אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כצפוי: פישר השאיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 2%

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
לכל השואלים כיצד המדד עלה רק 2.2%
הסיבה היא פשוטה - בעבר הרחוק היו מחשבים במדד כשמו את המכירים לצרכן של מוצרי צריכה אך התוצאה לחישוב כזה כיום היא עשרות אחוזים . לכן הוסיפו משתנים מאזנים כמו מחירי הטיסות לחו"ל, הוצאה משפחתית בטיול לחו"ל עלות ביגוד בסיסי ועוד. בקיצור הוסיפו למשוואה מחירים/מוצרים שקשורים בעקיפין אך ירדו משמעותית - טיסות ירדו ביגוד כל השנה במחירי מבצע כי לא קונים (-: מה נגיד לנגיד המהולל - תמשיך לשחק בכספנו בסוף נגיע לפנסיה על ארבע
Gils | 23.11.10
12.
עובדים עלינו בעיניים עם המדד המפוברק הזה
כל מי שעיניו בראשו רואה ומבין שאין סיכוי עלי אדמות שהמדד השנתי הוא רק 2.2%. שכל אחד ישאל את עצמו: האם בממוצע אני מוציא השנה 2.2% יותר משנה שעברה? או שמה בין 10% ל-20% יותר?!? הדיור התייקר בממוצע 19.7% מה שבהכרח גרר עליה בתשלום הריבית על המשכנתא או לחילופין על שכ״ד. החשמל, מים ואנרגיה רק טיפסו. הדלק עלה כ-8% בממוצע. מוצרי חלב ופירות וירקות השתוללו כלפי מעלה ובכל סעיף אחר חלה עליה משמעותית או מתונה. אז איך לעזא... רק 2.2%???
אבי, רו״ח | 23.11.10
8.
זה מעולה לכל מי שרוצה לקנות דירה. למחזיקי הדירות - זו בעיה
בסופו של דבר הכלכלה האמריקנית תתאושש וקצב הגידול שלה יחזור להיות חיובי כבעבר. כאן בישראל עוד לא שחררנו את האויר מבועת הנדל"ן, ומתישהו נצטרך לעשות זאת. כשפישר לא מעלה את הריבית הוא למעשה מותח עוד ועוד את הגומיה. כמובן שיש לו עוד שיקולים, וכנראה טובים יותר כרגע, אבל בבוא היום לא תהיה לו אפשרות להוציא את האויר לאט לאט מהבועה. מה זה אומר? שהריבית תזנק בתקופה קצרה מאוד. זכרו שהדבר החשוב לבנק ישראל זו ההצלחה הכלכלית של המדינה כולה. אלפי בעלי משכנתאות אינם נספרים בהצלחה הכלכלית, כי אין להם השפעה רבה על המשק. מה יקרה אז? בעלי המשכנתאות יכנסו לחובות שלא יוכלו לממש, ואז ימכרו בלית ברירה את דירותיהם. במכה אחת ישתחררו לשוק אלפי דירות, ובעלי הדירות להשקעה ירצו לממש מהר ככל הניתן את השקעתם ויתרמו לבהלת הירידה. בקיצור, מי שרוצה לקנות דירה, שיחכה עם זה, ויפזול לביצועי השוק האמריקני. יכול להיות שתוך שנה כבר תחל המיני-מפולת הישראלית.
קורדון | 22.11.10
5.
פישר לכוד במלכודת המדד
כל מי שהולך למכולת יודע שהמחירים עולים בקצב מהיר. אבל - המדד עולה רק בשברי אחוזים בכל חודש. ייתכן שיש הטיה כלפי מטה במדד המפורסם, כדי לא לגרום לשביתות בדרישה להעלאת שכר. וזו בדיוק המלכודת שפישר נתון בה - המדד בקושי עולה, אז הוא לא יכול לעשות את הצעד המתבקש מבחינה של מאקרו-כלכלה, ולהעלות את הריבית.
 | 22.11.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת