אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ביה"ס למינהל עסקים של האוניברסיטה העברית – במקום ה-44 בדירוג שנחאי העולמי

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
בית הספר למנהל עסקים
כמי שעשה שני תארים במנהל עסקים בעברית אני יכול רק לקוות שהרמה שם לא משקפת את הרמה העולמית. בפועל, בתואר השני רוב הסטודנטים לומדים בשלט רחוק. המבחנים הם בדיחה עבודות הסמינר הם בדיחה עצובה וממש אין שום צורך להגיע לשיעורים או לבצע השקעה מינימלית כלשהיא על מנת לקבל תואר. מה גם שבשנה האחרונה צמצמו משמעותית את התואר השני בכ-20% וזאת כדי לחסוך כסך למרצים מן החוץ שמלמדים לימודי בחירה. בגלל זה לחצי מהסטודנטים יש ממוצע של 90+ וזאת בלי שהם צריכים לדעת איך בכלל נראה המרצה.
בר גיל | 02.01.11
19.
מנהל עסקים
כבוגר כלכלה תואר ראשון + תואר שני במנהע"ס מהאוניברסיטה העברית אני מרשה לעצמי להשוות בין השתים: שני המסלולים איכותים מאוד, אך בניגוד לתואר ראשון בכלכלה, תואר שני במנהל עסקים נותן לך דרכים ליישם את לימודי התואר הראשון. הב"ס למנהע"ס התפתח מאוד ואכן מצדיק את השם שנוצר לו כב"ס איכותי ממעלה ראשונה.
אחד מבפנים | 02.01.11
14.
שטויות ........ הרמה אכן גבוהה. אבל אין חדש תחת השמש. סתם מלמדים המון שטויות לרושם מטעה.......
הסילבוס בכלכלה ומנע"ס הוא כזה שמלמדים המון המון דברים שלא מלמדים במכללות (חדוא למתמטיקאים, סטטיסטיקה לססטיסטיקאים, דיני חברות וכו') ברמה מוגזמת. אז הדירוג משקף את הכותרת - משמע את העובדה שאכן יש הרבה שנלמד. בפועל? אף סטודנט פה לא מצליח להיכנס לכל הקורסים שלו בגלל העומס. החומר עצמו ישן נושן ולא מעדכנים פה כלום מבחינה פדגוגית. ובכלל אני מצטערת שלא הלכתי לבינתחומי והעברתי את התואר בקלילות עם ציונים בשמיים בלי להתאמץ ועם כל הבני עשירים (ולא אם בני דודים ודתיות) =)
סטודנטית בעברית | 02.01.11
9.
בזכות המחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית
דרוג שנחאי משלב את תחום הכלכלה ואת תחום מינהל העסקים. המחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית מצטיינת ומדורגת גבוה בכל דרוג עולמי, לא כך עם בית הספר למינהל עסקים באוניברסיטה העברית. לכן ודאי שהדרוג במקום 44 משקף יותר את המחלקה לכלכלה ולא את בית הספר למינהל עסקים באוניברסיטה העברית.
יצחק | 02.01.11
8.
כל עניין הדירוג הזה הוא תמוהה לחלוטין
לדוגמה, יש אונברסיטאות שתוך שנה קופצות יותר מ-100 מקומות במדרג (למעלה או למטה). האם ניתן להסביר את זה בדרך הגיונית? אונברסיטה היא כמו נושאת מטוסים שלוקח לה הרבה זמן להסתובב. איך ייתכן שתוך שנה יש קפיצות כאלה משמעותיות? הפרדוקס הוא שכל הגופים האקדמים מודעים לזה אך ברגע שהאונברסיטה שלהם תדורג במקם גבוהה ומכובד הם ישר יפרסמו את זה בעמוד הראשי ויתגאו בזה. ולחילופין, כשהאוניברסיטה נופלת בדירוג אז מתלוננים שהוא לא משקף שום דבר. לפחות זה מה שקרה למרבית האונברסיטאות האוסטרליות השנה.
קנגורו | 02.01.11
4.
הדירוג הזה
הוא כמה כסף תצטרכו לשלם על התואר הפיקטיבי הזה. זה אחד התארים הפחות אקדמיים שאני מכיר. לא באמת צריך להשקיע בלימודים. רק לשלם כסף ולקבל תעודה. ככל שהדירוג יותר גבוה התעודה תעלה לכם יותר, אבל אין שום קשר לרמת הקושי בלימודים או להישגים שלכם. רק יוקרה ועל יוקרה משלמים והרבה.
אנזו | 02.01.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת