אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

זה לא כישרון. זה כישורים

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
תגובה ל-19
רוצה דוגמאות של שחקנים בגובה 1.80 מוצלחים בכדורסל ? תסתכל על כריס פול, אחד הרכזים הטובים בליגה, סתכל על ראז'ון רונדו, גארד 1.88, שחקן שנותן טריפל דאבל כמעט כל 2 משחקים, וכשאני אומר טריפל דאבל זה אומר שהוא מוריד 10 ריבאונד במשחק ! לגארד ! רוצה עוד דוגמאות ? ג'ייסון קיד, דורון וויליאמס, סטיב נאש, אפילו שאראס בימיו הגדולים, על אף שמעולם לא נחשב אתלטי או מהיר במיוחד, היה אחד השחקנים הקטלניים באירופה וגבר על נבחרת ארה"ב בכמה הזדמנויות, תמיד יש קריטריונים להשתפר בהם, לא משנה מה הנתונים ההתחלתיים שלך.
 | 22.01.11
19.
עשיית סלט מתוצאות מחקר
לא מתאים לכם כלכליסט. פרסמתם את המחקר לפני חודש או חודשיים,המחקר דן בהשפעת הגיל על הכישרון,כמו שכל הדיוט יבין מלקרוא את הפסקה השנייה. כישרון טבעי הוא מאוד מאוד חשוב,גם גנטיקה כן. מסי הוא כדורגל מחונן בעיקר בגלל שהוא נמוך מאוד משמע שליטה טובה יותר בכדור. גם אם תתאמן כל חייך בכדורסל ולא תעבור את ה-1.90 (והיום כבר 2 מטר) אתה לא תהיה כדורסלן ברמות הגבוהות ביותר. האנשים שאתה רואה היום ב-NBA או NFL (או בכדורגל רונאלדו) הם פריקים על אנושיים שנולדים עם יכולות אתלטיות לא סטנדרטיות. נסה מגיל 0 לקפוץ עדיין לא תטביע כמו בלייק גריפין או דומיו. (אם אם תהיו באותו גובה) . בקיצור לא מתאים לערבב א' וב',במיוחד כשלא מתבססים על מחקרים
 | 22.01.11
18.
מאוד מסכים בגדול
לא משנה מהו מבנה הגוף של שחקן בתחום ספורט כלשהו, בתוכנית אימונים נכונה ומתאימה לו הוא יכול לנצל יתרונות במבנה שלו על שחקנים ממבנה אחר. בכדורסל למשל - שחקנים 1.80 נחשבים הרבה יותר מהירים בדר"כ, יש שחקנים גבוהים ארוכים, ורזים (שרוכים) שאיתם עובדים על מיומנויות זריקת כדור ומשחק עם הגב לסל, תנועות אלגנטיות והנחת כדור על הריצפה, ויש שחקנים מאסיבים יותר שאיתם נותנים דגש על ניצול כוח פיזי, תפיסת עמדה ויציבה. בכדורגל יש שחקנים כמו מסי, צ'אבי ואינייסטה, שאיתם עובדים בעיקר על טכניקה, מהירות, קריאת משחק נכונה, יכולת מסירה וכידרור, ויש שחקנים כמו רונאלדו בעל מבנה יותר חזק ואתלטי, שם הדגש הוא על כוח פריצה, עוצמה וטכניקה, ובמקרה שלו גם מהירות שנובעת מעבודת רגליים מרשימה. אין נכון מזה שאימונים אינטנסיבים ועבודה קשה מובילים לביצועים קרובים לשלמות, ובספורט על אחת כמה וכמה שם יש חשיבות לא רק מבחינה טכנית לעקביות אלא גם מבחינה פיזית, ספורטאי חייב לשמור על הגוף שלו, לחיות ולחלום את התנועות שהוא עושה על המגרש, זה המשקל שיש לאימונים. אני כן הייתי מוסיף נדבך נוסף, של פנטזיונריות, יש אלפי שחקנים בעולם אם לא יותר שמתאמנים בצורה מקצועית וסדירה, חלקם מגילאים צעירים יותר וחלקם פחות, ורבים מהם נותרו ממוצעים... זה לא מספיק להתאמן, אימון זו שיגרת חיים כמו שעבודה זה שיגרת חיים, מה קובע את מידת ההצלחה ? התמדה זה צד אחד, דבר שני זה דמיון, יכולת לראות קדימה, יכולת לראות דברים שעוד לא קרו ולגרום להם לקרות, זוהי אינטיליגנציה וגם היא נלמדת ונרכשת למרות שיש לה גם יסוד תורשתי קטן. אם נסתכל על הגדולים בתחומם: ג'ורדן, פדרר, ארמסטרונג, שומאכר, מסי ורונאלדו נמצא נדבך שלישי: ווינריות, לאחר ששחקן רכש ומיקסם את הכישורים הפיזיים שלו, עבד על יכולת אילתור, אינטיליגנציה והבנת משחק, השיכלול שלהם יוצר תכונה שלישית: ווינריות. ווינריות היא היכולת למזג בין 2 האיכויות האחרות ולהביא אותן לידי ביטוי בתדירות גבוהה ובמצבי לחץ שאין מהם חזרה ודורשים החלטה מיידית, כמובן שהיכולת להתעלות קשורה גם באיכות השחקן שעומד מולך, וזה דבר שקשה לשפוט מאחר ולכל דור יש את השחקנים שלו, ג'ורדן כרגע נחשב הגדול מכולם בכדורסל, אבל אי אפשר לדעת איך ג'ורדן היה בא לידי ביטוי בשיאו מול שחקנים כמו ג'יימס, בראיינט, רונדו, גריפין ודומיהם. המחקר נכון בכך ששתי האיכויות - אינטיליגנציה ווינריות חסרי משמעות בלי הבסיס שהוא תירגול ואימונים, ובלי עבודה קשה לא מתקדמים ואין תוצאות, הכדורגל שלנו משקף זאת היטב.
אסיף | 22.01.11
16.
כישרון או כישורים
כשכותבים כתבה ומעלים בה מחקרים צריך להביא סימוכין לעניין. אין בעיה לכתוב "מחקרים מראים". מעניין לדעת אלו מחקרים ומי כתב אותם, האם זה מחקר של פרופסור או אולי תזה של סטודנט (מבלי לזלזל) האם אחרי מחקר מסוג זה עומדת "חברה" גדולה שיש לה אינטרס לפרסם נתונים כאלו ואחרים. אני מסכים שבישראל יכולים להגיע לרמות יותר גבוהות אבל יש הרבה גורמים וסיבות לפני העיסוק על הכשרון, כמו למשל, מדוע חוג או אימון כדורגל צריך לעלות הרבה כסף לילד. בטוחני שיש הרבה ילדים מוכשרים שלא יגיעו לאימוני קבוצות בגלל שלמשפחה אין יכולת כלכלית לעמוד בזה. המתקנים בישראל הרבה מתחת למתקנים באירופה או ביבשת אמריקה. שחקן בתווך הגיאים 18 עד 21 שהוא בינוני באירופה יכול לפרוץ ולקדם את הקריירה שלו, בישראל הוא חייב להצטיין ואם לא הוא צריך להמודד עם השרות הצבאי,מה גם שאין פה ליגת מילואים. יתכן שרמת המאמנים בישראל עדיין לא מספיק טובה ואני מניח שיש עוד סיבות...
רוני | 22.01.11
15.
לא הכל מדויק
האמנם כישרון זה לא מולד והוא נוצר בעת עבודה קשה, אך לא משנה מתי אתה מתחיל לשחק אם אתה עובד קשה אתה יכול להצליח גם אם תתחיל לשחק בגיל 12. למשל קוואגה שמשחק בדורטמנת מובילת הליגה הגרמנית התחיל לשחק רק בתיכון בגיל 16 וכיום הוא שחקן בן המבטיחים בעולם! הכול תלוי במאמצים, בדרישות, ובביטחון מעצמך.
בני יעקובו | 22.01.11
14.
זה נושא הרבה יותר מורכב לדבר עליו מסתם כתבה קטנה...
ברור שמבחינת אחוזים הדבר שהכי ישפיע על טיבו של שחקן הוא העבודה הקשה. פשוט להתמיד כל יום לבעוט בכדור , כל יום לתת את הפס, כל יום לרוץ, לאכול נכון, ולאהוב כדורגל עד עמקי נשמתך. התמדה זה שם המשחק. אבלל אני אתן לכם דוגמא טובה מהעולם שלי. אני שיחקתי כדורגל בקבוצות בתור ילד וראיית המשחק שלי הייתה גבוהה בהרבה מחבר טוב שלי ששיחק איתי באותה קבוצה,פשוט החכמת משחק שלו לא השתפרה. אני הפסקתי לשחק בגיל 18 והוא המשיך עד היום ועד היום כשאני משחק איתו אני רואה שדבר לא השתנה,זו דוגמא מצויינת לכך שיש דברים שהם מלידה , שטבועים בגנים שלנו , אבל זה רק האחוז הקטן ממה שיקבע אם אתה תהיה שחקן , קודם כל זה אופי חזק ועבודה קשה לאחר מכן הניצוץ הקטן שקיבלת מאלוהים.
אורי בנג'י | 21.01.11
13.
בדרך כלל אני קורא פאסיבי
ולא מגיב, אך משום מה כאן הרגשתי צורך, כי זאת תופעה מסויימת שחוזרת על עצמה ולא ברור מה כותב המאמר חשב לעצמו. כאשר ניגשים לקבוע דבר מה בנוגע לבני אדם, אין הסבר המגיע מגישה אחת בלבד. הטענה במאמר היא כי הדגש הוא על האימון ולוא דווקא על תכונות מולדות, אז טעות מרה בידך. תורשה, סביבה, תהליכי התפתחות פיזיים וקוגנטיביים, תהליכים ביולוגיים וכהנה וכהנה. קודם כל, מחקרי תאומים מוכיחים כי יש מתאם חיובי חזק בין תכונות מולדות. ילד אשר יוולד עם כישרון יוצא דופן להלטט עם הכדור, לאחיו התאום יהיה סיכוי גבוה לפתח כישורים דומים, במיוחד אם מדובר בתאומים מונוזיגוטיים. אם ילד בעל תכונות גנטיות המאפשרות לו להתבלט בתחום מסויים, יוולד לסביבה אשר לא תומכת בפיתוח יכולותיו, כמובן שהפוטנציאל הגנטי לא יתממש. אם ילד נולד גאון עם גיל התפתחותי גבוה במיוחד, אין זה אומר שהוא ישיג תוצאות גבוהות יותר מבני גילו עם רמת IQ הרבה יותר נמוכה, ולהיפך.. אם הילד הגאון ישקיע באותו דבר כמו ילד שאינו גאון, הילד בעל התכונות המולדות יגיע ליעד הרבה יותר מהר וביעילות אם כל המאפיינים שהזכרתי לעיל יהיו לטובתו. לדוגמא ניתן לקחת את חולי הסכיזופרניה או הפרעות נפשיות אחרות, שכן אין די בתורשה על מנת לעורר את ההפרעה, כי האינטרקציה עם המשפחה עלולה לדכא או לעורר את ההפרעה. בקיצור ולעניין, האדם הוא יצור מורכב וגורמים רבים המשפיעים עליו. להגיד כי אם נעשה X אז יקרה Y זה נחמד והכל, אך לא מדוייק. מן הסתם אם ילד יתאמן כל חייו הוא בסופו של דבר יהיה טוב, אך כמו שכמה אמרו מעלי, מסי צ'אבי ואינייסטה הם רק 3 מתוך יותר מדי. My 2 Cents.
אריאל | 21.01.11
12.
כתבה מופרכת ומטעה
דבר ראשון כל ספורט לגופו,אין קשר בין טניס לכדורגל וכותב הספר הוא טניסאי. דבר שני מיהרו לקחת דעה של מישהו שרצה לתפוס כותרת וישר שייכו אותה לכדורגל בשביל ליצור עניין ועוד לקחו את הכדורגלנים הטובים בעולם ושמו אותם דוגמא זו כבר בדיחה רעה.אם כבר יש קשר קטן לכדורגל אז זה רק לצד האפור שלו.למשל שחקנים אפורים שעוסקים בעיקר בפעולות הגנה יכולים לשפר משמעותית את הטכניקה שלהם אם יתאמנו יותר ובכלל שחקנים אלה נאלצים להשקיע מאמץ כפול בשביל מקום בקבוצה,ושאף אחד לא יגיד לי שבנאדו או משומר או בונדר וכולי יכלו אפילו להתקרב לרמה של כל קשר בינוני גם בארץ,זה שהם בכלל מצאו את מקומם בקבוצה כלשהיא זה אך ורק בגלל התמדה אמונה וכח רצון אך זה עדיין לא נתן להם טכניקה וגם אם הם היו הצל של מסי או צאבי לאורך כל חייהם זה לא היה עוזר להם מבחינה זו.
דוד | 21.01.11
10.
לא נכון בכלל
תארו לעצמכם שני ילדים שלא נגעו בחיים בכדור...מביאים לכל אחד כדור...יהיה ילד אחד שיסתדר איתו יותר ואחד שפחות....ברגע זה הם כבר מתחילים לא באותה הרמה....הפערים רק יגדלו אני לא אומר שזה כישרון...אבל גם לא רק אימון כמו בכל מיקצוע...יש כאלה שיותר קל להם...לא רק בגלל שאבא שלהם לימד אותם....
עומר | 21.01.11
8.
נכון חלקית
מצד אחד אי אפשר לא להתאמן ולצפות להיות הכי טוב בעולם (כמו שקורה להרבה "כישרונות ישראלים" שחושבים שהכל יבוא להם בקלות). אבל אם רק אימונים היו הופכים מישהו למה שהוא אז כולם היו מתאמנים באותה הצורה בדיוק וכל ספורט היה הופך למשעמם. אך גם זה לא תלוי מתנת אל. מהרגע שאתה בבטן אימך הסביבה החיצונית מתחילה להשפיע עליך וזה קורה גם כשאתה יוצא ודברים שאתה אולי לא זוכר משפיעים על התת מודע שלך וככה אתה מתעצב להיות מי שאתה במהלך החיים. אם זה היה מדע מדויק אז החיים היו משעממים למדי אבל אף אחד לא יודע בדיוק מה משפיע על ילדים ותינוקות ואיך אבל יש לכל דבר השפעה על תכונות אנושיות כמו כוח רצון וגם על יכולות פיזיות כמו גמישות וחוזק ולכן כולנו שונים אחד מהשני (כשהגנים קובעים בעיקר מראה ולא משפיעים על בנאדם. הסיבה לכך שבנים של הם בדרך כלל כמו האבא שלהם היא מהסיבה שהם חוו כבר מגיל צעיר את סביבת העיסוק של האב וכנראה הושפעו ממנו ולכן העתיקו את עיסוקו)
dt | 21.01.11
6.
1- מ1000
ל-2 לדעתי הדוגמה של וודס היא אולי הגרועה ביותר, הבחור שולט בענף כבר שנים ויש לו הרבה מתחרים נוספים. בנוסף אם כבר בגיל שנתיים הוא עשה מסלול כנראה הוא ממש כישרון. ל-3 נכון שמדינות שיש להם מסורת בספורט ובכדורגל בפרט יש מערכת "ייצור" שחקנים יותר טובה, ומצד שני אגנטינה וברזיל הן מדינות ענקיות עם כמות שחקנים עצומה , כך שמבחינה סטטיסטית יש להם סיכוי גבוה בהרבה לתפוס כישרונות. מה גם שבמקצועות קבוצתיים אם המערכת להכשרת שחקנים יותר טובה כך גוברים הסיכויים שלה להיות נבחרת טובה יותר משום שלא מספיק כוכב יחיד המכלול הוא הקובע. להגיד שהתאוריה שיש אנשים שנולדים עם כישרון מופרכת כמו החסידה שמביאה את הילדים לעולם זו שטות גמורה.
אחד שלא מבין | 20.01.11
5.
זה שילוב של השניים.
ברור שלעבודה קשה תמיד יהיו פירות, ולאימונים והכשרות מגיל צעיר תהיה משמעות רבה על השחקן בעתיד, אבל יש באמת דברים שאי אפשר ללמד. אם תשים חתך ממוצע של ילדים במשך שנים עם המורה הכי טוב בעולם למתמטיקה, עדיין חלקם ילמדו מהר יותר וחלקם פחות. עדיין יש אנשים שיצאו לריצה 5 פעמים בשבוע, ואדם שמעשן קופסה ליום פתאום ירוץ יותר מהר. עדיין יש אנשים שתתן להם גיטרה ליד ותוך שעה הם ינגנו את השיר הראשון, ויש כאלה שייקח להם חודש. לאנשים שונים יכולות שונות שטבועות בהם. ותמיד יהיו כאלה שתחומים מסויימים יגיעו יותר רחוק מאחרים, פשוט כי יש להם גם את המשהו הזה שמעבר שטבוע להם בגנים. ואני די בטוח שגם לזה יש גיבוי מדעי.
גיסנו | 20.01.11
4.
כנראה שהאמת היא שילוב
אני מניח שהרבה מאוד ילדים מתאמנים עשרות שנים ויש להם אבות משקיענים ועדיין, רק שלושה מהם גדלו להיות מסי, צ'אבי ואנייסטה אז כנראה שרק הכשרה זה לא מספיק, לא לכולם אותה קואורדינציה, אותה ראיית משחק, אותו אופי, אותה אישיות ואותה יכולת פיסית- גם אם כולם עובדים מגיל 5 בחדר כושר עם אותו מומחה.
תומר | 20.01.11
3.
אין דבר כזה כישרון.
למה נגיד בארגנטינה ובברזיל יש יותר שחקנים טובים מאשר בארץ ? הם יותר מוכשרים רק בגלל מקום לידתם ? אני לא חושב. הם נולדו לאווירה של כדורגל שמח וטכני וכשהם יוצאים לשכונה הם משחקים עם חבריהם ולומדים תרגילים ולהטוטים. אם בארץ יעבדו על טכניקה, שליטה בכדור וראיית משחק כבר מגיל צעיר, גם אנחנו נוכל להגיע להישגים בסופו של דבר (כמובן שזהו תהליך של 10-15 שנים ולא תהליך של שנתיים)
לאחד שלא מבין | 20.01.11
2.
זה נשמע נכון מאוד.
ואני גם מכיר את זה על בשרי! הכתבה הזו היא כנראה אחת המשמעותיות שקראתי מימיי. הדוגמאות של בקאהם, טייגר וודס ושחקני ברצלונה פשוט מוכיחות את הנושא. ל-1, לאנשים נמוכים יש יתרונות ולאנשים גבוהים גם יש יתרונות. רונאלדו לא נמוך ויש לו יכולת טכנית נדירה. הרבה מהשחקנים הטובים בעולם הם גבוהים (דרוגבה וזלאטן, למשל) והם מנצלים את גובהם במשחק. בנוסף, איך תסביר שהולנד למשל מצליחה לאורך זמן לייצר נבחרות טובות בהרבה משל שכונותיה (צרפת נבחרת של מהגרים ולא יותר טובה, בלגיה 4 דרגות מתחת), איך ספרד הצליחה לייצר נבחרת חזקה עם כוכבים בכל עמדה בכל סוג ספורט אפשרי אחרי עשרות שנים שהייתה מדינת ספורט בינונית?
אביעד | 20.01.11
1.
וואלה לא מסכים.
לא נכון בכלל. שום דבר שנכתב כאן לא סותר את העובדה שיש שחקנים כישרוניים יותר ושחקנים כישרוניים פחות. ברור שככל ששחקן מתחיל להתאמן בגיל מוקדם יותר יש לו סיכויים גבוהים יותר להפוך לשקן טוב יותר ( בנוסף לרצינות , השקעה ואופי), ובכל זאת מכל קבוצת ספורט יש רק מעטים שהופכים לשחקנים ברמות גבוהות. בנוסף לנתונים פיזיים יש השפעה רבה , לכאן ולכאן. דווקא יש שיגידו שלשחקנים "קטנים" יש יכולת יותר גבוהה בשליטה בכדור וזאת בגלל מיקום מרכז המסה של גופם.
אחד שלא מבין | 20.01.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת