אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"צריכה להיות משרה מספיק טובה כדי להצדיק את ההקרבה"

97 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

97.
אין זכות יש זכות
כמעסיק לשעבר ועצמאי לחלוטין בהווה שעובד לבד אני בפירוש תומך בדבריה של אסנת. כשם שמכופפים חוקים בכל נושא אחר בארץ ישראל גם חוקי ההעסקה ה"נאורים" במדינתנו כפופים לגחמות פוליטיות, דתיות, וכאלה עם דעות קדומות שבינם לבין הגיון ושכל ישר אין דבר וחצי דבר. גם הבאת דוגמאות ממדינות זרות - עם או בלי הקשים אישיים - הינם זרים לנושא. הנושא הוא אחד - האם קיימת או לא אפלייה בהעסקת נשים לכל אורך שדירת העסקתן - מרגע ראיון העבודה ועד לפיטוריהן - בזמן הריון למשל, בהעמדת שאלות שאף גבר בריאיון עבודה לא יישאל - שהמרחק ביניהם לפורנוגרפיה נפשית ורגשית כמעט ולא קיים. אני טוען כי במדיניות ההפרטה שהושתה עלינו על ידי ממשלות ישראל אשר אחד מנגעיה הוא הפיכת העובד לעבד ועל כן למעסיקו לעתיד או בהווה מותר הכל - נפלו קורבן אלה שהעסקתם מלכתחילה הייתה מלווה בעיניינים שאינם קשורים לעבודה כלל - קרי הנשים. מי שיוכל לאזן יותר את המשוואה האומללה הזו זה הנשים עצמן - בכנסת, בעמדות מפתח ניהוליות, בראשות משרדי ממשלה - נשים כאלה שלא יצטרכו להוכיח עצמן מדי יום על ידי היותן יותר"גבריות" מהגברים סביבן אלא נשים כאלה שתבאנה את הסגולות הנשיות של שיקול דעת שאינו מוטה ממשחקי אגו וכוח, מחשבה נרחבת ומעמיקה - יותר מכל גבר מצוי, ומעל הכל - יכולת תפקודית בכמה רמות ורבדים - דבר שאנו הגברים לא נוכל לעולם להגיע לרמות כאלה - כי מה לעשות - כאלה אנחנו. אישה בעבודה אינה איום למין הגברי - היא פשוט עוד עובד כמוך וכמוני, אישה בעמדת ניהול היא נכס לכל חברה - וסליחה על ההכללות הגסות. יישר כוח אסנת וכל אחת כמוה שבוחרת לא להתכופף יותר אל מול גחמות העולם הפטריארכאלי הגברי - כי זוהי תמצית הדיון לטעמי.!!!
הדוד  | 24.02.11
95.
האם גם גברים נשאלים לגבי מידת מסירותם לעבודה
או שאתם פשוט מניחים שהטיפול בבית הוא תפקידה הבלעדי של האישה ? אולי, רק אולי, זו יכולה להיות שאלה לגיטימית אם היא מופנית לגברים ונשים כאחד. אחרת אתם פשוט מניחים מראש שנשים פחות מחוייבות ופחות מסורות ולכן מפלם אותן לרעה
למעסיקים שמצדיקים את שאלת הזמינות | 22.02.11
90.
אסנת יקרה, בלי קשר לאמהות
כל אחד צריך להחליט לעצמו כמה משאבים הוא מוכן להשקיע בעבודה וכמה בשאר עיסוקיו בחיים? שאלה שתנוסח כך, תשרוד כל חוק נגד אפלייה. אני יכולה להיות אמא ל-4 עם אופר, בעל תומך וסבתא בבית - ולהיות 14 שעות ביום בעבודה. אני יכולה גם להיות רווקה שעושה מינימום בעבודה כי אני לומדת לתואר שני, או, מתאמנת שלוש שעות ביום לטריאתלון. הטענה שלנו כציבור צריכה להיות שעובד טוב הוא לא בהכרח עובד שישן בעבודה, צריך לשנות את התפיסה המערכתית ולתת מקום גם לחצאי משרות, וגם אולי לשינוי סגנון הניהול - פחות פרוייקטים דחופים וכיבוי שריפות ויותר תכנון מראש עם טווחי ביטחון.
אסתי | 22.02.11
89.
השאלה הראשונה ששאלו אותי בטלפון היא האם אני אמא!
שלום, לאחרונה סימתי את לימודי התואר שלי והתחלתי לחפשת עבודה אחד מהמעסיקים הפוטנציאלים התקשר אלי בזמן שביליתי עם האחיינים שלי השאלה הראשונה שלו הייתה האם אני אמא, ואחר כך שאספר לי מי הילדים שברקע של השיחה. רק אחרי שהבין שאני רווקה וללא ילדים (וציין שזה מה שהם מחפשים, הם לא רוצים אמא!!) הסכים להגיד לי באיזה משרה מדובר. לקח לי שלושה ימים לצאת מהזעזוע ואני תוהה אם זה חוקי בכלל. זה מה שצופן לי העתיד? ברגע שיהיו לי ילדים אני אאלץ להסתיר אותם על מנת לזכות במזרות נחשקות? בעניין הזה, דעתי האישית היא שהפוליטי הוא האישי. אם כל אישה תדאג שנטל הילדים יתחלק שווה בשווה בינה ובין בן הזוג שלה שאלות כאלו יעלמו מהעולם. אני מבינה שהדבר בעייתי היום בגלל שהמשכורות במשק כל כך לא שוויוניות היום שנשים כמעט תמיד מרוויחות פחות ולכן קל יותר לשלוח אותן לטפל במקרי החירום עם הילדים ובכך לסכן את תלוש השכר הנמוך יותר. אבל אני סבורה שזה עניין של ביצה ותרנגולת ברגע שיבינו שגם גבר יוצא לטפל בילדים (ועוד כמה שינויי תפיסות דחופים) סופם של הבדלי השכר להתאזן. בכל מצב, נשים, שתפו את הגברים בטיפול בילדים האופן שווה, גם אם תלוש המשכורת ששלהם גבוה יותר וגם אם סבבתית זה נתפס כמוזר. הגיע הזמן לשנות את המצב!
זאזא | 22.02.11
88.
עניינו
בודאי שזה עניינו . מה יהיה שהאמא תאלץ לצאת מספר פעמים באמצע העבודה והבוס יגיד לה שזה לא עיניינו שהיא לא יכולה לצאת . ברור שהיא תגיד שהבוס לא אנושי פתאום זה כן יהיה עיניינו ? . צריך להיות הוגן , גם גבר וגם אשה ולספר למעסיק הפוטנציאלי על דברים שעלולים לצוץ תוך כדי עבודה .
אורי | 22.02.11
86.
צריכה להיות משרה מספיק טובה...
מעסיק צריך לדעת שהוא לוקח אשה בגיל הפוריות יש סיכוי גדול שהיא גם תלד ילדים עם כל המשתמע מכך והשאלה אינה רלוונטית בדיוק כמו בחור צעיר שעושה מילואים כמה פעמים בשנה ו"עלול" לשבש את העבודה. ולכל הנשים והאמהות הצעירות זכורנה: כשהמעסיק הנחמד ביותר שואל אתכן מה שלומכן? זה ממש לא מעניין אותו, מענין אותו רק הספק בעבודה!
 | 22.02.11
84.
שובינזים בהתגלמותו
למה ילדים זו רק בעיה של האישה במשפחה ? גבר ,לא ישאלו שאלות כאלה בראיון עבודה. למרות שבפועל ,בהרבה משפחות מתחלקים בהעדרויות כאשר הילדים חולים או בחופשות. אגב מישהו שואל גברים אם הן משרתים במילואים וכמה ימי מילואים הם עושים בשנה ??? כאמא ל-2 אני יודעת שכשאני בעבודה זה נטו משימות.הגברים שמסביבי מבזבזים זמן על שיחות חולין אני עדה לזה גם כשאני נשארת עד מאוחר. שעות ארוכות בעבודה אינן הוכחה ליעילות או איכות העבודה ,לרוב אפילו להפך. תתחילו לבחון עובדים לפי יכולות וביצועים ולא לפי דיווח נוכחות.
נירית  | 22.02.11
83.
עניינו - בהחלט עניינו
כל העובדים (ובמיוחד העובדות) שחושבים שזה בסדר להסתיר מידע כזה מהמעסיק - ברור לחלוטין שאף פעם לא הייתם עצמאיים, אף פעם לא הייתם מעסיקים, אף פעם לא סיכנתם שקל אחד כדי להקים עסק משלכם. כל מה שאתם יודעים זה רק להגיד "מגיע לי".... כל מי שהקים פעם עסק, וצריך לחיות מרווחיו ולא ממשכורת קבועה שאין בה סיכון (מקסימום תפוטרו, אין מצב שתצטרכו להביא כסף מהבית כדי לשלם משכורות לאחרים) מבין שהוא חייב לדעת על עובדיו וכוונותיהם הכל, כלומר ההההכל. אני נכוויתי בעבר. שילמתי חודשים משכורות מיותרות לנשים שנכנסו להריון ומאותו הרגע הרגישו שהן צא צריכות לעשות כלום, כי ממילא החוק מגן עליהן ואי אפשר לפטרן. גם הן, וגם הכותבת, בגישתכן אתן פוגעות בנשים יותר. מעסיקים כמוני לא יגידו לכן שאתן לא מתאימות בגלל שאתן נשים, או בגלל שיש לכן ילדים. הם ימצאו סיבה או תרוץ אחר לא לקבל אתכן לעבודה. ותאשימו רק את עצמכן. לכותבת הנכבדת, דווקא אם היית עונה, פותחת את הכל הקלפים, ומסבירה איך תסתדרי (כי הרי זו באמת בעייה. יש לה פתרון, אבל המעסיק רוצה לדעת שאת מודעת לזה, ואת יכולה למצוא את הפתרון) היית זוכה באמון. ברגע שאת מסתירה דברים, או מתנהגת בצורה שממנה מתשמע שזה לא ענינו של המעסיק - הפסדת אותו ואת העבודה. אל תטמני את הראש בחול. למעסיק זה עניין חשוב מאוד, ואת חייבת להבין את זה. זה שאת לא מבינה רק מוכיח שאת לא מסוגלת לראות את שיקולי המערכת, את שיקולי העסק, ואת ממוקדת רק במה שטוב לך. עובדת כזאת לא הייתי רוצה אצלי. שני את הגישה, ותצליחי הרבה יותר.
אילן | 22.02.11
80.
העבודה צריכה להיות בין 7:30 ל-16:30 ואם כמות העבודה
דורשת יותר זמן שיעסיקו עוד עובדים!!! היא צודקת!!!! צריך לחוקק חוק שיאסור לעבוד יותר מ 48 שעות שבועיות ככה שאם עובד הגיע ל-48 שע' הוא לא יגיע יותר במשך אותו שבוע לעבודה כמו שנהוג בגרמניה ( את זה אני יודע) ואולי כך נהוג בעוד מדינות מערביות אמיתיות!!!
אוהב ישראל | 22.02.11
79.
רק במדינה שלנו המעסיקים מרשים לעצמם להתנהג בצורה כזאת...
התנהגות כזאת לא היתה מתקבלת במדינות אחרות, בארץ שלנו הזילזול בכח עבודה הנשי כ"כ מורגש ואפילו נצלני, הרי רוב הנשים בעלות משפחה ,וכל אשה מקריבה את הזמן שלה בין העבודה למשפחה , וצריך להתחשב בעובדה שאנחנו בני אדם שווים שבסוף היום זה טוב לדעת שאנחנו מסוגלות לפרנס את הבית בכבוד ולספק תנאים טובים לילדים שלנו.
אדוה | 22.02.11
78.
בארה"ב זה לא חוקי.
בארה"ב אסור באיסור חמור לשאול את המרואיין על מצבו המשפחתי. מה שכן המעסיק יכול להגיד 'זו משרה מלאה בלי הנחות' . כי אז הוא לא שואל אלא מציג את הדרישה. אז מי שלא רוצה לעבוד משרה מלאה , מראש לא ייקח את המשרה הזו. ואם יש אמא (כמוני , שעובדת משרה מלאה כל החיים) זה לא עניינו של אף אחד האם וכמה ילדים יש לי.
אבג | 22.02.11
77.
דעת גבר: צודקת ב-100%, לא עניינו
ואם הוא חושב שהעבודה מעל הכל, את לא צריכה לעבוד אצלו. כי אדם כזה, גם לא יעריך אותך אם את לא נשארת עד מאוחר. כי מבחינתו שעות זה תוצר, ולא מה שעושים. ("אם היית נשארת יותר שעות, היית עושה יותר", כך הוא חושב). ואתם, בעלי עסקים וגברים למינהם שמרשים לעצמכם לדבר על משהו שאתם לא חלק בו בכלל. לא מגדלים את הילדים שלכם, לא יודעים מיהם, מהם, איזה חינוך הם מקבלים. העיקר - כסף, כסף, כסף. חונכתם היטב לחברה קפיטליסטית. אבל בסוף, כשקוברים אותך - מי שיהיה שם הם בעיקר המשפחה. ושם תיתן דין וחשבון היכן היית ומה עשית. ובגיל 50, תעבור משבר - איך פספסתי את הילדות של ילדיי. איזה מקסימים הם היו כשהיו קטנים. לצערי, העולם הולך לקראת חוסר זכויות אדם (כולם עוברים לסין, ושם אין לאנשים חיים). אירופה, הדוגלת בזכויות אדם - בירידה. עיכשיו נשאר לבדוק - מה מטרתנו בחיים. האם לעבוד או לחיות. או לשלב בינהם. כי הרי באנו לא לשם הקיום, אלא באנו לעשות משהו בעולם. ובעיקר - לתרום לו ולדורות הבאים.
בוריס | 22.02.11
76.
דווקא כן שואלים גם אבות
אומנם פחות, אבל היו מספר תפקידים בתקופה האחרונה ששאלו אותי כמה הילדים יגבילו אותי מבחינת השעות. כמובן שמייד הבנתי שמדובר במקום שמצפה שאשן במשרד... כך שויתרתי מראש על התפקיד לעומת זאת, יש גם לא מעט מקומות שכן מפרגנים לדרישה לשעות נוחות שיאפשרו גם זמן כמות עם המשפחה
אבא | 22.02.11
75.
אני הייתי שואל על מנת לתת הקלות ולאפשר לאמא לתפקד ולהתקדם מקצועית למרות היותה אמא
לא בכל שאלה יש זדון. אם אני רוצה לקדם נשים נשואות, אני חייב לקחת בחשבון שיש להם אילוצים של ילדים. אני מצפה שגם הבעלים יקחו חלק בנטל, אבל אם אפעיל לחץ אני עלול להשיג את המטרה ההפוכה. ליצור אנטגוניזם בצד השני ולגרום לבני הזוג לעבור משיתוף פעולה למאבק כוחות. לכן חובתי כמעביד לנסות לסייע לאם הצעירה בתקופת הביניים והרווח כולו שלנו. אישה מוכשרת תחזיר בריבית דריבית
מיכאל | 22.02.11
74.
תגובות לעניין
בהתחלה חשבתי כמו רבים אחרים פה, בטח שזה עניינו של המעסיק. זכותך לעמוד על זכויותייך, יש דברים שהחוק לא מתיר לו לשאול ולהגביל כדי להגן על זכויותיך אבל בסופו של יום הצלחת העסק זאת הפרנסה שלו. אנשים שוכחים שבעלי עסקים ומנהלים שמראיינים מתפרנסים גם הם מאותו מקום עבודה וצריכים לשלם מאותו כסף חשבונות וחוגים. גם הם רואים פחות את ילדיהם ונשותיהם בקיצור גם הם מקריבים, אז כן, חשוב להם לדעת את מי הם שוכרים לעבודה ומה תיהיה תפוקתו. אני מקבל את זה שיתכן ולאמהות יש יותר על מה להגן ןלכן הן לא מורחות את הזמן אבל זה פונקציה של ניסיון. תאוריה כזאת, לא כל בעל עסק חייב לקבל. מה גם שיש עבודות שהזמינות מאד חשובה ולא הכל תקתוק של עבודה שמחכה לי בבוקר. מה שכן, בארץ לא מבינים מה שהבינו בהרבה מדינות באירופה, הרבה שעות עבודה לא אומר תפוקה גבוהה יותר. לרוב להיפך.
דן | 22.02.11
72.
שאלות מוצדקות מצד המעביד
בכל נושא העסקת נשים שהן גם אמהות נעשה לנו הנשים עוול רב. אבל אין ספק שזה ועוד איך מעניינו של המעסיק לדעת האם יש לך גיבוי בשמירה על הילדים ועד כמה את יכולה להיות גמישה... בסופו של דבר עסק צריך לתפקד מסכימה איתך בנוגע לעובדה שאמהות לא מבזבזות זמן בעבודה ... בהצלחה
אפרת | 22.02.11
71.
לכל המגיבים שזה כן עינינו
קודם כל שום גבר בראיון עבודה לא היה נתקל בשאלה איך הוא מסתדר עם זה שיש לו תינוק בן 11 חודשים. נכון או לא? פה בדיוק הבעיה - ילד צריך את שני הוריו לא רק את אמא שלו. וכל אלו שהם פריירים של האמהות העובדות כי הן הולכות בשלוש והם נשארים עד עשר בלילה אז תנו לי לומר לכם משהו אתם פריירים לא של האמהות אלא של המעסיק שלכם ששכנע אתכם שזה בסדר שלא יהיו לכם חיים. חוץ מזה עבדתי בהיטק לא מעט שנים כדי לדעת שהאמא שיוצאת בשלוש נמצאת שם כבר בשבע בבוקר ואלו שהולכים בעשר מגיעים למשרד לא לפני עשר בבוקר. הולכים לארוחת צהריים של שעה וחצי ועושים שש הפסקות קפה וסיגריה. כל עוד אתה צעיר ורווק אתה לא שם לב לזה. למה זה נראה לכם הגיוני להגיע הביתה כשהילדים כבכר הלכו לישון? ואם אתם עובדים משבע בבוקר עד עשר בערב בלי הפסקות ארוכות אז אין לכם הגדרה אחרת מלבד עבדים חסרי חיים. ועם כל הכבוד למעסיקים רווחת עובדים היא לא מילה גסה עובד מרוצה הוא עובד טוב.
 | 22.02.11
70.
לא- זה לא עניינו וזה גם לא חוקי
לכל המצחיקים שחושבים שזה עניינו של המעסיק, דעו לכם ששאלה כזאת היא אסורה לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. מעסיק ששואל שאלה כזאת ניתן לתבוע אותו ונטל ההוכחה על כך שלא הפלה את המועמדת יהיה עליו. דבר שני: מדוע לא שואלים גבר בראיונות עבודה איך הוא יעבוד תחת לחץ שיש לו ילדים. בדר"כ לילדים יש אימא וגם אבא בבית. הילדים הם לא של האישה הם של הזוג!
אחת שיודעת | 22.02.11
69.
למעסיק המתחזה מנתניה
אם אתה מחליט החלטות לגבי נשים ואמהות באופן כללי אחרי מקריאה של כתבה יחידה, ומניח שכל הנשים חושבות ומתנהלות כמו הגב' בכתבה, אתה כנראה לא מכיר מספיק נשים כדי לדעת שגם אצלנו יש גיוון מחשבתי, לא צריך להחליט החלטות לא חוקיות ולא מוסריות (או להצהיר הצהרות מטופשות) בגלל כתבה אחת בכלכליסט וכמה טוקבקים.
 | 22.02.11
68.
ולא תמיד מדובר במעסיק
לפעמים מדובר גם במעסיקה, אם בעצמה, שלא מקבלת לעבודה. הגעתי לראיון לדוקטורט בטכניון באחת המעבדות ובשל "גילי המתקדם" (29) היא שאלה אותי על ילדים. בתמימות עניתי לה שעדיין אין לי אפילו בן זוג. נראה לי שבכלל ראתה בזה נורה אדומה, שברגע שאמצא בן זוג מיד אתעבר. והיא המשיכה לדבר על הנושא וכמה זה קשה ומסובך במשך רבע שעה. זה ראיון עבודה או סיפורי סבתא? מה זה בכלל עניינה? בסוף התקבלתי למעבדה אחרת ומנסיוני יש מאסטרנטים/דוקטורנטים מכל הסוגים, חלקם הורים וחלקם לא הורים, וכולם איכשהו מסתדרים. יש הורים שנעדרים המון בלי קשר למינם ויש הורים מאוד יעילים. זאת בכלל לא אינדיקציה לכלום.
מיקי | 22.02.11
66.
אמהות יקרות
מעט מאוד הם המעסיקים המבינים את הצרכים של האמהות, בדרך כלל זה עובד רק על עצמם, עם 0 סובלנות והבנה כלפי עובדיהם. ממרום גילי אוכל רק לומר, בבקשה אל תחמיצו את גידול ילדיכם,ואני אומרת את זה דוקא מנקודת מבט של ההורים ומתעלמת לרגע מהחסך של הילדים, הזמן חולף מהר מידי, וכאשר תגיעו לגיל שבו תלוו את ילדכם לצבא, תסתכלו אחורה בעצב גדול ותשאלו את עצמכם, איך זה יכול להיות, ואיפה הייתם? לדעתי תמיד תעמידו את הצרכים שלכם לפני הצרכים של המעסיק, תחפשו ובסוף תמצאו, רק אל תדלגו על החוויה של גידול הילדים, בסוף מגיעים להבנה שכל זה לא היה שווה.
אולי | 22.02.11
65.
סיפור דומה
אנחנו הורים לתאומים , ולצערי החברה דיי מתעלמת מצרכים של תאומים אני הייתי שבעה חודשים עם אישתי בבית וגידלנו לבד את הילדים לא עבדתי וגם אישתי לא , התפרנסנו מחלטורות בערב כי זה מה שהיה אפשר גן ,אין סיכוי שנעמת או ויצו יקבלו ילד באמצע השנה , אז חיכנו 10 חודשים להרשמה לשנה החדשה וסוף סוף הם הלכו לגן , אני בקיץ חזרתי לעבוד עבודה מסודרת ואישתי חזרהלעבוד 3/4 משרה לאחר שהילדים היו כבר בני שנה, אבל לטבע יש חוקים משלו - כל המחלות בגן הילדים תפסו ופעם אישתי נאלצה להיעדר ופעם אני , איך שהוא תימרנו. אבל את המעסיק של אישתי זה לא עניין ,למרות שאישתי הצהירה כי היא מוכנה לעבוד מהבית בשבתות וחגים העיקר לסיים את המטלות ולעמוד במשימות כל זה לא עזר והמעסיק החליט שהוא מפטר אותה , לא ברור לאן הולכת החברה שלנו דבר אחד בטוח שזה גול עצמי לטווח ארוך ,משום שאנשים ירתעו מלהביא ילדים האוייבים והדתיים יתרבו וכולנו האנשים שיוצאים לעבוד ומשלמים מיסים יהיה יותר קשה להתפרנס ביום יום ונשלם יותר נטל מס. לכל המעסיקים תהיו יותר גמישים - תנו משימות ופרק זמן לכל משימה אל תספרו שעות לאמהות - יש שעות שצריך להוציא את הילדים מהגן
גלעד מנחם | 22.02.11
64.
גם אותי הפלו על בסיס היותי רווקה
המעסיק שלי אמר , באופן פתוח ביותר, שמאחר ואני רווקה, הוא מצפה ממני, ואני אף מחוייבת, להסכים לעבור לחו"ל ל5 חודשים. כמובן, שאין זה אומר שיהיה קידום, או שאקבל תוספת שכר, כלום. אמרתי לא שהיותי חסרת ילדים זה לא מעניינו ואין לזה ולו קשר קטן לבחירה שלי שלא לעזוב את הארץ לתקופה כ"כ ארוכה ורצופה, כשאין תגמול בגין המעשה.
רווקה | 22.02.11
62.
צודקת לחלוטין, ולכל המתנגדים, כמו תגובה מס' 5:
שאלת הזמינות היא שאלה לגיטימית, ורמת הזמינות יכולה להיקבע בשלב ראיון העבודה, בו יצויין שלעתים ישנם פרוייקטים שמצריכים זמינות מעבר לשעות הקבועות. מה שאסור כאן, הוא לקשור את הזמינות להיותה אמא. זו חדירה לפרטיות. ואם יש עובד שיש לו אילוצים אחרים בחייו הפרטיים שבגללם גם הוא לא זמין כמו עובד אחר? הייתם מצפים שהוא יישאל עליהם? רק אמהות זו סיבה לאי-זמינות? בכל מקרה, חייו הפרטיים של העובד אינם מעניינו של המעסיק, ואסור לעבור את הקו הזה.
אמא | 22.02.11
60.
יכול להיות שכל התפקידים במשק דורשים זמינות של 24X7
"יש לי פרויקט ואם הוא לא יסתיים בזמן אני אפסיד" אם כל הפרויקטים נורא חשובים, ונורא דחופים - אז תעסיקו יותר עובדים. עבודה מסביב לשעון היא הגיונית כאשר מדובר באירוע חריג, וגם אז מוצדק שתיהיה בתשלום שעות נוספות (ללא כל ההתחכמויות של משרות אמון ושעות גלובליות) - ואם מדובר במצב שהוא באמת חריג, רוב העובדים (כולל אמהות) יצליחו לשתף פעולה. מעבר לכך: כל התפקידים דורשים 100% משרה? קשה לי להבין למה אף אחד לא מרים את הכפפה של משרות בהיקף יותר נמוך (כאשר השכר בהתאם) למרות זאת, יש נקודה שבה המעסיקים צודקים - העלות של חלק גדול מהחוקים החברתיים נופלת על המעביד - דבר שגורם לתוצאה הפוכה שבה מעבידים נמנעים מהעסקת עובדים שיש סיכוי שידרשו לחוקים אלו (אסור לפטר נשים בהריון - לא אעסיק נשים שמתכננות להיכנס להריון בקרוב. אסור לשאול אם היא מתכננת הריון? אז לא אעסיק נשים בכלל). לכן במקרים אלו ראוי שהעלות של החוקים הנ"ל תמומן ע"י המדינה, ולא ע"י המעסיקים. כך לדוגמה הטבה למעסיק אישה בהריון או אחרי לידה עדיפה ומועילה הרבה יותר מקצבאות ילדים.
למעסיקים | 22.02.11
59.
דווקא זו זכותו המלאה לשאול את השאלה הזאת
המעסיק לעסקיו דואג וברצונו להיות בטוח שבאפשרותך למלא אחר ההתחייביות שלך. מעבר לכך אין שום בעיה מוסרית עם שאלה כזאת, מפני שהיא נשאלת מנקודת מבטו של המעסיק ואין הוא נכנס לעניינים הפרטיים שלך (שאלה כמו האם את מתחננת הריון בקרוב? אינה מקובלת מוסרית). שאלות כמו אלה הם לגיטימיות ומקבילות לשאלות אחרות שרלוונטיות לראיון עבודה כמו: איך תסתדר עם עומס בעבודה כאשר במקביל הינך לומד לתואר??, האם במקביל לעבודתך הרגילה ישנו עיסוק נוסף אשר אתה מקבל עליו שכר וכמה שעות שבועיות אתה מחוייב לו? ורק כדרך אגב מה שכתבת בסוף הכתבה כ"מסר למעסיקים" נראה לי כתשובה מאוד מוצלחת לשאלה שנשאלת!!!!
שי | 22.02.11
57.
מדוע לא מפנים שאלות מן הסוג הזה גם לגברים מרואיינים שהם אבות...
ביום שיישאלו שאלות מן הסוג הזה גם אב אשר מתראיין לא תהיה לי בעיה עם שאלות מן הסוג הזה...או אולי זה ייראה לי לגיטימי..אך לצערי הרב, מצב הדברים כיום ששאלות מן הסוג הזה מופנות אך ורק לנשים אמהות... לא מפתיעה אותי העובדה כי בתגובות לכתבה זו "מצדדים" גברים את המעסיק וטוענים שכישוריה של אישה כאם וכאישה עובדת הם עניינו של המעסיק ללא שום הבנה וראייה של בעתיות העניין.
אישה עובדת | 22.02.11
56.
חופצה נשית לשאול האם רווק שמשרת במילואים מתאים לעבודה או לא !
מה יעשו נשים בלי גברים שמשרתים במילואים ומגינים על חייהן ועל חיי ילדיהן ? חוצפה נשית שלא יאומן לשאול בכלל האם רווק ו/או גבר שמשרת במילואים כשיר או לא לעבודה. חוצפה וגועל נפש. מי אתן בכלל שתשוו את עצמכן לגבר שמשרת במילואים ? החיים שלכן תלויים בסכנות שהוא לוקח על עצמו בצבא ובמילואים ועוד יש לכן החוצפה והרישעות להטיל בו דופי ?
גבר | 22.02.11
55.
נורמת העבודה בישראל לקוחה מהעולם השלישי
בהייטק, והיום כבר בתחומים רבים נוספים, עובדים 24 שעות ביממה. מוותרים על חיי משפחה ועל החיים בכלל - וכל זה בשביל עוד כמה אלפים בחודש. ובינינו - רוב העובדים האלו (גם אם הם מנהלי פרוייקטים) הם ברגים קטנים ויש להם תחליף. לכולנו עדיף להוריד כמה אלפים בחודש ולחיות בכייף עם המשפחה והחברים. גם תרבות הצריכה היא מוגזמת, אם לא נחליף כל פעם מכשיר סלולרי ולא נקנה קולקציה חדשה כל עונה ומכונית ובגדים עם מותגים לילדים (ומותגים בכלל) נחסוך את כל ההפרש! לא צריך את העגלה הכי יקרה וכו' זה העולם שאנחנו מאחלים לילדים שלנו? בשביל מה הכסף אם לא בשביל לחיות בכייף???
מאיה - מהנדסת | 22.02.11
53.
הרעיון של מספר 43 הוא נהדר - בקרוב בזכותו לנשים בכלל לא תהיה עבודה אייכותית
קודם כל שמחתי לקרוא הרבה תגובות של נשים שאומרות שהן ישלימו את העומס בבית, בערבים ובהזדמנויות אחרות. אני חושב לנשים יש יכולות אדירות והן יכולות להגיע לגבהים לא פחות מגברים. אבל לתפקיד יש אחריות. ואשה חייבת לקבל את האחריות גם אם צריך לצאת מוקדם, או אם הילד חולה. אם היא מבצעת את תפקידה עד 4 - נהדר, אם היא משלימה עבודה בערב - מצויין. העיקר שהתפקיד יבוצע על הצד הטוב ביותר. אין ספק שאסור להפלות נשים אבל אשה שלא יכולה להסתדר עם תפקיד בגלל המשפחה לא צריכה לקבל אותו (אותו דבר גם בכל הקשור לגברים דרך אגב). ככל שהנשים יתבעו, יתלוננו ויקשו על המעסיקים - הן יקבלו פיצויים פה ושם - אבל מעסיקים פשוט ימנעו למהעסיק נשים בגילאי הפוריות באופן גורף. מעסיקים ימהרו לפטר עובדת בתקופה רעה מחשש שהיא תכנס להריון ואז הם יתקעו איתה. נשיות זה לא זכות חריגה, אשה בתפקיד בכיר צריכה לבצע את המוטל עליה לא פחות מכל עובד אחר. וככל שנשים יכפו על מעסיקים להעסיק אותן בכוח (תביעות הפליה), ככה הן יגרמו נזק אדיר לכל הנשים הבאות שיגיעו לעבודה ולא יתקבלו כי המעסיקים יחששו מתביעות הפליה או עובדת שלא עושה את תפקידה...
ניב | 22.02.11
52.
צריכה ליהות משרה מספיק טובה בשביל להצדיק את ההקרבה
השאלה לגברים כמה זמן תיהיה מוכן לעבוד בלי הפסקת עישון ובלי לבקר את משפחתך ובלי להתקרב לאישה-הבעיה של אותו מרעיין זה הדוגמא שיש לו בבית ולכן הוא חושב שכולם כאלה-אישה יכולה לעמוד בלחץ פי כמה יותר מגבר ויכולה לעשות כמה מטלות באותו זמן ,גבר פחות וזה הוכח-לכן גברים תנו להם צ'אנס והן יצליחו-ממשהו שניהל חברה של 70 אלף עובדים בה היו מנהלים גברים וגם נשים
אלברטו | 22.02.11
49.
אני כל כך מבינה את המצוקות האלה...
אני עובדת היי טק עם שני ילדים (ומתכננת עוד 2), ואני יודעת עד כמה זה קשה. אני עובדת 80% וכל הזמן מתמודדת עם ה"פרצופים" שעושים לי כשאני יוצאת לקחת את הילדים (לא משנה שלמרות שמשלמים לי על 80% משרה, מצפים שאני אעבוד בלילה אם צריך להשלים משימה: תחליטו, או 80% משכורת ושעות או משרת אמון ומשכורת של 100%). בנוסף אני יודעת שברגע שאגיע לגיל 40-45, כבר אף אחד לא ירצה להעסיק אותי, כי לא מספיק שאני אישה, אני גם אהיה "זקנה" (שזו בעיה שיש גם לגברים בהיי טק). לכן - אני מתכננת תוך 5 שנים להקים עסק משלי שיהיה ידידותי לי ולמשפחות של עובדי. השאיפה שלי היא שמי שירצה להיות מועסק אצלי בחצי משרה (גבר או אישה) כדי לאזן את הצרכים של המשפחה או סתם כי בא לו/לה יהיה מועסק כך. יכול להיות שאצטרך לשלם משכורות קצת יותר נמוכות כדי לחפות על ההבדל בעלות העסקת 2 עובדים במקום 1, אבל ארוויח את זה שהעובדים יהיו מרוצים, נאמנים ויוכלו לחפות אחד על השני במקרים של מחלות/חופשות.
נירית | 22.02.11
48.
כן מוצדק לשאול אבל האם באמת יקבל תשובה כנה?!?!
אני בעד שמעסיקים יתחילו לברר על עובד פוטנציאלי בהתאם לעבודה שאותה הוא צריך לבצע. אין הכללות, גם גברים וגם נשים חוטאים במריחת זמן וכו'... זאת שאלה של אופי ומחויבות. מאז שאני אמא אני מוצאת את עצמי עובדת יותר שעות מלפני על מנת לפצות על הזמן האבוד... מאידך יש אצלנו גברים עובדים רווקים שבכל חודש נמצאים לפחות יומיים שלושה במילואים - וזה כן בסדר?!!? מישהו העלה על דעתו לשאול אותם לגבי טיב ואיכות העבודה שלהם?! מעסיקים פוטנציאליים - עבורכם וגם עבורנו - תתחילו להסתכל מעבר לנתונים היבשים. בן אדם הוא יותר מסך הנתונים שכתובים על הנייר! הרווח הנקי יהיה לשני הצדדים!
שרונה  | 22.02.11
47.
יש גבול!
אני לוקח פרויקט שאמור לסיים אותו תוך פרק זמן מסויים. פרויקט TURN KEY אני מחפש אנשים שייתפרנסו יפה מאד מהפרויקט הזה וזכותי לוודא שהם יעמדו בדרישות. מה זה השטויות האלה זה לא מענייני לוודא כיצד אתמודד עם נושא זה או אחר? כן, כבן אדם שמסכן את הבית שלי ואת המוניטין שלי ואת העתיד שלי, מותר לי (ועוד איך) לוודא אם לעובד שאני הול להעסיק יש תוכניות לנסוע לחבר בחול בעוד חודשיים ולא מתייחס להצעת העבודה שלי ברצינות כמוני, מותר לי לשאול האם יש לו מחוייבות אחרת או תוכניות לעתיד הקרוב שעלולים לפגוע בניהול התקין של הפרויקט. לא צריך להיות בוטה וגס ולשאול האם יש תוכנית להיכנס להריון או האם יש הורה חולה בבית או האם יש בן זוג תומך, אבל כן לגיטימי לבדוק את רמת המחויבות והרצינות של העובד. אני נפלתי לא מעט, נתתי אמון לאנשים שאולי, בדיעבד לא הייתי אמור לסמוך עליהם. היום אני נוקט במשנה זהירות וגם, מבטיח בונוס שמן לכל מי שעומד ביעדים. הורדתי בשכר ומספק בונוס על עמידה ביעדים. קצת יותר קשה להגיש אנשים טובים כאשר השכר פחות אטרקטיבי אבל אני משתדל להניע עובדים להישאר עד סוף הפרויקטים שלי בכך שאני מבטיח בונוס שמן ותגמולים אם עומדים ביעדים מסויימים. כך אחד משתגע ומנסה להזיז מילואים, כך אחר דוחה נסיעה לחו"ל, כך עוד אחד שהולך לבית חולים אם ההורה, משלים עבודה בשעות פחות שגרתיות ולא מדווח על חופשת מחלה. השוק היום מאד תחרותי, אנחנו מתמודדים מול מתחרים שיש להם פווארד עלינו במספר רמות: שכר, מחויבות, נאמנות ועוד. אני מדבר על עובדים במדינות כמו הודו וסין. כפי שאי אפשר לרוץ עם תיק כבד על הגב ונעלי הליכה נגד אחד שיש לו נעליים ספורט אווריריות ובגדים מותאמים, ככה אי אפשר לנהל עסק כאשר צריך "לדלג בין הטיפות" בכל ראיון עבודה. אם ישראל רוצה שחברות ישראליות יצליחו להתמודד במכרזים בינלאומיים, היא חייבת לאפשר להתמודד עם כלים מותאמים. אם לא, הרבה חברות טובות יעזבו את גבולות הארץ (בצער רב) וישאירו את המידנה למעוטים שעבודה זה לא מה שעומד בראש דאגתם.
BICOMS | 22.02.11
46.
צר לי אבל גם אני אישה וגם אני שואלת!!
בשבועות האחרונים אני מראיינת למשרות החשובות ביותר לעסק שלי, גברים כנשים אני שואלת האם יש משהו שיכול לשבש את עבודתם. צר לי אם הכותבת נעלבת אך בעסק שהשקעו בו סכומים לא קטנים הכל מונח על כתפי העובדים ושיבוש או אי ביצוע העבודה יכול להביא לבעיות רבות לבעלי העסק. לגיטימי ביותר שמי שמשקיע דואג להשקעתו ורוצה להימנע מבעיות
דניאלה | 22.02.11
45.
הבעיה של הרבה מאוד מעסיקים ...
זה שהם לא מחפשים עובדים הם מחפשים עבדים. והבעיה של עובדים רבים זה שהם עובדים על המעסיק... מי מאיתנו לא מכיר אנשים שעובדים 9 שעות בפועל ו3 שעות מתוכן הם בהפסקות קפה/סיגריות. אז... ישנם הרבה עובדים שעובדים משרה מלאה אך לא ממש מלאה. הרבה אימהות מוכנות לעבוד משרה מלאה אבל זה ממש לא מה שמספק מעסיקים רבים... מעסיקים רבים רוצים עבדים בשכר נמוך כלל האפשר! אם ניתן משכילים בשכר של 6000 ש"ח בכלל מצוין!!! מעסיקים מעדיפים גברים רווקים כאלו שאין להם לא אשה ולא ילד כי הם יכולים להיות כל היום בעבודה (וכן כל הערב ולעיתים גם בלילה אתם יודעים אם צריך)... האמת שגם רווקות זה לא רע מבחינתם... כן גם הן במידה ולא יתחתנו ויולידו ילדים חס וחלילה אז גם הן שפחות נהדרות! זוהי התמונה היום בעולם העסקים כסף כסף תרדוף... חשיבה לעיתים שגם אינה רווחית לאורך זמן ואם רווחית בכיס יוצרת אנשים עשירים מבחוץ ומכוערים מאוד מבפנים ... חבל...
אלי אלפסי | 22.02.11
44.
נשים צריכות לסרב להביא ילדים עד שהחברה הישראלית תתמוך באמהות
עצם ההנחה שאישה שהיא אם נדרשת להקדיש יותר מזמנה לילדים מגבר שהוא אבא היא סקסיסטית, כי היא מניחה שזה *תפקידה* של האישה לדאוג להם. כל עוד להיות אמא נתפס על ידי החברה שלנו כמשהו שמפריע לנשים להגשים את עצמן הן צריכות להימנע מלהפוך לאמהות. רק במקרה כזה החברה תבין שאם היא רוצה שנשים יביאו ילדים היא צריכה לתת להן סביבה תומכת שמסוגלת גם לאפשר להן למצות את עצמן בקריירה וגם להקדיש את הזמן שהן מוצאות לנכון בשביל לגדל ילדים. עובדת שהיא אמא לא מחסירה יותר ימי עבודה מגבר שעושה מילואים, בטח לא בחברה הישראלית, שבה הרבה מנהלים נעלמים לשבועות בגלל תרגילים ודברים אחרים. כל עוד המעסיקים לא יבינו, והמדינה לא תגרום להם להבין, שאם הם לא מאפשרים לנשים לעבוד בתנאים שלהן המשמעות היא שהן לא יביאו ילדים - נשים צריכות להימנע מלהביא אותם. תראו את אירופה, שם הילודה הצטמצמה ותעסוקת הנשים עלתה. גם ככה אנשים בישראל מביאים יותר ילדים משהם יכולים לפרנס בכבוד כך שצמצום ילודה הוא חיובי מכל הבחינות.
בן זוג | 22.02.11
43.
נשים יקרות, קבלו עצה. לכו לראיונות עבודה והקליטו את השיחה במהלך הריאיון
אם תישאלנה שאלות שהן בניגוד לחוק, הרי לכן הוכחה לתביעה. אם המעסיקים שוכחים שהם כפופים לחוק ומצפצפים עליו, הרי לכם דרך להוכיח מה שמאוד קשה בד"כ. חבל שהמעסיקים שוכחים מהי דרכו של עולם וההמשכיות, הרי גם הם לרובם יש ילדים... מדינת חלם...
ישראלי במדינת חלם | 22.02.11
40.
עניינו היחיד של המעסיק הוא האם אני מסוגלת לבצע את העבודה עליה משלמים לי
כל עוד אני עומדת ביעדים (הספקים ולוחות זמנים, לא "כמה שעות נשארתי בעבודה") - לא עניינו איך אני עושה את זה. אני מחוייבת לעבודה שלי. דווקא בתור אם חשוב לי לשמור על יציבות, ואשתמש בכל המשאבים הנחוצים כדי להסתדר עם פרוייקט לחוץ בלי שהילד ייפגע. למה זה עניינו של המעביד אם אני נעזרת באמא שלי, בבעלי, בחמותי או במטפלת בתשלום? למה אני חייבת לו דין וחשבון על דברים שקורים מחוץ לעבודה?
 | 22.02.11
39.
זה מאד ענינו - ןחבל שאת לא מבינה זאת
מנהל טוב חייב לדעת איך הפרויקט שלו יתנהל ושבתנאים לחוצים אנשים לא יבריזו לו ויוכלו לתרום מעבר. לפעמים הכסף הוא כסף פרטי של המעביד והוא יאבד אותו אם הפרויקט לא יתנהל כראוי. הוא חייב לדעת אם אנשים ונשים לא יעשו לו ברוכים ברגעי אמת , וחובתו לודא שיש גיבוי להתחיבויות. מצידך את יכולה לשאול על מחויביותיו כלפיך ולפרויקו ומימון הפרוטקט, אולי זאת אולי חובתך , זה אולי הופך את הקשר ליותר סימטרי.
איתן | 22.02.11
38.
במידה וישנו פרויקט או משימה מיוחדת אני בטוחה שכל בן אדם ימצא פיתרון
על מנת שיתפנה למשימה המיוחדת . זה נכון לבן אדם רווק שגם לו ישנ עיסוקים , וזה נכון לאימהות , לכן אין צורך לשאול שאלות מיותרות. צריך להבהיר למועסק שיתכנו ימי לחץ שצריך להישאר שעות נוספות ועליה/ו לקחת זאת בחשבון . זה חוסך המון שאלות קידבק ומיותרות
נוקה | 22.02.11
37.
אין ספק שמשתלם להעסיק אמהות - נאמנות ומתקתקות עבודה, ואין ספק שהמעסיקים לא רואים את זה
כאמא קשה מאוד להשיג עבודה שהיא לא עד 18:00. והבעיה הגדולה היא שבארץ מעסיקים מחשיבים יותר זמן נוכחות מאשר איכות עבודה וניצול הזמן בפועל. בכל עבודה שהייתי מהרגע שנכנסתי למשרד ועד הרגע שיצאתי לאסוף את הילדים עבדתי בלי הפסקה, בזמן שהחברה הרווקים יצאו לעשן כל שעה ל-10 דקות, יצאו לאכול יחד ארוחת צהריים במשך יותר משעה וכו'. התפוקה שלי הייתה יותר גדולה משלהם ויותר איכותית אבל בגלל שיצאתי הביתה לפניהם לא התייחסו לזה. וזה לא משנה שהגעתי שעה וחצי לפניהם כל בוקר. ואני לא אומרת - גם לרווקים מגיע שיהיו חיים. גם הם לא צריכים לטחון את כל החיים בעבודה. הגיע הזמן השוק בישראל יתחיל להתאזן ויאפשר לחיות גם חיים. גם לאבות מותר לצאת מוקדם לראות את הילדים. ואם מצפים מאיתנו שלפעמים אני אצא מוקדם לאסוף את הילדים ולפעמים בעלי, צריך לדאוג שמקומות העבודה יאפשרו גם לגברים לצאת פעמיים בשבוע בזמן לאסוף את הילדים. זאת נקודה מאוד כואבת בחיינו כהורים.
דורה | 22.02.11
34.
לא ממש נכון - המעביד קוצה לדעת מראש אם העובד יתרים למשרה
ולא יבוא אחר כך באלף תירוצים. יש פרוייקטים אשר ידרשו עבודת לילהף, יש עד שעה מאוחרת, יהיה אולי צורך לנסוע ליומיים כמובן הכל בתשלום נדיב אך עם אפס תירוצים "הילד ל מרגיש טוב", יש לילד בדיקה בעוד יומיים", "אני חייבת להיות עם הילד במסיבת הגן" בדיוק בתקופה הכי בוערת ועוד. או את מטפלת בילד או הולכת לעבודה. מקופ העבודה אינו גן-ילדים או מקום בילוי לזמן הפנוי מטיטול בילד והמביק חייב לדעת מראש מה ההתיחסות של המועמד למשרה אחראית. הוא חייב לנהל עסק רווחי ולא כנס אמאות עובדות.
ליאונה ענבי | 22.02.11
33.
מעסיק יקר חשוב שתדע.
לנו האימהות אין זמן לישיבות של שעות ומריחת זמן הכל ממוקד מתעסק בחלק המקצועי בלבד. כל גבר או אישה שחושבים שבגלל שאת אמא יש לך אחוזי נכות, זה מעיד על מה הם חושבים על עצמם וזה עצוב בשבילם. כאמא ל 3 ילדים אני "אוכלת" כל רווק\רווקה בעבודה שנישאר עד שעה תשע בעבודה, אני מוכנה להדגים יעילות מהי. בצרפת אגב שעות העבודה הן 7.5 ופיריון העבודה נחשב מהגבוהים בעולם - חומר למחשבה. נכון כשהילדים חולים אז לצערי אנחנו יותר בבית, אבל אין היום עסק שאי אפשר להתחבר אליו באמצעות האינטרנט ולהשלים משימות או לפחות להיות זמין במידת האפשר. זה לא מתאים החשיבה הקטנה הזאת וזה לא מקדם לשום מקום, לכל דבר יש פיתרון ומעסיק שלא מחוייב לפיתרונות עבור נשים הוא מעסיק כושל.
 | 22.02.11
31.
טיעוני המעסיקים לא מתחשבים בעובדה שגם גברים נעדרים מן העבודה לטפל בילדיהם
וזה נדיר אולי, אבל כן יתקבל בהבנה אז מדוע שאם, שמחוייבת למילוי התפקיד שלה במסגרת שעות נתונה ומעבר לכך, לא תזכה ליחס דומה? חומר למחשבה? בהחלט. מגיעות זכויות שוות גם לנשים עובדות. מהיכרותי עם קולגות למקצוע, הן עובדות לא פחות קשה מגברים - עצוב שנשים עדיין צריכות להוכיח שהן שוות זכויות. ואגב, מעסיק יקר, מי מטפל בילדיך? יש מקומות עבודה הטורחים לדאוג לרווחת עובדיהם כך שיישארו בהם יותר זמן,
אזרח מן השורה | 22.02.11
29.
למס-6 אני מקווה שאתה לא מעסיק אנשים
על-פי המצב החוקי היום, אסור בתכלית האיסור לשאול מועמד על מצבו המשפחתי. אסור לשאול אם הוא נשוי, ואסור לשאול אם יש לו ילדים. מעסיקים (כיאה לכל הישראלים) חייבים להיות חכמים ומצאו דרך להתחכם. "האם תוכלי לעמוד במשימות שנטיל עלייך?" זו חוצפה של ממש ועבירה על החוק. אשתי נמצאת כיום באותה בעיה. היא בת 30 אך ללא ילדים. אין ראיון עבודה שהם לא שואלים את השאלות האלו וישר הם חושבים שאשתי תרוץ להביא ילדים (וגם אם כן, זה לא עניינם) וזו הסיבה שלא מקבלים אותה לעבודה במרבית המקומות. אני מאחל רק דבר אחד למעסיק שמפלה אימהות או נשים נשואות - שייקרה לו מה שקרה לאיקאה ושאת אשתו גם לא יעסיקו. זה יהיה צדק פואטי של ממש.
עידן המשפטן | 22.02.11
28.
יש לי מסר
אמהות, ונשים קרות, אסנת בדיבורה הגבוה מסבות לכן נזק. כמעסיק, ולאחר קריאת דבריה המלומדים של אסנת אני שוקל דרכים כיצד להמנע בקבלת נשים לעבודה. ברור שלא אומר במפורש, אולם לא יתכן שאשה הרוצה להתקבל לעבודה תעמיד לי תנאים איך, כמה, ולמה ובאיזה אופן היא מוכנה לעבוד אצלי. הרמתן יותר מידיי את הראש. אני מודע לקשיים שייש לאמהות עובדות ואני מתחשב, אבל לא יתכן שכעובדת תאמר לי "שאין זה מענייני" בשאלה כיצד תתפקדי כשייש לך ילד או שניים. כמי שאחראית על פרוייקט מורכב כלשון הכתבה בוודאי מעניין אותי עם כל הכבוד לדעת קודם תפקדוך בפרוייקט כשבסופו של דבר אני צריך לתת הדין וחשבון ואת המוצר המוגמר ללקוחותיי. לכן, בבואך להמעמיד לי תנאים אמצא את הדרך "להשליח" אותך מכל המדרגות. השכר הממוצא לעובדת בתחום שאני עוסק עומד על בין 14000 - 17000 נטו!!!! לכן, את לא עושה לי טובות. תחשבו על זה נשים יקרות.
מעסיק | 22.02.11
27.
מילים כדורבנות !!
אסנת היקרה, אני מחזקת את ידייך ואת קו המחשבה שלך ומאמינה בדרך בה את הולכת כי זו הדרך בה אני בחרתי ללכת בדיוק מאותן הסיבות !! חבל ששוק העבודה בארץ לא יודע להעריך נכון ולפרגן לאמהות עובדות כי הן באמת באות לעבוד ולתקתק עבודה. מצאתי את עצמי מהנהנת בראשי עם כל מילה שקראתי מהכתבה !! בהצלחה, קרן
קרן | 22.02.11
24.
רק המעסיקים הישראלים מעזים לשאול בראיון עבודה לגבי הילדים
"אני רואה שלא מזמן התחתנת. את חושבת על ילדים"? זו שאלה אמיתית שנשאלתי בראיונות עבודה. איך הביציות שלי קשורות ליכולות שלי בעבודה? אם כל מעסיק שהיה שואל שאלה כזו נשים היה חוטף קנס (בלי משפט, ישר קנס) אולי מצב תעסוקת הנשים במדינה הזו היה טוב יותר
יהודית | 22.02.11
23.
למעסיק משה - תשובתך אינה מהימנה ובאה מתוך השקפה לקויה
גם החצי השני בבית , כן, אלו בני מינך , הגברים!!! חולקים שווה את "נטל" מחלות הילדים. אצלנו אפילו בעלי נשאר יותר ממני. עובדת שאין לה ילדים וחסרת מחוייבות כלכלית , שלא בא לה לקום בבוקר היא מתקשרת ומצהירה על מחלה בעוד אמא שנשארה ערה לעיתים חצי לילה תתפקד בפול טיים למחרת בעבודה. אני כאם לשתיים יש לי 8 ימי מחלה בשנתיים האחרונות (כולל מחלות ילדים ) בעוד לעובדת אחרת ללא ילדים יש 23 ימים.
 | 22.02.11
19.
נשים צריכות להבין שלתפקיד עם אחריות - יש צרכים ודרישות
זה לא שאני בעד הפליה של נשים - חס וחלילה. אבל אם אני אקח עובד כלשהוא לנהל מפעל - אני רוצה לדעת שהוא יגיע כל יום - 95% מהמקרים לפחות. כשניהלתי מפעל והיה לי מילואים ויתרתי על כל הסופשים, על ליל הסדר ועל החג השני - כדי שבכל יום אני אוכל להיות בעבודה. גם החברים מהמילואים עזרו לי וגילו הבנה. מנהלת אחד המפעלים שלי היום (כן אשה מנהלת מפעל) מגיעה כל יום + שעות נוספות כשצריך. החופשים שהיא לוקחת נדירים מאוד ומתואמים איתי. אין מה לעשות, אמהות זה חשוב וילד זה האושר והעבודה הכי גדולים בחיים אבל ככל שהתפקיד יותר לוחץ וחשוב - צריך לקחת משהו שיהיה שם במאת האחוזים. לשאול מועמדת לתפקיד אם היא תסתדר בין המחוייבות למשפחה והמחוייבות לעבודה היא נכונה - אפילו אם זה לא פוליטיקלי קורקט. קחו את כל הנשים הגדולות, שהגיעו לקריירות מדהימות - תראו שרובן מקדישות לעסק המון זמן, עובדות בחופשת לידה ומוצאות סידור לילד שהוא חולה. זה עולם תחרותי, עם דרישות כבדות וככל שנשים רוצות להגיע לתפקידים קשים, מתגמלים ונחשקים יותר הן צריכות להבין את כללי המשחק ולתת את התמורה המלאה.
ניב | 22.02.11
18.
לא עניינו?? חוצפנית...
מה זאת אומרת לא עניינו?? הוא בעל עסק וזאת שאלה לגיטימית לדעת שאם יש פרוייקט לחוץ אז כל העובדים יהיו שם בשביל הפרוייקט.(בלי שום קשר לסיבה שתגרום לאחד העובדים לא להיות זמין) תבינו, מעסיק הוא לא ביטוח לאומי ולא לשכת הסעד, הוא בעל עסק ששם את כל כספו וחסכונותיו בעסק, עובד 15 שעות ביום, 6 ימים בשבוע, אף אחד לא משלים לו הכנסה אם הוא מפסיד, אף אחד לא משלם לו דמי אבטלה אם הוא סוגר את העסק, 80% מהעסקים החדשים נסגרים ב3 שנים הראשונות, הוא מקריב זמן פנאי, מקריב חיי משפחה, וכו' אני דווקא בעד לתמוך באמהות חדשות ונשים בהריון - הדרך היא לעודד בעלי עסקים להעסיק אותם ולא דרך חוקים של אפליה מתקנת שיוצרים מציאות הפוכה שמעסיקים בסופו של דבר לא לוקחים אמהות או נשים בהריון. תנו תמריצים לבעלי עסקים - למשל שהמדינה תממן 50% מהמשכורת של אשה בהריון או של אמא חדשה או שהמדינה תממן 90% מהשכר של המחליפה בזמן חופשת לידה, תאמינו לי, הרבה בעלי עסקים ישנו גישה ויעסיקו אבל המדינה לא תעשה את זה כי חוקים קל לה לחוקק אבל לשאת באחריות הכלכלית יותר קשה והם מעדיפים לגלגל את האחריות הכלכלית על בעלי העסקים שגם ככה נאבקים לשרוד ולהצליח. ותחשבו על זה...
בעל עסק | 22.02.11
16.
זה דווקא כן עינינו
מנהל איכתפי וקשוב צריך להבין את כל המגבלות של העובדים = משאבי הייצור שלו אולי את לא מתאימה - כי לא תוכלי לעמוד בפרויקט ואז הוא יתקע???? אולי צריך להכין עבורך מסגרת תומכת - שעת התחלה מאוחרת יותר כי את לוקחת את הילדים לגן וסיום מאוחר או אולי הפוך????? זה נכון גם עבור גברים כדרך אגב - אני עזבתי מקום עבודה בגלל שעת התחלה מוקדמת שלא איפשרה לי לקחת את הילדים לגן כשאישתי לוקחת בחזרה. לא צריכה להיות הפליה אבל מצד שני את צריכה לחשוף עבורו את התמונה המלאה
 | 22.02.11
14.
תשובה כמעסיק מה הם השיקולים שלי
אז כון שהשאלה שנישאלת מגעילה ואפילו לא חוקית אבל כמי שמעסיק עובדים אני יכול להציג לך את הצד השני , לקוח מזמין עבודה ומשלם במיטב כספו ואז שומע תירוץ "ראש הצוות צריכה להישאר בבית כי לילד יש חום \כאב בטן \ דלקת אוזניים"(מיחקי את המיותר)ולכן אולי זה לא פייר לשאול ,אך כמי שנימצא בין הלקוח למנהל \ת הפרוייקט זו חובתי לדעת
אביגדור זלצינגר | 22.02.11
11.
די חוצפנית
מצד אחד היא אומרת שהיא מחפשת עבודה חלקית בגלל הילד ושזה מאוד בעייתי לנמצוא עבודה במשרה חלקית ועוד כל מיני קשיים בגלל הילד ואז היא מתלוננת למה מעסיקים שואלים איך היא תסתדר לעבוד עם ילד. חוצפנית. אני לא אומר שכל אמא צריך לשאול אותה ואמאות בהחלט מסתדרות עם עבודה במשרה מלאה ועם ילד אבל הדוגמה הספציפית הזאת היא פשוט חוצפה. היא אומרת שלא שהיא לא רוצה לעזוב את הילד שלה, היא רוצה עבודה במשרה חלקית ושתהיה נגישה לבית ואחרי זה לא מבינה למה מעסיקים חוששים שהיא לא תבצע את העבודה.
גגגג | 22.02.11
9.
זה בדיוק עניינו.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. למה שמעסיק יקבל אותך וישלם לך משכורת כאשר ברגע האמת לא תוכלי להצדיק אותה? זכותו המלאה לברר אם את מתאימה לתפקיד. תחפשי משרה שמתאימה לאמהות. בלי לחץ ובלי שעות נוספות, ותאלצי כמובן להתפשר על השכר. ילדים עולים כסף. אין מה לעשות.
משה | 22.02.11
8.
כמהנדסת ואמא
כמהנדסת ואמא אני מזדהה עם כל מילה במיוחד "להעסיק אמא זה דווקא יתרון. לאמהות יש מחויבות גדולה יותר למקום העבודה. נשים בכלל, ואמהות בפרט, מתקתקות עבודה ולא מורחות את הזמן. הן באמת באות כדי להשלים כמה שיותר משימות". חבל שרק מסתכלים על כמה שעות עשית ולא מה עשית
 | 22.02.11
7.
בארץ עוד לא הבינו שגם אמא יכולה להיות מנהלת ולא פחות טובה מכל מנהל אחר...
בתור מנהלת פרוייקטים בחברה אמריקאית בינלאומית, אני חיה בהולנד. בארץ עוד לא הבינו... שלא צריך לטחון 20 שעות ביום בעבודה כדי להיות מנהלת טובה ולהראות תוצאות. בהולנד זה ** לא חוקי ** למראיין לשאול איך אסתדר בתור אמא עובדת, או האם יש לי תוכניות להיכנס להריון (זו עילה מוצדקת לתביעה). אני ב-4 הולכת הביתה לילדיי, ואחרי שהם הולכים לישון אני פותחת את המחשב וחוזרת לעבוד על אימיילים. אנשים לא מבינים שאם יתנו מרחב מחייה לעובד שלהם, הם יקבלו פי 1000 חזרה כתמורה על הגמישות וההבנה. אני לא עוזבת את מקום העבודה שלי ועובדת מאוד קשה להוכיח ולהחזיר למעביד שלי את העובדה שיש להם מספיק אמון לתת לי גמישות כשזו. ואגב - רוב משרות הניהול אצלנו כאן, תפוסות ע"י נשים ואמהות ולא דווקא גברים... מתי יבינו שאמהות וקריירה כן יכולות להתנהל אחת ליד השניה ? חבל מאוד שבארץ עדיין לא קלטו את זה.
מירי  | 22.02.11
6.
אני מצטער להיות לא פוליטקלי-קורקט
אבל זה דווקא כן עניינו. הוא זה שמעסיק אותך, משלם לך כסף, לוקח סיכון, ובוחר דווקא בך מבין מאגר כשרונות שעומד לרשותו. זכותו לתהות האם יש לך את הכישורים הנדרשים לאזן בין עבודה ומשפחה, ובמיוחד כאמא טרייה. אני מודע לכך שלא "פופולארי" להגיד את הדברים הללו, אבל שימי עצמך בנעליו.
הכלכלן | 22.02.11
5.
היא טועה
טענתה שאין זה ענינו של המעביד הפוטנציאלי איך היא תסתדר עם עומס העבודה בתור אמא איננה נכונה. למעביד יש מחויבות לעסק שלו. אם ברגעים לחוצים של פרויקט חשוב מאד לחברה היא לא תהיה זמינה אז הוא יפסיד. זכותו לודא שהמועמדת נכונה ללחץ העבודה הצפוי על מנת למנוע אי הבנות ובעיות בהמשך.
דורון | 22.02.11
3.
ומה את עושה בנידון, האם את מוכנה להגיד זאת למעסיק? אין אומץ כמו לכולן
מאיפה המעסיקים מוצאים את החוצפה לשאול שאלות כאלה? להם אין ילדים? מי מגדל עבורם את הילדים? האם הם היו רוצים שלזוגתם היו אומרים דבר דומה? מגוחך שמראיינים מרשים לעצמם לדבר ככה!! יותר מגוחך שלפעמים המראיינים הן מראיינות וגם הן שואלות שאלות לגבי היכולת לטפל בילדים. למי זה איכפת?
דרושה תגובה מהירה | 22.02.11
1.
זה שמועמד הורה לא מפריע, חשוב יותר מה עושה בן\בת הזוג !
במילים אחרות רמת זמינות הגיבוי שיש למועמד\ת בבית. למשל בן \ בת זוג בתפקיד לוחץ ו\או מחייב שהיות ארוכות מחוץ לבית - איש קבע בשטח, שוטר, ימאי, צוות אוויר, צוות רפואי או אפילו סמנכ"ל מכירות שעושה {שבועיים אמריקה, שבועיים בארץ, שבועיים המזרח הרחוק} וחוזר חלילה... (כל הנ"ל בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד !)
מחשבה של מעסיקה | 22.02.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת