אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חשיפת "כלכליסט": הפנסיונר שיקבל בכל שנה 5-2 מיליון דולר

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
ראשית, מדובר במשאב טבע ששייך למדינה (=כמו התדרים בסלולארי) ולכן צריך לשלם עליו,
כשלמדינה מתוקף הסמכויות שלה, יש אפשרות לשנות תעריפים ותקבולים, בגלל טובת הציבור (=כמו דמי הקישוריות ועוד)...וזאת למרות שהחברות השקיעו ותשקענה הון בהקמת,תיפעול ושיפור הרשת הסלולארית (=ואנחנו עדיין במדינה שבה יש תחרות חופשית בשוק). לגבי מס חברות - כאן הוא מורד הדרגתית מ-36% ל-18% (=ובזמן התחלת פעילות החיפוש, הוא עמד על 36%....בלי שהחברות ידעו שהוא יורד!...רווח נקי). רוב הכסף שגוייס, בא ע"י הנפקת מניות או יה"ש לציבור הרחב....כשהציפיה של הציבור היא לעלייה בשער המניה (=קונים,מוכרים...כמו בשאר המניות). "המשקיעים הקטנים" בודאי אינם שונים ממשקיעים במניית טבע,למשל. יש גם ענין "המידתיות"....ולפיו, לא יתכן שהחברות ירוויחו הון עתק ממשאב טבע, מבלי שהמדינה תהנה מהרווחים גם (=ולא נזכיר את הפטנט המוזר של "דמי אזילה" שבהם מופחתת החייבות למס של חברות על פחת במשאב הטבע של המדינה!). כמובן, שבזמן הפעילות השוטפת....המנהלים מקבלים שכר ועמלות ניהול מהכסף שגוייס, וכשיש דיבידנדים הם נכנסים ל"כיס הנכון".....
צאוצסקו1 | 09.01.11
32.
אנשים לא מבינים...!
שמעבר לסיכון הרב שמוצאי המאגר לקחו, והזמן והאנרגיה, הכסף שהושקע ויכל היה להיות משומש במקום אחר, הם משלמים מיסים מאוד גבוהים למדינה בכל מקרה, בדמות מס חברות, דיבידנדים שנמשכים, רווחים על עליות בבורסה, מיסים על אחזקת ישראלים, ומע"מ אם ימכרו בארץ. זה לבד מייצג חצי מהרווחים שלהם (כדי שתשובה יוכל להנות הוא צריך לשלם 25% מס חברות, ועוד 25% דיבינדים במשיכה אליו פרטית). שלא נדבר על כך שהם מחזקים את המטבע המקומי שהופך את כל הישראלים לעשירים הרבה יותר, ולא נותנים כסף חופשי למדינות ערב. ואפשר לחשוב שזה נמצא בכינרת או במרכז ת"א או בגינה הפרטית שלנו. זה היה באיזה חור בים כך שאין לנו כתושבים זכות להגיד דבר על כך שאנחנו לא מקבלים מזה כלום, למרות שאנחנו מקבלים הרבה בדרכים עקיפות.
רון | 05.01.11
29.
תשובה ל-28
במקום לנהל ויכוח על הכשלים הלוגיים בטיעוניו של משה (תגובה 28), אשתמש בדוגמה אחרת: שכר אדם נכס ל-10 שנים ממשכיר בעירה שכוחת אל. השקיע בשיפור הנכס כספים ומאמצים רבים. בעקבות זאת עלה ערך הנכס וערכי כל הנכסים בסביב. האם זה סביר שהמשכיר יבוא, נניח לאחר שנתים ויאמר כי הוא טעה בהערכתו והוא רוצה שכר דירה גבוה יותר ? אם זה אפשרי, הרי הדבר שומט כל בסיס לכל מערכת יחסים בין שוכר ומשכיר, מוכר וקונה וכו'
מרצל | 04.01.11
28.
.כשלים בתיזה של המרואיין בהשוואת העלאת מס על פיס/טוטו להעלאת מס על הכנסות מחיפושי גאז/נפט
.ראשית - השקעות בהימורי פיס/לוטו אינן מוכרות כהוצאת למס הכנסה בעוד שהשקעות בחיפושי נפט/גאז לא רק שהנן מותרות בניכוי/הוצאה מההכנסה מתגליות - הנן מוכרות לניכוי מיידי גם כנגד הכנסות אחרות. בכך טוב מצב מחפשי הגאז/נפט . שנית - גל משקיע בהימורי פיס/טוטו אמור לדעת מלכתחילה, ומפורסם בתקנון ההגרלות, שתוחלת הרווח הכספי שלו מפעילות ההימורים הנה שלילית מאחר וידוע ומוסכם ומפורסם ממילא מראש - שלא כל כספי המהמרים חוזרים כפרסים וחלק ניכר הולך לא רק להפעלת ההימורים אלא גם כתרומה לציבור - אם לחינוך ותרבות (פיס ) ואם כתמיכה בספורט (טוטו). שלישית - לפחות בכל הנוגע לפיס - לא אמור להתקיים מידע שיכול להשפיע על סיכויי הזכיה (בניגוד לחיפושי גאז/נפט כפי שהוכיח המרואיין עצמו). נמצא שגם בעניין זה מצבם של מחפשי הנפט/גאז עדיף מלכתחילה על זה של מהמרי הפיס . רביעית - כפי שכבר ציין מגיב אחר - כספי זכיות ההימורים באים כולם מכספי המהמרים בעוד שזכיות מחפשי הגאז/נפט נובעות מאוצרות טבע של המדינה. וגם אם דין המהמרים בפיס/טוטו כדין מחפשי הנפט/גאז בהקשר הרלבנטי - ריבוי הימורים/חיפושים לא מניבים/כושלים בעבר (לפי הדוגמא של המרואיין) אין בו כדי להעלות או להוריד לעניין מידת הצידוק/הצדק בהעלאת המס . אם העלאת מס לאחר זכיה אינה מוצדקת, אין היא מוצדקת גם למהמר/המחפש החד פעמי. שהרי המהמר/המחפש הרב פעמי לא התחייב שימשיך להמר/להשקיע וממילא ריבוי פעולות עבר לא מקנה לו מעמד מועדף. כל איש עסקים המתקשר עם המדינה לרכישת זיכיון או נכס או למתן שירות אמור לדעת שההלכה המשפטית הפסוקה המושרשת הנה - שהמדינה רשאית וממילא גם חייבת שלא לכבד/להשתחרר מהסכם אף אם נחתם כדת וכדין - אם תקנת הציבור מחייבת זאת. לו היה לאיזה מהמשקיעים בחיפושי נפט/גאז ראיה לקיום הסכם או הבטחה מוסמכת מטעם המדינה שלא להעלות את המיסוי על הכנסות עתידיות מתגליות גאז/נפט - חזקה עליהם שהיו חופשים את הדברים בציבור ומשלא חשפו- יש לראותם כמודים שלא הובטחו להם כזאת. אם אין הבטחה מחייבת, אין צורך בבדיקה משפטית אם תקנת הציבור מחייבת זאת או לא . מדובר כאן במצב טיפוסי של צורך בהכרעה בין אינטרסים נוגדים, שבאיזון בין אינטרסים של ציבורים שונים והציבור הרחב, הן בראיה שלן חלוקת משאבים והן בראיה של השלכות השינוי על פעילות כלכלית עתידית הן בתחום החיפושים והן בתחומים אחרים. המחלוקת ועמדת כל צד בה לגיטימית, וההכרעה , לכל כיוון, הנה הכרעה פוליטית לגיטימית והמכריעים יתנו את הדין בפני מי שעליהם לתת את הדין בפניו- ציבור הבוחרים. ומי שסבור שנגרם לו עוול דלתות בית המשפט פתוחות לפניו.
משה | 04.01.11
23.
צדק צדק תרדוף
צביעות. מוסר כפול. איילי הון,אשר גייסו את רוב כספם מהציבור והתעשרו על חשבונו,מתבכיינים על כמה מיליארדים יישארו להם מאוצרות מדינה ואילו הקיבוצים והמושבים אשר מקום המדינה סיכנו את חייהם,יישבו את אדמות המדינה במקומות שמעטים היו מוכנים להתיישב בהם,עסקו עשרות שנים בחקלאות,אשר איבדה את מעמדה ואינה מאפשרת משנות התשעים להתפרנס,להם גוזלת המדינה את רכושם,את יכולת התפרנסותם ואינה מאפשרת להם לממש באופן הגון ומכובד את שנותיהם והשקעתם בדם,יזע ומעות. דורשת מהם כ 90% מערך הנכס. גזילה,רשעות,אטימות.
דני | 04.01.11
17.
הוא צנוע ולא אומר את העיקר:רק בזכותו יש את כל התגליות בים
הוא היה זה ששכנע את האמריקאים(אז קראו להם רידינג אנד בייטס) שיש גז בים וכל השאר הוא היסטוריה.כל מה שקרה אחרי התגלית שלו נובע מכך שפתאום כולם הבינו את הפוטנציאל של שטחי הים שלנו.מדינת ישראל חייבת לו הרבה תודה. בלעדיו לא היה לשטייניץ ולששינסקי מה לגזול.לדעתי צריך לתת לו את פרס ישראל. יישר כח ואריכות ימים ובריאות!
יפה נפש | 04.01.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת