אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה לתת טיפים בחו"ל?

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
צריך לעקור מהשורש את מנהג הטיפים ואו השרות גם כדי למנוע נקמות של מלצרים.
בדיוק כמו הסיפור שסיפר פה אחד הטוקבקיסטים,שהמלצרית פתחה בלוג וסיפרה איך ירקה ושמה כדורים באוכל. כדי למנוע את ההרגשה שחייבים להם,לעקור משורש את ההרגשה שלהם שחייבים להם.אם אין להם הרגשה כזו שחייבים להם שרות או טיפ כך יצטמצמו הסיכונים שמלצרים מלוכלכים יעשו משהוא מזיק לאוכל. השרות ותשלומו זה עניינו של בעל העסק עם המלצר ולא של הסועד.
עודד יערי | 20.11.10
18.
ולכן בצפון איטליה הם לא מחכים לטיפ שלנו אלא כבר בחשבון יש מונח שנקרא "קורפטו"
או משהו דומה לזה שאצלם זה " דמי עריכת שולחן " והמנוולים לקחו אצלנו בין 1-2.5 יורו לאדם כאשר אכלנו במסעדות. וזה בנוסף לטיפ שהם ציפו כמובן מאליו לקבל בסוף. טוב עד כמה שאני יודע זה נהוג רק בצפון איטליה למזלנו.
ארז | 20.11.10
16.
בכלל נושא הטיפים בחו"ל הוא מעניין
יש מדינות כמו פינלנד, שם מלצר במסעדה חייב להיות מוסמך עם אישורים ותעודות, מלצרים עובדים באותה מסעדה שנים רבות ויש המון מלצרים בני 40-50. הם מרוויחים יותר מעובד הייטק בארץ (גם כוח הקניה שלהם גדול יותר), ולכן לא משאירים שם טיפ במסעדות. בארץ אימצנו דווקא את המודל האמריקאי\ערבי, בו מלצרים הם צעירים שמחפשים עבודה זמנית ומרוויחים שכר מינימום (אם בכלל) ומרוויחים את לחמם מטיפים שהם כסף שחור. הם מנוצלים ועובדים קשה ואח"כ מוציאים את התסכול שלהם על הלקוחות. קראתי בלוג של צעירה שעבדה כמלצרית, על איך הדבר היחיד שהיא אהבה בעבודה זה ירקה לסועדים באוכל ושמה להם שם גלולות שהיו אצלה (גלולות נגד היריון, אספיריו וכו') בפנים. איום ונורא.
שועליקו | 20.11.10
14.
דעתי ממש הפוכה לשלך
1 מתן טיפ הינו מעשה שלא קשור לכבוד או התחשבות בזולת. זה קשור באופן שאנו רואים את עצמנו ככאלו שמסוגלים לתת תשר למרות שאין צורך (כלומר המיקום שלי גבוהה משלך) 2 מתן טיפ במקומות שאין צורך גורם לזלזול באותם שאינם משלמים וגם גורם למעסיקים לשלם פחות שכר 3 ביפן לדוגמא מתן טיפ נחשב מעשה לא תרבותי. המלצר יסרב באמירה שהוא מקבל משכורת על מנת לשרת וכן עם או בלי טייפ רמת השרות תהייה זהה (לא קונים אותו בכסף) סיכום חבל שמשהו המציא את זה (שוחד) והחיים קלים יותר לכולם באותם מקומות שזה לא קיים
יורם | 20.11.10
8.
אני לא נותן טיפ בגלל שאני אולי אחזור למסעדה
כשאני הולך לקפה או מסעדה אני לא נותן טיפ בגלל שאני חושב שאחזור לאותה מסעדה או קפה. אני נותן טיפ על שירות טוב. על שירות גרוע לא אתן טיפ גם במסעדה שאני אבקר בה קבוע. מלצר צריך להבין שהשירות הטוב שלו זה השכר שלו, ולא כורח נסיבות. אני נוהג לתת טיפ בגלל שיש לי הערכה לאותם סטודנטים שבצורה הזאת ממנים את לימודיהם ואת חייהם באופן עצמאי. גם אני כשהייתי סטודנט שמחתי כשקיבלתי כמה גרושים על מנת לקנות עוד ספר ללימודים שלי. עכשו תורי לעזור,
מאירקה | 20.11.10
7.
באירופה נלקחים דמי שירות על בסיס קבוע
לא הבנתי למה במסעדות באיטליה נלקחים 15 אחוז מגובה ההזמנה או דמי שירות קבועים ,בכל זאת השארתי טיפ למלצר בסופו של דבר. לאחר כמה ימים של טיול הבנתי שדמי השירות הם למעשה הטיפ לאותו מלצר שבדרך כלל הוא יותר מנוסה מהמלצר\סטודנט\חייל הישראי שבשבילו מלצרות היא תחנת מעבר ומן הסתם השירות שלו הוא פחות מודע מהשירות של אות מלצר אירופאי שבעבורו מלצרות הוא'המקצוע'. על אותם 15 אחוז שירות שנלקחו ממני הוספתי תמיד שווה ערך ל 5 שקלים רק בשביל ההרגשה הטובה שלי בכך שהמלצר קיבל אקסטרה...
שלמה לב ארי | 20.11.10
5.
טיפ חייב להיות עניין רצוני לחלוטין של הלקוח ופונקציה של השרות של המלצר והתנהגותו בכלל.
גם אם קיבלתי את כל מה שהזמנתי,והשרות היה כנדרש,אבל המלצר לא מצא חן בעיני..לא אתן לו טיפ. שרות אינו חובה בכלל,והחוצפה של מלצרים לומר בקול נמוך ואו רם שזה לא כולל שרות,נענית אצלי נכון זה לא כולל שרות והשרות לא חובה.. ואם בא לי להסביר עוד..אני אומר שזה עניין שלי אם לתת טיפ..וזה תלוי גם אם הטיפ הוא אישי=כי יש מקומות שהטיפ=שרות הולך למקומות לא ברורים,וכמו לבעל הבית שמחליט איך ךחלק אותם,וכמו נניח לכלל המלצרים,זה לא מענייני ולא מרצוני המצבים האלה. אני רוצה שהטיפ יהיה אישי ואך ורק למלצר או מלצרית שבא לי לפנק אותם על השרות ולא רק הנחמדות שלהם שבאה עם השרות. הגיע הזמן שירדו מאיתנו בכל הנושא הזה של טיפים,ושלא יפחידו אותנו שנמצא את זה מגולם במחירים של המסעדה אן בית הקפה.במילא המחירים של רוב המקומות מופקעים..ואם יהיו עוד יותר מופקעים אז נמצא עוד יותר מקומות שיתפגרו ויסגרו את שעריהם..ניחוש קטן שלי הרבה בעלי בית לא יעלו מחירים בגלל הפחד מזה.
עודד יערי | 20.11.10
2.
טיפ ונדיבות
עם כל הכבוד לכותב, ויש כבוד, אני מנחש שידיעותיו בתחום הכלכלה עולות לאין שיעור על ידיעותיו בתחום הפסיכולוגיה (ובמיוחד הפסיכולוגיה החברתית), שאם לא כן מאמרו זה היה מקבל תפנית שונה לגמרי. נדיבות, אמנם, הינה תכונה. אך ככל תכונה היא מימד אישיותי, שהינו משתנה בין קצוות. במילים אחרות, יש אנשים נדיבים יותר או פחות, יש נדיבים מאד (באישיותם הבסיסית) ויש כאלו שנדיבות מהווה עבורם התנהגות מוקצית ומאוסה... לכן, ניסיון לתת תשובה לשאלה ולהסביר התנהגות בצורה שנשענת על הכללת-יתר והעדר התייחסות להבדלים בין-אישיים הוא כושל מעיקרו. היה נכון יותר אילו פרופ' אריאלי היה מתייחס לתכונת הנדיבות של השואל ולא לטבע האנושי הנדיב... יתר-על-כן, יש תכונות אישיות אחרות שעשויות להסביר את מתן הטיפ (המיותר?) ולאו-דווקא תכונת הנדיבות, לרבות (חוסר) אסרטיביות, (העדר) אינטליגנציה, (אי) בטחון-עצמי ועוד...
רמי | 20.11.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת