אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הרובוט שבטנק ינצח

53 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

48.
בסדרה "מסע בין כוכבים" האוריג'ינלית היה על זה פרק.
צוות האנטרפרייז מגיע לכוכב שמזה 500 שנים נלחם נגד כוכב שכן. המלחמה לא מתנהלת באמצעות טילים או פצצות, אלא באמצעות משחקי מלחמה בין המחשבים של 2 הכוכבים. באותה מלחמה הערים לא נהרסות ולא נגרם שום נזק לכוכבים, אבל האנשים מתים כתוצאה ממשחקי המלחמה בין המחשבים, ומדובר במליוני הרוגים כל שנה, ברגע שהמחשב מזהה פגיעה באיזור מסויים כל מי שהיה באותו איזור יצטרך למות. 2 הכוכבים מעדיפים את המצב הזה, ממצב של מלחמה אמיתית בגלל שהם יודעים מה מלחמה אמיתית יכולה לעשות, ככה המצב נמשך 500 שנה, עפ"י הסכמה משותפת של 2 הכוכבים, כאשר אם מישהו יפר את ההסכם זה יגרור את הכוכבים למלחמה אמיתית. אחרי שצוות האנטרפרייז הורס את המחשבים בכוכב שהם נמצאים עליו, האנשים שחיים על אותם כוכבים מתחילים לפחד ממלחמה אמיתית ומההרס והחורבן שהיא תביא, והדבר הזה מביא את 2 הצדדים להתחיל לדבר בניהם על סיום המלחמה.
טרול הנקמות | 18.12.10
46.
יותר מלחמות? מה פריוש המילה המילה "מלחמה"? זה לא מה שחשבת.
נהוג להגדיר "מלחמה" כמצב שיש לו התחלה וסוף, אלה שמדובר בהגדרה שגויה. בטבע אין מצב כזה. גם בגוף של כל אחד מאיתנו אין מצב כזה. מלחמה היא המצב הטבעי והתמידי של העולם. תמיד היה ותמיד יהיה. אנשים המציאו את המושג המופרך "שלום", משקיעים כל הזמן מאמץ עקר להשיג אותו, ובינתיים הטרור חוגג. תחשבו לרגע מה היה קורה אם המערכת החיסונית בגוף שלכם היתה מכריזה שהיא פציפיסטית ולא רוצה יותר לנהל את המלחמה המתמדת שלה בחיידקים. אין שום הבדל בין מחבלים וחיידקים, כאשר המדינה משולה לגוף שלנו. אני מקווה שרובוטים וטכנולוגיה מתקדמת תוכל לתת איזון הולם לרשע ולאנוכיות של טרוריסטים באשר הם - לאתר, לצוד ולהדביר אותם בכל מקום ובכל זמן, 24/7, כמו המערכת החיסונית. הרבה יותר מסובך לקחת רובוט למשפט בהאג והרבה יותר מסובך להוכיח מי הוא זה ששלט בו. בסופו של דבר, אפילו שליטה לא תהיה נחוצה, אלה רק הגדרת מטרה ושיגור, כאשר הפגיעה במטרה תוכל להתבצע ימים אחרי השיגור ולגמרי ללא קשר אליו. אפשר יהיה להחזיק רובוטים בחלל ולשגר אותם משם אל כל מטרה בעולם, כאשר קשה מאוד להוכיח מי שיגר. דבר אחד הוא בטוח. ידה של מדינה מתקדמת כמו ישראל תמיד תהיה על העליונה מבחינה טכנולוגית מול הג'יהדיסטים למיניהם. ככל שיעבור הזמן, הפער רק יילך ויגדל לטובת ישראל.
אייל | 18.12.10
44.
תחשבו מה יקרה כאשר תיכנס חזק לתמונה הננו טכנולוגיה הוד מעלתה !!
כל מה שאתם יודעים על הטכנולוגיה הולך לקבל צורה שקשה היום לדמיין, חומרים ננו טכנולוגים מפותחים בקצב מסחרר (כמעט מידי יום) ..רובוטים שיהיו מבוססים על ננו טכנולוגיה יהיו חזקים פי מאה ויותר ! ננו טכנולוגיה תאפשר חיבור האדם למכונה בגלל בגדלים הזעירים המותאמים לתאים ביולוגים..תחשבו על העתיד בו צערי/רה המגיעים לגיל 20 כורתים להם את הידיים ומרכיבים במקומם ידיים רובוטיות משוכללות פי כמה וכמובן חזקות והרבה פחות פגיעות ! אולי גם עיניים, רגליים ומי יודע מה עוד , הבעיה כמובן תהיה שתינוקות עדיין ייוולדו באותו פורמט כמו היום אלא אם כן יימצא איזה רעיון איך לשלב ננו טכנולוגיה בתוך אתי הגזע ואז לך תדע !
קונור 008 | 18.12.10
42.
שאלות למחשבה...
אם כל החיילים בעולם יהיו רובוטים ויהיו מלחמות של רובוטים נגד רובוטים אז מה איתנו? ומה עם המשאבים שיתבזבזו סתם ככה בגלל הרס רובוטים, האם מישהו ירוויח מכך חוץ מיצרני רובוטים וחברות מחזור? האם נחיה בעולם הרבה יותר צפוף בגלל חוסר האיזון הזה שבני אדם לא נהרגים יותר? האם זה הכרחי? אוקי, אז נגיד ויש פלישה של רובוטים למדינה כלשהי, אז האוכלוסיה יכולה להתעלם מהם כי אסור להם לירות באדם לא חמוש, הם יכולים להתאגד ולפלוש בלתי חמושים אל תוך המדינה העויינת בהמונייהם ולהתנחל להם שם והם לא יוכלו לעשות דבר עם זה... כל זה כל כך מטומטם לפי דעתי
דניאל | 18.12.10
40.
טיל נגד טיל
זה העקרון הבסיסי של מרוץ חימוש. מענין מה יהיה בסיבוב השני, השלישי, הרביעי וכו. מענין גם מה ישאר מכדור הארץ אחרי מלחמות הרובוטים. מענין איך יגנו על אוכלוסיה אזרחית ותשתיות חיוניות. אני רואה שתי מגמות: אחת היא שכשיהיו רובוטים במפעלים אז היצור יחזור לאמריקה ואירופה כי סין תאבד את יתרון כוח העבודה הזול. מצד שני, בגלל שיקולי מחירי נפט ואקולוגיה מי שרחוק מהצרכן יהיה בעמדה נחותה. שנית, למי שיהיה יותר כסף יהיו יותר רובוטים. לאור ההנחה הקודמת, סין לא תשלוט בעולם, כי בסין ייצרו לצריכה (בעיקר) בסין.
 | 18.12.10
38.
אם היה לנו קצת פחות בעיות מוסר היו לנו עכשיו קצת פחות בעיות
מה נותן לנו שלום עם אנשים שלא רוצים שלום איתנו ומחפשים דרכים לעקוף אותו? רק איבוד נקודות אסטרטגיות. ואם היינו יכולים לצאת למלחמה, בלי שייבכו לנו יום ולילה על כמה אנחנו לא רוצים להלחמם, היינו יכולים לפתור לעצמנו את כל הבעיות.
אלי | 18.12.10
37.
למי שטרם הפנים: הפוטנציאל והגבולות מפחידים ביותר לאנושות, גם אם כיום אתה חושב שאתה בצד החזק
התהליך יתבסס במידה רבה על מיזעור וכמויות גדולות. רובוטים בגודל תת-תאי (בהשוואה לתאי הגוף) במיליארדים, עם יכולות קליטה, תנועה ופעילות, וקואורדינציה בין מיליארדי תאים כאלה. אפשר יהיה להחדיר רובוטים כאלה לגוף האדם, בלי שהוא אפילו יידע שעשו לו את זה. לשכוח מפרטיות. אבל הדבר הקטן. הרובוטים הללו יהיו טפילים, ישתקו את יכולת הפעולה והחשיבה של האדם, ואחר כך אולי גם ישתלטו עליהם. נשמע מאד מפתה אם אתה בצד החזק, לעשות את זה למישהו כמו נסראללה. אך אוי לאנושות בטווח הארוך מיכולות כאלה. סיוט חסר גבולות.
מבין את הרעיון | 18.12.10
36.
להרחיב את הנושא ולבנות רובוט-אברך ישיבה, ורובוט-רב (רובורב)
רובוט-אברך יהיה טוב בלימוד הקודש מ-99% לפחות (בלשון המעטה) מהאברכים בשר ודם, ולא ידרוש קצבאות כל כך גדולות. רובוט-רב (או רובורב) אפשר לתכנת ככה שלא יגנוב. בנוסף, ניתן לכלול בו כמה תוכנות שיוכל לתפקד כרב ספרדי או אשכנזי, וכל שצריך זה לעשות לו קונפיגורציה מתאימה. אפשר לעשות זאת גם מרחוק ובאופן דינמי (און-דה-פלי).
זה מאד ישתלם | 18.12.10
32.
בבוא הזמן זה ידלוף לצד השני
ואז מה שייצרו בתעשייה הבטחונית יהיה עזר כנגדנו ומי שישתמש בטכנולוגיה לא יהיה מושל קליפורניה כמו שוורצנגר אלא מנייאק בדמותו של אחמדינג'אד ביום שיתחילו לקחת חיילי-רובוטיים העולם יהיה בצרות גדולות כמו שיש וירוסים למחשב יכול להיות גם וירוס לרובוט אני חושב שלא סתם סופרי מד"ב כתבו על זה.... צריך לדכא כל פיתוח כזה לא משנה כמה מדהים וכלכלי הוא מסוכן לנו הדור הצעיר של היום לא ייתן לפולישטיק לפתח דברים כאלה http://www.youtube.com/watch?v=72KNpSvwS7w
לא ממציא | 18.12.10
27.
הגורל הוא משהו שאדם פוגש בניסיון לחמוק ממנו
כתבה מצויינת ומאירת עיניים לכל מי שלא מכיר את בעלי העניין בתחום זה. השילוב בין החדווה של פיתוח טכנולוגיה ובכלל זה רובוטים שחשים מהנדסים, ההערכה של הפוטנציאל הכלכלי שמזהים כלכלנים, השימושיות הנוחה, עוקפת דילמות מוסריות, של מקבלי החלטות (צבאיים ומדיניים כאחד), והמודעות הפרדוקסלית הגוברת לשימור עצמי (השרדות) דווקא בסביבה נוחה של קיום בהעדר עימותים גלובליים, עלולים להחיש תסריטי אימים מהסוג שהכתבה רומזת לגביהם. יחד עם זאת ישנן מערכות תומכות קבלת החלטות שתואמות את היכולת הגלומה בטכנולוגיה של הפעלת הרובוטים, לפני, תוך כדי ואחרי השימוש בהם ולכן יש מקום לאופטימיות למרות תרחישי האימים האפשריים. התנאי המהותי הוא לדעתי שההכשרה והניסיון של מקבלי החלטות בהקשר זה לא יגרום להם להיות "שבויים" באיזה קונספט מנותק כמו הקונספט שאפשר לנהל מלחמות דרך מסכי פלזה במלחמת לבנון השנייה, במקום להשקיע ביכולות אחרות יותר יישומיות ומתאימות לאופי העימות המוגבל (או שלא).
הזכרון ההיסטורי | 18.12.10
25.
ל- 1, לצערי נפלת חזק עם המניות של אלביט...
מערכות רובוטיות עושים באלביט בשתי חטיבות בעיקר: יבשה ומל"ט. חטיבת יבשה עוד יחסית מתפקדת ומרוויחה, אך רובוטים אינם בהכרח התחום העיקרי שלה. בחטיבת מל"ט, רובוטים (מטוסים ללא טייס) היו אמורים להיות העיקר, אלא שהחטיבה הזו בצרות צרורות- תע"א וארונאוטיקס מכות בה ללא רחמים, ובשנים האחרונות לא היה לה אף פרוייקט בהיקף גדול (כמו ווטשקיפר, למשל). החטיבה הזו נראית כמו על סף קריסה. בקיץ האחרון היה בחטיבה סבב פיטורין משמעותי מאד. גם ראש החטיבה עבר לתפקיד אחר באלביט. במקומו מינו מנהל צעיר מאד, שעקף דור שלם של מנהלים בחטיבה. עם כל הכבוד לטכנולוגיות של החטיבה, מבחינה עיסקית היא איננה מתרוממת. בקיצור - שומר נפשו ירחק.
א | 18.12.10
24.
ממתי מלחמה היתה דבר מוסרי?
היתה תקופה שבה שימוש בתותחים, רובים ואפילו קשתות נחשב ללא ראוי לג'נטלמן. אדם "מוסרי" צריך לראות את הלבן של העיניים של מי שהוא שולח לעולם הבא. עד למאה העשרים חיילים זיהו את עצמם עם דגלים מרהיבים ומאוחר יותר עם מדים צבעוניים. היום הם מנסים באופן בלתי ג'נטלמני להתחבא עם אמצעי הסוואה. פעם גם ההנהגה היתה נמצאת בשדה הקרב בעצמה. העובדה שמנהיג המדינה לא מסתכן במוות מקלה עליו לשלוח חיילים לשדה הקרב. אפשר לעשות כמו אדון סינגר ולהתמקד בצד התוקף, אבל יש גם צד אחר למשוואה. תותחים וחומרי נפץ פותחו כדי לרסק ביצורים ולקצר את זמן המצור על עיר מכמה שנים לכמה חודשים. פעם יכולת לשלוח מליוני חיילים לקרב, לטמון רבבות חיילים באדמה, לחלק מדליות והכל היה בסדר. תארו לכם שטרומן היה מפסיד בבחירות ב-1948 כי הוא שלח אלפי חיילים אמריקאים אל מותם. מגוחך, נכון? אבל זו הטענה שהוטחה בג'ורג' בוש הצעיר. הדמוקרטים איבדו את השלטון ב-52 בגלל עשרות אלפי הרוגים בקוריאה. היום מותם של פחות מ-5000 חיילים יכולים להפיל שלטון בארה"ב. בישראל של 1967, 800 הרוגים בשישה ימים היוו ניצחון אלוהי. בישראל של 2000, אלף הרוגים בלבנון על פני למעלה מעשור נחשבו למחיר דמים בלתי קביל על מנת להגן על ישובי הצפון. פעם שבויים שהיו מוחזקים שנים במצרים ובסוריה לא זכו לכותרות. היום שבוי אחד מנער מדינה שלמה. בסביבה כזו, חייבים רובוטים. במיוחד כאשר הצד שכנגד הפר את הטאבו האחרון שבחוקי הלחימה - התחזות לאוכלוסיה אזרחית על מנת לפגוע באוכלוסיה אזרחית.
לוי | 18.12.10
21.
15 צודק.
מלחמה גם הפכה דבר יקר מאוד שבשלב מסוים הכדאיות שלה יורדת. דבר חשוב נוסף, כלי הנשק החדשים הרבה יותר מדויקים ויצורים הרבה פחות הרס לצורך השגת מטרה מוגדרת. זו נקודה חשובה כיוון שחלק חשוב מתוך מעגלי האלימות בין בני אדם הוא כתוצאה של שיקולי כבוד ונקמה - כך הדבר גם בין מדינות.
לילי | 18.12.10
20.
ל17: עדיף שמי שמתקרב לגדר יהרג בידי חיילים?
אני מתקשה להאמין שהיכולת להשתמש ברובוטים ובכלים בלתי-מאויישים מניעה צבאות לפעול בדרכים שלא היו פועלים בהן עם לוחמים אנושיים. אולי מבחינה טכנית (אפשר לשלוח חייל רובוטי לפטרל לבד, בניגוד לחייל אנושי), אבל מבחינה מוסרית כלפי האוייב אין שום הבדל.
 | 18.12.10
19.
עוד כתבה על מה לא לעשות בלי לתת פתרונות לבעיות אמיתיות
"אנשים רעים" תמיד יהיו. אפשר להתמודד איתם ע"י הקרבת חייהם של "אנשים טובים" בקרב או ע"י הקרבת "חייהם" של רובוטים. עוד נקודה שהכותב לא התייחס אליה היא שהמלחמות החדשות, בעיקר בישראל, אבל בקרוב גם באירופה ובארה"ב יהיו בעורף על חשבון אזרחים (קרי פיגועי טרור). ואז חיי אדם עדיין יהיה שיקול מכריע כמו תמיד.
ברלה | 18.12.10
18.
זה מה שאמרו על האטום
לדעתי ככל שכלי הנשק יהיו מפחידים ומאיימים יותר - מספר המלחמות יפחת. גם אם בשדה הקרב יהיו רובוטים, מן הסתם גם לכולם כמעט יהיה פצצה גרעינית במחסנים, מה שירתיע כל תוקף אפשרי ותזרז שיחות במקום מלחמות. זה מה שנקרא פסיכולוגיה הפוכה, דעתי היא הפוכה מזו של סינגר, עם כל הכבוד הראוי, לדעתי ככל שיהיו כלי נשק קטלניים יותר כך יפחתו הרוגי המלחמות. עד היום שבו יהיה לכל מדינה נשק להשמיד חצי מכדור הארץ, אז לא יהיו מלחמות בכלל.
אורי | 18.12.10
17.
האיש אומר דברים של טעם ... יש לדון במוסר המלחמה החדש
הרובוטיקה הופכת את ההחלטה לצאת למלחמה לקלה יותר ... ההחלטה על פתיחה באש תהיה של המכונות הללו, ע"פ תוכנה כזאת או אחרת ... קל יותר להתמודד עם הטרור המוסלמי ההורג את יריביו במחיר חיי המתאבד .... מה הטעם להתאבד על רובוטים ... ברור שארונות לא חוזרים הביתה, אין לחץ ציבורי, ולכן אפשר להמשיך להרוג את האויבים באין מפריע ... כבר כיום מזלטים מסוגים שונים פועלים 24 שעות ביממה בשמי עזה, בשמי אפגניסטן ובמקומות שונים בעולם ...המזלטים מעבירים מודיעין בזמן אמת, מזהים שיגורי רקטות ומגבים בתקיפת מטרות קרקע, כן, כן, הורגים מפעילי רקטות, מפעילי מרגמות וקאסמים ... מי שיתקרב לגדר בעזה מסתכן בירי של חיילים, כבר היום על הגדר ברצועת עזה מפטרלים רובוטים עם אמצעי תצפית ... בקרוב מי שיתקרב לגדר הזאת יהרג ביידי רובוטים
יורם מראשון | 18.12.10
14.
כותרת מפוצצת שגוררת מאמר מאכזב ביותר.
סתם עוד כתבה מאכזבת עם כותרת בומבסטית. במקום סקירה טכנולוגית של המצב בתחום המדובר (רובוטים במערכות לוחמה) והתפתחותו, עסוקה הכתבה ב"קשירת זרים" לתחום הרובוטיקה, והתחבטויות עלק פילוסופיות בגרוש התואמות רמה של גן ילדים של היתרונות וחסרונות בשימוש ברובוטים. כל זאת במקום בשר אמיתי בדמות נתונים טכניים ותאורים של מערכות והשימוש בהן.
חזי | 17.12.10
8.
חיי אדם אף פעם לא היו שיקול ב 48 כגון גרמניה הנאצית ויפן האימפריליסטית
אם נקח את ארה"ב לדוגמא שבה יש שיקול לחיי אדם בזמן הלחימה בויטנאם היא גם ניהלה לחימה "שקטה" במדינות מסביב לאוס וקמבודיה באמצעי הלחימה שהיו אז כמו שכיום היא פוגעת במטרות בפקיסטאן באמצעי הלחימה הקיימים כיום , כך שלפחות עד עכשיו מה שהיה זה מקורה עכשיו
המצביא | 17.12.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת