אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תקדים: אין לשנות צוואה הדדית לאחר פטירה

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
צודק אהרון (תגובה מס' 12) טעות של השופטת רק 50 %
טעות של השופטת. 50% של האלמנה לאחר מות בעלה. ורק את החצי הנותר הגיוני שאין ברשותה לשנות. כדאי שימהרו לערער על החלטה שגויה זו שפוגעת באלמנה. לפני שיהיה זה פסק דין חלוט וטפשי. השופטים כיום כולם במירוץ אחר שפיטות תקדימיות. כל השופטים כיום רוצים להתפרסם בספרי החוק ולהפוך למחוקקים. בזכות הטירוף הזה נוצרות כיום הרבה פסיקות אפסורדיות ורעות. במדינת היהודים אין דין ואין דיין. כולנו לפני כאוס. השחיתות כבר הגיעה לכל המקומות, ממס הכנסה , דרך בתי המשפט וכמובן חברי הממשלה, נשיאיה וראשי ממשלתה. אנו לפני מלחמת גוג ומגוג. סוף העולם כבר כאן.
orna | 19.02.11
27.
תגובה ל-22
תקרא את פסק הדין- השופטת קבעה במפורש כי הצוואה הכילה הוראה המגבילה את שינויה לאחר פטירת אחד מבני הזוג, בנוסף להוראת ה"יורש אחר יורש" המהווה הוראה מגבילה בפני עצמה. וזו הסיבה שהמקרה הזה שונה מתקדים בית המשפט העליון בפס"ד זמיר נ' גמליאל, בו נקבע כי ניתן לשנות צוואה הדדית הכוללת הוראת יורש במקום יורש בצוואה מאוחרת גם לאחר פטירת אחד מבני הזוג.
 | 15.02.11
24.
החוק שונה בעיקבות פסד עליון
על פי פסק דין עליון משנת 2005, ביטול צוואה הדדית לאחר מות אחד מבני הזוג מבטל את כל הצוואה. המשמעות - להורה הנפטר אין צוואה ולכן הבנים מקבלים מחצית הירושה כלומר רבע מכספי ההורים. הנקודה היא שבמצב זה הבנים יכולים לדרוש מכירת הדירה של ההורה הנותר והוא ישאר ללא דירה. השופטת ריחמה על האם בכך שלא אישרה שינוי צוואה.
צחי  | 14.02.11
23.
הקביעה התקדימית היא חוצפה ופגיעה בשכל הטוב ובטעם הטוב ובזכויות המורישים.
אם הבעל בעודו בחייו לא היה סומך על השיפוט של אישתו הוא היה צריך להכניס סעיף מפורש בנדון שבו הוא קובע שהחלוקה מבחינתו היא רק בצורה הזו ואסור לאף אחד לשנות אותה. מעצם העובדה שלא היה איסור שכזה סימן שהוא סומך/סמך על אישתו שתעשה את השינויים וההטעמות הנכונות אם וכאשר המצב ישתנה ותהיינה סיבות לשנות את האחוזים בין האחים. ובכל מקרה לא מדובר ביורש אחרי יורש - ואין דבר יותר ברור מכך. במקרה קלאסי של יורש אחרי יורש הירושה אמורה "לשבת" אצל היורש השני ולא כפיקדון זמני - ופה האם התנהגה כאילו המדובר בפיקדון זמני בידה (האם היא יכלה להשתמש ולבזבז את כל הכסף? כנראה שלא וכנראה שזו לא היתה לא כוונתה ולא כוונת הבעל). תארו לכם שהיתה הבנה בין בני הזוג שאם המצב הכלכלי של הבת יורע והמצב של הבן יוטב הרי שהם מעוניינים לשנות את אחוזי החלוקה ביניהם. והאישה בדיוק עשתה את הפעולה הזו ואם הבעל היה בחיים הוא היה רוצה בדיוק את הפעולה הזו לבצע ובית המשפט התערב ברגל גסה ומנע מהאנשים לבצע את אשר הם חפצים לעשות עם כספם. ובנוסף כדובדבן על הקצפת התעלם בית המשפט שהאישה היא שוות זכויות בנכסים של הבעל (לפחות חצי חצי) ולכן היא בוודאי לא יורשת אלא בעלת זכויות ושליטה מלאה על חצי מכספי הירושה, כך שאם היה הצדק והשכל אור לרגלי השופטת היא לפחות היתה קובעת שרק לגבי מחצית מהכספים מדובר ביורש אחר יורש (וכמובן שגם לגבם אין זה המצב). והכי הכי מכעיס: שזה עכשיו תקדים לעוד עוולות כרימון בהמשך הדרך. ברוך שלא עשני שופט או עו"ד.
אדם בן זאב | 14.02.11
20.
מקרה זהה שאירע במשפחתי.....
מספר 11 כנראה עדיין צעיר ונלהב. החיים מזמנים לנו לא רק מה שאנו מזמינים. יש מחלוקות בין אחים וההורים לא תמיד הם האחראים שאחד מהאחים הוא אגואיסט או תאב בצע. אצלי במשפחה אירעה כזו דילמה בדיוק ואחד האחים שלי גרף את כל הירושה. והוא נשאר איתה לבד בעולם. שיבושם לו איך שאומרים. ערב טוב לכולם . העולם יפה ,תמשיכו לחייך....
שורה | 14.02.11
15.
בחייה היא יכולה להעביר לרשות בתה סכומי כסף או רכוש, ורק מה שישאר אחרי מותה יחולק לפי הצוואה ההדדית
אז חוץ מהדירה, אותה יש לחלק בין הילדים לפי הצוואה המקורית, אם החסכונות יוותרו דלים ועלובים לא תהיה משמעות לחלוקה ולאם יש יכולת ל"העדיף" את בתה על פני בנה למרות הפסיקה
 | 14.02.11
9.
האמנם לכך התכוונה השופטת?
אני קורא כאן שמדוברת בשופטת חכמה במיוחד ואני תמה אם אכן התכוונה לשלולו כליל מהאשה את הזכות לצוות על חלוקת עזבונה או שמא הוונה להגביל את היכולת לצוות ככל שהדבר נוגע לחלק שירשה מבעלה המנוח. התוצאה המוצגת בכתבה היא כי משירשה את בעלה אין לה עוד מה לומר או במילים אחרות - גם אם יורשיה אינם ראויים לרישתה או שהשתנה מבם באופן שמצדיק בעיניה העדפה (למשל שאחד היורשים חלש יותר, או זקוק יותר) אין לה היכולת לצוות מה ייעשה בעזבונה. זו תוצאה בלתי מתקבלת על הדעת. סביר יותר שהמוריש לה סמך עליה שתדע מה לעשות או למצער, להגבילה לחלק שירשה ממנו.
תמה | 14.02.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת