אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך לגבות פרסים?

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
החזרת אבידה לבעליה אמורה להיות התגמול עצמו (=רוחני), והיא כמובן תלויה באמונה הדתית
ובנורמה החברתית (=שכן שלי איבד בטיול בטורקיה ארנק מלא ג'ובות, וילד צעיר רדף אחרי האוטובוס והחזיר האבידה....וגם סירב לקבל תמורה למאמציו). שמעתי סיפור דומה על מרוקו. בנורמה החברתית הישראלית כיום, העניין לגמרי לא ברור...והוא בהחלט מבחן לאדם (=אם לא יחזיר, האם יתקף בריגשי אשם בעתיד?....ואם יתפס מה יאמר?).
למה החזיר | 26.12.10
39.
אני לא מחזיר כלום, כבר אכלתי אותה פעמיים ...
פעם אחת החזרתי ארנק לגברת יחסית מבוגרת. נישבע לכם שחוץ מלראות את שמה בת"ז לא הסתכלתי אפילו מה יש בארנק. מה קיבלתי בתמורה? - החוצפנית הזמינה לי משטרה וטענה שחסר לה בארנק 400 ש"ח. פעם שנייה, עבדתי בחנות בעבודה מזדמנת, איזה בחור שכח אצלי את הארנק, שמתי בצד היות ולא יכולתי לעזוב את החנות. בקיצור אחרי שעתיים חזר הבחור, קיבלת את הארנק בחזרה ובתמורה אני קיבלתי מבול של צעקות, קללות וגידופים על זה שלא ידעתי שהבחור לומד במכללה הסמוכה ולא הגעתי לשם כדי להחזיר לו את הארנק... עכשיו אתם מבינים למה אני לא מחזיר יותר כלום !!!
צ'ומפי | 26.12.10
36.
מה הקשר ליהדות? די לדחוף דת לכל חור
"אנחנו מצווים כי אנחנו יהודים", "כיהודים חובתנו היא...". צר עולמכם כעולם נמלה וצר לי עליכם. איך גם הבנה פשוטה שאם יש לי האפשרות להחזיר חפץ אבוד לבעליו עליי לעשות זאת בלי לדרוש תשלום, מתקשרת אצלכם ליהדות ולא ליחסי אנוש בסיסיים? תראו את הנוצרי הזה, איזה קופה הוא דפק פה על הארנק שמצא. אם רק הייתי נוצרי....
עמית | 26.12.10
35.
ביפן כל אבדה חוזרת לבעליה
הכל תלוי בחינוך, בפעם הראשונה שאבד לי טלפון נייד (נישכח בחנות) אחרי שעתיים צלצלתי לנייד , ובעל החנות באנגלית עילגת הזביר לי איך לחזור לחנות, כשהגעתי וקיבלתי את הטלפון עם סליחה ענקית מתד בעל החנות הייתי המום, וכשניסיתי לתת לו כסף הוא סרב בתוקף, פעם שניה הייתי בחנות ביג קמרה וניסיתי איזה כיסא מסזים, הארנק כניראה נפל מהכיס (עם איזה 5000$) וכשגיליתי שהארנק נאבד אחרי איזה 3 שעות , הוא חיכה לי עטוף בחנות ושוב עם התנצלות מהנציג היפני, מאז ועד היום במקרה שמצאתי איזה אבדה אני מיד מגיש אותה למשטרה, או לנציג המקומי, אני יודע איך ההרגשה להיות בצד השני
ירון | 26.12.10
25.
ראיתי מכשיר סלולרי יקר באמצע הכביש
שנפל לרוכב טוסטוס. ירדתי מהרכב לקחתי את המכשיר תוך עצירת כל התנועה בכביש שנייה לפני שעלתה עליו מונית.. אחרי התלבטות על הדרך הנכונה ליצור קשר חייגתי למספר האחרון שאליו בעל המכשיר חייג. הבחור בצד השני כבר ידע שהמכשיר נעלם לחברו. קבעתי עם החבר של בעל המכשיר ברחוב. הוא לקח אמר תודה והלך. לרגע לא חשבתי לשמור את המכשיר לעצמי (שווה לפחות 2000 ש"ח ) או לבקש כסף זה אלמנטרי בעיני להחזיר אבידה. אבל האמת יצאתי קצת מאוכזב הייתי מצפה לתודה מבעל המכשיר עצמו .ואיזה מאמץ מינימלי. אפילו איזו מתנה סימלית שבטח לא הייתי מסכים לקבל. זה מה שאני הייתי עושה בכל מקרה במצב הפוך. אבל ניחא עדיין ההרגשה של עזרה לזולת טובה וממלאת.זה להיות יהודי באמת ומבפנים ולא באוואנטה.
ואהבת לרעך כמוך | 25.12.10
23.
בכל חיי יצא לי למצוא אבידות יקרות ערך פעמיים אולי.
והשבתי בחינם בדומה דברים שאיבתי (מצלמה) הושבו לי בחינם יש לי חבר ש"מצאו" את הטלפון שלו והציעו להחזיר תמורת פרס. הוא הוציא צילומי אבטחה מהבית קפה , וראה שזה אותו מוצא ישר מי שפרנסתו היא השבת אבידות בתשלום הוא *רק* גנב , שגונב, ובמקום למכור לשוק מוכר חזרה לבעלים במחיר גבוה ממה שהוא מקבל עבור סחורה גנובה. פרופ' אריאלי, עבדו עליך
למי שלא הבין, יריב הוא גנב | 25.12.10
17.
חח מה אתם קופצים... זה לא סיפור אמיתי
הוא המציא לכם סיפור כדי להמחיש וללמד אותנו משהו. די נו נראה לכם שיש בנאדם כזה באמת?.. הולך ומוצא ארנקים ועוד מתפרנס מזה... תחשבו קצת. תשתמשו בשכל שלכם. גם סיינפלד דיבר על זה פעם, שבמסעדה צריך לבקש את הטיפ לפני האוכל, בזמן שאתה הכי מעריך את זה בכל מקרה - פינה יפה, אני נהנה כל פעם מחדש מזכיר לי קצת את הכלכלן הסמוי טים הרפורד
 | 25.12.10
8.
אנו כיהודים מחוייבים ומצווים להחזיר מציאות חינם אין כסף
נאמר מפורשות בתורה: 'וכן תעשה לכל אבידת אחיך ומצאתו - לא תוכל להתעלם השב תשיבם לאחיך' מצווה מהתורה להשיב אבידה ללא שום תמורה!! ולא רק זה אלא אף אזהרה - 'לא תוכל להתעלם' - אסור להתעלם מאבידה ומחוייבים להחזירה. אז דחילאק - לעשות מזה כסף??? לאן הגענו? לדעתי זה שפל המדרגה! אחד מהמעלות של העם היהודי זה הערבות ההדדית והאכפתיות אחד כפלי השני, 'כל ישראל ערבים זה לזה' באם ניקח ונשלול כלל זה מאיתנו - במה אנו שונים משאר האומות?? גאוותנו היא בכך שאנו עושים אחד למען השני ללא תמורה, אז אם אנו נותנים מעצמינו לשני היאך יתכן ולא ניתן לו את שלו?
קובי | 25.12.10
4.
למה צריך לגבות כסף תמורת משהו שאבד?
החמדנות הזאת קצת מגעילה אותי. החפת שמצאת לא שייך לך. יש לך כתובת להחזיר אותו אליו? למה צריך לבקש תמורה? למה מאיתנו לא יצא לאבד דבר? ולקבל אותו בחזרה היה ההקלה הכי גדולה שקיימת. אין סיבה שלא לספק את ההקלה הזאת למישהו אחר כטובה ולא כי אולי אני ארוויח מזה משהו.
רז | 25.12.10
1.
בצבא הייתה לנו פינת קפה בתשלום חופשי
לפני כעשר שנים, כשהייתי בצבא הייתה לנו פינת קפה. בהתחלה ההסדר היה שהמכורים שילמו דמי חבר גבוהים ושתו ללא הגבלה, וחברים "רגילים" שילמו פחות אך הוגבלו לכוס אחת ביום. זה עבד חלקית, זה לא ענה לצורך של אנשים שרצו לשתות קפה איכותי פעם בשבוע - שבועיים במשמרת ערב שהתארכה. וגם גרם לחיכוחים איך לחלק את החיוב החודשי. בנוסף אנשים הרגישו שאם הם לא שתו קפה כל יום הם הפסידו "אתמול לא שתיתי קפה אז היום מותר לי שתיים" או "אני בחופש מחר אז הנה בו שתה איתי קפה על החשבון". כשהצטרפתי הצעתי שבמקום להוסיף דרגה שלישית נבטל את הדרגות, יהיו רק "חברים" ו"לקוחות מזדמנים". נשים קופה ושלט שמבקש ממזדמנים לשלם, אך לא הצלחנו להחליט כמה לבקש. אחרי דיון ארוך הצעתי שלא נרשום סכום בשלט, רק שהפינה פרטית, שכולם יכולים להכין לעצמם קפה אך נדרשים לשלם. האמת שאני לא זוכר את הניסוח המדוייק, האם רשמנו לשלם לכיסוי העלויות, או לשלם כמה שלדעתכם שווה הקפה, או ניסוח אחר. בסופו של דבר התוצאה הייתה שדווקא חברי הפינה שילמו הכי מעט כיוון שהקופה כיסתה את רוב ההוצאות. מסתבר שכשנותנים לאנשים להעריך כמה שווה להם מוצר דווקא שהם רוצים אותו הם ייטו להעריך הערכת ייתר.
רונן | 25.12.10
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת