אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בוכים על חלב שנשפך

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
ריכמן עבד על כולנו קיבוצים מושבים ועובדי תנובה במחלבות
ריכמן הרפתן עבד על כולנו וכולנו שתקנו מטפשות ומהלם מכיוון שהכל נעשה מהר שיק שק וטרם הבנו מה קורה ריכמן מכר אותנו הנזיד עדשים לדעתי צריך להתארגן ולתבוע את ריכמן אישית שהוא יתן את הפרש הכסף שכנראה קיבל ולקח לעצמו מבלי שנבחין ונדע על כך
ייי | 21.11.10
44.
האם ביכולתה של תחושת ההחמצה לעורר מחדש רצון לחברה קצת שונה?
מדינת ישראל והתנועות המיישבות רוויות בניסיון ציני ועצוב של נתינת נכסי העם תמורת נזיד עדשים, ממפעלי ים המלח דרך הפרטת תנובה עד לפתחי הפרטת הקרקעות... תוהה אם מקוראי כתבה יהיו בודדים שישאפו לסייע ל"פרה השחוטה" של התאגדות ושיתוף להחלים ולהתאושש מאותו ממסע הצלב שעובר על ארצנו כבר למעלה מעשרים שנה שעל דגליו מתנוססים דגלי ההפרטה כביטוי לשוויון וחופש. מי שנכמר ליבו על אובדן 50% של תשואה, מסכן. מי שרואה במציאות זו קצת מין האמת, מוזמן לחלום על חלופות למציאות זו ולנסות להגשימן.
איתי ארבל | 20.11.10
41.
הורי התגאו בעבודתם כל חייהם בקיבוץ
להורי היו חיים מלאי נתינה תרבות ותוכן. אבל ראיתי את הדור השני, רובם רק מומחים ומנהלים חסרי דעת ושלא יודעים לייצר דבר. את המפעל מכרו, את חדר האוכל שפעם שקק חיים סגרו. אפשר להאשים את הגלובליזציה ואת הטלוויזיה ואפילו את ההצלחה שכידוע מגדלת טפילים לרוב. אבל אני שעזבתי מזמן - לבי נחמץ מן המצב. כאסטרונאוט שאימפריית האופל הרסה לו את בסיס האם, נשארתי קיבוצניק בנשמה מחוץ לקיבוץ - ועכשיו גם באין קיבוץ.
בלדה לעוזב קיבוץ | 19.11.10
40.
די כבר ליבב
לצערי העמוק, הן כחבר קיבוץ והן כמי שהיה מעורב (קצת) במהלך למכירת תנובה אני קובע בנחרצות שהמהלך הזה היה הדבר הנכון לעשותו. נאמנם, בראיה רטרוספקטיבית חלק מבעלי תנובה לשעבר מצטערים שמכרו "כל כך בזול" אבל עליהם לבוא בטענות אל עצמם ואל עצמם בלבד. אני קובע בנחרצות: אף אחד לא הכריח אף אחד למכור. אני, שכיהנתי כיו"ר כלכלי בקיבוצי, לא מכרתי. ראובן טנא ידידי, יכול היה לשכנע את חברי הקיבוצים אותם הוא מנהל, שלא למכור, לא הצליח... אז אריק רייכמן אשם ? מבנה הבעלות הקודם בתנובה לא איפשר לעשות איתה כלום בעיקר בגלל המתח שבין הקיבוצים למושבים. המכירה איפשרה לכל מי שרצה להישאר בעלים... להישאר. היתרון הגדול ביותר בעיסקה שהתבצעה הוא בעובדה כי חילצה את רוב הקיבוצים ממשבר כלכלי של שנים, הוציאה אותם משיעבוד ארוך שנים לבנקים ואיפשרה לבנות פנסיה ראויה לחברים ברבים מן הקיבוצים. יתר על כן, הנכס כלל לא אבד. הארגונים הכלכליים הקיבוציים מחזיקים בנתח משמעותי ממניות תנובה, וכאשר קרן אייפקס תממש את הנכס, והיא תממש - כי היא קרן השקעות, יש סיכוי מצויין שהקיבוצים יחזרו להיות בעלי השליטה בתנובה דרך אחזקות אלה. וחשוב להבין, הארגונים קנו "כמה שרצו" במחיר "ההוא". אז נכון שמאוד אופנתי לבכות וזה ממש מזכך להאשים כל הזמן את האחרים. אבל המציאות, מה לעשות, היא אחרת לחלוטין. אם תרצו להבין את התמונה במלואה... אתם מוזמנים.
ניר מאיר | 19.11.10
38.
חוט השני שנמתח לאורך כל שנות קיומה של ההתיישבות הקיבוצית
תמימות, חוסר יכולת ללמוד תחומים חדשים ושונים, פרובנציאליות והידיעה הברורה ש"אנחנו הכי טובים מכולם" ולכן - לא להקשיב לאף אחד. הקיבוצים לאורך הרבה מאד שנים מבצעים התאבדות קולקטיבית שהרגה את הקיבוצים. גם רעיונית.
רונן | 19.11.10
35.
תפסיקו להפריט
ההפרטה מחזירה את הגלגל אחורה לקפטליזם בה העובדים (כבר לא בהכרך פועלים וחקלאים בלבד) מאבדים שליטה על יציר כפיהם ורווחיו. אנשי קיבוץ יקרים, סבכם וסבבתותיכם לא היו טפשים או תמימים כלל. כל מה שנידרש ממכם הוא לעדכן את תפישת חייהם ולא לזרוק אותה כלאחר יד ולומר שהתפיסה הקיבוצית אינה מתאימה להיום.
ציוני פועלי | 19.11.10
33.
תנובה חילקה/מחלקת דיבידנדים בסך של כ-3 מיליארד שקלים
אלו רווחים צבורים לאחר קיזוז כל ההוצאות והמיסים. פירוש הדבר שמחיר החלב נמוך ויש מקום להעלותו ליצרן ללא העלאה של מוצרי החלב לצרכן. אלו רווחים לא סבירים בחסות המדינה על חשבון קיומו הדחוק של האזרח הפשוט. לחילופין,ייתכן שיש מקום כפי שהציעו כאן לפני להקים מחלבה נוספת שתתחרה בשלוש הקיימות דבר שאולי יגרור הורדת מחירים לצרכן. הסכנה היא שהמחלבות תדרושנה אישורים לייבא עוד ועוד אבקת חלב ומוצרי חלב אם יתברר להן שהן מקבלות פחות חלב מבעבר.
חלבן | 19.11.10
32.
ומה עשיתם עם הכסף שקיבלתם?
אם הייתם משקיעים בתבונה, או אפילו לא כל כך בתבונה, היה לכם היום יותר כסף מאשר הייתם מקבלים מעסקה של 6 מיליארד. ערך החברה ב50% בשנתיים שזה מאוד מכובד אבל בשנתיים האחרונות היו לא מעט הזדמנויות עסקיות שהניבו יותר מכך גם אם לוקחים בחשבון את המיתון שנה שעברה.
sus | 19.11.10
30.
דמעות תנין של הקיבוצניקים, זהבית השכילה להשביח את תנובה ולכן ערכה עלה
למה המשל דומה? לאדם שמכר בית בתל אביב לפני שמונה חודשים ב 800 אלף ש"ח והיום ערכו של הבית שלושה מיליון שקלים. ניהול נכון, מקצועי ובלתי מתפשר של זהבית, העלו את ערכה של תנובה. רק מתוך תהליך המכירה המתואר בכתבה מבינים שהקיבוצניקים לא יודעים לנהל את נכסיהם.
דרור | 19.11.10
28.
במקום לבכות, תקימו מחלבה חדשה שתתחרה בתנובה, שטראוס וטרה.
את חומר הגלם אתם מייצרים, כך שתנובה ושאר המחלבות תלויות בכם. הקמת מחלבה חדשה תתן לקיבוצים את האפשרות להרוויח יותר על החלב שהם מייצרים ותניב הכנסות ממכירת המוצרים בשווקים. מהלך כזה גם ישכלל את השוק וייטיב עם הצרכן.
אבי | 19.11.10
26.
צריך להוסיף לערך האמיתי גם את הדיבידנדים.מדובר
בעוד כ-3 מיליארד דולר.חלק חולק וחלק יחולק עתה. נכון אומר באדר אבל זה לא מדויק. מדוע? סיבה פשוטה. אילו לא היו קולות לפני סגירת המכירה המכירה שהביעו התנגדות יתכן שלא היה נכון לבוא בטענות.הפואנטה היא שהיו גם היו במושבים ובקיבוצים מי שראו ידעו הבינו וניסו להביא לקבלת החלטות אחרות אבל הם הושתקו ולא על בסיס עינייני אלא על בסיס של מערכות יחסים מקובלות ונורמטיביות בקיבוץ כמתואר במאמר. יש נציגים והם מבינים ואתה/ם תשבו בשקט ותניחו לגדולים לנהל את העניינים. סופה של האמת לצוף.
חלבן | 19.11.10
24.
קונספירציה אובדנית
השווי האמיתי היה ידוע לרבים אך כל אחד ממניעיו הקבוצתיים ו/או האישיים בחר בדרך שהלך בה. למיטב זכרוני מונה חוקר ע"י רשם האגודות השיתופיות -עו"ד דורון לוי אשר נפגש עם בעלי העניין טרם המכירה. האם מישהו זוכר את המלצותיו? האם התייחס לנושא השווי הנדלני הנמוך לפיו הוערכה תנובה? איך התייחס הרשם להמלצותיו? ולבסוף מדוע מימשה המדינה את זכויותיה בתנובה(6.75%) למרות התנגדותו של החשב הכללי דאז ירון זליכה ?
חוני המעגל | 19.11.10
22.
הנהגה מטופשת
זה שנים אנחנו חברי קיבוצים עדים לחולשות ההנהגה של התנועה. בורה של אינטרסנטים, כל אחד דוחף את האג'נדה שלו. מי הפרטות גורפות, מי חיסול התנועה. אין לכם מה לצפות מהנהגת התנועה, וכמעט מרוב אלו המאיישים את מחלקותיה (סליחה, למעט אגף המשימות). אנחנו יכולים לבכות על החלב שנשפך, זה לא יעזור. רק בעיטה בתחת תעזור. תשלחו את הפעילים האחראים הביתה. נתחיל פרק חדש.
זמי בן-חורין | 19.11.10
21.
פריירים? אתם לא לבד
כמוכם גם חברי אגד מכרו את ניצבה ב639 מליון ש"ח כששווי החברה אחרי כחצי שנה מיום המכירה התברר 3.5 מליארד ש"ח אז אולי יש לבדוק מה הניע את מקבלי ההחלטות לבצע עיסקה מה עמד לנגד עיניהם טובת החברה ואו העמיתים בעלי המניות או טובתם האישית הנה אתגר לרשויות החוק כותב זאת בכאב גדול מאד גמלאי של אגד
דון דון | 19.11.10
17.
כולם חכמים כולם
כולם חכמים גדולים לאחר מעשה. יוסי מלול ומאיר בראון שטענו אז שתנובה לא שווה יותר מ100 ניליון שקלים ולכן לא כדאי למכור ועכשיו מיללים. הרי כל בר דעת יודע, שהערך של תנובה עלה משתי סיבות עקריות: 1. היא נמכרה והפכה לסחירה. לפני כן ערכה היה נמוך כי היא לא היתה סחירה. 2. מחיר הנדלן בארץ קפץ לשמיים. יכול להיות שהוא גם ירד ואז מה? יגידו המחיר היה טוב. שימו לב לתגובה של איציק בדר - בנתונים שהיו , המחיר היה הוגן.
טוביה החולב | 19.11.10
16.
עידן התמימות בהתיישבות העובדת עדיין לא תם.
מכירת תנובה לפני כ3 שנים הייתה טעות עיסקית ממדרגה ראשונה.ההתיישבות העובדת לצערי הופכת עם השנים להיות ההתייבשות האובדת. אריק רייכמן הוא זה שבישל את העיסקה המבישה ובנוסף נתנו את ידם גם גורמים אחרים בעלי עניין.הראייה של הניהול הקיבוצי הן ברמת המיקרו והן ברמת המאקרו היא לטווח הקצר . ברגע שחברים ירדו מן הטרקטור בשדה והפכו להיות מנהלים עיסקיים כאלה ואחרים, מה שעמד לנגד עיניהם זה היה איך למכור וכמה שיותר עסקים חקלאיים ותעשייתיים .עידן התמימות העיסקית הקיבוצית עדיין לא תם ומי שמנצל את המצב אלה הם כרישי העולם העיסקי בארץ ובעולם.הראייה האסטרטגית בקיבוצים ובמושבים היא מונח שלא מוכר וכמעט כל העסקים שנמכרו לאחרונה לידיים פרטיות יניבו פירות פי 3-4 ממה שהיה להם אז ושוויים ירקיע שחקים.נכון שנשאר לאותם חברים סכום נכבד ביד אך כעבור כמה שנים הוא יראה סכום מצחיק . אני טוען שהקיבוצים יכולים עדיין לנהל את עסקיהם לבד מבלי למכור את רכושם העיסקי לגורמים זרים.620 נזידי עדשים שהשאירה מכירת תנובה למושבים והקיבוצים צריכים לשמש כתמרור עיסקי שמורה על שינוי בתפיסה העיסקית .יותר אמונה במה שיש ופחות ראייה לטווח הקצר אסטרטגיה עיסקית היא מילת המפתח.
רוני נקב | 19.11.10
14.
טעות נדל"ניסטית טיפוסית
ראשי התנועה סונוורו מסכום המכירה שנראה אז כמסייע לקיבוצים רבים לסיים את "הסדר הקיבוצים". הטעות של אריק וחבריו היתה בהסכמה למכירת השליטה שבסופו של דבר תשפיע על משק החלב כולו בשנים הקרובות והפסדי הקיבוצניקים יהיו יותר גדולים. אז מה עושים? משתפים במו"מ הבא מומחים בתחום ומעבירים את ההחלטות הכלכליות החשובות במסגרות שנקבעו לכך בלא עקיפה ובלא חשאיות. אל תאכלו את הלב, נסו להתגבר על פיגור בבנייה ובהרצת מ ודלים של הקיבוץ המתחדש - לפחות בזאת תראו "רווח". לשעבר.
חלבני | 19.11.10
13.
אלופים בניתוח הבדיעבד
אתם והניהול המבולבל שלכם הם הסיבה שתנובה היתה שווה רק "4 מיליארד ש"ח". אגב יש סיכוי שהיא תהיה שווה 10 מיליארד ש"ח עוד 10 שנים (במיוחד אם תהיה אינפלציה גבוהה). אחת הסיבות המרכזיות להעלאת השווי היא שבמקום סידור עבודה לחברים ההנהלה הנוכחית יכולה להתמקד בפעילות העסקית.
משקיע | 19.11.10
6.
מישהו כמו מאיר שמיר
בעסקים יש סיכוי ויש סיכון. מי שקונה מהמר שערך הנכס יעלה, ומי שמוכר חושב שהוא לא יעלה. אף אחד לא יכול להיה לחזות בוודאות גבוהה את השינויים בשער הדולר, והמשך התנפחות הבועה הנדלנית, שהביאו את שווי תנובה למה שהוא היום. יתרה מזאת - הנהלת תנובה הקודמת לא הפגינה את חצי המעורבות של זהבית כהן, ואת סגנון הניהול התקיף והאגרסיבי שלה, ואת יכולות המשא ומתן שלה - למשל במכירה לגינדי או ברכישת פסגות - ולכן לא היו מסוגלים להוציא מהחברה את מה שהיא תוציא.
פעם הייתי קיבוצניק | 19.11.10
5.
אין בעיה לטלטל את תנובה ע"י הכוח של הרפתנים,נתן להתפרד ע"י הקטנה אספקת חלב
במגביל להקים מחלבה אזורית שתתמכה ליצור גבינות קשות,בנייהם הפרמזן ואחרות בשותפות עם יצרנים מאירופה. על בסיס של שומן טרי ולא מלכותי כפי שתנובה מייצרת. למכור לחו"ל באמצעות הלוגיסטיקה שיווק של השותפים, ע"י כך לפגוע כלכלית בתנובה ולפתח שווקים בחו"ל הכל מבוסס לגלובליזציה.
דרומי | 19.11.10
1.
טעות תמיד חוזרת
ואת הטעות גם באשר לאדמות ההתיישבות משחזרים ב"כשרון רב" מנהיגי ההתיישבות דהיום - כאשר הם מתכוונים לוותר עליהן ללא מאבק בכלל. ולכן יש לשנות את המושגים במקום ההתיישבות העובדת יש לכתוב ההתיישבות האובדת. תנובה היתה כנראה הטעות הלפני אחרונה. לאחר שלא יוותרו אדמות - לא יהיה על מה לוותר. על העבוד העצמי מזמן וויתרנו
חבר התיישבות | 18.11.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת