אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מעקב "כלכליסט": הסטטיסטיקה המנצחת של עו"ד וינרוט אצל השופט זפט

64 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

56.
מי שמכיר את זפט יודע שאין בזה ולא כלום
כמי שיש לו המון "שעות זפט", אשר בחלקן זכיתי ובחלקן הפסדתי, כמי שיש לו כבר הרבה (מאד) ניסיון בחיים, אני דוחה את הספקולציות שנעשות בכתבות כנגדו. יהודה זפט אינו רק אחד השופטים המקצועיים והיעילים ביותר שיש בארצנו, אלא גם אחד ההגונים שבהם. אין ברצוני להתחיל לפרט אירועים, שכן הדבר יחשוף אותי, אבל אני יכול להעיד על עצמי ועל אחרים שמעולם לא ניתן היה לזהות אצלו משוא פנים לצד כשהו, ובשונה משופטים רבים - אצלו אף אחד לא יכול להיכנס לאולם עם הרגשה שהוא "יקיר בית המשפט" ולכן תהיה לו איזו הנחה. ההיפך הוא הנכון. אני משוכנע שכך הי גם במקרים שעל הפרק, ואני משוכנע שאם לא ניתן גילוי על קשרים קודמים, הרי שזה מפאת שלא היה צורך (ובוודאי שלא היתה חובה) לעשות זאת.
עו"ד ועוד | 16.01.11
43.
אם זה לא שוחד, מה כן? היועמ"ש צריך לחקור מיידית את העניין, ואם צריך לשלוח את שניהם לקלבוש.
לידיעת הקוראת דורית ביניש, אם אלה חיילייך, מה יגידו אזובי הקיר?! איפה את למען השם ולמה את ממשיכה לשתוק?... אם יש צדק ומבחן בוזגלו זה לא רק ביטוי פופוליסטי צריך לפעול בנחישות וללא מורא וללא משוא פנים כדי לבער את נגע השחיתות. המקרה מסריח מיסודו ומצחין ומעלה באשה ריחנית מדי כדי ששלטון החוק ישתוק.
aharon | 16.01.11
25.
"בכפר הקטן" שלנו אין הרבה צדיקים, ומעט מידי צדק.
החוליים של החברה הישראלית מוצאים לצערי יצוג מכובד במערכת אכיפת החוק. שיטת "חבר מביא חבר ובצלמו" גרמה לפרקליטות למשל להעמיד לדין שר(הנגבי) , אולם גישה הרבה יותר סלחנית ננקטת כאשר אותה פרקליטות נחזת כ"תופרת מכרזים" למקורבים (מיסוי וכלכלה כדוגמא) השר נאמן הועמד לדין על תצהיר כוזב ונאלץ להתפטר,ומה דינו של פרקליט המדינה במה שנראה על פי קביעת בית המשפט כעבירה דומה? כולם יודעים, מבינים, ושותקים לנוכח הסטטיסטיקה הדרקונית של כ99%הרשעה בדין ואיש לא מודאג מכך, נהפוך הוא, נראה לעיתים שזהו מקור לגאווה .ארוכה ומדאיגה הרשימה, ומסבירה מדוע אבד האמון במערכת, השאלה האם כחברה יש בכוחנו לתקן או שנמשיך לקבל את העריצות הטהרנית הזו ונשתוק.
מכירה ומפחדת | 16.01.11
17.
בושה לשופט, צריך ללכת הביתה פגיעה קשה במערכת השיפוט (גילוי נאות היה צריך להיות)
לא ייתכן כי שופט ישפוט בתיק שהוא בעצמו לקח את שירותי עו"ד, יש ניגוד אינטרסים גדול כמו בן שאמור לשפוט את אביו, הכיצד זה ייתכן ? הריי אם היה מגלה השופט לא היה קורה דבר והיו מעבירים את התיק, איזה אינטרס יש לשופט לשתוק???? לדעתי יש מקום לתביעה נזיקית בכל התיקים המוזכרים כנגד השופט, להערכתי חסינות במקרה דנן לא תעמוד לו. יום כואב למערכת המשפט בישראל אשר נחשבת כמערכת יעילה ואמינה, חבל מאוד.
עו"ד | 16.01.11
7.
כלכליסט - אולי אתם תבצעו את משוב השופטים שאנו מייחלים לו?
משוב השופטים חיוני יותר מתמיד. הלשכה לא מבצעת את זה. לציבור בעלי הדין אין גוף שיבצע את זה. הגיע הזמן שאתם בעיתונות תבצעו את זה. אפשר לבצע בפעימות כאשר פעימה ראשונה, בית הדין למשפחה ברמת גן. שימו סוקרים מחוץ לדלתות בית המשפט ושאלו את בעלי הדין מה דעתם על השופטים שעוסקים בתיקיהם. ועוד דבר, להקים קו חם להדלפות על קשרי עו"ד-שופט פסולים. תתפלאו כמה כתבות תוכלו לייצר, והפעם ללא טובות של יחצנים ששולחים לכם "הודעות לעיתונות".
חייה | 16.01.11
4.
שנים שהפורום שלנו טוען שמדובר בשופט עם שיקולים זרים והכנסת אישרה, ראו
כאן, גם אז הנהלת בתי המשפט שיקרה את נבחרי הציבור - ועדת הכנסת http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/huka/2002-04-22-02.html דן ארבל: המקרה שאתה מתייחס אליו לא נכנס למסגרת החוק. במקרה שאתה מדבר עליו, אין קרבה ואין שום דבר דומה, זו איזו חברה מסחרית. מוטי אלבז: אני מדבר על הקרבה של אשתו. יש פה מתדיין שמרגיש שהשופט הזה מטה את הדין לטובת אחיו. הוא דרש פסילה, הגיע לנשיא, הנשיא סרב. פה בא החוק וסוגר את העניין הזה. החוק בא לעולם כתוצאה מהמקרים של השופט זפט. הוא ימשיך לפנות אנשים. היו"ר אופיר פינס: מר אלבז, מה הקשר בין זה לבין פסקה (א‎3)? פסקה (א‎3) אומרת שבמקרה שאין אפשרות שיהיה שופט אחר ועלול להיגרם נזק ועיוות חמור של הדין, הוא יוכל לדון. מוטי אלבז: רוצים לפנות מישהו בתל-אביב מחר בבוקר, ולצד השני יש סיכויים טובים בהליך המשפטי. מגישים בקשה לצו עיכוב לפינוי. מי שנמצא היום בתל-אביב על התיקים האלה זה יהודה זפט. הוא היחיד שדן. השאלה אם הוא ידון או לא, השאלה אם החוק יפסול אותו או לא. דן ארבל: כל מה שאמרת לא נכון, לא השופט זפט דן במקרים האלה. מוטי אלבז: אדוני, זה נכון. יש לי מקרים, ואני יכול להראות לך. כל התיקים בנושא של עיכוב הליכים בפינויי דירות בתל-אביב מצד הבנקים מגיעים ליהודה זפט, והוא לא מונע שום פינוי. דן ארבל: אני רוצה לציין שתביעות הפינוי בתל-אביב נדונות בבית-משפט שלום, בפני השופט גולדין, ובכלל לא בפני השופט זפט, וכל העובדות שאמרת, לא נכונות.
סבג | 16.01.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת