אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המדינה לבג"ץ: "אי אפשר להשוות את הבינתחומי לאוניברסיטה שקיימת 60 שנה"

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
בתור אחד שקרא את כל מה שכתבתם, אז ככה,
רייכמן הקים את המרכז הבינתחומי מתוך חזון של חינוך אקדמאי טוב יותר, יכול להיות שזה 'דופק' את החינוך במקומות אחרים יכול להיות אני לא אומר שלא, הרי הוא מגייס ממיטב כספי המרכז את המרצים בעלי השם הטובים בארץ ובעולם בכל תחום שבו הבינתחומי נוגע. לטענה שבה רייכמן מכניס את כספי משלם הסטודנט לכיסו וכל רצונותיו הם להתעשר, זה הרי דברי הבל חסרי כל בסיס, זהו מרכז ללא מטרות רווח כמו כל אוניבריסטה ומרכז אקדמאי בארץ, רייכמן לא מחזיק בבעלותו את המרכז הוא מנהל אותו וייסד אותו ויש הבדל. אותו חזון שראה רייכמן אכן מתגשם לו עם השנים שהמרכז הופך להיות למרכז האקדמאי מהמצליחים בישראל ובעולם, אותה הכרה שהוא מקבל לא הספיקה אף אוניבריסטה בישראל לקבל בפחות מ20 שנה לקיומה. בנוגע לטענות על שכר הלימוד, אני מבטיח לכם ש33 אלף מכל סטודנט במרכז לא משנים ולו פסיק למרכז הזה, אילו אנשים כמוכם שלא למדו במרכז היו מבינים כמה השקעה יש בכל סטודנט וסטודנט, אולי הייתם מבינים שגם 33 אלף שקל בשנה זה לא סכום הולם את התמורה שמקבלים. כל השאר שבאים בטענות על כסף, אני לא רוצה לחמם אף אחד, אבל לדעתי הכל נובע מקנאה, הסטודנטים והבוגרים לא פחות טובים משום סטודנט או בוגר של מכון אקדמאי אחר בישראל או בעולם, ועם רזומה כמו של המרכז שבנה את עצמו בפחות מ-20 שנה אי אפשר להתווכח, ככה שכל הקנאים למיניהם שאוהבים לצעוק את סכומי הכספים לכאן ולכאן, יעמדו שניה על טעותם, שכמו כל מדינה חופשית שהתחרות בה שלטת, גם כן בישראל, חינוך טוב כמו כל דבר קונים בכסף.
יונתן | 04.12.10
30.
לימודים בבינתחומי- לימודים קשים
אני מופתע מהרמה של הטוקבקיסטים- ככל הנראה מדובר בטוקביסטים ממומנים לפי התגובות הקוטביות. הרמה האקדמית במרכז גבוהה מאוד ביחס לכל מוסד אקדמי במדינה. השנאה שיש לחלקים כלפי "עשירים" היא זו שגורמת להתלהמות הזו. חברים יקרים, יש הרבה "עניים" שמעדיפים "לבזבז" את כספם על תכשיטים יקרים, רכבים מרשימים ושאר פריטי יוקרה מאשר על השכלה שתביא לרווח עתידי. לעומתם ישנם "עניים" אשר מעדיפים להשקיע לטווח הארוך-השקעה בהשכלה במרכז הבינתחומי שתניב משכורות גבוהות.מגוון המלגות במרכז מאפשר ל"עניים" ללמוד בו, וכן יש "עשירים" ובני מעמד הביניים כמותי. אינני מאמין שמבין כל הטוקבקיסטים שמטנפים שמו של המרכז יש אחד שקיבל ציון 730 ומעלה אשר מאפשר ללמוד משפטים באונ' ת"א.
סטודנט שנה ג' למשפטים בבינתחומי | 30.10.10
29.
ל 16 - הודעה מהרדודות שקראתי בחיי!
אהרון ברק מרצה בינוני??? אתה בכלל יודע מי זה האיש? הוא הגיע לעליון מהאקדמיה!! הוא היה הפרופ' הצעיר ביותר בישראל, מרצה בייל, רבים מהמרצים הבכירים בישראל הינם תלמידיו.. מה אתה מקשקש??? אבל זה בסדר, כבר מהמשפט הראשון האידיוטי שלך רואים את רמתך, אדם עם שכל הולך לאוניברסיטה? מוזר לי קצת, כי איך נקבע שלאדם יש שכל? לפי הציון שלו בכתה י"ב בספרות? לפי הציון שלו בספורט? לפי ציון הפסיכומטרי הבעייתי? שגם תומכיו הגדולים מודים שכל שהוא אמור לבדוק (בלי הצלחה רבה) זה הסיכויים להצליח בלימודים אקדמיים ותו לא... אם אתה התקבלת לאוניברסיטה זה רק מאשרר זאת... אבל תמשיך לדבר ככה, רואים למי אין שכל... וכסף? בבינתחומי רבים שלומדים על מלגות שונות - מצוינות (אנשים שד.א - התקבלו לאוניברסיטאות השונות - ובחרו בבינתחומי). בקשר לציונים - אין לי מושג על מה אתה מקשקש... רבים מוציאים ציונים לא טובים, נכשלים פעם אחר פעם, אבל מה? הם מתעקשים ועושים שוב פעם קורסים, חלקם נושרים באמת, אבל הרוב נלחם.. אנשים רבים שלמדו באוניברסיטאות ובבינתחומי מודים שבבינתחומי מקשים יותר מכל מקום על קבלת מועדי ג' למבחנים, נרמול הציונים ועוד.. ומשפטים מקצוע קל בעיינך? מעולה, בוא תלמד תוכיח זאת.. הנה גם אני אומר – מדעי המחשב מקצוע בדיחה, מתמטיקה זה קליל וכימיה אני עושה בעיניים עצומות.. ד.א בבינתחומי מלמדים מקצועות רבים מלבד משפטים, וביניהם כלכלה, מדעי המחשב, ממשל, תקשורת, פסיכולוגיה, מנהל עסקים...
אלי | 28.10.10
25.
דעה
בתור בוגר של המרכז הבינתחומי, אין לי ספק שבעוד מספר שנים המרכז יהיה המוסד החינוכי מספר אחד בארץ ויעבור בהרבה גם את אונברסיטת תל אביב. לפני שבחרתי ללמוד שם, התקבלתי לאוניברסיטת תל אביב ולבסוף החלטתי ללמוד במרכז בשל האוכלוסייה שלומדת שם (הוצאתי פסיכומטרי 715). היחס האישי של המרצים, רמת השירות של העובדים במרכז ורמתו הגבוהה של המתקן יוצרות פלטפורמה מושלמת לרכישת השכלה. כשסיימתי את התואר מצאתי עבודה בשכר זהה לחבריי בוגרי האוניברסיטה והיום אחרי שלוש שנות עבודה אני רואה את ההבדל בין בוגרי האוניברסיטאות לבוגרי הבינתחומי, בבינתחומי הם מגיעים מאוד שאפתניים ו"מבושלים", כלומר ים להם כבר ידע פרקטי בניגוד לבוגרי אונ' ת"א שמדברים איתי על נוסחאות. מעבר לכך הקשרים שיצרתי שם פתחו לי כל כך הרבה דלתות שאין ספק שלא יכלתי לקבל החלטה טובה יותר מאשר ללכת ללמוד בבינתחומי. לבוגרי האוניברסיטאות - במקום להתמרר ולבכות שאין עבודה או שבוגרי הבינתחומי הם הבוסים שלכם, תהיו חכמים ואל תהיו צודקים, תחשבו איפה תוכלו להכיר את האנשים שייסדרו לכם את העבודה הבאה או יעזרו לכם להקים את המיזם הבא.
בוגר | 28.10.10
23.
סטודנטים מרמים סטודנטים
שכחתם למה נוסדו מכללות?? כי האוניברסיטאות מלאות ומי שלא מספיק "חכם" דינו לנקות רחובות! עכשיו באה הממשלה ואומרת כי לא רק שהסטודנט "הטיפש" יסבול מחוסר סבסוד בזמן הלימודים שלו בסכומים גבוהים, אלא גם הוא לא יקבל סבסוד בהוראה, ככה שהתלמידים ה"טמבלים" שלו ישארו כך. אין פה השוואת כוחות בין עשירים לעניים, יש פה יצירת פער מחדש במערך הכוחות שהתאזן בעזרת מוסד מעולה כמו הבינתחומי, ששמו הולך לפניו, לבין אוניברסיטאות שאבד עליהם הכלח והייתי מסתכן ואומר שבגלל שיטות הלימוד שלהם ההמוניות ואי התייחסות לאדם, אלא לקבוצה, היא שמבריחה את המוחות מהארץ. (בלי קשר לחקיקה מוגזמת בקשר למסים,הגבלים עסקיים, פרשיות גנבה כמו הגז, ועוד המון דברים שאישית ידעתי כי סוף התואר שלי אני עוזב את הארץ)
נמרוד | 28.10.10
20.
כמה בורות בתגובות כאן, חשבתי שכלכליסט מושך אוכלוסיה קצת יותר איכותית...
1. המרכז הבינתחומי הוא עמותה, ועל כן אינו למטרות רווח ואינו מסוגל להרוויח. 2. במרכז הבינתחומי לומדים הרבה יותר סטודנטים על מלגות מאשר באוניברסיטאות. למעשה, אני מעריך שיותר מאשר בכל האוניברסיטאות יחדיו. 3. שכר הלימוד באוניברסיטה הוא כ60,000ש"ח לשנה. זה שהמדינה מסבסדת את רובו כך שהסטודנט משלם רק כ-10,000ש"ח לשנה לא אומר שרייכמן "מתעשר" על חשבון הסטודנטים, להפך - המוסד פועל הרבה יותר יעיל מהאוניברסיטאות. מספר אנשי האדמיניסטרציה נמוך מאד פר-סטודנט מאשר באוניברסיטאות, והשירות יעיל. מחברי שלמדו באוניברסיטאות שמעתי סיפורים על מזכירות שפתוחה שעה ביום ופקידות שיושבות עם הטלפון פתוח כדי שלא יתקשרו לנדנד להן, או פקידות שבמהלך אותה שעת קבלה יומית שמות לכה ומקשקשות בזמן שסטודנטים מחכים בתור. ידידה שלי נאלצה לאחר לשיעור בחצי שעה כדי לטפל בעניין אדמיניסטרטיבי, כי שעת הקבלה היתה על שעת השיעור. בבינתחומי מצליחים לקבל קהל 6 שעות נטו כל יום, באורח פלא. המדינה צריכה לסבסד את הסטודנטים, לא את המוסדות. ככה תהיה פה תחרות אמיתית!
בוגר הבינתחומי | 28.10.10
16.
מי שיש לו שכל ואין לו כסף מתקבל לאוניברסיטה. למי שיש כסף ואין לו שכל הולך למכללה
מי שמשלם 100,000 שקל, קונה את התואר. אם הוא יוציא ציונים לא טובים, הוא יעזוב ולכן המכללה לא תרשה זאת לעולם. דרך אגב, שמעתי שאהרון ברק מלמד במרכז הבין תחומי. לפי דעתי זה רע כי אהרון ברק הוא משפטן שנוי במחלוקת. הוא לא יותר טוב ממרצים אחרים בתחום. זה שהיה שופט עליון לא עושה אותו מרצה טוב. אני בטוח שהוא לא מרצה יותר טוב מכאלו באוניברסיטאות אחרות. בכלל, משפטים זה לא תחום קשה בכלל.
אילן | 27.10.10
14.
1 - אין לך מושג מה באמת קורה שם
מי שבאמת לא יכול לשלם את שכר הלימוד מקבל מלגה. מבין קבוצה של כ-15 איש שלמדו איתי שם (מדעי המחשב), בערך חצי היו על מלגות הצטיינות שונות (50% שכ"ל) ועוד שניים היו על מלגה סוציואקונומית ושילמו קצת פחות מחצי משכר הלימוד. עוד שניים אחרים היו בתוכנית מיוחדת שבה משלמים איזה 100 שקל לשנת לימודים, מקבלים יותר סיוע, פורשים את הלימודים ל-4 שנים כדי שאפשר יהיה לעבוד במקביל והכל במימון תרומות. זו תוכנית מיוחדת בשם "קרן אור" למי שיש לו פוטנציאל אבל נסיבות חיים קשות מנעו ממנו בגרות נורמלית וכו' - או משהו כזה. שניהם סיימו שנה אחרי והתוכנית הזו שינתה להם את החיים. אז לפני שאתה משמיץ - בדוק את העובדות. אני מהיחידים בין חברי ששילם שכ"ל מלא. עשיתי את זה מהפיקדון הצבאי ומעבודה במהלך הלימודים. הורי שילמו פחות מחצי משנת הלימודים הראשונה בלבד (היתרה מהפיקדון). לשאר לקחתי הלוואות ועבדתי. מכיוון שעבדתי כמהנדס תוכנה מהשנה השניה ללימודים, הגעתי למצב שכיסיתי את ההלוואות לפני שהסתיימה שנת הלימודים וגם שילמתי שכר דירה. ואתה יודע מה? אני לא מתחרט לרגע שבחרתי "לבזבז" כך את כספי. בזכות המקום הזה נפתחו לי כל כך הרבה דלתות שזה מזמן השתלם (מרצה סידר לי עבודה כי רצה שאעבוד איתו על מחקר, מרצה אחר מצא לי מנחה לתואר השני באוניברסיטה גדולה בארץ). באוניברסיטה אני שומע על מחקרים מהבינתחומי בתדירות דומה לאלה מהאוניברסיטאות. המחקר שם, לפחות במדעי המחשב, לא נופל מאף אוניברסיטה בארץ - ואת זה יגיד לך כל חוקר באוניברסיטאות שלא סובל מבעיות אגו. האוניברסיטאות מפחדות. זה טבעי. אין מה לעשות - המודל של רייכמן עובד הרבה יותר טוב מהמודל שלהן.
בוגר הבינתחומי | 27.10.10
8.
בבינתחומי יותר ממחצית מתלמידי המדעים - לומדים על מלגה!
באוניברסיטאות לא מתקרבים למספרים האלו בבתינתחומי עושים כבר שנים מהפכה רובין הודית - ילדי עשירים שלומדים משפטים ומנהל עסקים ממנים את האופרציה והשכר של כל המרכז כולו. כך אפשר להשקיע בתלמידי מדעי המחשב, מתמטיקה ופסיכולוגיה שיביאו את ההישגים האמיתיים של מדינת ישראל בשנים הבאות. מי שחושב שהאוניברסיטאות המיושנות שעסוקות בתשלומי פנסיה ובטרטור סטודנטים מסוגלות לייצר מצוינות חי בעבר או בסרט קומוניסטי (גם זה בעצם בעבר). הבינתחומי מתיישר בגישה הזו עם המוסדות המצליחים בעולם המערבי, בארהב, בריטניה, ושאר אירופה. גם בארהב אפשר ללכת לקולג' במחיר סמלי אבל בשביל ללמוד בהרווארד צריך לשלם. למה? בשביל שיהיה אפשר לטפח שם את אלו שבאמת ידחפו את המעצמה האמריקאית קדימה. ומי שמסתכל בהרווארד על הדוקטורנטים רואה המונים שלומדים על מלגות בלבד, ואף אחד מהם לא משלם כלום. אתם מוזמנים להשאר בעבר. שיהיה בהצלחה. רייכמן גדול על המדינה הזו.
בוגר המרכז ואוניברסיטה נוספת בארץ | 27.10.10
6.
במכללות נמצאים כל מי שמחפשים קיצורי דרך וכאלה שלא הצליחו להתקבל לאוניברסיטה
אני מסכימה עם זה שרמת הלימודים בבינתחומי הרבה יותר גבוהה מהאוניברסיטאות בארץ (כבוגרת של אחת מהם) משום שעל זה המרצים שם מקבלים את שכרם. ומי שלא עושה את עבודתו נאמנה בהוראה שם אז יפוטר. אבל... יוקרה של מוסד אקדמי כגון אוניברסיטה נמדדת בהיקף המחקר שהיא עורכת וחשיבותו ולא על פי רמת ההוראה של המוסד. למה הבינתחומי מנסה להקרא אוניברסיטה אם כמות המאמרים שמתפרסמים ממנה כל שנה משנית? הרי זאת לא מטרת המרצים שם. ואם מכללת אריאל תדביק את הקצב של האוניבריסטאות אחרות בארץ אין שום סיבה שלא להפוך אותה לאוניבריסטה, גם אם הסמולנים יתנגדו לזה
זהבה | 27.10.10
5.
צודק לגמרי - מוסד שלא מקבל תקצוב לא מגיע לו שיופלה לרעה!
מה זה משנה זמן הקיום שלו כל עוד סיימו כבר כמה מחזורים וניתן לראות תוצאות בשטח של בוגריו! כל מוסד צריך להיבחן ע"פ רמתו ולא לפי הסיווג שלו או של קשריו... אני חושב שזה הישג עצום למוסד שלא מקבל תקצוב מהמדינה להצליח בצורה כל כך יפה ואף להעניק מלגות רבות לסטודנטים שלא יכולים לממן עצמם! בתור סטודנט לתאור שני במוסד זה אני יכול לומר שבתחילה חשבתי שכר הלימוד מופקע אך לאחר שהבנתי שזהו שכר הלימוד לכל התוכנית יצא שהוא נמוך יותר בהשוואה לאוניברסיטה ציבורית!
ירון | 27.10.10
3.
אתיקה
המרכז הבינתחומי והעומד ברש/ו שמו להם למטרה לחסל מחלקות באוניברסיארות ע"י הצעת שבר פי 3 או 4 למרצים והתמקדות בהוצאת קבוצטות שלמות של מרצים מהאוניברסיטאות הציבוריות (מימון ושיווק מתל אביב ופסיכולוגיה מבר אילן). אין כאן עבירה על החוק אך יש כאן עבירה אתית ואפילו שחיתות והמחשבה שפעילות זו מתבצעת ע"י מי שרצה להיות שר החינוך מעצימה א תחושת השחיתות. בקצב כזה המרכז יהפוך למונופול. אני מקווה שהגופים המופקשים על טובת הציבור יתיחסו לנושא שמשמעותו- אם אתם רוצים את המרצים הטובים ש"גנבנו" מהאוניברסיטאות-שלמו שכר לימוד פי 3 מאשר באוניברסיטאות ובואו אלינו. צן הראוי שיטפחו את המרצים שלהם אם אכן הם כל כך מצוינים. דוקטורנטית מאוכזבת
אילת | 27.10.10
1.
קודם ילמד כל מי שיכול לשלם רק 8000 ש"ח כמו אוניברסיטה ואז ידרוש תקצוב זהה
מספיק נזק עשה האדם הזה בשינוי שיטת הבחירות. זה גם אותו אדם שהצביעו עבורו בבחירות לכנסת אך כשלא קיבל את מה שר החינוך שבר את הכלים וזרק את מי שתמך בו לכלבים. לא ראוי לכלום מלבד מגייס הכספים הלאומי.
רייכמן עושה הנזקים | 27.10.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת