......אין ספק שערק עולה מהר לראש. אבל למה שתיתו גורמת לי לכאבי ראש? כנ"ל לגבי אוזו! אלא אם כן אני שותה ערק לבנוני איכותי. יש לי חדשות עבורכם...לא צריך לחכות לשלום עם לבנון. מזה מספר שנים שמוכרים בחנויות מובחרות ערק לבנוני בשם "תומה". איך הוא מגיע לארץ אין לי מושג. אבל העיקר שיש. ממליץ גם על "קפרייה". רק הכינו כ80 שקל. אגב, גם אני הייתי סטודנט תפרן פעם...אז אל תקחו את "סטודנטים תפרניים" באופן אישי. לא לסטודנטים תפרניים. | 31.10.10 (ל"ת)
48. אל נמרוד ערק ישראלי ברמה זחלאווית!! מיוצר ע"י יוצאי צד"ל,כך שגם מקבלים ערק איכותי ע"פ ידע לבנוני וגם עושים מצוה, לפרנס אנשים שהיינו איתם בברית ובגדנו בהם | 31.10.10 (ל"ת)
47. למה ערק מותר באסלאם? הערק אינו חלב אריות ולכן מותר לשתיה למוסלמים - הם לא מפגרים. הערק מותר כי הוא נחשב תרופה לכאבי בטן ולא כמשקה אלכוהולי. עכשיו זה מתחיל להשתנות ויש חכמי דת מוסלמים במצרים שאוסרים לשתות אלכוהול. שלמה | 31.10.10 (ל"ת)
45. לא נסחפתם בכלל... כולם יורדים על מס' 4 מה ההתלהבות שלכם? אז שיחק אותה חוכמולוג וטעה, מה קרה??? שתו אוזו סאן ריבאל- האוזו הכי טוב שקיים יותר טוב מאוזו 7 או אוזו 12 או מטאקסה. לגבי ערק- אלוף הארק גולד ובניו אופציה לא רעה בכלל. (מכירים ערק שש בש?) לגבי פסטיס- ברז'ה או 51 מצויינים. אבל אין כמו פרנו...אחח הצרפתים האלה יודעים לחגוג... יוסף המספר | 31.10.10 (ל"ת)
44. אבי - לפני שתלמד אנשים כימיה, תלמד לקרוא אבי היקר , בכתבה מדברים על אנתול (C10H12O - Anethol) ולא אתנול ... תחזור לבית הספר ותלמד לקרוא. לאבי | 31.10.10 (ל"ת)
42. יום שישי ערק טוב + דגים מרוקאים חריפים= תנחו שעה ואחר כך האישה שאתכם לא תדע נפשה מאושר . איתן | 31.10.10 (ל"ת)
39. אבי (4), תקרא שוב התבלבלת הם לא כתבו אתנול אלא אנתול, שמו באנגלית Terpenoid anethole. זה אחד החומרים בזרעי אניס http://en.wikipedia.org/wiki/Anethole אמרי | 31.10.10 (ל"ת)
37. מגיב מס' 4, הם לא התבלבלו, מדובר על אנתול, לא אתנול אנתול הוא שם של תרכובת כימית, שמן ארומטי.. אפשר לקרוא פה עוד http://en.wikipedia.org/wiki/Anethole רונן | 31.10.10 (ל"ת)
35. יש את זה בכל משקה אלכוהולי לא רק בערק!! יש את זה בכל משקה אלכוהולי לא רק בערק!! איזה בלבלני מוח אור | 31.10.10 (ל"ת)
32. אתנות ואלכוהול אלכוהול הוא השם של כל קבוצת הפרפינים, מתן, אתן, בוטן וכ"ו אשר החליפו בו אטום מימן בקבוצת אטומים OH. החלפה זו מייצרת את האתנול (רעיל ומעוור), את האתנול (משכר) ואת הבוטנול שמשתמשים בו רבות לחיטוי ועוד, כולם אלכוהול. אז בבקשה כשכותבים כתבה בעיתון כל כך מכובד, קצת לבדוק את האינפורמציה הבסיסית, אחרת זה מבזה את הכותב ואת הקורא. שמן אניס מתמוסס באלכוהול (אתנול) ויוצר את הערק. חיים אשכנזי | 31.10.10 (ל"ת)
31. מספר 4- דיסלקטי? לא שופט אותך... מספר 4- אתה חושב שאתה חכם. אתה פשוט דיסלקט. החומר שמדברים עליו הוא Anethol שהוא חומר המשמש בתעשיית התרופות (בין השאר) או בעברית אנתול, ולא אתנול (באנגלית Ethanol). אור | 31.10.10 (ל"ת)
30. מדובר על אנתול - ולא אתנול.... תלמד לקרוא - מדובר על שמן האנתול ולא על אתנול (שהוא כידוע אלכוהול)... אופיר | 31.10.10 (ל"ת)
28. לא להאמין...משקה שעד לא מזמן היה מזוהה עם יושבי קרנות רחוב ועם עדות המזרח הפך פתאום לטרנדי... אפילו ביקבי הגליל כבר הספידו את המוצר ושקלו להפסיק את פס היצור... צ'ומפי | 30.10.10 (ל"ת)
24. גם בארץ מייצרים עראק איכותי באזור התעשייה גורן בגליל העליון ישנה מזקקה של עראק שנפתחה על ידי פליטי צד"ל והיא מייצרת עראק זחלאווי ע"פ המסורת. בתהליך הזיקוק אדי האלכוהול עוברים דרך זרעי האניס המיובאים מסוריה (נחשבים לאיכותיים ביותר). ככל שמספר הזיקוקים גדול יותר, כך טעמו עדין יותר ומרקמו שמנוני יותר. המזקקה מייצרת עראק ב-3 דרגות ובשנה האחרונה התחילה לייצר עראק עם תוספות. למי שמעוניין במידע נוסף שיחפש עראק אלנמרוד. שניר | 31.10.10 (ל"ת)
22. תגובה ל 4 אחי, זה לא אתנול! הם התכוונו לאנתול או בשמו המדעי פנילפרופאן (תרכובת אורגנית ארומטית בעלת טבעת בנזן וקבוצות הידרוקסיל)... סטודנט לכימיה | 31.10.10 (ל"ת)
20. לכשתעברו את מעבר הגבול בירדן[עקבה] שם בחנות הדיוטי של המעבר תשיגו את הזחלאווי המקורי אורניהו טיולים | 31.10.10 (ל"ת)
19. כותרת נבזית לכתבה חיובית מה יש בפנים? ''ובזאת לא תמו תכונותיו הטובות: הוא קוטל חיידקים''. ומה יש בחוץ, בכותרת? ''הוא עולה ישר למוח. מעבר לכך הוא גם קוטל חרקים''. אהה, כימיקל מסוכן, יחשוב מי שיראה את הכותרת ולא יטרח להיכנס לכתבה, ויודה בלבו למי שהזהיר אותו מן הערק ה''מסוכן''. למה להרוס כל חלקה טובה בגלל אידאולוגיה שכותרת טובה צריכה להיות כותרת ארסית? אבי | 31.10.10 (ל"ת)
16. גם אני הגעתי לכאן דרך הפייסבוק של אלון האיש אוכל את המוח למאות חברים והספירה נמשכת! עוד אחד שאכלו לו את המוח | 31.10.10 (ל"ת)
12. אתם מסלפים כצאצא למשפחה מרוקאית ענפה ברצוני להסב את תשומת ליבכם למספר עובדות. 1. את הכרותי עם הערק עשיתי בהיותי ילד בו נהגו אבותי למרוח את הערק על הבטן על מנת להכהות את הכאבים. בכל פעם כאבי הבטן פחתו עד להעלמותם הטוטאלית. רק בבית הספר היו סבורים המורים כי אני אלכוהוליסט בגלל ריחו החריף של הערק. 2. חלב האריות בפי אחי האשכנזים הוא התחליף למקור "מחייה" שפירושה להחיות את הנפש. 3. פתגם מרוקאי אומר "מיי מזיין אל גוף ומחייה מזיין אל רוח- הפירוש המים טובים לגוף והערק לנשמה. 4.גם מופלטה בפירוט ההרכב הכימי יצור משהוא מפחיד. לסיכום תשתו במידה ותהנו. שבוע טוב עופר | 31.10.10 (ל"ת)
10. אבי יקר, אם תקרא עד הסוף ולא תהיה בטוח שאתה יודע, תלמד משהו חדש http://en.wikipedia.org/wiki/Anethole גם אני למדתי משהו חדש על חומר שלא ידעתי עליו קודם. לא מדובר באותו חומר, לא מדובר בטעות כתיב, לא מדובר במנתול ולא מדובר במתאנול. מדבור באנתול (Anethole), ולא באתנול (Ethanol). בהצלחה. צפוני במלרע | 31.10.10 (ל"ת)
9. המקור למילה אלכוהול המילה אלכוהול מגיעה מהמילה העברית 'כחל'. משם היא עברה לערבית - אל-כחל, ומשם לאירפה בתור אלכוהול. סתםאחד | 31.10.10 (ל"ת)
7. טקבקיסט 4, אבי מזל שקראת את הכתבה לפני ששיחקת אותה חכם גדול. בין אתנות לאנתול יש הבדל של שמיים וארץ. Anethole הוא השם של השמן הארומטי שנותן לאניס את הטעם שלו. משה | 31.10.10 (ל"ת)
6. למספר 4 השתדל להשתפר בהבנת הנקרא.. כותב הכתבה בפירוש התכוון ל ANATHOL - אנתול ולא ל ETHANOL - אתנול חכמולוג שכמותך. Ben | 31.10.10 (ל"ת)
4. אתנול ואלכוהול? אתנול ואלכוהול זה כמו 'נתרן כלורי' ו'מלח בישול' - אחד זה השם הכימי של החומר, והשני זה השם שמשתמשים בו בחיי היום יום. כשמדברים על לשתות משקה שיש בו אלכוהול, הכוונה (בתקווה) היא לאתנול (כי מתנול במקרה הטוב יעוור אותך, ובמקרה הרע יהרוג אותך). שתו בזהירות - ותנו לאחרים לנהוג. אבי | 30.10.10 (ל"ת)
2. כל המשקאות האלכוהוליים אותו דרעק/ רעל/ נוזלים בטעם מר עם ריכוזים שונים של אלכוהול ספסיבה | 30.10.10 (ל"ת)
מה יש בפנים: ערק
52 תגובות לכתיבת תגובה