אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך נהפך הפינוי־בינוי לאיום חברתי?

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
לאייל מס' 7
"פינוי בינוי הוא הפתרון היחיד המאפשר בנייה באזורי ביקוש ושיקום אזורים חלשים ע"י הזרמת אוכלוסייה חדשה. " מה שאתה לא מבין, זה שאף אחד לא חושב מה יקרה לאוכלוסיה ה"ישנה" האם קשישים יכולים לעמוד בארנונה על דירה של 100 מ"ר לעומת דירות קיימות של 60-70 מ"ר (עליהן הם מקבלים הנחה בארנונה), שלא לדבר על תשלום לועד וכד'. במקרים רבים הפינוי בינוי הוא פינוי האוכלוסיה הקיימת לשכונות חלשות יותר ובינוי עבור אוכלוסיות חזקות. התוצאה היא הגדלת המצוקה הכלכלית באזורים חלשים.
ניר | 19.01.11
10.
הון ושלטון עושים יד אחד נגד "עמך" - מעין מאפיה בחסות "החוק"
עושים טרור נגד השכבות העממיות. במקום לעזור למסות של אנשים רגילים שאין להם לא יותר מדי השכלה ולא יותר מדי כסף שוב הממשלה בראשות ביבי וחבורתו קופצים למיטה עם הייזמים החמדניים ועם העיריות החזיריות שרק תעבת בצע וארנונה גבוה עומדת לנגד עיניהם.
ממ | 19.01.11
9.
הפתרון
חברה ממשלתית לתועלת הציבור, וללא כוונת רווח. החברה תתכנן ותבצע פרוייקטים מראשיתם ועד מסירת המפתח, הכל על ידי המדינה. הדגש כאמור הוא ללא כוונת רווח, כלומר, אחוזי הבנייה והצפיפות לא יהיו פי 4-5 מהקיים, כפי שמבקשים כיום כרישי הנדלן ונציגיהם בעירייה, אלא אך ורק מה שנדרש על מנת לממן את התכנון והבנייה החדשה לכל פרוייקט באיזון תקציבי ללא רווח. אשמח אם גב' אלדור תשיב לתגובה זו.
יוני | 18.01.11
7.
האיום החברתי הוא בדיוק הפוך מהכתוב.
פינוי בינוי הוא הפתרון היחיד המאפשר בנייה באזורי ביקוש ושיקום אזורים חלשים ע"י הזרמת אוכלוסייה חדשה. האיום החברתי האמיתי שמאות אלפי זוגות צעירים לא יכולים להגיע למצב בו ירכשו בית. היום גם בפריפריה כמו באר שבע דירת 4 חדרים עולה למעלה מ-700,000 ש"ח. אין להם שום סיכוי באזורי ביקוש. איום חברתי אמיתי הוא שנשאר עם מדינה מכוסת בטון מחיפה לקריית גת. ללא שום ירוק. ללא שדות, יערות, טבע, - שממה. יש לנו תשתיות בשכונות ותיקות כמו כמו בתי ספר, מתנסים, גני ילדים שלא מנוצלים בשכונות האלה והופכים למרכזים של חב"ד, כאשר בבשכונות חדשות לומדים בקראוונים. מבחינה כלכלית אין הגיון לא להסכים לפינוי בינוי. אי ההסכמות נובעות ממניעים פסיכולוגיים. אם רב מוחלט של דיירים רוצה המיעוט לא יכול לכפות רצונו עליו.
אייל | 18.01.11
5.
בעולם הנדל"ן
פחות חושבים לפעמים על סיבות סוציולוגיות, וגם בכתבה אורה בלום מתארת מצב שבו הדיירים המועמדים לפינוי מפחדים מתשלום ארנונה גבוה יותר או ועד בית, מנגד אני חושב מה יקרה אם אותם דיירים אשר שייכים למעמד סוציו אקנומי (דגש על הסוציו) גרים בבניין אשר בעברו דירה הייתה עולה בו עשירית מחיר, יסכימו לתהליך בינוי ויחזרו לדירה חדשה ויקרה בעלת ערך מכופל מבראשונה, הפער בין הדיירים הקודמים לחדשים יהיה מאוד גבוה, המפגש בינהם יהיה ברוב המקרים כמעט צורם לשני הצדדים, אולי הנסיון לקרב את המעמד הנמוך בצמידות כזאת למעמד סופר גבוה אינו דרך מובהקת לגרום למעמד הנמוך לתנאי מחייה טובים יותר.
אלמוני | 18.01.11
4.
זו בדיוק הסיבה שבמתחם שלנו לקחנו את עמי כחלון לייצג אותנו מול הקבלנים
לאחר מספר פגישות עם חברות קבלניות אשר הציעו לנו חוזים התקשרנו עם עמי כחלון אשר בדק את הנושא עבורנו ודאג לתמורתינו ולהגנה אל מול הקבלנים הוא במין בפינוי פינוי יותר מהרבה בארץ יישר כח איתן ועד השכונה
איתן | 18.01.11
3.
פינוי בינוי
מי הרשע שמחליט עבור האזרח אם לחתום על פינוי בינוי או לא?אני גר בבנין שמיועד לפינוי ואנני מסכים בשום פנים לחתום אני מתגורר שם 45 שנה יש לי סנטימנטים וזכרונות שלא יסולאו בפז אז למה הכפיה הזו? מי שרוצה דירה חדשה שימכור את שלו ויקנה בבנין חדש ומה עוד שהקלגסים האלה בבית משפט עוד קונסים אותם את האוכלוסיות החלשות נראה אותם כופים על משפחות האלפיון העליון פינוי ממגרשים שנמצאים על חופי הים או במקומות יוקרתיים שעליהם אפשר לבנות שכונות שלמות
אור | 18.01.11
2.
מסכים כמעט עם כל מילה חוץ ממשפט אחד
הם לא יעמדו בארנונה הגבוהה ובהוצאות החודשיות באחזקת הבניין", הרי זו הסיבה העיקרית שאף אחד בעיריות לא באמת מנסה לעזור לאותם אוכלוסיות חלשות כדי שבמידה והם כבר יקבלו דירה בפרוייקט, הם יעדיפו למכור אותה (לאוכלוסיה חזקה יותר) בגלל הארנונה שתעלה והוצאות האחזקה ולקנות במקומה דירה בשכונה נחשלת אחרת.. אולי אפילו בעיר אחרת...
אליהו | 17.01.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת