אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האמהוּת הופכת את האשה ל"מוגבלת" בעיני המעסיק

51 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

51.
אני לא מסכימה לחלוטין עם הטיעונים בכתבה
מנסיוני, מעסיקים רבים יעדיפו אשת משפחה ואם לילדים אשר תרצה לשמור מאוד על מקום עבודה יציב לטווח ארוך ולא תחפש הרפתקאות. גברים בעמדות מפתח אולי יכולים להפלות על רקע מגדרי ולקדם גברים יותר מנשים, אולם דעתי האישית היא שאישה אשר תביא למקום העבודה אסרטיביות, ביטחון עצמי, יכולות אישיות גבוהות ומוטיבציה, תקודם באופן טבעי, בייחוד אם היא לא נותנת לדעות קדומות להשפיע עליה או על מי שעומד מולה, ואם היא מכירה בערך העצמי שלה. בסופו של דבר המעסיק רואה לנגד עיניו עבודה יותר טובה או פחות טובה, עובד יותר מסור ובעל יכולות גבוהות ולהיפך. ואם למרות הכל הוא עדיין בוחר להפלות רק בשל היות העובדת אישה, אז שילך לקיבינימט. אני וודאי לא אסכים עם אפליה שכזו במקום בו אני נמצאת.
קרן | 21.02.11
50.
"נשחק במשפחה" - מצב עגום (התגובות של הגברים עוד יותר) ופתרונות מעציבים
מייל שכתבתי לחברה ששלחה לי את הלינק לכתבה: עצוב... פשוט לא יאומן מבחינתי שקבוצה כל כך גדולה באוכלוסיה (כמו שהיא אמרה זה לא קבוצת הנכים שרוצה זכויות) נמצאת בפער כל כך גדול מבחינת תפיסת הזכויות שלה ומבחינת היכולת לממש אותן כמו שאת יודעת אני חווה את זה על בשרי מה שהכי הזוי שכולן חוות או יחוו את זה על בשרן... זה כמו שאמרתי לך שאני מרגישה כאילו אני האמא הראשונה שיוצאת לעבוד במיוחד מבחינת הפליאה שזה עורר אצל מעסיקים (מה את אמא? איך תעשי את זה???.אפילו קראו לזה "מגבלה של ממש"- וזה עוד בשוק עורכי הדין) ועוד יותר הזוי שהפתרונות שהכתבת מציעה זה להאריך את שעות המעונות כאילו הבאנו את הילדים האלה בשביל שהגננת תגדל אותם ונראה אותם שעה ביום ... (בפועל הם הולכים לישון בשבע וחצי-שמונה) נביא ילדים ו"נשחק במשפחה" לא משנה שיש בני אדם קטנים מדהימים שרק מחכים שאמא ואבא שלהם יחזרו ויהיו איתם אוף פשוט מתסכל!
אמא | 21.02.11
49.
סופי שולמן היקרה!
קראתי את הטור שלך בעניין וכאם שמעסיקה אמהות איננה מסכימה עם חלק מהטיעונים שהעלית, אבל בנוגע להטלת האחריות על המעסיק לדאוג למסגרת לילדים אני לא מסכימה איתך לחלוטין. בעיני להביא ילדים לעולם ואז להשאיר אותם במסגרת של גן/מטפלת עד השעה שש או שבע בערב זו הזנחה של תפקידנו כהורים ומי שלא יכול אחרת מוטב שימתין ויקים את משפחתו כשיהיה זמין לכך. מעבר לצורך הנפשי של הילדים למערכת יחסים עם הוריהם שמתקיימת גם בימי חול ולא רק בסופי שבוע, אני רוצה להדגיש שילד אמור כבר להיות במיטה בין השעות שבע לשמונה, כי הוא זקוק ל- 11-12 שעות שינה בלילה. לכן בעניין זה, כמו שאומרים תפסת מרובה לא תפסת, אילו מין חיי משפחה יהיו לנו אם המעסיק או המדינה היו דואגים למסגרת לילדינו עד שעות הערב - אולי פשוט נשלח אותם לפנימיה עד הצבא ונסגור את העניין? ולפני שכל הנשים העובדות מתקוממות עלי, אני אישה עובדת ואם, מעסיקה אמהות, וכן משכורתי גבוהה משל בעלי ובכל זאת אני יוצאת רוב השבוע בארבע כדי להגיע לגן - נכון, חיכיתי עד שיהיה לי ותק ורזומה כדי שהיחסים ביני לבין המעסיק שלי יהיו כאלה שאנו נזדקק זה לזה באותה המידה, ולאחר שנים של עבודה עד שעות מאוחרות, נסיעות לחו"ל בחגים וכו', הוכחתי את עצמי מספיק כדי שיבואו לקראתי כשאקים סוף סוף משפחה.
אני | 20.02.11
48.
ממש משעשע שמאשימים בזה את הגברים
היחידות שאשמות בזה הן הנשים עצמן. אותן אמהות קרייריסטיות שיושבות כל יום בעבודה עד 9 בערב, מלבד יום אחד קדוש שבו הן יוצאות בשלוש כדי להיות עם הילד שלהן ולא מפסיקות לדבר בטלפון בענייני עבודה עד 9 בערב. אותן אמהות שמרגישות אשמות מצד אחד ומצד שני נהנות מזה שלא הן אלה שצריכות לטפל בילד כל היום. אותן אמהות שרוצות שתדפקי בדיוק כמו שהן נדפקו וגם את תטחני שעות בעבודה כי הרי אם הן יכולות אז למה שאת תלכי הביתה בארבע??? ועל שלוש בכלל אין על מה לדבר. נשים הביאו אותו למצב הזה. רק נשים. גברים בדרך כלל מבינים הרבה יותר. במיוחד הגברים של היום שרוצים לחזור הביתה בשבע בערב כדי להספיק לקלח את הילדים ולבלות איתם שעה. זה כבר לא האבות שלנו שהגיעו מהעבודה ב- 11 בלילה. חוץ מזה לא כל גבר הוא מנכל שעובדת תחתיו אמא שצריכה לצאת בארבע.
דנה | 20.02.11
47.
תגובה לדריה - 26 : את צודקת, אבל את הטענות אי אפשר להפנות כלפי המעסיקים. אין ספק
שיש לסייע ולתמוך בכל אישה יולדת. אבל אי אפשר להפריט את סיוע. למה אני מתכוון? ניקח שני מעסיקים. אחד מעסיק אשה בגיל הפוריות והשני אשה מעבר לגיל זה (או גבר לצורך העניין). תסכימי איתי שעלות ההעסקה של המעביד הראשון (בהנחה סבירה שהעובדת תכנס להריון) תהיה גבוהה יותר מאשר למעסיק השני. על פי כללי הצדק וההגיון, העלות צריכה להתחלק בין שניהם. מובן שטכנית הדבר אינו בר ביצוע. מה שכן בר ביצוע הוא "הפלת" העלות על המדינה - ולא על המעסיק הבודד. ברור לך שגם זה לא יקרה - אין קבוצת לחץ הקרויה "מעסיקי נשים בגיל הפוריות" ואין מי שידחוף שנוי כזה בחוק. בינתיים מרחיבים את זכויות הנשים בהריון, וכל "שיפר" מרתיע עוד ועוד מעסיקים. עם הזמן לומדים איך להמנע מלגייס נשים מבלי לעבור על החוק. עצוב. אבל זה המצב.
 | 20.02.11
46.
אי אפשר הכל..
הנושא הוא רציני אבל הדיון בו הוא בעיקר אקדמי. אנחנו חיים בחברה שרוצה הכל אבל לא מוכנה לוותר בכלום. גברים רוצים שנשים יזמו יותר ויהיו אקטיביות יותר בחיים שלהם מצד שני לא יכולים להתמודד עם המינון או עם הדרישות הנלוות כמו זו המוזכרת בכתבה. הנשים, אותו הדבר, רוצות שהגברים יהיו רגישים יותר, פתוחים יותר וינהגו בשוויון אבל לאן נעלמה האבירות, הרמת יד מצד גבר היא עדין טאבו (לא כך כשהאישה מרימה יד) וכ' וכו'. אנו מתלוננים שהפכנו לחברה קפיטליסטית שכל מה שמניע אותנו בתוך המבוך של החיים זה הכסף שהרי ברור שהוא לא עושה אותנו מאושרים יותר, אפילו אומללים יותר. הילדים לא זוכים למספיק תשומת לב וחינוך, אין ערכים ולכן יש יותר אלימות ותכונת "המגיע לי" מצד הילד ומצד שני שוב, אין מספיק שעות עבודה ולא משלמים מספיק וכו' וכו'. הבעיה הרוחבית היא שלרוב אנחנו לא יודעים מה אנחנו רוצים מהחיים. כל אחד כאינדיבידואל יעשה מה שהוא טוב בו (לא כולם יודעיםלנהל אגב..) ושכל משפחה כיחידה תחליט מה שטוב לה. למה אישה צריכה להרגיש קטנה כשהיא משקיעה יותר בבית ויותר זמן עם הילדים מאשר בקריירה. מילא חלום ילדות, מילא עסק שהוקם ומתוחזק עצמאית אבל בשביל להיות שכירה? הנשים לעיתים נאבקות בשביל המאבק, אם תעצרו לרגע ותקחנה אויר תבינו שאתן חיות את החיים נכון יותר (כל זאת מבלי להוריד מהקושי בשעות ההשקעה בילדים ובבית.)
מעיין | 20.02.11
44.
לא לשוא - מדינת בדיחה ,,,,,,
האפלייה אינה מוגבלת לנשים בלבד , האם ניסיתם לשאול גברים בגיל 50+ לגבי מצבם בשוק התעסוקה? גם להם אין מילואים , בדרך כלל בריאות תקינה , אין ילדים קטנים,יש נסיון רב - מקצועי כמו גם נסיון חיים , נאמנות למקום עבודה - לא יעזוב בעבור תוספת של מספר שקלים , אבל מעטים המקרים בהם תיוצר פניה/מענה לקורות חיים של מועמד כנ"ל ! הראשונים באפלייה - אלו האמונים על אכיפת החוק נגד אפלייה - קרי שרות המדינה ! זאת למרות העובדה כי הסכמי ההעסקה הם לתקופות של 2- 5 שנים ( הקביעות - נדה ,נגמר ) ההסבר פשוט - רמת המנהלים בשרות זה כה עלובה עד כי חוששים הם מתחרות והצגת "ערותם" ברבים !
Stef | 20.02.11
42.
למספר 18 - הבנת הנקרא
דיברתי על למה המדינה רוצה שנשות ישראל יביאו ילדים, לא על למה הנשים בעצמן רוצות להביא ילדים ותאמין לי שלמדינה איכפת כקליפת השום ממה שאני או אתה רוצים, וזה לא הכרחי להיתמם כאן ולרמוז שאני אנטי ילודה כי אני אישה קרה וחסרת רגשות. אני חושבת שאני אישה אחראית שמודעת למצב העגום סביבה ולוקחת בחשבון את כל השיקולים (כן, גם הכלכליים) לפני שאני מתעברת. אם אתה חושב שלמדינה אין אינטרס והיא לא מפעילה לחץ חברתי חזק על נשים ללדת ושכולנו יולדות כי אנחנו "רוצות", אז אתה ממש תמים. הטיעון "ילדים עושים מאהבה וכי רוצים" זה טיעון שהמדינה עלולה לטעון בדיוק כדי להתחמק מאחריות כלפי אזרחיה ולזרוק אותם לכלבים. דיבורים כמו להביא ילדים כי "רוצים" או כי "אוהבים ילדים ושיהיה אור בבית" = זאת מנטליות רומנטית של או מישהו מאוד עשיר שיש לו איך לפרנס את המשפחה ואז שיהיה לו בכיף (והוא גם כנראה חי במדינת רווחה אמיתית שבה תומכים בהורים כמו למשל שוודיה), או מנטליות של עולם שלישי שבה אין ממש תכנון לטווח ארוך וכל איש לנפשו. אבל למה אני מתפלאת, ישראל באמת עולם שלישי בהרבה מובנים, ולפרטים נוספים אנא גש לבני ברק. ילדים הפכו בישראל להרבה אנשים למותרות שהם לא יכולים להרשות לעצמם, ושום אופטימיות או אהבת אם לילד יכולה לשנות את העובדה הכלכלית הפשוטה הזאת. אתה יכול לרצות כמה ילדים שאתה רוצה אבל האחריות שלך היא לפרנס אותם, והאחריות של המדינה היא לתת לך אפשרות לפרנס אותם. יש מבין?
אימא לעתיד | 20.02.11
41.
זו מדינה שוביניסטית מפלה ודוחה
בתור אישה עובדת אני מרגישה זאת על בשרי. שכר מפלה, חוסר קידום, שעות רבות מידי שאינן פרודוקטיביות אלא סתם לשם 'טחינת' זמן. כל המדינה הזו לא שפויה ואני רוצה לעבור למקום נורמלי ושקט יותר שבו לא עושים להורים ולאזרח הקטן את המוות אלא נותנים לו לחיות . פה לא ניתן לחיות ובטח שלא לגדל ילדים
ד | 20.02.11
39.
בעיה היא שילדים נתפסים רק/בעיקר כ'בעיה' של הנשים
כשהתפיסה תשתנה (נשים וגברים כאחד צריכים לרצות וגם לפעול להביא לכך) אז מעסיק / מעסיקה פוטנציאליים לא ימהרו לראות באישה שיש לה ילדים אמא יותר מאשר בגבר שיש לו ילדים אבא כי יהיה ברור שילדים אינם 'בעיה' רק /בעיקר של צד אחד אז גם אולי לא יהיה צורך בכתבות מסוג זה..., כמעט אף פעם לא שמעתי או קראתי על עובדים שהם גם אבות שמתלוננים שעליהם לג'נגל בין עבודה-ענייני בית-ילדיםו/או שמרגישים אשמים אם הם עובדים ולא עם הילדים כשאני אומרת 'לפעול' אני מתכוונת בכל המישורים בו זמנית: חברתית (סוציאליזציה שונה מזו ששמה דגש את עיקר הבית והטיפול בילד על הנשים) משפטית (להמשיך לחוקק חוקים לטובת נשים כי אין מה לעשות אנו בגדר רוב שמופלה כמו מיעוט) כלכלית (לבנות יותר גנים מסובסדים ושות') אבל הכי-הכי לגרום ל 2 הצדים (גברים כמו גם נשים) לרצות בשינוי מהשורש לדעתי האישית 2 המינים ייצאו מורווחים
isola bella | 20.02.11
38.
הפתרון: שהמדינה תממן את הגנון בילדים עד שעה 16:00
וזה להעביר חוק ואם לא כך אז שקבוצה מסויימת תקים מפלגה שתשנה את זה ויהיה לה מנדט לשנות את זה בכנסת ועל הדרך לבוא עם עוד כמה מצאים כדי לשכנע את הבוחרים לבחור בכם שכן לא שמים את כל הביצים בס אחד! הנה הכתובת למפלגה החדשה למימון חינם למוענות יום לנשים עובדות זה הפתרון!
כלכלן בכיר מאוד | 20.02.11
37.
מה לעשות אישה היא אישה זאת אמיתות ביולוגית
ראיתם פעם גבר פרובוקטיבי? ראיתם פעם גבר לא מגיע לעבודה בגלל מחזור? ראיתם פעם גבר לא מגיע לעבודה חודשים בגלל הריון? עם כל חוקי השוויון, ביולוגית יש הבדל, ולכן טבעי שמעסיקים יתרצו אלף תרוצים ויעדיפו את הגבר. ואני בעד חוקי השוויון, אבל מבין מה קורה
מעיין | 20.02.11
35.
לא רק שלא הוסיפו סיבסוד למעונות אלא הורידו קצבאות בצהלה!
כשהורידו את קיצבאות הילדים צהלו שהנה הכניסו לחרדים וחסכו מיליארד וחצי! אבל מישהו ראה שדמי ביטוח לאומי שלו בתלוש ירדו? המשכורת עלתה למישהו? אפילו מענק הלידה ירד! הכל שקר איפה המיליארד וחצי? איפה הח"כיות שיעבירו את המיליארד וחצי לסבסוד מעונות יום?! אני לא דתיה אבל אני מתביישת עושה רושם שרק לחרדים אכפת מסבסוד הילדים. כאילו שזה לא אינטרס של כל המדינה! וגם בדיור עושה רושם שהח"כים שלהם הרבה יותר פעילים כאילו רק הם צריכים לקנות דירה! אנחנו פרייארים שלא יודעים להעמיד את נבחרינו במקום!
ויוי | 20.02.11
32.
אמא שלי קיבלה אות הצטיינות במלחמת יום הכיפורים.
אמא שלי עבדה בתע"ש במלחמת יום הכיפורים. כל הגברים במדינה ( גם אבא שלי) היו מגוייסים ולא היה מי שייצר את התחמושת. כל העובדות בתע"ש ,החל מהפקידות הזוטרות ועד המהנדסות הבכירות הפשילו שרוולים וירדו לחדר הייצור. אני עוד זוכרת את עצמי ילדה בת 9 גרה אצל המטפלת ,במשך חודשיים שלמים לא ראיתי את אמא שלי שעבדה 24 שעות מול קו הייצור. אם כל הכבוד לגברים ויש כבוד,לא היינו מנצחים את מלחמת יום הכיפורים אם הנשים לא היו ממלאות את מקומות הגברים. בואו לא נרד לרמה של גברים נגד נשים ולהיפך אלא נציב מולנו את האתגר של איך אנו יחד יכולים לחזק את המדינה ולהעשיר את הכלכלה. חבל לבזבז את יכולותיהן של 50% מהאולוסיה.
 | 20.02.11
31.
בתור אישה
אנ פשוט לא מעיזה להביא עוד ילד לעולם (כגע יש לי אחד). גנים כמו משכנתא, בירושלים גנים וצהרונים הם עד שעה 4 (כמעט כל העבודות הם עד שעה 5) , סבות וסבתאות לא גרים בארץ... למה אנחנו לא כמו באירופה? חופשת לידה עד שנה, גנים עד שעה 6 (יש אפילו גנים לילדים שהוריהם עובדים לילות). במקום לעודד אותנו ללדת אני פשוט חרדה מזה .
אני | 20.02.11
30.
החוק יוצר מצב שלא כלכלי להעסיק נשים
אישה שיולדת עולה לי 50,000 ש"ח (תשלום ישיר ולא אובדן הכנסה). להלן החשבון, העובדת משתכרת 20,000 ש"ח + רכב. עלות רכב לשלושה וחצי חודשים (זה הנוהג הקיים בהי טק): 15,000 תנאים סוציאלים לשלושה וחצי חודשים: 15,000 הפסד שעות בשנה הראשונה (בדיקות לפני, שעת הנקה והעדרויות אחרי): 20,000 סה"כ 50,000 ש"ח. ומה קורה אם האישה יולדת כל שנתיים / שלוש?
יוסי | 20.02.11
29.
לא מסכימה עם חלק מהפתרון
היי סופי, אני חושבת שהפתרון של הארכת שעות המעון אינו הפתרון הנכון. הוא פתרון בעייתי למצב בעייתי בו אנשים אינם עובדים אלא עבדים. בן אדם ממוצע מבלה שעות בכבישים בפקקים ובנוסף צריך לעבוד כ-9 שעות, משמע, מרבית היום מחוץ לבית. צריך להגיע למצב שהמשק עובד מספר שעות מוגבל יותר, גם גברים וגם נשים. אין שום סיבה שאבות או אמהות יראו את ילדיהם לזמן כל כך קצר. הורים צריכים להיות נוכחים בחייהם של הילדים כדי להשפיע כמה שיותר על עיצוב אישיותם, דבר שישליך על עתידם בחברה. צריך לשאוף למצב שאנשים נמדדים לפי ביצועים ולא לפי כמות שעות , מדדים של תפוקה ולא נוכחות. צריך גם לעודד אפשרות של עבודה מהבית אם מתאפשר. זה יתרום לכולם לדעתי ובמקומות בהם מיושם פתרון זה הוא מוכיח את עצמו.
מאיה אריאלי | 20.02.11
28.
מילואים? יש לי חדשות בשבילכן
מיעוט קטן (ונרדף) עושה מילואים במדינת ישראל - תבדקו ותראו , כ-1.5% עושים מילואים משמעותי. הסיבה שאנשים שעשו מילואים ומבינים את הקשיים יעדיפו אדם דומה להם בהקשר זה שמדובר באנשים איכותיים פי כמה מהאחרים ובעלי מודעות רבה לעבודה בצוות וכו'. לגבי נשים - שימו לב שנשים החלו בשנים האחרונות לעשות מילואים וחלקן עושות עבודה מצוינת - ראו ההערה הראשונה שלי. בעיניי הייתי מעדיף תמיד איש מילואים על פני אדם אחר גם אם יש בזה מחיר כלכלי מסוים. ממש כמו שהייתי מעדיף אישה שלא האריכה יותר מדי את ימי החופשת לידה שלה ו\או שבעלה תומך בה בבית כך שהיא יכולה להצליח בקריירה
מילואים? | 20.02.11
26.
מעניין שבחו"ל אמהות עובדות ואין להן תקרת זכוכית כמו בארץ
מעניין שבחו"ל מעסיקים לא מעזים לשאול אותך על מצבך המשפחתי וגילך, בעוד שפה הם עוד שנייה מתנים קבלה לעבודה בתעודת עקרות מהגינקולוג. אני בטוחה שרבות הן הנשים שהיו נשארות בבית, אילו משכורת אחת הייתה מספיקה לפרנס משפחה, אלא שמשפחה עובדת צריכה לפרנס עוד משפחה (חרדית/ערבית/בדווית) שלא עובדת על כל שבט הילדים שלה. וגם אז, הגשמה עצמית הן לא מילים גסות ומרבית הגברים יתקוממו אם האשה שלהם תשב "בטל" בבית (כי עבודות בית וטיפול בילדים זאת בטלה מנקודת מבטם של גברים רבים). המעסיקים טוענים לשעות עבודה. אבל מוכך כבר מזמן שיום העבודה הארוך להחריד בישראל, שהוא הארוך בעולם מבין המדינות המפותחות (להוציא את יפן) ולמרות זאת, התפוקה בישראל לא תואמת את אורך יום העבודה. למה? כי כשאתה בעבודה 12 שעות - אתה לא עובד. אתה "בעבודה". אתה מורח זמן, ובעיקר עסוק ב... להראות עסוק. אחרי זה אתה סתם עומלל, לא משנה אם אתה גבר או אישה, כי אתה לא רואה את הבית ואת המשפחה והתלוש עדיין לא נותן לך לגמור את החודש בכבוד. אז בבקשה, מעסיקים, פוליטיקאים וכלכלנים יקרים, שונאי נשים ואדם בכלל, תישארו כאן, תתמודדו עם הבעיות הדמוגרפיות שלכם ועם האיום האיראני לבד, אבל לחמור (סליחה, עובד) הישראלי נשבר כבר הגב לשאת אתכם. אני יורדת מהארץ, לעשות דור של משלמי מיסים וחיילים למדינה שלא מתעללת בהורים שלהם ותתעלל אחר כך בהם.
דריה | 20.02.11
25.
" האמהות מהווה מגבלה בשל הדאגה לשלום הילדים כשהם קטנים, האפשרות להיעדרות
העובדת כי "הילד לא קם בזמן, לא הרגיש טוב" וכדומה, כי כשיש ילדים קטנים יש גם בעל שיוצא למילואים וזו מגבלה נוספת". בגדול - אלו תירוצים!!! מהסוג הנלוז והנקלה ביותר. הגיע הזמן שמעביד שיתן תשובה לעובדת שהיא אינה מתקבלת לעבודה כי היא אם צעירה, צריך להיות מוענש בבית הדין לעבודה. ויפה שעה אחת קודם לחקיקה בנושא!!
שלומית | 20.02.11
24.
מי אמר שהילדים הם רק של האשה?
כשאני חייבת להיות בישיבה בשעה 7 בערב אז בעלי יוצא מוקדם להביא את הילדים. כשאחד מהילדים חולה ולי יש עומס בעבודה אז בעלי נשאר איתם. אנו מחלקים את הטיפול בילדים על פי צורכי העבודה ואם יש התנגשות אז זה שמרוויח הכי הרבה הוא זה שעובד. לא תמיד הגבר מרוויח יותר. כשיש 3 ילדים קטנים לא שווה לצאת לעבוד כי תשלומי המעון לפעמים גדולים מהשכר. במקרה זה עקר הבית הופך להיות זה שמרוויח הכי פחות,הגבר או האשה. לא משתלם לגבר להושיב את אישתו בבית או לתת לה לעבוד בחצי משרה אם היא מרוויחה יותר שקלים פר שעה ממנו. עדיף לו (ויותר משתלם לתקציב המשפחתי )שהוא יעבוד בחצי משרה. אני לא מצפה משוק העבודה או מהממשלה לדאוג לשייון אלא מעצמי ומבעלי. פשוט צריך לצאת מהקונספט שהגבר הוא הוא המפרנס והאשה מטפלת בילדים.
מעיין | 20.02.11
22.
פחות מ5% מהגברים עושים יותר משבוע מילואים בשנה
אמא לילדים מחמיצה יותר ימי עבודה בשנה על טיפול בילדים חולים. נכון שלחלק מהילדים יש גם אבא (אילו שלא מבנק הזרע), אבל בד"כ מי שמחמיץ ימים זו האמא ןחוצמזה אם מתגרשים (שליש מהזוגות) החוק קובע שהילדים הולכים עם האמא. עכשיו נכניס את העניין הפעוט ששמו חופשת לידה + שמירת הריון + טיפולי פוריות + שעת הנקה וההעדפה לגבר בתפקיד הרבה יותר מובנת. מעסיקים הם לא מטומטמים שהולכים עם הראש בקיר העיקר להעסיק גבר, אלא אנשים שמנסים לבצע את השיקול המתבקש כדי שהעסק יפעל.
 | 20.02.11
21.
אם אני יצא לעבוד שוב ויצטרך לשלם 3000 ש" מעון אז עדיף לי לשבת בבית
כי עם שכר של 5.500 משכנתא של 2000 וגן של הילד כולל שעת הארכה עד 5 3000 בשביל 1000 שקל שזה הדלק אני ישב בבית ... לא שווה לי להתמוטט כשהגנים יהיו במחיר סביר של עד 1000 שקל גג 1300 שהדלק ירד למחיר של 4.5 לליטר( הזוי אבל מותר לחלום ) שהמשכנתא לא תחנוק ותעלה לי כל שנה בעוד כמה שקלים יהייה שווה לצאת לעבוד אבל לעבוד כמו חמור להביא ברוטו 6 וקצת ( תורידו מס הכנסה ביטוח לאומי ביטוח בריאות מס אירגון מס כזה וכל המיסים שפתאום צצו לי בתלוש...( כי הרי יש לי שותף לחיים בשם מדינת ישראל בתוך הכיס ) נשארתי עם כמעט 5 וחצי תורידו מזה את כל מה שרשמתי למעלה בלי לחשב הוצאות מחייה סבירות של מים חשמל גז טלפון וכו' יותא עוד שאני נכנסת למינו.. אז לי עדיף לשבת בבית כמו להרבה נשים לקבל 3000 שקל ביטוח לאומי ולשרוד בעבודות שחורות בלי לזרוק סכום הזוי למעון
דנההה | 20.02.11
20.
באפליה כמו באפליה - צריך לשנות צורת חשיבה ולא להכריח בכוח
לתת תמריצים כספיים, הטבות במיסים וכדומה למעסיק שמעדיף אמהות עדיף מלתת עונשים. הבוסית האחרונה שלי לא הססה יותר מדי לפני שהעיפה אותי, לא לפני שהחזיקה אותי את המינימום שהיתה צריכה לאחר הולדת התאומים. ואז מה? היה עדיף שתפטר אותי כשעוד הייתי איתם בבית, ככה לא הייתי מבזבזת את המעט זמן שהיה לי איתם על חיפוש גנים ומטפלות, עוברת איתם את תקופת ההסתגלות - ואז כבר חבל להתחיל מהתחלה בפעם הבאה. אני לא מכירה יותר מדי אנשים שלא יעדיפו לשבת בבית, גברים או נשים, אבל טעה הכותב מעלי, נשים לא יוצאות לעבודה בגלל התנועה הפמיניסטית, הן יוצאות לעבוד כדי להרוויח כסף!
מעיין | 20.02.11
19.
אני, אישית, לא אעסיק נשים יותר.
במקום העבודה הקודם שלי גייסתי עובדת. כשעזבתי לתפקיד אחר הצענו לה קידום לתפקיד ר"צ (להחליף אותי). היא הסכימה בשמחה, ושבועיים לאחר מכן הודיעה שהיא בהריון. החסירה הרבה עשרות ימי עבודה במהלך ההריון, ולאחריו יצאה לחופשת לידה בת חצי שנה שבסיומה החליטה לא לחזור. קו המוצרים ש"נוהל" בצוות, מת מכל בחינה פרקטית. יצא לי לאחרונה לספר את הסיפור במקום העבודה החדש שלי. הקולגות שלי הנהנו בראשם וסיפרו שבמקום זה סיפור זהה לחלוטין כבר קרה פעמיים. האפליה המתקנת הזו הינה גול עצמי מטורף מבחינת ציבור הנשים, ואין בינה לבין שוויון דבר.
אמרי | 20.02.11
17.
האפליה הזו לא מוגבלת רק לאמהות
אני בעובדת בחברה שבה יש מספר שווה של נשים וגברים - בכל הדרגות, אבל יש הרבה יותר אבות מאמהות, והם כולם אבות מעורבים עם הרבה יותר שעות וימי העדרות ממני - שאינני אמא. עדיין, הדברים כאן מרוויחים משכורות משמעותית גבוהות יותר מהנשים - ללא קשר לותק או בכירות. אני מנהלת בתפקיד בכיר למדי, אינני אמא, אני עובדת ותיקה וזכיתי מספר פעמים לקידום בתפקיד, רק השכר שלי לא התקדם ביחד איתי. גברים שקודמו, זכו ברובם גם לעדכוני שכר בהתאם, אבל אני מקבלת את אותה המשכורת כמו שקיבלתי לפני שני קידומים. התירוץ של המעסיק הוא "אין עדכוני שכר לאף עובד", אבל אני מאמינה שהוא לא היה אומר כזה דבר לגבר שהוא מבקש לקדם, ובוודאי שלא היה משלם כזה שכר לגבר שהיה עושה את התפקיד שלי
מייקי | 20.02.11
16.
השלב שבו ההטבות לנשים פועלות נגדן
מדינת ישראל שוב ושוב מנסה להיטיב עם מגזרים שונים בלי להכניס את היד לכיס. במקרה זה - ההטבות הגורפות לאישה בהריון שמרביתן ככולן על חשבון המעסיק. עובדת שבדרכה להריון עשויה לעבור דרך טיפולי פוריות במסגרתם יהיה לה מותר להעדר על חשבון ימי מחלה ומעבר. במהלך הטיפולים וההריון (שיהיה במז"ט) שלאחריהם, אי אפשר לפטר אותה. לאחר מכן באה חופשת לידה שהעובדה יכולה לקחת בכל אורך שיתאים לה עד חצי שנה - בלי שלמעסיק תהיה מילה ובלי שהוא בכלל יודע האם העובדת תחזור ומתי. הוא מצידו - מחויב לשמור לה את המקום ולקלוט אותה שוב לחצי שנה נוספת שבמהלכה הוא חייב לאפשר לה לפחות שעת עבודה פחות בכל יום (שעת הנקה) ולאפשר לה גם עבודה מתאימה יותר לאילוצים החדשים שלה. גם אם יעמוד בכל זה - היא עדיין יכולה להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין תחת הכותרת של "מעבר לטיפול בילד". אז מה היה לנו שם: עד שנתיים הגנה מפיטורין (טיפולים+הריון+חופשת לידה+זמן אחרי), מתוכן בפועל העובדת תהיה באמת בעבודה שנה וחצי וגם זה במשרה חלקית. הטבות בזכות לפיצויין, שעות עבודה, תפקיד ועוד. המעסיק צריך לספוג חפיפה של העובדת (אי אפשר להשאיר תפקיד לא מאויש חצי שנה), אי וודאות מטורפת לגבי איוש, פגיעה בשעות העבודה ועוד. אם במקרה יש לעובדת גם רכב צמוד, כל העלות שלו על המעסיק בתקופה (ניסיתם פעם לקחת חזרה רכב מאמא חדשה לתקופה?). איזה גבר יוצא למילואים של חצי שנה? מי יוצא למילואים של שלושה חודשים בשנה? כן, נשים תורמות מימד אחר לעבודה, השיוויון הוא ערך ראוי והעסקתן חשובה למשק. אז למה המדינה נותנת למעסיקים לספוג כל כך הרבה מהעלות והקשיים הנלווים בלי לנסות לסייע להם בכך? גם מעסיק עם כל הכוונות הטובות בעולם מתקשה להתעלם מסט האילוצים ואי הוודאות שבא עם העסקת אימהות.
רמי | 20.02.11
14.
תמיכה בבית
לדעתי אשה עובדת צריכה תמיכה מהגבר שבבית ולצערי כל השוויון שהיה לפני הילדים פשוט נעלם . אולי צריך לחנך את הילדים של היום שיהיו האבות לעתיד שהנטל צריך להתחלק. לדעתי השוויון הורג הרבה מהנשים. למי שאין ילדים לא מבין עד כמה זה קשה וילדים צריכים גם הורים.
עינת | 20.02.11
13.
מדרך הטבע, קיימת חלוקת תפקידים בין זכר ונקבה.
בתקופתינו גישתה של האישה, מנוגד לתפקיד לו נועדה האישה, מכוח הטבע. במילים אחרות האישה מנסה להתחרות ולתפוס את מקומו של הגבר, במקום לפתח גישה מקורית בהיותה אישה, אשר תהווה השלמה לתפקיד שלו נועד הגבר, מדרך הטבע. גישה הנוגדת את הטבע, סופה אכזבה וכישלון. על הפמיניזם להגדיר עצמו מחדש. הכיוון הנוכחי לא מבטיח גדולות, רק סבל וייסורים.
 | 20.02.11
12.
הבעיה היא לא אמהות
הבעיה היא נשים בכלל. מעסיק תמיד יעדיף גבר על פני אישה גם אם ילדיה בוגרים ואין לה בעיה בשעות העבודה הרבות. מאחר ומרבית העסקים הם בבעלות גברית תהיה בעדפה להעסרת גברים. אישה צריכה להוכיח את עצמה כל פעם מחדש ובסוף החודש להסתפק במשכורת פחותה מזו של גבר המועסק באותו תפקיד. גברים לא פעם מוצאים עצמם "מאויימים" ע"י נשים חזקות, חכמות ומבינות עניין ולכן יעדיפו לא להתמודד עימן.
שושי | 20.02.11
9.
דווקא מעסיקות הן יותר קשות ממעסיקים
כחודשוחצי אחרי הלידה התחלתי בחיפושי עבודה. לצערי הרב נתקלתי בבוסיות שבזמן הראיון שואלות בעקיפין, בעדינות ובצורה שאינה מחייבת משפטית שאלות שנועדו לקבוע את רמת המחוייבות של העובדת הפוטנציאלית לעבודה מול הפעוט שבבית. הן מכירות מקרוב את הויתורים שנאלצו לעשות ורוצות לוודא שמי שיעסיקו תנהג כמוהן ולא תיעדר יותר מדי. למזלי הגעתי בסוף לתפקיד מעניין, מתגמל ועם מנהל (גבר) שמבחינתו המשפחה במקום ראשון (והוא דאג להבהיר לי את זה במעמד הראיון).
תמי | 20.02.11
8.
אמהות נשות הייטק
את עובדת בהייטק ואם לילדים? את בחברה טובה! פתחנו קבוצה בLinkedIn שנועדה כבמה משותפת לנו המתמודדות עם האתגרים המשולבים של עבודה בהייטק ואימהות. במטרה לשתף בינינו את המחשבות , הרעיונות, העצות ו-השאלות. אני מאמינה ביכולות שלנו וחושבת שהפריה הדדית תועיל לכולנו. הקבוצה מוגבלת לאימהות בהייטק בלבד. ניתן לבחור שהקבוצה לא תופיע בפרופיל של הנרשמת. להרשמה: http://www.linkedin.com/groups?mostPopular=&gid=3790106 בבקשה להעביר לעוד אמהות בהייטק
תקוה | 20.02.11
7.
רק עוד סיבה נוספת בשבילי לעזוב את הארץ
לא ייתכן שמצד אחד ילחצו עליי להביא ילדים כדי להילחם באיום הדמוגרפי או כדי להביא עוד חייל לצה"ל או השד יודע מה, ומצד שני לא יאפשרו לי להתפרנס כראוי. אני לא מוכנה לסידור הזה. הנשים בישראל פשוט מזוכיסטיות, חיות בסרט "מטריקס" משלהן, שבו כאילו אפשר להיות גם אמא וגם מפרנסת בישראל. מבחינתי כל אמא בישראל היא גיבורת-על. אני מעדיפה להיות סתם בנאדם בקנדה, מאשת גיבורת-על בישראל. אותי, את המיסים שלי, ההשכלה שלי והילדים שלי ישראל כבר לא תראה. הצביעות והאכזריות כאן הכריעו את הכף.
אמא לעתיד | 20.02.11
6.
אולי נשים (לדוגמה אישתי) היו פשוט מעדיפות לא לעבוד
אשתי תמיד אומרת שאם זה היה אפשרי היא הייתה נשארת בבית ולא עובדת. מבחינתה התנועה הפמיניסטית, שבהשראתה יש על אשתי לחצים חברתיים לא להפסיק לעבוד, היא הדבר הגרוע שקרה לנו בשנים האחרונות. בהתחלה חשבתי שזה מוזר וזה רק קטע שלה ואז היא הציגה לי תיגר. בכל מפגש עם חברים היא שאלה את הנשים אם הם היו מעדיפות לא לעבוד לשבת בבית ולהסתובב בבתי קפה וקניונים כל היום. התגובות זיעזעו אותי. עושה רושם שפרט למספר מצומצם של נשים יש קונצנזוס בקרב הנשים שמסביבנו נגד התנועה הפמיניסטית. הן כולן מעדיפות לא לעבוד!!!
אור | 20.02.11
5.
תרוצים של נשים גם שיש אפליה מתקנת,הבעיה לא ימי מחלה הבעיה שעות עבודה
ניסיתי במשרה האחרונה לתת עדיפות לנשים עם ילד וגמישות בשעות ועדיין "הפינוק" גדול מאד מי שרוצה מצליחה בלי תרוצים . למעסיקים :נשים עם ילדים "שבאמת רוצות" אפילו יותר טובות הן בעלות מחוייבות גדולה יותר לצערנו לא כולן
מעסיק | 20.02.11
4.
למז"ל מ-1 - גם נשים מפלות נשים
גם מעסיקה אישה, שגמרה כבר את מעגל הילדים קטנים, מפלה אימהות צעירות (לאו דווקא צעירות בגילן, אלא בגיל הילדים). וזה עוד בטענה "חכמה" שהיא מכירה את הרוטינה ושום מטפלת לא תחליף אם כשהילד חולה. הקיצר, מכל זוית שלא מתכלים על זה, בארץ, אימהות זו נכות קשה שלעולם לא עוברת. אולי רק בגיל 50, אבל אז מי צריך אישה עובדת?
מעיין | 20.02.11
3.
האמת שזה די פשוט.
נשים מבלבלות את המוח בכל הזדמנות שיש להם. בכל עבודה שעבדתי בזמן שהגברים עבדו, הנשים עמדו וקשקשו ביניהם. התפוקה של אשה ממוצעת הייתה בערך 35% מהתפוקה שלי. סיבה שניה שגברים חושבים עם הראש, והנשים עם הרגשות. המקום היחיד שבו הנשים עושות עבודה הרבה יותר טובה מגברים זה מכירות (במיוחד פרונטאליות).
דני | 20.02.11
2.
כל עוד אפשר לצאת לחצי שנה חופשת לידה - יש לנשים בעיה
אין לגברים גם בעיה עם שנת חופש מלאה - רק שלא יגבילו אותם בלקיחת מחליף. במצב הקיים - כשמדובר בעובדת בכירה - המעסיק תקוע, כי אי אפשר למצוא מחליף למישהי שלא ברור לכמה חופש היא יוצאת. החוק הקיים מאפשר לעובדת אחרי 3 חודשים להודיע על עוד 3 חודשים - וגם אחרי 6 חודשים היא יכולה פשוט להתפטר. החוק לא לוקח בחשבון את הקושי של המעסיק שלא יכול למצוא מחליף לתפקיד בכיר כשאין לו מושג לכמה זמן זה. וגם אם ימצא מחליף - העובדת יכולה להחליט שהיא חוזרת - והוא צריך להיפטר מהמחליף. כמעסיק - ברור לי שנשים וגברים זהים מבחינת הרמה והיכולת האישית. אבל אחרי שנכווים בפועל עם עובדת בכירה - נזהרים בפעם הבאה ומעדיפים לקדם גבר. (ואין דמיון בין מילואים לחופשת לידה, מילואים זה מקסימום חודש וגם במהלך מילואים עובד יכול לעבוד קצת פה ושם, בחופשת לידה יש איסור מוחלט על העסקת העובדת גם לכמה שעות). היה צריך לשנות את החוק כך שהעובדת תודיע מראש לכמה זמן היא יוצאת - המצב הקיים הוא בלתי נסבל וגורם למעסיקים להיזהר כמו מאש מעובדות בכירות - וזה חבל. תכלס עדיף למעסיק שעובדת תצא לחופשה של שנה - זה מאפשר תכנון, מאשר שהיא יוצאת ל 3חודשים או אולי 6 חודשים או בכלל לא חוזרת.
מ | 20.02.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת