אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אל תבנו על ההרחבות: מה מרחיק את הזוגות הצעירים מחלום הבית עם הגינה?

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
הסיבה לעליית המחירים-שומות המנהל
היחס לפני כעשור היה שני שליש למושבניק/קיבוץ שליש מדינת ישראל, לעומת היום שני שליש למדינה הענייה והמסכנה שלנו ושליש לקיבוץ והמושבניקים "העשירים" על זה נוסיף מע"מ מס רכישה מס שבח למוכרים להלן שיטת השקשוקה איך המדינה עיושה כסף על חשבון האזרחים ! פשוט ביזיון! בית עם גינה או בחו"ל או על הירח!
שמעון | 23.11.10
46.
בנייה צמודת קרקע - רק בצפון ובדרום. מי שרוצה לגור במרכז שיטפס לקומות
במדינה זעירה כמו שלנו אסור לבזבז אדמה יקרה במרכז על צמודי קרקע. יש להפכם לריאות ירוקות. מי שרוצה בית עם גינה שידרים או יצפין. ומספיק עם התלונות על תעסוקה, אני גר בדרום מרחק שעה מתל אביב, ויש שעובדים בב"ש או באשקלון. מי שרוצה מוצא!
אורן | 23.11.10
44.
אם הייתי קיבוצניק הייתי אומר לכם
שיצאו לכם הענים ישראלים קנאים.האדמות הן של הקיבוצים אם תירצו או לא .הקיבוץ לא חייב למסור את הקרקעות לבניה(הוא יכול להמשיך ולגדל חסה) אתם רוצים אדמות לבניה תשלמו.(לכל החברות הגדולות מותר ולקיבוצים אסור?)חוץ מזה לא רק לקיבוצים יש אדמות,אני גר בישוב קהילתי,בקו עימות,משרד השיכון מינהל מקרקעי ישראל,מערימים קשיים,כי הם יודעים שהחוק מחייב אותם להשלים את החסר עבור פיתוח המגרשים,(האזרח ישלם 100 אלף ש"ח והם עוד משהו דומה) והם לא רוצים (או אולי אין להם)חוץ מזה יש הרוצים שכל מי שרוצה יבוא לגור בהרחבה של ישוב שיש לה אופי משלה,לצערי כמה פעמים הם הצליחו,לכן המצב החברתי בישובים הקהילתים עגום .אנשים לא מכירים האחד את השני,אנשים יוצאים בבוקר,חוזרים בערב,לא מעניין אותם שום דבר,באים בתחילה החודש (במקרה הטוב) משלמים 90 ש"ח מס ועד מקומי,ולא רואים אותם עד החודש הבא,מסיבות החגים שהיו בעבר כבר לא קיימות,כולם כל היום בודקים את ערך הדירות שלהם,מגיעים כל מיני מתווכים שמציעים אלפי דולרים יותר,ותוך זמן לא רב,יש כבר מתיישב חדש.אין שורשים,אין לב.הרסו לנו את הישובים
אבי מהגליל | 22.11.10
43.
תבדקו טוב טוב לפני שבוחרים להצטרף לקיבוץ.
נושא הבנייה בקיבצים היה פרוץ במשך שנים , והקיבוצים ניצלו כל פירצה. בעיקר אחרי תהליכי ההפרטה , גם לשפר את מצב המזומנים וגם את המאזן הדמוגרפי הפנימי. אולם הדברים יצאו מכל פרופורציה, מאחר שעם האוכל בא התאבון. וההתנהלות אל מול המדינה ובעיקר אל מול קבוצות המועמדים לקליטה בקיבוצים הפכו לשערוריה . לדוגמא קיבוץ בית גוברין שהחל את התהליך לפני 5 שנים כולל גיבוש ופירוק קבוצות של נקלטים תוך הבטחות של הרים וגבעות, וזאת ע"י אנשים חסרי נסיון שעד לפני ההפרטה נסיונם הסתכם בלהיות רפתן. נכון להיום המנהל טורף את כל הקלפים ובצדק רב. מאחר ובקיבוץ חושבים שחוקי המנהל הם בגדר המלצה בלבד. והקיבוצים הם שטחים אקס טריטורייאליים , טוב עושה המנהל שמקשה על הקיבוצים והמושבים.וכך מייצג ושומר על האינטרסים של אותם נקלטים מפני קיבוצניקים שכל קשר בינם לצמיחה דמוגרפית מקרי בהחלט.
מועמד לקליטה לשעבר | 22.11.10
42.
הכי טוב לרדת למחתרת, לגור באיזה צינור ביוב, זה פחות או יותר המצב כיום עם הזוגות צעירים
בושה וחרפה למדינה הזאת, שלא דואגת לזוגות צעירים, ולרווקים, לבנות את ביתם! תחלקו לנו קרקעות ב 50-100 אלף שקל, תנו לנו זכויות למען ה', אין לנו כסף אנחנו צעירים, תנו לי קוביה של רבע דונם מסכן לבנות מה שנרצה !!! לפלסטינים והטרור הבאתם קרקעות בלי סוף, למה לנו לא מגיע ?! העיקר נשלם לכם מיסים ונקבל בעיטה בתחת, בסוף כל הצעירים יעזבו, ותשארו לבד! נראה מי יגן עליכם אז ...
אסף סנה | 22.11.10
40.
על המדינה לעצור את הבניה הכפרית שמעלה את מחירי הדיור
במקום לתת עוד פעם כותרת פופוליסטית שמעודדת חלום של בית וגינה, אולי תסבירו שהמשמעות של בית עם גינה זה בזבוז שטח? שבזבוז שטח משמעו פחות שטח למגורים ולכן- עליית המחירים? אולי אנשים יתחילו להבין שהחלום של בית עם גינה בישראל של שנות האלפיים זה לא מעשי. עדיף לשמור על קצת שטח כדי שגם לילדים שלנו יהיה איפה לחיות וקצת אדמה לגדל עליה אוכל. לכן, טוב תעשה המדינה אם תפסיק את הבניה הכפרית ואת ההרחבות.
ירוק עד | 22.11.10
37.
לתת מענקים לצורך דיור ל- 8000 גויי הפלאשמורה יש וליוצאי צבא ובנית שיכונים להשכרה אין?
משפחות עולי הפלאשמורה יקבלו בין 600 ל-900 אלף שקלים כל משפחה לצורך דיור ואח"כ יתיצבו בלשכות הרווחה אצל העובדים הסוציאליים שזקוקים להשלמת הכנסה ובמספר מועט מדי לנזקקים רבים מדי ושוב יעלה כסף. בשביל מה מעלים אותם. שיתנו לגויים אחרים כדוגמת הפיליפינים,ההודים והסינים שמלאים כבוד והערכה למדינה
אני | 22.11.10
36.
הרחבות מינהל ישוב קהילתי וכו'
כמי שרכש מגרש בישוב קהילתי בגליל, אנדב קצת מספרים מנסיוני: סך כל מחיר הקרקע לא כולל פיתוח המגרש עצמו 280K ש"ח. מתוך זה 80K למינהל, שזה כ-31% מהערך ששמאי המינהל נתן לקרקע - מתבסס על החלטה שמשתנה משנה לשנה במינהל לגבי כמה אחוז הנחה יש על הקרקע. עוד 30K לישוב, כ"דמי רישום", מה שבפועל משולם ישירות לישוב למרות שהקרקע היא בעצם של המינהל=המדינה. עוד 165K על הפיתוח הסביבתי של ההרחבה, קרי, כבישים, תאורה, תשתיות עד קצה גבול המגרש - משולם ישירות לחברה שפיתחה את השטח. 5K מס רכישה - הולך למדינה. המשמעות: אם המנהל מחליט להקטין את ההנחה - התשלום יעלה והמדינה תרוויח יותר גם בתשלום למינהל וגם במס הרכישה ובמע"מ - אינטרס של המדינה, שמנוגד לאינטרס ולהצהרות שצריך לייהד את הגליל. בנוסף, המינהל משנה כל כמה חודשים עד שנה את ההחלטה על אחוז ההנחה. מרגע שהתקבלה ההחלטה ועד ליישומה יכולים לעבור עוד כמה חודשים כך שבעצם לרוכש הפוטנציאלי אין דרך לדעת באמת כמה תעלה הקרקע עד מועד ביצוע העיסקה בפועל מול המינהל, ורוכשים רבים לא מוכנים לקחת את הסיכון (שכן ההפרש עלול להיות לא קטן - 20%=כ-40K). אם המדינה רוצה ליצור שינוי בשוק יש 2 דברים לעשות: מתן קרקעות במחירים מגוכחים לרוכשים פרטיים או לקבלנים שמקימים שכונות שלמות ומציגים מחיר מקסימום נמוך בהתאם למחיר שבו רכשו את הקרקע. הרי פעם, כשבאמת החליטו לייהד את הגליל אנשים קיבלו מגרשים של 2 דונם בחינם או במחירים מגוכחים, ומענקים לקניית דירות בכרמיאל ועוד הטבות שבאמת גרמו לאנשים לעשות את הצעד ולעבור לגליל.
צור | 22.11.10
34.
זוגות צעירים הם הפינג פונג של המינהל היזמים והקיבוצים כאחד
רכשתי עסקת קומבינציה בקיבוץ בחן לפני שנה עד היום האדמה לא עברה על שמי ולכן איני יכול ליבנות.כולם מעבירים זמן כדי שנעוף מהרכישה,עושים יד אחת,(המנהל, הקיבוץ והיזם)כולם רוצים יותר כסף ולתת פחות!! לא רואים אותנו ממטר! כולם מעלימים עיין ואנחנו אוכלים אותה אין במי להעזר העו"דים עומדים בצד ומחקים לנו כטרף קל כדי להשלים את העושק. לא עושה חשק להתמודד פה
שריג | 22.11.10
33.
הכישלון של ההרחבות כולו של הקיבוצים והמושבים.
ההרחבות ניכשלו כי גורמים בתוך המושבים והקיבוצים ראו בהרחבות רווח כלכלי נטו ולא יותר ! הקליטה נעשתה בצורה חובבנית בלי קשר להתאמה ולחיבור של הניקלטים לקהילה הותיקה בישובים. הותיקים משום מה רואים בתושבי ההרחבות כתושבים סוג ב' ונטע זר שמאיים על ההגמוניה שלהם בישוב. הכספים ששולמו לישובים על ידי הניקלטים בישוב ברובם לא הוקצו לפיתוח ראוי של התשתיות בישוב. בחלק מהמושבים בתוך ההרחבה הוקצו מיגרשים כביכול ל"בנים חוזרים" כשבפועל ניבנו עליהם בתים שמשמשים להשכרה לתושבים זמניים שניכנסים בעצם ללא ועדת קבלה. רמת התשתיות והשירות במושבים היא מתחת לכל ביקורת ובטח שאינה מתאימה להשקעה הכספית של הניקלטית בהרחבות. ישנו ניסיון לכפות על תושבי ההרחבות את ההחלטות של האגודה החקלאית שאינם חלק ממנה ולחילופין מנסים לכפות "אגודה שיתופית קהילתית" במקום ועד מוניציפאלי.וזאת על מנת לאפשר לותיקים לסחוט ולעשוק כספים נוספים מתושבי ההרחבות. בישובים מסויימים ועדת הקליטה מטעמים זרים מאפשרת מכירת בתים יד שניה בהרחבות (ויש רבים שהבינו ומוכרים) לכל מי שחפץ ובעיקר למבוגרים\קשישים שיש להם את הכסף ובכך לא רק של מצעירים את הישובים אלא הופכים אותם שוב ל"מושבי קשישים". המינהל לא עושה עוול לאף אחד אלא מתקן עוולה רבת שנים . מי שהכשיל את ההרחבות הם אלו שהקימו אותם וכנראה שהרעיון ביסודו לא היה ציוני אלא תאוות בצע נטו.
תושב הרחבה | 22.11.10
32.
די לחלוקת הקרקעות, די לבניה צמודת קרקע!
די לחלוקת האישורים לבניה לקיבוצים ומושבים - מפריטים למעשה את אדמות הלאום החקלאיות לצרכי רווחים ובניה של צ מ ו ד י ק ר ק ע !!!! אנחנו מטורפים? 7.5 מליון מצטופפים על רבע מהארץ ואנחנו מרשים שתהיה בניה חדשה של צמודי קרקע??? איזה הגיון יש לבנות וילות במושבים ובקיבוצים סביב גוש דן ובכל הארץ? ועל חשבון העתודות החקלאיות של הילדים שלנו, הרי שיהיו בארץ 15 מליון תושבים נצטרך יותר אדמות לגדל צמחים לאוכל- אז למה לכל הרוחות מאפשרים למושבים וקיבוצים בעמק החולה ובעמק יזראל ובשרון, ובעמק חפר, בכל עתודת האדמות הפוריות של המדינה- לבנות וילות וצמודי קרקע, אולמי חתונות וקניונים , פארקי שעשועים ומגרשי חניה. איך נהינו לארץ שאי אפשר למצוא בה אפילו קלומטר רבוע אחד שלא יהיה בו בנין, עמוד מתח גבוה, מגרש חניה או סתם כביש ותחנת דלק?? אסור להרשות להמשיך לבנות צמודי קרקע! רק מגדלים ובתי דירות בבניה רוויה - ושיהיו פארקים ושדות סביב!!!!!
ש. רוטמן | 22.11.10
31.
מספר 18 עשית בלגן בכל הפרטים
הבן הממשיך בונה את הבית בנחלת הוריו על כל המשתמע מכך , ויש הרבה שמשתמע מכך, וזה לא המקום להרחיב, שכן לא על זה כתבת. אתה מדבר על מגרשים בהרחבה של מושבים (שיש בהם הרחבה), במושבים כאלה אכן מוקצה מגרש של חצי דונם (היום כבר 330) לכל נחלה, אבל הטעות שלך שמגרש זה אינו ניתן בחינם, לפחות לא ב 15 השנים האחרונות... בעלי הנחלות קונים אותו מהמנהל במאות אלפי שקלים, במחיר השוק, ואכן יכולים למכור אותו לאחר מכן (להעביר את הזכויות) למישהו אחר, כמו כל אחד אחר שקנה דירה ומוכר אותה. קל להתלהם כשלא יודעים את העובדות. ושוב- אין שום קשר בין המושג "בן ממשיך" לבין הרחבות במושבים\קיבוצים\ישובים קהילתיים או כפרים ערביים.
מושבניק ללא הרחבה | 22.11.10
30.
נדמה לי שלא קוראים הכל ומגיבים.
לא הבנתי שהקיבוצים אשמים. מה אתם מתנפלים עליהם. אני הבנתי שמישהו במינהל רוצה למנוע רווח כשלהו של הקיבוצים ולשווק בעצמו. פיתוח זול כסף לכיס. "דורש המינהל סכום של כ־700 אלף שקל עבור הקרקע בלבד" לעומת הסכום שדרש בעבר.. אז במה אשמים הקיבוצים? ולווי ובניהתסתכם במיליון ש"ח בלבד. זו רק התחלה למשפחה קטנה או איכות בניה גרועה. מכרז? זה לא הדרישה של הקיבוצים אלא של המינהל. בטח לא תתקבל ההצעה הזולה ביותר.. עוד מבצע להעשרת כמה קבלנים בודדים. שחיתות מתמשכת. בדיוק כמו הדרישה שמוכר דירת קרקע ישלם היטל השבחה כי הקונה אולי ירצה לבנות...
צפונית | 22.11.10
26.
פשוט מאד ! הוותיקים לא מקבלים את החדשים, החדשים לא מקבלים את מה שהוותיקים
מקבלים, כמו: מציאת עבודה, התאקלמות בחברה, שטחי בתים, ועוד ועוד. עברנו מהמרכז לצפון, הפרסום מפתה מאד עד שמגיעים לשם, כשמגיעים לשם נשאר רק הנוף, אין עבודה כמו שצריך, משכורות עלובות, נוסעים מרחקים ענקיים כדי להגיע לאיזה סופר או רופא שלא נדבר על כך שלא רואים את המשפחה. בקיצור אין זול .... התנאים הם ביוקר !!!
מיכל | 22.11.10
18.
למה המנהל מרים את מחיר הקרקעות
מהסיבה שלמושבניק שיש לו זכות כבן ממשיך המושב מקצה קרקע עבורו והוא משלם רק בעבור עלות הפיתוח. בן ממשיך שמחליט שהוא לא מעוניין לגור באותו מושב מוכר את זכויותיו לאדם אחר ובו זמנית מרויח על המגרש כאשר המינהל לא בתמונה . המושבניקים הרוויחו מאות אלפי שקלים על חצי דונם.ואז בא המינהל ואמר שהוא זה שהקצה את הקרקע ולכן הוא רוצה להרויח את חלקו גם. מכאן שני הצדדים מרוויחים ורק עשירים יכולים לקנות את הקרקע. הבנתם?במקום 120.000 אלף לפיתוח ועוד 400000 על הקרקע 800000 על הקרקע ועכשיו לך ותבנה בית בעוד 800000 אלף שקל בסטנדרט על הפנים.
אסף | 22.11.10
16.
הקיבוצים והמושבים מקבלים יותר מהחרדים !!!
זו פשוט שערוריה ! הקוזאק הנגזל....... כדי להציל את המושבים והקיבוצים מהמשבר הכלכלי שהם הביאו על עצמם בשנות ה-80 כתוצאה מחיי מותרות, בזבזנות והלוואות ללא שום פיקוח, המדינה נתנה להם במתנה את השטחים החקלאיים (אדמות מינהל) והפשירה אותם לבניה. בניגוד לכל חברה או עסק שפושטים את הרגל ונאלצים לשאת בתוצאות, הקיבוצים והמושבים קיבלו את המתנה הזו של כדי לממן את החובות שלהם. עכשיו עוד יש להם חותצפה להתלונן שלא נותנים להם להרחיב עוד ולהפוך לכרישי נדל"ן על אדמות ציבוריות. חצופים, נמאסתם !!!!!!!!!!!!!
משה | 22.11.10
12.
שוקל ללכת
בן 27 מתחתן בקרוב,אקדמאי,בוגר יחידה מובחרת,נכה צה"ל-קרבי,עושה 15-20 ימי מילואים כל שנה ,משלם מיסים לפי הספר. נשמע טוב נכון? לא משנה כמה תתן למדינה המדינה לעולם לא תחשוב על לגמול לך אפילו במעט! אז איך אנשים מרימים גבה כשמישהו עוזב את הארץ לחו"ל?? עד מתי תצליחו להחזיק מוחות ואנשים מוצלחים במדינה עם הטענה של פטריוטיות וציונות??
 | 22.11.10
11.
רשם האגודות השיתופיות
הקיבוצים עושקים ומתבכיינים . אין להם בושה . שיקרו וגנבו את תושבי ההרחבות . הקרקע לא שלהם . הכניסו אותם לתוך קומבינה של אגודה שיתופית קהילתית . גונבים להם את כספי הפיתוח . הכי מדהים שהם עוד הולכים לתקשורת ומתלוננים . והתקשורת כל כך שיטחית שאינה בודקת כלום . הטראנד היום הוא לרדת על מנהל מקרקעי ישראל והקיבוצים מנצלים את זה. אמר וולווה - מזכיר התנועה הקיבוצית - " המטרה העליונה היא לשמור האגודות השיתופיות " הנה לכם האינטרס האמיתי .
אורי  | 22.11.10
10.
ל-5 למה שלא תגיד מפורשות שאתה מתכוון שגם לאזרחים ערבים ניתן יהיה למכור במושבים ובקיבוצים...
למה אתה מסתתר מאחורי סיסמאות "קרקע לכולם" ו-"צדק" הרי ברור למה אתה וחבריך מתכוונים: להכניס כל אזרח, גם ערבי למושבים ולקיבוצים כמו שזה כבר קורה בישוב בשרון שלא אזכיר את שמו כאן. אני מודה שאני כבת מושב רוצה שהצביון היהודי יישאר כאן ולכן יהיו וועדות קבלה כדי שלוועד המושב או הקיבוץ יהיה הכח לא להכניס למושב כל אזרח. עלי לציין שאנחנו בקשרים מצויינים עם הערבים שכנינו אך חיכוך יהיה בלתי נימנע אם אם יתגוררו לא יהודים (יום כיפור למשל). בענין דירות למגורים במושבים או בקיבוצים אני חייבת לומר שאם לא היו יחידות הדיור מאות היו ניזרקים לרחוב.מחירי הדירות להשכרה כל כך נמוכים ואנו מתחשבים מאוד בזוגות צעירים שבגיל 30 כבר לא יכולים לגור עם ההורים. חבל שבמינהל לא חושבים עליהם ומידי יום מאיימים על מגורים אלה.
מושבניקית | 22.11.10
5.
הגיע הזמן שהקיבוצים יפסיקו להרויח על חשבון המדינה
אין שום סיבה שהם ישווקו את הקרקעות לאנשים שהם חפצים ביקרם או ימשיכו לגבות מהם כספים לא כחוק עבור 'רישום'. אלו קרקעות מדינה והמדינה צריכה לשווק אותן ולגבות עבורם כסף. לא הקיבוצים ולא המושבים הם בעלי הקרקעות האמיתיים אלא המדינה והגיע הזמן שהכל ינוהל ע"י הגוף המתאים. הערת אגב, המנהל לא מנהל את הדברים כמו שצריך וצריך לפעול כדי להפוך את הפעילות שלו ליותר שקופה ויעילה אבל זה בלי קשר לזה. זה שהמנהל עובד בצורה גרועה לא צריך לספק כספים לקיבוצים.
נעם | 22.11.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת