אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דו"ח טכנולוגי: מנכ"ל גוגל מזהיר מפני שובה של הבועה

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
האינטרנט ככלי במהפכה
גורביץ מחליט לרדד בתיאורים שלו את השפעת האינטרנט על החברה, וכך הרלוונטיות של הרשת למהפכות מתמצה בתשובה לשאלה האם שעת ומקום ההפגנה תואמו בפייסבוק. ההשפעה של האינטרנט היא בכך שמיליוני אנשים במדינות ערב, גם כאלה שאין להם גישה קבועה למחשב, נחשפים לתרבות לעושר ולפוליטיקה שיש בארצות שיוויוניות יותר. לאט לאט מחלחלת ההכרה שגם הם יכולים, והנה הם עושים את זה. המהפכות של מזרח אירופה ב-1989 היו של דור שגדל עם טלוויזיה, והמהפכות של ארצות ערב ב-2001 הן של דור שגדל עם אינטרנט.
מר קו | 13.02.11
6.
או שההמונים גילו שכשקר עדיף לקנות ברשת ?
"Customers were able to pre-order the Verizon iPhone last week, and analysts estimate between 250,000 and 1 million of the phones were sold on pre-order, making it among the biggest phone debuts on the Verizon network. Pre-orders for the phone sold out within a day, according to Mashable. The phone became available again available for internet purchase Wednesday." זה מהלינק שאתה שמת...
ניר | 13.02.11
5.
הסיפור עם סטוקסנט ואנונימוס מעניין אפילו יותר
הטענה היא שהם השיגו את הקוד ממחשבים של חברת האבטחה שנשכרה לחקור אותם והתיימרה לחשוף את "בכירי הארגון". ממה שסופר, החברה - HBGary - הייתה מחוברת לסוכנויות ממשלתיות כאלה ואחרות, כך שסביר שהיה לה את סטוקסנט. זאת האירוניה במיטבה - מזכיר את הסרט על קווין מיטניק, שבו מומחה אבטחה מאבד קוד מאוד רגיש כשמחשבו נפרץ על-ידי האקר זועם. אני לא בטוח שהקוד שם מעניין כל כך להאקר המצוי - קשה לי להאמין שיש שם איזה כלי פריצה גנרי, אני חושב שיש שם בעיקר דברים מאוד מאוד רלוונטיים לחומרה הספציפית של איראן.
משועשע | 13.02.11
4.
בדר"כ אני לא מסכים עם האמירות שלך נגד 4chan ואנונ
אבל הפעם אני חייב להגיד שגם אני חושש. לפחות תהיה הצגה מעניינת ביותר. מליסה מטומטמת. זו לא פעם ראשונה כשמשהו כזה קורה בארה"ב. למה היא חשבה שהיא תצא מזה בלי פגע. לא שאני מצדיק את העיריה או מי שאחראי על פיטוריה... "הפנאפלים שמתחזים לפרשני טכנולוגיה" LOL. אני מבין למה עובדי נוקיה כועסים. בא מנכ"ל חדש. פעם ראשונה ב150 שנות החברה, לא פיני אלא אמריקאי דורסני ולא סתם עוד בכיר מיקרוסופט לשעבר ואומר להם, תשמעו נכשלתם\נכשלנו אתם יכולים להפסיק לעבוד חוזרים "הביתה" (לMS). בטח שזה מדכא. במיוחד שזה MS למי שזוכר תגובה דומה (אך הרבה יותר קטנה) של החגיגות של השקת KIN ואז אחרי חודשיים "טוב חבר'ה עבודה טוב. לכו לעבוד על פרוייקט אחר כי נכנשלנו". זה כמו מן הפח אל הפחת אם הם מקבלים את הרושם ששיתוף הפעולה הולך להוליד KIN2. אבל אין מה לעשות, התחילה רגולציה וסטנדרטיזציה בסלולרים שהיתה חסרה הרבה מאוד זמן ועכשיו כשחותכים את כבלי הלידה מגלים כמה דם נשפך. אבל מה לעשות? זה המחיר שצריך לשלם עבור מעט סוגי מתאמים לחשמל, מעט מערכות הפעלה שכולן (לפחות על הנייר) איכותיות וחנויות אפליקציות עם הרבה יישומים (עם דגש על כמות ולאו דווקא איכות). וכולם משתרכים מאחור מאחורי החנות של אפל וצריך להוריד את הגרזן ולהתחיל מכיוון חדש. לפחות בועת האינטרנט הפעם לא תהיה גרועה כמו פעם. לפחות לא יהיו רעיונות מטופשים כמו "תזמין אוכל לבע"ח עכשיו תקבל עוד שבוע כשהחיות ימותו" או "רולטה של השקעות במניות של חברות טכנולוגיה שאין להן מוצר". מקסימום כמה גופי השקעות יפסידו הרבה מאוד כסף ואז וויקיליקס תדווח על זה יום לפני שזה יקרה. GG
חרדי נגד אינטל | 13.02.11
3.
הערכות השווי של פייסבוק וטוויטר לא הגיוניות,
ומתעלמות לחלוטין מאופן ההתנהלות הטיפוסי של טרנדים טכנולוגיים. כשטרנד כלשהו הופך לשם דבר, כל אדם שני משתמש בו וכולם בטוחים לחלוטין שאי אפשר בלעדיו- זה אומר שהוא כנראה בשיא שלו, שיא שממנו אפשר רק לרדת. עכשיו בטח יבואו האנשים שיטענו שפייסבוק וטוויטר הם בכלל לא טרנדים. אבל בשניהם יש את הגורם המרכזי שמאפיין טרנדים: חדשנות שקל להעתיק. לא מדובר באלגוריתם הסופר מסובך של גוגל או בנוסחא הסודית של קוקה-קולה, מדובר סך הכל בחידוש אירגוני קטן ותו לא, שבטח שאין עליו פטנט וכל טמבל יכול להעתיק אותו בהשקעה של מיליונים בודדים. עוד מעט יקפוץ מישהו עם הטרנד הבא- והילדים של אמצע העשור כבר לא ידעו מה זה פייסבוק, בדיוק כמו שהילדים של 2010 לא שמעו בחיים על ICQ. הערכת השווי של פייסבוק וטוויטר מתעלמת לחלוטין מהרווחיות הנוכחית שלהן ומתחשבת רק בהערכה של הרווחיות בעתיד, מתוך הנחה שגם עוד עשור 500 מיליון בני אדם ישארו נאמנים לפייסבוק ועשרות מיליונים ישלחו ציוצים רדודים מדי יום בטוויטר. כנראה שהמילה "פסיכים" באמת קולעת בול למציאות.
מישהו | 13.02.11
1.
המנכ"ל האמריקאי של נוקיה טעה
בהחלטה על זניחת MeeGo, ברגע שנוקיה תשאר ללא מערכת הפעלה ייעודית, היא תהפוך לסתם יצרן חומרה שתצטרך להלחם עם עוד יצרנים "בכירים" ותוך שנה כנראה גם עם עשרות יצרנים סינים זולים. החלטה טובה יותר הייתה דווקא להאיץ את הפיתוח ל-MeeGo, שנראית כבר כמוצר די בשל, ולהאיץ את פיתוח כלי הפיתוח וההסבות אליה, ככה הייתה נשאת ייחודיות לנוקיה. נו, מה אפשר לצפות ממנכ"ל אמריקאי שזכה כבר לכינוי "המחסל" (הוא גם מכר את מקרומדיה לאדובי.....) חבל על נוקיה.
משה | 13.02.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת