אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הדברים הקטנים שעולים לנו הרבה כסף

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
למה פחית שמכילה חמישית מבקבוק משפחתי עולה יותר ממנו ?
ןלמה כוס קפה מסכנה שזה בעיקר מיים עולה כמו חצי קילו קפה ?? ולמה פיצה שהרוב בצק ועם מעט מאוד גבינה עולה כמו חצי קילו גבינה ??? אם הציבור היה מתאגד והופך לצרכן נבון היה ניתן להוריד את המחירים לרבע ממה שהם היום. אבל הציבור מטומטם ולכן הציבור ימשיך לשלם.
יהודי | 24.02.11
41.
לאבי מהגליל - אני ואשתי אלה הקמצנים שאתה מדבר עליהם, אז -
בשנות העשרים והשלושים לחיינו, חברים כמוך עשו לנו חשבונות וצחקו עלינו. היום אנחנו בשנות ה-40, שנינו בפנסיה מוקדמת, עם 15 דירות (משכנתאות נגמרו...) במרכז, הכנסה קרוב ל-80 אלף בחודש, עושים חיים משוגעים, מבלים, נסיעות לחו"ל דוחפים כסף לילדים ללא הכרה - והחברים שצחקו עלינו בוכים כל היום על העבודה, על הבוס, על עליות המחירים , על מאיפה נביא כסף לקנות דירה לילד שרוצה להתחתן וכו' וכו' ואנחנו יושבים בצד מגחחים ומזכירים להם את "ארוחות השחיתות הגינס ב-700 ש"ח והחופשות בטורקיה" בשנות העשרים והשלושים. אז מי צדק ?????
מי צדק ? | 24.02.11
37.
מס 34 חשבת פעם למה רק אנשים קמצנים מקיפים אותך?כנס
ניראה לי שאתה הקמצן שיושב עם חברים בבית קפה ועושה לכל אחד חשבונות ההוא הזמין ככה וההיא ככה וזה אכל ביס יותר מידי וההוא ביצה יותר מידי ואחרי הבילוי אתה בטח עושה לאישתך חור בראש למה ומה ולמה הזמנת לי את משפחת בן נ עים?
ההיסטוריון | 24.02.11
36.
ניהול כלכלי נכון
לגישתי, ניהול כלכלי אישי מחייב ראייה כוללת - ובהחלט לשקלל פסיכולוגיה וצרכים, אילוצים וסיכונים - ולא נכון לעצום את העיניים מאחד מהם. המלצתי הישירה היא לעבור לניהול כלכלי בראייה שנתית (תקציב שנתי) - מה שמאפשר לראות בצורה בהירה איך הוצאות מצטברות, ומהם הסעיפים, מה שניהול חודשי, או תלת חודשי לא יראה. נכון להקצות כסף לנושאים "שוליים" - אולם בצורה מצומצמת. ואם יש חודש בו צרכים חורגים בסעיף מסויים - לחתוך ממשהו אחר. זו הדרך היחידה להעריך עלות ומשמעות.
רמתגני | 24.02.11
34.
אני סולד מקמצנים,משפט של קמצנים" זה לא הכסף זה העיקרון
אם יש דבר אחד שמעביר אותי על דעתי,זה קמצנים,אני נתקל ביום יום באנשים קמצנים, כאלה שחונים מחוץ לעיר כדי לחסוך כרטיס חניה,כאלה שמזמינים ארוחת בוקר יחיד ומבקשים צלחת נוספת,ובלי בושה מבקשים עוד לחם,ושאת חביתת ה-2 ביצים לטגן כל ביצה בנפרד,כאלה שבאים איתי ועם אישתי למסעדה,ומזמינים רק מנה אחת,כאשר אני שואל מה עם מנה לאישתך,אומרים היא בדייטה,היא לא אוכלת,וכשמגיעה הארוחה,היא טורפת מכל הבא ליד.יש לי עוד אלף דוגמאות,זה הורג אותי,כל פעם מחדש אני המום,לאיזה דרגות אנשים יכולים להגיע,לכל הקמצנים אני מודיע,אתם לא חוסכים שום דבר,הכל בסופו של דבר מתקזז,חסכתם היום בארוחת הבוקר בבית קפה,מחר משהו ידפוק לכם את האוטו ותשלמו פי מאה השתתפות עצמית,בסופו של דבר חיים פעם אחת,לא צריך כמובן לבזבז בלי חשבון (זו קיצוניות הפוכה) אבל צריך לחיות (כמובן למי שיש) מה גם שכל אלה הקמצנים שחושבים שלא רואים את קמצנותם,אני מודיע לכם לא רק רואים אלא אפילו מריחים,לקמצנים יש ריח,יש הבעות פנים,יש תגובות,יש אמירות,שמיד ניתן לומר עליהם ,אלה קמצנים ,רוצים דוגמא למשפט של קמצן הנה לכם " זה לא בשביל הכסף זה העיקרון"
אבי מהגליל | 24.02.11
33.
ב-30 שנה
אפילו בשכר נמוך של 4000 ש"ח לחודש (48 אלף בשנה), מרוויחים במהלך שלושים שנה 1.4 מיליון ש"ח. בשכר ממוצע למשק של 8000 ש"ח, מרוויחים בשלושים שנה משהו כמו 2.6 מיליון, אחרי מס. אז 78 אלף שקל לקפה (לדוגמה, לפי הטבלה) נראה הרבה אבסולוטית, אבל זה באמת לא משמעותי כל-כך כשזה נפרש על 30 שנה. "האם שווה לוותר על המכונית שהיינו יכולים לקנות" - מי אמר שדווקא להוציא הרבה כסף על מכונית זה הכי חכם בעולם? דרך אפשרית לחיסכון היא דווקא לנסוע בתחבורה ציבורית.
דוד | 24.02.11
32.
מגיבים אומללים שבמקופ לחיות נותנים לחומרלשלוט עליהם
אני לא ממליץ לכל אחד לוותר על כל אלה, אבל להמעיט בהם. בתקופתנו שכחו שהחיים האמיתים מחוץ לחומר והאושר בא בעיקר מבפנים. כמו אצל ילדים. ועל אחת כמה, כאשר כל החיצוניות באה על חשבון החופש הנפשי של שליטה על הכסף במקום תחושת מחסור או פחד.
גידי | 24.02.11
28.
יוזלו מחירי הגורמטים
2.5 קופסאות סיגריות זה 300 שח לשבוע כמעט חצי מיליון ל 30 שנה. מסעדה בקטנה פעם בשבוע- עוד 150 לשבוע עוד רבע מליון. ופיצה ושם וקפה עוד איזה רבע מיליון. מיליון שח על דברים בסיסיים, בלי סלולרים, IPOD IFON וטלפון חיים קשים - להפיל את הממשלה, מהפכת האספרסו והקרואסונט- "יוזלו מחירי גורמטים"
לוג | 23.02.11
23.
צודק בהחלט!!
כן, תוכן הכתבה מוצא חן בעיניי, כי זה צודק לגמרי! לא מדובר על מזון בסיסי: פה לא כותבים על לא לאכול בשר או לחם או חלב או ירקות. מדבר בהחלט בלוקסוסים מיותרים. אני חוטא באותם דברים: מהיום, אשתדל לא לקנות סתם דברים מיותרים. אבל לא מתכוונים רק על אוכל. למקום שאני אוהב ללכת לראות סרט, יש דוכן של מגנוליה (תכשיטים). מי שהציב דוכן זה ליד הקופות ידע מה הוא עושה (הרי לומדים את המקצוע). אני מצר מאוד להודות שכל פעם שאני קונה כרטיס, אני קונה גם תכשיט "קטן" ו- "זול" רק בשביל הנפש... אפסיק לעשות את זה!! הכתבה כאילו שמה ראי לפני, כדי שאסתכל על איך שאני נראה - כלומר, מה אני עושה לא נכון. תודה!!
bertoh | 24.02.11
21.
נכון מאוד
פיצה - אין כמו פיצה הנעשית בבית! סגריות??? - מזיק לבריאות ולכיס. קפה - אף פעם אינו מגיע לטעם הקפה שעושים בבית! ארוחת צהריים - מה שאוכלים בחוץ מזיק לבריאות ולכיס! פן במספרה - מיותר לחלוטין!!! פחית שתיה? - רק מים !!מרווה וטוב לבריאות. ולכן הגעתי למצב כלכלי טוב והכי חשוב בריאות!!!
ירדן | 24.02.11
20.
אבל זה מה שאנחנו רוצים באמת
אתה לא אתנו... אנחנו באמת רוצים עשור שלם של ההנאות קטנות. אנחנו לא רוצים 3,650 ימים של דחיית סיפוקים וניהול קופה קטנה כדי שאולי יום אחד, נקנה משהו אחד, ובתקווה שעדיין נוכל להנות ממנו... . או שנמתין 20 שנה ונקנה משהוא גדול ומשמעותי עוד יותר, ואולי 30 שנה... מרק
מרק | 24.02.11
4.
נו באמת...
אפשר גם לוותר על המכשיר הסלולרי, האינטרנט .... בכלל, אפשר לחיות בצריף, ובעוד 30 שנה אני אוכל לקנות בית, בהנחה שמחירי הדירות לא ימשיכו לעלות... אין כל רע בקניית דברים קטנים שעושים לנו טוב! אגב, 80 שקלים לפיצה בשבוע? 25 שקלים לפחיות שתייה בשבוע? אני לא חושב שיש מישהו שאוכל משולש פיצה ושותה פחית כמעט כל יום...
קובי | 23.02.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת